» »

Trening za boljšo postavo

Trening za boljšo postavo

Temo vidijo: vsi
««
7 / 14
»»

Aston_11 ::

To je res - jaz nisem nikoli niti pomislil, da bi začel kako drugače kot počasi delati svoje kilometre. Počasi, ker se nikamor ne mudi. Vendar - tudi rezultat prihaja počasi, tja enkrat do konc sezone. In rezultat? Če pomislim, da grem na bicikl zato, da imam dva dni mir, potem moram spet iti, mi je tole z večjo močjo boljše. Skoraj iz vasi mi ni treba iti in imam že zadosti. Opažam pa tudi, da vsakič naslednjič lahko pretiravam malenkost več. Ker se nikamor ne mudi, je dovolj enkrat na dva dni po par minut in verjetno bo rezultat boljši kot po npr. daljših enakomernih kolesarjenjih. Videčemo, videčemo...

jype ::

_IKE_> Mhm, v praksi zelo pogosto vidim kako je HIIT v resnici skoraj nemogoče delat narobe. Mislijo da delajo HIIT dejansko pa delajo intervalce...

In se zato ne poškodujejo.

_IKE_> V času sprinterskega treninga nisem ne jaz, niti moji sotekmovalci iz kluba imeli težav z vezmi. Pa je je bil cel trening, če malo posplošim en sam HIIT...

Neverjetno, da vas trener ni polomu na treningu.

A maš prekratek spomin in si vmes že pozabil, kdo je OP in kaj je njegov cilj? Ni profesionalni šprinter, ki mu ni do plačevanja trenerja in zato na forumu sprašuje, kako se trenira za izboljšati rezultate za šprint.

_IKE_ ::

Aja če bi delal HIIT bi se pa lahko zelo povečala možnost poškodovanja vezi, tako si namreč vehementno trdil malo nazaj?....

Res neverjetno da trenerjem v klubu ni uspelo da bi nas polomili in povzročili cel kup poškodb vezi, ko pa so bili če malo posplošim naši treningi en sam HIIT.

Sej veš distance, starti pa bloki, ups vedno pozabim, ti itak NE VEŠ, ker v svojem življenju nisi dal nikoli skozi trenažnega procesa nekega športa.

Pomanjkanje praktičnih izkušenj pa te seveda ne ovira pri "modrovanju" glede hiita , njegove izvedbe, učinkovitosti ter možnih posledic ....

Tema okoli katere se suče trenutni "pogovor" je: Katera metoda je najučinkovitejša za izgubo maščobo, gledano na potreben čas in učinek

To pa nekako spada v
Zanima me kaj bi še lahko bilo učinkovito, da se malo znebim maščobe, vsaj do poletja
...

Še vedno pa nisi odgovori na tole :
Prenizek % BF ? Tole izraženo v številčni vrednosti me pa zelo zanima..
.

@Aston_11: Meni HIIT ustreza iz dveh razlogov prvi je ker mi 10 km teki vplivajo na delo v telovadnici , drugi pa je ker pa mi HiiT prihrani čas. Je pa res da so tiste distance na polno dolge kot večnost....

Zgodovina sprememb…

• spremenil: _IKE_ ()

_IKE_> ti itak NE VEŠ

Sine, še veliko žgancev boš moral pojest, da boš imel toliko športnih izkušenj kot jih imam jaz.

_IKE_> Še vedno pa nisi odgovori na tole :

Niti ne mislim, ker imaš popolnoma zgrešene predstave o človeškem telesu in tako nadaljevanje pogovora nima nikakršnega smisla.

jype je izjavil:

_IKE_> ti itak NE VEŠ

Sine, še veliko žgancev boš moral pojest, da boš imel toliko športnih izkušenj kot jih imam jaz.

Žgancev ne maram, TEORETIČNIH izkušenj pa res nimam toliko kot ti.....

Glede PRAKTČINIH pa kot sem že dejal; ko boš zapisal koliko športov si v življenju treniral v nekem klubu bova nadaljevala to debato....

jype je izjavil:

Niti ne mislim, ker imaš popolnoma zgrešene predstave o človeškem telesu in tako nadaljevanje pogovora nima nikakršnega smisla.

Kakšna je moja predstava ni bistveno, zanima me tvoja ker na tej tvoji predstavi namreč stoji tvoja izjavo o prenizekem procentu BF.

Torej ker merimo podatke in ogledalo ni ravno merilo, potrebujemo od tebe številčno vrednost tega procenta ?

Bo šlo ali se boš spet izgovarjal tako to počneš zgoraj?

Zgodovina sprememb…

Gapi182 ::

_IKE_ je izjavil:

Prenizek % BF ? Tole izraženo v številčni vrednosti me pa zelo zanima...

Mhm, v praksi zelo pogosto vidim kako je HIIT v resnici skoraj nemogoče delat narobe. Mislijo da delajo HIIT dejansko pa delajo intervalce...

Poškodbe vezi zaradi hiita?
V času sprinterskega treninga nisem ne jaz, niti moji sotekmovalci iz kluba imeli težav z vezmi. Pa je je bil cel trening, če malo posplošim en sam HIIT...

Resno, še kakšna taka modrost?

bil si športnik. Ne moreš pa ti začetniku ki se hoče znebit maščobe svetovat HIIT ker ga bojo naslednji dan tko mišice bolele od tistih 50% treninga ki ga mu je sploh uspelo naredit da ne bo delal nič celi teden v resnici pa moraš to 2x na dan. Naj gre raje 90min kardio s kolesom. Po tem HIIT bo samo bruhal če se bo preveč gnal.

_IKE_ je izjavil:

jype je izjavil:

_IKE_> ti itak NE VEŠ

Žgancev ne maram, TEORETIČNIH izkušenj pa res nimam toliko kot ti.....

Glede PRAKTČINIH pa kot sem že dejal; ko boš zapisal koliko športov si v življenju treniral v nekem klubu bova nadaljevala to debato....

jype je izjavil:

Kakšna je moja predstava ni bistveno, zanima me tvoja ker na tej tvoji predstavi namreč stoji tvoja izjavo o prenizekem procentu BF.

Torej ker merimo podatke in ogledalo ni ravno merilo, potrebujemo od tebe številčno vrednost tega procenta ?

Bo šlo ali se boš spet izgovarjal tako to počneš zgoraj?

Da se ti vidi six pack ima tvoje telo prenizek procent BF kot pa je naravno.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Gapi182 ()

Looooooka ::

Ni nujno. Ce si psihopat mas lahko tud neverjeno nabildane trebusne pa se vidi cez speh.
Prvo je seveda neprimerno lazje kot drugo.
Osebno nimam volje ne za eno ne za drugo :D

@Gapi182......kot sem že zapisal, HIIT metode ne priporočam začetnikom in ljudem ki imajo težave z zdravjem. Ves moj "govor" je bil vezan na le učinkovitost napram drugim metodam.....

globalna80 ::

Plavanje!

Plavanje

Plavanje

Great spirits have always found violent opposition from mediocre minds.
Albert Einstein

Stewie G ::

Juuhuuu, 3 tedne po spremembi načina živjenja sem danes opazil neke zametke vizualne spremembe. To mi je sedaj dalo volje :)
Je pa res, da se bom v prihodnjih dneh moral parkrat pregrešiti, čeprav proti lastni volji :|
No počasi bo :)
Name changed.

2loud4u ::

Stewie G je izjavil:

Malo bom poročal o rezultatih.
V dveh tednih sem izgubil skoraj 5 kg, malo veliko ali ne, mogoče preveč?

Drugače pa sem se nakako privadil, sladkih pijač ne pijem več, le včasih se mi zlušta kakega mastnega zrezka ali sladice. No Imam namen izgubiti še par kilogramov, čeprav se zdi, da pri višini 189 cm je zdajšnh 75 kg nekako OK, meni pa se zdi, da je še vedno ker nekaj špeha, mogoče je razlog tudi to, da imam skoraj nično mišic, saj komaj naredim 3 sklece.

Kako se ti pa lahko zdi, da imaš špeh? Jaz imam 178cm in cca. 72kg, pa sem suh, tebi se pa pri takem razmerju teže in višine zdi, da imaš še vedno preveč teže?
c^2=E/m
HP XW6400|2× Xeon E5320 @1.86GHz|16MB L2
Cache|Sapphire HD6850|4GB FB-DIMM|HP 575W

Stewie G ::

Ja, nevem kaka izjema sem jaz, imam 75 kg in nekaj špeha po telesu, zato pa sem se odločil, da se ga malo znebim, ker ne izgleda najbolj privlačno, vsaj predvidevam.
Name changed.

_IKE_ je izjavil:

@Gapi182......kot sem že zapisal, HIIT metode ne priporočam začetnikom in ljudem ki imajo težave z zdravjem. Ves moj "govor" je bil vezan na le učinkovitost napram drugim metodam.....

aha. Ja HIIT je res efektiven in res tud večina dela intervalne treninge in mislijo da je HIIT :D

Ja no pa sej dokler ne pridejo na HIIT pac zacnejo z manjsimi intervalnimi treningi.
Glih vceraj narocil Gymboss Interval Timer...ampak glede na hitrost posiljk iz Amerike bo ze poletje tle preden bom delal kakrsne koli intervale...kaj sele HIIT :D

Looooooka je izjavil:

Ja no pa sej dokler ne pridejo na HIIT pac zacnejo z manjsimi intervalnimi treningi.
Glih vceraj narocil Gymboss Interval Timer...ampak glede na hitrost posiljk iz Amerike bo ze poletje tle preden bom delal kakrsne koli intervale...kaj sele HIIT :D

eh sej v 14 dneh bi moralo bit.

Kolegovo darilo je zamudilo za vec kot en mesec.
Prav tako naturally more maslo.
Ta mesec nimam srece z ZDA.
Ponavadi je blo pa res 14 dni :D

WildChild ::

Trening za boljše zdravje: plezanje.
 Alex Honnold

Alex Honnold

Ljudje se preveč obremenjujejo z postavo. Bolje bi bilo, da bi uživali vsak dan na zraku in gibanju kot, da se sekirajo kok kalorij bojo v sebe dal, da bojo "bl cool" izgledal.

Jaz ne športam za postavo, ampak za sebe.
in da mood

Bananovec ::

2loud4u je izjavil:

Stewie G je izjavil:

Drugače pa sem se nakako privadil, sladkih pijač ne pijem več, le včasih se mi zlušta kakega mastnega zrezka ali sladice. No Imam namen izgubiti še par kilogramov, čeprav se zdi, da pri višini 189 cm je zdajšnh 75 kg nekako OK, meni pa se zdi, da je še vedno ker nekaj špeha, mogoče je razlog tudi to, da imam skoraj nično mišic, saj komaj naredim 3 sklece.

Kako se ti pa lahko zdi, da imaš špeh? Jaz imam 178cm in cca. 72kg, pa sem suh, tebi se pa pri takem razmerju teže in višine zdi, da imaš še vedno preveč teže?

Za takšno višino naj bi bila idealna teža ( če me spomin ne vara) tam od 68-73 kg (glede na moj obseg zapestja). IMO nisi suh, le premalo mišičast.
Its only copying if samsung does it. And unless we patent this in 5 years,
this is the shittest tech ever ... and we'll sue you.
Regards, Apple

kuall ::

ni logike v tem, kar si zdejle povedal. če ima manj mišic mora imeti več špeha, kar pomeni večji trebuh, kar pomeni bolj debel izgled. bolj logično bi bilo, da je preveč mišičast.

Slanina je mnogo lažja od mišic.

WildChild je izjavil:

Trening za boljše zdravje: plezanje.
 Alex Honnold

Alex Honnold

Ljudje se preveč obremenjujejo z postavo. Bolje bi bilo, da bi uživali vsak dan na zraku in gibanju kot, da se sekirajo kok kalorij bojo v sebe dal, da bojo "bl cool" izgledal.

Jaz ne športam za postavo, ampak za sebe.

Z veseljem ampak vzame prevec casa.
Ce se mogoce s tem ukvarjas...obstaja v LJUBLJANI kaksna stena, kjer je za varnost poskrbljeno pa bi lahko kdo prisel kdaj malce poplezati za ne prevelike denarje?
Fitness mi je vsec...blizu hitro in ucinkovito. Plezanje je tudi fino parkrat na let ne bi pa se s tem ukvarjal namesto fitnessa(doesn't DO it for me).
Bi pa z veseljem vsake toliko casa sel s kolegi :)

kuall ::

ja špeh ima večji volumen, potem bi še debelejši zgledal. če zgleda suh kot pravi in če ima normalno težo, potem mora imeti mišice.

WildChild ::

Looooooka$ Z veseljem ampak vzame prevec casa.

Samo plezanje? Niti ne. Kolesarjenje, tek, plavanje? Tko povprečno eno do dve uri na dan...

Looooooka$ Ce se mogoce s tem ukvarjas...obstaja v LJUBLJANI kaksna stena, kjer je za varnost poskrbljeno pa bi lahko kdo prisel kdaj malce poplezati za ne prevelike denarje?

Verjetno, nisem iz ljubljane.
in da mood

Zgodovina sprememb…

Okapi ::

Po Rimskem zidu na Jamovi plezajo že odkar pomnim, se pravi kar dolgo;).

Svoje čase se je plezalo tudi na Gradu, po prenovi pa že lep čas ne več. Pod Šmarno goro imaš Turnc. Po telovadnicah pa nekaj plezalnih sten, recimo:
http://www.urbanroof.si/plezalnastena

2loud4u ::

Bananovec je izjavil:

2loud4u je izjavil:

Stewie G je izjavil:

Za takšno višino naj bi bila idealna teža ( če me spomin ne vara) tam od 68-73 kg (glede na moj obseg zapestja). IMO nisi suh, le premalo mišičast.

Jah, glede na dosežke pri plezanju v šoli in na to, da sem podrl šolski rekord v visenju na drogu, potem bi rekel, da nisem ravno premalo mišičast.
c^2=E/m
HP XW6400|2× Xeon E5320 @1.86GHz|16MB L2
Cache|Sapphire HD6850|4GB FB-DIMM|HP 575W

Bananovec ::

2loud4u je izjavil:

Bananovec je izjavil:

2loud4u je izjavil:

Stewie G je izjavil:

Jah, glede na dosežke pri plezanju v šoli in na to, da sem podrl šolski rekord v visenju na drogu, potem bi rekel, da nisem ravno premalo mišičast.

Za vzdržljivostne športe ne rabiš biti mišičast.
Its only copying if samsung does it. And unless we patent this in 5 years,
this is the shittest tech ever ... and we'll sue you.
Regards, Apple

N4m31355 ::

kar se plezanja tiče... jaz plezam pri klubu stena (parmova 25) http://www.klubstena.si/balvanska_stena in moram reči da sem zelo zadovoljen. kar se varnosti tiče je lepo poskrbljeno, trenirajo tudi ljudje ki so zelo dobri. če pa jih kaj vprašaš ko si tam ti bojo pa tudi pomagali.

Ta je kolkr tolk lahka. Oz. ta je mal manj brutalna kot ostale :D. Ne pa poskušat kakšne ladder HIIT dokler nimate kondicije in mišic v stegnih. Drgač pa lohk si vzameš mal več pavze kot je predpisano, če ne ne boš prišu mimo ogrevanja.

Master_Yoda ::

Upam da je to prava tema za to vprasanje:

Vsako popoldne/vecer se spravim na sobno kolo in pol ure gonim. Ko koncam si pripravim vecerjo: shake iz sadja ki je pri roki - ponavadi 2 stisnjeni pomaranci, 1 banano, 1 jabolko in nekaj sojinega mleka.

Rad bi shujsal in me zanima ali bi bilo bolje da bi to spil zjutraj za zajtrk in za vecerjo kaj manjsega (kos prepecenca, kreker,...), ali je shake za vecerjo OK?

V resnici je čisto vseeno, kdaj ješ, drugače pa je bolje jesti zjutraj oziroma dopoldan, da čez dan nisi lačen. Pravijo, da je zdravo iti lačen spat.

Aja, pa pol ure na sobnem kolesu je premalo (OK, bolje kot nič, ampak poskusi si vzeti eno uro;-)

O.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

energetik ::

Master_Yoda je izjavil:

Upam da je to prava tema za to vprasanje:

Vsako popoldne/vecer se spravim na sobno kolo in pol ure gonim. Ko koncam si pripravim vecerjo: shake iz sadja ki je pri roki - ponavadi 2 stisnjeni pomaranci, 1 banano, 1 jabolko in nekaj sojinega mleka.

Rad bi shujsal in me zanima ali bi bilo bolje da bi to spil zjutraj za zajtrk in za vecerjo kaj manjsega (kos prepecenca, kreker,...), ali je shake za vecerjo OK?
Za večerjo po biciklu raje pojej kakšno pusto skuto ali pa tuno, ne pa sladkega sadja. Morda v skuto stlačiš še 1/2 - 1 banano, če že hočeš sadje.
Mislim, da bi bil tvoj šejk veliko bolj koristen pred zajtrkom.

Freezy ::

Dober nasvet zgoraj. Čeprav sadje na prvi pogled izgleda zdravo, vsebuje veliko sladkorja, še posebej pri takem shakeu kot ga ti pripraviš vsak večer. Čim manj sladkorja, seveda pa ne pozabi na dobre vire OH.

thramos ::

Če hočeš shujšat, moraš porabit več kot vneseš. Kdaj in kaj ješ, je popolnoma vseeno. Z vidika izgubljanja mase, je popolnoma vseeno a ješ sladkor ali pa kaj drugega in ali kolesariš ali ne.

Se pa lažje kontrolira apetit in nivo energije, če je timing hranjenja bolj enakomerno razporejen čez dan in če ješ hrano, ki je manj kalorična in bolj nasitna. Z porabljanjem energije s športom, pa višaš količino hrane, ki jo lahko vneseš.

Ne, ni vseeno kdaj kaj poješ. Če isti cuker razporediš skozi cel dan, po možnosti še po treningih, ga bo šlo manj v maščobne obloge. Če pa vse poješ naenkrat, po možnosti še pred spanjem, bo maščobni narastek večji.

Kam pa gre presežek energije/sladkorja, pri bolj razporejenem vnosu?

Glikogenske rezerve ali pa se porabi sproti, če je odmerek zadosti majhen.

Gre za presežek, torej je vnos večji od porabe, ne glede na majhnost odmerka in se nima kje porabit. Tudi glikogenske rezerve so, ob presežku, polne.

thramos je izjavil:

Če hočeš shujšat, moraš porabit več kot vneseš. Kdaj in kaj ješ, je popolnoma vseeno. Z vidika izgubljanja mase, je popolnoma vseeno a ješ sladkor ali pa kaj drugega in ali kolesariš ali ne.

Se pa lažje kontrolira apetit in nivo energije, če je timing hranjenja bolj enakomerno razporejen čez dan in če ješ hrano, ki je manj kalorična in bolj nasitna. Z porabljanjem energije s športom, pa višaš količino hrane, ki jo lahko vneseš.

Ne bo držalo.....

IF dieta njej podobne zadeve delujejo ravno na tem principu ( kdaj ješ ). Glede kontrole aptita in nivoja enrgije....

Wrong again...... praktične izkušnje z IF dieto so mi pokazale da ni nobene razlike, v bistvu je bilo tako da je IF še rahlo povečal produktivnost...

Zgodovina sprememb…

Ja, sej se strinjam. Z manipulacijo timinga hrane lahko vplivaš na nivoje energije in kontroliraš apetit. Tako ali drugače. Nima pa vpliva na porabo oz. na kopičenje maščob.

Pa še to, maščoba se ne začne kopičit šele takrat, ko so zaloge glikogena prazne in porabljati šele takrat, ko so popolnoma izpraznjene.

da ne pozabimo omenit. Ne sme se šteti samo koliko kalorij ti porabiš pri določeni vaji ampak koliko jih porabi telo še 48 ur po tem. Zaradi tega je HIIT postal tako priljubljen. Telo ti zarad takega napora cel dan še kuri maščobo medtem ko za kardio tega ne moremo težiti

Ja, eno čarovnijo fiziološko so pogruntali. NOT;((

O.

Mja, nekateri še niso slišali za EPOC.

kitewing ::

Žal ljudje nimamo enake presnove, zato razne diete ne učinkujejo na vse ljudi enako. Študije so narejene na nekem vzorcu kjer se izjeme izgubijo.

Pri prehrani je pomembno, da je nihanje inslina čim manjše....

V resnici nekateri dovolj dobro poznamo človeško fiziologijo, da vemo, da ima EPOC s HIIT natanko toliko skupnega kot s katerokoli drugo telesno dejavnostjo.

O.

Okapi je izjavil:

V resnici nekateri dovolj dobro poznamo človeško fiziologijo, da vemo, da ima EPOC s HIIT natanko toliko skupnega kot s katerokoli drugo telesno dejavnostjo.

O.

Okapi mal razloži kaj si mislil s tem...

Da lahko kisikov dolg pridelaš na najrazličnejše načine in boš imel potem še nekaj časa povišan metabolizem. HIIT ni noben čudežen način, s katerim bi lahko "goljufal" fizikalno-kemične procese v celicah.

O.

Na temo EPOC je več študij, vendar so prišli do različnih zaključkov. V kratkem želim sam narediti študijo na to temo, ker me zanimajo nekateri parametri.

Ne pozabit, da za študijo potrebuješ precej različnih tipov ljudi in velike kontrolne skupine.

Studies comparing intermittent and continuous exercise consistently show a greater EPOC response for higher intensity, intermittent exercise.[14]

Ja, pri miših.:)) Vir navedka je namreč "EPOC and the energetics of brief locomotor activity in Mus domesticus."

Malo više piše recimo:
Anaerobic exercise in the form of high-intensity interval training was also found in one study to result in greater loss of subcutaneous fat, even though the subjects expended fewer than half as many calories during exercise.[8] Whether this result was caused by the EPOC effect has not been established, and the caloric content of the participants' diet was not controlled during this particular study period.
Z drugimi besedami - ena sama raziskava, kjer niti prehrane niso nadzorovali, je vredna natanko O.

Kot rečeno, fiziologija človeka je kar dobro znana in je ne moreš okoli prinašati s poceni triki.

O.
««
7 / 14
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izguba maščobe (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
20225800 (21329) m0LN4r
»