» »

Trening za boljšo postavo

Trening za boljšo postavo

Temo vidijo: vsi
««
11 / 14
»»

DrYuri ::

ja no če praviš da fitnes je neumnost (sm ne spada samo kvihtanje btw, mam filing da narobe razumeš besedo fitnes)

jype ::

DrYuri> ja no če praviš da fitnes je neumnost (sm ne spada samo kvihtanje btw, mam filing da narobe razumeš besedo fitnes)

O, ne, mislim, da vi narobe razumete besedo fitnes.

Gapi182> Banana ima visok glikemični indeks.

Ne, nima ga.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

Gapi182 ::

jype je izjavil:

DrYuri> ja no če praviš da fitnes je neumnost (sm ne spada samo kvihtanje btw, mam filing da narobe razumeš besedo fitnes)

O, ne, mislim, da vi narobe razumete besedo fitnes.

Gapi182> Banana ima visok glikemični indeks.

Ne, nima ga.

ja ga ima...

Gapi182> To pomeni da boš lačen 1 uro po obroku.

Spet ena neumnost.

Gapi182> ja ga ima...

Ne, nima ga. Visok glikemični indeks je nad 100.

Res prosim, razloži nam potem kaj ti pojmuješ pod besedo fitnes?

DrYuri> Res prosim, razloži nam potem kaj ti pojmuješ pod besedo fitnes?

Jaz telesno pripravljenost...

Vi pa prekladanje uteži med ždenjem v kleti z veliko oblazinjenimi železnimi okvirji.

haha no vidš pa si se sam zaklal :) torej ti nočeš biti telesno pripravljen, če praviš da je fitnes nesmisel...

Aston_11 ::

Mah, jaz sem telesno pripravljen, pa nisem videl fitnesa cca 15 let. Lahko poskusimo z mešanjem betona, rad bi videl fitnesaške narode, kako se kaj obnešejo cel dan za mešalcem. Ker jih še nisem videl, da bi svoje mišice kaj rabili, razen pri poziranju.

DrYuri> torej ti nočeš biti telesno pripravljen, če praviš da je fitnes nesmisel...

Jaz nočem, da bi ljudje ždeli v kleteh in potem sproščali svoje frustracije drugje. Naj gredo ven laufat, plezat po drevesih al pa skakat v vodo.

Telesno pripravljen moram bit že zaradi pravila številka ena.

GGGGG ::

Gapi182, ti si tudi eden tistih, ki večino informacij o fitnesu in hrani dobi iz Men's Health in podobnih revij, a ne?

Veš, da imajo banane premalo beljakovin, ampak ne veš koliko točno je dovolj/premalo/preveč. Več, da imajo visok glikemični indeks, ampak se ti ne sanja kaj GI sploh je in kaj pomeni visok GI.

Banana je superfood, po vseh kriterijih. Edino kar ji manjka je bleščeč ovoj in ene 500% višja cena, potem bi jo tudi prodajalci prehranskih dopolnil z veseljem prodajali in promovirali.

Prosim malo več argumentirane debate in malo manj nesmislov.

Razne fitnes revije tudi govorijo o nekem window of opportunity, v katerem se tisti, ki pridejo s treninga masovno nažirajo beljakovin, čeprav ni nič od tega in ti bodo mišice rasle tudi, če ne boš v naslednji uri, ko začne tiktati ura, nič požrl.

Lahko vsi, ki pravite da je vse to bedarija kar se govori o fitnesu in hrani po vadbi, podprete to s čim? Me prav zanima od česa živijo mišice potem? vode in banan? lepo vas prosim no, ne bedarij govort. Če vse poenostavimo, če hočeš mišice moraš veliko jest. Brez hrane ni mišic. Najbol zabavni so pa vsi ki govorijo o vseh teh fitnes zarotah xD

Zgodovina sprememb…

• spremenil: DrYuri ()

Aston_11> Razne fitnes revije tudi govorijo o nekem window of opportunity, v katerem se tisti, ki pridejo s treninga masovno nažirajo beljakovin, čeprav ni nič od tega in ti bodo mišice rasle tudi, če ne boš v naslednji uri, ko začne tiktati ura, nič požrl.

Tako je. Edina omembe vredna razlika je v percepciji - pri regeneraciji najbolj pomaga pravilen stretching in redno miganje, beljakovinskega vnosa je pa ob običajni mainstream zdravi prehrani več kot dovolj, da beljakovin ne primanjkuje.

Aston_11> Živa jeba!! Stojim v garaži, pa nisem avto.

A si vsaj car?

erkgheoruugh ::

Ostali debati se ne bom priklučeval, ker je bolje samo opazovat in se smejat, lahko pa potrdim, da je banana zakon. IF doma manj kot 3 banane=panika.

Jaz si jih bom danes za malco na podlagi tega izziva na forumu pripravil na sledeč način:

Vzameš celo banano v olupku, zarežeš podolgem kak cm globoko, pazi da je ne preluknjaš, noter par kock prave čokolade in v pečico za 10 min na 180 st. Njami.

A ja zvečer grem pa še plavat (plavat, ne namakat), da bom še malo mišic izgradil. Kul ne?

Kar nadaljujte.

_IKE_ ::

kr?en je izjavil:

Ste pa talenti, da se vam da futrat tega master trola jypeta.

Mah ne, mi v fitnes temah smo prijazni do ostalih uporabnikov tega foruma...

Ker če ga v fitnes temah dovolj podkurimo, potem verjetno manj pametuje v drugih tema....

No vsaj upamo da je tako...

jype je izjavil:

A si vsaj car?

Hja, kukar gdaj.

Aston_11 je izjavil:

Mah, jaz sem telesno pripravljen, pa nisem videl fitnesa cca 15 let. Lahko poskusimo z mešanjem betona, rad bi videl fitnesaške narode, kako se kaj obnešejo cel dan za mešalcem. Ker jih še nisem videl, da bi svoje mišice kaj rabili, razen pri poziranju.

ne obstaja delo ali šport pri katerem bi razvijal popolnoma vse mišice. Kar mešaj ti beton... potem pa zgledaš kot nek bedak ki bilda samo v roke.

GGGGG je izjavil:

Gapi182, ti si tudi eden tistih, ki večino informacij o fitnesu in hrani dobi iz Men's Health in podobnih revij, a ne?

Veš, da imajo banane premalo beljakovin, ampak ne veš koliko točno je dovolj/premalo/preveč. Več, da imajo visok glikemični indeks, ampak se ti ne sanja kaj GI sploh je in kaj pomeni visok GI.

Banana je superfood, po vseh kriterijih. Edino kar ji manjka je bleščeč ovoj in ene 500% višja cena, potem bi jo tudi prodajalci prehranskih dopolnil z veseljem prodajali in promovirali.

Prosim malo več argumentirane debate in malo manj nesmislov.

kot rečeno ne jem proteinov ali kakršnihkoli dodatkov. Banana pa vsekakor ni dovolj za en obrok. Tudi več banan ne. Seveda pa je zelo dober dodatek čeprav se jih veliko zaradi sladkorja izogiba. Odvisno na kakšni dieti si.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Gapi182 ()

Lahko vsi, ki pravite da je vse to bedarija kar se govori o fitnesu in hrani po vadbi, podprete to s čim? Me prav zanima od česa živijo mišice potem? vode in banan? lepo vas prosim no, ne bedarij govort. Če vse poenostavimo, če hočeš mišice moraš veliko jest. Brez hrane ni mišic. Najbol zabavni so pa vsi ki govorijo o vseh teh fitnes zarotah xD

Mišice živijo od OHjev, ki so njihovo default "gorivo". Iz beljakovin pa dobijo ustrezne aminokisline za obnovo.

Če hočeš mišice moraš veliko jest. To je definitivno res. Ni pa treba piti proteinskih šejkov, ker ti popolnoma nič ne koristijo. Čisto vse potrebne beljakovine (oz. še več) dobiš z normalno, zdravo prehrano. Tudi, če treniraš po več ur na dan.

kot rečeno ne jem proteinov ali kakršnihkoli dodatkov. Banana pa vsekakor ni dovolj za en obrok. Tudi več banan ne. Seveda pa je zelo dober dodatek čeprav se jih veliko zaradi sladkorja izogiba. Odvisno na kakšni dieti si.

Veliko banan = dober obrok. 10 recimo.

Sladkor je zakon, brez njega ne boš imel ne volje ne moči za kakšen resen trening.

Diete so pa bedarija. Ješ zdravo hrano in to je to.

Gapi182 je izjavil:

Aston_11 je izjavil:

ne obstaja delo ali šport pri katerem bi razvijal popolnoma vse mišice. Kar mešaj ti beton... potem pa zgledaš kot nek bedak ki bilda samo v roke.

In v vrat, ramena, hrbet, noge itd. Za tace extra ojačati pa picikel.

GGGGG je izjavil:

Mišice živijo od OHjev, ki so njihovo default "gorivo". Iz beljakovin pa dobijo ustrezne aminokisline za obnovo.

Če hočeš mišice moraš veliko jest. To je definitivno res. Ni pa treba piti proteinskih šejkov, ker ti popolnoma nič ne koristijo. Čisto vse potrebne beljakovine (oz. še več) dobiš z normalno, zdravo prehrano. Tudi, če treniraš po več ur na dan.

Veliko banan = dober obrok. 10 recimo.

Sladkor je zakon, brez njega ne boš imel ne volje ne moči za kakšen resen trening.

Diete so pa bedarija. Ješ zdravo hrano in to je to.

ne strinjam se da so diete bedarija. Strinjam se da če folk reče ok grem na dieto za leto dni potem ko shujšam pa nazaj. To je neumno. Js verjamem v diete ki veljajo za vedno in si s tem spremeniš način življenja ne samo prehrano. Tisto da se trdo držiš diete res ni ravno dobro, ampak na žalost veliko ljudi pač ne ve dovolj o prehrani da lahko enostavno rečejo, ja jedel bom zdravo. Js nisem na nobeni dieti ampak imam zdravo prehrano in se držim načel raznih diet. Se pravi ne jem sladkarij, samo belo meso, manj kruha, itd. Kar si reku da si brez sladkorja slabe volje ne drži. Brez kompleksnih sladkorjev oz. OH seveda si. To so ketonske diete. Ampak tudi pri tistih to obdobje traja le par dni.

Eureka ::

Tudi sam uporabljam proteini, pa imam veliko pomislekov o tem koliko jih res potrebujemo. Jasno je da v stilu celotnega kapitalizma tudi prodajalci tovrstne športne prehrane niso angeli in radi pospešujejo prodajo na tak način. Isto kor proizvajalci pralnih strojev skrbijo, da ne bi preveč dolgo po garanciji mašina delala, tako oni skušajo zavajati o potrebi B/kg. Raziskave stanejo in kaj mislite kdo jih financira ? Zveza za zaščito bodibilderjev ?

Sicer pa lahko sami probavamo različne načine in sklepamo po rezultatih, samo je problem, da če res drži 1,5-2B/kg bomo za to ugotovitev zabili par let in obratno, če se bomo prenažirali z B bomo pač zabili denar. Je pač na posamezniku za kaj se bo odločil, jaz sem se odločil za cenejšo varianto, kjer tvegam slabše rezultate, saj v končni fazi so mi trenutno mišice manj vredne od denarja.

Aston_11 je izjavil:

Gapi182 je izjavil:

Aston_11 je izjavil:

In v vrat, ramena, hrbet, noge itd. Za tace extra ojačati pa picikel.

nikoli ne boš dobil niti približno takšne mišice kot pa če imaš razpored in treniraš vsak dan drugo. Če vsak dan mešaš malto delaš vedno in vsak dan iste mišice in jim ne daš niti časa za počitek. Možnost za rast: Minimalna

Eureka je izjavil:

Tudi sam uporabljam proteini, pa imam veliko pomislekov o tem koliko jih res potrebujemo. Jasno je da v stilu celotnega kapitalizma tudi prodajalci tovrstne športne prehrane niso angeli in radi pospešujejo prodajo na tak način. Isto kor proizvajalci pralnih strojev skrbijo, da ne bi preveč dolgo po garanciji mašina delala, tako oni skušajo zavajati o potrebi B/kg. Raziskave stanejo in kaj mislite kdo jih financira ? Zveza za zaščito bodibilderjev ?

Sicer pa lahko sami probavamo različne načine in sklepamo po rezultatih, samo je problem, da če res drži 1,5-2B/kg bomo za to ugotovitev zabili par let in obratno, če se bomo prenažirali z B bomo pač zabili denar. Je pač na posamezniku za kaj se bo odločil, jaz sem se odločil za cenejšo varianto, kjer tvegam slabše rezultate, saj v končni fazi so mi trenutno mišice manj vredne od denarja.

to ne drži. To je koliko jih potrebuješ v teoriji da normalno živiš. Vsak ima drugačno telo in način življenja. Športniki ki kaj trenirajo imajo zaradi tega tudi večji apetit ker samo s toliko proteinov ne bo rezultatov.

Zgodovina sprememb…

Če vsak dan mešaš malto delaš vedno in vsak dan iste mišice in jim ne daš niti časa za počitek. Možnost za rast: Minimalna

Ne rabim takšnih (kakšnih?) mišic in malte (betona) tudi nisem mešal vsak dan. Tale hobi sem imel po službi. Zvečer mi je najbolj pašala ta velika riževa čokolada iz Lidla!

Saj je gor en lepo napisal. Max. kar lahko telo izkoristi je 1,5x telesna teža. Pri 75kg človeku je to 112,5g beljakovin. Tak človek mora na dan pojesti okoli 3000 do 3500 kalorij. Skoraj nemogoče je najti hrano, s katero ne dobiš not teh 112g beljakovin.

first_line ::

jype je izjavil:

DrYuri> torej ti nočeš biti telesno pripravljen, če praviš da je fitnes nesmisel...

Jaz nočem, da bi ljudje ždeli v kleteh in potem sproščali svoje frustracije drugje. Naj gredo ven laufat, plezat po drevesih al pa skakat v vodo.

Telesno pripravljen moram bit že zaradi pravila številka ena.

Tako je, na cesto s kolesi gremo zajebavat ljudi ki grejo utrujeni iz službe.

Ti si telesno pripravljen edino na erektilno disfunkcijo in infarkt. Ter seveda kruto smrt pod kolesi priklopnika, ker ti bo IQ svetoval da se ne ustaviš pred rdečo lučjo.

DrYuri> Me prav zanima od česa živijo mišice potem?

Popolnoma jasno je, da se ti niti sanja ne, od česa živijo mišice. Pa začnimo:

Za izgradnjo mišic potrebuješ aminokisline in maščobe, od katerih telo veliko večino sintetizira samo, nekatere pa vneseš skozi hrano (če uživaš hrano v skladu s trenutnimi splošnimi priporočili, spomni se tiste piramide ki je obešena pri zdravniku, potem imaš itak tega že dovolj), ter čas. Nobeno pospeševanje hranjenja ne bo pospešilo izgradnje.

Za delovanje mišic potrebuješ izključno Adenosine triphosphate @ Wikipedia , ki v mišicah lahko nastaja na različne načine, od katerih je daleč najučinkovitejši aerobni, ki kuri sladkor: Cellular respiration @ Wikipedia (sladkor pa se lahko v telesu sintetizira iz vsega živega - iz maščob, beljakovin, kompleksnih ali enostavnih sladkorjev).

Z aerobnim treningom se povečujejo kapacitete primarno zaradi jačanja mišic prsnega koša in srčne mišice - ostale metrike so v primerjavi s parametri srčne mišice in pljučne kapacitete zanemarljive. Mišice postanejo močnejše ob vsakem treningu, izključno anaerobni trening pa seveda v resnici ne obstaja - ekscesne potrebe po izgorevanju se le dopolnijo z anaerobnimi procesi izgorevanja, kopičenje stranskih produktov teh procesov pa razmeroma hitro povzročijo bolečino v mišicah (zato se ne da vztrajati na skrajni zmogljivosti mišice neomejeno dolgo).

first_line> Tako je, na cesto s kolesi gremo zajebavat ljudi ki grejo utrujeni iz službe.

Naj gredo iz službe spočiti, dobre volje in predvsem zdravo, pa ne bodo tako zelo zafrustrirani, kot naši fitnesači.

GGGGG je izjavil:

Saj je gor en lepo napisal. Max. kar lahko telo izkoristi je 1,5x telesna teža. Pri 75kg človeku je to 112,5g beljakovin. Tak človek mora na dan pojesti okoli 3000 do 3500 kalorij. Skoraj nemogoče je najti hrano, s katero ne dobiš not teh 112g beljakovin.

to ni res to pravijo zdravniki ki niso eksperti za bodybuilding. Kot rečeno ta formula ni predpisana za ljudi ki redno hodijo v fitnes ampak za tiste ki normalno živijo.

Gapi182> to ni res to pravijo zdravniki ki niso eksperti za bodybuilding.

Mhm, ker eksperti za bildanje se zelo dobro spoznajo na mikrobiologijo, tvorbo tkiv, celično dihanje in strukturo membran, zato vedo, koliko gramov beljakovin lahko prodajo retardu, ki pride v fitnes gledat v ogledalo.

jype je izjavil:

Gapi182> to ni res to pravijo zdravniki ki niso eksperti za bodybuilding.

Mhm, ker eksperti za bildanje se zelo dobro spoznajo na mikrobiologijo, tvorbo tkiv, celično dihanje in strukturo membran, zato vedo, koliko gramov beljakovin lahko prodajo retardu, ki pride v fitnes gledat v ogledalo.

ja, se...

to ni res to pravijo zdravniki ki niso eksperti za bodybuilding. Kot rečeno ta formula ni predpisana za ljudi ki redno hodijo v fitnes ampak za tiste ki normalno živijo.

Link prosim.

Minimalna priporočena količina za normalno aktivne ljudi je cca. 50 do 60% nižja od tega. http://www.fao.org/docrep/003/AA040E/AA...

Tisto, kar je bilo napisano zgoraj velja za maksimalno količino, ki ima še kak pozitiven efekt. Točne številke so sicer stvar debate, tudi vsak je malo drugačen. Ampak težko bistveno odstopajo od tega.

Gapi182> ja, se...

Totally. Potem ti ne bo težko pokazat, kam gredo vse te beljakovine? Ker številke so vsaj dohtarjem (in meni) precej jasne - bilderjem pa očitno ne.

GGGGG je izjavil:

Link prosim.

Minimalna priporočena količina za normalno aktivne ljudi je cca. 50 do 60% nižja od tega. http://www.fao.org/docrep/003/AA040E/AA...

Tisto, kar je bilo napisano zgoraj velja za maksimalno količino, ki ima še kak pozitiven efekt. Točne številke so sicer stvar debate, tudi vsak je malo drugačen. Ampak težko bistveno odstopajo od tega.

http://www.bodybuilding.com/fun/randy11...

Gapi182> http://www.bodybuilding.com/fun/randy11...

Žal mi je, razen nekakšnega šamanskega bluzenja o tem kako si nek čudak želi, da bi človeško telo funkcioniralo, na tem linku ne vidim popolnoma ničesar drugega.

Si prepričan, da si prilepil pravega?

pokaži mi raziskavo kjer so dokazali tisto formulo koliko lahko abzorbira ;)

Gapi182> pokaži mi raziskavo kjer so dokazali tisto formulo koliko lahko abzorbira ;)

Že imaš link zgoraj.

tista stran kjer je napisano recommended? Prosim vsaj kaj boljšega najdi kot pa tiste tabele brez argumentov in dokazov ;).

A kakšen članek iz bodybuilding.com, naprimer?

Gapi182> Prosim vsaj kaj boljšega

Sine, odločitve o svojem telesu, zdravju in življenju sprejemaš sam. Jaz ti lahko ponudim bisere, ti se pa komot lahko še naprej valjaš po govnu.

Tudi tvoja napačna prepričanja o fiziologiji niso moj problem - je pa pomembno, da te popravim na tehničnem javnem forumu, kadar širiš neresnice, ker bi si kdo utegnil želeti, da je tvoje pisanje resnično in zaradi tega slediti tvojemu zgledu (smatrati banane za slabo hrano in podobne neumnosti).

GGGGG je izjavil:

A kakšen članek iz bodybuilding.com, naprimer?

lej dokaz so da lahko telo v takšnih razmerah abzorbira več proteinov.

jype je izjavil:

Gapi182> Prosim vsaj kaj boljšega

Sine, odločitve o svojem telesu, zdravju in življenju sprejemaš sam. Jaz ti lahko ponudim bisere, ti se pa komot lahko še naprej valjaš po govnu.

Tudi tvoja napačna prepričanja o fiziologiji niso moj problem - je pa pomembno, da te popravim na tehničnem javnem forumu, kadar širiš neresnice, ker bi si kdo utegnil želeti, da je tvoje pisanje resnično in zaradi tega slediti tvojemu zgledu (smatrati banane za slabo hrano in podobne neumnosti).

hahahahaha :D. Smešiš se ker res nimaš pojma. Raje pametuj na svojem področju če ga sploh imaš ;).

Zgodovina sprememb…

Ne, niso. Kot so ti že drugi povedali, mišice ne rastejo sorazmerno z vnosom beljakovin, ampak rastejo zaradi treninga.

GGGGG je izjavil:

Ne, niso. Kot so ti že drugi povedali, mišice ne rastejo sorazmerno z vnosom beljakovin, ampak rastejo zaradi treninga.

se pravi če jim z več proteini mišice bolj rastejo kot drugače niso? Sploh nisi prebral očitno.

Ne, isto rastejo in isto se obnavljajo. Odvečni proteini grejo ven na sekretu ali pa se v telesu pretvorijo v energijo (precej neučinkovit proces).

njihovi rezultati pravijo drugače.

Če bi bodybuilderji cel dan ležali na kavču, bi tvoj zaključek mogoče celo držal. Ker pa trenirajo po več ur na dan pa je popolnoma zgrešen.

isti trening kot prej samo več proteinov vzame. Rezultati govorijo svoje.

Potem gotovo obstaja kakšna klinična študija, ki to tezo potrjuje, a ne?

Malajlo ::

Najbrž to pomeni, da malo manj treniraš pa več proteinov ješ. Prihranek časa. Potem pa poiščeš tisti optimum, ko se smejiš bedakom, ki pecikle poganjajo, ti pa na kavču srebaš shake po slamci.

Malajlo je izjavil:

Najbrž to pomeni, da malo manj treniraš pa več proteinov ješ. Prihranek časa. Potem pa poiščeš tisti optimum, ko se smejiš bedakom, ki pecikle poganjajo, ti pa na kavču srebaš shake po slamci.

z lenarjenjem ne bo nič brez skrbi :D. Kolesarjenje je vseeno dobro. Tek je bolj neuporaben.

Niste daleč od tega:

Malajlo ::

Torej če treniraš X enot (ali čas-težavnosti ali kako bi temu rekli) pa žreš proteine, mišice kar vzhajajo, drugače pa skoraj ni efekta. Kolk je torej benefit žretja proteinov? Mislim, pri konzumentu, ne prodajalcu ;)
««
11 / 14
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izguba maščobe (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
20225903 (21432) m0LN4r
»

Zdrava dieta (strani: 1 2 3 4 5 6 )