» »

PC na TV - ni barv!!! HELP!

PC na TV - ni barv!!! HELP!

veljanov ::

Imam grafično Radeon 9000pro 64 in prek kabla sem se priklopil iz računalnika na SCART na TVju. Slika je, ampak barv pa ni!!! Kaj mi je storiti? Javlja mi, da TV podpira max resolucijo 1024x764 v 60 MHZ. Tudi če izenačim resoluciji, ni barv.

Strokovnjaki, na plan!

gumby ::

malo poišči po forumu, ker se to vprašanje pojavi 3x na dan...|O

ja, 100.000 opcij ampak men nič jasn. A rabim kaj dokupit al sam nastavitve preštimat. In če slednje, kako? Zraven grafične sem sicer dobil en adapter ampak glede na to da gre kabel (S-VHS in audion činč) direkt v PC in na drugis trani direkt v TV, se z adapterjem nisem ubadal.

Torej: kaj narediti v konkretnem primeru:

1) Kako popedenat nastavitve
2) Če treba dokupit, kaj?

BTW, TV je star cca 7 let in ima samo Scart, UHF/VHF in izhod za slušalke. It that helps any...

Blup ::

Prastavi iz PAL v NTSC ali obratno...

Blup
:\

No go! Poizkusil, a ni nič boljše. Na svojem monitorju ima obljukano Use this device as primary display in Extend MY windows desktop to this monitor, na TVju pa samo Extend MY windows desktop to this monitor, pa se mi na Tv projecira samo desktop ozadje;(( Seveda še vedno ČB.

Menjal NTSC in PAL, updejtal driverje, pa nič...

Še kakšna ideja?

Aja: poleg tega, da je na Tv samo desktop ozadje, se mi pokaže še miškin kurzor na TVju, čim pride na rob monitorja, kot da bi bil Tv drugi del monitorja... Confusing!

No, a se komu sanja, kaj nardit?

City ::

Mogoče zato ker imaš povezano z S-VHS priključkom? Daj poveži še z činči ali samo s to opcijo, mogoče je to to?? Pri meni na S-VHS dela samo ČB.

js ::

Čb sliko imas verjetno zato, ker v tvojem scartu na tv niso prikljuceni kontakti za svhs. Edina moznost so cinci al pa da odpres tv, kar je pa nima smisla.

Blup ::

Seveda se ti kurzor na TVju pokaže, ker imaš naštiman da se ti desktop razteza čez dva zaslona (monitor in TV) ... se pravi imaš resolucijo 2048*786 ...

Za barve je pa vrjetno to res kar so ti že povedal... ker če bi bil standars napačn bi slika vrjetno tut skakala ipd...

Blup
:\

Zoidberg ::

ali ima kdo slucajno "nacrt" kako mara skart zgedati oziroma kaksen pinout ali nevem kaj
Just keep on trying, keep on flying. I will be the light.

pezo ::

Jaz sem imel isti problem, pa imam nov Tv 16:9.Tu je neka fora, ker gredo po istem kablu audio in SVHSvideo in butast TV tega potem ne zna ločit(čeprav piše, da je eden scart posebej za digitalije).
Pri meni je sedaj tako: iz PC grafične kompozitni video izhod in iz zvočne gresta v scart adapter, ta pa v video recorder.Iz videa pa normaln koaksialc v TV.
Rešitev ni najboljša, ker moram vedno na TV premenjati kabel, vendar je zaradi oddaljenosti to bila še najboljša rešitev.Poskusil sem z združenim koaksialcem iz kabelske in PC v TV, vendar so butasti gorenjci na kanal rezerviran za VCR obesili program in je seveda močnejši signal.Tolk za enkrat.V glavnem poskusi s kompozitnim izhodom, bi moglo gret.

Good luck

pezo ::

Aja pa še zaradi miške in desktopa na TV.
Vklopljeno imaš nwiev opcijo.V tem primeru, če hočeš gledat film na TV, ga zaženeš na PCju in z desnim klikom odpreš meni, izbereš _pošlji aplikacijo na drugi monitor_ in ko končaš zopet isto.Precej komplicirano in če si prehiter in izbereš _raztegni aplikacijo na oba_ iščeš miško v drugi sobi na TVju in sploh p..
Če se ti gre samo za gledanje filmov izberi rajši funkcijo clone.V tem primeru imaš na obeh ekranih isto sliko.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

PC na TV - splošni nasveti (strani: 1 2 3 437 38 39 40 )

Oddelek: Zvok in slika
1962583601 (22930) Dominator
»

PC NA TV

Oddelek: Strojna oprema
458515 (7910) opeter
»

r9800 pro in težave z tv out

Oddelek: Pomoč in nasveti
14868 (729) kriko1
»

Radeon 9000 pro 64MB TV OUT