» »

[WINDOWS 8] Vprašanja in težave

[WINDOWS 8] Vprašanja in težave

««
11 / 30
»»

Lonsarg ::

Saj so uradno napovedali da pridejo se konkretni updajti ob izzidu ven, ki jih niso uspeli pravocasno dokoncati do RTM verzije.

Wega ::

MrStein je izjavil:

PS: Razen, če so v Metroju to spremenili. :P

v bistvu dejansko redko uporabljam miško za kopirat, ker marsikje ne deluje (najbolj tipična je fora v office, za najdi/zamenjaj funkcijo) ampak tega pa res nisem vedel. Namreč prav nič ne nakaže, da se je tekst okenca prenesel v odložišče. Skratka - Hvala!
V metroju moram pa še sprobat.
Wega,
lep, postaven, pameten
in skromen.

Konlov ::

Ravno nameščam w8. Ali je treba od matične cd (gonilnike) instalirat, ker miške nikakor mi. Imam pa Logitech brezžični komplet. Upam, da vklopiš barvo na brvo. Tudi USB ne prepozna miša. V XP mi je delovalo

MrStein, evo ravno izvem nekaj novega in ye ne dela...
Wega,
lep, postaven, pameten
in skromen.

Konlov je izjavil:

Ravno nameščam w8. Ali je treba od matične cd (gonilnike) instalirat, ker miške nikakor mi. Imam pa Logitech brezžični komplet. Upam, da vklopiš barvo na brvo. Tudi USB ne prepozna miša. V XP mi je delovalo

Miške ni videti že od takrat, ko sem Windoes8 vstavil v pogon. Sem jo pa videl v upravitelju naprav in ni težav z opremo....

MrStein ::

Wega je izjavil:

Kaj ne dela?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Ali pa je plata kej fuč?

MrStein je izjavil:

Wega je izjavil:

Kaj ne dela?

Se opravičujem, preko telefona sem vedno kratek... ;)
V metroju ne dela kopiranje sporočila tako, kot si mi razkril da dela sicer v "navadnem" okolju s CTRL+C
Wega,
lep, postaven, pameten
in skromen.

V kateri program za obdelavo slik prilepiš sliko, ki si jo od nekje kopiral?

Konlov je izjavil:

V kateri program za obdelavo slik prilepiš sliko, ki si jo od nekje kopiral?

Iz trgovine sem nameščal več slikarskih programov, pa so vsi samo za urejanje, ne pa tudi, da v njega prilepiš npr screenshot?

Kaj točno bi rad naredil?
V vsak program lahko screenshot prilepiš iz klipborda z Paste funkcijo (ctrl-V).
V klipbord ("odložišče", al kako je že prevedeno) pa ga spraviš s tipko PrintScreen (včasih napis skrajšan v Prt Scn ali podobno).
Motiti se je človeško.

V kateri vsak npr. Kateri se uporablja?

Ker ko grem na desktop in desni klik, je pod nov samo: bitna slika, stik, rar dokument, officovi dokumenti, besedilo

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Konlov ()

ManDriver ::

Win 8.1 mi ne zaspi. Nimam nobene konvencioanalne ideje več...
--
If all the world is a stage, where is the audience sitting?

Konlov je izjavil:

V kateri vsak npr. Kateri se uporablja?

Vsak, ki kakorkoli zna delati s slikami: WordPad, Paint, Skype...

Še enkrat: Kaj bi sploh rad?
Motiti se je človeško.

Rad bi od nekje skopiral sliko (splet, screenshot, iz kakšnega dokumenta npr) in jo pač nekam prilepil, da jo bom lahko npr. dodal v shrani.si.
V XP-jih sem delal takole:desni klik/nov irfan wiev dokument. Na namizju se je pojavil prazen dokument. Vanj sem prilepil kopirano sliko in pač shranil.
Torej, kaj bi rad: kam prilepiti sliko v Windows 8?

darkolord ::

Paint.

Saj sem napisal : v vsak program (naštel sem jih).

Torej: PrtScr, poženeš recimo Paint in prilepiš (ctrl-V).

Če hočeš na web dati, pa gre še hitreje:
pritisneš PrtScr, odpreš www.imgur.com in ctrl-V - in je že na webu.
(to ne dela v Internet Explorer, dela pa z Firefox-om)
Motiti se je človeško.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MrStein ()

abyssus ::

Ni v WIN8 celo možno stisnit WIN+PrtScr pa ti direkt v mapo Pictures shrani?

Nimam Paint. Sem gledal v search.

V XPjih sem imel irfanview, pa se mi zdi čudno, da v 8.1 ni nič takega?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Konlov ()

Sedaj pa imam samo te možnosti:
 Kaj izbrati za slike

Kaj izbrati za slike

NejcSSD ::

Orodje za izrezovanje pa sam ctrl c v skype itd..
PC : MAG B550 Tomahawk, Ryzen 5600X, 32Gb 3200Mhz CL16, 2x 1TB NVME, MSI 1070Ti

abyssus je izjavil:

Ni v WIN8 celo možno stisnit WIN+PrtScr pa ti direkt v mapo Pictures shrani?

Ja, je.

Konlov je izjavil:

Nimam Paint. Sem gledal v search.

V XPjih sem imel irfanview, pa se mi zdi čudno, da v 8.1 ni nič takega?

Seveda imaš. Imaš slovenski Windows, pa nam nisi povedal?
Tam se seveda imenuje po slovensko: Slikar.

PS: IrfanView dela v Windows 8 tudi. Ampak da namestiš IrfanView samo zato, da lahko na desktop-u kreiraš prazne slike je tako "okoli riti v žep", da je za smešnice. :D
Čeprav folk počne še bolj čudne stvari.
Motiti se je človeško.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MrStein ()

Konlov je izjavil:

Sedaj pa imam samo te možnosti:
 Kaj izbrati za slike

Kaj izbrati za slike

Ali bi lahko namesto tistega `bitna slika` imel npr. jpeg slika?

Potem, ko prilepiš v Slikarja, lahko posnameš v poljubnem formatu. Tudi JPEG.
Motiti se je človeško.

Kaj pa namestiš, da se ti vse video datoteke predvajajo?

abyssus ::

BSPlayer recimo.

Ali VLC.
Motiti se je človeško.

PotPlayer - vrti vse, ima pa še normalen vmesnik (v nasprotju z VLCjem)

BSPlayer mi neke spore kaže v explorerju. Da ni združljiv pa to?

simnov ::

Ali je možno home button dati na levo stran v IE 11.

BoLhCa ::

Ima Win8 kako svojo fore, kajti že dvakrat se mi je zgodilo, (dvakrat sem tudi ga pustil, lol) da ko je bil PC užgan čez noč, da bo kao mal po-uploadal torrente, me je zjutraj pričakalo:
error insufficient system resources exist to complete the requested service. (readfromdisk)
Memory je bil 7,9/7,9GB...
Virtual memory je on, naštiman na system manage, torej se to nikakor nebi smelo zgoditi!!!

Kje oz. kaj bi bila fora, za tole sranje?
Also, prišlo je do celih 25% downloada torrenta veličine 29GB, torej nič od nič.

kolkrat sem že zvleku 80+GB pa ni system enkrat zajokal.

Kje bi bila krivda? Win8...Samsung Magician software za SSD? uTorrent leak?

krneki0001 ::

uTorrent leak bo tole. A maš defauld folderje za download. Ker meni če sem vpisal kam mora dl-jat, se je dostikrat to zgodilo, ko pa sem pustil na default, da je dl-jalo v user\download je pa naredilo normalno.
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster

BoLhCa ::

Ne, folder je na storage disk seveda. No finu.. žalostno, da še dandanes vidim tako banalno napako zaradi leaka. beda.

Velja za Windows 7, 8 in 8.1:

Ste že opazili, da se mapa Download odpira zelo dolgo (več kot trenutek) ?

Problem in rešitev sta opisana tule: http://www.istartedsomething.com/201212...

Na kratko: v lastnostih mape na zavihku Customise treba spremeniti opcijo Optimise this folder for: na General items

Po defoltu je izbran "Pictures" in zato Windows vsakič poskuša thunmbnaile prikazat, kar iz razlogov v katere se nisem poglabljal traja desetine sekund... sem že posumil, da mi disk crkuje (ne more prikaz mape z 100 fajli trajati tako dolgo...)
Motiti se je človeško.

Dober dan ::

Pozdravljeni.

Prosim za malce pomoči. Imam nameščen legalen windows 8.1. Večkrat sem že formatiral in vedno naletim na enako napako. Zdajle imam sveže inštalirano kopijo windowsev in mi ob inštalaciji tiskalnika spet javi sledeče obvestilo:
 canon mp495

canon mp495

Kaj narediti? Probal sem že brisati datoteke, pred formatiranjem pa sem vedno v "nastavitve->spremeni nastavitve računalnika->naprave" odstranil tiskalnik, saj sem le tako v windows 8 lahko po formatu normalno inštaliral tiskalnik,v windows 8 pa to očitno ne gre.. Kaj storiti sedaj? Gonilnika ne morem nikakor odstraniti. Imam program "your uninstaller", s katerim lahko nekako izbrišem gonilnik, ampak se zadeva takoj pojavi nazaj... Je še kdo imel sledeč problem?

Qcube ::

Izklopi tiskalnik iz USB porta in briši gonilnike. Sicer nisem točno razumel v čem je problem. Win 8 verjetno že sami najdejo gonilnik in ni potrebe po ponovni inštalaciji gonilnikov.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Qcube ()

Tiskalnik imam preko wirelesa, tako da je dostopen vsem v hiši. Po formatu imam tiskalnik izklopljen, naredim si offline račun in za tem najprej želim namestiti tiskalnik. Takoj mi javi sledečo napako. Ne vem, kako bi zadeva kar vedela, kateri tiskalnik imam...

Kako pa nameščaš tiskalnik?

Sem že prišel do rešitve problema. Ali veš mogoče, kje nastaviti, da se ne bi naprave oz. driverji za tiskalnik sinhronizirali s hotmailom? Namreč, čim priklopim računalnik na omrežje, ne morem več inštalirati tiskalnika, ker se takoj namesti sam, kateri pa ne deluje. Zdajle sem vse naredil offline (offline lokalni račun, prekinil sem povezavo v splet in ohranil samo lokalno povezavo) in sem zadevo mirno spravil skozi brez vsakega problema. Očitno je to spet neka microsoftova fora s sinhronizacijo...

Mimogrede, a to imaš zadnjo verzijo gonilnika? Ker ikona zgleda kot iz osemdesetih. :D
Motiti se je človeško.

Inštaliram kar iz CD-ja. Tista verzija z neta ima enake probleme.. :D Samo, da se tiska.. :D

simnov ::

Recimo odprt sem imel Firefox in če sem kliknil na ploščico Firefox mi je v osprednje postavilo že odprti Firefox zdaj pa kar na lepem če kliknem na ploščico Firefox mi še enkrat odpre Firefox.

pipicar ::

Mene samo zanima eno čist osnovno vprašanje, mam dva računalnika, za laptop sem kupil win 8, ko je prišel ven in sem dobil ponudbo za 30€. No zanima me, če je kaka opcija, da bi ga uporabljal tudi na PCju win 8, te iste kot jih imam na laptopu ?

NejcSSD ::

naenkrat samo na enem, pa še to če niso vezani na sam laptop
PC : MAG B550 Tomahawk, Ryzen 5600X, 32Gb 3200Mhz CL16, 2x 1TB NVME, MSI 1070Ti

Zgodovina sprememb…

• spremenil: NejcSSD ()

primozzzz ::

Končno sem tudi jaz posodobil 8ko na win 8.1 Sedaj pa imam težave, nekaj časa internet dela, nekaj časa ne.. Sem brskal in ugotovil, da nisem edini s to težavo.. Probal sem tudi nekaj nasvetov vendar mi nič od tega ne dela.. Je imel kdo podobne težave in jih je rešil? Prosim ne mi limat povezav, katere se najdejo na googlu. Nič od tega mi ne pomaga, ker sem sprobal že skoraj vse..
NI PODPISA

Kaj vse si sprobal, da vidimo kaj ti še lahko svetujemo?

Sprobal: winsock reset, resetiral ruter, odstranil mrežni driver, če dam posodobit driver ne najde nič boljšega.. Ko pridem pred tisti računalnik bom probal še driver z uradne strane od plate.. Ma še kdo kakšen nasvet?
NI PODPISA

AtomicX ::

Če ti bo kaj pomagalo, sam sem imel probleme z memory leak povezano z uporabo mrežne kartice. Vsakič, ko sem kopiral večje datoteke preko mreže mi je zapolnilo celoten ram. Pomagalo mi je, da sem onemogočil NDU.

http://forums.hardwarezone.com.sg/windo...

Sem probal nov driver in tudi onemogočil NDU.. Problem ostaja :(

p.s Zgleda bom moral nazaj na 8
NI PODPISA

Vzami driver od Windows 7. inštaliraj ga pod compatibility mode (Windows 7) in povej kako se obnaša.

A imaš torrent klienta? Si na Amisu? Če imaš torrent klienta in si na amisu, potem omeji download in povezave, ker ti router dela probleme. Windows 8.1 zabije router do konca in ta potem dela štalo in odklaplja mrežo. Vsaj meni je delal tako. Ko sem omejil povezave in dl, je vse v redu in sedaj deluje odlično.
««
11 / 30
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Konec podpore za Windows 7 (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
14273582 (65832) dr.Akula
»

Pravi razlog, zakaj je Microsoft preskočil Windows 9 (strani: 1 2 )

9142468 (35845) Key Quest
»

windows 8.1 (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
9917630 (11734) solatko
»

Windows 8.1 je prispel (strani: 1 2 3 4 5 6 )

27084899 (69286) phone8
»

win7 ali win8.1 (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
10238630 (22094) AlkaZar

Več podobnih tem