» »

Kje kupujete živila

Kje kupujete živila

Temo vidijo: vsi
«
1
2 3

LOLX ::

Jaz kupujem večinoma v Tušu, pa tudi v Mercatorju.

Kje pa vi kupujete?

mtosev ::

jaz ne. starši pa v mercatorju, sparu pa še kdaj v leclercu
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

einstein :P ::

jaz v tušu, mami v tušu in mercatorju, foter pa vsepovsod.
STAY OUT OF MY TERRITORY!

šernk ::

Večino stvari v hoferju (ceneje in boljše), kruh in kakšne suhe salame pa večinoma v lokalnih trgovinah (mercator, fama, brumat).
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

bluefish ::

Večinoma Mercator, sledi Spar. Pač, trgovini sta skorajda pred pragom.

energetik ::

Janac ::

eurospin, lidl, hofer

#000000 ::

Zadnjič kupil marelično marmelado v merkatorju (znamka merkator) nikad više, zadeva ima že vonj nekam čuden, ko sem jo vseeno malo poskusil se mi je še celo popoldne rigalo k da bi polivinilasto vrečko pojedu, ne vem tudi vonj ima na polivinil, čudno mi je da nihče tega ni še prijavil ?

gruntfürmich ::

jst na karitasu! pa še poceni je:))
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

king_saso ::

Kar pride, oz. kamor me pošljejo :D
Guns 'n' Roses! \m/

Ganon ::

Mercatorja se na daleč ogibam, ker je najdražji. Sem večkrat preverjal identične izdelke in bil vedno razočaran.

Relanium ::

Js tud nevem kako merkator živi ker tud mi imamo enake izkušnje z njim glede cen.
Nekak od tavelikih treh je po cenah najugodnejši tuš, pa včasih še špar.
Seveda tud hofer in lidl nista slaba ampak samo za določene zadeve.

krneki0001 ::

avstrija in en del slovenija. določena hrana orenk cenejša, nekaj je malo cenejše, nekaj pa orenk dražje, potem pa malo kombiniraš, vzameš tam kjer so stvari cenejše. Pa še bencin imajo avstrijci cenejši do 12 centov na liter 95 oktanskega.
Recimo otroško mleko hipp bio combiotic je v avstriji 2.57 evra manj kot pri nas na isti paket. Če vzamem samo to mleko v količini za cel mesec, prišparam z vožnjo vred. Pa ponavadi tankam gor, vzamem še kaj drugega in sem orenk prišparal.
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster

Relanium ::

Če so prihrank iveliki ok, ampak da bi za par centov skakal od trgovine do trgovine da vse skup nabereš se mi pa zdi bedasto.
Ampak nekateri prav to delajo :P

Brane22 ::

Lidl, HOfer. Tuš izjemoma, pa še to kako sadje v akciji.

Lidlova roba je ponavadi bistveno cenejša, pa praktično nikoli ni slaba, pri Tušu je pa vedno bolj kilava.

Kavo kupujem v Hoferju ( pa mogoče še kdaj kaj, če se izkaže za boljši deal)- tisto kilsko v zrnu za €5. Ne glede na ceno mi je ena najboljših in zame presega mnoge, ki so nekajkrat dražje. Ker mi je to osnovno živilo, sem se enkrat odpravil po štacunah, prinesel ene 15 kav in opravil en 15-way shootout test. Pristal sem na tej Hoferjevi in podobni Lidlovi.

T0RN4D0 ::

Večinoma hofer. Če rabim kaj specifičnega merkator, ker imajo avtomatske blagajne. V tuš sem nehal hodit ker se je bolj redko zgodilo da nebi na blagajni čakal 5 minut zarad kakšnih neumnosti, čeprav sem drugi v vrsti... :D
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

Ganon ::

Lidl in Hofer imata kvalitetno robo, s tem se strinjam.

harvey ::

Ganon je izjavil:

Lidl in Hofer imata kvalitetno robo, s tem se strinjam.

Bolj točno bi bilo reči - imata nekatere izdelke kvalitetne, ostalo pa tako kot ostali. Da bi vse izdelke preverjal in primerjal glede na ponudbo, bi ti tako nakupovanje požro precej časa, to pa ravno ni glavna preokupacija, ki bi bila cilj v življenju, da letaš od trgovine do trgovine za nekaj centov pri posameznem izdelku.

Splošna ocena, če primerjam naše trgovine z tistimi v tujini (avstrija, italija, nemčija), pa je ta, da je največja razlika v ponudbi sadja in zelenjave ter delikatese.
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------

hofer v avstriji ima večjo ponudbo sadja in zelenjave, pa če prideš v soboto popoldne v trgovino je vse sadje in zelenjavo po 50% cene, ker imajo ob nedeljah zaprto in bi se sadje pa zelenjava pokvarila in raje pod ceno prodajo, kot pa da bi stran metali.

Looooooka ::

Povsod. Niti eden nima vsega boljsega/cenejsega od ostalih ponudnikov.
Pri mlecnih izdelkih jih recimo trgovina lj mlekarn vecinoma vse pelje scat.
In tako naprej...pac moras vedet, kje kaj kupit. Ce ne zaradi cene pa zaradi kvalitete.

Pithlit ::

Eurospin - malenkosti, kar nam je pač všeč.
Hofer - toaletni! (pa še par malenkosti).
Lokalne zadruge - meso in mlečni izdelki.
Italija - sadje, zelenjava, prašek, testenine in riž, žgane pijače
Vinarji (potniki) - hja, vina.
Ribiči (potniki) - ribe, školjke, oljčno olje.

Kupujem pač tam kjer dobim najboljše za moj denar, če je poceni pa toliko boljše. V merkator ne hodim ker prodajajo gnilo (dobesedno) sadje in zelenjavo pa se mi zaradi tega zdi vprašljivo tudi vse ostalo. Najbljižji Tuš in Špar sta cca 60km stran. Leclerc pa skoraj 150.
Life is as complicated as we make it...

draciel ::

hofer , spin, spar..

cortez ::

Spar 30 %
Lidl 25 %
Hofer 18 %
Mercator 12 %
Italia 12 %
Eurospin 3 %

Zgodovina sprememb…

• spremenil: cortez ()

theBill ::

Spar, Mercator samo kakšne malenkosti občasno, Leclerc občasno kakšen večji nakup, ko imajo v katalogu več interesantnih stvari, določene stvari tudi Lidl in Hofer. V Tušu in Eurospinu me ne vidijo.

Mercator linija izdelkov je poden (predvsem generična, prav tako Mercator ni nič posebnega), medtem ko so Spar izdelki na nivoju, in zato večje nakupe največkrat opravim v Sparu. To ni le moja subjektivna ocena ampak to dejstvo potrjuje tudi zveza potrošnikov slovenije s svojimi testi - od špagetov do pralnih praškov. Mercator in Tuš izdelki so pri teh testih ponavadi redno na repu lestvice.

marvin42 ::

cortez si verjetno vodi bazo podatkov vseh svojih nakupov, da lahko tako natančne procente da ven :)
pa s tem ne mislim nič slabega, tudi jaz bi verjetno z malo truda iz svojega stroškovnika lahko potegnil obisk določenih trgovin po procentih. Čisto zanimiva ideja.
Mostly Harmless

damjan1980 ::

zelo dolgo sem kupoval v sparu. in mi je dokurcilo da me je vsakic na blagajni skoraj kap ruknila.
presaltal na hofer in lidl in tam kupujem zadnja 3-4 leta. po toliko casa v enem in drugem lahko potegnem neke zakljucke:

spar je zelo ok, samo drago

lidl hofer ni samo tu in tam kaksna kvalitetna oz. boljsa od spara, ampak velika vecina. to nam vedno znova potrjuejo tudi vip testi.

zelenjava - v sparu redno srecujes kaj gnilega, pri omenjeni dvojici prakticno nikoli

cena! pri mojem asortimanu artikov je neko povprecje spar 200€ na nakup, lidl hofer 150€
se pravi 50€ manj za boljso robo. za mene je to dealbreaker.

cas - da prekrizaris en spar od zacetka do konca, prilezes skozi blagajno, tam opravis vse formalnosti okrog pik, tock, srekov, katalogov, manjkajocih cen,..., porabis tocno 1x vec casa kot pri ostalih dveh. jebiga, jaz imam rad svoj cas in ga prezivljam vsepovsod drugje kot pa v trgovini. za sprehajalce po nakupovalnih centrih je pa to vse seveda plus.

minus pri lidl in hofer je manjsi izbor izdelkov, zato obcasno se vedno spar zavije. zavidam pa tistim ki hodite v merkator. Ocitno morate bit zelo premozni, ali pa enostavno nimate radi svojega denarja. drugega razloga za obisk te trgovine ne more bit

Merkator je cenejši kot špar, vsaj za izdelke, ki jih jaz kupujem tam.

damjan1980 je izjavil:

zavidam pa tistim ki hodite v merkator. Ocitno morate bit zelo premozni, ali pa enostavno nimate radi svojega denarja. drugega razloga za obisk te trgovine ne more bit

Za določene izdelke to sploh ni res. Recimo Mercator pusta skuta je cenejša kot Hoferjeva. Pa še ene par drugih izdelkov, seveda blagovna znamka Mercator. Pa sadje je večinoma cenejše kot v Šparu ter večinoma slovensko.
Poleg tega grem v Mercator lahko peš za vogal od bajte, za v Hofer pa porabim kakšen liter benza in dosti več časa. Tako da velike nakupe delam v Hoferju, vsakodnevne (1l jogurt, pusta skuta, sadje/zelenjava) pa v bližnjem Mercatorju.

Vajenc ::

Najcenejši je Eleclerc, največkrat pa me vidijo v Mercatorju, ker jih je največ in so vedno pri roki.
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

LuGi ::

Najcenejsi leclerc :)), not.

Hofer,lidl,spar,tus,mercator (drobnarije če jih nimam pri roki, ker je pač najblizji).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: LuGi ()

Mipe ::

Ma, zelenjavo ponavadi nakupujem na svojem vrtu. Najcenejša in najbolj zdrava. Včasih pa grem k svojem dedu pomagat na njivi in domov pripeljem cele gajbe ozimnice.

PecenkA ::

V tisti, ki je tisti trenutek bližja, ali pa se ustavim na poti do doma po službi. Ponavadi je to Tuš. Ali pa Mercator 100m stran od bloka.

minus pri lidl in hofer je manjsi izbor izdelkov, zato obcasno se vedno spar zavije. zavidam pa tistim ki hodite v merkator. Ocitno morate bit zelo premozni, ali pa enostavno nimate radi svojega denarja. drugega razloga za obisk te trgovine ne more bit

Meni je to plus. Ne zanima me 500 vrst kave. Hočem solidno kavo. In to dobim v Lidlu. Ena ali dve vrsti, nobena od teh napačna.

Enako je z oljem. Ali mlekom. Ali mesom. Ali sirom, salamo, jogurtom, jajci itd itd itd.

Najboljše osvežiloce prostorov sem našel v Hoferju. Dobiš tekočino skorajda na liter (375ml) za tisti €1 stvar DELA.

Enako je s sekret papirjem, servieti, kojekakvimi pastami in kremami itd.

izbrisiracun ::

Doma: vse meso, mleko, navaden jogurt, skuta, jajca,večina zelenjave, krompir, moka(žito v mlin), veliko sadja, marmelade in podobno

Ostanejo samo še razne testenine(malo), ješprenj, ribe, sir, sladkarije(bolj malo),kruh(boj malo pečemo doma) in podobno.

Najraje grem recimo 2x v Hofer in potem 1x v Špar. V Hoferju imam rad sir, ržen kruh in radler(občasno), obenem pa ne morem brez kosmičev iz Špara, tako, da jih kupujem na zalogo.
Hofer mi je sicer malo iz poti, tako, da je na koncu 3x v Špar in enkrat v Hofer, ampak ko bo zgrajen nov Hofer zraven bližnjega Špara bo vedno 2x Hofer in 1 Špar.

francek1 ::

krneki0001 je izjavil:

hofer v avstriji ima večjo ponudbo sadja in zelenjave, pa če prideš v soboto popoldne v trgovino je vse sadje in zelenjavo po 50% cene, ker imajo ob nedeljah zaprto in bi se sadje pa zelenjava pokvarila in raje pod ceno prodajo, kot pa da bi stran metali.

Na to sem v Mariboru v Košakih naletel tudi jaz.
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...

LuGi je izjavil:

Najcenejsi leclerc :)), not.

V primerjavi enakih artiklov povprečne nakupovalne košarice zagotovo. Nekatere stvari imajo nerazumljivo nižjo ceno.
Woody Allen

DOOM_er ::

spar, ker je najbližji, drugače pa hofer in lidl. Merkator je enkrat na leto :)
Robots will steal your job. But that's OK

Vajenc je izjavil:

V primerjavi enakih artiklov povprečne nakupovalne košarice zagotovo. Nekatere stvari imajo nerazumljivo nižjo ceno.
Povprečna košarica je ena taka čudna reč. Če bi kdo videl mojo, bi se verjetno zgrozil. :D

energetik je izjavil:

Vajenc je izjavil:

Povprečna košarica je ena taka čudna reč. Če bi kdo videl mojo, bi se verjetno zgrozil. :D

Res je. Ampak nekako moraš primerjati cene. Da bi imela ena trgovina vse izdelke ceneje od konkurence je praktično nemogoče.
Woody Allen

mtosev ::

a kakšne manjše trgovine še sploh odbstajajo? pred leti jih je blo ogromno zdaj pa vse šlo v kurac al so pa večji trgovci manjše pokopovali
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mtosev ()

MatejMatej ::

V Lidlu, odlično razmerje med kvaliteto in ceno.
Le mlečni izdelki od Lidla mi niso toliko všeč.
Pogosto kupujem ko so akcije, in si tudi naredim večjo zalogo.

Zgodovina sprememb…

Alamar ::

Brane22 je izjavil:

Meni je to plus. Ne zanima me 500 vrst kave. Hočem solidno kavo. In to dobim v Lidlu. Ena ali dve vrsti, nobena od teh napačna.

Čakaj, kako sedaj v Lidlu? Gor si pa napisal, da je ni čez Hoferjevo v zrnju.:))

Povprečen Mercator supermarket ima večjo in boljšo in predvsem cenejšo izbiro sadja in zelenjave. Sploh zadnji 2 leti so izredno izboljšali ponudbo slovenske pridelave po konkurenčnih cenah. Včeraj sem npr kupi celo slovenski kivi po 1.29 EUR in je odličen.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Alamar ()

jalovec09 ::

En čas v Šparu, potem Hoferju, zdaj ap več ali manj Mercator, Špar pa je svinjsko podražil čisto vse.

Pithlit ::

mtosev je izjavil:

a kakšne manjše trgovine še sploh odbstajajo? pred leti jih je blo ogromno zdaj pa vse šlo v kurac al so pa večji trgovci manjše pokopovali

Ja. Pa še zelo dobro jim gre... vsaj v naših koncih.

Alamar je izjavil:

Povprečen Mercator supermarket ima večjo in boljšo in predvsem cenejšo izbiro sadja in zelenjave.

Problem so manjši mercatorji... kjer jim sadje in zelenjava dobesedno gnijeta na policah.

Se je pa mercator kar fajn zmigal zdaj ko so pogruntali da jim diskonti odžirajo kupce. Nekatere stvari so dejansko spustili na konkurenčne cene. Nazadnje sem videla v mercatorju pol kile šampinjonov par centov ceneje kot pol kile šampinjonov v eurospinu. Ampak najlepše ima pa hofer.
Life is as complicated as we make it...

Zgodovina sprememb…

• spremenila: Pithlit ()

sverde21 ::

Alamar je izjavil:

Se je pa mercator kar fajn zmigal zdaj ko so pogruntali da jim diskonti odžirajo kupce. Nekatere stvari so dejansko spustili na konkurenčne cene. Nazadnje sem videla v mercatorju pol kile šampinjonov par centov ceneje kot pol kile šampinjonov v eurospinu. Ampak najlepše ima pa hofer.

Ja seveda so lahko znižali šampinjone toliko, če so jih nekaj časa nazaj prodajali po 5€ na kilo, medtem ko so bili v EuroSpinu pod 1€.
<?php echo `w`; ?>

RejZoR ::

En cenejši izdelek še ne pomeni, da so ratal ugodnejši. Tko kto folk govori da je ta in ta veriga najcenejša. Nobena ni, imajo posamezne stvari cenejše, ni pa nobena nasplošno bistveno cenejša.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

ramiz?! ::

meni se zdi smešno ker nekateri omenjate da v šparu in mercatorju srečujete gnilo zelenjavo in sadje ... vidim da vas je večina geekov in vas ne razmišlja z glavo ... hvala bogu, da vidiš gnile stvari, vsaj veš da so kolkor tolko naravne ... mene pa kar stisne ko grem kdaj v hofer in lidl pa je zelenjava kar svetleča, plastična in vsaka paprikica posebej pakirana ... veste kolko je tm umetnih snovi notri, kolko gre plastike za pakiranje??? hofer, lidl - ne hvala ... ne pravim da je mercator super ampak je vseeno boljše...

še ena stvar ... na tv je bila oddaja kjer je človek kupil por v mercatorju in je po nekaj časa normalno začel gniti, medtem ko je tisti iz lidla ostal enake barve in nespremenjen še po enem mesecu od nakupa ...

pa še bi lahko našteval takih primerov...

no kar sm hotu povedat je to da se je treba odločit (oziroma glede na svoje zmožnosti) a hočeš jesti zdravo in a ti to veliko pomeni, al ti več pomeni jesti poceni in nezdravo oz. škodljivo ... mislem da je še vedno kar nekaj izbire, se pa standard slabša ravno z hoferji, eurospini, lidli in drugimi, ki prodajajo prepoceni kitajsko umetno hrano
Never regret anything, there's always a reason things happen.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ramiz?! ()

šernk ::

Priporočam da zelenjavo imaš doma, če že gledaš glede tega. Ker tista v mercatorju je ravno toliko prepojena s strupi kot v hoferju. Samo kar rabi zelenjava za prevoz od točke A do točke B je tista pridelana na vrtu že gnila, zelenjava zdrži kakšen dan v hladilniku to je pa to. (ne bo dolgo ko bo pa treba tudi slednjo škropiti...tisto kar vi kupujete kot bio sploh ne obstaja več, ker če ne vržeš škropiva niti 1x na leto imaš prazen vrt...krompir, paradižnik,...vse zgori).
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

Čakaj, kako sedaj v Lidlu? Gor si pa napisal, da je ni čez Hoferjevo v zrnju.

Saj. Najraje mam Hoferjevo, Lidlova je blizu. Če se mi da v Hofer, vzamem tam, če pa ne, vzamem Lidlovo in se ne sekiram dosti.

Super Sonic ::

hofer, lidl - ne hvala ... ne pravim da je mercator super ampak je vseeno boljše...

Kaj pa je v Mercatorju boljše? Točno, definiraj kaj. Ko govorimo o nekem "srednjem" razredu kvalitete, sta Hofer in Lidl pobrala vsa mesta na lestvicah. V bistvu je ravno obratno od tega - Mercator ima pod svojo blagovno znamko 2 razreda manj kvalitetno hrano. Ko dela VIP test še nisem zasledil, da bi Mercator, s kateri koli izdelkom, uspel vsaj približno priti ob bok Hofru po kvaliteti (s tem da je cena x faktor).

hvala bogu, da vidiš gnile stvari, vsaj veš da so kolkor tolko naravne

Pakirane paprike v vrečah ima tudi Mercator, kakšne bistvene razlike v zelenjavi pa ni, samo Mercator ima širšo ponudbo. Še vedno pa Mercator kupuje pri istem trgovcu (v Italiji) kot vsi ostali. Če hočeš "boljšo" zelenjavo, ki bo sezonska, bo treba na kakšno dobro kmetijo v okolici. Vse ostalo je isti šmorn, drugač zapakiran, le da ga je v Mercatorju mal več kot diskontih.

Ko sem januarja hodil po Frankfurtu (Paperworld) in sem malo spraševal proizvajalce, praktično vsi, ki jim gre dobro, delajo z verigami tipa Aldi. Stadler tako dela barvice in vse ostalo za kakšno serijo pod neko no-name znamko. V stvari dobi potem končni kupec za par € odlične barvice, ki so, spet, x krat boljše od nekih Lumpi stvaritev, ki jih fura Mercator. Žal je tko, da ta analogija fura tud v živilski branži, zato praviloma za nemške diskonte delajo najboljši brendi (in kot smo že ugotovil, tudi Ljubljanske Mlekarne če pridejo zraven, ki jim dajejo jogurt za 1/2 cene v Mercatorju).

Spar je podobna zgodba toda ima vsaj lastno blagovno znamko poštimano (tiste stvari so mi dobre).

Če pa govorimo o načinu prehranjevanja in koliko preveč soli, sladkorja in ostalih umetnih stvari absorbira sodobni človek v generalnem, to si pa odprite svojo temo, pa tam nažigite.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share
«
1
2 3

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Hrana iz Lidla, Spara, Hoferja, Tuša, Mercatorja itd. (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Loža
347109931 (46389) zmaugy
»

Eurospin vs Mercator (kvaliteta izdelkov) (strani: 1 2 3 4 )

18652896 (31294) gruntfürmich
»

Slovenski jogurt v Hoferju cenejši kot v Mercatorju (strani: 1 2 3 4 5 6 )

28259598 (44366) cholt45
»

Kje kupujem in zakaj

Oddelek: Kaj kupiti
434744 (4024) fosil

Več podobnih tem