Forum » Operacijski sistemi » [WINDOWS 8] Vprašanja in težave
[WINDOWS 8] Vprašanja in težave
primozzzz ::
Hjao, kakšne fore.. sem na amisu ja. Dal od 7ke driver pa zdaj dela normalno, čeprav sem imel driver za 8.1.. Torrent klienta nisem mel "užganga".. Še enkrat hvala :)
NI PODPISA
Seljak ::
Velja za Windows 7, 8 in 8.1:
Ste že opazili, da se mapa Download odpira zelo dolgo (več kot trenutek) ?
Problem in rešitev sta opisana tule: http://www.istartedsomething.com/201212...
Na kratko: v lastnostih mape na zavihku Customise treba spremeniti opcijo Optimise this folder for: na General items
Po defoltu je izbran "Pictures" in zato Windows vsakič poskuša thunmbnaile prikazat, kar iz razlogov v katere se nisem poglabljal traja desetine sekund... sem že posumil, da mi disk crkuje (ne more prikaz mape z 100 fajli trajati tako dolgo...)
Meni odpre mapo prenosi v sekundi.
KTr1sk ::
Končno sem tudi jaz posodobil 8ko na win 8.1 Sedaj pa imam težave, nekaj časa internet dela, nekaj časa ne.. Sem brskal in ugotovil, da nisem edini s to težavo.. Probal sem tudi nekaj nasvetov vendar mi nič od tega ne dela.. Je imel kdo podobne težave in jih je rešil? Prosim ne mi limat povezav, katere se najdejo na googlu. Nič od tega mi ne pomaga, ker sem sprobal že skoraj vse..
jaz sem imel enak problem pri amisu, enkrat dela, drugič ne dela internet, sem kar naprej osveževal strani da je odpiralo in potem sem samo dnsje ročno vpisal v mrežno kartico in dela zadeva bp
tukaj pa so mi pomagali rešit zadevo :)
Amis ADSL modem + router?
i5-14500k,32gb ddr5,6700xt,nvme2x,hdd4x, Dell G3223Q
Pezdicek ::
Nekaj me zanima. Iz windows 8 sem nadgradil na windows 8.1 preko updata. Ampak me sistem nekaj zeza in bi rad na novo namestil preko boot dvdja windows 8.1. Ali bo prijelo geslo od w8? Oz ali morej najprej namestit w8 in potem spet preko updata w8.1?
Hvala
Hvala
mojciR ::
Upam, da mi boste pomagali rešiti težavo. Imam windows 8 in vceraj mi je javilo, da je na voljo posodobitev na 8.1 in seveda sem kliknila in jo namestila. Sedaj pa se mi racunalnik non stop resetira, zdrzi maksimalno 10 min nato pa javi napako DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL (NETIO.SYS) in se ponovno zazene. Malo sem poguglala in ugotovila, da se mi je poleg posodobitve namestil tudi McAffe antivirusni program in naj bi bil ta tisti ki povzroča težave. Program sem odstranila in izgledalo je, da težave ni več, po kakšnih osmih urah pa zopet ista napaka. Kakšna ideja mogoče kako rešiti problem, da se računalnik ne bo kar naprej resetiral?
mateii ::
Naloži si Microsoft Security Essentials.
http://windows.microsoft.com/sl-si/wind...
Za povprečnega uporabnika več kot dovolj + ni tečn z updati ter system resourci.
http://windows.microsoft.com/sl-si/wind...
Za povprečnega uporabnika več kot dovolj + ni tečn z updati ter system resourci.
MrStein ::
MSE je že del Windows 8.1
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
tx-z ::
A kdo ve kako bi rešil sledeč problem na Win8 in sicer nikakor ne morem dostopat do USB diskov, usb ključkov, SD kartic,...Vsakič javi sledeče:
...(security taba ni, kr je fat32)
...(security taba ni, kr je fat32)
tx-z
krneki0001 ::
Štartaj explorer v admin načinu (run as administrator).
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster
Reinstall? (oziroma refresh)
Motiti se je človeško.
AvtoR ::
Ne vem v čem je tu problem?
Če bi svoj nasvet prej sprobal, bi vedel, v čem je problem.
Namreč v tem, da Explorer ne moreš pognati kot Administrator. (vsaj ne na ta način)
Pa tudi če bi, ni to nobena (trajna) rešitev.
A kdo ve kako bi rešil sledeč problem na Win8 in sicer nikakor ne morem dostopat do USB diskov, usb ključkov, SD kartic,...Vsakič javi sledeče:
Druga slika se pokaže ko klikneš Continue v prvi?
Motiti se je človeško.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MrStein ()
solatko ::
Si imel na 8-ici kodirane podatke na disku? Ne vem, če nadgradnja na 8.1 potegne s seboj tudi enkripcijo.
Delo krepa človeka
Ne vem v čem je tu problem?
Če bi svoj nasvet prej sprobal, bi vedel, v čem je problem.
Namreč v tem, da Explorer ne moreš pognati kot Administrator. (vsaj ne na ta način)
Pa tudi če bi, ni to nobena (trajna) rešitev.
Druga slika se pokaže ko klikneš Continue v prvi?
Ali se da dostopat s kakim drugim file managerjem npr Total Commanderjem?
Ali si logiran kot user ali kot administrator?
Desni gumb na start, command prompt as admin in potem vpišeš Explorer ter klikneš enter. Zadeva deluje preverjeno ravnokar.
Pozabil si najpomembnejši korak.
Preveriti, ali ima dejansko zdaj Admin pravice.
Namreč nima jih. (probaj recimo novi folder v mapi WINDOWS narediti)
Preveriti, ali ima dejansko zdaj Admin pravice.
Namreč nima jih. (probaj recimo novi folder v mapi WINDOWS narediti)
Motiti se je človeško.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MrStein ()
Fukomuko ::
Razmišljam o nadgradnji Win7 na Win8.1 in se nikakor ne morem odločiti, če bi to storil ali ne, ker me res moti nov uporabniški vmesnik. Dajmo poskusit s takšnim vprašanjem: zanima me, kakšne so slabosti in kaj vas moti na Windows 8.1, ko imate enkrat že nameščen classic shell, start8, startisback ali kaj podobnega? Je še kaj perečega?
tx-z ::
V user settings je nastavljen moj uporabnik kot administrator. Poleg tega pa če recimo odprem cmd posebej kot admin, tut ne morem dostopat do usb diskov,...Napiše access denied.
Ja, tista slikca druga je po tem ko na prvi kliknm continue.
Ja, tista slikca druga je po tem ko na prvi kliknm continue.
tx-z
A si preveril za viruse? Jaz brez problema s command promptom dostopam do usb diskov in usb naprav. Tudi brez administratorskih pravic se da dostopat brez problemov.
Nimam inštaliranega nič dodatnega. V 8.1 imaš start screen in screen z vsemi programi. Greš v screen z vsemi programi in v start screen pošlješ tiste programe, ki jih rabiš, ostale iz start screena pa zbrišeš in imaš vse porihtano.
SLabosti napram sedmici pa ni. Vse kar je v sedmici je tudi tu, pa še par dodatkov zraven.
Razmišljam o nadgradnji Win7 na Win8.1 in se nikakor ne morem odločiti, če bi to storil ali ne, ker me res moti nov uporabniški vmesnik. Dajmo poskusit s takšnim vprašanjem: zanima me, kakšne so slabosti in kaj vas moti na Windows 8.1, ko imate enkrat že nameščen classic shell, start8, startisback ali kaj podobnega? Je še kaj perečega?
Nimam inštaliranega nič dodatnega. V 8.1 imaš start screen in screen z vsemi programi. Greš v screen z vsemi programi in v start screen pošlješ tiste programe, ki jih rabiš, ostale iz start screena pa zbrišeš in imaš vse porihtano.
SLabosti napram sedmici pa ni. Vse kar je v sedmici je tudi tu, pa še par dodatkov zraven.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: krneki0001 ()
Ne, ni vse.
Recimo Regional settings so vrgli ven staro verzijo in imaš neke poenostavljene "metro" app-e namesto, ki nimajo vseh funkcij od prej.
Recimo Regional settings so vrgli ven staro verzijo in imaš neke poenostavljene "metro" app-e namesto, ki nimajo vseh funkcij od prej.
Motiti se je človeško.
Ne bo držalo, v Control panelu imaš še vedno ikono Region in tam nastavljaš vse tako kot prej. Ni treba nič v metroju štimat.
Lonsarg ::
Res je, počasi dodajajo nastavitve v Metro "settings", Control panel z identičnimi nastavitvami kot Windows 7 pa bo še zelo dolgo ostal, samo vedno več bližnic do teh nastavitev odstranjajo, zaenkrat sicer še vedno vse Control Panel nastavitve najdeš preko start searcha enako kot na win 7.
HyperGL ::
Včeraj sem kupil nov prenosnik z Windows 8 in edino kar lahko rečem je to: Win8 je največji zmazek operacijskega sistema, kar sem jih kdaj videl!
Prenosnik sem potegnil iz škatle in zagnal vse skupaj, da bom inštaliral programe, ki jih rabim (teh je manj kot 10, domača raba za net, skype, glasbo itd...) in čisto z vsakim sem imel težave! Še najbolj te zavede skype, ki je zdej pod Microsoftom in zahteva od tebe Microsoft Account (Skype for WIN8), no ampak to sem tudi rešil.
Sedaj pa rabim vašo pomoč z nameščanjem dodatnih jezikov: Namreč vsakokrat mi po 15 minutah, sporoči: "Installing new languages FAILED"! Kako lahko poberem in ročno inštaliram SLO in ANG jezik v win8?
Hvala!
Prenosnik sem potegnil iz škatle in zagnal vse skupaj, da bom inštaliral programe, ki jih rabim (teh je manj kot 10, domača raba za net, skype, glasbo itd...) in čisto z vsakim sem imel težave! Še najbolj te zavede skype, ki je zdej pod Microsoftom in zahteva od tebe Microsoft Account (Skype for WIN8), no ampak to sem tudi rešil.
Sedaj pa rabim vašo pomoč z nameščanjem dodatnih jezikov: Namreč vsakokrat mi po 15 minutah, sporoči: "Installing new languages FAILED"! Kako lahko poberem in ročno inštaliram SLO in ANG jezik v win8?
Hvala!
kriko1 ::
Poglej log kaj je šlo narobe. Se pa žal ne spomnem kje se nahajajo.
Te napake "something went wrong" so res uporabne.
Te napake "something went wrong" so res uporabne.
Qcube ::
Mogoče se ti windows update izvaja v ozadju pa ne dovoli instalacije. Poskusi restartat oz. preveri če nalaga updatee in počakaj da dokonča.
Včeraj sem kupil nov prenosnik z Windows 8 in edino kar lahko rečem je to: Win8 je največji zmazek operacijskega sistema, kar sem jih kdaj videl!
Hvala!
Kako pa inštaliraš language pack?
Najlaže je to Control Panel -> Language -> na desni strani options -> Download Language Pack
Hvala za pomoč vendar, če bi si ogledal screen shot, ki sem ga objavil, bi videl, da sem ravno to storil! ;)
@tabasco: kje si pa dobil SL-SI language pack? Ker na microsoftovi strani je povezava samo do navodil za control panel metodo! :S Svašta res, kako naj bi to naredil povprečen uporabnik?
tabasco ::
Language pack je na tem DVD-ju MICROSOFT.WINDOWS.8.1.LANGUAGE.PACK.RTM.X64.MULTI.CL1.DVD.
LP
LP
Zgodovina sprememb…
- spremenil: tabasco ()
zadetek ::
Ali je mozno nastavit barvo oken, ko le ta niso fokusirana ? trenutno je okno obrobljeno belo, ne glede na barvo teme, ali je to mozno nastaviti, mogoče tudi z uporabo 3rd party app ? tako da bo trenutno okno obrobljeno s trenutno barvo teme, ko pa ni fokusirano pa je s temno barvo trenutne teme.
oberskitona ::
Pozdravljeni
Imam en problem kupil sem laptop v avstriji in ima normalno nemske windowse pod lastnosti mi lepo pise windows 8 64 ko poizkusim nalozit slovenski jezik mi lepo zdownloada slo pack potem mi pa javi v nemscini da sledeci update nebo instaliran.
Normalno grem pod nadzorno plosco, potem jezike tam mi lepo napise da je na voljo slovenski jezik in tudi downloada mi normalno, ali kdo ve kaj morda delam jas kaj narobe ali se na navadno 8 ne da nalozit slovenscina.
Obstaja kaksna resitev?
Imam en problem kupil sem laptop v avstriji in ima normalno nemske windowse pod lastnosti mi lepo pise windows 8 64 ko poizkusim nalozit slovenski jezik mi lepo zdownloada slo pack potem mi pa javi v nemscini da sledeci update nebo instaliran.
Normalno grem pod nadzorno plosco, potem jezike tam mi lepo napise da je na voljo slovenski jezik in tudi downloada mi normalno, ali kdo ve kaj morda delam jas kaj narobe ali se na navadno 8 ne da nalozit slovenscina.
Obstaja kaksna resitev?
Goran's Blog ::
Greš tako:
http://support.microsoft.com/kb/2607607...
Moralo bi ti prenesti in namestiti, mene do sedaj je na vsaj 10-h PC-jih naredilo to.
http://support.microsoft.com/kb/2607607...
Moralo bi ti prenesti in namestiti, mene do sedaj je na vsaj 10-h PC-jih naredilo to.
oberskitona ::
No saj tako sem delal pa mi na koncu napise da ni mogoce instalirat slo packa. No bom se moral poizkusit mogoce pa mi rata v kakem 10 poizkusu hvala za odgovor
Še neki ko nameščaš jezik:
-Dobiš kakšno sporočilo se ti pojavil kakšna napaka?
- Si poskušal pognati Windows Update Troubleshooter če dobi kakšno napako?
- Si poskušal ročno namestiti jezik? Sicer sam nisem poskusil vendar pomoje se da kje z spleta pobrati dol.
Za sedaj to...
-Dobiš kakšno sporočilo se ti pojavil kakšna napaka?
- Si poskušal pognati Windows Update Troubleshooter če dobi kakšno napako?
- Si poskušal ročno namestiti jezik? Sicer sam nisem poskusil vendar pomoje se da kje z spleta pobrati dol.
Za sedaj to...
kriko1 ::
Spremeni vrstni red jezikov, apliciraj (da bo tuji v prvi vrsti).
Pojdi potem spet pod slovenskega in poskusi namestiti.
Meni sploh ni pokazalo opcije za prenos dokler nisem to storil, ampak je jamralo da nimam interneta. Win 8.1 kar se tiče javljanja napak so zelo ohlapni (something went wrong).
Pojdi potem spet pod slovenskega in poskusi namestiti.
Meni sploh ni pokazalo opcije za prenos dokler nisem to storil, ampak je jamralo da nimam interneta. Win 8.1 kar se tiče javljanja napak so zelo ohlapni (something went wrong).
V glavnem... na kratko, poizkusil sem vse, ročno metodo, zagnati Win Update Troubleshooter, inštalacija iz nadzorne plošče itd... Nič ne deluje! Zaenkrat imam en zmazek 3 jezikov (ITA, ANG, SLO) in bo očitno tako ostalo, dokler ne bom dovolj blazen in se bom lotil inštalacije WIN8 iz nule! Seveda, če mi jutri v trgovini odklenejo BIOS (ja, to sem danes ugotovil)... Skratka, nikoli več na WIN...
PS: kakšna je razlika med win8 in win 8.1? Lahko v 8.1 ukinem te ploščice?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: HyperGL ()
Lonsarg ::
V Win 8.1 se da nastavit, da ti boota direktno v desktop, izklopit kote, naštimat da je defult start scren "all apps" in ne live tiles. V bistvu naredit kot Windows 7 z full screen start menijem, kjer se pokažejo All apps, torej isto kot se pri Windows 7 pokažejo vse aplikacije.
Kar se tiče reinštalacije pa ima Windows 8 funkciji refresh in restart, refresh ti popuca win32 aplikacije, restart pa je factory restart, torej reinštalacija. Backup podatkov in nato settings/update and recovery/recovery/remove everythings and reinstall windows. Klikneš en gumb in greš na pivo:)
Kar se tiče reinštalacije pa ima Windows 8 funkciji refresh in restart, refresh ti popuca win32 aplikacije, restart pa je factory restart, torej reinštalacija. Backup podatkov in nato settings/update and recovery/recovery/remove everythings and reinstall windows. Klikneš en gumb in greš na pivo:)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Lonsarg ()
V glavnem... na kratko, poizkusil sem vse, ročno metodo, zagnati Win Update Troubleshooter, inštalacija iz nadzorne plošče itd... Nič ne deluje! Zaenkrat imam en zmazek 3 jezikov (ITA, ANG, SLO) in bo očitno tako ostalo, dokler ne bom dovolj blazen in se bom lotil inštalacije WIN8 iz nule! Seveda, če mi jutri v trgovini odklenejo BIOS (ja, to sem danes ugotovil)... Skratka, nikoli več na WIN...
Ponoven format in bo noben grozen problem ;)
V win8 ne rabiš na novo inštalirat sistema. Daš na refresh in je enako kot da si formatiral disk in vse naložil na novo. Vse stare programe in nastavitve najdeš v mapi windows old ali nekaj takega.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Konec podpore za Windows 7 (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 74343 (66593) | dr.Akula |
» | Pravi razlog, zakaj je Microsoft preskočil Windows 9 (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 42916 (36293) | Key Quest |
» | windows 8.1 (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 17778 (11882) | solatko |
» | Windows 8.1 je prispel (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 86068 (70455) | phone8 |
» | win7 ali win8.1 (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 38962 (22426) | AlkaZar |