» »

Pralni stroj nakup

Pralni stroj nakup

Temo vidijo: vsi
1
2
»

RejZoR ::

Okapi je izjavil:

Boljši stroji prilagodijo porabo vode
Ja, ker je voda pri nas tako grozno draga, ne?

Meni osebno gre že prav na živce to šparanje z vodo - če mene vprašaš, bi raje imel pralni stroj, ki s trojno količino vode na koncu temeljito spere cunje. Jaz recimo vedno vklopim dodatno izpiranje.

Je pa verjetno koristno vzeti pralni stroj, ki ga lahko priklopiš na toplo vodo (samo teh v pocenskem razredu do 250 evrov seveda ni), če si priključen na toplarno. Nepotrebno segrevanje vode je verjetno eden glavnih porabnikov elektrike v pralnem stroju.

O.

Sej lahko na vsakega. Kupiš mešalni ventil, ga nastaviš na najnižjo temperaturo, ki jo uporabljaš na stroju in to je to. Prednost če ima stroj gor že namenski priklop za vročo vodo je da nisi omejen z najnižjo izbiro ampak stroj sam uravnava, ker ima svoj elektronsko krmiljen mešalni ventil.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Alamar ::

Okapi je izjavil:

Meni osebno gre že prav na živce to šparanje z vodo - če mene vprašaš, bi raje imel pralni stroj, ki s trojno količino vode na koncu temeljito spere cunje. Jaz recimo vedno vklopim dodatno izpiranje.

O.
Lepo, da si tako ekološko usmerjen. Takih rabimo čim več, da se miselnost ne bo spremenila. Dokler je poceni naj kar teče...

Okapi ::

Točno tako. In dokler vsak dan odtekajo tisoči kubiki vode po rekah v morje, je vsako šparanje samo finta za naivce. Vode v resnici sploh ne porabljamo, ker jo je na Zemlji ves čas enako in samo kroži.

O.

WarpedGone ::

Za reke se ti bo še kdo vtaknu da to ni isto kot 'pitna voda'.
Ampak pitna voda veselo teče mimo polnih rezervoarjev v zajetjih v reke, tko da argument v principu holds.
Zbogom in hvala za vse ribe

Edina izjema so podzemne zaloge v puščavskih krajih, recimo v Sahari. Tam je voda, ki se je nabirala stotisoče let in lahko v enem letu načrpajo toliko vode, kot se jo je nabralo v tisoč letih. Ko bodo te zaloge porabili, bo tam konec veselja z namakanjem. Nekaj podobnega velja tudi pri nas za globoke vrtine kakšne radenske in podobne zadeve, ampak še nisem slišal, da bi kdo razlagal, da moramo šparati z mineralno vodo. Običajno se jo trudijo prodati čim več.;)

O.

Janac ::

Kaj pomeni da ima program za odstranjevanje dlak? a to sploh dela.

sajko ::

Da spet malce obudim temo, in sicer z mojo počasi namerava zamenjati obstoječi pralni stroj (če ne bo prej sam pobegnil).

Zahteve so dokaj preproste:
- zmogljivost 7kg
- centrifuga do vsaj 1200 obratov
- dokaj varčen
- cena do 500€

Trenutno gledam v akciji pri Mimovrste Candy EVO 1473 DW s 5 letno garancijo. Ima kdo izkušnje s tem strojem?

Na kaj naj bom pozoren pri kupovanju?

Lp,
Grega

Vajenc ::

Na kaj naj bom pozoren pri kupovanju?

Da ne kupiš poceni Candyja ;) Res, raje kupi Bosch za 500€.
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

Tale Candy je dober stroj. Če ga dobiš še s 5 letno garancijo pa sploh (tovarniške je 2 leti).

S tistimi cenejšimi Candy-ji ni nič narobe. Pač nimajo tolk velik ekran, nimajo Mix Power sistema, nimajo Fuzzy Logic, manj obratov, manjša kilaža. Zato pa so cenejši.

sajko ::

Po 2. urah raziskovanja in brskanja sem našel še alternativo - Gorenje Essential Line W7443L. zajema vse kar si želim, 5 let garancije pa cenovno je enak Candyju.

Comments?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: sajko ()

Kar se kakovosti tiče je imho precej vseeno (itak mogoče oboje delajo Turki:-), ima pa Gorenje boljšo servisno mrežo, oziroma lažje prideš do rezervnih delov.

O.

msjr ::

Gorenje, tista garancija od mimovrste je buhpomagej, so se nizozemci zaščitl od spredaj in zadaj.

Raw ::

Sam Candy ne. Zmetal vsaj 200€ za popravila (nben izmed razlogov ni bila naša krivda, ponavadi programator). Še vseeno se mu zbluzi vsake par tednov in začne vrtet u prazno 20 minut pred koncem programa - lahko goni po več ur, če ne opazimo. Resetirat se ga ne da vedno. Tale "Fuzzy logic" je res uredu fuzzy. Logike pa ni, sploh.
I am what I am and I do what I can

Programator lahko crkne pri vsakem stroju.

Vajenc ::

RejZoR je izjavil:

Programator lahko crkne pri vsakem stroju.

Lahko. Ampak, če vprašaš serviserja, ki popravlja večino znamk, ti bo razložil, da se novejši Candyji kvarijo pogosteje kot druge pri nas poznane znamke. Bosch uporablja dovolj kvalitetne materiale tudi v nižjih cenovnih razredih (npr. kovinska kljuka na vratih, guma...), ima eno boljših zaščit pred izlivom vode, serviserjev pa je skoraj toliko kot za Gorenje. Sam sem pred nakupom prebral kar nekaj testov in v nižjih cenovnih razredih je bil Bosch vedno med boljšimi. Za 400€ težko najdeš kaj bolj kvalitetnega od tega.
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

Hja en serviser lahko to reče, ko pa sem od zastopnika za Candy dobil podatke pa je stopnja okvar v % nekje enaka kot pri drugih znamkah pa vidiš da se ne kvarijo nič bolj kot drugi. Dandanes je vse odvisno od sreče. Sem imel tud primere, ko je folk ves besen prišel po drug stroj in so rekl da X znamke nikoli več ne bojo vzel. Pa so med tem znamkam bili vsi od Candy-ja, Boscha, Miele pa do Gorenja. Spet sem imel primere, ko so mi stranke razlagale kako so vse naštete znamke jim brez težav delale 15 let in je zdej pač crknilo in da se jim zdi, da je 15 let dolga doba in da so bili zadovoljni, da je zdržal toliko časa (pustimo primere 30 let starih Gorenje strojev, ki še kar delajo, takih danes ne delajo več).

Maverick33 ::

Zdravo!

Zaradi odpovedi moramo po nov pralni stroj gledali smo Bosch modele, ki jih je neomejeno v cenovnem rangu do 500€ smo izbor zoožili na:
http://www.ideo.si/a/pralni_stroj_WAE24...
http://www.ideo.si/a/pralni_stroj_WAE28...
http://www.ideo.si/a/pralni_stroj_WAE24...
http://www.ideo.si/a/Pralni_stroj_WAE28...

Torej kaj priporočate, če ima kdo kakšen drug predolg do 500€ se priporočam.

Hvala!

mat xxl ::

Vsekakor so Elektroluxovi stroji vsaj 1 cel razred pred Boschem !

Pozabil si dodat še "ker...". Jezst lahko tud rečem, da je Beko 50 razredov pred vsemi, pa to nikomur nič ne pove... Boschevi niso slabi, edino kar jim večina zameri je samo 2 leti garancije. Če te to ne moti nimaš kaj zgrešit, ker so dobri stroji. V nižjih razredit sicer noben presežek, ampak sej večina tako ali tako noče imet 500 funkcij ampak samo pralni stroj, ki ima želeno kilažo, obrate in neko normalno porabo s kar se da enostavnimi kontrolami.

Ja ravno to je edino še kar me muči
v GA isti stroj stane 40€ več vendar dobiš dodatne 3 leta garancije torej 5let namesto 2 leti to se verjetno splača vzeti?

Ker kakšna je možnost da bo stroj zaribal med 2-5 letom uporabe, popravilo pa te takoj pride 40€ in jih tako hitro pokriješ?

http://www.ga.si/aparati/pralni-stroj/b...

Šimpanz ::

Jaz vedno gledam na dolžino garancije. Vzami v GA pa ne boš imel stroškov 5 let (to je dobrih 10 eur na leto).

mat xxl ::

Jaz ne bom nobenega prepričeval, poglejte si najzapletenejše mašine pralno sušilne in poglejte koliko opere in posuši Bosch in koliko Electrolux, vsekakor pa tudi Bosch nikakor ni slab, kot celo Beko ne.

savo333 ::

Da si malo sposodim temo. Sem pred nakupom pralnega stroja ker mi 4 leta star stroj trga cunje.
Odločam se med http://www.merkur.si/aparati/bela-tehni...
in med http://www.merkur.si/aparati/bela-tehni...
Lepo bi vas prosil za vaša mnenja. Nagibam se pa k gorenju zaradi 5 letne garancije.

Mi smo vzeli http://www.ga.si/aparati/pralni-stroj/b... in smo zadovolnji.

Preveri še v GA, če imajo kaj ker imajo vsi artikli 5let garancije res pa je da so cca. 5% dražji kot drugod.

http://www.ga.si/aparati/pralni-stroj/

Dr.S ::

Nihče nič ne piše o AEG pralnih strojih.
Vse kaže da mi je gorenje super silence po 10 letih crknil in si ogledujem tegale http://www.jez.si/prodajni-program/pran....

Kaj menite o znamki AEG?

AEG spada v skupino Electrolux. Je pa sedaj bolj v ozadju in se ga niti ne trži kej dost na veliko. Mogoče v nemčiji, pri nas pa niti ne tolk...

Torej bi bila boljša odločitev BOSCH, GORENJE?

AEG spada v skupino Electrolux. Je pa sedaj bolj v ozadju in se ga niti ne trži kej dost na veliko. Mogoče v nemčiji, pri nas pa niti ne tolk...
Ja, zdaj je tako, da ima praktično vse znamke v rokah nekaj velikih koncernov. Koncern svoje blagovne znamke uporablja na dva načina. Deloma jih razdeli po cenovnih oziroma kakovostnih razredih (dražje modele prodajajo pod eno blagovno znamko, cenejše pod drugo), deloma pa iste modele prodajajo z različnimi znamkami, ampak razdeljeno po državah (isti model lahko recimo kot AEG prodajajo v Nemčiji, ker ima tam ta znamka večji ugled, v Italiji kot Zanussi, ker je ta tam bolj znana, pri nas pa kot Electrolux).

Dodatno pa zadeve zakomplicira še dejstvo, da praktično vsi prodajajo tudi modele (običano cenejše modele), ki jih zanje delajo drugi (pralne stroje recimo Gorenje in Beko delata za praktično vse znane znamke).

Mimogrede, moj Electrolux pralno-sušilni brezhibno dela že 10+ let (tok tok tok;) )

O.

SkIDiver ::

Ko ima hudič mlade jih ima pa res veliko:D Po 8ih letih očitno odpoveduje sodelovanje Electrolux-ov pralni stroj. Pere brez problema, vendar na koncu določenih programov, ko bi moral izčrpati vodo in cunje ožeti se ustavi in stoji v nedogled. Če ga ugasneš in vklopiš prigram ožemanja pa cunje ožame brez težave. Je bil že 2x na servisu pa niso odpravili napake. Sedaj bo šel še tretjič. Če jim ne uspe ga bomo menjali.

Prebral sem temo in veliko jih odsvetuje Candy. Kar nekaj vas hvali Beko in Bosch. Za Gorenje imam mešane občutke ampak glede na kvaliteto indukcijske plošče bom rekel kot je nekdo zapisal v eni izmed tem "naslednjih 25 let Gorenje ne gre več v hišo".
Pogoji so 7, če že ne gre drugače 8kg perila in vsaj 1200, raje 1400 obratov. Od ostalih tehnikalij pa prilagajanje manjši količini perila, razporejanje perila po bobnu, da ne skače in ropota kot koza po plehu in funkcija rahljanja perila, da ni po ožemanju vse zbito v kepo in pomečkano, ker peglamo samo srajce in tisto kar je nujno. Predlogi?

Ganon ::

Vedno smo imeli Gorenje pralne stroje in nikoli nobenih težav. Jim ostajam zvest.

Mi smo pred enim letom kupili Bekota za 8 kg perila pa smo zelo zadovoljni. Je tih in ne skače po kopalnici, kot prej Gorenjev pralni stroj.

Dobro skakal ni pri nas noben. Ga postaviš na svoje mesto, vodno tehtnico na stroj, nastaviš v center, da trdno stoji na svojem mestu in je bila zadeva rešena.

Pred Electroluxom smo imeli Gorenje, ki ga je pobralo po 5ih letih. Še pred tem pa je začel nesramno rjavet pod predalom za pralna sredstva pa se je vedno pazilo, da se ne poliva ali raztresa sredstev naokoli. Electrolux je delal BP, samo 1x je bilo potrebno menjati črpalko kar je šlo pod garancijo in kaki 2 leti nazaj je šel ležaj, strošek 60€. Sedaj pa zabava z zamrzovanjem.

Gledal sem pri GA zaradi njihove dodatne garancije BOSCH WAE 28467BY ali celo ELECTROLUX EWP1274TDW, če jim "prodamo" starega:)

Šimpanz je izjavil:

Mi smo pred enim letom kupili Bekota za 8 kg perila pa smo zelo zadovoljni. Je tih in ne skače po kopalnici, kot prej Gorenjev pralni stroj.

Stroji imajo zdej že kar precej časa stabilizator, ki lepše razporedi perilo po bobnu, da ga v centrifugi ne razmetava okoli.

Stroj je bil pravino postavljen z vodno tehtnico, ampak se je redno dogajalo da je shodil, tako da enkrat sploh nismo mogli odpreti vrat, ker je bil stroj naslonjen na njih. Res imamo bolj drseče ploščice ampak Bekota to ne moti. Gorenjevca smo ukrotili šele z gumijasto podlogo iz Baumaxa in potem je bil mir.

francek1 ::

Alamar je izjavil:

Okapi je izjavil:

O.
Lepo, da si tako ekološko usmerjen. Takih rabimo čim več, da se miselnost ne bo spremenila. Dokler je poceni naj kar teče...

Ti kar bodi ekološko usmerjen...ko boš pa raka zaradi ostankov pralnih sredstev fasal, pa ne jokat. Aja, tega v navodilih nisi zasledil????
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...

francek1 ::

RejZoR je izjavil:

Hja en serviser lahko to reče, ko pa sem od zastopnika za Candy dobil podatke pa je stopnja okvar v % nekje enaka kot pri drugih znamkah pa vidiš da se ne kvarijo nič bolj kot drugi. Dandanes je vse odvisno od sreče. Sem imel tud primere, ko je folk ves besen prišel po drug stroj in so rekl da X znamke nikoli več ne bojo vzel. Pa so med tem znamkam bili vsi od Candy-ja, Boscha, Miele pa do Gorenja. Spet sem imel primere, ko so mi stranke razlagale kako so vse naštete znamke jim brez težav delale 15 let in je zdej pač crknilo in da se jim zdi, da je 15 let dolga doba in da so bili zadovoljni, da je zdržal toliko časa (pustimo primere 30 let starih Gorenje strojev, ki še kar delajo, takih danes ne delajo več).

Candi je sranje na kvadrat. Škoda, da nisem slikal recimo kontaktov na spojih pri elektromotorju; so brez kakršnekoli uvodnice, kar je skregano z vsako pametjo. Ko se zaradi gibanja prekine recimo kontakt tipala za hitrost, gre motor v visoke obrate in pri opletanju raztrga vse plastične dele v notranjosti, stroj pa pri poskakovanju poškoduje celo kopalnico. Nočeš vedet, kako to izgleda....
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...

Kupil Aeg, zakon. Povsem druga zgodba kot gorenje.

V GA znižanega na 600€?

Da. V kolikor bo služil 11let kot prejšnji smo zmagali.

A prejšni je bil tudi AEG?

Evo tud ubodl AEG-ja. V Harveyu dal 15% popousta in za 80€ razlike smo vzel 1400rpm in 8 kil. Občutna razlika pri opranih cunjah.
1
2
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri pralni stroj (strani: 1 2 3 416 17 18 19 )

Oddelek: Loža
923207210 (5267) eEdbM
»

Kateri pralni stroj (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

358159838 (296) IL_DIAVOLO
»

Sušilni stroj in zamrzovalna omara

133727 (3217) Ganon
»

Pralni stroj je crknil

Oddelek: Kaj kupiti
244743 (3777) darkolord
»

Nakup pralnega stroja BEKO (strani: 1 2 )

5931305 (25827) anjabebler

Več podobnih tem