» »

Matična v prenosniku

Matična v prenosniku

guitarplayer ::

Živjo,
v prenosniku mi je šla najverjetneje matična plošča oz. grafični čip(ekran se za par sekund pokaže, nato izgine, enako je na zunanjem monitorju)-verjetno posledica prašenja, ker ga lastnik ni čistil in je bil hladilnik čisto zapacan.
Prenosnik je star cca 6 let, Lenovo z570 15,6 inčni,noter imam 120gb ssd, intel i5 2450M 2.5GHz,6gb ram.
Zanima me, če se izplača menjava matične plošče z integrirano grafiko(iz Kitajske je cca 35 eur + poštnina, skupaj okoli 50 eur)?

MIHAc27 ::

To boš moral sam presodit. Saj veš kako je z temi stvarmi. Danes gre matična, jutri ekran, čez en mesec tipkovnica. 6 let je za PC kar dosti, sploh prenosnike.

Osebno bi verjetno teh 50€ reskiral, ker performančno niti ni slab prenosnik. Vprašanje je seveda, ali znaš sam zamenjati ploščo. Ker če daš to nekomu delat, bo prec še vsaj 50€.

Znam sam zamenjat, sem jo že zamenjal na prejšnjem laptopu.

Washer ::

Zakaj nebi poskusil reflow v pečici ? Men je pomagal pri enem starejšem prenosniku :)

RejZoR ::

Grafični čip je integriran na procesorju. Za tega sicer ne vem ampak pred leti so bili snemljivi. Vzameš ven in daš v pečico. Izgubit nimaš kaj, lahko pa ga oživiš. V najslabšem primeru bo samo isto. Če je snemljiv samo kupiš nov procesor.

Par let nazaj sem tko obudil problematični GeForce 8400M GS. Vzel ven samo GPU modul (tam je bil posebej), dal v pečico (imaš cel kup vodičev online) in zadeva je spet delovala.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

OK,bom probal še z drugim procesorjem,imam enega i3 doma. Kako deluje zadeva s pečico-sem nekaj gledal na YouTube, ampak ne vem točno: na kateri temperaturi, koliko časa, pa če je treba matično kaj zaščitit(folija s spodnje strani)?, eni jo eni ne.

hojnikb ::

pečica fix je mogoče za par mescov maks 1 leto, potem bo spet ista zgodba
#brezpodpisa

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prenosnik HP ProBook 4710s tezava

Oddelek: Pomoč in nasveti
261803 (1295) T-Mac
»

segrevanje grafičnega čipa - prenosnik

Oddelek: Strojna oprema
8922 (721) subby
»

Oživite umrlo nVidia grafično jedro (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Grafične kartice
8717134 (5233) mailer
»

Notebook težava (izginja slika)

182073 (1827) solatko
»

GeForce 8400M G - problem

72550 (2427) melan

Več podobnih tem