» »

[WINDOWS 8] Vprašanja in težave

[WINDOWS 8] Vprašanja in težave

««
10 / 30
»»

rupo ::

Pozdravljeni
Imam problem z ramom. In sicer Windows ga uporablja le 3.2 GB od nameščenega 4 GB kolikor ga tudi prepozna. Windows je 64 biten tako da je problem nekje drugje.

MrStein ::

chipset?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Kaj točno je z njim?

Dejk0 ::

DuleKrtola je izjavil:

Dejk0 je izjavil:

Zdaj skeniram z Microsoft wifety Scannerjem. A mislite da mi tud internet ne dela za to? Čudno mi je da ne dela v windowsih niti v Ubuntu?

Sem skeniral in mi ni ničesar našlo. Računalnik je čisto nov tko da težko da bi blo kaj nezaželjenega gor..

Si probal se kakšen drug wifi? Naredi wifi hotspot na fonu in probaj

Probal drug wifi in tudi hotspot preko telefona. Ne dela. Nekaj mora bit narobe... Ima kdo še kakšen predlog? Do zdaj vse neuspešno...

Hayabusa ::

rupo je izjavil:

Kaj točno je z njim?

Kateri je te sprašuje ?

MrStein je izjavil:

chipset?

AMD A55/A60m/A88 FCH

Bios, memory remap imaš omogočen ?
Kateri prenosnik ? Ne biti tako varčen z informacijami.

Prenosnik je lenovo G505s. V biosu se ne da nič v zvezi z ramom nastavljat. Sem pa ugotovil, da teh 800 MB verjetno porabi grafična kartica integrirana v procesor. Mam prav?

99% ;)
Motiti se je človeško.

OK, potem vse štima :D Hvala za pomoč

ziga911 ::

Pozdrav
imam asusov windows 8 prenosnik, kupljen na Second option, se pravi refurbished. Disk sem zamenjal za ssd. S kloniranjem se nekaj ni strinjal in sem naložil nasveže Windows 8.1. Licenco bi moral potegniti iz BIOS-a če sem prav razumel nekaj forumov? Pri aktivaciji dobim tole: Error code: 0x8007232B. Plus, če zdaj potrdim da želim Fast Boot v biosu, oz. optimized defaults, se mi nenehno prižiga direktno v bios in ne v sistem. Kaj sem spregledal? Ob boot options pri optimized defaults sploh ne najde diska. Je fora v SSD-ju? Uporabljam Samsung EVO 840.

Računalnik ni prišel z nobeno dokumentacijo od Microsofta, samo spodaj nalepka WIN 8.

Hvala vsem.

Lonsarg ::

Na nalepki pise tudi serijska, ki jo vtipkas ce prov vem. Ker gre za OEM serijsko bo potem sistem najbrz se kak BIOS preveru ce imas pravi sistem.

Edit: Aja saj najbdz si ze serijsko vpisal ko dobis eror:) Ne vem pol kaj bi bilo..

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

Baje nič ni treba vtipkat, ampak sem prebere iz BIOS.

Hec z BIOS nastavitvami najbrž nima veze z Windows.
Če imaš čas, probaj kaki drugi OS namestiti (Windows XP ali kaki Linux), pa probaj, če tam gre.

Kateri prenosnik je točno (tip)?
Motiti se je človeško.

krneki0001 ::

In kako bo bios javljal serijsko od windowsov? A kr v bios jo vpišejo al kaj? Od kdaj?
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Hayabusa ()

Zanimivo.

Pa to tudi dela, al je samo opcija, ki je nihče ne uporablja?

Saj so obstajali cracki za Windows Vista/Windows 7, ki se sploh niso dotaknili inštalacije, pač pa so modificirali BIOS in viola, se je aktiviralo, tak da če imaš originalno kupljem OEM laptop, si samo potegnil dol z interneta ISO in inpštaliral in se je samo aktiviralo. Nisem pa čisto prepričan, da je za Windows 8 isto, ker od Windows 8 naprej je potrebno že med inštalacijo serijsko vpisat.

krneki0001 je izjavil:

Zanimivo.

Pa to tudi dela, al je samo opcija, ki je nihče ne uporablja?

Uporablja se na nekaj milijonov OEM PC-jev, ki se prodajo vsak mesec.
Motiti se je človeško.

Hvala Hayabusa, bo za prebrat. Ma za to aktivacijo bi se v končni fazi sprijaznil... pa bi vrgel čez crack. Bolj me bega ta BIOS defaults. Zakaj to ne funkcionira, ker bi moglo.
Poskusil sem namestit Windows Pro (zdaj se se igral z Enterprise) in Pro me je vprašal za kodo, prej enterprise pa ne. Pro zdaj javlja že za kodo da je nepravilna. Namestitev je cca 5minut, tako da če ma kdo še kakšno idejo, na plano z njo.
Model je Asus X301A. Gre za refurbished model, večina je prišla z windows 7 ven.

Nakoncu bom poslal vse skup v k***c in naložil Ubuntuja. :)

Konlov ::

Ali imate npr družina, vsak svoj račun. Ali je to splo smiselno...

ziga911 je izjavil:

Hvala Hayabusa, bo za prebrat. Ma za to aktivacijo bi se v končni fazi sprijaznil... pa bi vrgel čez crack. Bolj me bega ta BIOS defaults. Zakaj to ne funkcionira, ker bi moglo.
Poskusil sem namestit Windows Pro (zdaj se se igral z Enterprise) in Pro me je vprašal za kodo, prej enterprise pa ne. Pro zdaj javlja že za kodo da je nepravilna. Namestitev je cca 5minut, tako da če ma kdo še kakšno idejo, na plano z njo.
Model je Asus X301A. Gre za refurbished model, večina je prišla z windows 7 ven.

Nakoncu bom poslal vse skup v k***c in naložil Ubuntuja. :)

Če imaš navaden Windows 8 gor (kar očitno si ti imel), ti pro in enterprise ne bosta delovala s tvojo kodo. Pro ti zato javlja napako, enterprise pa ne, ker se ga malo drugače aktivira, v končni fazi bi pa isto javil.

krneki0001 je izjavil:

Če imaš navaden Windows 8 gor (kar očitno si ti imel), ti pro in enterprise ne bosta delovala s tvojo kodo. Pro ti zato javlja napako, enterprise pa ne, ker se ga malo drugače aktivira, v končni fazi bi pa isto javil.

pa res! :O obstaja še navadna. sploh nisem bil pozoren. super. upam da tole kaj reši. poročam ko rešim, verjetno nebom/nisem edini z podobno težavo.

mitkos ::

A o težavah z Windows 8.1 bomo tudi tukaj razpraljali ali bo nova tema?

kriko1 ::

Je že kdo nadgradil na 8.1 iz 8?
Jaz dobim nek error code in se slikaj. Sem počistil store pa sedaj ponovno tanka teh 4GB. :/

Mohimm ::

Ravnokar uspešno nadgradil na 8.1.

Razen tega da mi gre start gumb na živce (rahlo redundančno je postalo...) imam nov bug v nastavljanju svetlosti zaslona. Če na laptopu nastavljam svetlost je ne spremeni, ko pa pade tisti "slajder" ( s kombinacijo fn+f5/f6 ali pod power options) pod 50% zaslonu ugasne backlight.
Se je že kdo spopadel s težavo? gre pa za Asusa n61jq.

Nadgradnja na 8.1 tudi pri meni uspešna (licenčni). Jezi me, ker moram sedaj se prijavljat z MS računom. Kako to izklopit? Druga težava po nadgradnji. Ko sem v start menuju in kliknem na aplikacijo zgleda kakor da ima nek zamik preden se aplikacija rez zažene. Ko kliknem nekaj časa ni nič, niti kurzor od miške se ne spremeni, da nekaj "melje" ampak traja 5-10s da se aplikacija zažene, pa še to v ozadju in moram nato start menu ročno zaprt (it na namizje) kjer je aplikacija. Če aplikacijo zaženem iz namizja z bljižnjico je odzivnost takojšnja. Tretji problem je pri predvajanju videa. Na prenosnik imam preko HDMI ja priklopljen še drug monitor. Če gledam youtube ali katerikoli video v mediaplayer-ju, vlc-ju in dam celozaslonski način mi, če gledam na prenosniku kaže le četrtino (2 kvadrant, zgoraj levo) videa, ostalo je zeleno. Če prestavim na drug zaslon dela OK. Kr neki. Zgleda da bom ostal na 8 ki. Kje bi dobil samostojno inštalacijo 8.1 da probam če mi po čisti inštalaciji dela tudi take težave?

Ima, oziroma je imel kdo podobne težave kot jaz in kako jih je rešil?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mitkos ()

Nadgradnje ne, jaz sem clean install naredil. Na thinkpadu delujejo bolj kot navadna osmica in nekaj drobnarij je, ki so mi na osmici manjkale, tukaj pa so, tako da nazaj nebi šel več.
Včeraj mi je pa MS poslal še enteršprise preview, tak da bom še te malo stestiral.

kriko1 ::

Všeč mi je, na stacionarcu je šlo ok skozi na prenosniku pa pravi da je šlo nekaj narobe:
 Err

Err

Se komu sanja kaj je to, tisti generični koraki ne pomagajo.

@nebivedu: si uporabil ključ od 8 na 8.1 isotu?

The return of the error message: Something happened!

:D
Motiti se je človeško.

Alamar ::

mitkos je izjavil:

Nadgradnja na 8.1 tudi pri meni uspešna (licenčni). Jezi me, ker moram sedaj se prijavljat z MS računom. Kako to izklopit?

winkey + R - vpiši "netplwiz" daj stran kljukico pri "uporabniki morajo vnesti ime in geslo".

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Alamar ()

Nemmo ::

Mi lahko nekdo prosim pove kako se znebim tistih download puščic, da mi bo koledar, vreme, finance in mail spet sinhroniziralo?

win8.1

win8.1

NejcSSD ::

Živjo imam licenco v Msdnaa programu tako za 7ko kot za 8 in 8.1 .
Trenutno sm na win7 64bit. Bi mi vi, uporabniki 8ke svetovali prehod na 8 oz 8.1 ali naj ostanem na sedmici? Vem za ta metro style in da se je v 8.1 vrnil gumb
Hvala in Lp
PC : MAG B550 Tomahawk, Ryzen 5600X, 32Gb 3200Mhz CL16, 2x 1TB NVME, MSI 1070Ti

Nemmo je izjavil:

Mi lahko nekdo prosim pove kako se znebim tistih download puščic, da mi bo koledar, vreme, finance in mail spet sinhroniziralo?

Download poščica pomeni, da nimaš aplikacije inštalirane sploh.... Klikni jo in se bo inštalirala.

Po inštalaciji W8 in nato upgrejdu na W8.1 vidim da je na C disku mapa "Windows.old". Mapa je velika 4+GB in me zanima če jo lahko izbrišem brez da bi naredil kaj narobe za sistem. Predvidevam da lahko toda nisem popolnoma prepričan.

Hvala.

Assass1n ::

Lahko, samo klikni na C: disk z desno, properties-disk cleanup-clean up system files, pa tam najdi old windows instalations.
še ko je na tv-ju moder ekran me `pr src stisne

Nemmo ::

Programi so inštalirani. :) Sem rešil zadevo tako, da sem odinštaliral vse programe in še enkrat naložil. Dela.

Pozdravljeni, ali je pravilno naslednje razmišljanje?
Prek dream sparka sem naročil licence
http://shrani.najdi.si/?2c/oA/4W4Q3nkI/...
Se pravi mam lahko 4 windowse 8.1 original (2krat po 8.1 in 2krat nadgradnje iz 8)

LP

Kaj pa je to pravzaprav metro desktop...

začetni zaslon

r0ks0n ::

Pri meni se pa na Win8.1 PRO pojavlja težava s searchom - če stisnem Win+S in začnem tipkati npr Beležnica, se mi že pri drugi ali tretji črki sesuje celoten GUI oz. explorer.exe, vključno s search barom. Še kdo zasledil to težavo?

Nope. Sprobal še s posebnimi znaki, pa niti približno nima nobenih problemov z iskanjem.

NejcSSD je izjavil:

začetni zaslon

A to je bolj za tuch zaslone in je za miško manj uporabno ali kako?

Za oboje, zakaj, pač klikneš to je to... Lahko izbereš tut direktno prijavo na namizje, tko da ni problema

Brainstorm ::

Če mi kaj najeda živce v win 8.1 je pa to, da me za skoraj vsako datoteko, ki jo hočem prekopirat v program fajle, sprašuje po administratorskih pravicah, nakar dam ok in jo prekopira.
Sem pa sam administrator (imam preverjeno administratorske pravice), tudi ni nobenega drugega računa na računalniku in tudi UAC nastavitve sem dal na minimum (nikoli ne obvesti) a ne zažele. Ves čas posiljuje z administratorjem, pri 7ki teh problemov ni bilo.
Je to normalno na 8.1 ali je z mojimi winsi kaj narobe, oziroma se da to kako dokončno izklopit, sem že kar nekaj tujih forumov pregledal, vendar ne najdem rešitve.

Zakaj pa toliko v Program Files kopiraš?
Jaz ne vem, če sem kdaj sploh...
Motiti se je človeško.

Brainstorm je izjavil:

Če mi kaj najeda živce v win 8.1 je pa to, da me za skoraj vsako datoteko, ki jo hočem prekopirat v program fajle, sprašuje po administratorskih pravicah, nakar dam ok in jo prekopira.
Sem pa sam administrator (imam preverjeno administratorske pravice), tudi ni nobenega drugega računa na računalniku in tudi UAC nastavitve sem dal na minimum (nikoli ne obvesti) a ne zažele. Ves čas posiljuje z administratorjem, pri 7ki teh problemov ni bilo.
Je to normalno na 8.1 ali je z mojimi winsi kaj narobe, oziroma se da to kako dokončno izklopit, sem že kar nekaj tujih forumov pregledal, vendar ne najdem rešitve.

Zakaj bi res kaj kopiral v Program Files? Tam ti inštalacije delajo direktorije.
Naredi si drugo mapo na C: ane

Brainstorm ::

Ok, saj se ne gre samo za kopiranje, pač pa tudi brisanje, datotek in direktorijev, tudi takrat sprašuje po administratorskih pravicah in če hočem kaj zagnati v cmd-ju spet ne gre, dokler ne zaženem cmd, kot administrator, to mi pri 7ki ni bilo potrebno, mam občutek, kot da delam na tujem pcju, ne svojem.

Wega ::

Po nadgradnji na 8.1 so se mi pojavili problemi, ki so deloma že opisani drugod, nekaj je pa čisto svežih. Rešitve pa ne najdem.
Ob prijavi z računom (svojim ali Guest, vseeno) traja celo večnost da se sistem zažene. Pri prijavi s svojim računom se najprej nekaj časa zabavam z opazovanjem tistih fensi krožečih pikic, nato pa me čaka še nekaj minut črnega ekrana, na akterem je samo (aktiven) kurzor miške. Ko se vse skupaj zažene pa delujejo samo programi na desktopu, na startu (metroju al kaj je že) pa ne dela nič. Niti ne morem do nastavitev, enostavno se ne zgodi nič. Aplikacija se se ne zažene, v levem zgornjem kotui je njena ikona (če se postaviš tja s kurzorjem), potem pa nič. Koledarji, maili in podobne aplikacije pa samo javijo napako (v vseh teh letih razvoja se ni še nihče na MS spomnil, da bi naredil obvestila o napakah taka, da bi se dalo skopirat tekst, kaj piše) o problemih s serverjem, pokličte administratorja, hvala.
Nekje je bila opisana rešitev češ, da zbriši račun in odpri novega pa je, ampak kaj ko ne morem niti do nastavitev.
Wega,
lep, postaven, pameten
in skromen.

Wega je izjavil:

(v vseh teh letih razvoja se ni še nihče na MS spomnil, da bi naredil obvestila o napakah taka, da bi se dalo skopirat tekst, kaj piše)

V bistvu so se tega spomnili že dolgo tega. Je pa res, da je neintuitivno in drugače kot sicer:
- pritisni ctrl-c (mogoče dela tudi z miško)

Torej brez prvega koraka "označi besedilo", kot se to počne sicer v 99,99999% programov.

PS: Razen, če so v Metroju to spremenili. :P
Motiti se je človeško.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MrStein ()

AvtoR ::

Začuda sem pri nadgradnjin W8.1 pričakoval cel kup težav, pa je šlo vse gladko. Sistem se zažene celo hitreje kot prej. Edina težava je bila, da sem moral ročno ponovno namestiti gonilnik za printer -verzija za XP 64bit.
Sem pa pred nadgradnjo naredil popoln system update sistema.
Preneslo je cca 300mb podatkov. Takoj po nadgradnji sem še enkrat naredil windows update. tokrat je bilo robe za 400mb (dva dni po izzidu sistema????!!!).
Vse skupaj sem namestil in ksreči vse dela BP.
««
10 / 30
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Konec podpore za Windows 7 (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
14273582 (65832) dr.Akula
»

Pravi razlog, zakaj je Microsoft preskočil Windows 9 (strani: 1 2 )

9142468 (35845) Key Quest
»

windows 8.1 (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
9917630 (11734) solatko
»

Windows 8.1 je prispel (strani: 1 2 3 4 5 6 )

27084900 (69287) phone8
»

win7 ali win8.1 (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
10238630 (22094) AlkaZar

Več podobnih tem