» »

The Witcher 2: Assassins Of Kings

The Witcher 2: Assassins Of Kings

McGregorSL ::

Izi je izjavil:

Kar malo sumljivo je vse skupaj. Ali pa bomo prvič v zgodovini iger videli popolno igro? ;)

No ja pretiravat pa ni treba že dejstvo da ni MP pomeni zame, da ni popolna igra. ;)

Da ne bo tako kot je bilo pri "oblivion".. sej je bila dobra grafika, pa uuuu igralnost pa kar kompleksna in velika in nevem kaj... samo meni npr. je postala hitro dolgočasna... in ker je nevem koliko golote notri še ne pomeni, da bo igra dobra...

def0r ::

McGregorSL je izjavil:

Izi je izjavil:

Kar malo sumljivo je vse skupaj. Ali pa bomo prvič v zgodovini iger videli popolno igro? ;)

No ja pretiravat pa ni treba že dejstvo da ni MP pomeni zame, da ni popolna igra. ;)

Da ne bo tako kot je bilo pri "oblivion".. sej je bila dobra grafika, pa uuuu igralnost pa kar kompleksna in velika in nevem kaj... samo meni npr. je postala hitro dolgočasna... in ker je nevem koliko golote notri še ne pomeni, da bo igra dobra...


Razvajen si postal z MPjam, sem tudi srecen da ME3 ne bo imel MPja da ne bodo casa izgubljali na temu.

RPGji samo ne rabijo MPja in tudi najbrz nikoli ne bodo. Razen ce bo v obliki kaksnega co-opa.

McGregorSL ::

Ni razvajenost... npr. tut morrowind se mi ni dal dokončat al pa ghotic, dragon age.... enostavno je dolgočasno (meni osebno seveda).

Seveda so vmes tudi druge, ki sem jih z veseljem dokončal npr. diablo 2 in Never winter nights 2 ali pa Drakan.

Sicer pa razumem čisti RPGji so SP... MP RPGji so pa MMOji večinoma :D

Drugače pa mi je všeč ideja kjer bi skozi celotno zgodbo ali v istem svetu igral s nekaj prijatelji neke vrste COOPRPG. Ali zgolj MPRPG.

Zaenkrat lahko samo rečem, da zgleda zanimivo (kljub ponavljajočim attack animacijam). Popolno pa ravno ne.

def0r ::

Magicka, diablo 2 potem :P Samo Diablo 3 bo pa treba se pocakat. Vsak ima svoj okus.

Izi ::

McGregorSL, niso vsi RPGji enaki.
Jaz jih delim v 3 precej različne skupine.
1. Arkadni RPGji. Najbolj znana predstavnika sta Diablo, Torchlight, Magicka... Ta zvrst ne rabi zgodbe, ima neskončno veliko sovražnikov in pobijanje velikanskih količin sovražnikov je bistvo te zvrsti. Ta zvrst je edina med RPGji, kamor paše multiplayer.
2. Odprti RPGji. Najbolj znani predstavniki so Elder Scrolls, Gothic, Fallout, Two Worlds... Tukaj je bistvo popolnoma odprt svet brez omejitev, sovražnikov je dokaj malo, zgodba pa je večinoma klišejska in precej uboga.
3. Linearni RPGji. Najbolj znani predstavniki so Mass Effect, Dragon Age, The Witcher, Drakensang... Tukaj je bistvo odlična zgodba, zaradi katere pa si omejen pri velikosti in raziskovanju ozemlja. Namesto enega velikanskega zemljevida, kot pri odprtih RPGjih je tukaj veliko manjših zemljevidov po katerih te vodi dobra zgodba.

2 in 3 se sicer prepletata in večina RPGjev bi rada bila oboje, ampak se zadeva izključuje. Ali hočeš zgodbo ali svobodo. Manj svobode boljša bo zgodba in obratno. Sicer poskušajo v velika ozemlja razdeljevati po poglavjih pa tudi to ni rešitev. Če hočeš ohraniti nit zgodbe mora biti raziskovanje linearno prisiljeno, drugače takoj izgubiš nit.

McGregorSL, ti imaš kot kaže rad samo popolnoma arkadne RPGje, ti so tudi vedno Multiplayer, medtem ko v ostale RPG zvrsti MP enostavno ne gre.
Probaj Torchlight 1 in Magicka in seveda počakaj na Diablo 3 in Torchlight 2. The Witcher ne bo zate ne enka ne drojka.

Več je zgodbe manj smisla ima multiplayer. Knjige tudi vedno prebiramo sami in ne skupaj s prijateljem :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Izi ()

baltko ::

Izi, se strinjam...tale witcher je bolj za nas "lore geeke" =)

Meni so npr. všeč le tovrstne igre s poudarkom na zgodbi, ker mi veliko pomeni da se malo "izgubim" v neki fantaziji in se posledično povsem sprostim - mi deluje kot nekakšen stress relief=)

Za multi pa nikoli nimam časa in mi preprosto ne paše...

še slaba 2 tedna =)=)=)

McGregorSL ::

Imaš prav čisti RPGji zgleda, da res niso zame.

od "RPG"jev čakam samo MMO Old Republic.

Magicka je RPG? Mislim sva jo preigrala s kolegom samo se mi zdi čista arkada nič ni RPGja not :)

Izi ::

Kot sem predvideval so že prekršili obljubo, da v 2. delu Witcherja ne bo nikjer nobene cenzure.
Avstralci bodo dobili posebno cenzurirano verzijo, ki bo namesto oznake 18+ imela oznako 15+.
Izdelovalci CD Projekt, so potrdili, da so morali za Avstralskega založnika spremeniti en cel quest, kjer si za "nagrado" dobil seks. Quest je sicer ostal, samo potek so spremenili, da končanje ne more pripeljati do seksa. To je menda vse kar so morali spremeniti, vsaj trdijo tako.

Tukaj so opisali skille in njihovo nadgrajevanje (ni spoiler)
The Witcher 2 Character Skills and Talent Tree Guide
Opisanih je 51 skillov, in prav vsakega lahko nadgradimo dvakrat. Se pravi 102 nadgradnje skillov in znano je, da niti približno ne bomo mogli nadgraditi vse, zato bo potrebno dobro premisliti kaj rabimo. In povsod je prva nadgradnja dokaj povprečna, šele 2 nadgradnja je tisto pravo.
Nekaj je prav zanimivih, eno od osnovnih znanj Witcherjam, ki smo ga videli že v prvem delu, je odbijanje puščic, ki jih sovražniki streljajo na nas (Arrow Redirection), če bomo znanje nadgradili na level 1 bomo znali puščice med letom odbiti stran od sebe, če pa gremo še v dodatno učenje 2. stopnje pa bomo znali puščice odbiti že kar direkt nazaj v sovražnika :P
Tole se bo verjetno kar pametno naučiti, drugače ne bomo pravi Witcher.

Tukaj so se posebej posvetili samo alkimiji in varjenju napitkov:
Witcher 2 Alchemy
V prejšnjem linku skillov je videti, da bo za vse prave Alkimiste nujen skill "Harvester", ki bo na level 1 za 50% povečal število nabranih sestavin iz vsake rastlinice, na level 2 pa že za 100%.
Potrjeno je, da bodo zdravilne rožice, ko jih bomo enkrat obrali, čez 20 minut v realnem času, spet godne za ponovno trgatev.
Zanimivo pri Alkimistih je, seveda samo z naučenimi skilli, da bolj ko si zastrupljen z napitki, močnejši boš dokler na koncu ne padeš v hudo besnilo in z velikansko močjo in hitrostjo pokolješ vse okoli sebe >:D
Napitki trajajo tudi do 15 minut, s pravimi skilli še celo več, popijemo pa lahko do 3 napitke naenkrat (samo med meditacijo) oziroma 4, če obvladamo alkimijo. Stopnja zastrupljenosti namreč ne gre več kot do 100% in potem napitkov ne moremo več konzumirati, dokler se nekako ne znebimo strupov. Verjetno s ponovno meditacijo.

V tem istem intervjuju je še omenjeno, da bosta Premium in Collectors izdaje imele v igri posebnega prodajalca, ki bo imel kar nekaj zanimivih stvari naprodaj, ki jih v normalni izdaji ne bo :'(

"zanimive" so tudi cene na GOG-u. Pravijio, da zaradi "licenčnih razlogov". Za Američane je igra najcenejša in sicer $16 cenejša kot za Evropejce, za Avstralce pa bo igra najdražja in sicer še $20 več kot v Evropi in že kar $36 več kot za Američane.
Evropejce bo GOG "nagradil" zaradi višje cene in sicer tako, da boš imel pri njih v dobrem $16, kolikor je igra dražja, in boš lahko potem pri kakšnem drugem nakupu porabil teh $16. Avstralci ne bodo imeli nič v dobrem kljub temu, da bodo plačali $36 več kot Američani. Za njih bo verjetno bolj pametno, da si kupijo svojo cenzurirano verzijo, ki bo verjetno cenejša kot ta na GOGu.
Tvojo lokacijo pa GOG preverja iz IP naslova. In torej glede na IP se ti prikažejo drugačne cene.

McGregorSL ::

Ali bi bili avstralci kaznovani, če bi kupili necenzurirano verzijo npr. evropsko ali ameriško in jo igrali v Avstraliji?

def0r ::

McGregorSL je izjavil:

Ali bi bili avstralci kaznovani, če bi kupili necenzurirano verzijo npr. evropsko ali ameriško in jo igrali v Avstraliji?


Najbrz nebi, samo bi jih najbrz postnina in carina prisla drazje. Ali bi jih zadrzali na carini.

Mavrik ::

McGregorSL je izjavil:

Ali bi bili avstralci kaznovani, če bi kupili necenzurirano verzijo npr. evropsko ali ameriško in jo igrali v Avstraliji?


Skoraj zagotovo ne. Kolikor vem tega pri uvozu sploh ne preverjajo niti ni z zakonom prepovedano teh stvari uvažati. Razlika je le v tem, da trgovine ne-rateanih (kar Witcher 2 v originalu je) iger ne smejo prodajati.
The truth is rarely pure and never simple.

Izi ::

Še en najnovejši The Witcher 2 gameplay video z naslovom "Living World".
Vsi Witcher fani sicer že iz prvega dela vedo, da NPC-ji v Witcherju podnevi hodijo na delo, med dežjem tečejo v zavetje, zvečer gredo domov spat, vmes pa se pogovarjajo z vsemi ki jih srečajo, večinoma se sicer pritožujejo.
V drugem delu so dodali še ker precej novih opravil, da je svet še bolj živ.
Kako vse skupaj zgleda v drugem delu si oglejte tukaj: The Witcher 2 - Living World

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Izi ()

sajko33 ::

Ravnokar končal prvi del Witcherja in moram reči, da sem ga preigraval prav z užitkom, kljub nekaterim nevšečnostim. Ker zgodba te res potegne v špil. Sedaj pa čakat na dvojko, od katere imam zelo visoka pričakovanja. Še dober teden pa bomo videli kakšno mojstrovino jim je tokrat uspelo skupaj spravit.

kmetek ::

kaj se splača igrati? kakša je igra, primerjava z?

def0r ::

kmetek je izjavil:

kaj se splača igrati? kakša je igra, primerjava z?

z?

kmetek ::

podobnimi igrami njenega tipa?

vorantz ::

Sem videl, da je na pašnikih zrasla ruska verzija :O
Očitno bo kmalu :D
can't wait

yayo ::

Novozelandci, ki imajo liberalno politiko do iger so se začeli pritoževati, ker bo na njihovem tržišču v prodaji avstralska, cenzurirana verzija igre. Pa je CDPR ukinil preverjanje IP naslova, če igro pobereš z GOG.com, dovolj je, da izjaviš, da igro kupuješ iz države kjer ni končala pod škarjami cenzure. Drugače pa je res ruska verzija na torrentih ampak ni varante, da bi delovala pred 17im, ker za zagon igre potrebuješ uradni 50mb velik patch, ki bo na razpolago šele tedaj. Tako so se zavarovali, da ne bi pirati lahko igrali že pred uradnim dnevom izida. Čez kako urico bo že možno pričeti igro pobirati iz GOG.com, ki prodaja izključno digitalno verzijo, tako so kupcem s počasno internet linijo zrihtali, da lahko download opravijo skozi cel teden. Seveda bo tudi digitalna verzija potrebovala patch, ki izide šele sedemnajstega.

vorantz ::

Zanimive rešitve majo :)

BALAST ::

Za primer poglej TW:shogun2, 0day patch 2Gb, pred dnevi pa še DX11 patch 2Gb...
Razvijalci so v mnogih primerih prisiljeni spravit na police nedokončan izdelek, ki ga do izdaje vsaj malce priredijo igralnega.

opeter ::

Mi v Sloveniji imamo srečo, da se pri nas nič ne cenzurira :D
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Izi ::

opeter je izjavil:

Mi v Sloveniji imamo srečo, da se pri nas nič ne cenzurira :D

Saj nikjer ne cenzurirajo države, ampak založniki.

Evropa sploh ne bo imela posebnega založnika za The Witcherja 2 ampak je vse skupaj prevzel kar izdelovalec igre CD Project sam. Distribuirali bodo za celo Evropo, kar pa se tiče digitalnih download verzij pa kar za cel svet.

Za Ameriko je distribucijo prevzel Atari.

Za Rusijo je distribucijo prevzel 1C, in njim je CloneDVD verzija že ušla na torrente, ki pa seveda ne deluje, ker se je ne da aktivirati in zraven potegniti še en del igre, ki ga sploh ni na plošči.

Za Avstralijo pa je distribucijo prevzel Namco Bandai, ki je zahteval nekaj malega cenzure, da bodo igro lahko prodajali v prav vseh trgovinah, kar z oznako 18+ ne bi bilo mogoče, ker nekatere trgovine nočejo prodajati takih stvari. Avstralija je najbolj zaostala država na svetu kar se tiče seksa in golote, precej bolj kot Amerika, ki je na drugem mestu. Seveda pa to ne pomeni, da tam nimajo Sex Shopov in prostitucije. Imajo, ampak strogo ločeno od ostalih stvari in zelo pazijo, da kaj takega ne pride na oči mladini.

Vsak založnik se po svoje odloči, kakšno škatlo bodo imeli in kaj bodo vanjo dodali poleg igre in katere jezike bo igra podpirala. Če ne drugega so drugačni vsaj logotipi, ki se rolajo ob zagonu igre. Verzija vsakega založnik je torej malenkost drugačna.

Kar se pa tiče tiste Avstralske cenzure pa je potrjeno, da gre samo za en quest, ki je ostal popolnoma enak, edino na koncu questa ko lahko za nagrado sprejmemo sex ali ga zavrnemo, pri Avstralski verziji Geralt kar sam, brez možnosti vmešavanja igralca zavrne ponudbo :P
Ostalo je vse isto, kar me malo čudi, je kar precej golote v igri pa bo imela Avstralska verzija oznako 15+, vse ostale pa 18+

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Izi ()

def0r ::

yayo ::

Verjetno si želel linkati TOLE ;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: yayo ()

def0r ::

Yep sorry XDD Ravno enemu kazal na msnju in nisem opazil da sem dal napacni link.

Drugace sem hotel dati tegale

Malce lepse vidis vse kar je notri.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: def0r ()

Izi ::

Samo za informacijo, tisti fantič v videu, ki ga je prilepil yayo je malo zamešal imena. Jaskier v angleščini ni Džaskier, kot je napačno povedal, ampak ima čisto drugo ime in sicer Dandelion. Gre za Barda, ki je najboljši Geraltov prijatelj.

Tudi, če bo kdo bral knjigo ali gledal serijo, mora upoštevati, da so Jaskierja v angleški verziji igre preimenovali v Dandeliona. Ostala imena so bolj ali manj enaka v Poljski in Angleški verziji.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Izi ()

def0r ::

http://www.en.thewitcher.com/

Me moti ker imajo zdaj countdown timer se.... they are just mocking me.

def0r ::

Double post vem..

http://www.neoseeker.com/news/16439-all...

Tako je treba delati, ne pa tako kakor EA in bioware.

Izi ::

besides affecting the story, save importing will bring over money and some items, including the famed Raven Armor.
Malo dvomom, da je vse to res. Izdelovalec sam je enkrat izjavil, da se denar ne bo prenašal iz prvega dela, ker bi lahko pokvaril ekonomijo.
Sicer The Witcher ni ravno zgled RPG igre, ker so RPG elementi v igri precej okleščeni zaradi zgodbe same, ki zahteva, da je naš junak že popolnoma izdelan in ga skozi igro samo še malenkost izboljšujemo pa še to samo v par vnaprej določenih smereh.
Kljub vsemu taka igra ni zanimiva, če imaš preveč denarja.
Moj Witcher je na koncu prvega dela imel več denarja kot Kralj dežele, tako da bi bilo precej čudno, da bi neko RPG igro začel kot največji bogataš, ko pa je pravilo RPG, da vedno začnemo igrati kot največji revež v ubogi srajci in z leseno palico v roki.

Tudi Raven's Armor je precej premočan za začetek nove igre, saj smo bili v njem neuničljivi tudi proti največjim šefom prvega dela. Bo igranje nezanimivo, kot da bi uporabil goljufije oziroma tiste trener programčke, ki jih izdajo hekerji za vsak RPG, da si vse statistike nabiješ do konca.

Bomo videli, še vedno lahko začnem brez uvožene igre v strgani srajci in brez denarja, kor se spodobi :D

Izi ::

Moram še omeniti, da sem si pogledal TV serijo The Witcher in je kar zanimiva in lepo predstavi zgodbo iz knjige.
Film odsvetujem, je samo izrez določenih kadrov iz serije in vse skupaj naredi nerazumljivo, ker se zaradi pomanjkanja časa zgodbo ne da spraviti na en film. Tistih 13 delov serije je ravno prav za predstavitev zgodbe.

Ko smo že pri zgodbi, bi bilo dobro omeniti nekaj reči, ki jih v igri ni, pa so dokaj pomembne. Naš junak The Witcher v resnici sploh ni pravi Witcher. Kot vemo mora vsak ki hoče postati Witcher v ranem otroštvu skozi posebno transformacijo, ki vsebuje cel kup hudih strupov, ki ga popolnoma preobrazi tako telesno kot duševno. Ne čuti bolečine, je odporen na strupe, obvlada nekaj magije, je neploden in brez svoje volje. Pravi Witcher je brezvoljna ubijalska mašina, ki se strogo drži njihovega kodeka, brez da bi kaj razmišljal kaj je prav in kaj ne. The Witcher je narejen za službo človeku in za njegovo zaščito brez ugovarjanja in razmišljanja, ki ni sposoben nikoli ubiti človeka. Seveda pa gre včasih pri transformaciji kaj narobe in imamo kar nekaj Witcherjev odpadnikov, ki za denar pobijajo vse, vključno s človekom.

Pri našem junaku pa je šlo pri tej transformaciji otroka v čarovnika, ki ga preživi komaj četrtina otrok, še posebno narobe. Nekaj ima pri tem tudi kletev njegove mame, ki je bila mlada in ne preveč izkušena čarovnica in so ji otroka na silo odpeljali. Nad svojim otrokom je izrekla kletev, da ne bo mogel nikoli postati Witcher. Tako je telesno je postal popolni Witcher, duševno je pa ostal popolni človek. Starešine so ga mislili že ubiti, ampak zaradi pomanjkanja Witcherjev so se odločili, da ga pustijo in vidijo kaj se bo zgodilo.
Celoten trening dokler Witcherji ne odidejo na samostojno pot je imel naš Witcher hude probleme in se nikakor ni mogel vklopiti med ostale. Vsa samo zato, ker je razmišljal in se tudi med bojevanjem ni držal pravil. Preživel je samo po čudežu, ker so mu stalno stregli po življenju.
Treba je omeniti še, da Witcherji niso sposobni ljubiti, in v svojem življenju nikoli ne seksajo. Za njih obstajajo samo ljudje in vse ostalo kar je treba pobiti. Živijo pa tako, da za svoje pobijanje zaračunavajo denar.

Naš Witcher pa je sposoben ljubiti, in zaradi svojih fizičnih nadnaravnih moči je tudi njegov spolni nagon nenasiten. Zaradi človeške pameti pa mora velikokrat prekršiti Witcherski kodeks, največkrat ravno tistega, ki prepoveduje ubijanje ljudi.
Spoznal je, da so ljudje v največji nevarnosti ravno pred ostalimi ljudmi. In če hoče spoštovati prvo pravilo, ki pravi, da je treba za vsako ceno zaščititi najšibkejše, mora nujno ubijati vse ki jim hočejo škoditi. Na njegovo nesrečo so ti največkrat ljudje in ne pošasti. Tako da je naš Witcher nekajkrat duševno povsem na dnu in je poskušal narediti tudi že samomor. Bil je celo tik pred tem, da iz sveta iztrebi vse Witcherje od otrok do Starešin, pa je njegova človeška plat zadnji hip zmagala in se je premislil tik pred tem da postane Darth Vader :P
Njegova človeška plat mu med bojevanjem omogoča, da je nepremagljiv, kjer razmišlja, spreminja in sproti prilagaja taktiko, medtem ko se ostali Witcherji bojujejo po pravilih mečevanja in nimajo proti našemu Witcherju za burek.

Zanimivo je, da v knjigi naš Witcher nikakor ni kakšen superjunak. Z ljudmi sicer opravi brez večjih problemov, tudi puščice zna spretno odbijati z mečem, vsak boj s pošastmi pa je hud in mučen boj na življenje in smrt. Vsaka druga pošast, ga tako poškoduje, da ga morajo zdraviti več tednov da pride k sebi in zato ima tudi telo prekrito s stotinami hudih brazgotin.

yayo ::

Reklamna mašinerija se je zagnala...
Hope Trailer
Love and Blood Trailer
How To Kill A Witcher Trailer :))
The World Of Te Witcher Trailer
Fear And Disdain Trailer EPIC!

Skrito sporočilo v enemu izmed trailerjev:



Hi, a few words directly from the Witcher 2 Assassins of Kings development team.

We've been working on The Witcher 2 for 4 bloody long years, and we put our hearts and souls into it.We really think it was worth it. But of course you will pass final judgment.

BTW: Did you know about the three different launch trailers?
The one you just watched is called "Hope",and if you look on the net you can find two more: "Love and Blood" and "Disdain and Fear".

Happy hunting! And enjoy watching!By the way, can you guess who the famous composer is from that trailer?...

and one more thing, we kindly ask you, please don't pirate the game.We really want to bring some more goodness to you in future!

Wish you the best gaming experience and thanks for watching and for your support!

The Witcher 2 Dev Team
CD Project RED

PS1: You are welcome on our brand new www.thewitcher.com website.And here you will find one additional brand new movie, called World of The Witcher 2.

PS2: On Tuesday we are releasing our first DLC. Free.Because from CD Project RED you can expect: DLC 4 FREE!

PS3: ... it will also happen some day ...don't forget that you can order our game from our beloved,beautiful sister company GOG.com at http://www.gog.com/en/page/tw2v3

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: yayo ()

Izi ::

LOL, trailer "Kako ubiti Witcherja" zažiga :D

kmetek ::

Izi ::

Pri Mantisu sem videl kar ugodno ceno za prednaročilo:
The Witcher 2 - Premium Edition: 40,87 EUR
In to naj bi bila Premium izdaja v škatli z vsemi dodatki.

BladE_ ::

A je možno kupit online potem pa downloudat?
Akcija - Reakcija

BALAST ::

Če hočeš DLjat je tu še najceneje. 30€ + razne promocije

yayo ::

BladE_ je izjavil:

A je možno kupit online potem pa downloudat?

Možno, priporočam GOG.com, http://buy.thewitcher.com/preorder-digi...

def0r ::

Izi je izjavil:

Pri Mantisu sem videl kar ugodno ceno za prednaročilo:
The Witcher 2 - Premium Edition: 40,87 EUR
In to naj bi bila Premium izdaja v škatli z vsemi dodatki.


Premium izdaja je navadna izdaja, ni nobene druge btw. razen collectorja so na eni konferenci to izjavili.

UNIVERZUM ::

Naj se mi nekdo, ki lahko in je pripravljen zame kupiti prvi del na gog (5$) javi. Vrnem preko stam (ker uporabljam paysafecard)v € vrednosti 5$ gog=5€ steam.

PM
Asrock Z77 pro4-m,i5 3570, corsair 8gb, sapphire 4870,CC500R
Odrasli so samo otroci, ki jih nihče ne potegne za ušesa,
ko naredijo veliko neumnost/by yjpe

Izi ::

def0r je izjavil:

Premium izdaja je navadna izdaja, ni nobene druge btw. razen collectorja so na eni konferenci to izjavili.
Bolj pravilno je reči, da navadne izdaje sploh ni, obstajata pa samo Premium in Collectors izdaji.
Premium izdaja vsebuje tudi premium vsebino:

- 2 DVD plošči na katerih je igra.
- Making of - Plošča na kateri je video o izdelavi igre in vsi Trailerji.
- Soundtrack - CD z muziko iz igre.
- Map - Velik zemljevid ozemlja
- Guide - Vodič skozi igro
- Manual - Navodila za igranje
- Pamflet - Dokument, ki zgleda, kot da je iz Witcherjevega časa
- Coin - Kovanec, kot so ga uporabljali v igri
- Papercraft - sestavljanka iz papirja

V Collectors Eddition pa imaš še precej več, kot naprimer kipec Geralta, igralne karte, 5 kock v mošnjičku, ...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Izi ()

lopov ::

UNIVERZUM je izjavil:

Naj se mi nekdo, ki lahko in je pripravljen zame kupiti prvi del na gog (5$) javi. Vrnem preko stam (ker uporabljam paysafecard)v € vrednosti 5$ gog=5€ steam.

PM


4,99$ preko GoG znese 3,52€, preverjeno danes :)

McGregorSL ::

Če lahko dobiš za 30€ ne vidim razloga, da bi kupil za 45 :)

UNIVERZUM ::

@lopov Ja ampak vsi vemo, da steam računa več za evropejce, zato tistemu, ki mi naredi uslugo pač vrnem v primernem sorazmerju.

Matr sem jezn, ker gog še ne podpira paysafe card-a.
Asrock Z77 pro4-m,i5 3570, corsair 8gb, sapphire 4870,CC500R
Odrasli so samo otroci, ki jih nihče ne potegne za ušesa,
ko naredijo veliko neumnost/by yjpe

Tr0n ::

yayo ::

McGregorSL je izjavil:

Če lahko dobiš za 30€ ne vidim razloga, da bi kupil za 45 :)


Tista stran, ki prodaja za 30E je nekakšna singapurska mučka, kao download in potem retail cd key, wtf? Poanta nakupa je da daš denar tistemu, ki je igro razvil in ne nekemu šverc-komerc špekulantu. Potem jo skoraj raje piratiziraj preko torrentov. Drugače pa je GOG.com last CDPR, ki je razvil igro TW2. Če kupiš pri njih dobiš veliko več bonus materiala kot npr pri Steam, dobiš zraven še en klasični rpg zastonj, in ker je evropska cena zaradi davka višja kot ameriška ti razliko štejejo kot dobropis. In baje (tega nisem preverjal), ker nihče ne preverja tvojega IP naslova lahko celo napišeš, da si ZDA in plačaš nižjo, ameriško ceno. Kot sem omenil je GOG.com v lasti poljakov, ki so naredili igro. Če torej kupiš pri njih gre ves denar razvijalcu in ne nekim posrednikom, tako, da si jih nagradil in investriral v razvoj naslednje igre ;)

EDIT
Iz Steam forumov, kaj se je zgodilo uporabniku, ki je igro kupil preko G2Play:

Originally Posted by Steam Support
Hello,

A staff member has replied to your question:

Hello, Thank you for contacting Steam Support. Your Call of Duty: Modern Warfare 2 CD Key has been purchased from an unauthorized re-seller of Steam CD Keys. Your CD Key has been revoked. Please do not complete any purchases with this vendor. Only CD Keys included with retail copies or purchased from authorized retailers will be allowed. Let us know if you have any further questions or concerns.

EDIT 2
Sem malce šel počekirat največji evropski torrentportal kjer je objavljena ruska nedelujoča piratska različica igre. Komentarjev je za 25 strani! In vsaj polovica od teh so pozivi ljubiteljev igre ostalim naj naredijo pravo stvar in kupijo legalno različico. Česar takega mislim, da še nisem videl nikoli prej. TW2 je postal nekakšen simbol za PC gamerje, ki želijo velikim ameriškim firmam katere svoje igre poneumljajo zaradi komercialnih razlogov dokazati kako se delati zrele, inteligentne igre za PC platformo lahko še kako izplača. Take lojalnosti nisem opazil že dolgo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: yayo ()

Wox ::

If you are smart wait for second patch.
Commodore 64

def0r ::

Se mi zdi da je vecja moznost da je poljska verzija kakor ruska. Poljaki so dobili moznost kupiti posebno 1 dan prej in tudi 1 dan prej igrati witcherja. Imeli so neke probleme z aktiviranjem igre kakor sem na hitro prebral.

Tr0n ::

14 GB, uff.

detroit ::

yayo je izjavil:

McGregorSL je izjavil:

Če lahko dobiš za 30€ ne vidim razloga, da bi kupil za 45 :)


Tista stran, ki prodaja za 30E je nekakšna singapurska mučka, kao download in potem retail cd key, wtf? Poanta nakupa je da daš denar tistemu, ki je igro razvil in ne nekemu šverc-komerc špekulantu. Potem jo skoraj raje piratiziraj preko torrentov. Drugače pa je GOG.com last CDPR, ki je razvil igro TW2. Če kupiš pri njih dobiš veliko več bonus materiala kot npr pri Steam, dobiš zraven še en klasični rpg zastonj, in ker je evropska cena zaradi davka višja kot ameriška ti razliko štejejo kot dobropis. In baje (tega nisem preverjal), ker nihče ne preverja tvojega IP naslova lahko celo napišeš, da si ZDA in plačaš nižjo, ameriško ceno. Kot sem omenil je GOG.com v lasti poljakov, ki so naredili igro. Če torej kupiš pri njih gre ves denar razvijalcu in ne nekim posrednikom, tako, da si jih nagradil in investriral v razvoj naslednje igre ;)

EDIT
Iz Steam forumov, kaj se je zgodilo uporabniku, ki je igro kupil preko G2Play:

Originally Posted by Steam Support
Hello,

A staff member has replied to your question:

Hello, Thank you for contacting Steam Support. Your Call of Duty: Modern Warfare 2 CD Key has been purchased from an unauthorized re-seller of Steam CD Keys. Your CD Key has been revoked. Please do not complete any purchases with this vendor. Only CD Keys included with retail copies or purchased from authorized retailers will be allowed. Let us know if you have any further questions or concerns.

EDIT 2
Sem malce šel počekirat največji evropski torrentportal kjer je objavljena ruska nedelujoča piratska različica igre. Komentarjev je za 25 strani! In vsaj polovica od teh so pozivi ljubiteljev igre ostalim naj naredijo pravo stvar in kupijo legalno različico. Česar takega mislim, da še nisem videl nikoli prej. TW2 je postal nekakšen simbol za PC gamerje, ki želijo velikim ameriškim firmam katere svoje igre poneumljajo zaradi komercialnih razlogov dokazati kako se delati zrele, inteligentne igre za PC platformo lahko še kako izplača. Take lojalnosti nisem opazil že dolgo.

Ne vidim kaj hočejo s tistimi 25stranmi dokazat, ker hrmm.... kateri špil si zasluži 30-40eur? Ga ne vidim, še posebaj če se hvalijo s tem kako ne skubijo ljudi.
30€ * 1mil = alot
Skero

detroit ::

Naj igro dajo za 15-20€ pa bojo mel po vsej verjetnosti več kupcev in več fanov, ane?
Skero


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

The Witcher 4 (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Igre
11217330 (932) oo7
»

The Witcher 3: Wild Hunt (strani: 1 2 3 427 28 29 30 )

Oddelek: Igre
1488259060 (22926) D3m
»

Mass Effect Serija ali The Witcher Serija (strani: 1 2 )

Oddelek: Igre
5513502 (12116) nooby

Več podobnih tem