» »

Čudne težave z brezžičnim omrežjem

Čudne težave z brezžičnim omrežjem

dolenc_999 ::

Že zelo dolgo časa se spopadam z zelo čudnimi težavami glede brezžičnega omrežja.
Zadeva izgleda zelo preprosto, a ima kup (meni) ne logičnih težav.

Torej težava je v tem, da se mi računalnik (stacionarni) kdaj nikakor noče povezati na domačo vstopno omrežno točko. Na spisku razpoložljivih omrežij ga npr. kdaj sploh ne najde, kdaj je prikazan in kaže kar soliden signal a se noče povezati. Čudno se mi zdi to, da mi najde sosedovo omrežje, našega domačega pa včasih ne.
Pogosto se mi nato poveže, imam srednje močni signal a, ko samo hočem odpreti brskalnik se povezava prekine. Kot da bi bilo omrežje preveč obremenjeno.
Menjal sem tudi omrežne kartico, sprva je delovalo, včasih se pa kar zmisli in ne bo povezalo ali sploh našlo omrežja.
Iskal sem rešitve po internetu in našel način da menjaš "kanale na katerih naj bi omrežje oddajalo." Glede tega sem bral, da če ima več omrežij nastavljen isti kanal lahko pride do interefernc. Nekako tako kot radijske frekvence.
Najbolj čudna stvar pa je ta, da vsi ostali računalniki in naprave normalno sprejemajo signal in se brez težave povežejo na omrežje. Razlika med mojo in bratovo sobo je okrog 5 metrov in njemu deluje vse normalno, meni pa se vedno pojavljajo težave. Opazil sem tudi da če imam npr. prenosni računalnik v svoji sobi imam po navadi zelo slab signal ali ga sploh ni, takoj ko zapustim svojo sobo se signal izboljša in računalnik se normalno poveže na omrežje. Lahko bi rekel, da se to pojavlja le v moji sobi, kakor čudno se to že sliši.
Razmišljal sem, če lahko probleme povzročajo naprave v hiši, a je za steno v moji sobi le mikrovalovna pečica in dvomim bi lahko to tako zelo motilo signal.

Nekako ne vidim več rešitve, zanima me pa, če lahko kupim še en usmerjevalnik, ki bi ga nastavil v našem nadstropju in ga nekako povezal s centralnim usmerjevalnikom v nižjem nadstropju (če je kaj takega možno). Mogoče, bi se signal ojačil in ne bi imel več problemov s tem.

Prosil bi za pomoč. :)

Duhec ::

Mogoče ima tvoja soba več železja okol sebe. :)
Če je problem v moči signala in če imaš v stacionarnem wireless kartico, potem je fajn, da je tista antenca čim bolj na prostem in ne kje pod mizo ob steni.
Nekatere wireless kartice imajo antenco na podaljšku in ne fiksno v kartici, kar omogoča, da antenco daš nekam na mizo in tako omogočiš čim boljši sprejem.
Zdaj imaš več variant:
*Menjaš lokacijo kompa v tvoji sobi na bolj udobno mesto po sprejemu
*Podaljšaš antenco in jo tako postaviš bolj na prosto mesto
*Brezžični router (če je seveda možno) postaviš na boljše mesto za tvojo sobo.
* Nabaviš AP (access point), ki tako podaljša domet tvoje wireless routerja (samo ga moraš postaviti na mesto, ki omogoča dober sprejem v rvojo sobo) Ceneje je, da že wireless router postaviš tako, da bo za vse odjemalce nekako enak sprejem.
*Zamenjajta z bratom sobe/računalnika (za test) :)
in še kaj bi se našlo...

amigo_no1 ::

Bo delal dodaten AP, če prvotni wifi router ne podpira wds-ja ?

Duhec ::

Za AP sem imel v mislih low cost žično varianto priklopa v WLrouter. Recimo, če ima kablažo iz enega štuka v drugega že potegnjeno, WLrouter je recimo v prvem štuku (pokriva zgoraj), v spodnji štuk pa počiš AP, ki pokriva brezžično spodnji štuk.

dolenc_999 ::

Bom preiskusil še kartico na podaljšek, mislim da celo nekje imam eno.
Lokacijo računalnika ne bi menjal, saj ga potrebujem za šolo, drugo leto pa še toliko bolj, ko začnem na faks hodit.
Glede telih Access pointov, to bi moral kupiti razdelilnik ali še en dodaten router? Katerega bi mi priporočal?

Upam da se bo tole rešilo. It's driving me mad! ;(

EDIT:
Točno tole iščem, kar je na tej sliki, extension point. Kaj bi za to lahko uporabil?

Zgodovina sprememb…

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 434 35 36 37 )

Oddelek: Omrežja in internet
1804576746 (580) Ales
»

WiFi - prepoznavanje omrežja

184782 (3448) barocco
»

Ženska za računalnikom, prosim za pomoč :) (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
7819613 (17508) pobalinka2
»

kako povečati WLAN signal v hiši

197592 (6419) Karen
»

wireless LAN (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
734787 (3540) pujsek_

Več podobnih tem