Forum » Loža » Kje kupujete živila
Kje kupujete živila
Temo vidijo: vsi
RejZoR ::
meni se zdi smešno ker nekateri omenjate da v šparu in mercatorju srečujete gnilo zelenjavo in sadje ... vidim da vas je večina geekov in vas ne razmišlja z glavo ... hvala bogu, da vidiš gnile stvari, vsaj veš da so kolkor tolko naravne ... mene pa kar stisne ko grem kdaj v hofer in lidl pa je zelenjava kar svetleča, plastična in vsaka paprikica posebej pakirana ... veste kolko je tm umetnih snovi notri, kolko gre plastike za pakiranje??? hofer, lidl - ne hvala ... ne pravim da je mercator super ampak je vseeno boljše...
še ena stvar ... na tv je bila oddaja kjer je človek kupil por v mercatorju in je po nekaj časa normalno začel gniti, medtem ko je tisti iz lidla ostal enake barve in nespremenjen še po enem mesecu od nakupa ...
pa še bi lahko našteval takih primerov...
no kar sm hotu povedat je to da se je treba odločit (oziroma glede na svoje zmožnosti) a hočeš jesti zdravo in a ti to veliko pomeni, al ti več pomeni jesti poceni in nezdravo oz. škodljivo ... mislem da je še vedno kar nekaj izbire, se pa standard slabša ravno z hoferji, eurospini, lidli in drugimi, ki prodajajo prepoceni kitajsko umetno hrano
A sploh lahko še bolj posplošuješ no? Prepoceni kitajsko hrano. Dej ne delaj še večjega bedaka iz sebe no. Primi neko stvar, jo mal zasukaj in probaj prebrat etiketo no. Da te ne bo potem kam stisnilo, ko boš videl, da je poreklo avstrija, slovenija in nemčija... Kitajska hahaha...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com
Martin Krpan ::
A zdaj je že gniloba znak kvalitete?
Je pa res , da tiste tri raznobarvne paprike v Lidlu zgledajo , kot bi bile plastične.
Je pa res , da tiste tri raznobarvne paprike v Lidlu zgledajo , kot bi bile plastične.
Glede na to da v eno vrečko VEDNO dajo 1x rdečo, 1x rumeno in 1x zeleno, je res tolk grozno težko poskrbet da so popolnega izgleda in če ne celo mehansko obdelane, da se tko svetijo. Ne rabiš nobenih kemikalij samo quality control, ki pač zahteva točno določeno. Če to pomeni, da te papirke mečejo v polirno mašino, ki jim da tak umeten lesk, potem pač tko je ane. Sej te nihče ne sili jemat teh pakiranih, imajo skoraj vedno zraven tud navadne na kile...
Brane22 ::
A zdaj je že gniloba znak kvalitete?
+1
Sadje in zelenjava, ki ga vzamem v Lidlu je praviloma cenejše od Tuševe, pa tudi takrat ko ni, se izkaže za kakovostnejše.
Vzel sem parkrat pri obeh in našel več gnilobe in problemov s Tuševo kot Lidlovo robo, tako takoj ko sem razpakiral zadeve kot pozneje.
Kar se paprike tiče, tiste trobarvne kombinacije ne jemljem. So pa dostikrat nepakirane veliko lepše od Tuševih, čeprav včasih malo dražje.
V Tušu relativno redko naletim na papriko, ki ne bi bila izsušena.
Tuš se vglavnem izkaže pri eni alo dveh vrstah sadja in zelenjave, ki jih imajo ta dan zato da pritegnejo kupce.
Kako poceni grozdje, hruške itd. Pa šte to je vedno redkeje in manj vredno poti.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Brane22 ()
gzibret ::
Eh, glede sadja in zelenjave... ni ga čez lokalnega šiptarja / lokalnega kmeta. Mercator, Špar in Tuš - vsi prodajajo en sam drek.
Vse je za neki dobr!
genesiss ::
Kaj pa tiste eko košarice, ki si jih naročiš na dom in ti kmet pripelje svežo zelenjavo in sadje? Prakticira kdo to? Malo je drago, ampak ok...
http://www.mojatrznica.si/mojatrznica/f...
http://www.zeleni-zabojcek.si/zz/
http://www.zelenjava-pikapolonica.si/sp...
http://www.ekoporta.si/
http://www.ekosara.si/
http://www.mojatrznica.si/mojatrznica/f...
http://www.zeleni-zabojcek.si/zz/
http://www.zelenjava-pikapolonica.si/sp...
http://www.ekoporta.si/
http://www.ekosara.si/
Zgodovina sprememb…
- spremenil: genesiss ()
3rd party brandi so itaq vsepovsod isti. Argeta pašteta v Mercatorju al pa Lidlu je ena in ista zadeva. Večje razlike nastanejo pri lastnih brandih kjer pa dvomim, da Mercatorjevi lastni brandi dosegajo nivo Lidlovih brandov. Ne rečem, so stvari, katere za oba dela isti domač proizvajalec (npr določeni pekovski izdelki itd) ampak ko pa prideš do npr detergentov so se Lidlovi vedno uvrščali zelo visoko. Pa npr pred časom narejeni testi kremnih namazov ala Nutella so bili tko Lidlovi kot Hoferjevi zelo visoko na lestvici. Tud nasplošno imam sam z Lidlovimi brandi izjemno dobre izkušnje. Gre sicer za stvar okusa ampak 90% vsega mi je bilo res zelo dobro, cenovno pa povsem na nivoju.
Je pa tud treba razumet, da ima Mercator večji delež 3rd party brandov, medtem ko se trgovci ala Lidl in Hofer fokusirajo predvsem v lastne brande. Je treba le razumet, da so to ogromne multinacionalne trgovske verige, ki si take stvari z lahkoto privoščijo na globalnem nivoju. Mercator pa kaj takega lahko vglavnem "zahteva" samo od lokalnih proizvajalcev in dobaviteljev. Zato tud tak ratio in take razlike v cenah...
Je pa tud treba razumet, da ima Mercator večji delež 3rd party brandov, medtem ko se trgovci ala Lidl in Hofer fokusirajo predvsem v lastne brande. Je treba le razumet, da so to ogromne multinacionalne trgovske verige, ki si take stvari z lahkoto privoščijo na globalnem nivoju. Mercator pa kaj takega lahko vglavnem "zahteva" samo od lokalnih proizvajalcev in dobaviteljev. Zato tud tak ratio in take razlike v cenah...
amigo_no1 ::
gzibret ::
No, lokalni kmet ne prodaja pomaranč, fig, granatnih jabolk, lubenic in melon... ali pač?
Miki19 - smrdi smrdi smrdi kako smrdi... kot prikrita reklama. Ali si slučajno zaposlen v Mercatorjevem oddelku marketinga?
Miki19 - smrdi smrdi smrdi kako smrdi... kot prikrita reklama. Ali si slučajno zaposlen v Mercatorjevem oddelku marketinga?
Vse je za neki dobr!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: gzibret ()
izbrisiracun ::
Jaz imam domače lubenice in melone, predvsem melone so zelo polnega okusa in skoraj vsaka je kot najboljša iz trgovine. Fige bi tudi šle(če je toplo leto). Kaki tudi zraste - torej bi moralo tudi granatno jabolko, problem je pa vzgoja pomaranč na prostem.
Masovno bi melone in lubenice gotovo lahko vzgojil, kakija za nekaj strank(več bi bil že riziko), fige tudi podobno par dreves. Pomaranče in limone moraš imeti v koritih in pozimi prestaviti na toplo, torej ne gre preveč masovno. Nekje v prekmurju imajo celo tropski vrt in se dobi banane in ananas.
Govorim za Dolenjsko regijo, torej bi šlo skoraj povsod, razen mogoče gorenjske.
Masovno bi melone in lubenice gotovo lahko vzgojil, kakija za nekaj strank(več bi bil že riziko), fige tudi podobno par dreves. Pomaranče in limone moraš imeti v koritih in pozimi prestaviti na toplo, torej ne gre preveč masovno. Nekje v prekmurju imajo celo tropski vrt in se dobi banane in ananas.
Govorim za Dolenjsko regijo, torej bi šlo skoraj povsod, razen mogoče gorenjske.
Alamar ::
Martin Krpan je izjavil:
In tudi okus imajo plastičen. Rajši grem v Mercator po SLO baburo ali kozji rog za pol cene. Cena paprike in še marsikaterega sezonskega sadja in zelenjave je v diskontih nenormalno visoka. 2kg čebule 1.20 EUR v Hoferju, v Mercatorju sem dal pa 2.5 EUR za 10kg slo čebule. Na tem področju niso konkurenčni, razen redkih izjem v primeru akcij.
jalovec09 ::
Hofer/Lidl mata vredu robo, meni je par zadev iz Hofarja odličnih...ma pa vsak svoj okus,
Vajenc ::
jaz kupujem v Kalčku, sicer še enkrat dražje, ampak eko. Poleti pa domač vrt.
Če se zapelješ 500m stran od trgovine Kalček v BTC npr. imaš cel kup kmetij, kjer nekateri zagotovo prakticirajo tudi ekološko pridelavo. Cene pri Kalčku so kriminalne, da ne govorim da prodajajo gnilo sadje kot višnjo na torti ...
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen
Woody Allen
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Vajenc ()
Bananovec ::
Spar, Hofer, Lidl
V merkiča pa ne grem, pa da me stara baka z zlato palico potegne not. Nekateri izdelki oz. kar velik zalogaj njihovih izdelkov ima oderuske cene.
Sicer pa najdeš tudi nekaj ugodnih artiklov, majhno hvalo si zasluži morda samo zato, ker sem v njem našel sojino umako, ki je drugje nisem.
V merkiča pa ne grem, pa da me stara baka z zlato palico potegne not. Nekateri izdelki oz. kar velik zalogaj njihovih izdelkov ima oderuske cene.
Sicer pa najdeš tudi nekaj ugodnih artiklov, majhno hvalo si zasluži morda samo zato, ker sem v njem našel sojino umako, ki je drugje nisem.
Its only copying if samsung does it. And unless we patent this in 5 years,
this is the shittest tech ever ... and we'll sue you.
Regards, Apple
Regards, Apple
šernk ::
Pa še to bi rad rekel da si samo ne želite da pride k vam extra Tuš kot je na Ptuju res da so za malenkost cenejši izdelki ampak nimajo pa nobenega popusta ki velja na kartico oz. nobenih popustvo ker so extra ugodni kar pa ne drži popolnoma ker je Mercator sedaj še cenejši od extra Tuša!
hofer ima tudi vse manj teh popustov, ki veljajo na kupon. Lahko rečem le hvala bogu. Tista merkatorjeva pika kartica je za v prazgodovino...šparovo ko le vržejo črtno kodo čez še nekako preživim...vendar mercatorjeva, ko se ti najbolj mudi imaš pred seboj staro ženico ki ima za koristit pike...in si na tisti blagajni skoraj 5 minut, če je edina pred teboj. V hoferju spravijo 10 ljudi v tistem času čez blagajno, tako da nimam ravno volje stati v vrsti na blagajni, poleg tega dobim pa še kvalitetnejšo robo v hoferju.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.
krneki0001 ::
Kolega, ki ima ogromno glav živine in prideluje mleko, so stalno zaje*avali pri oduzemu mleka (ljubljanske mlekarne). Vedno so našli kak vzrok, da bi mu plačali manj za mleko.
Enkrat je imel tega dost in je kupil 50 litrov polnomastnega alpskega mleka ljubljanskih mlekarn in jim ga dostavil kot svojega. Tipi so ga direktno vprašal, zakaj jim je pa vodo pripeljal - jim je samo odgovoril - to vi prodajate.
Tok o mleku iz naših mlekarn. Nobeno ni kej dost kvalitetno.
Enkrat je imel tega dost in je kupil 50 litrov polnomastnega alpskega mleka ljubljanskih mlekarn in jim ga dostavil kot svojega. Tipi so ga direktno vprašal, zakaj jim je pa vodo pripeljal - jim je samo odgovoril - to vi prodajate.
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster
Pithlit ::
Je. Sam moraš pač vedet kaj in kje kupuješ.
Pa tisto 'mleko' zavito v črtno kodo še 'slovensko' ni.
Pa tisto 'mleko' zavito v črtno kodo še 'slovensko' ni.
Life is as complicated as we make it...
Ne razumem, zakaj prodajalka ne bi smela pucat.
A je na lestvici človeškega mesa toliko višje od snažilke ?
A je na lestvici človeškega mesa toliko višje od snažilke ?
damjan1980 ::
miki19, lahko merkator se tolko spusca cene, skoda je narejena. velja za oderuskega in tega slovesa se zlepa ne bo resil.
me pa veseli da si povedal da poznas mnogo premoznih, ki kupujejo v merkatorju. saj je jasno, da kupujes tam moras imeti ali res dosti denarja, ali pa da ti je vseeno za njega.
me tudi veseli da rad prezivljas cas na blagajni, ko zenica lepo pocasi skenira, isce cike po 10 blagajnah, resuje problem manjkajocih kod, napacnih cen, se stejejo pike,... tudi to je ocitno za ene oblika prezivljanja prostega casa
me pa veseli da si povedal da poznas mnogo premoznih, ki kupujejo v merkatorju. saj je jasno, da kupujes tam moras imeti ali res dosti denarja, ali pa da ti je vseeno za njega.
me tudi veseli da rad prezivljas cas na blagajni, ko zenica lepo pocasi skenira, isce cike po 10 blagajnah, resuje problem manjkajocih kod, napacnih cen, se stejejo pike,... tudi to je ocitno za ene oblika prezivljanja prostega casa
amigo_no1 ::
Čike iščejo še kje drugje kot samo v MK, povsod se čaka na blagajni -> v MK in Šparu imajo self-service blagajne, če ti gredo ljudje s pikami na živce - me spominjaš na modela, ki gre v gostilno in se razburja zakaj tako počasna postrežba, če se ti mudi preskoči gostilno/trgovino.
Se na UE / občini tudi tako razburjaš, ko čakaš v vrsti pred okencem ? Ali policaju, ki se mu nikamor ne mudi, ko ti za cesto piše položnico ?
Prodajalke v Hoferju/Lidlu so prestrašene, kot bi jih nekdo tiščal nabito pištolo v glavo, opazil v večih poslovalnicah.
Vzdušje v teh 2 trgovinah je meni morbidno & temačno.
Se na UE / občini tudi tako razburjaš, ko čakaš v vrsti pred okencem ? Ali policaju, ki se mu nikamor ne mudi, ko ti za cesto piše položnico ?
Prodajalke v Hoferju/Lidlu so prestrašene, kot bi jih nekdo tiščal nabito pištolo v glavo, opazil v večih poslovalnicah.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: amigo_no1 ()
No ja, to z nerganjem v trgovini je stalnica in ni omejena samo na blagajne. Vedno bo nekdo, ki bo grdo gledal, stokal in se pritoževal nad čakanjem. Po drugi strani pa bo taista oseba kot tiha ovčka čakala v več metrski vrsti na pošti, v banki ali pa pri zdravniku. Tam pa nihče nikoli ne pisne. Nekaterih ljudi enostavno ne moreš razumet. Jezst če vem da se mi ne bo izšlo bom šel pač enkrat drugič v trgovino ko imam čas. Al pa če sem v vrsti s polnim vozičkom vedno spustim naprej osebo za mano, če vidim, da v roki drži samo 2 ali 3 stvari. Vedno imam tolk časa, da me ne bo pobralo za 10 sekund več čakanja, oseba za mano pa bo vesela, da ji ne bo treba čakat cel moj voziček, ki zna vseeno kar trajat pa magari če je to v npr Lidlu kjer so na blagajnah hitri in vedno hitro zbašemo zadeve čez skener. Ampak jezst tud delam v trgovski branži in razumem ljudi na drugi strani pulta, imaš pa bolnike, ki se obnašajo do delavcev kot totalni bedaki.
krneki0001 je izjavil:
Kolega, ki ima ogromno glav živine in prideluje mleko, so stalno zaje*avali pri oduzemu mleka (ljubljanske mlekarne). Vedno so našli kak vzrok, da bi mu plačali manj za mleko.
Imaš kar primeren nadiimek. Kako je lahko oddal alpsko mleko, ki je tako imenovano "mrtvo", obdelano mleko v prevzem? Nikakor, ob kozarčku vina, ti je natrosil buče. Manj so mu plačevali pa zato, ker je imel slabo kakovost, prevelika vsebnost mikroorganizmov.
Samurai ::
Ena krava na dan pridela vedno več mleka kot v preteklosti. Cena mleka na prostem trgu je zaradi tega vedno nižja. Če pa pri nas imajo kmetije povprečno 150 glav živine, pa da ne zaslužijo toliko kot drugje v evropi je pa krivda bolj v sistemu, kot pa posameznem kmetu.
Glej npr. številke iz UK
Average Yield (litres per cow per annum)
2009 7,031 l
2010 7,273 l
2011 7,533 l
Glej npr. številke iz UK
Average Yield (litres per cow per annum)
2009 7,031 l
2010 7,273 l
2011 7,533 l
Čike iščejo še kje drugje kot samo v MK, povsod se čaka na blagajni -> v MK in Šparu imajo self-service blagajne, če ti gredo ljudje s pikami na živce - me spominjaš na modela, ki gre v gostilno in se razburja zakaj tako počasna postrežba, če se ti mudi preskoči gostilno/trgovino.
oprosti, ampak smilijo se mi delavci v vseh firmah za tekočim trakom in trgovke niso nič več. kdor pa misli zabušavat, naj pač zamenja delo. Zabušavanja na delovnem mestu ne prenesem od sebe in ne prenesem od ostalih
kuglvinkl ::
miki nigga, nehaj s propagando, takoj.
Hrana je predraga. Zakaj je tko, je verjetno posledica 100 in ene stvari, začenši pri tem, da nekdo pač mora plačat vse te silne šopnig centre. In ti centri so po mojem nekateri tut precej prazni. Velenjski npr. je bil pored 14 dnevi prav žalosten. Vzpostavljanje franšize je posledica poraza, miki dude.
Mi je pa zlo všeč zadružni pristop (k ne hodm k maš u nedelo, pa nimam na načelni ravni nobenih problemov), namreč italijanski Coop. Res rabimo kmet-živilec-trgovec?
Solution, da ne bomo samo jamral. Kupuj lokalno se meni zdi. Kako bom to izvedel, še ne vem, čas je jasno issue. K piščanca rabim 1x na teden, pa govedno 2x na mesec. In pogrešam dober kruh, ene 80% tolk kolkr ga znajo speščt na francoskem, da ne bom požrešen.
Si bom pa slej kot prej ogledal strukturo postavke v mojem računodovstvu "hrana iz trgovine". Da sploh vidim, kaj nanaese. Pol pa naprej.
Hrana je predraga. Zakaj je tko, je verjetno posledica 100 in ene stvari, začenši pri tem, da nekdo pač mora plačat vse te silne šopnig centre. In ti centri so po mojem nekateri tut precej prazni. Velenjski npr. je bil pored 14 dnevi prav žalosten. Vzpostavljanje franšize je posledica poraza, miki dude.
Mi je pa zlo všeč zadružni pristop (k ne hodm k maš u nedelo, pa nimam na načelni ravni nobenih problemov), namreč italijanski Coop. Res rabimo kmet-živilec-trgovec?
Solution, da ne bomo samo jamral. Kupuj lokalno se meni zdi. Kako bom to izvedel, še ne vem, čas je jasno issue. K piščanca rabim 1x na teden, pa govedno 2x na mesec. In pogrešam dober kruh, ene 80% tolk kolkr ga znajo speščt na francoskem, da ne bom požrešen.
Si bom pa slej kot prej ogledal strukturo postavke v mojem računodovstvu "hrana iz trgovine". Da sploh vidim, kaj nanaese. Pol pa naprej.
ja boge revice so trgovke v hoferju res. zakaj ze, ker morajo delat? ja potem so res boge. V merkatorju pa imajo kaj? masazo 1x na uro? zanimivo je da o delavkah v hofer/lidl pametujete najbolj tisti ki ste od raznih potvjev ipd nahujskani. poznam 3 ki so tam delali oz. delajo. noben ni jamral, imajo dobro placo, je pa res da je treba delat. to je v sloveniji marsikje problem. da tisto iz merkatorja postavis na blagajno v hofer, jo v 2 urah rukne infarkt.
self service blagajne? ti je metadon popustil slucajno? placam ko budalo, potem pa se bom opravljal delo blagajnicarke? prosim zresni se. nikoli in nikdar.
upravna enota? tam ni alternative in pac tako je. pri trgovini pa je alternativa. hofer lidl. tam na blagajni leti, ni pik, cikov, buzeriranja z karticami ugodnosti in podobnega raznoraznega sranje. plus tega je racun za bolj kvalitetno robo 1/4 do 1/3 nizji. jaz pac imam rad svoj cas in denar. eni ocitno ne
Sorry sam tisto o neaktualnih izdelkih v avstriji ter krajših rokih si pa zdele potegnil naravnost iz svoje riti ane?
Če še nisi opazil, multinacionalne firme tržijo iste izdelke v različnih državah.
Če še nisi opazil, multinacionalne firme tržijo iste izdelke v različnih državah.
Res je tako. Imaš dober vir informacij. To kar ne morejo prodati v Avstriji potem pošljejo k nam. Sploh zelenjavo in sadje neprodano zvečer poberejo in pošljejo v slo skladišče, kjer jo čez noč "obdelajo" in pošljejo v naše izpostave Lidla in Hoferja. To je skladno z njihovim sloganom - najhitrejša pot do kupca, da ohrani svežino in kakovost, ki pa je seveda le malce slabša kot v avstrijskih trgovinah.
kuglvinkl ::
Ne, oni delajo absolutno ta nar ta bolše izdelke. Vse. Na svetu mislm, za Luno nisem 100%.
Mercator ima vse kar potrebujem. In potrebujem vse kar ima Mercator. A ne miki.
Mercator ima vse kar potrebujem. In potrebujem vse kar ima Mercator. A ne miki.
papasmrk ::
Milfina mleko je primerjavi z mercatorjevim mlekom po okusu in vonju precej bolj na nivoju. Sam mleko kupujem od lokalnega kmeta in na vsake toliko časa zaradi neenakomerne porabe domačega mleka kupim v Hofru mleko. Po vonju in okusu se precej bolj približa domačemu kot pa merkatorjeva voda s kapljico jupola.
Bananovec ::
Glede mleka in teh stvari tudi če piše, da so stvari iz tujine (naprimer Avstrije) je to mleko še vedno lahko slovenskega izvora. Pravtako žito, meso . . . .
Its only copying if samsung does it. And unless we patent this in 5 years,
Regards, Apple
Regards, Apple
Pithlit ::
Lepo piše da je iz slovenije (polnjeno v avstriji).
Spet na nekaterih lepo piše da so iz poljske (recimo).
Kolikor vem je to zakonsko določeno. Mogoče se pa motim.
Drugače pa ja... Če ne moreš do lokalnega kmeta po mleko in ti ne preostane drugega kot it v trgovino je najboljša stvar ki jo lahko kupiš mleko iz mlekarne Planika (mercator ga celo ima, včasih, pa skoraj 30% marže gor). Pol je pa že Milfina iz Hoferja.
Med lokalnim kmetom pa trgovino imaš sicer opcijo mlekomata (kjer naj bi bilo mleko načeloma enako kot pri kmetu) ampak tam pa pride v igro zaupanje do neke bolj švoh varovane škatle ki včasih stoji cel dan na soncu. Sicer pa moraš tudi kmetu zaupat da ve kaj počne. Je pa mleko iz mlekomata malenkost drago, glede na konkurenco. IMHO ni vredno.
Spet na nekaterih lepo piše da so iz poljske (recimo).
Kolikor vem je to zakonsko določeno. Mogoče se pa motim.
Drugače pa ja... Če ne moreš do lokalnega kmeta po mleko in ti ne preostane drugega kot it v trgovino je najboljša stvar ki jo lahko kupiš mleko iz mlekarne Planika (mercator ga celo ima, včasih, pa skoraj 30% marže gor). Pol je pa že Milfina iz Hoferja.
Med lokalnim kmetom pa trgovino imaš sicer opcijo mlekomata (kjer naj bi bilo mleko načeloma enako kot pri kmetu) ampak tam pa pride v igro zaupanje do neke bolj švoh varovane škatle ki včasih stoji cel dan na soncu. Sicer pa moraš tudi kmetu zaupat da ve kaj počne. Je pa mleko iz mlekomata malenkost drago, glede na konkurenco. IMHO ni vredno.
Life is as complicated as we make it...
papasmrk ::
Surovo meso (masa za čevape, šnicli...) je pa v primeru, če nimaš lokalnega kmeta boljše iz Mercatorja ali Leclerca kot pa teli Hofri in Lidli. Medtem ko suhomesnati izdelki, siri so pa iz Hofra in predvsem Lidla zelo okusni in kakovostni. Tunina recimo je pa super iz Eurospina. Cornflakes iz Hofra, itd ... itd...
Res je tako. Imaš dober vir informacij. To kar ne morejo prodati v Avstriji potem pošljejo k nam. Sploh zelenjavo in sadje neprodano zvečer poberejo in pošljejo v slo skladišče, kjer jo čez noč "obdelajo" in pošljejo v naše izpostave Lidla in Hoferja. To je skladno z njihovim sloganom - najhitrejša pot do kupca, da ohrani svežino in kakovost, ki pa je seveda le malce slabša kot v avstrijskih trgovinah.
ja to pa je res zanimivo. zanimivo zato, ker po tvojih insajderskih informacijah dobimo prepakirano robo iz avstrije, ki pa je se vedno boljsa od merkatorjeve. vip je testiral pred kratkim sadje in zelenjavo v trgovinah. vsepovsod je bilo veliko gnilega in neuzitnega, samo v hoferju in lidlu ne.
BigWhale ::
Jaz kupujem tam kjer imajo bolj prijazne prodajalke in prodajalce.
Resno. V domacem kraju je Mercator ostanek real-socializma, kjer se prodajalcem ne ljubi delati in komajda komunicirajo s tabo. Pa ne, da bi morali klepetati z mano ampak, da vljudno pozdravijo in potem povedo ceno tako, da jih razumes bi bilo ze dovolj. Sedaj imajo hitre blagajne in sem veckrat tam.
Vecino stvari tako kupujem v Sparu. Vcasih zaidem v Hoferja, se redkeje v Lidla, v Eurospinu me pa se ni bilo. Takrat, ko si zazelim kaksne eksotike se pa odpravim v Leclerca, vendar majo tam toliko stvari, da ponavadi ogromno zapravim, ceprav je kaksna stvar cenejsa. :)
Resno. V domacem kraju je Mercator ostanek real-socializma, kjer se prodajalcem ne ljubi delati in komajda komunicirajo s tabo. Pa ne, da bi morali klepetati z mano ampak, da vljudno pozdravijo in potem povedo ceno tako, da jih razumes bi bilo ze dovolj. Sedaj imajo hitre blagajne in sem veckrat tam.
Vecino stvari tako kupujem v Sparu. Vcasih zaidem v Hoferja, se redkeje v Lidla, v Eurospinu me pa se ni bilo. Takrat, ko si zazelim kaksne eksotike se pa odpravim v Leclerca, vendar majo tam toliko stvari, da ponavadi ogromno zapravim, ceprav je kaksna stvar cenejsa. :)
damjan1980 je izjavil:
Skoči po nove baterije za sarkazem detektor v bližnji Mercator in še enkrat preberi sestavek.Res je tako. Imaš dober vir informacij. To kar ne morejo prodati v Avstriji potem pošljejo k nam. Sploh zelenjavo in sadje neprodano zvečer poberejo in pošljejo v slo skladišče, kjer jo čez noč "obdelajo" in pošljejo v naše izpostave Lidla in Hoferja. To je skladno z njihovim sloganom - najhitrejša pot do kupca, da ohrani svežino in kakovost, ki pa je seveda le malce slabša kot v avstrijskih trgovinah.
ja to pa je res zanimivo. zanimivo zato, ker po tvojih insajderskih informacijah dobimo prepakirano robo iz avstrije, ki pa je se vedno boljsa od merkatorjeve. vip je testiral pred kratkim sadje in zelenjavo v trgovinah. vsepovsod je bilo veliko gnilega in neuzitnega, samo v hoferju in lidlu ne.
Skoči po nove baterije za sarkazem detektor v bližnji Mercator in še enkrat preberi sestavek.
V bistvu ga tudi za refillable celice Hofer in Lidl scat peljeta. Sem zadnjič vzel cel kup pri obeh.
Ne vem na kere celice laufa tvoj sarkazem detektor, a če so tamale AAA ali AA, je optimalna izbira HOferjev Activenergy Ultrapower, za 9V modele pa Hoferjev "Tronic Energy 200 eco" (tazelene)...
Ne bodi no smešen. Ni jih čez Mercatorjeve iz generične linije s črtno kodo iz stare zaloge tovarne baterij Zmaj. Treba je podpirat lokalno!
Martin Krpan ::
Surovo meso (masa za čevape, šnicli...) je pa v primeru, če nimaš lokalnega kmeta boljše iz Mercatorja ali Leclerca kot pa teli Hofri in Lidli. Medtem ko suhomesnati izdelki, siri so pa iz Hofra in predvsem Lidla zelo okusni in kakovostni. Tunina recimo je pa super iz Eurospina. Cornflakes iz Hofra, itd ... itd...
Čevape za Lidl pod blagovna znamko Chira dela Meso Kamnik in si čisto spodobni.
Surovo meso (masa za čevape, šnicli...) je pa v primeru, če nimaš lokalnega kmeta boljše iz Mercatorja ali Leclerca kot pa teli Hofri in Lidli. Medtem ko suhomesnati izdelki, siri so pa iz Hofra in predvsem Lidla zelo okusni in kakovostni.
čevapčiče se kupuje pri lokalnem mesarju, hoferjevi imajo mislim da tudi goveje meso notri, zato mi nikakor ne gredo v slast.
suhomesnate izdelke se kupuje pa izključno od Krasa in KZ Tolmin. Vse ostalo ni vredno niti pol tega denarja (pač odvisno od okusa, ne morem niti videt napol sušenih in še prekajenih salam, želodcev itd...)
Ne bodi no smešen. Ni jih čez Mercatorjeve iz generične linije s črtno kodo iz stare zaloge tovarne baterij Zmaj. Treba je podpirat lokalno!
Me prav zanima kolk je Zmaj še kej lokalen. Verjetno tolk kot Iskra. Vse uvoženo iz kitajske brez kančka lastnega razvoja ali proizvodnje.
Martin Krpan je izjavil:
Čevape za Lidl pod blagovna znamko Chira dela Meso Kamnik in si čisto spodobni.
+1
In ko primerjaš zmes z recimo tem kar dobiš v Tušu je razlika ko noč pa dan. Maščoba v Tuševi je vidna iz satelita.
Meni je sicer bolj všeč Chirino mleto meso, ker je cenejše in ker so mi bolj všeč pleskavice.
Enako je s kotleti in zrezki. Spodobna cena, dobra in konsistentna kakovost.
Pred leti je imela zveza potrošnikov test mletega mesa in Hoferjevo je bilo prav visoko uvrščeno, če se ne motim.
Salame in ostali suhomesnati proizvodi iz Lidla in Hoferja, ki niso SLO porekla, pa meni niso dobri. Tiste švabske oglate suhe salame so imho čisto mimo. Pač drugačna mešanica.
Salame in ostali suhomesnati proizvodi iz Lidla in Hoferja, ki niso SLO porekla, pa meni niso dobri. Tiste švabske oglate suhe salame so imho čisto mimo. Pač drugačna mešanica.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Hrana iz Lidla, Spara, Hoferja, Tuša, Mercatorja itd. (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Loža | 109931 (46389) | zmaugy |
» | Eurospin vs Mercator (kvaliteta izdelkov) (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 52896 (31294) | gruntfürmich |
» | Slovenski jogurt v Hoferju cenejši kot v Mercatorju (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Loža | 59600 (44368) | cholt45 |
» | Kje kupujem in zakajOddelek: Kaj kupiti | 4744 (4024) | fosil |