» »

Predvajanje z ASUS O'PLAY

Predvajanje z ASUS O'PLAY

abaximan ::

Hoj!

Pri predvajanju mkv in m2ts prihaja do groznega zamika zvoka. Gre za datoteke, ki so načeloma večje od 30GB, vendar se je kasneje izkazalo, da se ista težava pojavlja tudi pri manjših datotekah nad(10GB. Da bi bila težava z predvajalnikom, nekako dvomim, ker sem takšne datoteke za foro že predvajal tudi preko mreže na navadno 100MHZ tv in se podobna težava ni nikoli pojavila. Sicer je pri previjanju naprej ali po pauvzi pri najbolj glomaznih datotekah slika malo zakašljala, vendar je po 2-3 sekundah vse delovalo normalno.

Edina spremenljivka je nov TV. O'Play imam zdaj preko HDMI prikljopljen na LG 42LM620S 3D LCD LED Smart TV. Najprej sem mislil, da je težava v prenosu podatkov čez mrežo (O'Play ni na wi-fi) in sem nekaj različnih datotek presnel na zunanji disk in predvajal zadevo direktno preko USB, vendar je pri predvajanju še vedno prihajalo do zamika. Dejansko se je ista težava pojavila, ne glede na to ali sem datoteko predvajal preko mreže ali direktno iz zunanjega diska. TV sicer premore neko usklajevanje zvoka, vendar je kljub vsemu zamik še vedno tu. Sicer očitno manjši, a še vedno preveč moteč za gledanje. Igral sem se tudi z izhodnimi zvočnimi nastavitvami RAW in LPCM dual/multi, vendar ni pomagalo.

Te iste datoteko predvajal še iz zunanjega diska in preko mreže direktno s media playerjem, ki ga premore TV in tokrat sta bila zvok in slika kot se šika :) - m2ts datoteko sem sicer moral preimenovati v mkv, ker TV m2ts datotek ne prepozna, niti ne zna predvajati blurayev iz map na disku. Kompromis, da glavno datoteko m2ts datoteko preimenujem mkv je sprejemljiva rešitev, vendar žal ne delujejo podnapisi, ker so ti še vedno PBS.

Mogoče kdo ve ali je na LG (not so)SMart TV možno naložiti kkašen drug predvajalnik, v rangu VLC playerja, ki predvaja dejansko vse?

Po forumih sem tudi videl, da obstajajo tudi različni HDMI kabli. Bi lahko mogoče bi to vzrok? Obstoječi HDMI kabel je dolg 1m, zato to po mojem ne bi smel biti tak problem, se mi pa zdi ful nategm da bi za kabel dajal 20 EUR ali več.

Alternativa bi verjetno bila, da bi filme predvajal preko laptopa, ki ima prav tako HMDI izhod, samo glede na to, da imam cel video/sistem se mi zdi to totalna neumnost :), samo če ne bo druge pač ne bo :(

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Wd TV Live (strani: 1 2 3 421 22 23 24 )

Oddelek: Zvok in slika
1173213622 (57085) scipascapa
»

LG 3D SMART TV in nedelujoči podnapisi (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
529698 (8492) ttommy
»

h.264/DVD/DivX player (strani: 1 2 3 444 45 46 47 )

2330257945 (72037) dope1337
»

Edini blu-ray predvajalnik z MKV podporo? (strani: 1 2 )

9020054 (12634) filipc
»

BluRay image na Samsung TV

303757 (3207) jest10

Več podobnih tem