Forum » Pomoč in nasveti » internet linux
internet linux
gamefreak ::
imam problem ki se mi vedno pojavlja ko sem doma na žičnem internetu in sicer se mi na ubuntuju noče povezat na internet. kaže da je povezava vzpostavljena ampak vseeno ne moremo dostopat na splet... ko pa grem na windowsah pa dela vse normalno... za kakšnih par ur mi pa gre na ubuntuju tudi na internet. zakaj mi ne dela takoj ko grem na ubuntu?
gamer at heart
popster ::
a je to out-of-the-box/live ubuntu installacija? lahko da so nestabilni driverji za tvojo žično kartico, jo pa dobiš drugo za par €€€
prek t2 modema, ni live distribucija. imam inštaliranega, 12.04 lts verzija. pa na laptopu je, ne na desktopu.
gamer at heart
OmegaBlue ::
Koliko računalnikov imaš priklopljenih na t-2 modem? Če imaš več kot dva, potem si že pokuril vse IP naslove, ki so ti na razpolago.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.
samo 2 imam... pa to še ne vedno. to še vseeno ne razloži zakaj dela na windowsih, na linuxu pa ne.
gamer at heart
OmegaBlue ::
Ker ti T-2 DHCP dodeli različna IP naslova glede na OS (ne samo na MAC). Posledično ti jih zmanjka, ko poteče starejši lease dobiš novega.
Postavi router vmes če imaš več naprav, ali pa ročno nastavi ip, ki ga imaš v windows, čeprav tega ne priporočam ravno.
Postavi router vmes če imaš več naprav, ali pa ročno nastavi ip, ki ga imaš v windows, čeprav tega ne priporočam ravno.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.
MrStein ::
Ne ročno nastavljat naslovov, če na omrežju laufa DHCP. Razen če imaš rad probleme.
Za tvoj primer prej sprosti IP naslov na Windows, z ukazom : IPCONFIG /RELEASE
(lahko kar v Start meni)
Potem bo na Ubuntu dobil naslov.
Obstaja tudi obraten problem: ker ima rezerviran IP naslov za Ubuntu, ga Windows ne bo dobil, ker ni več "prostih".
Torej bi moral tudi v Ubuntu po uporabi sprostit. Kako se to naredi, pa je vaja za bralca... ;)
Za tvoj primer prej sprosti IP naslov na Windows, z ukazom : IPCONFIG /RELEASE
(lahko kar v Start meni)
Potem bo na Ubuntu dobil naslov.
Obstaja tudi obraten problem: ker ima rezerviran IP naslov za Ubuntu, ga Windows ne bo dobil, ker ni več "prostih".
Torej bi moral tudi v Ubuntu po uporabi sprostit. Kako se to naredi, pa je vaja za bralca... ;)
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | [(K)Ubuntu] Vprašanja in težave (strani: 1 2 3 4 … 19 20 21 22 )Oddelek: Operacijski sistemi | 334775 (4855) | BCSman |
» | Domači strežnik (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 12809 (10902) | Zalachenko |
» | Izšel Ubuntu 10.10 (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 68272 (58356) | Icematxyz |
» | uPNP in Ubuntu Linux 10.0.4.1 oz. kateri program za streamanjeOddelek: Zvok in slika | 1902 (1726) | opeter |
» | Ubuntu 7.10 (strani: 1 2 3 )Oddelek: Operacijski sistemi | 5968 (5394) | stalker |