Forum » Pomoč in nasveti » Trgovina playgame
Trgovina playgame
Machete ::
PlayGamesi je izjavil:
Pa še vse moje poste preberte na vseh gejmrskih forumih, za 16 let nazaj,
Mislim, da raje izberem delovno taborišče v S. Koreji.
ps: Ne razburjajte se preveč, pa malo oblikujte slovnico. Bo tudi vaše penjenje vzeto bolj resno.
V poslu itak ni prostora za čustva in jezo nad stvarmi, ki so izven naše kontrole. Škoda časa, efekta pa to itak ne prinese.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Machete ()
PlayGamesi ::
Tudi če hodim od zravnika do zravnika zaradi srca,ali da me bo kap, ali da crknem za 1h, težav le tega, VSEENO ne bom tiho, drugo je če en žali XXX doo bla bla kr neki firmo, nekega imena, ki ima 76 šefof zadej,kdor mene osebno žali , pa sam ne bom tiho in grem enako tudi sam na ne vem sodišče na himalaji če bo treba, in če bom jaz naredil nekomu napako ga bom žalil, rade volje vse takoj poplačam!
Se pa vsem opravičijum za mojo strokovno dolenjsko slovnico, pač sem talent priznam, moje grehe vrjemte da mi ni niti pdo razno težko priznat!
Se pa vsem opravičijum za mojo strokovno dolenjsko slovnico, pač sem talent priznam, moje grehe vrjemte da mi ni niti pdo razno težko priznat!
Če pa prodajalec po javnem forumu znori pa me ne bo videl v svoji trgovini.
Sej ne norim, in upam da imajo vsi enake pravice, vsak človek, ampak vidim da jaz teh pravic nimam!
Bolj profisionalen če te en zmerja kar sem že opisal, kako češ bit bolj profi, rečeš modelu hvala, car si, ali spregledaš in nato še drugi berejo traparije, povdarjam kar se napiše na netu, ostaja, se pravi če bo men en napisal darentam kurbe, reč ostaja za zmer na netu, blatiš me zmer, tak model plača od takrat dokler stoji reč na netu, in še tisti kateri dovolijo, vsak forum lepo ve kaj lahko dovoli kaj ne.
Že dle časa je info@playgame.si in ostaja trgovinaplaygame@gmail.com
Sej ne norim, in upam da imajo vsi enake pravice, vsak človek, ampak vidim da jaz teh pravic nimam!
No, vseeno to ni bil profesionalen odnos. Ko bo nekdo bral tol ene verjamem da bi se odločil za nakup.
Se pa strinjam, kar je erex napisal tudi ni bilo ravno fer in na nivoju. Ampak trgovec bi pa tudi lahko bil malo bolj profesionalen...sploh ker piše v imenu trgovine in se tudi baje prijavlja z istim mailom.
Bolj profisionalen če te en zmerja kar sem že opisal, kako češ bit bolj profi, rečeš modelu hvala, car si, ali spregledaš in nato še drugi berejo traparije, povdarjam kar se napiše na netu, ostaja, se pravi če bo men en napisal darentam kurbe, reč ostaja za zmer na netu, blatiš me zmer, tak model plača od takrat dokler stoji reč na netu, in še tisti kateri dovolijo, vsak forum lepo ve kaj lahko dovoli kaj ne.
Slabo, še registiral se je z "uradnim" mailov, katerga uporablja za trgovino (trgovinaplaygame@gmail.com, uradni mail v letu 2013).
Sicer sm mel tud jst že nekaj časa nazaj slabšo izkušnjo. Dostava je bila bistveno kasnejša od obljubljene, ampak je kasneje reklamacijo uredil tako kot je potrebno.
Že dle časa je info@playgame.si in ostaja trgovinaplaygame@gmail.com
Jerry000 ::
Ne, rečeš mu da njegovo obnašanje ni na nivoju in se ne boš obremenjeval. Sem si na hitro zmislil ker nisem prodajalec in nimam izkušenj s tem. Sem pa že nazaj dobil konkreten, profesionalen odgovor ko sem poslal nek mail za nek app. Ampak to da mu ti nazaj mečeš takšne besede sorry, nisi nič boljši od njega.
dottor ::
Kupu že kar nekaj stvari pri njemu (2xPSP za bratrance in G25 zase) in imel sponzorsko sodelovanje (za sejem oz. tekmovanja) pa nikoli problemov (mogoče ga je treba le spovnit na kakšno stvar, ker verjamem da ima polno glavo vsega). Je pa prednost ta, da tudi na rabljene zadeve da par mesecev garancije kar je velik plus.
Xeon X5650@3.8GHz |Asus P6T|
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi
Jerry000 ::
Kupu že kar nekaj stvari pri njemu (2xPSP za bratrance in G25 zase) in imel sponzorsko sodelovanje (za sejem oz. tekmovanja) pa nikoli problemov (mogoče ga je treba le spovnit na kakšno stvar, ker verjamem da ima polno glavo vsega). Je pa prednost ta, da tudi na rabljene zadeve da par mesecev garancije kar je velik plus.
Ja, "robo"/sodelovanje verjamem da ima dobro. Govorilo se je tukaj o odnosu. Ampak ok, pustimo to za seboj zdaj da ne naredimo magisterija ali doktorata na to.
Seljak ::
Playgame je dober in vreden zaupanja prodajalec! Vsak izdelek je pod garancijo pa tudi, če je rabljen. Če je rabljen to tudi zraven lepo piše in nikakor ne zavaja. Res je,da mu slovnica ni ravno najboljša ampak to mi dol visi, dokler so noro dobre akcije za konzole. Pa tudi nagradne igre ima non-stop z lepimi nagradami. Tudi sponzorira Slo-racing sceno, za Slo-racing člane daje še dodatne popuste na izdelke in na turnirjih podeljuje zelo lepe in praktične nagrade. Če en kupec ni bil zadovoljen še ne pomeni,da ta spletna trgovina ni zaupanja vredna.
Buggy ::
Jaz ga poznam iz drugih forumov in dejansko ima akcijske cene vcasih res zelo dobre, pa celo upal bi reci, da je "moz beseda". Format kako se pa kdo izraza menda res ni tako pomemben, dokler je storitev na nivoju in so dorecene stvari take kot so bile zastavljene v startu ne vidim problema. Sej niste dojencki
Vzel sicer zgolj en BOX game pri njemu...imel je pred vsemi v SLO in ceneje. Da pa se komu zacne dogajat zaradi splosne populacije klientov in modusa operandi trenutno nasplosno, pa me tudi ne preseneca njegova reakcija
Vzel sicer zgolj en BOX game pri njemu...imel je pred vsemi v SLO in ceneje. Da pa se komu zacne dogajat zaradi splosne populacije klientov in modusa operandi trenutno nasplosno, pa me tudi ne preseneca njegova reakcija
erex ::
PlayGamesi je izjavil:
Par let nazaj kupil xbox 360 od njega, ki je že očitno imel rrod napako in ga je začasno popravil v pečici. Model je na splošno malo bolan v glavo. Naredi si uslugo in se izogibaj te trgovine.
Močno upam da si dobil od mene v x360 še kak kos pice in mal kečapa, močno upam!
Malo bolan v glavo gre pa odvetniku dalje pa urejajte lepo skupaj!
Mislim, napisal sem vse kar je res. Sam dokazuješ tukaj. Bi moral mogoče napisati veliko?
next3steps ::
Pa saj ve, da ga bomo nettizeni uničili na webu, če bo izbral malce drugačnega odnosa do nezadovoljnih kupcev.
Močno vrjemte da ne delam sebe lepega, se ne vlečem iz dreka in podobnega, keč ej sm en, UBIJA me, če mi ne govori tako grde besede, skor sem 99% da bi vsakega, ne rečem polna glava, polno težav, ampka ne težava v smislu nategovanja itd, se kaj pozabi ne naredi tako kto se more, ampka na koncu pride zamera, da tak model napiše da sem D.Murko, da sem kurbir, pijanc, narkoma, dilam drogo, prodajam kurbe, celo prodajam svojo ženo, uff kakšne sme jaz že vse prebral, pa le zaradi tega, ker nekdo nekaj ni dobil, ali bil za nek artikel razočaran in hudiča MI ni mogu rečt, da mu uredim?? Pol pa berem take....sej ne no, ampka ljudje smo, ene se to bolj dodatke ene manj, mene se priznam in to me ubija in zato sme lepo omneil bolan 12let' na srcu, mel operacijo, grozi mi ne vem kaj...VSE sm zarad jebenih živcev, in na konc če bom jaz zaradi enga modela najebal, ki mi piše take, ne vem res....kaj naj še napišem, se itak ve..., sej pravim marsikje je kaj anrobe, delajo se take akcije da so groze, ala večje trgovine oz velike, imamo full pocen za sve poslovalnice pa 2, 3kose, vglavnem kolikokrat sme bil sam jaz razočaran, pa delajo ekipe po 200+ folka, jaz pa sam en, ne vem resno se sprašujem le eno, ali bi bil lahk na koncu sam tak, da če nekaj nekje ne dobim, ali da je nekaj človeškega narobe, da bi šel enemu napisat tako grde reči, jih pomoje ne bi, ker bi se jaz bolj sekiral kot on, pač tko je , en laif imamo...
val46 ::
Model, sej te vsi razumememo (kolkr tolk zaradi tvojega "čudnega" besedičenja), sam glej...tud sam sem privatnik in če vidim, da mi čas ali zdravje ne dopušča opravljat svojga dela, bom v prvi vrsti pomislu na to, da bi zaposlil še nekoga, ki bi delal zame.Tko enostavno je to. Zavedi se, da ljudje pričakujejo od tebe, da opravljaš svoje delo in vodiš trgovino tko kot je treba...jih prov malo kurc briga, kake težave maš ti sam s sabo in s svojim zdravjem. Če ga pač nisi sposoben opravljati,pa pejdi na bolniško in to lepo vsem strankam javi...vsaj pri meni je tako. In tistemu, ki mu več pomeni cena kot pa da ma artikel čez dan ali dva doma, bo že razumel, pa počakal kak dan več, da se ti pozdraviš. Nasprotno pa...kot sm ti prej predlagal, zaposli še nekoga, da boš ti bolj miren potem...k denar ne odtehta zdravja, verjemi...iz lastnih izkušenj ti to govorim.
Lp.
Lp.
Val če ti pove podatek da 18let ne morem niti enga zaposslit, ne rabim razalgat zakaj, pač ni dost keša da se uredi, da bi reč delovala tako dobro, žal če dilaš igre, konzole ne pomeni da imaš ne vem kaj,(jaz imam svoje živeljnje, rad prodajam špile, še dost raje jih igram, in kar delam je le eno, prodajam do 13h 15h, po 15h še zmer nabijam in bom špile, pač me prokleto sprostijo) večina teh reči v SLO je narejenih umetnih, kjer bo trgovina izključno gejmerska, in da ima par folka zaposlenega, vemo kaj bo, ali se bo zaprla, ali životarila oz še to ne, enakih trgovin kot imam sam smo le 3je, 4je, in večina vsi sami zaposleni, po 1kos na eno trgovino max..., rabati na teh rečeh so pa večina 3 do 7%, že v računalnipštvu skor ni več pametnih rabatov, včasih so bili vsaj za računalništvo kr dobri zalsuški, tega ni več...(Ne govorim tukaj za uvoznike itd , govorim izključno za male gejmerske trgovne zadnjih 10let, en primer Mantis.si pa je živel dle del časa...pa še se najdejo take trgovine, jih poznam za obodbje 20let vsaj še 2...
Pa bom tukaj še dodal rdeč nalpešpi Merkator, dobesedno dobesedno nam malim trgovinam, malim ki dilamo kak špil, kos konzole, uničuje, DOBESEDNO nas uničuje, sam M je v k...., pa vseeno dajejo take popuste na vse reči, da jih ne dobiš dobesedno nikjer na svetu, rpimer:
Delam z distributerji iz tujine, če naročim 10,000 kosov PS4 konzol, pa IMAJO NORE CENE, ne dobim po kosu niti približek cene kot v našem zltame Merkatorju, je vseeno razlika na enem bogem kosu 40eur, kaj to pomnei?
Da je za naše stranke kupce v SLO, idealno, da kupi v M, TUDI JAZ BI, a na koncu pa oni z tako damping cenami ubijajo nas, sicer jaz fino vem da KUPCA to ne zanima, kupca zanima dobra cena, dober odnos in smo na koncu, ampka žal Damjan ne dela poleg konzol še pralne stroje, kavne avtomate, da si bi lahk prvoščil popust 25% na vseh izdelkih, če bi, bi si ga lahk, ker pa smo pač male trgovine dokaj specilalizirane le za igralne konzole, nam to dela velik velik problem, počasi umiramo!
Jaz lahk enostavno rečem,da v roku 5 leth malih gejm trgovin NE BO, edino da se nek denar črpra iz drugje in invenstira v gejm trgovino, tako deam sam že skor 6let, če tega ne bi bilo, ne vem če bi tole laufal!
Primer je že ps4 psn, vse se seli na dig verzije, folku ni važn dvd verzija, važna jim je cena, na koncu pa 1% folka študira da psn gejm ne bo mogel skor nikoli prodati, posledično dvd verzij špilov v roku 5 leth enako ne bo več, grdo a resnično!
Še večja težava je pri mnei, da so talenti comshop.si nardil gejm trgovino imena gameplay.si , ITAK kapo dol, jaz lahk sm rečem talenti talentov, in ja ko pa jaz visim z njihovo stranko gameplay.si 1h na telefonu in na koncu vidimo da je nabavil drugje, ali naredil speltno naročilo, ali celo dobivam speltna naročila , se ti pa mal film v glavi začne odvijat, sicer pa počasi mi je tudi za to kar folka dela Z VESELEJM, da se šlepa na eni neki reklami, ala moji, ala ne vem kateri, ne vem meni se to zdi, podn od podna razmišljanja kar se poslovno tiče in VEM da take trgovina se bo slej kot prej 101% zaprla, ker tudi folk kupci, stranke žal žal niso niti pod razno papki, vsak lahk vse zve v 3 minutah na netu, če le zna vsaj mal poguglat.
Težav jaz nisem imel, težave imam 3leta, in le zaradi takih grdih besed, brutalnih cen, unićevanja trga, kopiranja moje trgovine, se kr ne neha.... ostalo pri meni ni nobenih panik, je pa to tolk večja panika, bolniška pa sam veš če si za vse sam, komot ležim, 2,3 mesece, počrpam tistih borih 400eur mesečno, in v 2, 3 mesecih čist tkoj zaprem,(primer sem si 7let nazaj zlomu nogo 2x, ležal skor 4 mesece, edino me je rešil da nimam gobca zlomlenga, leže delal cele dni, da sem si lahk firmo obdržal), ni niti za 1 tretjino položnic moja bolniška, pač začaran krog kar se tiče dela, zaposlitev in še več.
Vse je odvisno kako branžo imaš, kakšni so zadej rabati, kaj se da naredit, lahk imaš delo pa 14 dni,naeto ne delaš in je vse OK, žal pri meni tega ni, nebi delal vse sobote, nedelje in večina vse praznike, vrjemi, ampka tko je morm delat, in na koncu rečem le to, nism niti mal požrešn keša, raje dam marsikomu kakrkoli brezplačno, ne rad pa berem čiste bolne bolne laži!
ps: Vem da pišem grdo, nepravilno slvnično, grdo dolenjsko in še več, pa vseeno se za moje pisanje oproščam, kdor zna razrbati, ve kaj mislim!
Pa bom tukaj še dodal rdeč nalpešpi Merkator, dobesedno dobesedno nam malim trgovinam, malim ki dilamo kak špil, kos konzole, uničuje, DOBESEDNO nas uničuje, sam M je v k...., pa vseeno dajejo take popuste na vse reči, da jih ne dobiš dobesedno nikjer na svetu, rpimer:
Delam z distributerji iz tujine, če naročim 10,000 kosov PS4 konzol, pa IMAJO NORE CENE, ne dobim po kosu niti približek cene kot v našem zltame Merkatorju, je vseeno razlika na enem bogem kosu 40eur, kaj to pomnei?
Da je za naše stranke kupce v SLO, idealno, da kupi v M, TUDI JAZ BI, a na koncu pa oni z tako damping cenami ubijajo nas, sicer jaz fino vem da KUPCA to ne zanima, kupca zanima dobra cena, dober odnos in smo na koncu, ampka žal Damjan ne dela poleg konzol še pralne stroje, kavne avtomate, da si bi lahk prvoščil popust 25% na vseh izdelkih, če bi, bi si ga lahk, ker pa smo pač male trgovine dokaj specilalizirane le za igralne konzole, nam to dela velik velik problem, počasi umiramo!
Jaz lahk enostavno rečem,da v roku 5 leth malih gejm trgovin NE BO, edino da se nek denar črpra iz drugje in invenstira v gejm trgovino, tako deam sam že skor 6let, če tega ne bi bilo, ne vem če bi tole laufal!
Primer je že ps4 psn, vse se seli na dig verzije, folku ni važn dvd verzija, važna jim je cena, na koncu pa 1% folka študira da psn gejm ne bo mogel skor nikoli prodati, posledično dvd verzij špilov v roku 5 leth enako ne bo več, grdo a resnično!
Še večja težava je pri mnei, da so talenti comshop.si nardil gejm trgovino imena gameplay.si , ITAK kapo dol, jaz lahk sm rečem talenti talentov, in ja ko pa jaz visim z njihovo stranko gameplay.si 1h na telefonu in na koncu vidimo da je nabavil drugje, ali naredil speltno naročilo, ali celo dobivam speltna naročila , se ti pa mal film v glavi začne odvijat, sicer pa počasi mi je tudi za to kar folka dela Z VESELEJM, da se šlepa na eni neki reklami, ala moji, ala ne vem kateri, ne vem meni se to zdi, podn od podna razmišljanja kar se poslovno tiče in VEM da take trgovina se bo slej kot prej 101% zaprla, ker tudi folk kupci, stranke žal žal niso niti pod razno papki, vsak lahk vse zve v 3 minutah na netu, če le zna vsaj mal poguglat.
Težav jaz nisem imel, težave imam 3leta, in le zaradi takih grdih besed, brutalnih cen, unićevanja trga, kopiranja moje trgovine, se kr ne neha.... ostalo pri meni ni nobenih panik, je pa to tolk večja panika, bolniška pa sam veš če si za vse sam, komot ležim, 2,3 mesece, počrpam tistih borih 400eur mesečno, in v 2, 3 mesecih čist tkoj zaprem,(primer sem si 7let nazaj zlomu nogo 2x, ležal skor 4 mesece, edino me je rešil da nimam gobca zlomlenga, leže delal cele dni, da sem si lahk firmo obdržal), ni niti za 1 tretjino položnic moja bolniška, pač začaran krog kar se tiče dela, zaposlitev in še več.
Vse je odvisno kako branžo imaš, kakšni so zadej rabati, kaj se da naredit, lahk imaš delo pa 14 dni,naeto ne delaš in je vse OK, žal pri meni tega ni, nebi delal vse sobote, nedelje in večina vse praznike, vrjemi, ampka tko je morm delat, in na koncu rečem le to, nism niti mal požrešn keša, raje dam marsikomu kakrkoli brezplačno, ne rad pa berem čiste bolne bolne laži!
ps: Vem da pišem grdo, nepravilno slvnično, grdo dolenjsko in še več, pa vseeno se za moje pisanje oproščam, kdor zna razrbati, ve kaj mislim!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: PlayGamesi ()
Ej, jst te popolnoma razumem, ker vem kako je bit privatnik. In verjamem da to počneš iz ljubezni do iger in tega, sam...če je tko, si najdi eno "normalno" službo, pa magari da pišeš enim takim kot je comshop ali kaka druga strokovna trgovina iz te branže, da bi rad zaposlitev pri njih...preferenc maš več kot dovolj kot sam praviš. In pol se ne boš rabil sekirat ne za bolniške, ne za proste dneve in ne za dopust. Igre boš pa vseeno še vedno lahko igral po končanem 8h šihtu. Pa še plačo boš dobival, brez da se zraven sekiraš od kje vzet, za poplačat to našo državo.
Kar se pa raznih mercatorjev in podobnih podjetji pri nas tiče, vem kako je to...sam to ni noben izgovor. Konkurenca je čisto povsod, pa ni pomembno, ali si trgovec, gostilničar, zidar ali pa karkoli drugega. Danes je tko, da če nisi sposoben parirat in konkurirat tem verigam, pol te enostavno ni. In tu nimaš kaj nardit, ker vsak gleda sam za svoj dobiček. Verjemi da to sem,občutim in bom vedno občutil na svoji lastni koži. Sam zaradi tega še nimam pravice javno blatit konkurence, kot jo ti. To, da je pa nekdo o tebi tu gor grdo pisal pa tudi ni vredu. Sam zavedi se, da če se boš ti spravil na enega "revčka" tu gor, boš kvečjemu dobil kot si sam napisal, kak tisoč € odškodnine...ko se bo pa nate spravil en mercator al comshop, boš pa ti mogu poleg firme zapret, še hišo prodat in ne vem še kaj.Sam tolk, v tvojo varnost in vednost. Ker nobenemu zakonodaja ne prepoveduje zbijanja cen in posledično uničevanja konkurence.Če drugače ne, pa z sovražnim prevzemom. Oni, kot velika firma, si to lahko privoščijo in verjemi da v kolikor jim stopiš na žulj, to tudi naredijo.
Tko da, ti predlagam sledeče...če vidiš, da lahko normalno laufaš svoj posel, to delaj še naprej...brez da se javno izpostavljaš na takih forumih, ker ne boš nič dosegel,kvečjemu kako potencialno stranko odbil od sebe. Nenazadnje smo v svobodni državi in vsakdo lahko izrazi svoje mnenje. Na ljudeh je pa potem to, ali to vzamemo kot resnico ali kot trolanje in zavajanje. Nihče, še enkrat povdarjam, NIHČE, pa ne mara ljudi, ki nastopijo tako, kot si nastopil ti par postov nazaj. To bi kot dolgoletni privatnik in človek, ki dela z ljudmi, mogel že sam vedet. Če tega ne veš, ti pa na žalost ni pomoči.
Ne bom več pametoval, ker odločitev kaj in kako boš karkoli naredil je na tebi. Pa če misliš s.p. lufat dalje z raznimi tožbami in podobnim, do navadnih "mulcev" tu gor, ti svetujem da se raje preseliš kam drugam...nenazadnje internetno prodajo lahko vodiš tudi iz antarktike, če želiš...morda bo potem tudi tvoja "slovnica" bila bolj slovenska ne pa dolenska :) Malo za šalo...lepo se mej.
Kar se pa raznih mercatorjev in podobnih podjetji pri nas tiče, vem kako je to...sam to ni noben izgovor. Konkurenca je čisto povsod, pa ni pomembno, ali si trgovec, gostilničar, zidar ali pa karkoli drugega. Danes je tko, da če nisi sposoben parirat in konkurirat tem verigam, pol te enostavno ni. In tu nimaš kaj nardit, ker vsak gleda sam za svoj dobiček. Verjemi da to sem,občutim in bom vedno občutil na svoji lastni koži. Sam zaradi tega še nimam pravice javno blatit konkurence, kot jo ti. To, da je pa nekdo o tebi tu gor grdo pisal pa tudi ni vredu. Sam zavedi se, da če se boš ti spravil na enega "revčka" tu gor, boš kvečjemu dobil kot si sam napisal, kak tisoč € odškodnine...ko se bo pa nate spravil en mercator al comshop, boš pa ti mogu poleg firme zapret, še hišo prodat in ne vem še kaj.Sam tolk, v tvojo varnost in vednost. Ker nobenemu zakonodaja ne prepoveduje zbijanja cen in posledično uničevanja konkurence.Če drugače ne, pa z sovražnim prevzemom. Oni, kot velika firma, si to lahko privoščijo in verjemi da v kolikor jim stopiš na žulj, to tudi naredijo.
Tko da, ti predlagam sledeče...če vidiš, da lahko normalno laufaš svoj posel, to delaj še naprej...brez da se javno izpostavljaš na takih forumih, ker ne boš nič dosegel,kvečjemu kako potencialno stranko odbil od sebe. Nenazadnje smo v svobodni državi in vsakdo lahko izrazi svoje mnenje. Na ljudeh je pa potem to, ali to vzamemo kot resnico ali kot trolanje in zavajanje. Nihče, še enkrat povdarjam, NIHČE, pa ne mara ljudi, ki nastopijo tako, kot si nastopil ti par postov nazaj. To bi kot dolgoletni privatnik in človek, ki dela z ljudmi, mogel že sam vedet. Če tega ne veš, ti pa na žalost ni pomoči.
Ne bom več pametoval, ker odločitev kaj in kako boš karkoli naredil je na tebi. Pa če misliš s.p. lufat dalje z raznimi tožbami in podobnim, do navadnih "mulcev" tu gor, ti svetujem da se raje preseliš kam drugam...nenazadnje internetno prodajo lahko vodiš tudi iz antarktike, če želiš...morda bo potem tudi tvoja "slovnica" bila bolj slovenska ne pa dolenska :) Malo za šalo...lepo se mej.
hojnikb ::
Loss leader @ Wikipedia
Pa tudi proizvajalci sami prodajajo dostikrat pod ceno, ker vedo da te bodo dobil pri igrah in storitvah. Treba je gledan na long con :)
Kar se pa tiče tvojga vedenja; priporočam obisk kakega specialista. Več kot očitno je da te takšne malenkosti znervirajo precej bolj, kot je to normalno (sicer nebi blo esejskiz izlivov rage-a tukaj).
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
- spremenil: hojnikb ()
Ej, jst te popolnoma razumem, ker vem kako je bit privatnik. In verjamem da to počneš iz ljubezni do iger in tega, sam...če je tko, si najdi eno "normalno" službo, pa magari da pišeš enim takim kot je comshop ali kaka druga strokovna trgovina iz te branže, da bi rad zaposlitev pri njih...preferenc maš več kot dovolj kot sam praviš. In pol se ne boš rabil sekirat ne za bolniške, ne za proste dneve in ne za dopust. Igre boš pa vseeno še vedno lahko igral po končanem 8h šihtu. Pa še plačo boš dobival, brez da se zraven sekiraš od kje vzet, za poplačat to našo državo.
Šihti zeme so od 500eur do 800eur, pa se kr neha, ni govora da bi lahk delal nekje in imel recimo popoldnaksi sp, pol bi šele bilo reči neurejenih ker si sam recimo...
Trgovine NE morem zapreti, ker imam garancisjke pogoje, moja trgovina se ne nahaja na lokacii sredi LJ ali MB, NM, ind a jo dons zaprem in se ne sekriam več, moja bajta je privat, IN če zaprem trgovino bo men hodil folk nadaljnih 5 let minimalno zaradi garacij, in ja žal tega ne morem nikakor narediti!
Ko praviš od zidarjejev in vsega, dobro vemo VSI kako se dela, ampka primer, če imajo zidarji ceno 50eur po 1m recimo, pol se pa najde zidar ki naredi reč za 10eur, ja zna pa rata panika?
Še en lep primer, zmer avte mečem v isti koš, kaj če bi bilo tako reno clio 10k flih cena v vseh poslovalnicah, anto pa začne en prodajat clia za 6k, in je cena pod nabavno ceno vsaj 2k, kaj pa pol??
Še en primer bi ti recimo prodajal ne vem LCDje, bil bi kos po vsem svetu cca 200do 230eur nabavna cena, prodajna ne vem 240eur, pol se pa ti anjde ena firma, ki dila enak monitor za 170eur, in sam veš da nikjer ne boš dobil ceno spod 200eur, akjs e ti zdi, kajs e da naredit? Dobesedno NIČ, čakaš da oni nehajo prodajat po takih cenah!
Jst močno apiram, prodajamo neke lcdje, in imam en kso 5 ksoov, jih dam za 2,3 dni v akcijo za 150eur, ampka ne moreš pa to delat vsak vikend, imet pogoje kot jih ima M, dalah kupi dirket le obična oseba, ne sp, doo, ne dobiš računa, nočejo prodajta firmam, da pol lahk ti rpodaš dalje, na koncu prodajajo le običjanim strankam, smtrnikom...in JA
Še ena huda formula, zkaja bi kekec slovenc della za 500 800 flik, če gre lahk v M, kupi konzolo, lcd, bla bla in v enem dnevu pokasiral polovično slo plčao na izi, en bo delal niti 4h, se pravi poleg čist norih cen, ponujajo vsem slovencom dobr zaslužek na črno, jst lahk na koncu rečem le eno, če ne bi imel firme in kupoval v M, dilal dalje na črno, bi imel tedensko plčao cca 2k! Le v vednost kaj del M.
Keč je dobro VSI poznamo zbijanje cen, realne cene, oni se grejo komot napišeš kod da so reč nekej ukradli pa prodajajo dalje za tako ceno, (še en x dodam, itak ONI si lahk privoščjo če na PS4 nredijo 50eur minusa na 10x kosih dnevno, zihr pride 100 babic v M in kupi kavni mličke za 200eur flik odličen popust,ampak na koncu od kavnega mličnka imajo še vsen 30eur čistega, na ps4 pa minus, in ko potegnejo črto so v plusu, meni te zgodbe in poslovanja so dobesedno jasna, keč je le en, da če si ti specializirana trgovina, znaš živeti le od enega izdelka, če ti pa en naredi tako damping ceno, pa ni šans da preživiš, razeč če boš nekje kradel itd, omneil sem da kradejo, zakaj?? ker na koncu prodajo za tako ceno konzolo, kto da je ukradena, ker takih cen nikjer ni, pa naj bo to usa, uk, ali celo china trgg, takioh cen NI, tukaj resno nima smisla debatrat, ker le oni uničujejo čisto trg, veš kak ti bom reku tožbe zame itd, komot sme tkoj za, dkor bo an koncu popsial tisti list da jaz zafuram zaradi NjIH bajto, ženo in psa, ...veš kaj lahk še anredim, živi me nadaljnhi 30let naša ustanova, pa nisi ne lažn ne žejen, itd...Niso tle heci, če ti delaš neki 20let, pol te bo pa ena oseba pojahala, mene grdo rečen lahk sm en x, pa se reč zaključi!
Vse tvoje kritike so mi prokleto dobrodošle, nimam niti ene kritike proti tebi in se s tabo po večina strinjam, sigurno se stranjam da bi blo 100x bolje da sem TIHO, ampak še en x povdarjam ne morem iz svoje kože, vem da ne poznaš vsega pisanja glede mene, kaj so določeni napisali, jaz še en x povdarjam, vsak MORE OPISAT mojo napako, če je bila krivica JO MORE napisat, in jaz jo moram popravit, pa če sem nekomu prodal reč za 10eur 10let nazaj, tukaj zame ni čas, en garancije ne nič, meni je vazno da je stranka zadovoljna, da sem sam nato še bolj zadovoljen,(vrjemnete jaz ne spimn, pa da vem da je nekaj narobe), sovražim povdarajam le eno, da je nekdo imel težavo minimalno, da ni bil niti nič oškodoovan,da niti do nakupa ni prišlo, pa da mi gre napisat, da imam ženo za kurbo, prodajam ne vem kaj, ma alo....morte vedet sej je kul, sm če nekomu poči film , se zna zaradi takih besed naredit totalna štala, raj ne pišem, ker bo zgledal da grozim, ne rad komu karkoli grozim, ampak sory, NE prenešam jebenih žalitev, blatenja mojega imena zaradi nepotrebnem, in še dosti več, to mene moti, pa ti garantiram če bi bil ti Jonas Slovenc sp.p pa da bi ti en v tvojem ineu pisal, pa imažženo kurbo, da hodš na kurbe, da utajiš letno 50k ddvja, da ne vem kaj delaš, pa močno dovmim, da bi na koncu napisal na forum, lepo post, ali sploh ga ne bi ali prebral, ali te ne bi motilo, če te to ne moti, sory morš bit v glavi prokelto bolan!
Vemo pa VSI da internet prenese marsikaj, samo mnei žal ni jasno in mi ne bo, zakaj toliko enke foušarije, zakaj toliko grdih besed, pa se folk pogovarja nekaj v tri dni, pa si pišejo take...ne vem zadnjih 5 do 8let zelo opažam, da se je miselnost in pisanje po forumih in pametovanje tko spremenilo, da če bi jaz imel svojga froca, ne vem če bi komu karkkoli zaradi neta nabavil do 18leta, pa naj bo to pc, konzola kakkroli, kar vse sam prodajam!
Še enc povdarjam, napake sem naredil, napake delam, in vsi jih delamo, na koncu je le to, koliko je nekdo pripraljen tvoje pomoči ali podobnega, ampak takih je bore malo, ko enkrat usb kabla ni za 0,30eur, ali uničena embalaža oz te reči aktere naj bi vsak omneil in naj bi vsaka pametna vsaj mal firma tkoj toj uredila, imaš lahk realno 10let reklamo da si plačkal ne vem koga vse in ne vem kakšen si, na koncu pa naj bom TIHO, žal ne Damjan Šimenc, moti me to ker pa nima noben relanega vpogleda koliko strank to odvrne, koliko pa jim je ali jim ni vseeno, če bi jaz prebral od neke firme, da ima model doma kurbe ali kakkroli od tega, močno dvomim da bi ga kdaj obiskal, pa sem res pol deležn tega? Zaradi težave usbja, da visi na netu 10let++ da recimo prodajam drogo??
Kar se pa tiče tvojga vedenja; priporočam obisk kakega specialista. Več kot očitno je da te takšne malenkosti znervirajo precej bolj, kot je to normalno (sicer nebi blo esejskiz izlivov rage-a tukaj).
Jah itak da me IN ja me bodo, ker beri gor na vrhu, toleriram in bom, kot vsak zemljan dokaj normalen, da se napuiše kaj je narobe in kje je bil keč, ne pa da se še enx povdarjam pišejo take reči, da folk zaradi takih besed dela samomore, pohabi tistega ki mu to piše, ne vem,...bejš bom raj tih!
Če ti bo en pisal, kar sam piem od kurb itd, to meni nsio niti pod razno malenksoti, da me malenksoti znervirajo, me ne poznaš, in ti lahk rečem,da se zelo zelo postim znevirat, prenesem marsikaj, ko pa mi en x en omnei, kakrkoli glede moje žene, bajte, in firme....rata tema, ampka ne sm tema!
Če nisi bral teh besed, pojdi na joker.si in beri moje poste in nato nove poste, pa tudi na sloT se najdejo te besede!
Pa še ena da ne bo pomote, mene ne jezijo prodajalci ala BB, Mullerji, Hoferji , Herwiji,ne vem od vseh trgovin, mene močno in me bo jezil le merkator do takrat dokler ne bo sam skapiral da dela totalno štalo (to vem kdja bo ob svetemnikoli), ker recim če že dajjeo bone 25% dol, zakaj pa ne dajo za tobačne izdelke??
a vseeno ni greh napisat in pri meni to zelo drži, da me taka franšiza ubija, ker nikoli zgornje trgovine ala BB, mulller, tudi če so imele konzole totoalno poceni, dobim jaz še boljšo ceno, kar pa naredi M, pa dobiš le , če imaš kamen, in hitr tečeš...
a vseeno ni greh napisat in pri meni to zelo drži, da me taka franšiza ubija, ker nikoli zgornje trgovine ala BB, mulller, tudi če so imele konzole totoalno poceni, dobim jaz še boljšo ceno, kar pa naredi M, pa dobiš le , če imaš kamen, in hitr tečeš...
ce te razjezi ena -25% akcija vsake tok, potem bi resno mogu razmislat o menjavi posla. Ker tole je pa ze nadsmesno, kar beremo.
ce si taprav poslovnez, bos pokupo merkator akcijo in prodajal naprej z -12.5% popustom :)
ce si taprav poslovnez, bos pokupo merkator akcijo in prodajal naprej z -12.5% popustom :)
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
kalorijagr ::
Deja vu. Torej, tebe moti Mercator, ker pač ima prodajno strategijo, da prodaja izdelke z minusom, ker ve, da bo kupec nabavil še drugo robo, kjer ima ogromno maržo in tako pokril razliko? Oziroma, tebe moti, ker Mercator prodaja še preostale izdelke in ne samo PS4? Kako pa bi ti to rešil? Bi uvedel licence za prodajo konzol, da bo država rešila 4 firme v Sloveniji? To je tako, kot da bi se Cineplex pritoževal nad Netflixom, ki za ceno ene kino vstopnice ponuja skoraj nešteto ur vsebin za 4 uporabnike naenkrat. Ali te tudi moti Steam? :D
Vse skupaj je že smešno, oz.ne, je kar žalostno in se mi sploh ne da več komentirat. Sam to bom reku še, pa ne zagovarjam mercatorja, da ne bo kdo mislu. Po pravici povem, da v mercator hodm precej poredko, ke dobim v kakem lidlu al pa hoferju,da o kakem eurospinu niti ne govorim, za isto vsoto veliko več. In dans danes je treba gledat na vsak cent. Sam, ni mi jasno kdaj in kje je bila recimo PS4 v mercatorju cenejša od nabavne cene? Sam sicer ne vem kolk je nabavna cena teh stvari, ker jih nikdar nisem kupil, niti posedoval...ampak vseeno.Kolkr prelistam tiste letake, k jih nosi pošta na moj dom skorej vsak dan, so cene povečini tam tam, mercator nič ne odstopa, kvečjemu majo dražje te stvari od konkurence.Ponudbo pa slabšo ponavadi.Vsaj pri nas je tko (gorica), da če majo en PS4 fizično na zalogi na dan, je to že praznik :)
Če se pa gre izključno za tiste bone-25% popusta recimo na en izdelek...tam pa ne moreš čisto nič, ker nikjer ne piše, da stranka mora kupit ravno konzolo. In verjemi da bi tudi oni sami raje prodali jo po navadni ceni, sam če je folk tolk brihten, da tisti kupon uporabi za kaj takega nabavit, so si sami krivi. Zdej, če ti prodajaš izključno tiste artikle, ki jih stranke raje kupijo na tak način z raznimi kuponi, jebat ga...začni prodajat poleg konzol še kaj druzga...lohk bi recimo začel sestavljat računalnike( material iz mindfactory ) pa potem to tu prodajal, lohk bi začel prodajat ne vem, LCDje, avtoradie,...maš teh elektronskih zadev kolkr hočeš. In če smo že pri teh bonih od mercatorja...jst sm na tak način si nabavil kako leto nazaj pralni stroj od gorenja...pa zato me še nobena trgovina, ki prodaja belo tehniko, ni postrani gledala. Pa če čmo bit pošteni, te bone dans danes ponuja že skor vsaka štacuna (spar,tuš,leclerc,...pa še kakšna se najde), tko da...malo razmisli s čim bi še lahko obogatil svojo ponudbo, drugače pa sviraj "k" dalje na tak način. Oprosti ker sem se tudi sam začel tko obnašat in se tako izražat, ampak, si me razpizdu s tistim da folk dela za 500 do 800€ na mesec in pol hodi raje kupovat v mercator. Se mi zdi, da ne veš kako je preživet s 500€ na mesec, pa da maš dva otroka, ki bi jim rade volje kupil PS4...valda bom šel kupit tja, kjer je najcenejše.Pa me takrat prov boli kurac,al ma trgovina zaradi tega izgubo ali ne,važno da jst skoz mesec pridem.V to s tvojo ženo in drogami se pa nism do sedaj niti prbližno spuščal in se tudi ne mislim, ker me prov malo briga, kaj delaš ti, tvoja žena al tvoj sosed...meni je sam važno da dobim dober artikel za dobro ceno...Če mi to lahko zagotoviš(valda s papirji,garancijo in računom),pol bom rade volje kupu od tebe...ne glede na to,al poleg tega še droge dilaš,prodajaš ženo in ne vem še kaj vse.To,da bi mercator ukradeno robo prodajal,pa malo dvomim...namreč, najbrž že veš, da vsak elektronski izdelek,ki ga danes lahko kupiš, lahko tudi aktiviraš preko uradnih spletnih strani...in verjemi, če bi meli kje zabeležno tvojo serijsko številko, da je bila ukradena...bi hitro nastala štala. Tega si pa tud mercator ne more privoščit, verjemi mi.
To je moj zadnji komentar na to temo, ker se ne mislim več ukvarjat in zgubljat čas s tem...tudi ti Damijan bi lahko bolje izkoristil ta časa ki ga zapraviš tu gor s tem, da bi recimo preštudiral kaj in kako boš kaj ponudil, pa da boš od tega nekaj imel...razen, če si plačan za pisanje tu gor, potem te pa razumem.
LP
Če se pa gre izključno za tiste bone-25% popusta recimo na en izdelek...tam pa ne moreš čisto nič, ker nikjer ne piše, da stranka mora kupit ravno konzolo. In verjemi da bi tudi oni sami raje prodali jo po navadni ceni, sam če je folk tolk brihten, da tisti kupon uporabi za kaj takega nabavit, so si sami krivi. Zdej, če ti prodajaš izključno tiste artikle, ki jih stranke raje kupijo na tak način z raznimi kuponi, jebat ga...začni prodajat poleg konzol še kaj druzga...lohk bi recimo začel sestavljat računalnike( material iz mindfactory ) pa potem to tu prodajal, lohk bi začel prodajat ne vem, LCDje, avtoradie,...maš teh elektronskih zadev kolkr hočeš. In če smo že pri teh bonih od mercatorja...jst sm na tak način si nabavil kako leto nazaj pralni stroj od gorenja...pa zato me še nobena trgovina, ki prodaja belo tehniko, ni postrani gledala. Pa če čmo bit pošteni, te bone dans danes ponuja že skor vsaka štacuna (spar,tuš,leclerc,...pa še kakšna se najde), tko da...malo razmisli s čim bi še lahko obogatil svojo ponudbo, drugače pa sviraj "k" dalje na tak način. Oprosti ker sem se tudi sam začel tko obnašat in se tako izražat, ampak, si me razpizdu s tistim da folk dela za 500 do 800€ na mesec in pol hodi raje kupovat v mercator. Se mi zdi, da ne veš kako je preživet s 500€ na mesec, pa da maš dva otroka, ki bi jim rade volje kupil PS4...valda bom šel kupit tja, kjer je najcenejše.Pa me takrat prov boli kurac,al ma trgovina zaradi tega izgubo ali ne,važno da jst skoz mesec pridem.V to s tvojo ženo in drogami se pa nism do sedaj niti prbližno spuščal in se tudi ne mislim, ker me prov malo briga, kaj delaš ti, tvoja žena al tvoj sosed...meni je sam važno da dobim dober artikel za dobro ceno...Če mi to lahko zagotoviš(valda s papirji,garancijo in računom),pol bom rade volje kupu od tebe...ne glede na to,al poleg tega še droge dilaš,prodajaš ženo in ne vem še kaj vse.To,da bi mercator ukradeno robo prodajal,pa malo dvomim...namreč, najbrž že veš, da vsak elektronski izdelek,ki ga danes lahko kupiš, lahko tudi aktiviraš preko uradnih spletnih strani...in verjemi, če bi meli kje zabeležno tvojo serijsko številko, da je bila ukradena...bi hitro nastala štala. Tega si pa tud mercator ne more privoščit, verjemi mi.
To je moj zadnji komentar na to temo, ker se ne mislim več ukvarjat in zgubljat čas s tem...tudi ti Damijan bi lahko bolje izkoristil ta časa ki ga zapraviš tu gor s tem, da bi recimo preštudiral kaj in kako boš kaj ponudil, pa da boš od tega nekaj imel...razen, če si plačan za pisanje tu gor, potem te pa razumem.
LP
Ganon ::
Zakaj po osemnajstih letih še vedno posluješ samo v Sloveniji? Zakaj nisi že leta nazaj posla razširil še vsaj na sosednje države, če ne širše? Saj imaš spletno trgovino.
A ti kurm živce vidm, ne se sekirat zaradi mene resno in oprosti!
Dejmo it dirket na izračune, da končno vidite točno situacijo:
Tkole je situacija že 2leti ali celo več...
PS4 PRO konzola cena 399EUR, M ga prodaja za vikende po -25% dol cena 320eur kos na stranko, računa NE izdajo na sp doo, se praavi kdor ima firmo tega ne more uradno prodati dalje
slo uvoznik nam daje ceno, ne bom pisal ker ker imamo vsaj 2 dva, če kupim v SLO 500 kosov PS4 PRO dobim kso na račun na mojo firmo z ddvjem 366EUR, mogoče bi dobil cca 360eur ceno, tujina ala UK, da nabavim cca 1k konzol , tisoč kosov, dobim ceno 344eur z ddvjem...
Kjer bom vprašal ali je to tujina slo, pa sprašujem za 500+ kosov, ne dobim niti približek cene 1 ga kosa v M, se rpavi M, da za 1kos, skor 40eur bolšo ceno???
Če ena firma živi bolj kot ne 70% le od enega artikla, rata panika, če ne, mi naj en javi kaj se da uredit...
Če pregldaš bolho.com boš videl vsaj 15 folka ki dila nove konzole iz M, zakaj, ker se splača...
Omenjaš mi da naj prodajam druge reči, zdej pride za par dni nov playgame prodajal bom blizu 70k izdelkov, namesto do zdej 3k, prodajal bom dobesedno vse, mal še počakam, anto se bo vidl akj se bo vse prodajal!
Ampka če sme jaz sladoledar, da dilam sladoled ga delam, ga rad ližem....ga rad rpodajam, in pač sem sladoeldar, ne znam prodajat gradbenega materiala, nekako je logika če prodajaš od svojega 14leta ene in site reči, se pravi več kot 20let delam enako, zdej pa sme primoran zaradi takih buč prodajat še ovce pole, groza, sm kaj čmo,s e bomo znajdli...
Jaz ne govrim to da se bom komu smilil, dosegle kakroli, ampka na kncu pa lahk rečem le eno, vsak DAN , ni DNEVA, da ni na TVju , radiju, kako propada M kaj delajo, jaz pa vam dam relani dokaz, da tako SE NE dela, tako delajo seljaki ki imajo v rit 1litr šnopca, važn da proda čeprav si seb totaln minus nardi, in važn da uničim par firm...
Še enx se ti zelo opproščam, ne poznam tebe, ne vem kako ziviš, ne vem kako se priživljaš, in lahk tie nako rčeem ne veš zame kaj vse delam, živivm sebe, mojo ženo, moja amti ima 380eur pokojnine, pol veš kuk je ura?
Še enkrat enemu 500eur pomeni preživtje, jaz se tega zelo zavedam, ampak meni 500eur pomnei toliko da si plačam svojo delovno dobo ki je 390eur flik minilan,a kaj vse ostalo, položnic glih skor 1,5k eur, pa nimam najemnine, sme doma za pečjo, tko da zato sem rekel če enake reči delam je meni 500eur bore malo, imam malo res malo firmo, in nimam najemnine in da preguram mesečno , je treba na dan zaslušit čistega vsaj 10e0ur, kar pa ni malo, govorim za 30dni, ne 20delovnih dni ali kak dan več...
Mene ne ubija moej delo, mene ubija akr se v SLO dela, enim t pride do srca, enim niti do gležnev, pač tak sem, delam rad kar delam, ne rad neham reči delat, če ne prodaja v minus...
Če si je dko mislil da so na konzolahh ne vem kakšni dobički, se moti, itak pa da so boljši rabati na gopsodinjskih aparatih skor 40% in na drugih rečeš, na konzolahk težga žže 10let ni...
In zelo prav imaš da zgublamo čas, zgublam jaz enako ti, tukaj formule ni, tukaj ej na koncu le morala, morale pa v SLO ni že vsaj 10let, pa smo tam, kjer žal žal ne bo nikoli drugače!
Imam pa le eno ??, kaj bi se zogdilo, da ma ena privat firma na vikende tobačne izdelke 25%ceneje od vseh ostalih, ne ker to pa je državni keš in tukaj je varovalka, dilal cenje ne bo noben, in jaz to načeloma kapiram, ne kapiram pa da nekdo prodaja izdelke še vsaj 15% cenje od nabavnih cen, to pa žal ne bom kapiral nikoli....
Dejmo it dirket na izračune, da končno vidite točno situacijo:
Tkole je situacija že 2leti ali celo več...
PS4 PRO konzola cena 399EUR, M ga prodaja za vikende po -25% dol cena 320eur kos na stranko, računa NE izdajo na sp doo, se praavi kdor ima firmo tega ne more uradno prodati dalje
slo uvoznik nam daje ceno, ne bom pisal ker ker imamo vsaj 2 dva, če kupim v SLO 500 kosov PS4 PRO dobim kso na račun na mojo firmo z ddvjem 366EUR, mogoče bi dobil cca 360eur ceno, tujina ala UK, da nabavim cca 1k konzol , tisoč kosov, dobim ceno 344eur z ddvjem...
Kjer bom vprašal ali je to tujina slo, pa sprašujem za 500+ kosov, ne dobim niti približek cene 1 ga kosa v M, se rpavi M, da za 1kos, skor 40eur bolšo ceno???
Če ena firma živi bolj kot ne 70% le od enega artikla, rata panika, če ne, mi naj en javi kaj se da uredit...
Če pregldaš bolho.com boš videl vsaj 15 folka ki dila nove konzole iz M, zakaj, ker se splača...
Omenjaš mi da naj prodajam druge reči, zdej pride za par dni nov playgame prodajal bom blizu 70k izdelkov, namesto do zdej 3k, prodajal bom dobesedno vse, mal še počakam, anto se bo vidl akj se bo vse prodajal!
Ampka če sme jaz sladoledar, da dilam sladoled ga delam, ga rad ližem....ga rad rpodajam, in pač sem sladoeldar, ne znam prodajat gradbenega materiala, nekako je logika če prodajaš od svojega 14leta ene in site reči, se pravi več kot 20let delam enako, zdej pa sme primoran zaradi takih buč prodajat še ovce pole, groza, sm kaj čmo,s e bomo znajdli...
Jaz ne govrim to da se bom komu smilil, dosegle kakroli, ampka na kncu pa lahk rečem le eno, vsak DAN , ni DNEVA, da ni na TVju , radiju, kako propada M kaj delajo, jaz pa vam dam relani dokaz, da tako SE NE dela, tako delajo seljaki ki imajo v rit 1litr šnopca, važn da proda čeprav si seb totaln minus nardi, in važn da uničim par firm...
Še enx se ti zelo opproščam, ne poznam tebe, ne vem kako ziviš, ne vem kako se priživljaš, in lahk tie nako rčeem ne veš zame kaj vse delam, živivm sebe, mojo ženo, moja amti ima 380eur pokojnine, pol veš kuk je ura?
Še enkrat enemu 500eur pomeni preživtje, jaz se tega zelo zavedam, ampak meni 500eur pomnei toliko da si plačam svojo delovno dobo ki je 390eur flik minilan,a kaj vse ostalo, položnic glih skor 1,5k eur, pa nimam najemnine, sme doma za pečjo, tko da zato sem rekel če enake reči delam je meni 500eur bore malo, imam malo res malo firmo, in nimam najemnine in da preguram mesečno , je treba na dan zaslušit čistega vsaj 10e0ur, kar pa ni malo, govorim za 30dni, ne 20delovnih dni ali kak dan več...
Mene ne ubija moej delo, mene ubija akr se v SLO dela, enim t pride do srca, enim niti do gležnev, pač tak sem, delam rad kar delam, ne rad neham reči delat, če ne prodaja v minus...
Če si je dko mislil da so na konzolahh ne vem kakšni dobički, se moti, itak pa da so boljši rabati na gopsodinjskih aparatih skor 40% in na drugih rečeš, na konzolahk težga žže 10let ni...
In zelo prav imaš da zgublamo čas, zgublam jaz enako ti, tukaj formule ni, tukaj ej na koncu le morala, morale pa v SLO ni že vsaj 10let, pa smo tam, kjer žal žal ne bo nikoli drugače!
Imam pa le eno ??, kaj bi se zogdilo, da ma ena privat firma na vikende tobačne izdelke 25%ceneje od vseh ostalih, ne ker to pa je državni keš in tukaj je varovalka, dilal cenje ne bo noben, in jaz to načeloma kapiram, ne kapiram pa da nekdo prodaja izdelke še vsaj 15% cenje od nabavnih cen, to pa žal ne bom kapiral nikoli....
ne kapiram pa da nekdo prodaja izdelke še vsaj 15% cenje od nabavnih cen, to pa žal ne bom kapiral nikoli....
Še enkrat si preberi tole
Razor and blades model @ Wikipedia
Loss leader @ Wikipedia
Ko boš to skapiral (pa mogoče še kak drug koncept uspešnega poslovanja) pa neboš več životaru v eni vasi.
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
oemdzi ::
Kante bencina še nisi prinesel v Comshop oz. GamePlay, da ga zakuriš, kot si to grozil nič krivemu (za bolj ali manj okrog obrnjeno ime tvoje trgovine) prodajalcu po telefonu ? Boš tudi to zanikal ?
*Črna grafična kartica z rumeno lučko in varčnim hladilnikom*
Neslišen intel procesor iz lepe modre škatle* 2 enakomerno ploščata rama*
*overclockan napajalnik in varno ohišje z modro lučko* Hofer gamer copate*
Neslišen intel procesor iz lepe modre škatle* 2 enakomerno ploščata rama*
*overclockan napajalnik in varno ohišje z modro lučko* Hofer gamer copate*
Samael ::
ne kapiram pa da nekdo prodaja izdelke še vsaj 15% cenje od nabavnih cen, to pa žal ne bom kapiral nikoli....
Še enkrat si preberi tole
Razor and blades model @ Wikipedia
Loss leader @ Wikipedia
Ko boš to skapiral (pa mogoče še kak drug koncept uspešnega poslovanja) pa neboš več životaru v eni vasi.
Mislim, da glede Mercatorja nikoli ni bil samo to problem. Ne vem če se spomneš, ampak že kar nekaj časa nazaj se je precej govorilo o izsiljevalski praksi največjega trgovca v sloveniji, kjer se izdelki enostavno niso našli na njegovih policah, če nabavne cene niso bile močno, močno pod tem kar je plačevala konkurenca.
Mali prodajalec ne bo mogel nikoli pritisniti na dobavitelja, distributerja, itd ... medtem, ko si lahko največji trgovec v sloveniji izbori marsikateri ekskluzivni deal in tako izdelki prodani pod ceno sploh niso nujna izguba.
Za nas potrošnike je seveda to uredu, za celo industrijo, ki od tega živi, pa nekoliko manj. Tamali bodo pa itak vedno najebali. Zakaj misliš, da je merkator v zadnjih 20ih ali nekaj letih pokupil vse tamale lokalne trgovinice s špecerijo?
Magic1 ::
Poglej malo njegove videote, mogoče ti bo kaj več jasno:
Drugače pa v realnem svetu pošten človek ne bo dolgo fural biznisa z malo dodano vrednostjo. Preprosto nimaš šans.
Drugače pa v realnem svetu pošten človek ne bo dolgo fural biznisa z malo dodano vrednostjo. Preprosto nimaš šans.
Magic
c3p0 ::
Dodana vrednost je včasih bila odklep konzol. Iz tega so te trgovinice tudi zrastle.
A časi se spreminjajo, odklepi niso več nujni možni ali pa vzamejo preveč časa, veliki jih lahko pahnejo v životarjenje, brez večjih težav.
A časi se spreminjajo, odklepi niso več nujni možni ali pa vzamejo preveč časa, veliki jih lahko pahnejo v životarjenje, brez večjih težav.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: c3p0 ()
fosil ::
Mercator sigurno ne proda nobene stvari s kuponom pod svojo nabavno ceno.
To se vidi že po tem, da na nekatere stvari ne moreš koristit kupona.
Kako je lahko njegova nabavna cena toliko nižja?
Zato ker je velik in kupi veliko količino, ob tem pa ne smeš gledat samo enega izdelka, on od distributerja kupuje veliko izdelkov in zato dobi nižjo ceno na vse izdelke.
To se vidi že po tem, da na nekatere stvari ne moreš koristit kupona.
Kako je lahko njegova nabavna cena toliko nižja?
Zato ker je velik in kupi veliko količino, ob tem pa ne smeš gledat samo enega izdelka, on od distributerja kupuje veliko izdelkov in zato dobi nižjo ceno na vse izdelke.
Tako je!
scipascapa ::
fosil: marže na konzole so cca 10%, zdaj pa povem kako mercator dela potem plus? ni šans, da mu primaline da nizko ceno, ker mu ne more zaradi sony uradnih cen ipd.
mercator prodaja pod ceno 100%.
mercator prodaja pod ceno 100%.
SumTingWong ::
Ne vem kakšna je trenutna situacija, ampak Mercator je ob izidu PS4 (ne PRO) in se nekaj casa po tem imel okoli 40EUR izgube na prodano konzolo (20% kuponcek). Kje so pokrili to izgubo, ne vem. S prodajo drugih izdelkov.
Zato so kasneje tudi zmanjšali zalogo konzol po trgovinah. Pred leti so imeli veliko več kosov, kot danes.
Zato so kasneje tudi zmanjšali zalogo konzol po trgovinah. Pred leti so imeli veliko več kosov, kot danes.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: SumTingWong ()
Kante bencina še nisi prinesel v Comshop oz. GamePlay, da ga zakuriš, kot si to grozil nič krivemu (za bolj ali manj okrog obrnjeno ime tvoje trgovine) prodajalcu po telefonu ? Boš tudi to zanikal ?
Aja nism ti javil, sm ta tedne zaradi vas brezveznjakov , sej nimam besed za vas, za tak folk.....sm ta tedn sm bil na telefonu vsaj 2h za brezveze, klicalo me je vsaj 7 strank ,(zdej snemam vse pogovre in jih tudi kmalu javno pokažem na blogu, vse pogovore, meile in kolk je enega dela zaradi vas talentov), nato ste se vi neki menili za neke reklame v neke ne vem otročarije ali neke knjigice, vrjemi sm kr potrdu reklam za ene 20k eur, če že imamo buđet čist free, pa dejmo plačevat a ni res?? pali na polno....
Tko da sm eno ti rečem, mešajo stranke,meša folk,meša vaš uradni folk, dobavitljei in še mal bolj pomeben folk, komaj čakam da me še en dan iz davčne in inšpekcij zaradi vas kličejo, IN JA kot sem ti omenil že 10x, vsako minuto računam, čakam da se jih nabere,da se splača paoštimat tole..
Aja pozdrav mi na polno Jerneja, Tadeja, pa še vso vašo ekipo,legende ste! Me znaima ko vam zmanka idej, koga boste spet skopiral, kero trgovino, me res zanima?
Na konc rečem še en x legende ste, res ste zanimivi in vse pohvale!
Še eno mini reklamo ti povem, da bomo lepo vsi na fbjih kjer je blizu pol miljona na vseh laikov, pa naj folk bere vaše ideje, komaj čakam....
In še baje najjača info, merkator naj ne bi imel več bonov za sony, ukinjajo enako kot za tobačne izdelke itd
Je vendarle en mal papirje v roke vzel in videl ogromn rdeč minus na sonyu, sm rabijo pa da jim kapne glih 2leti++
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: PlayGamesi ()
opeter ::
Itak je slovenski trg nepomemben.
To, da Mercator prodaja Sonyjevo konzolo pod ceno ... hmm ... kaj ti naj rečem?
Če bi bil Mercator v 90-ih pameten, bi še širil proti severu pa morda vzhodu (magar z nakupom madžarskih, slovaških, čeških, romunskih ipd. trgovskih verig, katere so v tistem času na veliko kupovali npr. Avstrijci, Nemci), ne samo ostal na Balkanu. No, če ni bilo denarja, potem razumljivo.
Ali pa bi jih takrat morali prodat Šparu, ko je bilo za to še možnost. Isto kot TAM ipd. Vse to je propadlo.
Zdaj je že prepozno.
To, da Mercator prodaja Sonyjevo konzolo pod ceno ... hmm ... kaj ti naj rečem?
Če bi bil Mercator v 90-ih pameten, bi še širil proti severu pa morda vzhodu (magar z nakupom madžarskih, slovaških, čeških, romunskih ipd. trgovskih verig, katere so v tistem času na veliko kupovali npr. Avstrijci, Nemci), ne samo ostal na Balkanu. No, če ni bilo denarja, potem razumljivo.
Ali pa bi jih takrat morali prodat Šparu, ko je bilo za to še možnost. Isto kot TAM ipd. Vse to je propadlo.
Zdaj je že prepozno.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
111111111111 ::
PlayGamesi je izjavil:
...klicalo me je vsaj 7 strank ,(zdej snemam vse pogovre in jih tudi kmalu javno pokažem na blogu, vse pogovore, meile in kolk je enega dela zaradi vas talentov)...
Upam da se zavedaš da je tole kaznivo dejanje, če na posnetku ne poveš, da se pogovor snema.
111111111111 je izjavil:
PlayGamesi je izjavil:
...klicalo me je vsaj 7 strank ,(zdej snemam vse pogovre in jih tudi kmalu javno pokažem na blogu, vse pogovore, meile in kolk je enega dela zaradi vas talentov)...
Upam da se zavedaš da je tole kaznivo dejanje, če na posnetku ne poveš, da se pogovor snema.
Marsikaj je še dosti bolj kaznjivega, pa folk dela na polno, ni kaznivo da te en hoče uničt, da ti daje 10x več dela po nepotrebnem, da ti žali tvojo trgovino, da laže ker je pravi palaygame, alo folk dejte se mal zresnit...vse kar jaz napišem je kaznivo, se pravi da merkator daje v podn cene, uničiuje trg, sili folk da dela na črno, vse to je kaznivo, da ti en uniči 18let dela, da si začel to delat od samga začetka,si imel idejo pri 16letih, pol te bo pa en uniči, lej lahk dons nardijo zakon tak da dobim smrtno kazen za snemanje pogovora, je men vseen, bom snemal in z veseljem objavljal take podle trgovce, lopove, ne vem kaj naj napišem!
Kar jaz napišem, je prec kanznivo, ali me čaka tožba ali ne vem kaj, ko pa jaz opišem da mi en govori da jaz prodajam kurbe, babo,utajl 250k ddvja in take glupe fore, ne vem koga še, pa hitr pol rata FORUM JAVEN, vse se sme, eni itak VSE smejo, eni smo lahk TIHO, a dejte folk zresnite se, Damjan vrjemnte ne bo nikol tiho, dokler imam še gobec bom z veseljem pisal in govoril celi SLO, kak folk imamo, kako se dela v slo itd....
Samael ::
Mimogrede Damjan, ko tako rad omenjaš odvetnike - če je stran gameplay.si zrasla po tvoji playgame.si bi bilo najmanj, kar bi lahko naredil, poskusil pobrati jim domeno. Namerno zavajujoče ime v isti branži ... v tujini zato obstaja izraz, da je domena registrirana v "slabi veri" (bad faith).
Postopek za to je dokaj hiter in relativno poceni (700eur), ne potrebuješ odvetnika (čeprav posvet s kakšnim ne bi bil napačen), bi bilo pa mogoče vseeno ok, da se tega s tvojo slabo slovnico, klatenju raznih nepomembnih neumnostih, impulzivnostjo itd ... ne lotevaš sam.
https://www.register.si/domains/domain-...
Tule imaš arhiv tovrstnih primerov za boljšo orientacijo: https://www.register.si/domains/domain-...
Postopek za to je dokaj hiter in relativno poceni (700eur), ne potrebuješ odvetnika (čeprav posvet s kakšnim ne bi bil napačen), bi bilo pa mogoče vseeno ok, da se tega s tvojo slabo slovnico, klatenju raznih nepomembnih neumnostih, impulzivnostjo itd ... ne lotevaš sam.
Tule imaš arhiv tovrstnih primerov za boljšo orientacijo: https://www.register.si/domains/domain-...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Samael ()
Marsikaj je še dosti bolj kaznjivega, pa folk dela na polno,
Kar še ne uporaviči stvari, ki jih ti počneš.
ni kaznivo da te en hoče uničt, da ti daje 10x več dela po nepotrebnem, da ti žali tvojo trgovino
menjaj posel potem, če imaš take probleme.
bom snemal in z veseljem objavljal take podle trgovce, lopove, ne vem kaj naj napišem!
res upam, da kdo da tožbo okol tega, ker snemanje pogovorv in javna objava pač ni hec.
Kar jaz napišem, je prec kanznivo, ali me čaka tožba ali ne vem kaj, ko pa jaz opišem da mi en govori da jaz prodajam kurbe, babo,utajl 250k ddvja in take glupe fore, ne vem koga še, pa hitr pol rata FORUM JAVEN, vse se sme, eni itak VSE smejo, eni smo lahk TIHO, a dejte folk zresnite se, Damjan vrjemnte ne bo nikol tiho, dokler imam še gobec bom z veseljem pisal in govoril celi SLO, kak folk imamo, kako se dela v slo itd....
Vedno bolj daješ občutek, da si resen kandidat za kakšen obisk psihiatrije ali vsaj kakšneka specialista. Tvoji posti pač niso odraz stabilne odrasle osebe.
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
Mimogrede Damjan, ko tako rad omenjaš odvetnike - če je stran gameplay.si zrasla po tvoji playgame.si bi bilo najmanj, kar bi lahko naredil, poskusil pobrati jim domeno. Namerno zavajujoče ime v isti branži ... v tujini zato obstaja izraz, da je domena registrirana v "slabi veri" (bad faith).
Keč je sm en, bil je en model pri meni 2leti, anredila sva dobro spletno, dogovor je bil drugačen, anto je šel ta model od mene stran in pomagal za gameplay, oni so se osebno zmenili in skopirali od mene vse, oz glavno so skopiral, moje ime, mene 18let poznajo enako playgame gameplay, nikoli nism nekoga popravljal da je tko omenil ime, in v veri da ne bo noben toliko talenta, da anredie nako trgovino in obrnjen ime, pa alo sm jaz čuden al vi nočte kapirat??
Ne rečem naj en odpre gameplay in štrika štunfe, emne ne moti, da pa je trg enaka igre in konzole me pa strašno moti, IN JA vedi, če bi zakupil gameplay.si domeno ne rečem, drugače je pa vseen, kdor ima keš tlači reveže, pa vi živeite kejd rugje al v zlati sloveniji, to se jaz včasih vprašam??
Pol mi pa oni nabijejo da niso raziskal trga, da mene ne pozanjo, da sploh niso gledal, pa dej ne bi bedarije razlagat no, pač v tej slo je taka foušarija da mene boli ne sm glava, jst ne vem eni mislijo da če si neki sam ustvariš da si al lopov al ne vem kaj, in da eni mislijo da te bodo na tak način uničli, se pa fino motjo ja, pou fino...zame tle ni zakona vrjemete, ga ni spsianega in ga ne bo...tle jaz delam sam svoj zakon in ja na koncu bo še mariskomu nadaljnih 20let žal kar delajo, kr počakmo...pravjo vse ob svojem času, 5let nazaj je en čez mene pisal laži, danes se je uredil, vam garantiram da modela ne bo nikol več za tipkonico, kaj šele kje drugje...
Vedno bolj daješ občutek, da si resen kandidat za kakšen obisk psihiatrije ali vsaj kakšneka specialista. Tvoji posti pač niso odraz stabilne odrasle osebe.
Itak da moji posti niso pametni, 2lt sem zrel za kaj več ne sm za nekoga ki ti prere glavo, a mi bo psihiater razložil kaj je dobro zame v tem primeru??
itd, in enako tudi ti ne bi bil pameten, zamisli si le eno, da si vlagal v neko ime, ne glih majhne denarje, svoja leta življenja, nato pa se ti en smeje v glavo, hehe....zdej po novem pa imaš še već dela z razlago katera je moja trg, kje je, kaj delamo itd, enako te lahk vprašam, bi bil pameten, hodiš na šiht ne vem 8 12h, in vsaj 1 do 2h delaš nekaj kar ni ne plačanega, delaš za brezveze, na koncu pa še poslušaš neke buče od strank, karere nimajo z mano dobesedno nič , ali še kaj več da te kličejo zakaj nisi plačal reklame, zakaj nisi neke meile javil itd, sej neki časa to prenašaš, zna ti pa hudo počit, in močn močno upam da mi en dan res ne bo počilo, da mi le ne rata tema, močno upam!
Itak da moji posti niso pametni, 2lt sem zrel za kaj več ne sm za nekoga ki ti prere glavo, a mi bo psihiater razložil kaj je dobro zame v tem primeru??
itd, in enako tudi ti ne bi bil pameten, zamisli si le eno, da si vlagal v neko ime, ne glih majhne denarje, svoja leta življenja, nato pa se ti en smeje v glavo, hehe....zdej po novem pa imaš še već dela z razlago katera je moja trg, kje je, kaj delamo itd, enako te lahk vprašam, bi bil pameten, hodiš na šiht ne vem 8 12h, in vsaj 1 do 2h delaš nekaj kar ni ne plačanega, delaš za brezveze, na koncu pa še poslušaš neke buče od strank, karere nimajo z mano dobesedno nič , ali še kaj več da te kličejo zakaj nisi plačal reklame, zakaj nisi neke meile javil itd, sej neki časa to prenašaš, zna ti pa hudo počit, in močn močno upam da mi en dan res ne bo počilo, da mi le ne rata tema, močno upam!
Leprechaun ::
Kaj, ko se bi raje ukvarjal s poslom, razvijal poslovne ideje, se povezoval z drugimi prodajalci ipd. kot pa, da se ukvarjaš s tako banalnimi stvarmi, kot so debate na forumih. Vsak ima svoje probleme, ki jih mora razčistiti pri sebi (in tistih, ki se jih tičejo), ne pa z naključnimi neznanci, ki jih boli klobasa za le te.
Če pa posla več ne opravljaš z z veseljem in zagnanostjo, zapri in počni kaj drugega (ker v tem primeru, boš tako prej ali slej moral zapreti). Itak naj bi bilo priporočeno, da se na 7 let zamenja delovno okolje.
Če pa posla več ne opravljaš z z veseljem in zagnanostjo, zapri in počni kaj drugega (ker v tem primeru, boš tako prej ali slej moral zapreti). Itak naj bi bilo priporočeno, da se na 7 let zamenja delovno okolje.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Tom Clancy's The Division (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Igre | 44625 (2659) | oo7 |
! | PS4 (strani: 1 2 3 4 … 159 160 161 162 )Oddelek: Konzole | 1336804 (108859) | DejchSLO |
» | The Last of Us (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )Oddelek: Igre | 121236 (10987) | oo7 |
» | Konzola za 7 in 9 letnika (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 13935 (11432) | opeter |
» | Fifa 16 (strani: 1 2 3 )Oddelek: Igre | 17399 (9653) | Beskomedo |