Forum » Pomoč in nasveti » Internet počasnejši kot bi moral biti
Internet počasnejši kot bi moral biti
Cancer ::
Pozdravljeni,
doma imam povezavo 100/10 optiko. Do sedaj je vse lepo delalo, ko pa sem priklopil gor nov računalnik, je povezava padla na 10/10(testirano s speedtestom). Imam naložene vse potrebne driverje, pa še vedno ne vem kaj mi upočasnjuje povezavo.
Specifikacije:
i5, 2500k
asus 7870
p8z77-v lk
samsung 830 120gb
8gb corsair ram
doma imam povezavo 100/10 optiko. Do sedaj je vse lepo delalo, ko pa sem priklopil gor nov računalnik, je povezava padla na 10/10(testirano s speedtestom). Imam naložene vse potrebne driverje, pa še vedno ne vem kaj mi upočasnjuje povezavo.
Specifikacije:
i5, 2500k
asus 7870
p8z77-v lk
samsung 830 120gb
8gb corsair ram
NeMeTko ::
Kako imaš stvar povezano? Z UTP kablom? Kam? V router? Switch? Kateri OS imaš?
Si preveril gonilnik od mrežne kartice? Morda avtomatsko ne prepozna, da imaš hitrejšo mrežo - V Win7 greš na nastavitve mrežne kartice in v naprednih nastavitvah prestaviš 'speed & duplex' na vrednost, ki je združljiva z napravo, kamor si priključil UTP kabel.
Drugače pa je avtomatsko prepoznavanje hitrosti dokaj zanesljiva zadeva in me čudi, da pri tebi nebi delovalo. Si prepričan, da stvar res deluje tako počasi, kot trdiš? Tudi pri komunikaciji med dvema računalnikoma (lokalno)?
Si preveril gonilnik od mrežne kartice? Morda avtomatsko ne prepozna, da imaš hitrejšo mrežo - V Win7 greš na nastavitve mrežne kartice in v naprednih nastavitvah prestaviš 'speed & duplex' na vrednost, ki je združljiva z napravo, kamor si priključil UTP kabel.
Drugače pa je avtomatsko prepoznavanje hitrosti dokaj zanesljiva zadeva in me čudi, da pri tebi nebi delovalo. Si prepričan, da stvar res deluje tako počasi, kot trdiš? Tudi pri komunikaciji med dvema računalnikoma (lokalno)?
MrStein ::
Ta problem z hitrostjo mrežne kartice najlažje preveriš v nastavitvah kartice (Status) ali pa v Task Manager-ju:
- pritisni CTRL-SHIFT-ESC , da prikličeš Task Manager
- idi na zavihek "Networking" - (pred)zadnji je
- tam v tabeli piše "Link Speed"
Če je tam vrednost 10 Mbps imaš ta problem. To je bilo že omenjeno, da ima T-2-jev switch težave z uskladitvijo z nekaterimi mrežnimi karticami.
To lahko popraviš tako, da ročno nastaviš 100 Mbps, kar se naredi v lastnostih mrežne kartice, klik Properties, potem gumb Configure... in nato v zavihku "Advanced" nastavitev "Speed & Duplex" (ni nujno dobesedno takole, odvisno od gonilnika), izberi 100 nekaj (full ali half duplex je ponavadi opcija, probaj eno in drugo, katera ti bo pač delovala)
Če pa že imaš 100 pa je nekaj drugo narobe, čeprav je 99% to kar smo opisali.
- pritisni CTRL-SHIFT-ESC , da prikličeš Task Manager
- idi na zavihek "Networking" - (pred)zadnji je
- tam v tabeli piše "Link Speed"
Če je tam vrednost 10 Mbps imaš ta problem. To je bilo že omenjeno, da ima T-2-jev switch težave z uskladitvijo z nekaterimi mrežnimi karticami.
To lahko popraviš tako, da ročno nastaviš 100 Mbps, kar se naredi v lastnostih mrežne kartice, klik Properties, potem gumb Configure... in nato v zavihku "Advanced" nastavitev "Speed & Duplex" (ni nujno dobesedno takole, odvisno od gonilnika), izberi 100 nekaj (full ali half duplex je ponavadi opcija, probaj eno in drugo, katera ti bo pač delovala)
Če pa že imaš 100 pa je nekaj drugo narobe, čeprav je 99% to kar smo opisali.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MrStein ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Downlovdam in vsakič drugačen checksum - fenomenalno (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 5919 (4448) | StarMafijec |
» | windows 7 - no internet accessOddelek: Operacijski sistemi | 3722 (2442) | xxxgeekxxx |
» | Na laptopu mi noče zagnati internetaOddelek: Omrežja in internet | 1836 (1520) | Spc |
» | Omejitev hitrosti na mrežni karticiOddelek: Omrežja in internet | 2894 (2618) | jmorenoeu |
» | KAKO VEŠ KOK "vleče" mrezna 10 ali 100 ?Oddelek: Strojna oprema | 984 (789) | mrTwelveTrees |