Forum » Operacijski sistemi » [WINDOWS 8] Vprašanja in težave
[WINDOWS 8] Vprašanja in težave
I7I ::
Lep pozdrav
Pred nekaj dnevi sem kupil nov laptot asus x550 in imam gor naložene windows 8 (64bit) . Imam pa sledeč problem, nikak mi ne dela bluetooth. Sploh mi ne zazna nobene naprave ko hočem dat add device (imam nokio lumio 925, in tablico nexu7, obadva drugače delate brezhibno in se zaznata), prenosnika pa nikakor ne uspem povezat. Mogoče ve kdo v čem bi bil problem . Probo sem updatat gonilnike, pa mi javi da so posodobljeni up to date. Hvala za pomoč
Pred nekaj dnevi sem kupil nov laptot asus x550 in imam gor naložene windows 8 (64bit) . Imam pa sledeč problem, nikak mi ne dela bluetooth. Sploh mi ne zazna nobene naprave ko hočem dat add device (imam nokio lumio 925, in tablico nexu7, obadva drugače delate brezhibno in se zaznata), prenosnika pa nikakor ne uspem povezat. Mogoče ve kdo v čem bi bil problem . Probo sem updatat gonilnike, pa mi javi da so posodobljeni up to date. Hvala za pomoč
MrStein ::
Radjski oddajnik/antena za BlueTooth je vklopljen?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
I7I ::
lučka za wirelles/bluetooth na prenosniku mi sveti zeleno, kar pomeni da je vklopljeno.. tud pod bluetooth setiings je na enable, tak da prižgan je...
kriko1 ::
Ima kdo težave s starejšimi igrami?
Zapasal mi je en Midtown madness 2, ampak mi nenormalno šteka (3-5 fps). Mislim da na win7 je še tekoče deloval.
Sem pa poskusil vse možne opcije okoli kompatibilnosti ampak ni nič pomagalo.
Zapasal mi je en Midtown madness 2, ampak mi nenormalno šteka (3-5 fps). Mislim da na win7 je še tekoče deloval.
Sem pa poskusil vse možne opcije okoli kompatibilnosti ampak ni nič pomagalo.
radmannsdorf ::
@kriko1, sem jo vzel s partisa dol, inštaliral in mam isti problem. nevem ka je fora. sem pa probal v xp mode.
Kot sem našel je problem ker win 8.1 emulira ddraw vse kar pade pod directX 1 - 7.
Zato tak performans. Rešitev je paralelna namestitev win7, ali pa mogoče v virtualko (nisem sprobal).
Deluje dobro tudi prek wine-a če imaš linux.
http://www.eightforums.com/gaming/26958...
http://www.neowin.net/forum/topic/11779...
Zato tak performans. Rešitev je paralelna namestitev win7, ali pa mogoče v virtualko (nisem sprobal).
Deluje dobro tudi prek wine-a če imaš linux.
http://www.eightforums.com/gaming/26958...
http://www.neowin.net/forum/topic/11779...
Matej_K ::
Zdravo
Prvo se opravičujem, ker verjetno je bilo že večkrat napisano. Inštaliral sem win8.1 na računalnik, in me moti ker ni 'starega' START menija, kateri program, po možnosti zastonjski je najboljši trenutno da dobim nazaj izgled START menija iz win 7.
Hvala
Prvo se opravičujem, ker verjetno je bilo že večkrat napisano. Inštaliral sem win8.1 na računalnik, in me moti ker ni 'starega' START menija, kateri program, po možnosti zastonjski je najboljši trenutno da dobim nazaj izgled START menija iz win 7.
Hvala
... .. .
solatko ::
http://www.iobit.com/iobitstartmenu8.php
Tale se najbolj približa funkcijam iz sedmice pa še v vseh možnih jezikih je, tudi v SLO.
Tale se najbolj približa funkcijam iz sedmice pa še v vseh možnih jezikih je, tudi v SLO.
Delo krepa človeka
Ko sem jaz testiral, je iobit bil zeloooo daleč od funkcij sedmice. Tule: Start menu za Windows 8?
Mogoče pa so vmes izboljšali.
Mogoče pa so vmes izboljšali.
Motiti se je človeško.
kamuee ::
Dejte povedat kakšne imate izkušnje z file sharing v win 8.1 pro, sem imel probleme z media stream-om to uredil, zdej pa file share ne dela. Vse je pravilno nastavljeno z homegroup/workgroup, network recognition, ... Imakdo kakšno idejo zakaj mi ne dela. Folderje imam šerane preverjeno pod sharing v properties, izpiše unable to share folder. Tudi do mediacentra kjer je lokalni mrežni disk ne morem dostopati?? Sprobau vse iz googla in ne deluje nič. Prosim za pomoč.
AutoCAD MAP 3D DWG Designer (Mechanical, Electrical)
Lonsarg ::
Težko rečt na pamet. Če ne uporabljaš nobenih gesel si upam da izklopil password protected sharing? Ker če je vklopljen nobeno sheranja brez gesla ne deluje. To se izklopi pod network and sharing center/advanced sharing options.
To vem sem napredni uporabnik. Imam gesla izklopljena edino microsoftov account ima geslo. Ima kdo kakšno mnenje o teh accountih če se jih splača imeti?? Iskanje in prepoznava sta vklopljena prav tko media stream, sam da noče najdit mrežnega diska od WDTV Live Hub-a na omrežju od linksysa. Pregledal nastavitve in kompatibilnost vse ok, prej zadeva delala pred tremi BSOD-i, nato sem moral povrniti nastavitve, zdej pa ne dela nič več. Če noben ne ve, pol mi ostane samo še format in nova inštalacija.
Hočeš reči "refresh" ?
Motiti se je človeško.
Če je kaj bolj narobe potem namesto refresh mogoče bolje "remove everything and reinstall Windows" gumb klikniti.
Bakfark ::
Če ima kdo kakšno podobno izkušnjo bi bil zelo hvaležen...
Opis problema:
Medion, tale novi, ki se prodaja trenutno, srečujem se s težavami, kot je nezmožnost zagona Windows aplikacij (koledar, igre, glasba, video,...), odpre se okno in potem v nedogled nalaga. Prav tako problemi z odpiranjem video posnetkov, odpira samo z POWER DVD, Microsoft Media ne deluje sploh, prav tako mi ne dovoli namestitev BS PLayerja - mrkne po prvem koraku inštalacije.
Predvidevam, da gre za težavo samega OS-e... Mogoče kakšna ideja, nasvet???
Opis problema:
Medion, tale novi, ki se prodaja trenutno, srečujem se s težavami, kot je nezmožnost zagona Windows aplikacij (koledar, igre, glasba, video,...), odpre se okno in potem v nedogled nalaga. Prav tako problemi z odpiranjem video posnetkov, odpira samo z POWER DVD, Microsoft Media ne deluje sploh, prav tako mi ne dovoli namestitev BS PLayerja - mrkne po prvem koraku inštalacije.
Predvidevam, da gre za težavo samega OS-e... Mogoče kakšna ideja, nasvet???
Našel rešitev za nedelovanje networka!!! Pozor vsem uporabnikom WIN 8.1 PRO!!!
Antivirusni programi inštalirajo blokado kot klienta v mrežni kartici ali LAN ali wifi, zato je potrebno odkljukat in zadeva predela takoj. Jast uporabljam ESET smart security 7 in sem imel tak problem, preverte si ostali. Je zelo nadležno ker ne dovoli dostop zunanjim napravam in filtrira ves promet!!! Sedaj dela vse na 150%..
ŠE ENKRAT PONAVLJAM, PREGLEJTE KLIENTE PRI NASTAVITVAH MREŽNE KARTICE POD ETHERNET PROPERTIES IN ODKLJUKAJTE KLENTA ANTIVIRUSNEGA PROGRAMA!!
Antivirusni programi inštalirajo blokado kot klienta v mrežni kartici ali LAN ali wifi, zato je potrebno odkljukat in zadeva predela takoj. Jast uporabljam ESET smart security 7 in sem imel tak problem, preverte si ostali. Je zelo nadležno ker ne dovoli dostop zunanjim napravam in filtrira ves promet!!! Sedaj dela vse na 150%..
ŠE ENKRAT PONAVLJAM, PREGLEJTE KLIENTE PRI NASTAVITVAH MREŽNE KARTICE POD ETHERNET PROPERTIES IN ODKLJUKAJTE KLENTA ANTIVIRUSNEGA PROGRAMA!!
Heh, kaj pa nameščate fajlvole...
Motiti se je človeško.
Se da nastaviti, da search v start screenu ne preferira metro aplikacij?
Recimo stvari iz Control Panela.
Recimo stvari iz Control Panela.
Motiti se je človeško.
Našel rešitev za nedelovanje networka!!! Pozor vsem uporabnikom WIN 8.1 PRO!!!
Zato pa za Windows 8.0 plus velja, da če nimaš RES dobrega razloga za dodatne varnostne programe, da se teh ne namešča. V povprečju te programi povzročijo za 100krat več težav, kot jih rešijo
- ampak, ampak, če tako počnem že žnj let!
- ampak, ampak, če je sosedov mulc tako svetoval!
- ampak, ampak, če je sosedov mulc tako svetoval!
Motiti se je človeško.
Še en biser: Windows Remote Assistance
Ni ga več.
Vsaj start screen / search ga ne najde.
Seveda je na diski. msra.exe
Če v start vtipkaš MSRA+enter, ga lepo požene.
PS: Imam Win8.1
Ni ga več.
Vsaj start screen / search ga ne najde.
Seveda je na diski. msra.exe
Če v start vtipkaš MSRA+enter, ga lepo požene.
PS: Imam Win8.1
Motiti se je človeško.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MrStein ()
Windows 8ka ali 8.1 pro imata zaščito takšno da je brezveze govorit kr je za en K. Zato sem pa dal gor eseta 7ko.
solatko ::
kamuee - Zaščita ki jo nudita 8 in 8,1 je za normalnega uporabnika čisto dovolj, za tiste, ki pa v glavnem uporabljajo nelegalno programsko opremo, pa zna biti ravno ta zaščita problematična, so free verzije ostalih AV dosti boljše, jih je lažje prepričat, da crack spustijo (s tem pa tudi vso drugo navlako).
Delo krepa človeka
MSE/Defender blokira crack-e? In ni mogoče izjeme narediti?
Motiti se je človeško.
krneki0001 ::
ugasni defenderja
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster
Read it again. ;)
Motiti se je človeško.
Blokira, če jih zazna. zato pa takrat ko delaš z njimi izklopiš defenderja.
Luwigana ::
Jaz sem nadgradil iz win 8 na 8.1 . Ker je naredilo novo mapo windows, staro pa mi je označilo windows.old . Zanima me, če jaz lahko brišem mapo windows.old, če jo sistem ne uporablja .
Jaz sem nadgradil iz win 8 na 8.1 . Ker je naredilo novo mapo windows, staro pa mi je označilo windows.old . Zanima me, če jaz lahko brišem mapo windows.old, če jo sistem ne uporablja .
Klikneš z desno, nato greš pod security tab in klikneš advanced. Nato spremeniš owner v ta svoj račun iz katerega brišeš in še preveriš, če ima ta račun full controll, drugače še to spremeniš.
Nato bo dovolilo zbrisati;)
Tisti integriran disk cleanup tool mislim da tudi zna to počet, poleg tega ti ponudi še za zbrisat loge, stare posodobitve itd.
Luwigana ::
Klikneš z desno, nato greš pod security tab in klikneš advanced. Nato spremeniš owner v ta svoj račun iz katerega brišeš in še preveriš, če ima ta račun full controll, drugače še to spremeniš.
Nato bo dovolilo zbrisati;)
Tnx. Zanimivo je to, da te mape kar naenkrat nimam več na piciju .
Maribor ::
Težava z desnim klikom na namizju. Ob dvokliku na ikono računalnik zmrzne. explorer.exe se sesuje in na novo naloži. Desni klik za opcije namizja deluje brez težav. V safe modu se to ne dogaja. Prav tako zagon zminimalnim številom servisov ne odpravi težave.
Verjetno bo kdo vedel kaj storiti ?
Verjetno bo kdo vedel kaj storiti ?
Bolje ispast glup, nego iz aviona :)
Korupcija datotek? http://www.eightforums.com/tutorials/26...
Malware? Poskusi scan z malwarebytes Free.
Malware? Poskusi scan z malwarebytes Free.
Maribor ::
Malvare mi je poiskal pricegong virus, sem ga odstranil, zadeva še vedno ne deluje. Mi pa MW pošilja obvestila o zavrnjenem dostopu do nekih IPjev. Zanimivo je, da gre večinoma za Telemachove IP naslove, ali statične naslove T-2. Sem pa pravkar opazil, da ne morem več zagnati Nortona. Torej je verjetno res kriv virus.
hvala !
hvala !
Bolje ispast glup, nego iz aviona :)
Naredi vseeno še sfc ter dism scan. Če dism kaj popravi, še enkrat sfc scan.
Vseeno najprej še enkrat poženi malwarebytes pred vsem - neki ti je skorumpiralo.
Vseeno najprej še enkrat poženi malwarebytes pred vsem - neki ti je skorumpiralo.
meganboj ::
zanima me kako usposobim zvok za flash player youtube video spoti na fb
flash sem na novo inštaliral vendar isto ni zvoka
lp
flash sem na novo inštaliral vendar isto ni zvoka
lp
Je ena rešitev - format C: /u in potem install Windows 7 ali Linux.
Spc ::
Bom povedal kolegu, da mu bom dal nazaj Windows 7, in da je Windows 8.1 šrot.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Spc ()
enabudala ::
Živjo, mi lahko kdo čimprej pomaga?
Danes sem namestil Windows 8.1 (čista inštalacija). Prej sem imel na w7 dve particiji c in d. Zdaj sem pa ostal brez obeh in sem potem probaval in ustvaril dve particiji, vendar mi v Windows 8.1 pokaže samo c particijo. Mi lahko kdo pove kakšen je pravilen postopek, da ustvariš dve particiji ki sta vidni, na kateri potem na eno shranjuješ filme, glasbo, itd (d) in na eno Windows in programe (c)?
*kako se ustvari dve vidni particiji ob namestitvi w8.1?
Danes sem namestil Windows 8.1 (čista inštalacija). Prej sem imel na w7 dve particiji c in d. Zdaj sem pa ostal brez obeh in sem potem probaval in ustvaril dve particiji, vendar mi v Windows 8.1 pokaže samo c particijo. Mi lahko kdo pove kakšen je pravilen postopek, da ustvariš dve particiji ki sta vidni, na kateri potem na eno shranjuješ filme, glasbo, itd (d) in na eno Windows in programe (c)?
*kako se ustvari dve vidni particiji ob namestitvi w8.1?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: enabudala ()
Že ob inštalaciji te vpraša če boš naredil particije. Če jih nisi, potem ti je naredil samo eno.
Pojdi na start in desni gumb, pa izberi disk manager, potem pa klikni na C particijo in izberi shrink, pa jo zmanjšaj za toliko kot hočeš imet D particijo veliko.
Če ste nesposobni nastavit Windows 8.1 to ne pomeni, da je sistem šrot, ampak da si ti nesposoben.
Pojdi na start in desni gumb, pa izberi disk manager, potem pa klikni na C particijo in izberi shrink, pa jo zmanjšaj za toliko kot hočeš imet D particijo veliko.
Če ste nesposobni nastavit Windows 8.1 to ne pomeni, da je sistem šrot, ampak da si ti nesposoben.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: krneki0001 ()
krneki0001 je izjavil:
Že ob inštalaciji te vpraša če boš naredil particije. Če jih nisi, potem ti je naredil samo eno.
Ok sposobneš povej mi kako to izklopim ... aja ne gre izklopit ? torej so windowsi nesposobni.
Zakaj bi rabil seznam čez pol monitorja ? škoda pixlov pa še zelo grdo zgleda.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Spc ()
Windows 7 / 2008 R2 omrežja:
Evo za primerjavo kako bi naj izgledal seznam omrežij ne pa da mi zasede pol screen-a.
Evo za primerjavo kako bi naj izgledal seznam omrežij ne pa da mi zasede pol screen-a.
abyssus ::
Jaj, saj pa se da narediti tako, da se ta seznam vidi samo prvič. Načeloma se ti potem vedno avtomatsko poveže. Res nekateri delate probleme tam, kjer jih ni.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Konec podpore za Windows 7 (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 74342 (66592) | dr.Akula |
» | Pravi razlog, zakaj je Microsoft preskočil Windows 9 (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 42916 (36293) | Key Quest |
» | windows 8.1 (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 17777 (11881) | solatko |
» | Windows 8.1 je prispel (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 86068 (70455) | phone8 |
» | win7 ali win8.1 (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 38961 (22425) | AlkaZar |