» »

Ruter

Ruter

barossa45 ::

Zdravo, imam eno težavo
Ponudnik interneta mi je dal nek njihov modem, ker imamo optiko..
Ugl. ta modem ima samo en izhod za internet, ostalo je za tv. In če jaz v ta modem priklopim televizjo, računalnik potem stvari lepo delujejo. Ker pa seveda je v vsakem vogalu hiše eden računalnik, smo kupili še dodaten ruter kateri ima več izhodov.
Ko pa jaz vklopim računalnik v ta ruter, mi pa začne downlodat tudi s hitrostjo tam do 5mb/s (prej 1mb/s) in seveda potem TV ne deluje več tekoče.
Zgleda, da je ta ruter tako agresiven pa pobira ves signal. Se da kako na ruterju omejit hitrost prenosa ?
lp.

NeMeTko ::

Če imaš optiko, nebi smel imeti popolnoma nobenih težav hkrati poganjati 10 TV sprejemnikov in poleg njih še 100Mbit/s internet - tebi dela pa že težave pri 5 MBit/s.

Ne vem, kakšno 'škatlo' ti je provider naštimal, kamor imaš vključen TV in router, ampak očitno je nekaj zelo narobe s to škatlo.

Najbolje, da pokličeš hotline od providerja in prijaviš težavo. Verjetno ti bojo zamenjali tisto škatlo in bo problem rešen.

Tvoj router tu pri vsem tem ni nič kriv. Optika zmore tudi 1Gbit/s, provider pa potem omejuje tvojo hitrost glede na naročniško razmerje. Tako preko routerja ne moreš hitreje komunicirati (v praksi router celo zavira promet), kot če se povežeš direktno na providerjevo 'škatlo'.

Pri T-2 ti na optiko priklopijo switch, kaj za eno čudo si pa ti dobil, s samo dvema portoma, pa nebi vedel (bi pa bilo zanimivo to videti).

kamuee ::

Ziher je na kakem siol-u al pa amisu oni majo nek šrot od opreme, jest mam optični switch od t-2 z 8 porti in nimam nobenga problema ter 100 Mbit/s linijo. Zamenjaj operaterja..

jest sm to nardil, sm biu na siolu prej, skos neki jebalo, popizdu in zamenjal operaterja, šel na t-2 vzel paket t4 z 100Mbit linijo in nimam več nobenih problemov..8-)
AutoCAD MAP 3D DWG Designer (Mechanical, Electrical)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kamuee ()

barossa45 ::

Zaenkrat imamo Amis, možen je samo še siol, drugi operaterji se mi zdi da niso za nas možni(lahko kje pogledam?)

Zgodovina sprememb…

NeMeTko ::

Če je optika od telekoma, potem mislim, da lahko poljubno izbereš ponudnika.

Vendar to nima veze s problemom, ki ga imaš. Vsakemu ponudniku se lahko zgodi, da pride do tehničnih motenj ali okvare na opremi. Če hočeš kaj rešiti, moraš poklicati ponudnika in z njegovo tehnično podporo odpraviti problem. Če ponudnika ne obvestiš o težavah, ta zanje ne more vedeti in logično tudi ne more poskrbeti za tvoje zadovoljstvo.

O menjavi ponudnika pa razmišljaj potem, ko boš imel tehtne razloga (cena, neodzivnost, ponavljajoči problemi na strani ponudnika), ne pa zato, ker je nekdo rekel, da ima on drugega ponudnika, s katerim je velezadovoljen. Vsak nogometni klub ima svoje navijače in nikjer ne piše, da moraš tudi ti navijati za isti klub kot bežni znanec.

Upam, da si že zdavnaj vzel v roke telefon in prijavil težave.

kamuee ::

Lahko če je optika spelana , sicer je 6 eur višja naročnina za optiko pri t-2 če greš preko siol optičnega omrežja, poglej si na t-2 strani na ceniku.. Maš vse na t-2 strani lepo razloženo.
AutoCAD MAP 3D DWG Designer (Mechanical, Electrical)

kamuee ::

barossa45 je izjavil:

Zaenkrat imamo Amis, možen je samo še siol, drugi operaterji se mi zdi da niso za nas možni(lahko kje pogledam?)


Najlažje ti je poklicat na t-2 pa poveš adreso svojo in ti bojo povedal če imaš njihovo optiko lahko ali ne. Vem pa da v moje koncu imajo ljudje probleme z ceno, ponudbo in storitvami probleme.
AutoCAD MAP 3D DWG Designer (Mechanical, Electrical)

barossa45 ::

Logično, da sem najprej poklical ponudnika. Optika je od Tritela, če jaz prav vem. Dogaja se nam to že od kar imamo optiko (1 leto), klicali smo jih že 100x
vsakič reče, bomo sporčili ne vem komu, in potem čez 2 ure reče, da je zrihtano. Poslali so tudi k nam nekoga da je gledal televizijo, in seveda takrat ko je on gledal ni zaštekala pa, da si ne vem kaj naredil. Saj vam pravim, da ko ni tega ruterja prikloplenega, dela TV lepo oz smo to prvič poskusili včeraj, tako da bomo videli kako bo naprej.

Zgodovina sprememb…



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Katerega internetnega ponudnika izbrati? (strani: 1 2 3 435 36 37 38 )

Oddelek: Omrežja in internet
1881563755 (755) MrStein
»

Gradnje optike, VDSL central.... (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Omrežja in internet
30659851 (25910) Lonsarg
»

Internet se ne ceni več (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
11611885 (8758) darksamurai
»

Siol nove cene

Oddelek: Omrežja in internet
466678 (4150) Grey
»

SiOL ZELO poizveduje za T-2jevci ! Jim teče voda v grlo? :) (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Omrežja in internet
19117625 (9703) pizdindim

Več podobnih tem