Forum » Igre » Fallout 4
Fallout 4
ProGo ::
A je komu uspelo zadeti v zraku granato, ki jih mečejo super mutanti kot zmešani? Mal prehitro laufa vats sedaj.
*TV* ::
Fallout 4 Graphics, Performance & Tweaking Guide
http://webcache.googleusercontent.com/s...
Uporabna zadeva, da sploh veš kaj je kaj :)
Stran je Nvidia odstranila, tak da je link od google cacha.
http://webcache.googleusercontent.com/s...
Uporabna zadeva, da sploh veš kaj je kaj :)
Stran je Nvidia odstranila, tak da je link od google cacha.
ahac ::
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ahac ()
m0LN4r ::
Jeje, predvsem pa ko se premikaš:
http://images.nvidia.com/geforce-com/in...
Višja ločljivost pač terja svoj davek eksponentno2
http://images.nvidia.com/geforce-com/in...
Višja ločljivost pač terja svoj davek eksponentno2
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Izi ::
Legendarni sovražniki ni nujno, da bodo veliki in strašljivi. Mene je napadel en legendarni hrošček, ki ni bil videti nič kaj legendaren , ampak se je pa divje boril in potrošil sem kar veliko municije preden je padel.
Zmajc ::
V 10 urah igranja sem srečal samo 1 legendarnega nasprotnika (na hard) pa še ta je izginil ko sem bil primoran loadat ker me je presenetil (bil low hp) v boji z drugimi nasprotniki. Po loadu se pa na isti lokaciji več ni spawnal.
suhi ::
Metacritic ma čist prav, igra je kratkomalo razočaranje, vsaj za zveste fane. Podebiljen RPG element (brez skillov, resno?), grafika je proti Witcheru 3 pravi LOL - sprane teksture, animacije pa še vedno na ravni Skyrima. En kup brezdušnih fetch questov v avtomatsko zgenerirane lokacije, zgodba zaenkrat čisti zeh, grajenje bajt je bolj ali manj gimmick brez prave dodane vrednosti, skratka klasična Bethesda. Veliko širine, skorajda nič globine.
Pri vsem skupaj me najbolj moti to, da niti najboljši modi ne bodo mogli popravit temeljnih problemov, ki me motijo. Žalostno, kaj so naredili iz meni nekoć tako omiljene serije.
Pri vsem skupaj me najbolj moti to, da niti najboljši modi ne bodo mogli popravit temeljnih problemov, ki me motijo. Žalostno, kaj so naredili iz meni nekoć tako omiljene serije.
Zmajc ::
Meni Metacritic zgleda bolj kot neka načrtna shame kampanja kot realne ocene userjev.
Ne vem falloutov osebno nikoli nisem igral zaradi questov ampak raziskovanja post nuklearne amerike, bojev in bildanja lika, tega pa ima F4 več kot preveč.
Ne vem falloutov osebno nikoli nisem igral zaradi questov ampak raziskovanja post nuklearne amerike, bojev in bildanja lika, tega pa ima F4 več kot preveč.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Zmajc ()
suhi ::
V redu, nimam prav nič proti, če je tebi (vam) igra dobra, meni je pač zanič. Je pa seveda boljša od ocene 4.7, kot jo ima trenutno na Metacriticu. Jaz osebno ji ne bi dal več kot kakih 7/10. Že trojka se mi je zdela slaba, tole je pa še slabše. Da bi devi barem šli bolj v smer New Vegasa, ki je bil zadnji pravi Fallout.
Furbo ::
Jaz questov skoraj ne rabim, ampak niso slabi zaenkrat.
Sicer pa skili so, samo pač prepakirani v perke. V prejšnjih dveh Fallout je bilo itak preveč oboje in si potem izbiral že kar ene brezvezne perke, ker jih je bilo pač vrh glave. Tokrat razmišljaš kam dati kaj.
Sicer pa skili so, samo pač prepakirani v perke. V prejšnjih dveh Fallout je bilo itak preveč oboje in si potem izbiral že kar ene brezvezne perke, ker jih je bilo pač vrh glave. Tokrat razmišljaš kam dati kaj.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
ahac ::
Metacritic ocene userjev so bedarija, kjer fanboyi dajejo 10/10 igram na njihovi konzoli, 1/10 igram na drugih konzolah (ki jih seveda niso igral)... ali pa 1/10, ker se ne strinjajo s tem kar developer napiše na twitterju... ali pa 10/10 ker se... al pa 1/10, ker jim nekaj v igri ni všeč, itd. Na raznih forumih se celo organizirajo za take stvari...
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW
Thuban ::
aha.
lepo da so se torej forumaši strinjali z vsem kar je avtor Witcher 3 objavil na twitterju.
ne nabijaj samo zato ker ima Fallout 4 katastrofalno slabo oceno.
Sicer pa, če je nekomu všeč igra naj jo igra ne glede na oceno na neki spletni strani. Meni je bil recimo Far Cry 3 kar se zgodbe tiče katastrofalno beden. Ampak raziskovanje otoka je bilo pa dokaj zanimivo. Sploh če sem se lahko spustil z gliderjem.
So go for it.
lepo da so se torej forumaši strinjali z vsem kar je avtor Witcher 3 objavil na twitterju.
ne nabijaj samo zato ker ima Fallout 4 katastrofalno slabo oceno.
Sicer pa, če je nekomu všeč igra naj jo igra ne glede na oceno na neki spletni strani. Meni je bil recimo Far Cry 3 kar se zgodbe tiče katastrofalno beden. Ampak raziskovanje otoka je bilo pa dokaj zanimivo. Sploh če sem se lahko spustil z gliderjem.
So go for it.
I'm sorry, Dave. I'm afraid I can't do that.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Thuban ()
matobeli ::
Huh? Fallout je bil ravno zaradi zgodbe/questov dober? Weird naloge in zgodbe ki so se prepletale med seboj?
Jebeš grajenje hišic in bildanje strička. To lahko v simsih delaš
Jebeš grajenje hišic in bildanje strička. To lahko v simsih delaš
ProGo ::
A turet je aktiven sam od sebe? Samo postaviš ga in dela? 360 stopinj ali samo tam kamor je usmerjen?
oo7 ::
Metacritic ocene userjev so bedarija, kjer fanboyi dajejo 10/10 igram na njihovi konzoli, 1/10 igram na drugih konzolah (ki jih seveda niso igral)... ali pa 1/10, ker se ne strinjajo s tem kar developer napiše na twitterju... ali pa 10/10 ker se... al pa 1/10, ker jim nekaj v igri ni všeč, itd. Na raznih forumih se celo organizirajo za take stvari...
Ja na Metacritic je 90% ocen 10 ali 0.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: oo7 ()
Izi ::
"Keep your eyes open, I think this asshole is a stealth boy!", odmeva po okolici, ko moj Ninja assassin začne pokol.
Je pa problem, ko dostikrat ne vem kdo je prijatelj in kdo sovražnik. Ko se kot senca potikaš po svetu so vsi, tako prijatelji kot sovražniki zelene barve. Šele ko te opazijo se barva spremi v rdečo in postanejo sovražni. Verjetno sem ubil že nekaj prijateljskih NPC-jev, ki so mi na prvi pogled delovali preveč sumljivo.
Je pa problem, ko dostikrat ne vem kdo je prijatelj in kdo sovražnik. Ko se kot senca potikaš po svetu so vsi, tako prijatelji kot sovražniki zelene barve. Šele ko te opazijo se barva spremi v rdečo in postanejo sovražni. Verjetno sem ubil že nekaj prijateljskih NPC-jev, ki so mi na prvi pogled delovali preveč sumljivo.
javier ::
A bo fallout 4 delal na mojem laptopu? Z low bom zadovoljen :)
Specifikacije:
1920x1080
i5 5200U
8gb RAM
Geforce 940m 2gb
Specifikacije:
1920x1080
i5 5200U
8gb RAM
Geforce 940m 2gb
Jaz sem zdaj komaj tam v mestu, ko sem moral pobiti Raiderje in Deatclava. Me pa samo zanima, da se malo za naprej pripravim a lokacije za gradnjo naselij so določene? Pa tudi krame imam že en kup moram že kaj stran vršt, če hočem normalno hoditi :)
A bo fallout 4 delal na mojem laptopu? Z low bom zadovoljen :)
Specifikacije:
1920x1080
i5 5200U
8gb RAM
Geforce 940m 2gb
http://www.game-debate.com/games/index....
krefi ::
mi lahko kdo pove kako napeljati elektriko v hiso za luci?
imam generator in vem da se da napeljati kabel do varovalk ki se m jih postavil kaj pa zdej?
imam generator in vem da se da napeljati kabel do varovalk ki se m jih postavil kaj pa zdej?
e3 1231v3|asus gtx 970 strix OC edition|2x8gb kingston|
cosair rm650| crucial 500gb|fractal define s
cosair rm650| crucial 500gb|fractal define s
Epialt ::
Tr0n ::
Heh UX je res grozen, ce bi rad kaj na hitro naredil, recimo oblekel najboljsi armor. Tudi ce bo dmg sortiras, ko ne ves tocno kaj equipat ker je vse v eni listi.
BorutK-73 ::
Meni dela na low plus nekatere nastavitve na medium (teksture, shadow dist. in Light qualiy) na i5, 8GB rama in AMD 6850 1GB, igra je bila na hdd-ju.
Sims ::
i can feel ya M-Power ... Pa še vedno v linku ni kratice UX .... :) .... UXD, XD, UED .... Lol ...
Edit: ok je proti koncu .... Fuck kratice ...
Edit: ok je proti koncu .... Fuck kratice ...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Sims ()
Berserker ::
Nisem bral teme, kr nimam časa, ampak me zanima če je bilo že omenjeno, da špil sploh ne dela na določenih amd grafičnah (start up CTD).
Sprva sem mislil da se to dogaja zgolj na travniških verzijah, na steam forumih pa vidim da je ta problem tudi pri originalih.
Sprva sem mislil da se to dogaja zgolj na travniških verzijah, na steam forumih pa vidim da je ta problem tudi pri originalih.
Seljak ::
boset ::
bolan špil do konca :D:D:D
kar se ux-a tiče, sej se navadiš :D
kar se ux-a tiče, sej se navadiš :D
Main Desktop:
i9 14900k | EK Custom loop S480 | Asus APEX Encore Z790 | RTX4090 Strix OC
G.Skill 32Gb DDR5 7200 | WD_Black 850XNVMe | ThorII 1200W
i9 14900k | EK Custom loop S480 | Asus APEX Encore Z790 | RTX4090 Strix OC
G.Skill 32Gb DDR5 7200 | WD_Black 850XNVMe | ThorII 1200W
Iz enega sovraga sem dobil eno dobro macolo, malce za hec probal iz stealtha napasti.
Iz prejšnjih falloutov sem navajen, da če ne vlagaš v te zadeve, da tudi če prideš nekomu za hrbet z ripperjem, ni omembe vrednega DMG, tokrat pa kar padajo po udarcu ali dveh. Lepo so to zrihtali.
Zdaj sem se lepo zabaval po tisti tovarni avtov, se skrival za stebri in lop po glavi iza hrbta. Žur.
Iz prejšnjih falloutov sem navajen, da če ne vlagaš v te zadeve, da tudi če prideš nekomu za hrbet z ripperjem, ni omembe vrednega DMG, tokrat pa kar padajo po udarcu ali dveh. Lepo so to zrihtali.
Zdaj sem se lepo zabaval po tisti tovarni avtov, se skrival za stebri in lop po glavi iza hrbta. Žur.
Kurzweil ::
M-Power, vsaka resna firma za programe, igre, aplikacije od androida pa do običajnih spletnih strani ima običajno zaposlenega vsaj enega UI/UX strokovnjaka, še v Sloveniji ima že celo vsaka 3. firma, ki dela spletne strani strokovnjaka za to (ali pa vsaj front end), Bethesda Softwork jih ima verjetno za celo ekipo, a žal je prilagajanje še enkrat več prilagajanje konzolam stvar naredi debilno.
Sicer pa za UX so ti že povedali kaj je, bolj utrezen izraz oz. kratica za to bi bila UI, kar pomeni user interface, ali po slovensko mislim da uporabniški vmesnik.
Ja konzole pač, če ljudje rabijo zaradi gamepada auto aiming, pomoč na vsakem koraku in tak primitiven uporabniški mesnik, potem verjetno res njihovi možgani ne sprocesirajo več kot 30 frejmov na sekundo in v resnici je tako, da ti ljudje tudi ne opazijo razlike med 30 in 60 fps ali pa si zgolj ne priznajo oz. je nočejo.
Sicer pa za UX so ti že povedali kaj je, bolj utrezen izraz oz. kratica za to bi bila UI, kar pomeni user interface, ali po slovensko mislim da uporabniški vmesnik.
Ja konzole pač, če ljudje rabijo zaradi gamepada auto aiming, pomoč na vsakem koraku in tak primitiven uporabniški mesnik, potem verjetno res njihovi možgani ne sprocesirajo več kot 30 frejmov na sekundo in v resnici je tako, da ti ljudje tudi ne opazijo razlike med 30 in 60 fps ali pa si zgolj ne priznajo oz. je nočejo.
M-Power, vsaka resna firma za programe, igre, aplikacije od androida pa do običajnih spletnih strani ima običajno zaposlenega vsaj enega UI/UX strokovnjaka, še v Sloveniji ima že celo vsaka 3. firma, ki dela spletne strani strokovnjaka za to (ali pa vsaj front end), Bethesda Softwork jih ima verjetno za celo ekipo, a žal je prilagajanje še enkrat več prilagajanje konzolam stvar naredi debilno.
Hvala za obrazložitev :)
lonewolf_ ::
A vam na low budget kompih vredu laufa? Sicer mi je sprva nastavilo na ultra pa sem pač pognal ampak ni to to... Zaenkrat sem primoran igrati na low, da je 60fps nonstop, čeprav še zmeraj dobro izgleda.
Sem bil v mestu; 6 ghoulov, mutant, par laserskih pušk pa sem bil na 15fps z ultra presetom xD
sem šel z ultra na 1366x768 pa ni bilo nobene razlike napram 1080p, razen da je bil GPU obremenjen 60% manj, lol. Čakam beta AMD driverje...
malo za hec http://prntscr.com/91rmz2
Sem bil v mestu; 6 ghoulov, mutant, par laserskih pušk pa sem bil na 15fps z ultra presetom xD
sem šel z ultra na 1366x768 pa ni bilo nobene razlike napram 1080p, razen da je bil GPU obremenjen 60% manj, lol. Čakam beta AMD driverje...
malo za hec http://prntscr.com/91rmz2
R7 5700G + NH-U12P SE2 | Ballistix 2x8Gb 3000MHz
Mortar Titanium | P1 500GB | Exos 3TB | SSD MX500 1TB
beQuiet 700W Gold | Fractal Design Define S
Mortar Titanium | P1 500GB | Exos 3TB | SSD MX500 1TB
beQuiet 700W Gold | Fractal Design Define S
Kaj ::
Vse to kritiziranje zgori je čist nepotrebno in pikolovsko. In verjetno večinoma teh izpod prstov tistih, ki so komaj kaj igrali.
Nad igro sem vedno bolj navdušen.
Kar se grafike tiče - po mojem osebnem mnenju so igre zadnje mogoče tri leta dosegle nivo detajlov, da se lahko popolnoma vživiš in vidiš okolico lepo. Brez želje po več. In vsaka igra narejena po kopitu današnjih let je po moje opravila uspešno delo. Vse kar se od te točke naprej še da preseravati, je, zelo na grobo, sijaj predmetov in podoben kič, kar pa v to igro zaradi postapokaliptičnega okoliša sploh ne bi pasalo.
Igralni vmesnik je po drugi strani na trenutke štorast - Worksshop mode-postavljanje elementov je štorasto itd., ampak ob vsem dogajanju in razmišljanju v naprej čist nepomembno.
Je pa za čim bolj celostno kritiko treba odigrati več kot par ur. Sam sm bil do pred parih ur že kar malo zatežen zaradi vse te turobne okolice, zdolgočasenih ljudi in nevarnosti. A ko pridš v Diamond City, se razpoloženje spet čist poprav in vse dobi spet mal zagona.
Se golazn na določeni lokaciji, ko jo ubijs, pol na novo generira, a je ni več? Lahko prečistš nek del, al je to tko kot v gta, kjer policajev ne zmanjka?
Nad igro sem vedno bolj navdušen.
Kar se grafike tiče - po mojem osebnem mnenju so igre zadnje mogoče tri leta dosegle nivo detajlov, da se lahko popolnoma vživiš in vidiš okolico lepo. Brez želje po več. In vsaka igra narejena po kopitu današnjih let je po moje opravila uspešno delo. Vse kar se od te točke naprej še da preseravati, je, zelo na grobo, sijaj predmetov in podoben kič, kar pa v to igro zaradi postapokaliptičnega okoliša sploh ne bi pasalo.
Igralni vmesnik je po drugi strani na trenutke štorast - Worksshop mode-postavljanje elementov je štorasto itd., ampak ob vsem dogajanju in razmišljanju v naprej čist nepomembno.
Je pa za čim bolj celostno kritiko treba odigrati več kot par ur. Sam sm bil do pred parih ur že kar malo zatežen zaradi vse te turobne okolice, zdolgočasenih ljudi in nevarnosti. A ko pridš v Diamond City, se razpoloženje spet čist poprav in vse dobi spet mal zagona.
Se golazn na določeni lokaciji, ko jo ubijs, pol na novo generira, a je ni več? Lahko prečistš nek del, al je to tko kot v gta, kjer policajev ne zmanjka?
Na novo se generira po nekaj časa.
Koga najraje vzamete sabo? Psa ali robota? So kasneje še kakšne druge možnosti? Ko prideš v Diamond City gre lahko s tabo novinarka, za naprej ne vem. Koga se bolj splača vzeti sabo? Pes kot je zgoraj nekdo napisal, ne umre, a ne govori. Robotek po drugi strani dela boljšo družbo, a je uničljiv, kot sem opazil. A tudi glede tega nisem ziher. Parkrat so mi ga že uničli in sem Loadal na novo, enkrat se pa spomnil da je obmiroval na tleh, po boju pa spet prišel k meni.
Pes ali robot- kdo je močnejši?
Mene zanima glede gradnje. Zdaj sem šel nazaj tam kjer sem doma se pravi Sanctuary.
Tisti podrte hiše, avtomobile, gume ograje to se najbrž splača vse reciklirati. Kako je pa s pohištvom ali ga je najboljše reciklirati on potem narediti drugega ali se uporabi že tega, ki je po hišah? Isto me zanima z televizijami, hladilniki ali je najbolje te stvari razstaviti ali jih lahko kasneje uporabiš?
Pa nekatere stvari so rumene druge zelene, ko jih označiš kaj pomeni, da rumene razstaviš zelenih pa ne?
Zdaj če začnem postavljati naselje kdaj lahko pričakujem prvi napad? Je treba hitro postaviti obrambo?
Hvala
Tisti podrte hiše, avtomobile, gume ograje to se najbrž splača vse reciklirati. Kako je pa s pohištvom ali ga je najboljše reciklirati on potem narediti drugega ali se uporabi že tega, ki je po hišah? Isto me zanima z televizijami, hladilniki ali je najbolje te stvari razstaviti ali jih lahko kasneje uporabiš?
Pa nekatere stvari so rumene druge zelene, ko jih označiš kaj pomeni, da rumene razstaviš zelenih pa ne?
Zdaj če začnem postavljati naselje kdaj lahko pričakujem prvi napad? Je treba hitro postaviti obrambo?
Hvala
Superboyy ::
No, intelligence 1 ne nardi nič. Pa način dialogov, kjer vidiš 3/20 besed, ki jih bo tvoj lik rekel je tud zgrešen.
Lahko samo sanjam o takih momentih:
Lahko samo sanjam o takih momentih:
Koga najraje vzamete sabo? Psa ali robota? So kasneje še kakšne druge možnosti? Ko prideš v Diamond City gre lahko s tabo novinarka, za naprej ne vem. Koga se bolj splača vzeti sabo? Pes kot je zgoraj nekdo napisal, ne umre, a ne govori. Robotek po drugi strani dela boljšo družbo, a je uničljiv, kot sem opazil. A tudi glede tega nisem ziher. Parkrat so mi ga že uničli in sem Loadal na novo, enkrat se pa spomnil da je obmiroval na tleh, po boju pa spet prišel k meni.
Zaenkrat sem imel s seboj samo psa in je kar uporaben ti poišče stvari in napada sovražnike :)
Superboyy ::
Danes, ob vsem vizualnem delu igre, se težko posvetijo toliko samo pesnenju dialogov.
Za špil, ki je izšel 18 let po originalu in ki se hvali z največ vrsticami dialogov? Pa sej ni to 10 tipov, ki v garaži skup špil meče.
Verjetno je bil samo njihov marketing budget 10x večji od celotnega budgeta za FO1.
guybrush ::
Heh UX je res grozen, ce bi rad kaj na hitro naredil, recimo oblekel najboljsi armor. Tudi ce bo dmg sortiras, ko ne ves tocno kaj equipat ker je vse v eni listi.
najlazje ti bo, ce bos poimenoval iteme recimo main left leg, main right leg itd. za wepne isto main sniper, main pistola itd. pa se lepo ti jih vrze na dno, ce slucajno menjas armor za kak suit pred dialogi, ko da karizmo
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | The Outer Worlds - (Obsidian Entertainment) (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Igre | 27734 (882) | oo7 |
» | Fallout 76 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Igre | 78535 (3292) | todman74 |
» | Fallout 5 (strani: 1 2 3 )Oddelek: Igre | 25818 (1587) | oo7 |
» | Fallout 3 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )Oddelek: Igre | 53588 (5530) | oo7 |
» | Fallout: New Vegas (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Igre | 54860 (18995) | oo7 |