» »

Trening za boljšo postavo

Trening za boljšo postavo

Temo vidijo: vsi
««
10 / 14
»»

Gapi182 ::

jype je izjavil:

Gapi182> ne niso... pojma nimaš o čem govoriš.

V resnici so tebi oprali glavo s temi "dodatki" in zdaj na ta račun služijo - normalni ljudje pa vse to že itak dobimo z normalno prehrano, hkrati pa vemo, da je več kot polovica beljakovin normalne prehrane itak vržena stran (v stranišče) - če jih ješ več, pa seveda še več.

meni ni noben opral glave. Js jih sploh ne jemljem. Ampak za razliko od tebe sem naredil malce raziskav. Seveda če si len ne boš porabil beljakovin. Če redno treniraš, jih vsekakor boš.

jype ::

Gapi182> Ampak za razliko od tebe sem naredil malce raziskav.

Torej veš, da dodatki ničesar ne spremenijo.

Gapi182> Če redno treniraš, jih vsekakor boš.

Ja, napihnil boš mišice, da bodo postale manj učinkovite.

napihnil? Kaj pa ti je :D? Folk kar misli da je to umetno potem če jemlješ kreatin ali proteine :D. Kaj ti misliš da ti bo to napihnilo mišice :D? Joj smešen si res si smešen. Se pravi bi ti veliko kurjih prsi, rib, jajc, napihnilo mišice? Kaj takega z naravnimi substancami ne obstaja. Jemlješ samo stvari ki jih tako že pridobimo s hrano. Zdi se mi da nimaš čisto razčiščenih pojmov ti jype. Verjetno ne veš niti razlike med steroidi in proteini.

thramos ::

;((

Brez praškov lahko brez problema zavovoljiš svoje potrebe po beljakovinah (vsi prisotni tekmovalci Mr. Olympia izvzeti). Ne samo da lahko, ampak je dolgoročno bolj zdravo, ker zraven dobiš še veliko vitaminov, mineralov, vlaknin, maščob (ki so za življenje nujno potrebne), ...

Nekateri viri (pusto meso, ribe, pusta skuta) omembne vredne količine drugih snovi nimajo (oziroma so te samo plus - omega 3 pri ribah), tako da ni nobene nevarnosti prenajedanja s svinjarijo.

Gapi182> Se pravi bi ti veliko kurjih prsi, rib, jajc, napihnilo mišice?

Ja, seveda. Ob obilnem preobremenjevanju mišic in uživanju beljakovinsko bogate hrane, bi ti mišice napihnilo (postale bi večje, kar jih avtomatično naredi znatno manj učinkovite).

GGGGG ::

meni ni noben opral glave. Js jih sploh ne jemljem. Ampak za razliko od tebe sem naredil malce raziskav. Seveda če si len ne boš porabil beljakovin. Če redno treniraš, jih vsekakor boš.

Lahko prosim daš kak link do teh raziskav, da še drugi vidimo, koliko beljakovin dejansko rabimo.

jype je izjavil:

Ja, seveda. Ob obilnem preobremenjevanju mišic in uživanju beljakovinsko bogate hrane, bi ti mišice napihnilo (postale bi večje, kar jih avtomatično naredi znatno manj učinkovite).

Kakšen dokaz, da se moč ne veča premosorazmerno z velikostjo?

thramos> Kakšen dokaz, da se moč ne veča premosorazmerno z velikostjo?

Premosorazmerno? A je kje kdo, ki dvigne dve toni, ker dahavci lahko dvignejo 50 kil?

Poleg tega sem napisal učinkovitost, ne moč.

Okej, potem pa o učinkovitosti? Pa brez ekstremov, govorimo o rekreativnem "napihovanju" mišic.

_IKE_ ::

jype je izjavil:

_IKE_> zato mi torej preostane le "oni prašek".

E, svašta. Tak strokovnjak, pa mu preostane le oni prašek.

Rdečko, ko boš naslednjič spet poskušal trolat se obesi na celo izjavo in ne na samo na en del izjave, kot to tako rad počneš:

a še vedno mi po večernem igranju fuzbala ali pa teka na polno "trda" hrana ne paše najbolj še vsaj kako uro, uro in pol, zato mi torej preostane le "oni prašek".

Sedaj pa ponovi vajo.....

jype je izjavil:

Večina ima laktozno intoleranco, najverjetneje tudi ti.

Še ena "modrost" z tvojega zelnika ? Te moram spet ponovno razočarat, kakor kaže ne spadam v to večino....

GGGGG je izjavil:

Gapi182, vem, da ljudje požrejo marsikaj. Samo zanima me, če ima kdo mogoče kakšna bolj konkretna dognanja pri roki, koliko je max. ki ga telo lahko porabi in koliko gre mimo.

Za rekreativca ki želi pridobivati mišično maso je zgornja meja vnosa Beljakovin (iz vseh izvorov ):

Količina g B = telesna teža( celotna telesna teža in NE čista mišična masa ) x 1,5.

Vse kar je več, ima zanemarljiv vpliv in so samo želje prodajalcev ....... Link do študij ? Brad Pilon gradivo....

jype je izjavil:

Gapi182> Se pravi bi ti veliko kurjih prsi, rib, jajc, napihnilo mišice?

BOLT

jp tale je ziher manj učinkovitejši od tega

VIGGINS

Še kakšna podobna tvoja "modrost" ?

@tharamos dokaz da se moč ne veča premo sorazmerno z velikostjo :

višina 152cm , teža 56kg , nad glavo pa 168kg ( 3x lastne teže !!! )

Skratka teža pri kateri drži nad glavo našega kolesarskega guruja in njegovim piciklom vred , zraven pa pije wheyshake ...

Rekord v kategoriji 105kg+ , torej skoraj 2x več kot tale dečko zgoraj pa je 263 kg.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: _IKE_ ()

first_line ::

jype je izjavil:

Premosorazmerno? A je kje kdo, ki dvigne dve toni, ker dahavci lahko dvignejo 50 kil?

Po tvoje dahovec ki ima 40kg teže lahko dvigne 50kg. Po tvoje jaz s svojimi 78kg lahko dvignem samo dobrih 90kg?

jype, vedno prvi v avtomobilističnih in 'fit' temah. Se vidi na katerih področjih je prikrajšan v resničnem življenju :/

Looooooka ::

jype je izjavil:

Jup.
Precej ucinkovito bodo koncali delo tisti z misicami kot tisti z dahovci.
Ampak itak mamo vilicarje a ne...kaj ti bo lastna moc.
Pa ker se ucinkovitost z manjsimi misicami VECA si kolesarji kupujete cedalje lazja s kolesa z vec prestavami.
Ker ko se vozite...se vam zgleda "ucinkovitost" veca in zato rabite cedalje lazja orodja.
Seveda vse to pride v postev, ko se vsi spustimo na tvojo definicijo besede "ucinkovitost".
As in...ce si sposoben preziveti s kosom kruha in kozarcem vode si najbolj ucinkovit clovek na tem planetu.
Kljub temu, da je hrane vec kot dovolj in je taka "ucinkovitost" totalno nepotrebna in spada pod stradanje.
Ampak, ker imamo vilicarje in tovornjake pac drzi a ne.
This shit never gets old :)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Looooooka ()

first_line> Po tvoje dahovec ki ima 40kg teže lahko dvigne 50kg.

Yup - statistiko tega so v nacističnih taboriščih zelo natančno vodili. Ker ima tak človek v povprečju le nekaj kilogramov mišične mase, bi s premo sorazmernostjo moral tistile možic na sliki od _IKE_ja biti sposoben dvignit dobri 2 toni (svetovni prvak v dvigovanju uteži pa bi moral biti človek z največjo mišično maso - pa še zdaleč ni).

_IKE_> Rekord v kategoriji 105kg+ , torej skoraj 2x več kot tale dečko zgoraj pa je 263 kg.

Skratka, niti približno linearno ne gre - če si nabildan, si manj učinkovit.

Looooooka> Seveda vse to pride v postev, ko se vsi spustimo na tvojo definicijo besede "ucinkovitost".

Učinkovitost telesa se meri z VO2max/kg. Deal with it.

_IKE_> @tharamos dokaz da se moč ne veča premo sorazmerno z velikostjo :

Velikostjo mišic, sinko.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

Ce si dahovc se pa sploh ne dviga.
As in...svoje teze ne dvignes in to je to.
Učinkovitost telesa se meri z VO2max/kg. Deal with it.

Ti sprejmi dejstvo, da ce ne mores dvignit bremena, ki ga lahko nekdo drug ti tudi 10 let "ucinkovitosti" ne pomaga.

_IKE_> jp tale je ziher manj učinkovitejši od tega

Poleg tega, da se napiše "manj učinkovit", je tudi res - za opravit enako delo mora Bolt od sebe dati več moči.

Looooooka> Ti sprejmi dejstvo, da ce ne mores dvignit bremena, ki ga lahko nekdo drug ti tudi 10 let "ucinkovitosti" ne pomaga.

Moja civilizacija je kolo, vzvod in škripec iznašla pred približno 5000 leti.

Zgodovina sprememb…

Moja civilizacija je kolo, vzvod in škripec iznašla pred približno 5000 leti.

In tudi takrat so z njim vec dvignili tisti z misicami :)

Looooooka> In tudi takrat so z njim vec dvignili tisti z misicami :)

Niti ne. Jaz lahko dvignem cel planet, dvigovat karkoli več od tega pa ima praktične ovire, ki niso povezane z močjo.

GGGGG ::

Količina g B = telesna teža( celotna telesna teža in NE čista mišična masa ) x 1,5.

Recimo okoli 100g proteinov+-. To dobiš not v enem obroku, če ješ meso. En puranji zrezek s prilogo in zelenjavo, pa si tam.

Again. Ce ne dvignes 50 kil si lahko ucinkovitost vtaknes v rit.
Tvoje delo bo opravil tisti, ki jih lahko.
Si pa kot daewoo espera, ki se hvali z ucinkovitostjo ferrarijevega spiderja pred traktorjem na njivi.
Oba glasna za popizdit ampak na koncu bo tisto delo na njivi opravil traktor.

Looooooka> Again. Ce ne dvignes 50 kil si lahko ucinkovitost vtaknes v rit.
Looooooka> Tvoje delo bo opravil tisti, ki jih lahko.

Seriously? Nekdo, ki lahko dvigne 50 kilogramov, bo spisal, haha, algoritem za glede na latence predhodnih zahtev uteženo porazdeljevanje bremena med strežnike, ker jaz baje ne morem?

I'd love to see that happen.

Looooooka> Si pa kot daewoo espera, ki se hvali z ucinkovitostjo ferrarijevega spiderja pred traktorjem na njivi.

Ne, ti si kot nekdo, ki žaklja cementa še ni videl od blizu, pa se hvali s tem, koliko lahko dvigne.

iKst> Recimo okoli 100g proteinov+-. To dobiš not v enem obroku, če ješ meso. En puranji zrezek s prilogo in zelenjavo, pa si tam.

Yup. Lahko tudi poješ obrok pravilno pripravljene solate in dobiš not 20g beljakovin. Tile praškarji sicer ne znajo, ampak za naju to ne bi smela biti ovira.

Zgodovina sprememb…

Pa mislim, da se pretty much vsi zavedajo, da ko si enkrat pri ne vem...150+ kg misic je to ze precej "neucinkovito", ker rabis ulala energije za vzdrzevanje takega stanja...pa gonit tud ne mores ne vem kok dolgo....ampak en klincev kolesar in njegova misicna moc je precej POD necem cemur bi lahko nekdo rekel "ucinkovito".
Razen ce je kolesarjenje ze resilo nek hud problem, ki ga ima clovestvo.
Knapi pa fizicni delavci recimo ga.
Seriously? Nekdo, ki lahko dvigne 50 kilogramov, bo spisal, haha, algoritem za glede na latence predhodnih zahtev uteženo porazdeljevanje bremena med strežnike, ker jaz baje ne morem?

Ha ha poznam programerje, ki dvignejo tudi 3x toliko pa s pol manj lastne hvale spisejo precej vec. Now what?
Ne, ti si kot nekdo, ki žaklja cementa še ni videl od blizu, pa se hvali s tem, koliko lahko dvigne.

Spet pozabljas, da nismo vsi brez kakrsnih koli izkusenj v tem zivljenju in da bi bil skrajni cas, da nehas druge ocenjevati glede na svoje izkusnje...Btw...kje tocno si prebral, da se hvalim s tem, koliko dvignem?
Napisal sem zgolj to, da ti gre ocitno vsak podatek nekoga, ki je vec kot ocitno fizicno bolj sposoben od tebe tako v nos, da se vtaknes v vsako temo in isces (precej pateticne) nacine, kako bi zbil pomen tega.

kitewing ::

Mešate jabolka in hruške...
Hipertrofija je posledica vadbe in se ji ne moreš izgognit, sicer pa kdo bi si to želel? Imamo mišice tip I, tip IIa in IIb. Ker smo ljudje različno "grajeni" imamo različno zastopanost omenjenih tkiv. Naprimer šprinterji imajo bolje razvita tkiva IIa in IIb, dočim kolesarski hribolazci imajo bolje razvit tip I. Tip IIa in IIb bolj hipertrofira zato so te mišice bolj vidne. Poleg tega so te mišice manj učinkovite in se hitro utrudijo. Tip I so vzdržljivostne mišice in so učinkovite in jih lahko obremenjujemo precej dalj časa.
Proteini = beljakovine so nujno potrebne za obnovo mišic (celjene mikro-poškodb), brez beljakovin sigurno ne bi bilo hipertrofije.

BB-ji nimajo "hipertrofije" mišic zaradi beljakovin.

Večje mišice so koristne že samo iz vidika družbenega statusa. En čelaf wampar bo trdil seveda drugače, ker je velik strokovnjak in je na lastni koži izkusil obe plati medalje.
Sploh ko kaj naokoli hodiš je odziv posameznikov za par stopenj boljši, naj si bo pri kontroli na meji, do dogodivščin v nočnih lokalih. 50cm biceps in 200+HP pod hawbo- priceless!

Okapi ::

Pozabil si na debelo zlato ketno okoli vratu.>:D

O.

first_line> 50cm biceps in 200+HP pod hawbo- priceless!

V Kurdistanu verjetno še imate take navade, na severu se pa najbolj spoštuje zmerne, pragmatične ljudi.

Looooooka> Spet pozabljas,

Ne. Ti pozabljaš, da si na internetu, kjer lahko s penisom dvigneš sto ton, iz ušes ti pa rastejo tartufi.

kitewing> BB-ji nimajo "hipertrofije" mišic zaradi beljakovin.

Kako zaradi beljakovin? Brez beljakovin jih ziher ne bi imeli.

first_line> Večje mišice so koristne že samo iz vidika družbenega statusa.

Mhm, fantje na odrih, ki žvižgate za dekleti, ste na samem vrhu družbene lestvice. No, ali pa morda kakšne druge, težko je rečt, če besednjak lahko podpira debato o manj kot treh različnih rečeh.

Zgodovina sprememb…

Looooooka je izjavil:

Napisal sem zgolj to, da ti gre ocitno vsak podatek nekoga, ki je vec kot ocitno fizicno bolj sposoben od tebe tako v nos, da se vtaknes v vsako temo in isces (precej pateticne) nacine, kako bi zbil pomen tega.

+1

p.s. Evo pa je spet potrdil zgornji zapis....

Zgodovina sprememb…

• spremenil: _IKE_ ()

Rdečko če si slučajno pozabil, naslov teme je : Trening za boljšo postavo,

zato me zanima kateri od teh dveh ima PO TVOJE boljšo postavo ?

BOLT 196cm 93 KG

VIGGINS 190cm 77kg

Želimo slišat od tebe, jasen odgovor A)Bolt ali B) Wiggins.

Torej samo A ali B. Ali pa se po tvoji stari navadi spet ne boš mogel upreti trolanju >:D? Da vidimo ...

kitewing ::

A in B imata idealno postavo glede na svoj poklic, ostale primerjave so nepomembne, oziroma jih prepustim nežnejšemu spolu.

jype je izjavil:

Mhm, fantje na odrih, ki žvižgate za dekleti, ste na samem vrhu družbene lestvice. No, ali pa morda kakšne druge, težko je rečt, če besednjak lahko podpira debato o manj kot treh različnih rečeh.

Bwahahaha, Chippendales. Nam ni treba nič žvižgati. Sprehodi se kdaj po plaži in opazuj odziv punc ko gre kdo mimo brez wampa. Svojo glej, bo v sekundi mela mokre štumfe.

...Intelligence has been found to have a positive correlation with Muscular Fitness...

In na drugi strani:

...Problems getting an erection? It seems a spare tire is one of the most important causes of erectile dysfunction. So if you have trouble getting it ...

Sedaj vemo zakaj nas sovražiš 8-)

skratka. tile praški kot so protein in kreatin zelo pomagajo.Če kdo pravi da ne... na žalost nima prav. Če kdo pravi da to potem ni naravno in imaš napihnjene mišice, na žalost spet nima prav. To je le govorjenje ignorantnih ljudi ki niti sami ne vedo kaj sploh so tile praški in kako delujejo naše mišice. Skratka če si urediš prehrano in fitnes ter to ješ lahko pričakuješ le boljše rezultate. Vsekakor pa ne neke hitre saj tole le ni nekakšen magičen prašek ki ti bo dal mišice kot so steroidi. To je konec koncev popolnoma naravno in svojih naravnih mej pač ne moreš presegat. Če kdo pravi da to ne deluje, ti zavida ker imaš tako dobro mišljenje in odločenost ki je več kot 3/4 ljudi na svetu nima in zato nikoli ne bodo imeli takega telesa. Če ti kdo reče da nikoli ne bi hotu izgledat kot ti mu pa enostavno rečeš: ''brez skrbi, nikoli ne boš ;)''. Happy training! ;)

Eureka ::

Okej kreatin ti pa res napihne mišico ( z vodo) in ko ga nehaš jemat tudi moč upade. Se pa strinam, da je še vedno koristen dodatek.

P.S. morda kdo ve kakšen je rok trajanja kreatina, ker namreč se mi kopiči že 2 leti po omarah, ker vedno dobim zraven proteinov na vsako kanto še zalepleno pakungo kreatina, ampak ga nisem ravno uporabljal.

tudi kreatin najdemo v hrani. Je pa res da se v veliko primerih v mišicah nabere voda. Potem zgubiš vodo če nehaš jemat mišic ne moreš zgubit.

tile praški kot so protein

Prav nič. Če imaš pokrite potrebe po beljakovinah imaš samo tanjšo denarnico in bolj drago scanje ter sranje. Če nimaš pokritih potreb pa je trda hrana boljša izbira v vseh pogledih razen praktičnosti.

thramos je izjavil:

tile praški kot so protein

Prav nič. Če imaš pokrite potrebe po beljakovinah imaš samo tanjšo denarnico in bolj drago scanje ter sranje. Če nimaš pokritih potreb pa je trda hrana boljša izbira v vseh pogledih razen praktičnosti.

pokrite pa imajo tisti ki ne hodijo v fitnes. Js ne mislim da je potrebno to jemati vsak dan. Ampak včasih enostavno ne utegneš v tistem dnevu dobit dovolj beljakovin v telo. Takrat pride to prav.

DrYuri ::

Tole o tanjši denarnici bi bilo za zračunat, ker ni čist tko ko zgleda :) 50 eur za 2 kili, kar drži recimo za 2 meseca če popiješ 1 shake na dan, ki vsebuje okol 30g beljakovin, za kar potrebuješ okoli 130g piščanca kar je okol 8 kil v 2 mescih. če je kila 6 eur pa si zračuni kok pride :)

če si lohk ti kar tko ko si na faksu ali v službi spečeš piščanca... respect! :D

_IKE_> Želimo slišat od tebe, jasen odgovor A)Bolt ali B) Wiggins.

Jasno da Wiggins, po vseh smiselnih standardih - poje manj, je vzdržljivejši, zgleda boljše in zasluži več.

Gapi182> če si lohk ti kar tko ko si na faksu ali v službi spečeš piščanca... respect! :D

Lahko si ga, ampak v resnici raje pojem banano ali dve, pa je boljši efekt - dobim idealno razmerje kvalitetnih beljakovin, maščob in kompleksnih sladkorjev, skupaj z ogromno vitamini, minerali in vlakninami.

Gapi182> pokrite pa imajo tisti ki ne hodijo v fitnes.

Sej hoja v fitnes je itak popoln nesmisel.

first_line> Nam ni treba nič žvižgati. Sprehodi se kdaj po plaži in opazuj odziv punc ko gre kdo mimo brez wampa. Svojo glej, bo v sekundi mela mokre štumfe.

Bova šla enkrat skupaj, pa jaz bom nosil visokoločljivostno kamero za merjenje pupilarnega odziva, da bova izmerila, kaj dejansko pritegne pozornost in kaj dekleta vzburja. Dosedanje meritve mi pravijo, da ste silaki evolucijska slepa ulica.

Zgodovina sprememb…

haha banane in beljakovine, huda xD tale tema je ratala en sam velik trol :)

DrYuri> banane in beljakovine

Zanimivo, kako nekdo, ki se ponaša z nazivom doktor, pojma nima o hranilnih vrednostih tako preprostih reči, kot so praktično univerzalno dostopni sadeži.

In koliko ima 100 g banane beljakovin?

4g (ena banana poštene velikosti je težka 250g, torej 10g beljakovin dobiš z vsako).

Zgodovina sprememb…

ojej jype fitnes nesmisel :D? Zdej se pa že neumnega delaš lepo te prosim. Banana je poznana po tem da ni ravno dober obrok. Če namesto obroka ješ banane si še na hujšem. Ne dobiš dovolj proteinov to je prvo kot drugo imajo banane tak efekt nate da si lačen že eno uro po obroku kar ti podre celoten sistem prehrane. Jype... odstrani se...

kr?en ::

Ste pa talenti, da se vam da futrat tega master trola jypeta.

Gapi182> ojej jype fitnes nesmisel :D?

Tako je.

Gapi182> Banana je poznana po tem da ni ravno dober obrok.

To so te ziher naučili pri prodajalcu praškov.

Gapi182> Ne dobiš dovolj proteinov

Totalna neumnost.

Gapi182> kot drugo imajo banane tak efekt nate da si lačen že eno uro po obroku

Totalna neumnost.

Gapi182> kar ti podre celoten sistem prehrane.

Totalna neumnost.

Očitno je najbolje sedeti pred tv in jesti čips ane jype :)

Aston_11 ::

S parimi bananami se prav lepo naješ - z normalno hrano ne rabiš nobenih praškov, vsaj jaz ne opazim, da bi mi mišice masturbirale, ker ne jem praškov.

DrYuri> Očitno je najbolje sedeti pred tv in jesti čips ane jype :)

Mhm, ker vsi, ki ne tolčejo z glavo ob železje v fitnes klubu, lahko le sedijo na kavču pred televizijo in se bašejo s čipsom. Drugih možnosti v tem vesolju itak ni.

a se zafrkavaš jype? Banana ima visok glikemični indeks. To pomeni da boš lačen 1 uro po obroku. Odpri googla. Res si neverjetno neumen.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Gapi182 ()

Aston_11 ::

Niti nima - 52. Rahlo preko. Oziroma na celo 30, če je polzrela, kar pa jih je večina po naših trgovinah.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Aston_11 ()
««
10 / 14
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izguba maščobe (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
20225916 (21445) m0LN4r