» »

The Witcher 3: Wild Hunt

The Witcher 3: Wild Hunt

««
12 / 30
»»

Nemixxx ::

Tale skill je top za konja , da sam po sprednjih hodi :D
|Intel Core i5 2500k 3.30Ghz-OC-[4.60ghz]|Noctua NH-U9B SE2|
|GA-P67A-UD3-B3|R9 290x 4gb|Kingston Blue HyperX 12GB 1600Mhz|

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Nemixxx ()

scipascapa ::

oo7 ::

Kaj naredite z junk robo? Prodate ali predelate v drugo surovino?

yoco ::

Jaz predeleam vse kar piše da se lahko proda oz. predela. Je ostale stvari bolje pustiti na miru in nič predelati?

Mcsin ::

Sem predeloval, pa se mi je začelo veliko (sploh običnih) surovin nabirat... Tako da pogledam kaj dobim z predelavo, ce je kaj redkejšega predelam, če so surovine običajne prodam (vredno več denarja)

Izi ::

Ampak naši meči se pa izrabljajo in skrhajo nenormalno hitro ;((
Celo premoženje zmečem za popravila moje opreme. Nekako sem izračunal, da me povprečno vsak udarec stane približno 1 krono.

Povprečen stranski quest mi prinese 20 kron nagrade, potem pa tečem do kovača in dam 100 kron za popravilo opreme :))

Če nočem bankrotirati moram striktno izprazniti prav vsako skrinjo in vrečo, zraven pa moram še intenzivno nabirati rožice.
Prav rožice so edini stalen in neomejen vir dohodka. Rastejo izredno hitro in nikoli jih ne zmanjka, vsako prodaš za 1 krono rabiš pa sekundo da jo pobereš. Pravzaprav se da rožo pobrati med tekom brez da bi se ustavil. Dobro je da imaš vključen "Witcher sense" in med tekom malo pred grmom, ki se sveti rumeno, klikneš dvakrat E in je rožica že v malhi. Pa nobene skrinje ne moreš zgrešiti, če naokoli tekaš z vključenim raziskovalnim pogledom.

Predelava robe v surovine je nekaj časa potrebna samo na začetku, potem pa ne več. Če med raziskovanjem (predvsem po hišah ;)) izprazniš vse skrinje in vreče, ki jih najdeš potem nimaš problemov s surovinami. Pravzaprav jih imaš celo preveč in se mi je že zgodilo, da sem moral prodajati surovine, ker sem imel določenih zadev že preko 100 kosov, kar pa za celo igro ne rabiš toliko.

Tako da sedaj vse po vrsti prodajam (s seboj nosim samo približno 20 kosov vsakega različnega materiala).
Problem je samo, da kovači, ki so vedno polni denarja, ne odkupujejo splošne robe kot so rože, knjige, hrana, in je treba ves čas iskati navadne prodajalce, ki pa so vedno slabo založeni z denarjem.

Če kdo ni opazil, prodajalci dopolnijo svoje zaloge robe in najpomembneje tudi denarja na vsakih 24 ur (v igri seveda).
Tako da denarja pravzaprav ne more zmanjkati. Če res vse prodajalce osušimo je potrebno samo en dan meditacije in bodo spet polni denarja.

Še vseeno pa mislim, da se naša roba, predvsem meči, mnogo prehitro izrabljajo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Izi ()

Tr0n ::

Ja, repair v RPG igrah je cisto brezvezna mehanika.

Lonsarg ::

Kaki brezvezna, ima svoj čar. Saj DMG niti ne pade tako veliko, tudi če imaš na 0%, samo kake 10%. Prav pokvari se pa ne.

Lonsarg je izjavil:

Saj DMG niti ne pade tako veliko, tudi če imaš na 0%, samo kake 10%. Prav pokvari se pa ne.

Zgleda da je res tako. Ampak potem imaš ves čas tisti veliki rdeči nadležni opozorilni znak za zanič opremo precej na sredini ekrana.

To lahk izklopiš pomoje!

vaščan ::

Izgleda fenomenalno sploh če navreš sharpening do konca. Pa rama na grafi ne kuri veliko proti drugim igram ki izgledajo slabše in ga nabijajo v tri krasne. Maxout 1080p deluje med 50-60fps ampak ne morem igrat zaenkrat ker utripa slika da je joj crossfire podporo čakam na eni karti se pa framerate dejansko razpolovi. So pa dobr optimiziral če nastavitve zmanjšam na high se da komot tudi na eni karti špilat. Zanimivo od 40fps naprej špil dela glatko kot druge igre s 60+fps. Zelo dobro so porihtal še počakam cf pa gasa super zadeva.

Prikazovanje opozorilo za iztrošeno opremo se da res izklopiti.
Sem pa točno preveril kako napreduje okvara na opremi:
Od 100% do nekje 70% se ne zgodi nič.
Potem v območju od 70% do 50% se zgodi ves padec, damage oziroma zaščita pade za 10%.
Pri 50% se vklopi opozorilo za iztrošeno opremo.
Potem pa od 50% do 0% ne pada prav nič več. Vedno ostane na 10% zmanjšani zmogljivosti.

Se pravi opremo je potrebno držati nad 70% ali pa povsem ignorirati popravila in igrati z 10% zmanjšano močjo.

Koliko ur imate preigranih in kater level ste trenutno?

kratos ::

Kje se da pogledat ure? al misliš na približno?
Jaz sem lvl 5 :)

1 quest sem zajebal v prvi mapi, pa nisem imel možnosti questa mislava witcherja in tomire herbalistke...znorel bom, ker sem vse ostalo naredil....

kako povečati v prvem delu igre kapaciteto geralta, 60 je premalo?

IGRA JE NORA!!

izi: rože je smiselno prodajati a? hehe.

Zgodovina sprememb…

kratos ::

Kupiš pri merchantu tiste torbe za konja, ene 100 cekinov mislim da stanejo ampak ti pa povečajo na 90 slotov.

kratos je izjavil:

Kje se da pogledat ure? al misliš na približno?
Jaz sem lvl 5 :)

v menuju.

kratos je izjavil:

Kupiš pri merchantu tiste torbe za konja, ene 100 cekinov mislim da stanejo ampak ti pa povečajo na 90 slotov.

v 1 mapi 100%?

Zgodovina sprememb…

Leprechaun ::

Sam sem lvl 5 in imam za sabo že dobrih 10h. Ne vem kako vam lahko nekaterim primanjkuje zlatnikov, saj jih imam sam že preko 3k, pa sem šele kakšno uro na Velon mapi, ob tem pa imam težave s prepolnim inventory-em ;).

Eden izmed najbolj WOW momentov do sedaj je bil, ko mi je stražnik na mostu prepovedal vstop v mesto brez dovoljenja. Za hec sem iz mostu skočil v vodo in v mesto priplaval po vodi (kar je bilo na moje presenečenje izvedljivo) brez posledic. Tam sem se končno znebil večine robe, pa še lepo so mi plačali zanjo.
Super je tudi quest s pojočim trolom, ki pa me je snedel z 1 udarcem (k njemu se bom vrnil čez kakšna 2 levela).

Mi pa strašno motijo broken questi, sem naletel že na 2.
Prvi je treasure hunt na 1. mapi, ki mi ga ni dokončalo, ker sem iz zabojnika pobral zaklad, preden sem prebral sporočilo.
Drugi je pa merchant v Velonu, ko je ključ od kletke čudežno izginil.
Grrr, na srečo kar pogosto shranjujem, ampak zaradi drugega sem izgubil zadnjo uro igranja...

Prav tako me moti interakcija s svetom, saj lahko govoriš le z redkimi osebami. V manjših vasicah le redko naletiš na osebo, s katero bi lahko govoril.

Drugače je pa igra fenomenalna, nekako sem obseden z lootanjem in pobiram vse živo. Le redkokdaj ne poberem vsake rastline na katero naletim :D.

Igram pa na FX 6300 4,5GHZ in 780 ASUS. Ne vem kako je mogoče, da mi igra na drugem sistemu (podpis) z 290x deluje dosti bolje...
Najbolje mi deluje na 347.88 gonilnikih. Imam cc 5fps več kot v najnovejših. Igram na mešanici high in ultra nastavitev z izklopljenim hairwork in imam med 48 in 55 FPS.

Vsakomur priporočam, da ima vklopljen AA (ki je produkt CDProject), ki nima pretiranega vpliva na FPS, igra pa je lepša.

Je pa nekoliko spodbudno, da se je nVidia končno lotila izdelave gonilnika, ki bo namenjen Keplerju (https://forums.geforce.com/default/boar..., ki bi ga najbrž preskočila, v kolikor ne bi uporabniki nanje zlili toliko gnojnice.

Zgodovina sprememb…

vaščan ::

Odvisno kaj ti paše AA naredi za malenkost mehkejšo sliko minimalno zablura rastlinje in robove ampak skoraj neopazno pomoje je vseen al je vklopljen al izklopljen največ se spremeni če prestavljaš sharpening spet odvisno kako komu paše jaz imam rad ostre detajle. Malo se vidi da so zadevo prilagodili konzolam na pcju če prestavljaš nastavitve nimajo nekega konkretnega vpliva na izgled špila še največ se pozna če zmanšuješ nastavitve kako daleč pač špil renderira detajle in seveda to se tudi potem pozna na fps. Drugač pa super optimizirana igra svaka jim čast.

Jaz vidim na Steamu koliko časa že igram.
Trenutno imam preigranih 24 ur in sem 8 level.
Igram počasi in si res uzamem čas za vsako stvar.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: oo7 ()

m-power: si naredil 1 mapo 100% vse?

scipascapa je izjavil:

m-power: si naredil 1 mapo 100% vse?

Kje pa vidiš če je vse 100%
Queste mislim, da sem naredil vse razen tistega, ki moraš zbrati vse kartice in uprašanja sem odkril vsa.

ko imaš pri vsakem questu kljukico, jaz sem imel pri enem rdeč križec grrrrr.
kartice pa kupuj da.

Eno noob vprašanje. Za kaj točno je adrenaline bar? Da me ubiješ se ne morem spomnit kaj je pisalo v igri!

scipascapa je izjavil:

ko imaš pri vsakem questu kljukico, jaz sem imel pri enem rdeč križec grrrrr.
kartice pa kupuj da.

Na prvi mapi sem naredil vse.
Pri drugi mapi sem pa že zamočil en quest )=

yoco je izjavil:

Eno noob vprašanje. Za kaj točno je adrenaline bar? Da me ubiješ se ne morem spomnit kaj je pisalo v igri!

Mi je uspelo na Ultra nastavitve spravit brez vecjih performance hitov. Foliage visibility range in Grass density zmanjsajte na medium, HairWorks off in se bo kr poznalo.

yayo ::

Žal pa tudi trojka temelji na horizontalnem FOVu. Če imaš 16:10 monitor vidiš manj perspektive kot pri 16:9,samo bolj zoomano je vse skupaj. Grrr, lahko bi bilo obratno ;(

Zgodovina sprememb…

• spremenil: yayo ()

A ni logično da na ŠIRŠEM(16:9 je širši od 16:10) vidiš VEČ? Jaz imam 21:9 34" monitor in je prav hudo. Pa še HUD je pametno postavljen da je na centru, ker bi pri tako širokem monitorju ob robu bil že preveč oddaljen za center pogleda.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

Še ena informacija, če slučajno ni bila omenjena in koga zanima... Ability points se da resetirat z napojem (stane 1000 crowns).. Zaenkrat sem ta napoj našel pri Keiri Metz v Velenu.

yayo ::

Lonsarg je izjavil:

A ni logično da na ŠIRŠEM(16:9 je širši od 16:10) vidiš VEČ? Jaz imam 21:9 34" monitor in je prav hudo. Pa še HUD je pametno postavljen da je na centru, ker bi pri tako širokem monitorju ob robu bil že preveč oddaljen za center pogleda.

V bistvu sta v širino enaka, je pa neuradni scaling standard za igre danes tak (Hor+), da se uporablja fiksni vertikaln FOV, spreminja pa se horizontalni. Zato pri 16:9 vidiš več v širino, oziroma ima 16:10 odrezane vertikalne robove, na žalost. V glavnem preklapljam med obemi resolucijami na svojem 16:10 monitorju, pa se še nisem odločil kaj mi je bolj všeč, ali malce večja slika z manj horizontalnega vidnega polja ali več le tega pa črni črti zgoraj in spodaj, bah...

Mcsin je izjavil:

Ability points se da resetirat z napojem (stane 1000 crowns).. Zaenkrat sem ta napoj našel pri Keiri Metz v Velenu.
Kar hitro ga kupi, ker Keira kmalu odide ;)

Jaz sem trenutno level 13 in sem nagrabil že 13.000 kron. Odkar sem nehal popravljati opremo ni več problemov z denarjem :D

lopov ::

Lonsarg je izjavil:

lopov je izjavil:

Kaj pa radeon 5850? Je kaj upanja, da bi delalo kolikor toliko tekoče? Glede na to da večinoma preigravam stare zadeve (s težkimi mukami končujem Alan Wake :P ) najbrž ne bi niti ne bi opazil, da je igra kaj "posebnega" :)

IMO bom čisto zadovoljen, če bo vizualno na nivoju W1/W2 :)

Celo medium ti bo delalo z par special zadevami izklopljenimi.

Naložil in uvozil savegame iz TW2, zaenkrat samo pognal in šel čez par uvodnih scen - glede na to, da ne vem kako naj bi izgledalo na novejših sistemih sem s prikazanim kar zadovoljen, tudi performace je OK :)) Večino nastavitev imam na medium, bolj gladko teče če imam full screen in ne borderless, v CCC sem po navodilih z neta nastavil tesalacijo na "AMD optimized", se bom pa poigram kako je, če ročno nastavljam vrednosti.

Se mi je pa zgodila ena zoprnija in sicer sem TW2 preigral in ohranil pozicije z "originalno" igro, nato pa ob izdaji "enhanced edition" igro le naložil, nikoli pa preigral. Žal so shranjene pozicije nekompatibilne med verzijami, tako da bi moral ponovno čez celo igro in sem v TW3 uvozil savegame za katerega sem ocenil, da je najbolj ustrezen :P Časa za preigravanje itak nimam :X

Zgodovina sprememb…

• spremenil: lopov ()

Hm... očitno sem našel prvi bug :| Pri witcher contract: Mysterious Tracks mi namreč igra ni dala "načrta" kako se nardi vaba za Howlerja in zj ne morem dokončati te zgodbe. Je še kdo naletel na isti bug?

yoco je izjavil:

Hm... očitno sem našel prvi bug :| Pri witcher contract: Mysterious Tracks mi namreč igra ni dala "načrta" kako se nardi vaba za Howlerja in zj ne morem dokončati te zgodbe. Je še kdo naletel na isti bug?

Jaz še nisem prišel, do tja.

Me pa zanima tisto, ko odklepaš nove moči. Imaš 4 vrste prvo je odklenjena samo prva in npr za hiter napad lahko daš 5/5 točk in imaš 25% močnejši damage. Zdaj če greš na drugo vrsto in to izničiš in točke vložiš v drugo vrsto teh 25% ne velja več za hitri napad ali pa težki napad ali pa pariranje puščic?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: oo7 ()

lopov je izjavil:

Se mi je pa zgodila ena zoprnija in sicer sem TW2 preigral in ohranil pozicije z "originalno" igro, nato pa ob izdaji "enhanced edition" igro le naložil, nikoli pa preigral. Žal so shranjene pozicije nekompatibilne med verzijami, tako da bi moral ponovno čez celo igro in sem v TW3 uvozil savegame za katerega sem ocenil, da je najbolj ustrezen :P Časa za preigravanje itak nimam :X

Jah jaz sem kljub temu da sem igral W2 raje namesto uvažanja savov izbral "simulate witcher 2 save" in sem preko dialogov izbral svojo odločitve iz Witcher 2, bolj zanesljivo kot uvažanje save gamov, kjer sem večkrat obračal in ne bi več vedel kater save uvozit, tako pa sem zbral sebi najljubše odločitve manualno lahko;)

izi: kako ne popravljaš opreme, imaš kak dodatek, ki avtomatsko?

Ne, ima na zadosti lahki tezavnosti, da lahko kupuje nic in vse spara;)

http://guides.gamepressure.com/thewitch...

dober vodič, še nepopoln.

oo7 je izjavil:

Me pa zanima tisto, ko odklepaš nove moči. Imaš 4 vrste prvo je odklenjena samo prva in npr za hiter napad lahko daš 5/5 točk in imaš 25% močnejši damage. Zdaj če greš na drugo vrsto in to izničiš in točke vložiš v drugo vrsto teh 25% ne velja več za hitri napad ali pa težki napad ali pa pariranje puščic?

Veljajo vse moči, ni važno na vrsto. Seveda jih moraš vstavit v desno drevo. Tiste katere nimaš vstavljene se ne upoštevajo, čeprav imaš razvite. (torej vstavljenega moreš imet onega iz prve vrste, kakor tudi tistega iz druge)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Mcsin ()

V bistvu ima tale W3 enega bolj kompliciranih leveling drevo, kar je sicer za stare mačke RPGja osvežujoče, za marsikoga pa zna biti zastrašujoče ja:)

Kaj je pa tako kompliciranega? Odklenes, slotas in potem z mutegenom boostas. To je to. :)

Lej ne govorim zase in zate, pač pa za casual gamerje, ki šele pr level 10 sploh pogruntajo, da lahko odprejo meni za levlanje skilov;) Raznoraznih menijev za craft/level/... je v witcherju cirka 15, ter imaš praktično neskončno število kombinacij različnih skilov in recimo tisti za adrenalin točke se celo izključujejo med sabo. Kar je meni zakon, ampak dobiš pa članke na googlu od samooklicanih gaming strokovnjakov, ki so dvakrat resetirali igro, da so končno dovolj znali:)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

Trololololol ::

Tr0n je izjavil:

Mi je uspelo na Ultra nastavitve spravit brez vecjih performance hitov. Foliage visibility range in Grass density zmanjsajte na medium, HairWorks off in se bo kr poznalo.

Se da oziroma se bo dalo nastaviti nastavitve še višje, kot samo tiste, ki so ponujene v igri.

Ja, v "%USERPROFILE%\Documents\The Witcher 3\user.settings" lahko nastavis, ampak ze tak mi komaj kaj s tem laufa. :) En dober clanek na to temo.

Durante's Witcher 3 analysis: the alchemy of smoothness

Lej ne govorim zase in zate, pač pa za casual gamerje, ki šele pr level 10 sploh pogruntajo, da lahko odprejo meni za levlanje skilov;)

Ni treba kaj dosti gruntat, ce preberes tutorial ko dobis prvi level. :)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Tr0n ()

scipascapa je izjavil:

Lonsarg je izjavil:

izi: kako ne popravljaš opreme, imaš kak dodatek, ki avtomatsko?
Ne, ima na zadosti lahki tezavnosti, da lahko kupuje nic in vse spara;)

Pri igri, kjer so sovražniki fiksen level nima težavnost prav nobene veze. Bolj ali manj ves čas se boriš s sovražniki, ki imajo pol manjši level kot si sam in jih one-shotneš ne glede na izbrano težavnost.

Bistvo je samo koliko stranskih questov narediš.
Če hočeš iti striktno samo skozi glavno zgodbo, ti bo to uspelo izključno samo na najlažji stopnji, pa še to s hudo muko in veliko umiranja.
Če pa si komplecionist, ki mora opraviti vsak stranski quest, pa že nekje pri level 10 prehitiš queste in potem se razlika samo še veča in veča. Od level 20 naprej boš one-shotal vse quest sovražnike ne glede na kateri težavnosti igraš.
Poleg tega ima komplecionist vedno popolno in ubijalsko opremo za svoj level.
In ne pozabimo, da Geralt komplecionist lahko prileze nekje do level 70, skupaj z obema napovedanima razširitvama pa bo lahko teoretično prilezel celo do level 100.

Še nekaj besed o opremi. Oprema je razdeljena po barvah, ki so pobrane iz očeta vseh RPGjev Diabla:
Bela - Normalna
Modra - Redka
Rumena - Magična
Oranžna - Legendarna
Zelena - Posebna Witcherjeva oprema

Pravi Witcher torej vedno nosi zeleno opremo ;)
To je oprema, ki jo ne moreš najti nikjer in jo lahko samo scraftaš.

Začetni "Kaer Morhen Armor" lahko nadgradimo na "Warrior's Leather Jacket". Diagram za nadgradnjo pa imamo s seboj že od začetka. Ko ta nadgrajeni armor odsluži ga lahko mirno prodaš. Naprej se ne more več nadgraditi.
Witcherjeva meča, ki ju moraš scraftati v začetni stopnji pa sta "Serpentine Steel Sword" in "Serpentine Silver Sword". Diagrama dobiš iz strankega questa: "Scavenger Hunt: Viper School Gear".

Vsi naslednji Witcherjevi seti pa se lahko nadgrajujejo po štirikrat (Normalen, Enhanced, Superior in Mastercrafted)
Pri kovačih moramo kupiti "treasure maps", lahko pa diagrame najdemo tudi sami. Skrivajo se pod enem izmed vprašajev na zemljevidu.

Griffin (Medium set):
Griffin Witcher Set (level 7-8)
Enhanced Griffin Witcher Set (level 14-15)
Superior Griffin Witcher Set (Level 22-23)
Mastercrafted Griffin Witcher Set

Feline (Light set):
Feline Witcher Set (level 13-14)
Enhanced Feline Witcher Set (level 19-20)
Superior Feline Witcher Set
Mastercrafted Feline Witcher Set

Ursine (Heavy set):
Ursine Witcher Set
Enhanced Ursine Witcher Set
Superior Ursine Witcher Set (level 26-27)
Mastercrafted Ursine Witcher Set (level 30-31)

Nimam še vseh diagramov zato nisem povsod dodal zahtevani level.
Se pravi imamo 3 glavne sete opreme. Noben ni boljši od drugega ampak sodijo v tri različne razrede (Light, Medium in Heavy).
Lahko jim mešaš med seboj, ampak med General skilli so trije skilli, ki povečajo statistike posameznim kosom iz določenega razreda. Če se kdo hoče res specializirati.
Light je za fast attack in kritične udarce
Medium je za Magijo in povečanje stamina regeneracije
Heavy pa za strong attack in Vitality

pa hudičevo težko ali predrago dobiti emerald dust :(

Eh, armor in orozje dropa znotraj questov in witcher contactov. Ne rabis ne vem kaj craftat, edino mogoce za izgled.

Mogoče kdo ve kdaj pride novi patch vn? Premišljujem, da bi za kakšen dan prenehal igrat, dokler ne izdajo malo večji patch vn.
««
12 / 30
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Brezplačne igre (giveaways) (strani: 1 2 3 421 22 23 24 )

Oddelek: Igre
1195291272 (384) michale
»

The Witcher 4 (strani: 1 2 3 4 5 )

24633759 (578) oo7
»

The Witcher 2: Assassins Of Kings (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

40195869 (65085) yoco

Več podobnih tem