Forum » Operacijski sistemi » [WINDOWS 8] Vprašanja in težave
[WINDOWS 8] Vprašanja in težave
kriko1 ::
Se da kako nastavit da se start panel obnaša kot v 8 - torej da se novo nameščene aplikacije samodejno dodajo not?
Sedaj morem klikat puščico za navzdol, poiskat app in pin to start.
Sedaj morem klikat puščico za navzdol, poiskat app in pin to start.
weasel ::
Kako to, da v Windows 8 nisem avtomatsko skrbnik? A so to kaj spreminjali, ker je nadležno vedno zapirati program in ga spet odpirati s skrbniškimi pravicami.
Goran's Blog ::
Pojdi v "start menu" in napiši:
1.secpol.msc
2.Potem pojdi v Local Policies in klikni na Security Option
3. Scroll-i do: User Account Control: Run all administrators in Admin approval mode.
4. Nastavi stvar da je disable
5. Restart ;)
Upam da bo delovalo tako.
1.secpol.msc
2.Potem pojdi v Local Policies in klikni na Security Option
3. Scroll-i do: User Account Control: Run all administrators in Admin approval mode.
4. Nastavi stvar da je disable
5. Restart ;)
Upam da bo delovalo tako.
Brainstorm ::
Je zagotovo že bilo postavljeno vprašanje in podan ogovor, vendar raje vprašam še sam.
Če kupim prenosnik z prednaloženim windows 8 brez instalacijskega DVDja in brez productk keya na zadnji strani, bi pa rad sformatiral disk z vso to nesnago, ki pride zraven in na svežo instaliral winse.
Na kaj je potrebno pazit, da bodo novi winsi ostali aktivirani, je zadosti da s kakšni programom windows product key finder dobim product key preinstaliranih winsow in ga uporabim na novih ali je potrebno še kaj drugega backupat in biti pazljiv.
Bo potrebno po instalaciji še mogoče microsoft klicat ali kaj podobnega ali bo zadost, da samo prepišem product key prejšnjih winsow, ker disk bo pa now in sicer SSD, tako da se bo strojna oprema malo spremenila.
Če kupim prenosnik z prednaloženim windows 8 brez instalacijskega DVDja in brez productk keya na zadnji strani, bi pa rad sformatiral disk z vso to nesnago, ki pride zraven in na svežo instaliral winse.
Na kaj je potrebno pazit, da bodo novi winsi ostali aktivirani, je zadosti da s kakšni programom windows product key finder dobim product key preinstaliranih winsow in ga uporabim na novih ali je potrebno še kaj drugega backupat in biti pazljiv.
Bo potrebno po instalaciji še mogoče microsoft klicat ali kaj podobnega ali bo zadost, da samo prepišem product key prejšnjih winsow, ker disk bo pa now in sicer SSD, tako da se bo strojna oprema malo spremenila.
Qcube ::
@Brainstorm
Bi moralo delat tako kot praviš, brez potrebe po klicanju microsofta. Edino moraš vedeti da ta novi prenosniki imajo product key zapisan v bios-u zato se mogoče postopek kaj spremeni.
Prvi link iz youtub-a ki sem našel(nepreverjeno)
Bi moralo delat tako kot praviš, brez potrebe po klicanju microsofta. Edino moraš vedeti da ta novi prenosniki imajo product key zapisan v bios-u zato se mogoče postopek kaj spremeni.
Prvi link iz youtub-a ki sem našel(nepreverjeno)
joonse ::
lp
Živjo. Sam hočem formatirat laptop z prednaloženimi win8 in imam problem z nastavitvijo boot menija, mi lahko kdo prosim pomaga z tem
screen boot menija:
[url=http://shrani.si/?2B/gm/1y0xP9h2/dsc003...
Živjo. Sam hočem formatirat laptop z prednaloženimi win8 in imam problem z nastavitvijo boot menija, mi lahko kdo prosim pomaga z tem
screen boot menija:
[url=http://shrani.si/?2B/gm/1y0xP9h2/dsc003...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: joonse ()
MrStein ::
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
joonse ::
ajaa najpomembnejše sem pa pozabil. Rad bi nastavil da mi prvo zažene dvd na katerem mam win7.
http://http://shrani.najdi.si/?2B/gm/1y...
http://http://shrani.najdi.si/?2B/gm/1y...
Ti pa imaš talent za kvariti URL-je, kaj?
V boot order daj DVD na prvo mesto.
Če je 32bitni Windows, bo skoraj 100% treba vklopiti Legacy Support.
V boot order daj DVD na prvo mesto.
Če je 32bitni Windows, bo skoraj 100% treba vklopiti Legacy Support.
Motiti se je človeško.
radmannsdorf ::
joonse, pa dej za sabo prever kaj si napisal in preveri če delajo linki. fak..
drgač pa ob restartu pritiskaj F8, pa ti mogoče vrže boot menu na voljo.
drgač pa ob restartu pritiskaj F8, pa ti mogoče vrže boot menu na voljo.
-žiga- ::
Če ponavljam vprašanje se opravičujem.
Imam HPjev prenosnik in naložene Windows 8.1. Ne morem usposobiti čitalca prstnih odtisov.
V device manager je viden "Validity Sensor" pod točko "Biometric" in naložen je najnovejši gonilnik (prek HPjevega Support Assistanta). Vendar v nastavitvah prijave sploh nimam možnosti izbrati prijave s prstnim odtisom.
V Windows 7 (ki so bili prednaloženi) je vse delovalo ok.
Imam HPjev prenosnik in naložene Windows 8.1. Ne morem usposobiti čitalca prstnih odtisov.
V device manager je viden "Validity Sensor" pod točko "Biometric" in naložen je najnovejši gonilnik (prek HPjevega Support Assistanta). Vendar v nastavitvah prijave sploh nimam možnosti izbrati prijave s prstnim odtisom.
V Windows 7 (ki so bili prednaloženi) je vse delovalo ok.
Jakzy ::
Pozdravljeni!
Imam težavo na windows 8.1; Ko sem včeraj naložil slike iz fotoaparata na računalnik in jih obdelal s programom Windows live photo gallary (kasneje sem jih poiskusil obdelati tudi s Microsoft office manager in je bilo enako), so se na nekaterih slikah v predogledu pojavile barve, ki prekrijejo del slike. Ali morda veste zakaj je nastala ta napaka in kako bi se jo lahko popravilo?
Imam težavo na windows 8.1; Ko sem včeraj naložil slike iz fotoaparata na računalnik in jih obdelal s programom Windows live photo gallary (kasneje sem jih poiskusil obdelati tudi s Microsoft office manager in je bilo enako), so se na nekaterih slikah v predogledu pojavile barve, ki prekrijejo del slike. Ali morda veste zakaj je nastala ta napaka in kako bi se jo lahko popravilo?
meganboj ::
haj inštaliral sem verzijo 8.1 sedaj pa me zanima zakaj mi windowsi samo prikazujejo da imam samo 2g rama čeprav imam 3g rama v računalniku imam 64 bitne windowse
meganboj ::
še eno vprašanje mam iz trgovine sem si namestil eno free igrico sedaj pa je nemorem zagnati zažene pa vrže ven kaj bi lahko blo krivo
lp
lp
rok_p ::
Problem, ki se je pojavil na Win 8.1:
recimo da kopiram podnapise v mapo od filma. Ko so skopirani se samodejno ne prikažejo v explorerju ampak je potrebno narediti refresh okna.
Enako se zgodi, če kopiram ali brišem datoteke/mape...do refresha ostanejo vidne.
Sistem je pa drugače odziven in hiter. Win 8 so bili nameščeni na nov ssd, nato narejena nadgradnja na 8.1. Napaka se je začela pojavljati pred kratkim, vendar je kar nekaj časa bilo vse ok na Win 8.1.
Specs:
Core 2 quad Q8200
8GB Rama
112GB Intel ssd
750GB Seagate
Geforce GT220
Hvala za odgovore
recimo da kopiram podnapise v mapo od filma. Ko so skopirani se samodejno ne prikažejo v explorerju ampak je potrebno narediti refresh okna.
Enako se zgodi, če kopiram ali brišem datoteke/mape...do refresha ostanejo vidne.
Sistem je pa drugače odziven in hiter. Win 8 so bili nameščeni na nov ssd, nato narejena nadgradnja na 8.1. Napaka se je začela pojavljati pred kratkim, vendar je kar nekaj časa bilo vse ok na Win 8.1.
Specs:
Core 2 quad Q8200
8GB Rama
112GB Intel ssd
750GB Seagate
Geforce GT220
Hvala za odgovore
rok
Podobno opažam sam. Včasih treba ročno F5 pritisnit, da pokaže zadnje stanje.
Tudi, če je to okno samo vir spremembe (recimo v oknu izbrišem en fajl, pa ga še dalje kaže, čeprav ga več ni).
(win8.1pro upgrade iz win8)
Tudi, če je to okno samo vir spremembe (recimo v oknu izbrišem en fajl, pa ga še dalje kaže, čeprav ga več ni).
(win8.1pro upgrade iz win8)
Motiti se je človeško.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MrStein ()
T_F_7 ::
Imam prenosnik Dell Vostro 1000 (Turion 64 X2 TL60 / 2.0 GHz) na katerem imam trenutno nameščen Windows 7. Ker je bolj slabo deloval sem se pred nekaj meseci odločil in naložil Windows 8, vendar je bilo vse skupaj še slabše, zato sem ostal na Windows 7. Sedaj sem dokupil ram, iz 1Gb na 4Gb in ko sem hotel naložiti 64bitne Windows 8.1, nisem uspel prit dlje od začetnega Win8 logota na začetku namestitve. Probal sem namestitev prek DVDja in USBja brez sreče. Nato sem naložil 32 bitne Windows 7 (prej imel naložene 64 bitne) in spet probal naložitev Win 8.1 x64 prek USBja in je zadeva delovala. Par restartov operacijskega sistema, med prvim in drugim sem inštaliral en program in Windowsi enostavno niso hoteli več bootat. Podobna fora kot z nameščanjem, ni šlo čez Win8.1 logo screen. Od takrat sem poizkusil vse možne fore, namestil sem Windows 7 32 in 64 bitne, a tokrat vse zaman. Noče bootat ne Windows 8.1 x86 in x64, ne Windows 8 x64. Vse skupaj se mi zdi zelo čudno, ker sem Windows 8 pred nekaj meseci brez težave naložil, Windows 8.1 mi je tudi nekako uspelo, vendar sedaj mi ne en ne drugi ne primeta več. WTF?!
Hvala vnaprej za pomoč.
Hvala vnaprej za pomoč.
tyasaa ::
Živjo,
jaz imam probleme z windows 8.1., update z 8 na 8.1 sem naredila enkrat novembra. Prenosnika sem kupila junija z windows 8 in vse je delalo super, po update-u pa imam veliko težav. Google chrome mi zmrzne pri skoraj vsaki spletni strani oz. večina strani mi niti noče odpreti, lahko imam odprt samo en tab naenkrat in še to kako spletno stran samo z besedilom (hotmaila, 24ur,facebooka,youtuba, itd. mi ne naloži-ne odpre). Začela sem uporabljati internet explorer, tam mi odpre več strani, vendar dela zelo počasi (sploh youtube), večkrat na dan zmrzne. Provala sem tudi firefox ampak je enako stanje kot pri chromu. Vsak teden je tudi odzivnost prenosnika slabša, preden mi odpre mapo ali datoteko rabi najmanj 15,20 sekund, večinoma igric ne dela več, včasih zmrzne ekran ali miška, prenosnik je počasen kot da bi ga imela 4 leta in bi biu polen smeti. Zna kdo to popraviti oz. ve kdo, kako lahko grem nazaj na windows 8 brez cdja?
Asus ultrabook s500ca
Specs:
Intel Core i5-3317u
6GB RAM (čeprav mi piše da naj bi bilo 4GB WTF??)
500 GB HDD, 24 GB SSD
Intel Graphics HD 4000
jaz imam probleme z windows 8.1., update z 8 na 8.1 sem naredila enkrat novembra. Prenosnika sem kupila junija z windows 8 in vse je delalo super, po update-u pa imam veliko težav. Google chrome mi zmrzne pri skoraj vsaki spletni strani oz. večina strani mi niti noče odpreti, lahko imam odprt samo en tab naenkrat in še to kako spletno stran samo z besedilom (hotmaila, 24ur,facebooka,youtuba, itd. mi ne naloži-ne odpre). Začela sem uporabljati internet explorer, tam mi odpre več strani, vendar dela zelo počasi (sploh youtube), večkrat na dan zmrzne. Provala sem tudi firefox ampak je enako stanje kot pri chromu. Vsak teden je tudi odzivnost prenosnika slabša, preden mi odpre mapo ali datoteko rabi najmanj 15,20 sekund, večinoma igric ne dela več, včasih zmrzne ekran ali miška, prenosnik je počasen kot da bi ga imela 4 leta in bi biu polen smeti. Zna kdo to popraviti oz. ve kdo, kako lahko grem nazaj na windows 8 brez cdja?
Asus ultrabook s500ca
Specs:
Intel Core i5-3317u
6GB RAM (čeprav mi piše da naj bi bilo 4GB WTF??)
500 GB HDD, 24 GB SSD
Intel Graphics HD 4000
krneki0001 ::
1.) koliko je zaseden SSD disk? 90% ali več? Predvidevam, da je na njem sistem, a za windows 8 ali 8.1 je nekih 16Gb sistema (z vsemi apdejti), potem za hibernacijo in pagefile pa še dodatnih 8 in imaš SSD disk zapacan do konca, zato tudi dela počasi.
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster
AvtoR ::
Meni se je po updatu na 8.1 sprostilo precej prostora na disku, sigurno imam vsaj 30gb več prostora kot prej.
ja nekaj ga že sprosti, če imaš pa 24Gb SSD, je pa le ta zaseden in je treba ročno še kaj spucat stran.
nejcek74 ::
Imam tezave z linki v Win 8.1. Ce kliknem na link v dobljenem mail (Thunderbird) ali Skypu, mi ne preklopi na Firefoxa. Sem ze malo googlal in Firefox je oznacen za default browser. Ima kdo kasno idejo?
solatko ::
Poglej nastavitev varnosti v poštnem odjemalcu - lahko, da ti ne dovoli dejanj v mailu (moraš pač copy-paste). V spam pošti, ti ne sme odpirati linka, slik.....
Delo krepa človeka
tyasaa ::
@nebivedu
Ko sem šla preverit SSD disk sem ugotovila da ga v "mojem računalniku" ne prikaže več, pokaže mi samo c in d disk, ki pa sta HDD. Šla sem na upravljanje računalnika->upravljanje diskov, tam je ssd disk vendar mi noče prikazati lastnosti, da bi lahko preverila zasedenost.
Prilagam slike:
Ko sem šla preverit SSD disk sem ugotovila da ga v "mojem računalniku" ne prikaže več, pokaže mi samo c in d disk, ki pa sta HDD. Šla sem na upravljanje računalnika->upravljanje diskov, tam je ssd disk vendar mi noče prikazati lastnosti, da bi lahko preverila zasedenost.
Prilagam slike:
nejcek74 ::
Poglej nastavitev varnosti v poštnem odjemalcu - lahko, da ti ne dovoli dejanj v mailu (moraš pač copy-paste). V spam pošti, ti ne sme odpirati linka, slik.....
Sicer sem zdaj stran od tistega racunalnika, samo kolikor se spomnim sem tudi to pregedal in je ok. Anyway klikanje po linkih ne dela tudi iz skypa. Ravno to me skrbi, da je spet kak zajeb od kvazi varnostnih nastavitev.
tyasaa, ne vem ali imaš hibrida (ssd in hdd v enem ohišju), ampak predvidevam, da imaš problem z diskom.
Sistem bi moral biti na ssd disku, podatki pa na hdd-ju.
Mi je pa čudno, da imaš več particij pod 1Gb. Ponavadi imajo Windows 8 samo 350Mb boot particijo, potem pa C in D disk, ti imaš pa tukaj 300, 350, 900, 4000, 18.000 in 20.000 prazne particije, ki niso nikjer definirane.
Sam bi na si naredil backup podatkov, ki jih rabim (shranil bi si tudi cifro od Windows 8), ter bi na novo poinštaliral vse programe vključno s sistemom.
Sistem bi moral biti na ssd disku, podatki pa na hdd-ju.
Mi je pa čudno, da imaš več particij pod 1Gb. Ponavadi imajo Windows 8 samo 350Mb boot particijo, potem pa C in D disk, ti imaš pa tukaj 300, 350, 900, 4000, 18.000 in 20.000 prazne particije, ki niso nikjer definirane.
Sam bi na si naredil backup podatkov, ki jih rabim (shranil bi si tudi cifro od Windows 8), ter bi na novo poinštaliral vse programe vključno s sistemom.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: krneki0001 ()
opeter ::
Pokvarjena datoteka, napaka pri zapisu/shranjevnaju/prenosu na disk itn., morda celo problem z diskom.
krneki0001 je izjavil:
Se stirnjam, to bi bilo potrebno formatirat in popolnoma sčistit.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
Zgodovina sprememb…
- spremenil: opeter ()
Vse se lahko očistu tudi brez nove instalacije - dejte si dopovedat, da to ni windows XP, da od Viste naprej ni več potrebno zaradi vsakega sranja, novo nalaganje sistema.
Dobi si nekoga, ki to obvlada in sistem bo v pol do ene ure čist, kot ob frišnem instalu, s tem, da ti odstrani tisto, kar ne rabiš. Orodij na spletu je ogromno, samo če veš, kaj bi rad imel.
Sistemi, ki sem jih instaliral ob prihodu Viste in jih pozneje nadgradil na W7 in sedaj na 8-ko, delajo nekaj let, različnim uporabnikom, tudi takim, ki pritisnejo vse kar se sveti. Večino zadev uredim od doma, iz naslonjača v kakšni uri.
Dobi si nekoga, ki to obvlada in sistem bo v pol do ene ure čist, kot ob frišnem instalu, s tem, da ti odstrani tisto, kar ne rabiš. Orodij na spletu je ogromno, samo če veš, kaj bi rad imel.
Sistemi, ki sem jih instaliral ob prihodu Viste in jih pozneje nadgradil na W7 in sedaj na 8-ko, delajo nekaj let, različnim uporabnikom, tudi takim, ki pritisnejo vse kar se sveti. Večino zadev uredim od doma, iz naslonjača v kakšni uri.
Delo krepa človeka
Lonsarg ::
To je res, da od XPja naprej SKORAJ nikoli ni treba reinštalirat. Ampak za takrat, ko še vedno hočeš ornh spucati nesnago pa Windows 8 ponuja možnost hardware reseta(reinstall, ki odstrani vse) in refresha(ki odstrani nesnago Win32 programov, ampak ohrani nastavitve in datoteke) Tako da lahko zdaj vsaki stari mamci poveš, kako to aktivira po telefonu, brez da greš reinštalirat Windowse;)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Lonsarg ()
A sta vidva pogledala slike, ki jih je uporabnica pripela?
Namreč ima več particij, ki so neuporabne in neuporabljene. Za sistem, kot ga ona uporablja, bi bilo dovolj:
- 350mb boot particija (to naredi windows 8)
- 24GB sistemska particija (samo za programe in sistem)
- 500Gb particija za podatke (tam so vsi podatki shranjeni)
Namreč ima več particij, ki so neuporabne in neuporabljene. Za sistem, kot ga ona uporablja, bi bilo dovolj:
- 350mb boot particija (to naredi windows 8)
- 24GB sistemska particija (samo za programe in sistem)
- 500Gb particija za podatke (tam so vsi podatki shranjeni)
Za partition wizard, še nisi slišal (particije spreminjaš, brez izgube podatkov), je free, pa še boot disk si pripraviš, da urediš sistemsko particijo in počistiš tisto nesnago pred njo.
Seveda moraš vedet kaj delaš in od uporabnika niti ne bom pričakoval, da to zna, pozna pa skoraj vsak nekoga, ki to naredi za kak pir ali dobro malico.
Prva particija mora ostati, 24GB je na knap za sistem, bolje je okoli 50-60, da ti lepo deluje senčno kopiranje in nimaš problemov s kakšnim zgubljenim dokumentom, ostalo pa je dovolj za ogromno krame.
Tako postavitev urediš v 10-ih minutah, pa še toliko za pobrisat (revo uninstaler) nepotrebno kramo in sistem je naenkrat kot nov. Za podobno delo v xp, je bilo potrebno nekaj ur in je bila friš instal, res, boljša in cenejša opcija.
Z Advanced systemcare orodjem, poleg čiščenja sistema, lahko z njegovim uninstalerjem, v eni potezi odkljukaš vse programe, ki jih ne rabiš, počakaš da jih odstrani, greš na odstranjevanje tool barov, jih pocahnaš, odstraniš, spustiš pregled in optimizacijo, v pol ure imaš čist in svež sistem, brez navlake, virusov, cockijev......
Obe orodji, ki sem omenil sta učinkoviti in predvsem uporabni v free verziji, samo pri downloadu in instalacijo je potrebno pazit, da se ne instalira še kaj drugega - so sedaj vsi downloadi razen iz Ninite, zapacani z raznimi Spigot, Ask......., se pa da označit brez, samo malo moraš bit pazljiv.
Seveda moraš vedet kaj delaš in od uporabnika niti ne bom pričakoval, da to zna, pozna pa skoraj vsak nekoga, ki to naredi za kak pir ali dobro malico.
Prva particija mora ostati, 24GB je na knap za sistem, bolje je okoli 50-60, da ti lepo deluje senčno kopiranje in nimaš problemov s kakšnim zgubljenim dokumentom, ostalo pa je dovolj za ogromno krame.
Tako postavitev urediš v 10-ih minutah, pa še toliko za pobrisat (revo uninstaler) nepotrebno kramo in sistem je naenkrat kot nov. Za podobno delo v xp, je bilo potrebno nekaj ur in je bila friš instal, res, boljša in cenejša opcija.
Z Advanced systemcare orodjem, poleg čiščenja sistema, lahko z njegovim uninstalerjem, v eni potezi odkljukaš vse programe, ki jih ne rabiš, počakaš da jih odstrani, greš na odstranjevanje tool barov, jih pocahnaš, odstraniš, spustiš pregled in optimizacijo, v pol ure imaš čist in svež sistem, brez navlake, virusov, cockijev......
Obe orodji, ki sem omenil sta učinkoviti in predvsem uporabni v free verziji, samo pri downloadu in instalacijo je potrebno pazit, da se ne instalira še kaj drugega - so sedaj vsi downloadi razen iz Ninite, zapacani z raznimi Spigot, Ask......., se pa da označit brez, samo malo moraš bit pazljiv.
Delo krepa človeka
Zgodovina sprememb…
- spremenil: solatko ()
Peter22 ::
Živjo,
Prosil bi za pomoč pri inštalaciji windows 8.
Uporabljam računalnik hp notebook 2000, na katerega bi rad namestil win8. Poskušal sem namestiti tale windows file: http://www.partis.si/torrent/podrobno/3...
Za inštalacijo sem prvo na usb zapekel iso image preko programa iso to usb in izbral image type FAT32.
Ko sem začel z inštalacijo mi je napisalo naslednjo napako:
Kje sem ga kiksnu ? :) Čisto vsi pišejo, da je ful dobr torrent in da vse super dela.
Če pa kdo mogoče ve za kakšen drug torrent win8, ki je pre-active pa naj mi prosim napiše.
Ful hvala za pomoč :) !
Prosil bi za pomoč pri inštalaciji windows 8.
Uporabljam računalnik hp notebook 2000, na katerega bi rad namestil win8. Poskušal sem namestiti tale windows file: http://www.partis.si/torrent/podrobno/3...
Za inštalacijo sem prvo na usb zapekel iso image preko programa iso to usb in izbral image type FAT32.
Ko sem začel z inštalacijo mi je napisalo naslednjo napako:
Kje sem ga kiksnu ? :) Čisto vsi pišejo, da je ful dobr torrent in da vse super dela.
Če pa kdo mogoče ve za kakšen drug torrent win8, ki je pre-active pa naj mi prosim napiše.
Ful hvala za pomoč :) !
Solatko, ne rabiš partition wizarda za spremembo na particijah. Se da vse narest v samih Windows 8 ali Windows 8.1.
Ampak tukaj ima zmedo s samim sistemom in ima inštalirane Windowse na particiji na HDD disku, namesto na SDD, kar bi občutno pohitrilo mašino. Tega pa s partition wizardom ali z disk managerjem iz Windowsov ne boš rešil.
Ampak tukaj ima zmedo s samim sistemom in ima inštalirane Windowse na particiji na HDD disku, namesto na SDD, kar bi občutno pohitrilo mašino. Tega pa s partition wizardom ali z disk managerjem iz Windowsov ne boš rešil.
nebivedu - Vse razen sistemske particije, katera pa je največkrat problem (širitev). Teh napak z windows vgrajenim orodjem, ne bo rešil.
Mini tool partition wizard je free orodje in nudi vse, od dela s particijami do cloniranja diskov.
http://www.partitionwizard.com/free-par...
Kaj sploh še ostaja velikim?
Mini tool partition wizard je free orodje in nudi vse, od dela s particijami do cloniranja diskov.
http://www.partitionwizard.com/free-par...
Kaj sploh še ostaja velikim?
Delo krepa človeka
solatko uporabljaš Windows 8? Ker se res vse lahko preko disk managerja spremeni, tudi sistemsko particijo se da porihtat, samo malo več moraš znat. Tudi kloniranje diskov je mogoče v disk managerju (pa delanje virtualk kar iz disk managerja tudi - svoje particije lahko narediš tudi v vhd in jih uporabiš na drugem računalniku v hyperV-ju ali pa katerem drugem programju za virtualizacijo.)
Ampak ker vem, da tega uporabnica ne bo zmogla, ji predlagam najlažjo varianto. Backup vseh podatkov, pobrisat vse diske, v začetnem partition managerju ob bootu nove inštalacije windowsov pa narest samo 2 particiji (eno za sistem in eno za podatke), ter poinštalirat nov sistem gor.
Ampak ker vem, da tega uporabnica ne bo zmogla, ji predlagam najlažjo varianto. Backup vseh podatkov, pobrisat vse diske, v začetnem partition managerju ob bootu nove inštalacije windowsov pa narest samo 2 particiji (eno za sistem in eno za podatke), ter poinštalirat nov sistem gor.
nebivedu - Predvidevaš da uporabnica ne bo znala urediti particij z orodjem, ki je user frendly, ji pa predlagaš, da na novo naloži celoten sistem, po možnosti, se bo znala zajebavat še v UEFI BIOS-u.
V Partition wizard moraš samo vedet, kaj bi rad, ni potrebnega nobenega znanja. Windows orodja niso user frendly, zato uporabnikom ne priporočaj njihovo uporabo, kadar hočejo delat z diski. Vem da se da vse naredit, meni to tudi ne dela problemov, nisem pa še srečal navadnega uporabnika, ki bi to zmogel, brez pomoči.
Kadar gre za free programje, uporabnikom vedno priporočam uporabno, delujočo verzijo, preizkušenega programja.
Zavedaj se, da se z utility programi, vsakdanji, povprečni uporabnik, praviloma ne ukvarja, ko se mu pa zašteka, smo pa mi na vrsti.
Nova instalacija je zadnje, kar uporabniku predlagam.
V Partition wizard moraš samo vedet, kaj bi rad, ni potrebnega nobenega znanja. Windows orodja niso user frendly, zato uporabnikom ne priporočaj njihovo uporabo, kadar hočejo delat z diski. Vem da se da vse naredit, meni to tudi ne dela problemov, nisem pa še srečal navadnega uporabnika, ki bi to zmogel, brez pomoči.
Kadar gre za free programje, uporabnikom vedno priporočam uporabno, delujočo verzijo, preizkušenega programja.
Zavedaj se, da se z utility programi, vsakdanji, povprečni uporabnik, praviloma ne ukvarja, ko se mu pa zašteka, smo pa mi na vrsti.
Nova instalacija je zadnje, kar uporabniku predlagam.
Delo krepa človeka
Zgodovina sprememb…
- spremenil: solatko ()
Tudi user friendly programi za kreiranje brisanje particij delajo navadnim uporabnikom probleme. Večinoma ne vedo, kaj bi sploh morali narest in kako.
Ampak ta dva diska v tem računalniku, sta zamenjana. Sistem je na HDD-ju, SDD pa je prazen. Tudi user friendly program, ki ga predlagaš, ne bo tega rešil. Sistem mora bit postavljen na SDD. HDD pa je za podatke. In tega zaenkrat ne reši nič drugega kot na novo postavljen sistem.
Ampak ta dva diska v tem računalniku, sta zamenjana. Sistem je na HDD-ju, SDD pa je prazen. Tudi user friendly program, ki ga predlagaš, ne bo tega rešil. Sistem mora bit postavljen na SDD. HDD pa je za podatke. In tega zaenkrat ne reši nič drugega kot na novo postavljen sistem.
Če je sistem delujoč, enostavno copira recovery particijo, označi kot active in nato še sistemsko partcijo.
Delo krepa človeka
Demon71 ::
Pozdravljeni,
na prenosnem sem si naredil Windows 8.1 sedaj pa me zanima ali bi naj kaj moral pazit, da ne bo kaj narobe? Meni se zdijo ti Windowsi odlični ...
Kaj pa glede aplikacij, ki jih imaš na voljo predvsem tiste za igre ali lahko iz tiste strani tako, kot je na telefonu potegneš igro tudi na namizje?
In pa a si moram te stvari katere rabim Skype, Winrar, utorrent in te stvari dol potegnit ali so že avtomatsko gor? Pa tudi glede antivirusnega me zanima ali je že gor ali ga je treba dol potegnit?
Hvala za odgovore
na prenosnem sem si naredil Windows 8.1 sedaj pa me zanima ali bi naj kaj moral pazit, da ne bo kaj narobe? Meni se zdijo ti Windowsi odlični ...
Kaj pa glede aplikacij, ki jih imaš na voljo predvsem tiste za igre ali lahko iz tiste strani tako, kot je na telefonu potegneš igro tudi na namizje?
In pa a si moram te stvari katere rabim Skype, Winrar, utorrent in te stvari dol potegnit ali so že avtomatsko gor? Pa tudi glede antivirusnega me zanima ali je že gor ali ga je treba dol potegnit?
Hvala za odgovore
Demon
skype je že gor, winrar ne, ampak je program za zip in iso datoteke, utorrent pa boš moral tudi sam naložit.
abyssus ::
Skype je gor kot metro app, kar ti verjetno nebo všeč, zato ga pač odstrani in prenesi Skype for Desktop pa je :) AV je gor ampak ni ravno najboljši, vendar pa se da brez njega živet :)
Mohimm ::
Par hitrih vprašanj :)
Starejši (3 leta star laptop) dobiva SSD, gor gre spet win 8.1, SSD je samsung 840 evo.
Je potrebno kako nastavljanje, da bo disk lepo delal(trim itd..), ali je za to že poskrbljeno?
Glede na to, da bo sedaj namesto več particij samo ena, me zanima, če se da v cmd nastaviti makro/bljižnico ali karkoli pač, da recimo napišem "Z:" izvede se pa "cd C:\users\user\folder"?
Hvala
Starejši (3 leta star laptop) dobiva SSD, gor gre spet win 8.1, SSD je samsung 840 evo.
Je potrebno kako nastavljanje, da bo disk lepo delal(trim itd..), ali je za to že poskrbljeno?
Glede na to, da bo sedaj namesto več particij samo ena, me zanima, če se da v cmd nastaviti makro/bljižnico ali karkoli pač, da recimo napišem "Z:" izvede se pa "cd C:\users\user\folder"?
Hvala
Duhec ::
Zadnje vprašanje lahko poizkusiš s komando subst v command promptu ali enostavno naredi .bat fajl kjer vpišešm shraniš in daš v mapo Zagon (startup):
subst z: c:\
Skreira se črka Z: ki je virtualni C:
Za izbris virtualnega pogona je sintaksa na koncu /d.
Primer:
subst z: /d
Poročaj.
subst z: c:\
Skreira se črka Z: ki je virtualni C:
Za izbris virtualnega pogona je sintaksa na koncu /d.
Primer:
subst z: /d
Poročaj.
Verjetno si hotel reči subst z: c:\users\user\folder
Glede TRIM in SSD: nič ni treba posebej urejat.
Glede TRIM in SSD: nič ni treba posebej urejat.
Motiti se je človeško.
Mohimm ::
Hvala obema za odgovore.
Subst je res rešitev, ne vem pa zakaj se že sam nisem spomnil na .bat datoteke :)
Subst je res rešitev, ne vem pa zakaj se že sam nisem spomnil na .bat datoteke :)
Aar2rk ::
Moji Win 8.1 so se odločili, da password za microsoft account ni več pravi. mislim, da sem že vsaj 4x na novo nastavil password, recimo da mi pusti enkrat se logirat, potem se odlogiram, probam spet in... spet: Inncorect password, try again.
Google ni v posebno pomoč, razen, da sem našel še čredo drugih, ki se podobno razburjajo, in Microsoft, ki teži naprej v stilu od; narobe si natipkal do tvoj računalnik je kriv, naši delajo prav.
Je kdo imel/ima podobne probleme in jih je mogoče celo rešil?
Sicer me prav zares ne boli, ker imam Win 8 samo za probo dual boot, sicer sem na Win 7, pa tudi na 8ki imam dodaten local account brez passworda, ampak vseeno...
Google ni v posebno pomoč, razen, da sem našel še čredo drugih, ki se podobno razburjajo, in Microsoft, ki teži naprej v stilu od; narobe si natipkal do tvoj računalnik je kriv, naši delajo prav.
Je kdo imel/ima podobne probleme in jih je mogoče celo rešil?
Sicer me prav zares ne boli, ker imam Win 8 samo za probo dual boot, sicer sem na Win 7, pa tudi na 8ki imam dodaten local account brez passworda, ampak vseeno...
Lonsarg ::
Dvomim da gre za bug. Bolj verjetno je recimo, da imaš keyboard layout naroben(angleški namesto slovenski).
Al pa če online spremenis geslo moraš v windowsih prvič še vedno ta staro geslo, šele po prijavi te opozori, da se je geslo spremenilo in vtipkaj novega. Google tudi pravi da je bil z enimi antivirusi problem da so brisali ene sistemske file in pokvarili geslo, nimaš kaj antivirusov na Win8 uporabljat.
Al pa če online spremenis geslo moraš v windowsih prvič še vedno ta staro geslo, šele po prijavi te opozori, da se je geslo spremenilo in vtipkaj novega. Google tudi pravi da je bil z enimi antivirusi problem da so brisali ene sistemske file in pokvarili geslo, nimaš kaj antivirusov na Win8 uporabljat.
jegr ::
Pri nadgradnji iz 8 na 8.1 je v postopku prišlo do napake. Sedaj ko se želim vpisati v Windows s pravim uporabniškim imenom in geslom dobim napako Neveljaven kazalec. Je že kdo imel takšne probleme in je uspelo rešiti sistem.
Za sedaj sem probal že Restore na neko obnovitveno točko izpred parih dni in Automatic repair, vendar nobena metoda ne gre uspešno skozi in popravi sistema.
Za sedaj sem probal že Restore na neko obnovitveno točko izpred parih dni in Automatic repair, vendar nobena metoda ne gre uspešno skozi in popravi sistema.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Konec podpore za Windows 7 (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 74342 (66592) | dr.Akula |
» | Pravi razlog, zakaj je Microsoft preskočil Windows 9 (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 42916 (36293) | Key Quest |
» | windows 8.1 (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 17777 (11881) | solatko |
» | Windows 8.1 je prispel (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 86068 (70455) | phone8 |
» | win7 ali win8.1 (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 38961 (22425) | AlkaZar |