Forum » Loža » Kje kupujete živila
Kje kupujete živila
Temo vidijo: vsi
RejZoR ::
Ne vem, iz Lidla, posebna s sirom ali z zelenjavo se mi ne zdi nič slabša od katerekoli druge. Pravzaprav mi je celo bolj všeč, ker ni gumjasta/radirkasta ampak je bolj grobo mleta). Tud piščanjčja prsa niso bistveno drugačna od onih iz Perutnine Ptuj al kere že imajo. Pa za te vem da niso slovenskega porekla in jim nič ne fali. Je pa itaq stvar okusa posameznika.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com
BigWhale ::
Kolega, ki je enolog pri Vinagu se je pogajal s Hoferjem, da bi njihovo vino prodajali v trgovinah. Prisla je inspekcija iz Hoferja, kjer so jim naredili 'sanitarni raztur', morali so zamenjati en kup posod, na novo prebeliti stene in precej dvigniti kakovost same proizvodnje. Sele potem so odobrili prodajo.
Vsaj kar se vina tice, se v Hoferju prodaja stvari, ki zadoscajo precej visokim standardom.
Vsaj kar se vina tice, se v Hoferju prodaja stvari, ki zadoscajo precej visokim standardom.
cortez ::
Če bo komu pomagalo, mu podajam naslednje napotke za prihranek in manj živčnosti :
SPAR
Kruh - splača se ga kupiti naslednji dan dopoldne, ko je 50% ceneje (osebno mi je kruh iz sparove pekarne zelo dober, ovsen, koruzen, ržen).
Ne jem belega kruha, zato ga težko ocenjujem. Predvidevam pa, da se bel kruh hitro suši. Men zdrži kruh vsaj 4 dni (ržen, ovsen).
Jogurti - kupujem Spar sadni jogurt (Slovenija, Moja Dežela) ki je v bistvu preoblečen jogurt Ljubljanskih mlekarn, sam cenejši.
Sadje - v redu, vendar ne vedno poceni.
MERCATOR
Kruh - po 20h oz eno uro pred zaprtjem je kruh Žita, Grosupeljskih pekarn, Mlinotesta 50% cenej. Tisto, kar oni pečejo , ni s popustom.
Hrana - Po 20h razno dnevno pečenje 50% cenej (bedrca, piščanec,...)
Pizza - najcenejša pizza za 2,5EUR. Imajo ene 10 vrst, spečejo jo v 15 min, pečejo jih do 20:30 .
Sadje - ponekod sprejemljivo, vendar prevečkrat gnilo. (Banane, ki jih v Italiji mečejo stran, jih tle prodajajo kot 1.klaso).
LIDL
Kruh - dober dnevni kruh, naslednji dan pa je preveč plastičen - Francoska štruca). Sprejemljive cene, zadovoljiva izbira.
Sadje - lepo, nikoli še ni bilo gnilo.
Hrana - Možnost nakupa živil 10%-50% popusta za tista, ki imajo še 1. Oz. 2. Tedenski rok.
HOFER
Dobre Akcije- sam VEDNO premalo artiklov. Za akcijo ( npr. MEDION PC) je potrebno priti 30 minut pred odprtjem
Sadje - različno; enkrat v redu , enkrat zanič (banan gnile).
Eurospin
Določeni artikli OK, najslabša postavitev v trgovini, vse preveč na hitro nametano, prevečkrat kar nemarno. Določene cene so zelo ugodne (voda).
Trgovci :
Nekako je dobro poznat oz. imeti poseben kontakt s trgovci, ki delajo v delikatesi, pekariji in mesnici . En Dober Dan / Dober Večer in Lep dan še naprej dela čudeže. Če si zapomniš ime trgovke še toliko boljše.
Največ se da pogovarjat z trgovci iz Spara in Mercatorja, pri ostalih pa so vsi naspedirani oz. v non stop tempu in nimajo niti časa (Hofer, manj Lidl) .
Gužve :
Najbolj se splača kupovati zgodaj zjutraj, še boljše pa 1 do zaprtja, saj je glavna gužva že mimo in ni treba čakat vrste. Od 10:30 do 12h in 15h-19h ni za hodit po velike nakupe.
P.S. Več ljudi več ve, zato bi vas prosil, da podaste še svoja mnenja.
SPAR
Kruh - splača se ga kupiti naslednji dan dopoldne, ko je 50% ceneje (osebno mi je kruh iz sparove pekarne zelo dober, ovsen, koruzen, ržen).
Ne jem belega kruha, zato ga težko ocenjujem. Predvidevam pa, da se bel kruh hitro suši. Men zdrži kruh vsaj 4 dni (ržen, ovsen).
Jogurti - kupujem Spar sadni jogurt (Slovenija, Moja Dežela) ki je v bistvu preoblečen jogurt Ljubljanskih mlekarn, sam cenejši.
Sadje - v redu, vendar ne vedno poceni.
MERCATOR
Kruh - po 20h oz eno uro pred zaprtjem je kruh Žita, Grosupeljskih pekarn, Mlinotesta 50% cenej. Tisto, kar oni pečejo , ni s popustom.
Hrana - Po 20h razno dnevno pečenje 50% cenej (bedrca, piščanec,...)
Pizza - najcenejša pizza za 2,5EUR. Imajo ene 10 vrst, spečejo jo v 15 min, pečejo jih do 20:30 .
Sadje - ponekod sprejemljivo, vendar prevečkrat gnilo. (Banane, ki jih v Italiji mečejo stran, jih tle prodajajo kot 1.klaso).
LIDL
Kruh - dober dnevni kruh, naslednji dan pa je preveč plastičen - Francoska štruca). Sprejemljive cene, zadovoljiva izbira.
Sadje - lepo, nikoli še ni bilo gnilo.
Hrana - Možnost nakupa živil 10%-50% popusta za tista, ki imajo še 1. Oz. 2. Tedenski rok.
HOFER
Dobre Akcije- sam VEDNO premalo artiklov. Za akcijo ( npr. MEDION PC) je potrebno priti 30 minut pred odprtjem
Sadje - različno; enkrat v redu , enkrat zanič (banan gnile).
Eurospin
Določeni artikli OK, najslabša postavitev v trgovini, vse preveč na hitro nametano, prevečkrat kar nemarno. Določene cene so zelo ugodne (voda).
Trgovci :
Nekako je dobro poznat oz. imeti poseben kontakt s trgovci, ki delajo v delikatesi, pekariji in mesnici . En Dober Dan / Dober Večer in Lep dan še naprej dela čudeže. Če si zapomniš ime trgovke še toliko boljše.
Največ se da pogovarjat z trgovci iz Spara in Mercatorja, pri ostalih pa so vsi naspedirani oz. v non stop tempu in nimajo niti časa (Hofer, manj Lidl) .
Gužve :
Najbolj se splača kupovati zgodaj zjutraj, še boljše pa 1 do zaprtja, saj je glavna gužva že mimo in ni treba čakat vrste. Od 10:30 do 12h in 15h-19h ni za hodit po velike nakupe.
P.S. Več ljudi več ve, zato bi vas prosil, da podaste še svoja mnenja.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: cortez ()
energetik ::
Milfina mleko je primerjavi z mercatorjevim mlekom po okusu in vonju precej bolj na nivoju. Sam mleko kupujem od lokalnega kmeta in na vsake toliko časa zaradi neenakomerne porabe domačega mleka kupim v Hofru mleko. Po vonju in okusu se precej bolj približa domačemu kot pa merkatorjeva voda s kapljico jupola.A specifikacije oz. sestavo pa za štos limajo na embalaže? Seveda je lahko okus različnih mlek drugačen, ampak to, da je pa Mercatorjevo mleko bela voda, je pa samo nakladanje.
Sicer mleka ne pijem, lahko pa povem, da je okus literskega navadnega posnetega jogurta povsem enak, pa če kupim od LM, Mercatorjevega ali pa v Hoferju.
Ampak nekateri imate očitno vonj in okus boljši kot pes ali pa se vam od "embalaže s črtno kodo" spremeni okus.
Kar se tiče gužve - pravo olajšanje je, ko se iz kakšnega Citiyparka ali Interšpara zapelješ k Hoferju. Parkirišče vedno napol prazno (vsaj na Viču, pri Merkurju), notri se komot premikaš z vozičkom. Na blagajni sicer ponavadi kar vrsta, vendar izgine v minutki.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: energetik ()
Pithlit ::
A specifikacije oz. sestavo pa za štos limajo na embalaže? Seveda je lahko okus različnih mlek drugačen, ampak to, da je pa Mercatorjevo mleko bela voda, je pa samo nakladanje.
Mercatorjevo mleko je UHT, Milfina pa ne. Bistvena razlika za tiste ki kaj dajo na kvaliteto. Mercatorjevo generično mleko (črtna koda) pa sploh nima okusa... ima pa zato vonj po kislem.
Oz... okus celo ima... nek približek... dovolj da sem šla bruhat takoj po prvem požirku. Pa nisem osel da bi šla samo enkrat na led... vsake toliko probam če jim še zmeraj manjka kako kolesce v glavi da si upajo svoje ime limat na tako sranje.
Mimogrede. Specifikacije 'nalimane' na mleko so vedno "mleko" pa nič drugega. Nikjer ti ne bodo napisal kaj so s tem dejansko delal. Sam okus je lahko drastično drugače (torej je jasno da _nekaj_ so čaral tam okoli). Mercatorjevo mleko in Alpsko mleko nista ista (pa čeprav oba polni LM). Saj ni treba meni verjet... lahko mal okrog povprašaš. Kakšne gostince, recimo. Mercatorjevo dela čist drugačno peno za kapučin kot Alpsko, pa skisa se prej.
Life is as complicated as we make it...
boss-tech ::
Večinoma kupujemo v Sparu in sem kar zadovoljen. Kar se tiče zelenjave, nekaj sadja, medu, jajc ter kokošjega in svinjskega mesa pa imamo večinoma doma. Tako da se tukaj tudi prišpara
Zgodovina sprememb…
- spremenil: boss-tech ()
Vajenc ::
Cortez, se strinjam s tvojim povzetkom. Sam bi dodal še naslednje:
SPAR
Dober in poceni sirni burek
Mercator
Njihova mortadela, ki jo delajo v Krasu je dobra in poceni, podobno je s pršutom.
Imajo generično linijo kvalitetnih "BIO" izdelkov, kjer so npr. suhe slive za moj okus ene boljših.
Hofer
Dobre in poceni slaščice.
Lidl
Imajo dobre in poceni švic majce.
Dober in poceni sok, katerega ime sem pozabil. Nekaj podobnega imajo tudi v Hoferju.
Eurospin
Dobri piškoti Pekarne Brumat.
Eleclerc
Poceni alkohol in francoski siri.
Obupen kruh.
Odlične akcijske cene za primerne izdelke.
SPAR
Dober in poceni sirni burek
Mercator
Njihova mortadela, ki jo delajo v Krasu je dobra in poceni, podobno je s pršutom.
Imajo generično linijo kvalitetnih "BIO" izdelkov, kjer so npr. suhe slive za moj okus ene boljših.
Hofer
Dobre in poceni slaščice.
Lidl
Imajo dobre in poceni švic majce.
Dober in poceni sok, katerega ime sem pozabil. Nekaj podobnega imajo tudi v Hoferju.
Eurospin
Dobri piškoti Pekarne Brumat.
Eleclerc
Poceni alkohol in francoski siri.
Obupen kruh.
Odlične akcijske cene za primerne izdelke.
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen
Woody Allen
kuglvinkl ::
No katero polovico nam zamolčijo, dragi miki?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kuglvinkl ()
Vajenc ::
Eni še kako padajo(mo) na reklame, zato ne vedo, da imajo npr. Hoferjeve in Lidlove kreme za sončenje in pralni praški best p/p. Take cene pa imajo ravno zaradi slabe reklame.
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen
Woody Allen
šernk ::
Od merkatorja je pa kvalitetna?
jaz gledam kvaliteto glede na okus: 100% juice v merkatorju...1€ (pojma nimam cene) za bruhat
100% juice v hoferju 70 centov, po okusu praktično enak če ne boljši celo boljši od fructalovega.
sedaj pa če je dovolj dobro za avstrijski trg je tudi za naš. hofer nas je po cca 15ih letih spet pripravil do večjih "spež". Prej smo hodili na 14 dni v italijo po robo, dokler ni prišel evro, potem smo kupovali večinoma vse sproti v merkatorju, sedaj pa začenjamo spet 1x na 14 dni v hofer po večjo zalogo. Jutri grem po eno takih zalog spet, lahko ti povem da najdražje kar bom vzel so piškoti za 1,8€. Drugod so od 3€ dalje enaki, enako dobri! Bencin mi pokrije pa paket juica, vse ostalo grem v profit.
jaz gledam kvaliteto glede na okus: 100% juice v merkatorju...1€ (pojma nimam cene) za bruhat
100% juice v hoferju 70 centov, po okusu praktično enak če ne boljši celo boljši od fructalovega.
sedaj pa če je dovolj dobro za avstrijski trg je tudi za naš. hofer nas je po cca 15ih letih spet pripravil do večjih "spež". Prej smo hodili na 14 dni v italijo po robo, dokler ni prišel evro, potem smo kupovali večinoma vse sproti v merkatorju, sedaj pa začenjamo spet 1x na 14 dni v hofer po večjo zalogo. Jutri grem po eno takih zalog spet, lahko ti povem da najdražje kar bom vzel so piškoti za 1,8€. Drugod so od 3€ dalje enaki, enako dobri! Bencin mi pokrije pa paket juica, vse ostalo grem v profit.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.
No ja... ne samo avstrijski. Bo kar svetovni. *hint* Aldi. Ampak Mercator je pa vseeno "car", ane.
da, ampak hrana ki se dobi na naših policah je v avtriji pobrana iz polic ko poteče zanje rok trajanja in jih nato prepeljejo h nam
torej mišljeno je da v avstriji prodajajo popolnoma identično hrano iz iste serije z enako nalepko na škatli
izbrisiracun ::
Zakaj ne bi smel jamrat, če imajo premalo blagajn odprtih? In kaj je narobe s skladiščno postavitvijo v diskontih, bi moral gledat samo na šminko???
PacificBlue ::
da, ampak hrana ki se dobi na naših policah je v avtriji pobrana iz polic ko poteče zanje rok trajanja in jih nato prepeljejo h nam
nekdo mi je pred casom razlagal, kako recimo mleko pri nas iz trgovskih polic ob koncu roka uporabnosti posljejo nazaj v mlekarne in ga ponovno obdelajo.
nekdo mi je pred casom razlagal, kako recimo mleko pri nas iz trgovskih polic ob koncu roka uporabnosti posljejo nazaj v mlekarne in ga ponovno obdelajo.
nič novega, pa ni samo mleko tisto, lahko 100% trdim za mortadelo, da delajo na tak način. Pošljejo nazaj v firmo, tam jo operejo, prepakirajo in nova nalepka je na njej, pa verjetno je takšnih stvari še precej, samo za te stvari malo ljudi ve. Smešno mi je tudi, ko ljudje mislijo da se ti bo določena stvar pokvarila doma če ne bo v hladilniku. V trgovini jo vzamejo pa iz police, kolk časa rabi da pride do tja skozi vsa skladišča pa tudi ne upoštevajo
Okapi ::
Predvsem je pa treba upoštevati še pike & popuste. Če se potrudiš, lahko v Merkatorju za vse dobiš najmanj 10% popusta.
O.
O.
cortez ::
Te popusti so pesek u oči. Preferirajo upokojence, ker njih se še da molzt, pa še finančno so najboljšem.
Okapi ::
Ni res - afaik je en dan (torek?) 10% popust za vse (ampak šele, ko znova kupuješ naslednji torek), v četrtek pa za penzioniste.
Zvezdic pa ne štejem, ker niso popust na kruh & mleko, razen če potem tiste piskre in rjuhe, ki si jih kupil za zvezdice, prodaš.
O.
Zvezdic pa ne štejem, ker niso popust na kruh & mleko, razen če potem tiste piskre in rjuhe, ki si jih kupil za zvezdice, prodaš.
O.
Brane22 ::
Ne bit nespoštljiv. Za pet zvezdic dobiš čebelico.
thramos ::
Mercator je ful priročen, za vsakim vogalom ... ampak da prideš dobr skozi moraš pa kupovati samo ob torkih.
BigWhale ::
V tej temi je potrebno izlociti vse tiste, ki ugotovijo, da je v neki drugi trgovini nek XY izdelek 'za bruhat'.
Lahko se pa organiziramo in naredimo double blind teste in bomo skupaj preizkusali stvari. Ne bomo ugotavljali kateri izdelek je iz katere trgovine ampak bomo ugotavljali kateri izdelek je boljsi. Jaz prinesem se vrecke za bruhanje, ce bo slucajno kdo bruhal pri testu. Takrat damo izdelku res oznako: 'za bruhat'! Al pa kr pripis: Pri preizkusanju tega izdelka je bruhalo X ljudi.
Mleko, kruh, nutela, sadje, zelenjava, in tako naprej.
Final test pa bodo jajca na oko. ;>
A je kdo za akcijo?
Lahko se pa organiziramo in naredimo double blind teste in bomo skupaj preizkusali stvari. Ne bomo ugotavljali kateri izdelek je iz katere trgovine ampak bomo ugotavljali kateri izdelek je boljsi. Jaz prinesem se vrecke za bruhanje, ce bo slucajno kdo bruhal pri testu. Takrat damo izdelku res oznako: 'za bruhat'! Al pa kr pripis: Pri preizkusanju tega izdelka je bruhalo X ljudi.
Mleko, kruh, nutela, sadje, zelenjava, in tako naprej.
Final test pa bodo jajca na oko. ;>
A je kdo za akcijo?
figula ::
Pa prosim snemaj vse skupaj ....
(razen bruhajo naj za zaveso)
Vso hrano lahko tudi zložite na "The mizo", bo mogoče bolj okusna
(razen bruhajo naj za zaveso)
Vso hrano lahko tudi zložite na "The mizo", bo mogoče bolj okusna
Glede Hoferja in tik pred pretekom roka uporabe:
piškoti (linške oči) 29.4.2013
mentos bonboni 03.2015
bolognese omaka 08.2015
toplen sir v lističih 25.6.2013
lovski narezek 10.2016
vse kupljeno danes, rok uporabe na pijačah nisem gledal.
piškoti (linške oči) 29.4.2013
mentos bonboni 03.2015
bolognese omaka 08.2015
toplen sir v lističih 25.6.2013
lovski narezek 10.2016
vse kupljeno danes, rok uporabe na pijačah nisem gledal.
[D]emon ::
Kupujem kjer se mi pac zdi. Vecinoma pa Mercator, ker ga imam 50m stran.
Mavrik ta forum uporablja za daljsanje e-penisa. Ker si ne upa iz hise.
bozicek ::
Ne mores verjet no....da posiljajo mlek nazaj pa prekuhajo pa ponovno nazaj v stacuno
A to je s tisto foro k je en pogruntal iz tistih stevilk spodaj k je rozila kaksen mesec nazaj
Jao kok se smejem...nah kje smejem..na jok mi gre ko take berem...in preden kdo kaj spet na pamet blekne...delam v zivilski industriji in obkrozen z tehnologi ki so pred tem delali v mlekarski ali mesni predelavi preden so prisli k nam...
Verjemite kar zelite sam vam pa povem...dolocene stvari so res...hot dog je sranje...hrenovke malo manjse (v vednost, v hrenovko gre najboljse meso...so pa dodatki kateri so tista packarija)...nobena budala pa ne vraca mleka pa prekuhava in nevem kaj se
A to je s tisto foro k je en pogruntal iz tistih stevilk spodaj k je rozila kaksen mesec nazaj
Jao kok se smejem...nah kje smejem..na jok mi gre ko take berem...in preden kdo kaj spet na pamet blekne...delam v zivilski industriji in obkrozen z tehnologi ki so pred tem delali v mlekarski ali mesni predelavi preden so prisli k nam...
Verjemite kar zelite sam vam pa povem...dolocene stvari so res...hot dog je sranje...hrenovke malo manjse (v vednost, v hrenovko gre najboljse meso...so pa dodatki kateri so tista packarija)...nobena budala pa ne vraca mleka pa prekuhava in nevem kaj se
Darila letos samo za poredne
connel ::
Meni je tako razlagal eden ja, neki od številk spodaj na tetrapaku :D Tip je to nekje prebral in je sveto verjel v to. Da crkneš od smeha.
Pithlit ::
Ne mores verjet no....da posiljajo mlek nazaj pa prekuhajo pa ponovno nazaj v stacuno
Joj no... ne moreš verjet no... kolk detektorjev je tko hudo pokvarjenih da niti najbolj očitnega sarkazma ne zaznajo.
Life is as complicated as we make it...
bozicek ::
hec je v tem, da po tistem kar je krozilo mesec, dva nazaj...ni vec sarkazem ampak folk vzame za resnico
In ce si bral je folk hudicevo verjel v to...nekaj je sarkazem, nekaj je trolanje...nekaj povsem drugo pa je da folk naseda budalarijam
In ce si bral je folk hudicevo verjel v to...nekaj je sarkazem, nekaj je trolanje...nekaj povsem drugo pa je da folk naseda budalarijam
Darila letos samo za poredne
nudim ::
Vsi rečete Mercator je dragi ampak ni res Špar še je dražji. 1kg mandarin v šparu interšparu 1,38€ v Mercatorju 0,82€ za 1kg kar je 0,56€ razlike in je to pri 2kg 1,30€ razlike! Tudi race so dražje in še bi lahko našteval.
krneki0001 ::
miki, v vsakih štacuni je nekaj poceni ali ceneje kot v drugih. In to velja za vse 4 velike pri nas. Ampak če kvaliteto gledaš, so vsi štirje "veliki" zelo nizko po kvaliteti (ampak za slovence je očitno dobra).
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster
nudim ::
To pa ni res Mercator ima vrhunsko sadje in zelenjavo. Ne rečem da je tu pa tam gnilo ampak je kvaliteta super Lidl in Hofer pa sta me že večkrat razočarala z sadjem in zelenjavo (gnilo, brez okusa).
Brane22 ::
To pa ni res Mercator ima vrhunsko sadje in zelenjavo. Ne rečem da je tu pa tam gnilo ampak je kvaliteta super Lidl in Hofer pa sta me že večkrat razočarala z sadjem in zelenjavo (gnilo, brez okusa).
Bluziš. Lahko da ti kdaj kaj ni najbolj všeč ali da imajo ravno kje drugje v akciji mogoče malce boljšo robo ( kar je relativno redko, pa vendar).
Ampak gnilo ? Težko verjamem.
To pa ni res Mercator ima vrhunsko sadje in zelenjavo.
ne prvo ne drugo ni res. Zelenjava iz mercatorja nima popolnoma nobenega omembe vrednega okusa (tudi iz hoferja nima), za sadje pa večinoma večji prodajalci takoj čez mejo v italiji posekajo vse v sloveniji.
papasmrk ::
A Mercator najema mularijo, ki piše po forumih kako so najbolj ugodni in kakovostni. Kolk ti pa plačajo za to pisarjenje, če ni skrivnost ?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Hrana iz Lidla, Spara, Hoferja, Tuša, Mercatorja itd. (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Loža | 109930 (46388) | zmaugy |
» | Eurospin vs Mercator (kvaliteta izdelkov) (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 52896 (31294) | gruntfürmich |
» | Slovenski jogurt v Hoferju cenejši kot v Mercatorju (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Loža | 59598 (44366) | cholt45 |
» | Kje kupujem in zakajOddelek: Kaj kupiti | 4744 (4024) | fosil |