Forum » Loža » Sprijete tortolije - kaj naredit?
Sprijete tortolije - kaj naredit?
Lion29 ::
Oj,
v mečkatorju sem kupil 15cm tortolije, bile naj bi kvalitetne (no tudi prej sem jih že bil parkrat kupil in sem bil navdušen)...
no zdaj jih pa ne morem (cele) narazen dobit, ker so sprijete skupaj.
Kaj priporočate, da naredim? Vlaga? Suha Pečica? Hladilnik?
pa če je možna kaka hitra varianta, ker sem lačen
v mečkatorju sem kupil 15cm tortolije, bile naj bi kvalitetne (no tudi prej sem jih že bil parkrat kupil in sem bil navdušen)...
no zdaj jih pa ne morem (cele) narazen dobit, ker so sprijete skupaj.
Kaj priporočate, da naredim? Vlaga? Suha Pečica? Hladilnik?
pa če je možna kaka hitra varianta, ker sem lačen
Founder and CTO @ Article-Factory.ai
hvala
sem pol se malo pogooglal in mi je bil najbolj vsec nasvet, da jih malo poskropis z vodo in das za 30s v mikrovalovno...
no, to mi je pomagalo!
thanks, zdaj ne bom lacen
sem pol se malo pogooglal in mi je bil najbolj vsec nasvet, da jih malo poskropis z vodo in das za 30s v mikrovalovno...
no, to mi je pomagalo!
thanks, zdaj ne bom lacen
cisto mozno
who the fuck cares?
ja jaz si nareidm zvitke z mletim mesom vcasih z zeljem in korenckom zraven..... vcasih pa bolj piscancje meso...meni so zakon...
ampak je treba kenslat pocasi
who the fuck cares?
ja jaz si nareidm zvitke z mletim mesom vcasih z zeljem in korenckom zraven..... vcasih pa bolj piscancje meso...meni so zakon...
ampak je treba kenslat pocasi
Rias Gremory ::
Koliko časa pa traja priprava?
Mirno gledamo, kako naš svet propada,
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.
tako kot naredim jaz, 15-20min
s tem da naredim omako z mletim mesom, med tem se pecica ogreje, omako malenkost ohladim in nadevam (naredim zvitke)....
in potem za 5-7min popecem
se pa zgodi, da naredim vec omakce, pa jo shranim in mi drugic traja 10min priprava
s tem da naredim omako z mletim mesom, med tem se pecica ogreje, omako malenkost ohladim in nadevam (naredim zvitke)....
in potem za 5-7min popecem
se pa zgodi, da naredim vec omakce, pa jo shranim in mi drugic traja 10min priprava
@nny ::
zloži na krožnik in postavi nad grelnik vode, ko zavre. Lahko tudi daš v pečico posodo z vodo in počakaš, da je nekaj izhlapi, nato pa za ene 5 minut postaviš noter še tortilje.
ja thanx za predloge, sem ze zdavnaj resu
ce nimas mikrovalovne je @nny: predlog da best in tudi losenđelska policija ima tut prow
ce nimas mikrovalovne je @nny: predlog da best in tudi losenđelska policija ima tut prow
shadowfax ::
Splača se tudi malo pogledat na embalažo kaj vse vsebujejo te pakirane tortilje. Se mi je zdelo, da more bit dost kemije vmes, da so tako mehke in sveže, ko jih odpreš pa še kak teden po odprtju so iste. Predlagam, da si jih sami spečete, ni tako težko pa še polno receptov se najde na internetu.
hja, jaz itak zmeraj chekiram in te imajo le vodo, moko sol
ce tebi uspe narediti take tortilje (leo okrogle, tako tanke, takega okusa, mehke)... pol saka ti cast, jih takoj nareocim nekaj stoo komadov
18 komadov me je prislo 3,5e, full drago... ampak nikoli nebi bil sposoben kaj takega sam narest se eno bogo testo za pico mi ne uspe kot bi si zelel, kljub desetine poskusov
ce tebi uspe narediti take tortilje (leo okrogle, tako tanke, takega okusa, mehke)... pol saka ti cast, jih takoj nareocim nekaj stoo komadov
18 komadov me je prislo 3,5e, full drago... ampak nikoli nebi bil sposoben kaj takega sam narest se eno bogo testo za pico mi ne uspe kot bi si zelel, kljub desetine poskusov
shadowfax ::
Res, pol pa hitro povej znamko in kje jih kupuješ;) Čeprav moramo upoštevat, da tud niso vse sestavine vedno napisane na etiketi.
Doma takih enakega okusa res ne moreš naredit, mehke so pa ko so sveže. Za vnaprej jih res težko pripraviš. Sicer pa vaja dela mojstra.
Cena 3,5€ za 18 komadov se mi pa zdi kar sprejemljiva.
Doma takih enakega okusa res ne moreš naredit, mehke so pa ko so sveže. Za vnaprej jih res težko pripraviš. Sicer pa vaja dela mojstra.
Cena 3,5€ za 18 komadov se mi pa zdi kar sprejemljiva.
AZTECA pšenične tortilje - vsebujejo pa kar nekaj E-jev, ja
Boobiz ::
Daj slikaj ko bo pripravljeno, me zanima kako ta veleopevana zadeva zgleda.
EDIT: nvm, očitno sem prepozen. My bad.
EDIT: nvm, očitno sem prepozen. My bad.
I'm drunk, what's your excuse?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Boobiz ()
ja, si prepozen, žal...
če bom jutri pri volji mogoče spečem še kako, sam ne verjamem, jutri je na vrsti mladi krompirček s klobasicami in dobra kremna paradižnikova župca
če bom jutri pri volji mogoče spečem še kako, sam ne verjamem, jutri je na vrsti mladi krompirček s klobasicami in dobra kremna paradižnikova župca
Evo, kot obljubljeno
na zadnji sliki, ko so pecene, zgledajo bolj trde in grustljave... v bistvu niso, zo zelo mehke
dober tek
na zadnji sliki, ko so pecene, zgledajo bolj trde in grustljave... v bistvu niso, zo zelo mehke
dober tek
LapD ::
jst pa piščanca, rdečo salso, zeleno papriko in sirček not namečem (včasih še malo zelja) ... jih popečem kar na ponvi kjer se je spekel piščanec in voila ... kepco riža zravn pa je za prse polizat :D
web&motion designer
cigave prse pa to lizes? piscancje al zenine?
kmkm, ob prilki podokumentiraj
tle v moji je pa svinjsko mleto, veliko cebule in cesna na zacetku, pol pa se cebula na koncu, da se ne razleti.... pa rdeca sladka paprika....
ko pa bi res uzival, pa dam notri se malo kisle smetane
kmkm, ob prilki podokumentiraj
tle v moji je pa svinjsko mleto, veliko cebule in cesna na zacetku, pol pa se cebula na koncu, da se ne razleti.... pa rdeca sladka paprika....
ko pa bi res uzival, pa dam notri se malo kisle smetane
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Lion29 ()
Boobiz ::
Fakin šit, zdej sem pa lačen ratu ko bi mogu že spat it
Enivej, jutr letim v mečkator po tole zadevo in si še sam spackam nekaj podobnega.
Enivej, jutr letim v mečkator po tole zadevo in si še sam spackam nekaj podobnega.
I'm drunk, what's your excuse?
Venomus ::
Domače Tortolije je zelo enostavno naredit.... moka, margarina in voda.
Jih naredim vsaj 1x na mesec če ne večkrat, ampak tudi velikokrat kupim iste kot Lijon29, ker imajo kupljene tudi dober okus. Probajte še s tuno, skoraj tako dobro kot piščanec.
In še video recept za domače tortolije:
Jih naredim vsaj 1x na mesec če ne večkrat, ampak tudi velikokrat kupim iste kot Lijon29, ker imajo kupljene tudi dober okus. Probajte še s tuno, skoraj tako dobro kot piščanec.
In še video recept za domače tortolije:
maja, te na videu so debele, une ki kupim jaz das 5 skupaj, pride za 1 to! pa se tortilja press moras met
meni je pr tortiljah ki jih pripravim jaz ravno to super, da so zelo, zelo tanke tak da samo ovijes nadev...
lol@true story v videu
meni je pr tortiljah ki jih pripravim jaz ravno to super, da so zelo, zelo tanke tak da samo ovijes nadev...
lol@true story v videu
Narediš manjšo kroglico in z valjarjem razvaljaš na debelino, ki ti ustreza Simpl kot pasulj... in vržeš na ponev za par minut.
So pa kupljene bolj priročne, vse je narejeno v minuti, priprava teh domačih pa traja nekaj časa.
So pa kupljene bolj priročne, vse je narejeno v minuti, priprava teh domačih pa traja nekaj časa.
maja, kot 1. dobim mokast okus pr domacih
kot drugo, da naredis lepi krog in tanke tortile, se moras fajn namatrat.. za 1, kaj sele za 18 komadov ali vec
iz moje strani se pac ne zdi vredno zajebavat... ce pa imas veselje, pol pa kul!
kot drugo, da naredis lepi krog in tanke tortile, se moras fajn namatrat.. za 1, kaj sele za 18 komadov ali vec
iz moje strani se pac ne zdi vredno zajebavat... ce pa imas veselje, pol pa kul!
To je pa res ja, moraš večkrat probat, da uspejo. Meni so v 4. poskusu Prej so bile predebele ali pa pretrde...
Jazzie ::
Meni so pa domače stokrat boljše od kupljenih, imajo veliko več okusa. Moka, voda in sol, valjar in ponev, pa jih imaš. :)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kakšen žar? (strani: 1 2 3 4 … 15 16 17 18 )Oddelek: Loža | 229566 (2803) | Zvezdica27 |
» | Ljubitelji pikantne hrane (strani: 1 2 3 4 … 26 27 28 29 )Oddelek: Loža | 254694 (39277) | FireSnake |
» | DIY PIzza... (strani: 1 2 3 4 … 12 13 14 15 )Oddelek: Loža | 151528 (2457) | mailer |
» | Rabim nasvet za popoln steak (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 22377 (14393) | |
» | Kaj je za kosiloOddelek: Loža | 9425 (6569) | m0LN4r |