» »

Mikrovalovke škodljive ali ne?

Mikrovalovke škodljive ali ne?

1
2
3 4

Blinder ::

Invictus je izjavil:

lonz je izjavil:

Konec koncev je tudi svetloba sevanje, pa radio je sevanje pa še kej druga; pa še kar migamo.



Mikrovalovno so odkrili, ko si je nek znanstvenik skuhal svoj trebuh. Dobesedno. Ker je stal pred radarsko anteno delovanju.

.



maš kaki link na to?
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 1080 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

mojsterleo ::

primar je izjavil:


...saj pravim možno da je larifari, ker nisem spremenil samo tega, pač pa celotni način prehranjevanja. No glede kalorij pa je mišljeno, da je to vse kaj dobiš iz te hrane, nič pa vitaminov ter ostalih zadev ki jih telo pač rabi za funkcioniranje.
vsako kuhanje unicuje vitamine.
najlaze se izognes praznim kalorijam tako, da jes raznoliko hrano. mikrovalovna s tem nima nic.

ivanuscha ::

Je od cene mikrovalovke kej odvisna varnost oz. količina sevanja? Ker recimo tale je zelo zelo poceni: http://www.mimovrste.com/artikel/331000...
Ima sploh vrtljiv pladenj?

Fukomuko ::

jype je izjavil:

primar> Problem bi naj bil v tem, da se mulekole s tem ko sledijo menjavanjem polov usmerijo. Ta usmeritev pa bi naj bila ključ po katerem telo prepozna posamezne nutriente.

Lahko ti zagotovim, da to ne drži.

Seveda, kar slepo bomo verjeli v vse, kar ti zatrdiš.8-O

The following is a summary of the Russian investigations published by the Atlantis Raising Educational Center in Portland, Oregon. Carcinogens were formed in virtually all foods tested. No test food was subjected to more microwaving than necessary to accomplish the purpose, i.e., cooking, thawing, or heating to insure sanitary ingestion.

Here's a summary of some of the results:

- Microwaving prepared meats sufficiently to insure sanitary ingestion caused formation of d-Nitrosodienthanolamines, a well-known carcinogen.
- Microwaving milk and cereal grains converted some of their amino acids into carcinogens.
- Thawing frozen fruits converted their glucoside and galactoside containing fractions into carcinogenic substances.
- Extremely short exposure of raw, cooked or frozen vegetables converted their plant alkaloids into carcinogens.
- Carcinogenic free radicals were formed in microwaved plants, especially root vegetables.
- Decrease in nutritional value

Russian researchers also reported a marked acceleration of structural degradation leading to a decreased food value of 60 to 90% in all foods tested. Among the changes observed were:

- Deceased bio-availability of vitamin B complex, vitamin C, vitamin E, essential minerals and lipotropics factors in all food tested.
- Various kinds of damaged to many plant substances, such as alkaloids, glucosides, galactosides and nitrilosides.
- The degradation of nucleo-proteins in meats.

vir: http://www.health-science.com/microwave...

Arto ::

Pa kje vi najdete take strani ljudje? In da si jih še upate navajat kot kredibilen vir. Groza.

Fukomuko ::

Povzetek študije zate ni dovolj kredibilen vir? Kaj pa naj potem prilepimo?

jype ::

Najprej napišeš

Fukomuko> Seveda, kar slepo bomo verjeli v vse, kar ti zatrdiš.

potem prilepiš študijo, ki ugotavlja nekaj popolnoma drugega (ne govori o nobeni usmerjenosti, menjavanju polov, prepoznavanju nutrientov ali čemerkoli podobnem), na koncu pa rečeš še

Fukomuko> Povzetek študije zate ni dovolj kredibilen vir? Kaj pa naj potem prilepimo?

Halo? Kje je pa študija, ki ugotavlja, kakšne so snovne spremembe v hrani pri katerikoli drugi metodi gretja, s katerim hrano skuhamo ali odtajamo? Zakaj neki po tvoje dohtarji odsvetujejo ocvrto hrano?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

RejZoR ::

Glede na to kolk so evropske in ameriške inštitucije našpičene za karcenogene snovi nekako ZELO MOČNO dvomim, da bi potem veselo pustili uporabo mikrovalovk, če po tej študiji sodeč VSA živila spremenijo v karcenogena... Mislim, sej so tolerance in so kakšni E-ji vseeno dovoljeni kljub rahlo sumljivim lastnostim, ampak tole je pa mal smešno no. Kr vse se spremeni v karcenogeno. Ja, right...

Okus ima lahko drugačen v kar ne dvomim. Način kako se hrana segreje je drugačen kot pri klasičnem kuhanju in je povsem razumljivo.

Tko mal osnov:
Microwave oven @ Wikipedia

Not je tud napisano glede karcenogenosti, sevanja in uničenja vitaminov in mineralov...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

francek1 ::

Včasih, ko berem nekatere prispevke kar dvomim, da sem na tehnološkem forumu, kjer bi morala biti znanstvena dejstva na prvem mestu....
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...

Okapi ::

Poglej enkrat, mentor kakšnim diplomskim je bil na FRI profesor Kononenko, in bi ti moralo postati jasno, da tudi naravoslovci niso imuni na bedarije.

Evo, tule sta dve:
- Ugotavljanje efekta različnih majic na posnetke koron prstov s Kirlianovo kamero.

- Analiza vpliva Bachovih kapljic na GDV posnetke [bachove kapljice so homeopatija, GDV pa naprava za snemanje avre, v bistvu kirlianova kamera].

O.

gruntfürmich ::

jype je izjavil:

Ve se, da sevanje, ki ni ionizirajoče, zelo težko škodi organizmom.

to je res, vseeno pa so priporočila zdravstvene organizacije da se izogibamo močnim električnim in em poljem, kot so življenje pod daljnovodi ipd...

#
kirlianova kamera ima sicer teoretske osnove za delovanje. če pa deluje v smeri za kar jo interpretirajo pa je druga zadeva...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Zgodovina sprememb…

jype ::

gruntfürmich> to je res, vseeno pa so priporočila zdravstvene organizacije da se izogibamo močnim električnim in em poljem, kot so življenje pod daljnovodi ipd...

Nihče ne zna dokazat ničesar, se pa ljudje, ki vedo da so pod daljnovodi, počutijo čudno.

Tiste, ki jih zaradi wifija boli glava, neha bolet glava, če ne vedo, da imajo AP v sobi.

roli ::

Jaz živim že vse življenje poleg transformatorja - ga imam na vrtu pa nebi rekel da se počutim čudno.
http://www.r00li.com

Okapi ::

kirlianova kamera ima sicer teoretske osnove za delovanje.
Ja, meri prevodnost, kot se spreminja zaradi vlažnosti kože.

O.

Fukomuko ::

Še par povzetkov študij, da bo bolj strokovno:

- A study published in the November 2003 issue of The Journal of the Science of Food and Agriculture[5] found that broccoli "zapped" in the microwave with a little water lost up to 97 percent of its beneficial antioxidants. By comparison, steamed broccoli lost 11 percent or fewer of its antioxidants. There were also reductions in phenolic compounds and glucosinolates, but mineral levels remained intact.

- A 1999 Scandinavian study of the cooking of asparagus spears found that microwaving caused a reduction in vitamin C[6] .

- In a study of garlic, as little as 60 seconds of microwave heating was enough to inactivate its allinase, garlic's principle active ingredient against cancer[7] .

- A Japanese study by Watanabe showed that just 6 minutes of microwave heating turned 30-40 percent of the B12 in milk into an inert (dead) form[8] . This study has been cited by Dr. Andrew Weil as evidence supporting his concerns about the effects of microwaving. Dr. Weil wrote: "There may be dangers associated with microwaving food... there is a question as to whether microwaving alters protein chemistry in ways that might be harmful."

- A recent Australian study[9] showed that microwaves cause a higher degree of "protein unfolding" than conventional heating.

- Microwaving can destroy the essential disease-fighting agents in breast milk that offer protection for your baby. In 1992, Quan found that microwaved breast milk lost lysozyme activity, antibodies, and fostered the growth of more potentially pathogenic bacteria[10] .
Quan stated that more damage was done to the milk by microwaving than by other methods of heating, concluding: "Microwaving appears to be contraindicated at high-temperatures, and questions regarding its safety exist even at low temperatures."

- Another study about breast milk/infant formula by Lee in 1989[11] found vitamin content becomes depleted by microwaving, and certain amino acids are converted into other substances that are biologically inactive. Some altered amino acids are poisons to the nervous system and kidneys. (Numerous authors mention this study, yet I was unable to find the original article/study, so I cannot personally validate.)
Although many of the above studies are not new, there is certainly ample evidence that microwaving is NOT good for your food.

Viri do študij so podani na http://articles.mercola.com/sites/artic...


@jype: ampak ti lahko seveda ovržeš vse študije in mnenja nekaterih znanstvenikov popolnoma brez argumentov?

jype ::

rolihandrej> Jaz živim že vse življenje poleg transformatorja - ga imam na vrtu pa nebi rekel da se počutim čudno.

Ja, nisem mislil implicirat, da se vsak tako počuti.

Fukomuko> ampak ti lahko seveda ovržeš vse študije in mnenja nekaterih znanstvenikov popolnoma brez argumentov?

Ne, ampak ti nonstop limaš študije, ki trdijo nekaj popolnoma drugega. Če napišem da je bullshit, ko nekdo trdi, da "se mulekole s tem ko sledijo menjavanjem polov usmerijo. Ta usmeritev pa bi naj bila ključ po katerem telo prepozna posamezne nutriente" to nikakor ne pomeni, da sem ovrgel katerokoli smiselno študijo o učinkih mikrovalovnega gretja.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

Fukomuko ::

O tem sem tudi jaz nekaj časa nazaj bral, ampak se ne morem spomnit, kje. Mogoče pa kdo najde vir, da vidimo, kako je s tem.

Z nižjo kakovostjo hrane, njeno biološko neaktivnostjo in z nižjo količino mikronutrientov se strinjaš?

jype ::

Fukomuko> Z nižjo kakovostjo hrane, njeno biološko neaktivnostjo in z nižjo količino mikronutrientov se strinjaš?

V zvezi s segrevanjem? Ja. Da so mikrovalovne pečice pri tem bistveno drugačne od kateregakoli drugega načina segrevanja? Ne.

Včasih je to slabo, v večini primerov pa dobro in tudi primarni razlog, da reči skuhamo, preden jih pojemo.

gruntfürmich ::

jype je izjavil:

gruntfürmich> to je res, vseeno pa so priporočila zdravstvene organizacije da se izogibamo močnim električnim in em poljem, kot so življenje pod daljnovodi ipd...

Nihče ne zna dokazat ničesar, se pa ljudje, ki vedo da so pod daljnovodi, počutijo čudno.

Tiste, ki jih zaradi wifija boli glava, neha bolet glava, če ne vedo, da imajo AP v sobi.

ne vem kako je s statistiko kaj pravi za tiste ki so živeli pod daljnovodi če imajo več raka ali ne. ampak bile so že velike tožbe glede tega...
pa tudi se mi zdi da imajo moški ki delajo pri močnih radijskih sevanjih kar velik procent ženskih potomcev.
seveda pa to ni dokaz, da ne bo kdo mislil.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

gruntfürmich ::

Okapi je izjavil:

kirlianova kamera ima sicer teoretske osnove za delovanje.
Ja, meri prevodnost, kot se spreminja zaradi vlažnosti kože.

O.

kolikor vem, ta kamera meri napetost zaradi ionizacije natrija, ki je povzročena zaradi uv sevanja ki ga oddaja človeško telo. to uv sevanje pa se imenuje aura.
teoretično gre imho lepo skozi.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Zgodovina sprememb…

Okapi ::

Narobe veš.

O.

innerspace ::

gruntfürmich je izjavil:

... uv sevanja ki ga oddaja človeško telo. to uv sevanje pa se imenuje aura.
teoretično gre imho lepo skozi.


UV sevanje?? U sure?
Donate BTC here: 35KR84u3rXN3in1kCw9YHRz4WF3r5kfFF4

gruntfürmich ::

innerspace je izjavil:

UV sevanje?? U sure?

po enačbi vsako telo s temperaturo večjo kot 0K oddaja vsako vrsto sevanja...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

jype ::

Ne.

innerspace ::

gruntfürmich je izjavil:

innerspace je izjavil:

UV sevanje?? U sure?

po enačbi vsako telo s temperaturo večjo kot 0K oddaja vsako vrsto sevanja...


Da, oddajamo pretezno toploto. Tu se stvar zakljuci, IMO.
Donate BTC here: 35KR84u3rXN3in1kCw9YHRz4WF3r5kfFF4

gruntfürmich ::

jype je izjavil:

Ne.

kje pa je potem meja?
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Ganon ::

Magic1 je izjavil:

A bejš no, pogreta hrana spremeni okus? Čudn, sem mislil, da je vedno kot sveže pripravljena.


Imaš težave z razumevanjem?

RejZoR ::

A mogoče kdo ve koliko časa je aktivno mikrovalowno sevanje znotraj hrane po izklopu samega elektronskega dela naprave? Se aktivnost takoj ustavi ali se mikrovalovi še nekaj časa zadržijo v živilu in se postopoma zmanjšajo?
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Rias Gremory ::

Nekje sem zasledil, da nekaj minut potem ko vzameš hrano iz mikrovalovke hrana še vsebuje mikrovalovno sevanje. Žal pa ne najdem vira.
Mirno gledamo, kako naš svet propada,
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.

gumby ::

Že sama ideja, da "vsebuje mikrovaovno sevanje" pove precej... :))
my brain hurts

dzinks63 ::

Pri Elektroluksovi po koncu še ene 5x zapiska (cca 5s vsega skupaj) in potem jo lahko odpreš, "trotl ziher sistem", sicer bi pa morali mikrovalovi s svetlobno hitrostjo "odmagliti"

Rias Gremory ::

gumby je izjavil:

Že sama ideja, da "vsebuje mikrovaovno sevanje" pove precej... :))

To leti name?
Mirno gledamo, kako naš svet propada,
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.

jype ::

Ne. Na tistega, ki si je to izmislil.

Highlag ::

Jaz ponavadi hrano iz mikrovalovke prebodem s kovinsko iglo, da kratkostičim tisto sevanje. Se včasih lepo pobliska (pri kakšnih kokicah se lepo vidi).;)
Never trust a computer you can't throw out a window

Fizikalko ::

A se nekaterim tule že pošteno "balina" al kaj? Dejte kakšno fizikalno bukvo v roke vzet za 5 minut, preden kvasite take nebuloze.

RejZoR ::

Si lahko bolj specifičen, ker nimam pojma na čigav post si to ciljal...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Fizikalko ::

Mah, pravzaprav na celo temo oz na vse tiste, ki limajo neke argumente za škodljivost mikrovalovk...

Avenger ::

Highlag je izjavil:

Jaz ponavadi hrano iz mikrovalovke prebodem s kovinsko iglo, da kratkostičim tisto sevanje. Se včasih lepo pobliska (pri kakšnih kokicah se lepo vidi).;)


Hahahhahaha, super :))
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

listje123 ::

http://www.zenska.si/zdravje/zdravo-ziv...

Pa še en članek pa se ne spomnim naslova, v glavnem so testirali 15 mačk in jim vsak dan v mikrovalovki segreli hrano, v dveh meseceh je mačkam močno padla odpornost in na zadnje so vse pocrkale dobesedno.

jype ::

tajki> v glavnem so testirali 15 mačk in jim vsak dan v mikrovalovki segreli hrano, v dveh meseceh je mačkam močno padla odpornost

Abejžno. Kako so pa merili odpornost?

listje123 ::

jype> zaminiva je tvoja teorija merjenju odpornosti, ampak če ti pade odpornost imaš veliko večjo možnost da zboliš.

jype ::

Ja, vem, zanima me pa, kako so to merili, da so odkrili, da je odpornost močno padla (in kako so sploh vedeli, da je za to kriva mikrovalovna pečica, ne pa morda virus).

jype ::

Našel sem že vrsto omemb te raziskave, nihče pa nikjer ne podaja reference na gradivo, ki bi ga taka raziskava morala pustiti za seboj.

Nagibam se k interpretaciji, da si je omenjeno raziskavo z mački nekdo izmislil.

poweroff ::

listje123 je izjavil:

http://www.zenska.si/zdravje/zdravo-ziv...

Pa še en članek pa se ne spomnim naslova, v glavnem so testirali 15 mačk in jim vsak dan v mikrovalovki segreli hrano, v dveh meseceh je mačkam močno padla odpornost in na zadnje so vse pocrkale dobesedno.

Well, tole pa je vredno resne debate.

Članek omenja prof. Hansa Ulricha Hertla, ki je napravil raziskavo o škodljivosti mikrovalovk.

No, ta zgodba je zelo zanimiva. En delček lahko preberemo tukaj: http://chetday.com/microwave2.html, bere pa se kot kriminalka. Na kratko: tip naj bi ugotovil, da mikrovalovna pečica povzroča resne bolezni, objavil članek, nato pa so ga skušali utišati. Pritožil se je in zadeva je prišla vse do Evropskega sodišča za človekove pravice, kjer je zmagal.

No, poglejmo zadevo malo bolj podrobno. ESČP case se imenuje Hertel v. Switzerland.

No, kar malokdo ve, pa je dejstvo, da ESČP v tem primeru NIKAKOR ni odločalo o resničnosti Hertlovih navedb, pač pa izključno o svobodi govora. Konkretno o enem samem zelo pomembnem segmentu (več glej tule: http://www.unilu.ch/files/hertel.pdf):

It is important to stress that the right protected by Art. 10 ECHR is not absolute. However, any interference by public authority violates the right to freedom of expression of a given individual, unless – according to Art. 10 § 2 ECHR the interference:
• was "prescribed by law",
• served a "legitimate aim,
• and was "necessary in a democratic society".
The crucial question in Hertel was the last point, i.e. whether the prohibition imposed on Hertel by Swiss courts was necessary in a democratic society.


Pri tem je bila pomembna razlika od neke podobne zadeve, kjer je tudi šlo za svobodo govora, ki pa jo je izvajalo podjetje s komercialnim interesom. In sicer:

Whereas in Jacubowski and markt intern the publication considered by national authorities to violate the Law against Unfair Competition was written in a commercial context, Mr. Hertel could not expect any commercial benefit from his article. His paper was rather a participation in a debate affecting the general interest.
Because of this difference the Court reduced the margin of appreciation of the Contracting State significantly in Hertel compared to the aforementioned cases. The consequence of the strict judicial review exercised by the Court
was that Hertel won his case.


Ta članek se zelo pogosto omenja kot znanstveni dokaz škodljivosti mikrovalovk, vendar ga jaz nisem uspel najti na spletu.

Še več, kaže, da je njegova znanstvena študija imela razmeroma slabo metodologijo (žal članka ne najdem na spletu in tega ne morem preveriti):
The Swiss food chemist and seven fellow vegetarians confined themselves to a hotel for two months in the late 1980s. There, they consumed milk and vegetables prepared in the microwave oven and in other ways.

Hertel emerged with an astonishing pronouncement. Eating microwaved milk and vegetables caused changes in the men's blood that "appear to indicate the initial stage of a pathological process such as occurs at the start of a cancerous condition."

Hertel didn't actually find that microwaved food caused cancer. And his "study," which no researchers have tried to reproduce, was never peer-reviewed of published in a scientific journal.

Vir: http://findarticles.com/p/articles/mi_m...

The study was not without its shortcomings. It involved only eight participants, of which Hertel was one. As compelling as his findings were, his methodology did not stand up to the scientific rigors of the field.

Vir: http://www.huffingtonpost.com/dr-mercol...

In kot končno - celo dogajanje okrog objave članka z očitno sporno metodologijo se skuša prikazati kot teorijo zarote. Pri tem pa se gladko spregleda dejstvo, da je ESČP presojalo izključno o svobodi govora. To je PRAVNO vprašanje, svoboda govora pa pomeni, da lahko govoriš, tudi neumnosti, pa ti demokratična družba te svoboščine ne sme odvzeti.

Skratka - ne pravim, da so mikrovalovke škodljive, ali da niso škodljive. Trdim pa, da je sklicevanje na Hertlovo študijo navadno zavajanje. Raziskava na osmih ljudeh je lahko nek "preliminary research", ne more pa dati resnih znanstvenih zaključkov.
sudo poweroff

Okapi ::

Tistemi sploh ne bi smeli reči raziskava, ampak BS, namenjen nategovanju ljudi.

O.

poweroff ::

No ja, vseeno se mi zdi smiselno dobiti celotno besedilo raziskave in potem objaviti utemeljeno kritiko. Glede na to, da gre za tako znano zadevo.
sudo poweroff

Okapi ::

V resnici bi bilo to čisto zapravljanje časa. Mikrovalovke itak že praktično vsi uporabljajo, tistih nekaj čudakov, ki mislijo, da so nevarne, pa itak ne bi prepričal z znanstvenimi argumenti.

O.

PaX_MaN ::

Le študija je celo skenirana bila, tulelele.
V nemščini, na žalost.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: PaX_MaN ()

poweroff ::

Ne vem, če je to pametna strategija.

Namreč, določeni podatki kažejo, da število rakavih in srčnih obolenj narašča. Če zraven potegneš še podatke o prodaji mikrovalovnih pečic, je hitro mogoče potegniti sklep...

Meni je bilo najbolj zanimivo, ko sem iskal raziskave o povezanosti uporabe mobilnega telefona s tumorji v glavi (za Slo-Tech novice).

Kar nekaj resnih raziskav je bilo na to temo in nekatere so zaključile, da ni mogoče teze o povezanosti niti potrditi, niti zavreči, mislim pa, da je zadnja raziskava pokazala, da naj povezave ne bi bilo.

Kakorkoli že, veliko debat, veliko raziskav je bilo na to temo. Potem pa nekje (mislim, da na Mayo Clinic strani) preberem eno zanimivo ugotovitev.

In sicer - raziskave o vplivu mobilnih telefonov na tumorje na možganih niso dale zanesljivih dokazov, da je EM sevanje mobilnih telefonov povezano z nastankom tumorjev. Kljub temu se o tej tematiki še vedno zelo veliko govori, piše in špekulira.

Po drugi strani pa obstajajo zelo jasni dokazi o vplivu kajenja na nastanek teh tumorjev.

Pa se praktično noben se sekira zaradi kajenja...

Toliko o tem.
sudo poweroff

Okapi ::

Kako se nihče ne sekira zaradi kajenja? Kadilce preganjajo kot garjave pse, reklame so prepovedane, na škatlicah morajo biti morbidna sporočila ...>:D

O.
1
2
3 4


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Mikrovalovke - ja/ne? (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
7013178 (11175) Magic1
»

Pogrevanje hrane v mikrovalovki 2016 - (bad or good)? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7114552 (11763) okidoki
»

Mikrovalovka ne greje (strani: 1 2 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
5916581 (13470) Jst
»

Ve kdo kaj o mikrovalovnih pečicah?

Oddelek: Loža
325910 (3924) mojsterleo
»

Škodljivost mikrovalovne pečice.

Oddelek: Problemi človeštva
3911689 (10720) Pyr0Beast

Več podobnih tem