Forum » Loža » Trening za boljšo postavo
Trening za boljšo postavo
Temo vidijo: vsi
thramos ::
Ja, samo ena študija. Pa naprimer še tole:
The relationships between the intensity and duration of resistance exercise and the magnitude and duration of EPOC have not been determined, but a more prolonged and substantial EPOC has been found after hardversus moderate-resistance exercise. Thus, the intensity of resistance exercise seems to be of importance for EPOC.
Pa na primer tole:
The EPOC with SIT was greater than with CAT (P < 0.01) and HIAT (P = 0.12).
Razlikuje se tudi glede na uporabljene mišice:
Results indicate that leg exercise elicited a greater EPOC magnitude and duration compared with arm exercise of the same relative intensity and energy expenditure.
Ali pa še tole:
Evidence has accumulated to suggest an exponential relationship between exercise intensity and the magnitude of the EPOC for specific exercise durations.
The relationships between the intensity and duration of resistance exercise and the magnitude and duration of EPOC have not been determined, but a more prolonged and substantial EPOC has been found after hardversus moderate-resistance exercise. Thus, the intensity of resistance exercise seems to be of importance for EPOC.
Pa na primer tole:
The EPOC with SIT was greater than with CAT (P < 0.01) and HIAT (P = 0.12).
Razlikuje se tudi glede na uporabljene mišice:
Results indicate that leg exercise elicited a greater EPOC magnitude and duration compared with arm exercise of the same relative intensity and energy expenditure.
Ali pa še tole:
Evidence has accumulated to suggest an exponential relationship between exercise intensity and the magnitude of the EPOC for specific exercise durations.
jype ::
thramos citira študijo> Results indicate that leg exercise elicited a greater EPOC magnitude and duration compared with arm exercise of the same relative intensity and energy expenditure.
To je zato, ker so noge manj učinkovite zaradi močnejših (večjih) mišic, ki večjo količino energije porabijo za transport celičnih goriv in produktov dihanja.
(To je tudi razlog, zaradi katerega so maratonci bistveno energetsko učinkovitejši od šprinterjev.)
thramos> Evidence has accumulated to suggest an exponential relationship between exercise intensity and the magnitude of the EPOC for specific exercise durations.
Optimalna dolžina intervala je tesno povezana s številnimi dejavniki, ki se zelo močno spreminjajo s starostjo, dieto, telesno in zunanjo temperaturo, relativno vlažnostjo, nadmorsko višino in verjetno sem še kaj pozabil.
Okapi govori o osnovnih mehanizmih, ki niso odvisni od ničesar, ker so ves čas enaki.
To je zato, ker so noge manj učinkovite zaradi močnejših (večjih) mišic, ki večjo količino energije porabijo za transport celičnih goriv in produktov dihanja.
(To je tudi razlog, zaradi katerega so maratonci bistveno energetsko učinkovitejši od šprinterjev.)
thramos> Evidence has accumulated to suggest an exponential relationship between exercise intensity and the magnitude of the EPOC for specific exercise durations.
Optimalna dolžina intervala je tesno povezana s številnimi dejavniki, ki se zelo močno spreminjajo s starostjo, dieto, telesno in zunanjo temperaturo, relativno vlažnostjo, nadmorsko višino in verjetno sem še kaj pozabil.
Okapi govori o osnovnih mehanizmih, ki niso odvisni od ničesar, ker so ves čas enaki.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jype ()
Če je hotu povedat, da je EPOC najverjetneje tesno povezan z intenziteto vadbe, potem sem ga narobe razumel ja.
Freaxx ::
Žal ljudje nimamo enake presnove, zato razne diete ne učinkujejo na vse ljudi enako. Študije so narejene na nekem vzorcu kjer se izjeme izgubijo.
Pri prehrani je pomembno, da je nihanje inslina čim manjše....
Niti dvojčka (zaradi podobne genetske zasnove) nimata enake optimalne diete --> Trial and error, dokler ne najdeš kaj ti ustreza in kaj ne. Sam sem ugotovil, da me količina pustega mesa v klasični bodybuilderski dieti zabaše, da 3 dni ne grem na sekret
jizzer ::
Zdravo! Zadnje čase sem full nezadovoljen s svojim neenakomernim telesom , ker imam širša prsa(neki pojav je to baje), ter sem bolj suh, sploh je to moteče na rokah in na ključnici. Zdaj pa me zanima kak bi lahko recimo čimprej dobil maščobo (ne mišice, mogoče potem :)) na te predele? Ker sem že nekaj časa taki in mi gre počasi na živce (saj ne druga malo smešno zgleda ). Ciljam bolj na vadbo doma. Sem seveda računalničar, pa sem že probal da bi več jedel, ampak sploh ne pomaga, redko mi sploh pride kamorkoli maščoba(niti v lamp) .
Hvala :)
Zdravo! Zadnje čase sem full nezadovoljen s svojim neenakomernim telesom , ker imam širša prsa(neki pojav je to baje), ter sem bolj suh, sploh je to moteče na rokah in na ključnici. Zdaj pa me zanima kak bi lahko recimo čimprej dobil maščobo (ne mišice, mogoče potem :)) na te predele? Ker sem že nekaj časa taki in mi gre počasi na živce (saj ne druga malo smešno zgleda ). Ciljam bolj na vadbo doma. Sem seveda računalničar, pa sem že probal da bi več jedel, ampak sploh ne pomaga, redko mi sploh pride kamorkoli maščoba(niti v lamp) .
Sekiraš se po nepotrebnem zaradi oblike telesa, si kakršen si. Za zredit se, pa verjamem da je ravno tako težko kot shujšat, sam sem na drugem koncu spektra. Za dodat kalorije obrokom je recimo odlično kokosovo olje, daš eno žlico lahko praktično na vse pa si hitro 1000 kcal v plusu in posledično v anaboličnem stanju.
echo ::
Sam ne morš pozicionirat maščob po telesu. Zelo verjetno boš samo pridelal trebušček.
Ročke, bench in skleci.
Mogoče še kak kontakten družaben in dinamičen šport - nogomet, košarka itd.
Ročke, bench in skleci.
Mogoče še kak kontakten družaben in dinamičen šport - nogomet, košarka itd.
Black Dragon ::
Večina moškim se maščobe nabirajo na trebušnem predelu žal..začni telovaditi in posledično boš pridobil na apetitu. Pred in po telovadbi zaužij beljakovine, če misliš dobivati na mišični masi, kar pomaga pri rasti in obnovi mišic in ker vrjetno nočeš delati samo na kondiciji. Jst osebno imam na dan po 5-7 obrokov hrane mogoče pretiravam in imam še vedno 1.25 razmerje (178cm, 68kg) kar je ok in ti da vedet da lahko samo z telovadbo pridobiš na masi.
Jype ima prav nehi se sekirat za ta biološki robot - telo ko prideš v pozna 20 leta vrjetno neboš imel problemov z tt.
LP
Jype ima prav nehi se sekirat za ta biološki robot - telo ko prideš v pozna 20 leta vrjetno neboš imel problemov z tt.
LP
Time will tell.
Okapi ::
Če je hotu povedat, da je EPOC najverjetneje tesno povezan z intenziteto vadbe, potem sem ga narobe razumel ja.Seveda je, kar je čisto logično. Ni pa povezan s triki, ki naj bi omogočali, da z manj vadbe proizvedeš večji učinek.
O.
_IKE_ ::
Stewie G ::
Takole, izteka 8 teden mojega zdravega življenja. Izgubiti bi moral še kak kilogram ali dva maščobe, da bi se mi videle trebušne mišice, vendar mi volja že malo peša. Kak nasvet, vzpodbuda?
Name changed.
Rias Gremory ::
Mirno gledamo, kako naš svet propada,
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Rias Gremory ()
Gapi182 ::
http://sixpackshortcuts.com/
na piratebay imaš torrent :D. Ta afterburn effect je ubistvu od HIIT vaj.
na piratebay imaš torrent :D. Ta afterburn effect je ubistvu od HIIT vaj.
Začel se je 12. teden moega 'hujšanja'. Lahko povem, da sem shujašal okoli 10 kg (verjetno vse ni špeh?), čeprav imam še vedno nekaj maščobe. Športno sem aktivem okoli 3x na teden (tek in kolo), uteži pa kakih 2x na teden. Sem pa opazil, da pojem kar veliko ogljikovih hidratov čez dan (predvsem kruh-polnozrnat in pa kaki makaroni ali skutini štruklji-brez kakih prelivov), pač, nemorem se upreti. Sladkarij več ne jem, sladkih pijač tudi ne pijem, z izjemo če grem na kak rojstni dan ali ven, pa še takrat v manjših količinah. Bo se mi pri takih vsakdanjih rezultat še kaj poznal ali bom moral hrano spet malo omejiti? Mislim pa da pojem kakih 2200 kcal na dan...
Name changed.
Zakaj se ne bi poznalo? Dokler boš pojedel manj, kot pokuril, boš hujšal. Na koncu bi pri takem režimu umrl zaradi posledic podhranjenosti.
O.
O.
@IKE: Bi rekel da kakih 350g polnozrnatega kruha (kruh jem večinoma ko doma ni sadja ) in kakih 5 kosov sadja (pomaranče, hruške, jabolka, včasih banane in grozdje), sadju se pač tudi ne morem upreti, rabim neko sladkobo, prilog on kosilu pa sicer ne jem, oziroma zelo redko.
Name changed.
Ko se ti bo zdelo da si zgubil dovolj, bi blo pametno malo dvignit vnos, in hkrati namenit več časa treningu z utežmi.--> da raste mišica in posledično večja poraba.
Vajenc ::
Zakaj se ne bi poznalo? Dokler boš pojedel manj, kot pokuril, boš hujšal. Na koncu bi pri takem režimu umrl zaradi posledic podhranjenosti.
O.
Športaj in upoštevaj Okapija, pa boš lahko tudi tortice jedel ;)
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen
Woody Allen
Ko se ti bo zdelo da si zgubil dovolj, bi blo pametno malo dvignit vnos, in hkrati namenit več časa treningu z utežmi.--> da raste mišica in posledično večja poraba.
Jaz sem zeeeelo čuden tip človeka. Imam 69 kg, velik sem 189cm, pa še vedno imam kar nekaj špeha (se mi zdi).
Name changed.
Jaz sem zeeeelo čuden tip človeka. Imam 69 kg, velik sem 189cm, pa še vedno imam kar nekaj špeha (se mi zdi).
Ti samo redno športaj in uživaj v tem. Čez leta boš imel boljšo postavo kot tisti, ki bildajo samo čez zimo in konzumerajo drage prehranske dodatke.
Woody Allen
Woody Allen
Še ena nevmesna: Kako pa čez zimo vi ohranjate kondicijo? Za bicikel ni ravno prijetno, tudi za tek ne (čeprav bi mogoče šlo)...
Name changed.
Še ena nevmesna: Kako pa čez zimo vi ohranjate kondicijo? Za bicikel ni ravno prijetno, tudi za tek ne (čeprav bi mogoče šlo)...
Sklece, počepi, vreča za boks, trebušnjaki, sprehodi, hribi, fitnes, igra z otroci...
Woody Allen
Woody Allen
@IKE: Bi rekel da kakih 350g polnozrnatega kruha (kruh jem večinoma ko doma ni sadja ) in kakih 5 kosov sadja (pomaranče, hruške, jabolka, včasih banane in grozdje), sadju se pač tudi ne morem upreti, rabim neko sladkobo, prilog on kosilu pa sicer ne jem, oziroma zelo redko.
Zelo groba ocena : torej nekje 250-270g OH ( lahko tudi več odvisno od teže sadja ). Vnašaš pa OH tudi z drugo hrano, tako da bi načeloma lahko še malo zmanjšal te količine.
Pri višini 189 imaš komaj 69 kg in bi jih očitno rad imel še manj ( no vsaj vidiš se tako)
Ker pa nimamo tvojih slik težko ocenimo kakšno je dejansko stanje zato je tudi malce težje svetovat kako in kaj naprej.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: _IKE_ ()
To ni čuden tip človeka, to je najstnik.Ali pa anoreksik.
Ker pa nimamo tvojih slik težko ocenimo kakšno je dejansko stanje zato je tudi malce težje svetovat kako in kaj naprej.Jaz bi nekomu, ki ima pri 189 cm 69 kg, vsekakor odločno odsvetoval kakršnokoli hujšanje. To je BMI 19,3 in komaj še znotraj zdrave teže (18,5 - 25).
O.
erkgheoruugh ::
sirotka ::
Huh? Te smem vprašat, zakaj hujšaš? Očitno sem sam pri 175 in ene 78kg že prava bomba:)
To ni čuden tip človeka, to je najstnik.Ali pa anoreksik.
Ker pa nimamo tvojih slik težko ocenimo kakšno je dejansko stanje zato je tudi malce težje svetovat kako in kaj naprej.Jaz bi nekomu, ki ima pri 189 cm 69 kg, vsekakor odločno odsvetoval kakršnokoli hujšanje. To je BMI 19,3 in komaj še znotraj zdrave teže (18,5 - 25).
O.
BMI je zelo slab indikator zadev.....če recimo tvoja teža znaša Višina -100, si zelo blizu spodnji meji za Preveliko težo.
Glede hujšanja pa s strinjam da je StevieG shujšal že dovolj, vendar to njemu očitno še ne zadošča. Slike bi pripomogle k razjasnitvi situacije kje StevieG dejasnko je :
Pardon, včaraj nisem imel časa, da bi se kaj javil sem. Bi rekel, da sem nekje vmes, če se oziram na sliko 1 post gor. Ja obseg pa imam 86 cm, kar je 9 cm manj kot pred 11 tedni..
Name changed.
energetik ::
Ja, verjetno bom čez poletje še malo tekal in koleaaril, pozimi, ko pa sta tek in kolesarjenje malo otežena pa bom začel na masi.
Če le ne bom izgubil volje do takrat.
Če le ne bom izgubil volje do takrat.
Name changed.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Stewie G ()
;-) ::
175cm
82kg
91cm okol popka
-kaj bi bilo idealno za to velikost, rad bi da bi se vsaj malo vidle trebušne ampak do tja je dolga pot-vem.
športam zadnje čase bolj resno-vsak dan, tud po 2000 kalorij potrošim na dan, jem 6x na dan, sicer sem v mesecu zgubil samo 2kg, ampak vidim na kondiciji (si merim določene razdalje) da jih zmorem z večim tempom.
Ne delam rad velikih kilometorv, raje manj in bolj naportno. Danes naprimer na Boč po strmi poti +15km kolesa (teren-gozd).
Oboje skupaj mi merilec pravi da sem porabil pribl 2000kcal.
Povprečne utripe imam vedno okoli 165, max na "trening" pa okoli 195, ne razumem kak naj bi hodil v tiste utripu da kao hujšaš-merilec mi je izračunal da je moj "fatburn" zone tam 108/135, kar najbolj ne vrjamem in bi rad ročno nastavo, mi kdo pomaga ?
82kg
91cm okol popka
-kaj bi bilo idealno za to velikost, rad bi da bi se vsaj malo vidle trebušne ampak do tja je dolga pot-vem.
športam zadnje čase bolj resno-vsak dan, tud po 2000 kalorij potrošim na dan, jem 6x na dan, sicer sem v mesecu zgubil samo 2kg, ampak vidim na kondiciji (si merim določene razdalje) da jih zmorem z večim tempom.
Ne delam rad velikih kilometorv, raje manj in bolj naportno. Danes naprimer na Boč po strmi poti +15km kolesa (teren-gozd).
Povprečne utripe imam vedno okoli 165, max na "trening" pa okoli 195, ne razumem kak naj bi hodil v tiste utripu da kao hujšaš-merilec mi je izračunal da je moj "fatburn" zone tam 108/135, kar najbolj ne vrjamem in bi rad ročno nastavo, mi kdo pomaga ?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ;-) ()
chuck ::
Osebno sem poskušaval z dietami, treniral kot obseden in na koncu našel metodo, ki mi najbolj ustreza: vodni post za 7-10 dni. Namesto, da par mesecev umiram pri teku enostavno neham jest, pijem veliko vode in v dobrem tednu dosežem to kar bi v parih mesecih v fitnesu.
Ampak bolj pomembno je, da ko sem enkrat na idealni teži imam večjo motivacijo, da jo vzdržujem, predvsem pa je dosti lažje kot hujšanje. Prav tako se mi prehrana "resetira" in po tednu "stradanja" ti je kos solate skoraj tako božanski kot zrezek. Skratka dosti lažje si na novo uredim prehrambene navade.
Mimogrede, če bo kdo poskušaval, sta prva dva dneva najtežja, potem je vedno lažje.
Ampak bolj pomembno je, da ko sem enkrat na idealni teži imam večjo motivacijo, da jo vzdržujem, predvsem pa je dosti lažje kot hujšanje. Prav tako se mi prehrana "resetira" in po tednu "stradanja" ti je kos solate skoraj tako božanski kot zrezek. Skratka dosti lažje si na novo uredim prehrambene navade.
Mimogrede, če bo kdo poskušaval, sta prva dva dneva najtežja, potem je vedno lažje.
kr?en ::
Vodni post, lol. To samo shiras.
Kakrsnakoli fizicna vadba in urejena prehrana > tvoj vodni post.
Kakrsnakoli fizicna vadba in urejena prehrana > tvoj vodni post.
energetik ::
175cmJst imam praktično isto višino, 60kg in 73cm obseg, pa se mi trebušne še ne vidijo, mogoče le malce obrisi. Tko da ti si še kar na dolgi poti, da bi se ti vidle trebušne. Jej ene 10% manj kot porabiš in to je to. Bo pa trajalo.
82kg
91cm okol popka
To, da je tedensko+ stradanje neumnost, tako z vidika učinkovitosti pri izgubi maščobe kot zdravja, verjetno ni potrebno poudarjati ...
Za tiste, ki bi radi videli svoje trebušne, pa nimajo omembne vredne količine mišične mase, pa to pomeni hujšanje v že precej nizke številke BMIja. Dokler ostane v nekih zdravih mejah (18, 19+) sicer ni nič narobe s tem ... ampak je vseeno smiselno razmisliti o pridobitvi vsaj nekaj kilogramov mišične mase ...
Za tiste, ki bi radi videli svoje trebušne, pa nimajo omembne vredne količine mišične mase, pa to pomeni hujšanje v že precej nizke številke BMIja. Dokler ostane v nekih zdravih mejah (18, 19+) sicer ni nič narobe s tem ... ampak je vseeno smiselno razmisliti o pridobitvi vsaj nekaj kilogramov mišične mase ...
OK, občasen nekajdnevni do enotedenski post zna biti čisto koristen - če drugega ne, da se ti malo čreva prečistijo;-) Ni pa to ravno najboljši način za hujšanje, to pa seveda drži.
O.
O.
Jst imam praktično isto višino, 60kg in 73cm obseg, pa se mi trebušne še ne vidijo, mogoče le malce obrisi. Tko da ti si še kar na dolgi poti, da bi se ti vidle trebušne. Jej ene 10% manj kot porabiš in to je to. Bo pa trajalo.
Vrjetno nemoremo kr tak gledat, ker ko sm mel 65kg so se mi trebušne vidle, zdaj pa mam 3 leta študentskih bonov na sebi :)
Ker sem se malo razpasel in spet malenkost bolj jedel, sem danes spet začel malo bolj resno, da se pred poletjem rešim še tistega pol cm 'špeha na lampu'.
Kaj pravite na tak jedlnik:
Zjutraj:
Jogurt z manj maščobe, ovseni kosmiči in banana.
Malica:
Jabolko.
Kosilo:
Belo meso z malenkost omake, solata, nato še malo oreščkov.
Malica:
2 jajci, paradižnik in malenkost kruha.
Po teku in večerja:
Par oreščkov, banana in 100g skuše v naravnem soku.
Kaj pravite na tak jedlnik:
Zjutraj:
Jogurt z manj maščobe, ovseni kosmiči in banana.
Malica:
Jabolko.
Kosilo:
Belo meso z malenkost omake, solata, nato še malo oreščkov.
Malica:
2 jajci, paradižnik in malenkost kruha.
Po teku in večerja:
Par oreščkov, banana in 100g skuše v naravnem soku.
Name changed.
Shegevara ::
mene zanima kakšen se vam zdi sledeč ritem:
-orbitrek 3x na teden pon, sre, pet.
-1 ura časa, cilj je 20 km. (piše distance 20.0 in se mi zdi da to je v kilometrih )
-rezultat: eno uro po tem še zelo utrujen. ampak čez dva dni že dovolj spočit da nadaljujem.
Poiskušal sem s tekom ampak enostavno ne morem tečt ker se takoj zribam in sem po parih kilometrih vzponov/spustov čisto zriban in lahko zaradi neznosnih mišičnih bolečin nadaljujem šele čez en teden. Zato se mi zdi orbitrek boljša izbira ker lahko vadim konsistentno vsaj 3x na teden.
Poleg tega se izogibam mesa, ogljikovih hidratov, jem ržen kruh, papriko, zelenjavo in veliko jabolk in privoščim si tudi kakšne ribe iz konzerve in bel riž brez soli.
Sicer sem po enem tednu in pol šel dol šele za eno kilo ampak se prehranske diete še ne držim 100%, ampak se trudim da bo v glanem tako kot sem zgoraj navedel.
Se vam zdi to dober plan? Če ne, kaj naj spremenim?
-orbitrek 3x na teden pon, sre, pet.
-1 ura časa, cilj je 20 km. (piše distance 20.0 in se mi zdi da to je v kilometrih )
-rezultat: eno uro po tem še zelo utrujen. ampak čez dva dni že dovolj spočit da nadaljujem.
Poiskušal sem s tekom ampak enostavno ne morem tečt ker se takoj zribam in sem po parih kilometrih vzponov/spustov čisto zriban in lahko zaradi neznosnih mišičnih bolečin nadaljujem šele čez en teden. Zato se mi zdi orbitrek boljša izbira ker lahko vadim konsistentno vsaj 3x na teden.
Poleg tega se izogibam mesa, ogljikovih hidratov, jem ržen kruh, papriko, zelenjavo in veliko jabolk in privoščim si tudi kakšne ribe iz konzerve in bel riž brez soli.
Sicer sem po enem tednu in pol šel dol šele za eno kilo ampak se prehranske diete še ne držim 100%, ampak se trudim da bo v glanem tako kot sem zgoraj navedel.
Se vam zdi to dober plan? Če ne, kaj naj spremenim?
Jaz bi spremenil v pol ure vsak dan, da se lažje navadiš rutine. Potem pa glede na formo dodajaš kilometrino, dokler ne boš dovolj v formi za tek. Pa glede na letni čas, bi lahko velikokrat zamenjal orbitrek s kolesom ;)
Woody Allen
Woody Allen
Vceraj sem naredil 57km z kolesom porabo sem tri ure ker sem obral prevec terena..potrosil sem 2500kalorij... Ko sem prisel domov sem cca pol ure se delal vaje z lastno tezo:skleci,dvigi itd. Zaspal kot ubit ampak danes mi nic ni. Ajd roke cutim malo napete kot sem vcasih po fitnesu drugega pa ne.
Je smiselno da bi po takem "treningu" omislil whey, ker jajc imam kratkomalo preko glave in nimam jih rad, ali me lahko whey potem ovira pri izgubljanju mascobe?
Nekdo je napisal da najlazje se je znebit mascobe tako da druge misice "rastejo" whey kolikor berem pomaga pri tem.
Sedaj ze uporabljam fatburner shredxxx, razen da so tezave ko gres srat je fajn :)
Ps.: ni mi jasno kak lahko ostanem v "fatburn" obmocju utripa vedno sem nad njim cca. 165hr povprecno, in mi ni problem ter sem z lahkoto tam
Je smiselno da bi po takem "treningu" omislil whey, ker jajc imam kratkomalo preko glave in nimam jih rad, ali me lahko whey potem ovira pri izgubljanju mascobe?
Nekdo je napisal da najlazje se je znebit mascobe tako da druge misice "rastejo" whey kolikor berem pomaga pri tem.
Sedaj ze uporabljam fatburner shredxxx, razen da so tezave ko gres srat je fajn :)
Ps.: ni mi jasno kak lahko ostanem v "fatburn" obmocju utripa vedno sem nad njim cca. 165hr povprecno, in mi ni problem ter sem z lahkoto tam
Malajlo ::
Če bi rad znižal pulz, zmanjšaj napor. Ampak manjši napor = manj porabljenih kalorij. Zdej se pa odloči, kaj imaš raje. Pokurit malce več pri (precej) več napora ali pa malce manj pri (precej) manj napora.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Izguba maščobe (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 25801 (21330) | m0LN4r |
» | Zdrava dieta (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Loža | 56269 (49886) | Massacra |
» | Telesna teža (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 25385 (22818) | Okapi |
» | afterburn effect (workout)Oddelek: Loža | 8522 (7634) | _Enterprise_ |