Forum » Igre » Fallout 4
Fallout 4
Furbo ::
STRENGTH - je praktično najbolj pomemben atribut, tudi če se ne misliš ukvarjati z "Melee" bojevanjem.
Določa koliko teže boš lahko nosil naokoli, kar je v RPG igri pravzaprav bistvo celotne igre. Poleg tega je Strength nujen za kar nekaj nujnih perkov. Če hočeš craftati armor rabiš S3, če hočeš craftati orožja rabiš S4, če hočeš uspešno uporabljati velika orožja rabiš S5 in šele z S6 lahko dobiš najbolj uporaben Perk in sicer Strong Back, s katerim končno lahko pozabiš na probleme s težo opreme. ki jo nosiš naokoli. Cilj je torej Strength 6, začeti pa je treba vsaj z Strength 4.
Meni se pa moč nikoli ni zdela pretirano pomembna, furam skrivaške in bolj agilne like v lahkih oklepih, Strong Back bom nadomestil z Lone Wandererjem, ki naj bi dodal nosilnost + damage reduction.
Zame bo S4 dovolj kar lep čas, višjih perkov ne rabim, se pa strinjam, da je dobro imeti vse vsaj na 4.
Mi je pa všeč, da ne bo level capa, tako da bom itak na koncu imel vse na max. :P
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
Izi ::
Mi je pa všeč, da ne bo level capa, tako da bom itak na koncu imel vse na max. :P
Teoretično res, ampak v praksi dvomim, da se bo kdorkoli uspel naučiti vse.
Takole gre:
- pobijamo in delamo queste, da dobimo izkušnje (XP). Ko dobimo dovolj izkušenj napredujemo za 1 level.
- Na vsak nov level dobimo 1 samo točko, ki jo lahko vložimo v SPECIAL atribut ali pa v učenje novega Perka.
- Osnovnih perkov je 70 potem pa ima vsak še svoje drevo. Vseh Perkov je tako 270. Perki v posameznih drevesih imajo level omejitve, tako da osnovni Perk se resda lahko že na začetku naučimo katerikoli, izpopolnimo pa ga lahko šele mnogo kasneje skozi igro. Mnogi Peki imajo level omejitev precej preko level 50.
- Ko na začetku razdelimo SPECIAL točke 28/70, nam jih ostane še 48 za naučit.
Na začetku nam torej do popolnosti manjka 48 SPECIAL atributov in 270 Perkov. Se pravi vse skupaj rabimo 318 točk, da se naučimo vse.
Rabiš 318 točk, dobiš pa 1 na vsak level
So pa v igri še dodatne zadeve, ki nam lahko prinesejo sem in tja kakšno dodatno točko.
Na primer v post-apokaliptični deželi leži naokoli cela serija stripov (Comics), menda jih je preko 100, ki ti vsak ko ga najdeš in prebereš prinese en naučen določen Perk, če ga že znaš pa se naučiš ene nove stopnje taistega Perka. To bo točno določen perk, ki je v povezavi z vsebino stripa.
Tudi če boš po kakšnem čudežu preiskal celotno velikansko deželo in vtaknil nos vsako luknjo, da boš našel prav vse stripe boš še vedno moral priti do okoli level 200, da se boš naučil vse kar se da
Na začetku bo tudi veliko vprašanje kam najprej vložiti tisto 1 točko, ki jo boš dobil na vsak level. Ali bo bolj pametno najprej izpopolnjevati SPECIAL atribute, ali se učiti Perke.
Bo pa na začetku možen en "Respec" naših točk. Najprej "sestavimo" našega junaka takoj na začetku še preden se odpravimo v Vault, potem po stoletja kasneje, preden zapustimo Vault in se odpravimo v post-apokaliptični puščavski svet, pa bomo lahko še enkrat na novo razporedili vse komplet do tedaj nabrane točke vključno s tistimi začetnimi.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Izi ()
oo7 ::
Jaz tudi nisem nikoli preveč vlagal v moč, ker nisem skoli nikoli uporabljal hladnega orožja razen če sem dobil kakšen res dober power fist orožje :)
Največkrat sem vlagal točke v navadna strelna orožja veliko več kot v laserska orožja.
Največkrat sem vlagal točke v navadna strelna orožja veliko več kot v laserska orožja.
Teoretično res, ampak v praksi dvomim, da se bo kdorkoli uspel naučiti vse.
Sicer sem mislil bolj na SPECIAL vrednosti, ampak ne gre pozabiti na
-bobbleheade
-morda bo kak perk kot nagrada za kak quest
-morda bodo v igri kaki trainerji, ki te bodo naučili kakšnega za caps
-implanti...
Jaz sem dosedaj dostikrat igral Fallout, zadel ob level limit, potem pa ni bilo motivacije za nadaljno igranje..
Cool, tudi sam sem big fan Fallout serije. Kakšne grafe bodo kaj ok za 1440p gameplay?
390 ( x ), ali 970
Requiments je vedno relativno gledati...
Za 1080p je Gtx 970 po moje boljša izbira pa še igra je bolj naklonjena Nvidi za 1440p pa 390x, ker ima več vrama?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: oo7 ()
BigWhale ::
Kot veteran v RPG igrah za prvo igranje na začetku priporočam čimbolj enakomerno razporeditev vseh atributov do 4/10. To je edina možnost, da si najbolje kar se da pripravljen na VSE mogoče kar te lahko doleti v neznanem okolju.
Čim bolj boš ekstremiziral build v en atribut, bolj invaliden boš v ostalih stvareh.
Men se to ne zdi tko zlo pomembno, pa niti ne vem, ce v resnici drzi. Fallout je do sedaj vedno deloval tako, da je bilo moc koncati zadevo na vec nacinov. Ce si povprecen v vseh zadevah, potem si predvsem povprecen. Ponavadi je to pomenilo, da nisi mogel pick-at kljucavnice, ker nisi imel dovolj skilla, hkrati pa nisi mogel prepricati nekoga, da ti da kljuc, ker si imel prenizek barter.
STRENGTH - je praktično najbolj pomemben atribut
INTELLIGENCE - Po moje najpomembnejši atribut v celi igri.
Kater zdaj? ;) Meni je bilo vedno lazje shajati z vec inteligence kot moci. :) Ja, tolk da lahko dolocene stvari nosi, vse kar je vec je pa brez veze. Jaz vedno sproti prodajam junk in ga ne hoardam, tko da ni blo nikol panike z nosnjo stvari. Trgovin je bilo dovolj, da si lahko kadarkoli prodal stvari.
Inteligenca je vsekakor bolj pomembna. Hotel sem poudariti, da sedaj, ko so SPECIAL atributi vezani na Perke, so praktično vsi atributi enako pomembni.
V bistvu je najbolje, da pri sestavi lika začneš gledati najprej Perke. Preštudiraš vse Perke, si zastaviš cilj, katere se moraš v prihodnosti naučiti glede na tvoj stil igranja in šele glede na te želene Perke bi potem izbral SPECIAL atribute.
Inteligenca je vsekakor nujna, ker z njo levelaš hitreje. Strength sem pa poudaril ravno zato, ker sem ga tudi jaz ponavadi izpuščal in se usmerjal na strelna orožja. V Fallout 3 in NV sem ponavadi končal kot sniperist.
Tokrat pa brez Strength ne boš mogel craftati in modificirati armorja. Ker je craftanje v F4 precej pomemben del igre je minimalno Strength 3 nujen, da boš lahko izdelal kakšen armor in ga nadgradil.
Za craftati in modificirati orožja rabiš pa Inteligenco 3.
Za Hackanje računalnikov rabiš Inteligenco 4, ta bo tudi nujna.
Za Lockpicking je pa mini igrica, pa kakšen vitrih bo verjetno treba imeti, ki ga boš polomil, če boš neuspešen. Perk (Perception 4) ti lockpicking samo olajša.
V bistvu je najbolje, da pri sestavi lika začneš gledati najprej Perke. Preštudiraš vse Perke, si zastaviš cilj, katere se moraš v prihodnosti naučiti glede na tvoj stil igranja in šele glede na te želene Perke bi potem izbral SPECIAL atribute.
Inteligenca je vsekakor nujna, ker z njo levelaš hitreje. Strength sem pa poudaril ravno zato, ker sem ga tudi jaz ponavadi izpuščal in se usmerjal na strelna orožja. V Fallout 3 in NV sem ponavadi končal kot sniperist.
Tokrat pa brez Strength ne boš mogel craftati in modificirati armorja. Ker je craftanje v F4 precej pomemben del igre je minimalno Strength 3 nujen, da boš lahko izdelal kakšen armor in ga nadgradil.
Za craftati in modificirati orožja rabiš pa Inteligenco 3.
Za Hackanje računalnikov rabiš Inteligenco 4, ta bo tudi nujna.
Za Lockpicking je pa mini igrica, pa kakšen vitrih bo verjetno treba imeti, ki ga boš polomil, če boš neuspešen. Perk (Perception 4) ti lockpicking samo olajša.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Izi ()
Tudi lockpick bo treba najbrž nadgrajevati kot v Fallout 3 in New Vegas, ki je marsikatera ključavnica zahtevala 75 ali celo 100 točk.
Po drugi strani pa se je vedno kje našel ključ, kak obvoz, rešitev preko hekanja.. če je bila zadeva pomembna za napredovanje. Ravno to je lepota falloutov.
To ni pol noben RPG vec. ;> Prblizn si naklikas in pol spilas in sproti vids kaj nucas. To je men 3/4 zabave, da igram sproti in odkrivam zadeve.
Jap, jaz se tudi ne dotaknem nobenega vodiča/falloutpedije več.. v bistvu so morda še perki skriti, če nimaš zadostne stopnje za kak perk in sem si delno že pokvaril zadeve.
sajmonmofo je izjavil:
FOV je obupno slab, orozje cez pol ekrana :D
To so posnetki iz konzol !
Strojno zahtevne igre na konzolah imajo vedno majhen FOV zaradi majhnih zmogljivost. Niti ne morejo omogočiti njegovo spreminjanje, ker morajo loviti tistih 30 FPS, ki jih obljubljajo na 1080p resoluciji.
PC pa ima že po dafaultu večji FOV poleg tega ga pa lahko poljubno spreminjaš.
Glede velikosti orožja pa je Fallout v prvi vrsti tretjeosebna igra, ker je pač RPG. Da se sicer preklapljati v proosebni pogled ampak moraš biti malo čuden, da RPG igraš kot prvoosebno streljačino. Če igraš tretjeosebno kot se RPG pravilno igra nimaš problema z velikostjo orožja
Kaj pa pomeni FOV ?
Field of View
Pa ne vem zakaj bi bilo 'narobe' igrati fallout kot prvoosebno zadevo, jaz vedno tako igram. Flance.
Kdo je rekel, da je narobe?
Rekel sem da je igrati RPG v prvoosebnem pogledu malo čudno, ampak vsakemu svoje. Lažje je igrati, če vidiš sebe celega, lažje se skrivaš, tihotapiš, vlamljaš, kradeš, ubijaš skrivoma od zadaj, pa še svoj novi armor lahko občuduješ.
Rekel sem da je igrati RPG v prvoosebnem pogledu malo čudno, ampak vsakemu svoje. Lažje je igrati, če vidiš sebe celega, lažje se skrivaš, tihotapiš, vlamljaš, kradeš, ubijaš skrivoma od zadaj, pa še svoj novi armor lahko občuduješ.
Seljak ::
Same lušte mi delate z tem špilom :D Kaj to je tudi MP ali samo SP? Še nisem nobenega igral,je pa videti zelo zanimivo.
Same lušte mi delate z tem špilom :D Kaj to je tudi MP ali samo SP? Še nisem nobenega igral,je pa videti zelo zanimivo.
Samo SP :)
Kaj pa pomeni FOV ?
Field of View
Hvala :)
Zgodovina sprememb…
Kdo je rekel, da je narobe?
Če je nekdo 'čuden' zaradi tega, ne vem, meni ne zveni pozitivno.
Drugače se mi pa tretjeosebni pogled zdi kot napol goljufanje, prav zaradi stvari, ki si jih navedel.
Zmajc ::
Osebno F3/NV nisem igral pretirano dosti v prvo osebne načinu FPS bi dpsti bolj paše.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Zmajc ()
HighBane ::
wow tisti screenshoti postani v tej temi mi izgledajo obupno. Kakor da so sence in osvetljenje izklopljene ter še par drugih stvari, skupaj s slabimi teksturami. Izgleda mi kot kakšen test build
Veliko boljše http://imgur.com/a/34GN2 http://imgur.com/a/rWWkL Čeprav mi je še zmeraj preveč "clean" vse skupaj vključno s HUD-om.
Še osem dni. Can't wait.
EDIT: The power armor needs a fusion core to run. (!!!) They NOW seem to run out as there's a perk related to its duration.
When in power armor our carry weight threshold and our resistance are way higher but we are much slower. We can enter buildings with the PA without any problem.
Upam, da ti fusion cori ne bodo preveč redki, ker obožujem power armor v Fallout, samo ne maram sposobnosti, ki lahko le redko uporabim in jih na koncu vedno šparam in nikoli uporabim.
Veliko boljše http://imgur.com/a/34GN2 http://imgur.com/a/rWWkL Čeprav mi je še zmeraj preveč "clean" vse skupaj vključno s HUD-om.
Še osem dni. Can't wait.
EDIT: The power armor needs a fusion core to run. (!!!) They NOW seem to run out as there's a perk related to its duration.
When in power armor our carry weight threshold and our resistance are way higher but we are much slower. We can enter buildings with the PA without any problem.
Upam, da ti fusion cori ne bodo preveč redki, ker obožujem power armor v Fallout, samo ne maram sposobnosti, ki lahko le redko uporabim in jih na koncu vedno šparam in nikoli uporabim.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: HighBane ()
franseliski ::
Pirati so že dobili kopijo :/ Sem včeraj videl kitajski stream, samo ne vem ali je bilo skrekano, ali majo 'original'?
Epialt ::
Kopije so dobile medijske hiše, ki delajo review-je.
Leak-i so pa še skoraj vedno bili, tako da jbg.
Leak-i so pa še skoraj vedno bili, tako da jbg.
Kako redki bodo Fusion Cori ne vem, ampak trajajo pa kar dolgo časa.
Trailer iz E3 prikazuje kako vstavimo Fusion Core v Power Armor in vstopimo vanj. Ko nosimo power armor imamo čisto drugačen HUD in tam je tudi števec "Core", ki meri napolnjenost Fuzijske baterije.
Glede na tisti video je moja ocena, da Fusion core traja okoli 30 minut.
Potem pa imamo še Perk "Nuclear Physicist" ki ga odpre Inteligenca 9 in v 1. stopnji ti podaljša delovanje Fusion core za 25%, ima pa 3 stopnje.
Glede velikosti orožja pa je Fallout v prvi vrsti tretjeosebna igra, ker je pač RPG. Da se sicer preklapljati v proosebni pogled ampak moraš biti malo čuden, da RPG igraš kot prvoosebno streljačino. Če igraš tretjeosebno kot se RPG pravilno igra nimaš problema z velikostjo orožja
Fallout od verzije 3 naprej privzeto uporablja prvoosebni pogled. Kako se pa 'pravilno' igra RPG igre je pa povsem odvisno od tega kako je igra narejena in kaj so imeli avtorji v mislih.
RPG video igre so imele vse sorte razlicnih pogledov na svet od prvo osebnega, tretje osebnega in pa mesanice obeh ali pa se kaksno bolj cudno varianto, kjer pogleda na svet sploh blo ni. Pri klasicnih RPG igrah pa prednjaci prvo osebni pogled na svet (Wizardry, Eye of the Beholder in vecino kar je naredil SSI, Ultima Underworld, ...) obstaja pa tudi nekaj taksnih kjer je bil tretje osebni pogled. Poleg vsega je bilo precej klasicnih iger tudi turn based.
ahac ::
scipascapa je izjavil:
http://www.eurogamer.net/articles/2015-...
Zanimivo kam smo prišli... da mora leakat gameplay, da vidiš kako se igra dejansko igra (brez, da bi developerji sestavil video točno tistega, kar hočejo pokazat).
In potem ti celo gaming "novinarji" priporočajo, da tega ne gledaš, ampak da greš raje kar slepo v nakup igre...
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW
Eni sploh nocmo multi player Fallouta. :> Ce pa ze, naj bo pa med multi player in single player verzijo kitajski zid. Edina sprejemljiva oblika multi player verzije je tko kot so ble narejene Baldurs Gate in Neverwinter Nights. Say no to MMO! :)
Ja še to naj pokvarijo s kako multi izvedenko.. brrr.
scipascapa je izjavil:
http://www.eurogamer.net/articles/2015-...
Zgleda odlično komaj čakam edino malo preveč svetlo se mi zdi vse skupaj bo treba malo kontrast spremeniti ?
Zgodovina sprememb…
Meni gre pa temačna/meglena/zadimljena/z efekti naphana... grafika v igrah na živce. Tale fallout bo prav prijetna sprememba po prejšnjih dveh.
Hm, meni zgleda (grafično) praktično enako kot Fallot 3. V sedmih letih bi pa že pričakoval kakšen opazen napredek.
Sedaj ko smo se razvadili z neverjetno grafiko Witcherja 3 bo kar težko iti nazaj na to "revno" grafiko. Ampak vzdušje je pa še vedno tisto pravo Fallout. Še vedno pa upam, da bo PC imel bolj spodobno grafiko, kot tile konzolni posnetki.
Sedaj ko smo se razvadili z neverjetno grafiko Witcherja 3 bo kar težko iti nazaj na to "revno" grafiko. Ampak vzdušje je pa še vedno tisto pravo Fallout. Še vedno pa upam, da bo PC imel bolj spodobno grafiko, kot tile konzolni posnetki.
Mi vsaj ne bo treba mašine upgrejdat, glede na to, da so še prvi Fallout zabavni tudi danes, bo tudi to OK.
Drugače se mi pa zdi, da so te slike iz konzol, mi bomo še vedno lahko nabili ločljivost, dobili hi-res pake, mode...
Drugače se mi pa zdi, da so te slike iz konzol, mi bomo še vedno lahko nabili ločljivost, dobili hi-res pake, mode...
Nekateri bodo lahko igrali tudi na 4K
Jaz imam zdajle 2560x1600 na 30" zaenkrat mi zadošča.
Bi bilo pa fino, če bi igra podpirala še kak dodatni ekran, lahko bi stalno prikazoval pip boy mapo ali kaj podobnega.
Se mi še 2 druga monitorja valjata po hiši in bi ju z veseljem zapregel zraven.
Počasi bo čas da upokojijo ta antični bugast engine ter gredo na nekaj modernega. To igro jim še oprostimo v prihodnje pa se jim slabo piše če ne bodo upgradali.
Počasi bo čas da upokojijo ta antični bugast engine ter gredo na nekaj modernega. To igro jim še oprostimo v prihodnje pa se jim slabo piše če ne bodo upgradali.
Govori zase.
Mene in večina reddita kupi njihov gameplay, njihova zgodba, detajli itd. Dokler je grafika samo povprečno dobra, sem izredno zadovoljen. Z veseljem preigram še stari Fallout 3 in NV ne glede na izgled igre.
In ne... nič se jim ne piše slabo... od kod ti take neumnosti?
Boš videl.
Witcher 3 je vse standarde kar se tiče modernih frpjev dvignil na krepko višji nivo kot so le ti bili so sedaj. Igričarji ne bodo več dolgo sprejemali izgovorov zakaj so western AAA igre še vedno 10 let v preteklosti. Tukaj ne mislim samo grafiko.
Witcher 3 je vse standarde kar se tiče modernih frpjev dvignil na krepko višji nivo kot so le ti bili so sedaj. Igričarji ne bodo več dolgo sprejemali izgovorov zakaj so western AAA igre še vedno 10 let v preteklosti. Tukaj ne mislim samo grafiko.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Zmajc ()
Ah ja, 10let? My bad. Kaj še poleg grafike?
Ne me narobe razumet, witcher je precej spodoben špil, vendar... resno misliš, da ga je večina ljudi kupila zato ker je lep in ... še neki?
Ali morda zato, ker ima odlične predhodnike?
Kot pri fallout 4 je tudi witcher deležen enormne količino preorderja.
Za razliko od fallouta celo preden so pokazali gameplay.
See where I'm going with this?
Ne me narobe razumet, witcher je precej spodoben špil, vendar... resno misliš, da ga je večina ljudi kupila zato ker je lep in ... še neki?
Ali morda zato, ker ima odlične predhodnike?
Kot pri fallout 4 je tudi witcher deležen enormne količino preorderja.
Za razliko od fallouta celo preden so pokazali gameplay.
See where I'm going with this?
Ja, offtopic. Mir dej.
Jaz imam zdajle 2560x1600 na 30" zaenkrat mi zadošča.
Bi bilo pa fino, če bi igra podpirala še kak dodatni ekran, lahko bi stalno prikazoval pip boy mapo ali kaj podobnega.
Se mi še 2 druga monitorja valjata po hiši in bi ju z veseljem zapregel zraven.
Maš prav, tole je očitno bolj smisel komentar kot moj...
Boš videl.
Meseca maja sem igral Witcher 3 fenomenalna igra nimam nobenih pritožb po igri Witcher 3 sem šel takoj preigrat še enkrat Fallout 3 in sploh se nisem obremenjeval z grafiko pa čeprav sem Fallout 3 zdaj preigraval že tretjič mi je bilo vzdušje v igri še vedno boljše od vsake igre, ki sem jo preigral letos tudi kot igri z fantastično grafiko kot sta Witcher 3 in Metal Gear solid V
Zgodovina sprememb…
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | The Outer Worlds - (Obsidian Entertainment) (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Igre | 27304 (452) | oo7 |
» | Fallout 76 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Igre | 77629 (2386) | todman74 |
» | Fallout 5 (strani: 1 2 3 )Oddelek: Igre | 25480 (1249) | oo7 |
» | Fallout 3 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )Oddelek: Igre | 53278 (5220) | oo7 |
» | Fallout: New Vegas (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Igre | 54442 (18577) | oo7 |