» »

kako debian

kako debian

svejk ::

ja sam en vprasanje, sem si dol potegnil debian linux pa me zanima a se to lahko tko poinstalira kot winse z boot cdjem.

aja ta drugo pa je zakaj je 7 cd jev?

PaJo ::

Ja prvi cd je boot, seveda ce si prave isote dol potegnil. Za osnovni install ti je dovolj prvi cd, potem pa tako lahko vse DEB paketke dobis na internetu, kakor pac zelis:D
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

roscha ::

Ni povsem res. Vseh prvih 5 cdjev je bootable. Zanimiva pa sta predvsem prvi in peti. Prvi je generic boot, peti pa BD 2.4 boot -> kernel 2.4 in možnost ext3fs ali raiser fs-ja.
Za inštalacijo preko interneta pa ni potrebno DLjat niti prvega CD-ja. Zadostuje kreirat (mislim da) 5 disket, install pa se potem nadaljuje preko i-neta.

by!

in koliko je smotrno met velike tiste tri diske ki jih linux rabi, ce mas se na disku win xp, disk pa je velik 40gb

Featur ::

Jaz pa bi se nekaj druga vprasal in sicer, dolpovlekel sem cd1 in o ipv6 ne sluha ne duha. Sedaj se dolvlecem cd2, verjetno ostali cdji vsebujejo nekatere module. Nikjer pa nisem zasledil kaj v resnici vsebuje kateri cd. Torej zelim sistem z ipv6 podporo, kaj mi je narediti ob cisto svezi instalaciji Debiana iz cdjev.

Gandalfar ::

Pri meni je samo sistem (torej vse razen /home) veliko 2G pa imam vse zivo gor. Da bos ziher si pa lahko das ene 5Gb pa imas se /home zraven. Torej za sistem rabis okoli 3G za sistem potem se 2xRAM ter kolikor si pripravljen dati za /home torej tam kjer bos imel svoje osebne datoteke.

Featur ::

Citirano iz strani:
First you will have to compile a kernel with IPv6 support. The process for making and installing a new kernel is well documented elsewhere. The main point for this step is to turn on experimental features then go into networking options and turn on IPv6 protocol. You can find more details in the IPv6 Howto. If you want to use the iproute tools, also configure CONFIG_NETLINK, CONFIG_RTNETLINK and CONFIG_NETLINK_DEV too.

Jaz nebi rad sedaj sam kompajlal na roko kernela, zelim samo enostavno installirat iz cdja. Sigurno more to tudi delovat.

roscha ::

Gandalfar: mal si se zatipkal. Sistem recimo 5Gb, SWAP 2x RAM, /home pa ostalo. Ni pa nujno da /home ločuješ od boot particije. Lahko furaš samo 2. boot+/home in swap. Ni pa ravno najboljša odločitev.

Featur. No go. Bo treba kar lepo kernel prekompajlat. Saj ni tak bav bav.
Pravzaprav pa: mogoče, ampak ZELO mogoče je na vanilla boot CDju ipv6 že vključen. Nisem siguren. Vanilla CD naj bi imel vse module že skompajlane. Samo bo treba še enkrat inštalirat. Po moje se ne splača, bolje da kompajlaš.

by!

roscha:

gandalf@a1200:~$ df -h
Filesystem Size Used Avail Use% Mounted on
/dev/hde1 9.2G 2.0G 6.8G 23% /
/dev/hde3 46G 21G 23G 47% /home

sicer vem da to ni optimalna razporeditev a se mi ni dalo ukvarjat, ko sem postavljal. Gor imam KDE3, Openoffice.org, igre, mozillo, razvojna orodja potreba za kernel skompajlat ... dpkg -l pravi da je 830+ paketkov namescenih. Aja se GNOME mislim, da je gor. Ne vem kaj bi si ubistvu se dal na sistem, da bi potreboval vecjo /

Mislim jaz utemeljujem stevilko 3Gb na mojem sistemu. Sicer imam 9.2G particijo a vseeno. Verjetno imas tudi ti kaksen dober razlog zakaj 5G tako, da bi ga z veseljem slisal. Bom vedel naslednjic bolje svetovati.

se tole kako s cfdiskom naredis tele tri particije, pa zraven mas xp na disku, kak je postopek matr tole je pa tezje kot pa winsi )))

ja zdej mas nek dolocen unpartitioned prostor na disku,

gres na new pa izberes tam linux swap (mislim, da ima cifro 83) pa potem das da je velikost 2xRAM .. potem pa se eno pa das Linux (mislim, da je 82) pa pustis, da je tolk velka kokr ti je se prostora ostalo.

Zdej samo se pazi katera particija je bootable. Potem pa samo se write to disk pa si.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Debian Gnu/Linux kot workstation (strani: 1 2 3 437 38 39 40 )

Oddelek: Operacijski sistemi
1960119200 (34874) RedDrake
»

Kratek uvod v FreeBSD (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

51465654 (29392) Prospekt
»

Bi Linux? Bi Debian? Ubuntu! (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

53034169 (21710) Trubadur
»

Linux

322647 (1907) nicnevem
»

prilagajanje rad hat 9.0 (strani: 1 2 3 )

1395927 (4522) TICKO

Več podobnih tem