» »

Ljubitelji pikantne hrane

Ljubitelji pikantne hrane

««
«
1 / 29
»»

SodVina ::

Ali kateri izmed slo-techarjev rad je (izredno) pikantno? Katere so kakšne relevantne restavracije. Kje se dobijo izredno pikantne omake? Tabasco je namrec ze malo svoh. (recimo ena flaska za stiri obroke >:D ).

lp,
SodVina

gzibret ::

> Tabasco je namrec ze malo svoh. (recimo ena flaska za stiri obroke ).

Katera. Tevelika? >:D

Mislim, da boš težko našel profil gostilne, kjer imajo tako pikantno hrano. Drugače pa imam tudi jaz rad pikantne zadeve. Za mene je tabasco ena pikantnejših zadev. Tudi pekoči feferoni so kar gajsni. Pekoča rdeča paprika in čili sta za en kurc.

Probaj s kakimi indijskimi praški. Samo ne vem, če jih dobiš v Mercatorju. Bo treba njadit eno specialno trgovino.
Vse je za neki dobr!

perci ::

Pekoča rdeča paprika in čili sta za en kurc.
Ti pa čilija še od daleč vidu nisi, rajtam :D. Tabasco je k voda proti čiliju >:D.

SodVina ::

No, tukaj ne smemo mesati oz. v isti kos dajati zelenjavo(feferone, paprike) in njih omake.

Sicer pa: Scoville scale.

rad bi dobil kaksen habanero ali scotch bonnet. Vendar tega zaenkrat(tudi v obliki omak) nisem zasledil v nobeni trgovini. Dorset naga bi verjetno bila posebna izkusnja 8-O .

lp,
SodVina

gzibret ::

Jaz sem imel v mislih čili iz flašk, ki jih prodajajo pri najboljšem sosedu, ala Maestro in podobno.

Lahko si ga nasujem na pomfri v enormnih količinah, pa imam občutek, da bi kakšen gajsni poper bolje opravil svoje delo.
Vse je za neki dobr!

Meamoto ::

Osebno večino pikantnih omak in začimb kupujem v Angliji (jebat ga, polno indijcev.. :P), mešanice začimb pa si večinoma delam kar lepo sam..

Kar pa se restavracij tiče, če hočeš res pikantno, se bojim da boš moral sabo nosit svoje začimbe..

#000000 ::

Mater ste norci :D

off topic. Jest mam znanca ki je ko sva bla v Bologni šel z enim žabarjem stavit, da za takratnih 100.000 lir eksa celo flaško Tabasco omakce, in je eksnu dobu dnar, ter takoj naroču litrco Vechie da je poplaknu >:D in tudi njo precej hitro spil 8-O

Zdej ne vem kako mu to uspeva, ampak mislim da ima veliko pri tem (da tolk prenese) dejstvo da je srbin, ker oni so kr znani, da majo radi ljuto.

Jest bi se stegnu že med eksanjem Tabasca vaaahhhh

topic.

Obstaja pa neka Kitajska al Japonska zadeva, priti kateri je baje Tabasco blažev žegen, kako se ji reče pa nimam pojma, vem samo to da je flaška čist micena, ter da se res dozira po kapljicah. (včasih so jo za posebne primere imeli v PEN klubu) LP

;-) ::

Tabasco je res k voda proti čiliju... na pico si lahka dam kok hočem tabaska sam tale čili k ga ma moja babi je pa re res ress huuud:D

Nejc Pintar ::

Imam doma take feferone da boš še 14 dni švical.
Lahko je biti prvi, če si edini!

gkovac ::

SodVina.. iz Djerbe sem privlekel zadevo, ki se ji reče harissa in je nenormalno pekoča. Poišči jo med začimbami sigurno jo dobiš, drugač ti jo pa jest odstopim par dek :)

Drugače sem pa jedel tako pekoč Vindaloo v Indijski restavraciji da so mi kar solze tekle :D
lp,
____________________________________________
"Left to themselves, things tend to go from bad to worse."

Zgodovina sprememb…

  • zavarovalo slike: STASI ()

madmitch ::

Meamoto: se strinjam, na "Bombay" street (to je ena ulica kjer so same indijske restavracije in trgovine), Southall, Broadway, dobiš takšne zvarke, da je groza, te še tri dni rit peče.

Sem pa enkrat prinesel indijcu v londnu pravi makedonski feferon, ga je skoraj konec, če so pravi, makedončki vedno zmagajo.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: madmitch ()

sinko999 ::

#000000 če misliš vasabi ni tak zalo močen ;) tak zelenkasti je .
Ni? ni ve?no !

#000000 ::

Ne vem kako se reče niti nisem nikol probal ali videl zadeve, vem pa da so jo imeli v Pen klubu, ker je z to flaško povezana ena smešna zgodba, katere akter je bil gazda Miklič (je pa precej povezana z Tabasco flaškami) >:D Blo pa naj bi nekak tkole, leta nazaj ko smo bli še v yugi in ni blo ne kofeta ne praška otroc pa skor niso vedl kako zgledajo banane, je v omenjen klub hodil nek precej škrt možakar, ki je vedno povprašan kaj mu lahko postrežejo odvrnil 'najcenejšo enolončnico' kar samo po sebi ni nič takega, težava pa je bila, ker je omenjeni 'redni gost' zlil notr kr celo ali vsaj večino flaške Tabasca :D

In ker takrat tega tabasca nisi mogu kupit nikjer razen za devize čez mejo, je to nekoga motilo, in tuki vstopi omenjena kitajska ali japonska flaška >:D ker tabasca 'kao' niso imel so mu ponudili naj proba neko novo 'sicer malo blažjo zadevo' >:D

rezultat= človek je baje skor odapeo LP

edit: kaj je pa to bilo pa ne vem, če je tale vasabi bol blag, pol verjetno ni taprav. Se bom pozanimal(če ne bom pozabi), kaj je bla ta strašna zadeva.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: #000000 ()

IČA ::

Žal se moram paziti;(, imam pa zelo zelo rad pekoče reči. Tako, da zdaj lahko samo še kak tabasco ali pa kako čili omakco v mehiški zaužijem.
Ne gre pri tem preveč pretiravati, sem na svoji "koži" precej boleče skusil.
Če gre vse v redu, si očitno nekaj prezrl.

jancko ::

smo bli v eni gostilni in je bla klapa.......pol so se eni zmenli z natakerjem(so bli frendi) da dajo enmu neki provat in so mu dali in po 10 sekundah je biv vredu se je reku da je fino pol je pa tolk vžgalo.....da tip se je joku in ni prsu 15 min k sebi ku paradajz
jancko

ReBi ::

js se zadne cajte zadovoljujem s čilijem v prahu od droge+uloženimi čiliji.

seba993 ::

Ma kdo doma kj odveč semena od jalapeno paprike, čili feferonov ali ghost pepper? Bi se priporočal da mi pošle mal semena. V zameno lahko jas pošlem seme od mojih dveh.
Tega mi je kolega prinesel iz vhodne Azije potem sem ga pa sam razmnožil doma:

Seme od tega mi je pasestra prinesla nekji iz SLO:

Pa še oba skupi:

Pa ne me spraševat kere sorte so ker nevem. Če pa kdo ve mi pa nj pove pa bom vesel.

[D]emon ::

SodVina je izjavil:

rad bi dobil kaksen habanero


Tabaco je tudi iz habanero paprik, vendar ne vem, kje bi ga pri nas dobil. Poskusi v kakem vecjem trgovskem centru.


Sam sicer rad posezem po Tabasco omaki (tavelika steklenica klasicne in tavelika steklenica chipotle vedno doma), ter po srirachi. :)
Mavrik ta forum uporablja za daljsanje e-penisa. Ker si ne upa iz hise.

RejZoR ::

V čem je fora, da stvar tolk peče, da nimaš več pojma kaj sploh ješ? Tud sam rad dodam jedem čili, pa kajenski poper, ampak toliko, da da mal karakterja. Ne pa da žge do nerazpoznavnosti okusov...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

seba993 ::

Ja kje pa piše da moreš pretiravati?

fantasycamp ::

RejZoR je izjavil:

V čem je fora, da stvar tolk peče, da nimaš več pojma kaj sploh ješ? Tud sam rad dodam jedem čili, pa kajenski poper, ampak toliko, da da mal karakterja. Ne pa da žge do nerazpoznavnosti okusov...


ja odvisno men rečejo da dam na pizzo preveč močne feferone men so glih tok za ukus tko da odvisno kok si navajen...

Metulj-1 ::

http://www.cilipipp.si/nova/

Dejte mal tole probat. Ni slabo.

Unknown_001 ::

Ou, pa glih zanimivo temo sem mogu zamudit ;((

Sem ljubitelj pikantne hrane, mislim da je dost zgovoren tud podatek, da sem kot mali čebulo jedu ko jabuk :D Drgač pa, glede tabaska lahk pa sam rečem da preveč zakisa jed, pa je bol ko ne sama voda ;((. Men osebno najbolš je čili v prahu ampak ne to tiste standardne variante ampak neki bol konkretnga kot Joloki na primer >:D.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt

einstein :P ::

ja, česen, čebula, poper, tabasco, chili, feferoni, pa še marsikaj bi se našlo, kar jem :)
STAY OUT OF MY TERRITORY!

Brias ::

seba993 je izjavil:

Ma kdo doma kj odveč semena od jalapeno paprike, čili feferonov ali ghost pepper? Bi se priporočal da mi pošle mal semena. V zameno lahko jas pošlem seme od mojih dveh.
Tega mi je kolega prinesel iz vhodne Azije potem sem ga pa sam razmnožil doma:

Seme od tega mi je pasestra prinesla nekji iz SLO:

Pa še oba skupi:

Pa ne me spraševat kere sorte so ker nevem. Če pa kdo ve mi pa nj pove pa bom vesel.



naroceno :) naroci si sam ali pa pocakaj na 2014 ce mi kaj rata :) ni najmocnejsi ampak bo ok :)

http://www.ebay.com/itm/281105231418?ss...

seba993 ::

Pa si sam te naroču al še kere druge?

lampa ::

Seme za jalapeno in habanero chilije dobiš v kaliji ali kakšnem drugem vrtnem centru. Išci pod okus mehike. Je dobro kaljivo,letos sem imel oboje že tretje leto. Jalapeno so bolj blagi v stilu tabasca,habanero pa so konkretno mocni. Celega težko poješ,peče ko zmešano, vsaj mene. Drugače pa seme narocam iz nizozemske,tocnega naslova se ne spomnim.

Lp
Lampa

echobravo88 ::

Tisti, ki uspe pojesti malo čajno žličko tele omake je pravi ljubitelj pekočega...:))
http://www.cilipipp.si/nova/en/hot-sauc...

The Player ::

Za vse ljubitelje pekoče hrane, priporočam tajski zeleni curry, za malo občutljive pa rdeči curry, dobite ga v tajskih restavracijah kot je npr. thai inn pub za filofaksom v LJ

Če pa imate priložnost pa odpotujte v Azijo, npr. Koreja je znana po pekoči hrani ;)

Brias ::

seba993 je izjavil:

Pa si sam te naroču al še kere druge?



samo te sem narocil

Alamar ::

seba993 ::

Ka kdo ve kje bi najdu lestvico najbolj pekočih feferonov in paprik z čim več primerkov?

[D]emon ::

Mavrik ta forum uporablja za daljsanje e-penisa. Ker si ne upa iz hise.

seba993 ::

Še kaka stran?

Brias ::

seba993 ::

Brias je izjavil:

seba993 je izjavil:

Še kaka stran?


evo ...

http://www.chilipeppermadness.com/chili...

http://www.chillisgalore.co.uk/pages/ch...

http://www.cayennediane.com/BigListofPe...


Nate pa lahko računam. Ve kdo mogoče še za kako stran za prepoznavanje čilijev?

echo ::

RejZoR je izjavil:

V čem je fora, da stvar tolk peče, da nimaš več pojma kaj sploh ješ? Tud sam rad dodam jedem čili, pa kajenski poper, ampak toliko, da da mal karakterja. Ne pa da žge do nerazpoznavnosti okusov...


@Rejzor, moraš razlikovati med začinjenostjo in pekočino.
Čiliji nimajo tako močnega okusa (za razliko od recimo popra), da bi prekril ostale. Seveda je lahko pri nevajenemu človeka izkušnja prehuda in nimajo več pojma, kaj jedo. Ampak z izkušnjami postane pekočina bolj mehka in pričakovana, okus hrane pa bolj intenziven.

@Seba, tisti rumeni so videti kot Sarit Gat
http://www.cilipipp.si/nova/sl/semena-c...

Za rdeče ne vem, jaz imam nekaj podobnega isto "no name" (mogoče cherry pepper?)

Kako je z njihovo močjo?

Če želiš, ti lahko pošljem semena različnih čilijev, samo vedi, da je tamočne ponavadi tudi najtežje vzkliti. Naslov mi pošlji na privat sporočilo.

Moja najintenzivnejša izkušnja letos je Bhut Jolokia, ki mi naravnost je omravljinčila usta. Spektakularna zadeva, pa sem je pojedel komaj grižljaj poleg golaža.

Sedaj pa dozoreva moj pozni oranžni habanero, ki tudi seka gate.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: echo ()

seba993 ::

Rdeči so cherry bomb. Mislim da imajo Med 100 in 500 SHU. Za rumene pa se mi zdi da imaš prav.
Vem pa tudi da so semena tamočnih teško kaljiva.

Naslov imaš na ZS.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: seba993 ()

seba993 ::

Ker se je sezone spet začela in mi kolegi težij kje nj v SLO trgovinah dobijo seme pekočih feferonov me zanima kere trgovine mi priporočate za nakup semen?

mihec87 ::

jalapeno, habanero ima semenarna ljubljana-okusi mehike..Ponavadi držijo v kalia vrtnih centrih...Sam sem lani vzel jalapeno in je super delalo..

Sta pa mama in ate iz merkurja privlekla že posajen velik jalapeno(plodovi so bili že na njem) pa so bili sladki tudi ostali ki so kasneje gor zrasli..

lampa ::

Če hočeš redno pekoče vzami habanero,je približno 60x. bolj pekoč kot jalapenjo. Za še bolj pekoče feferone pa naročiš seme iz tujine npr iz pepperseeds.eu. Imajo dosti vrst, hitro pošljejo,so pa precej dragi. Npr. 10 semen vrste Carolina Reaper je 4 euro. Ti so še bolj pekoči kot habanero in itak niso za vsak dan. Jaz jih imam za tiste junake ,ki se hvalijo da ni feferona ki ga ne bi pojedli.


lp

papasmrk ::

Na kakšni temperaturi pa kalite semena teh zajebanih čičijev? Meni je v treh tednih pri temp 25-28 stopinj od 8 semen ven pokukal samo en kalček Bhut Jolokie.

lp

seba993 ::

Jst jih za sebe mam. Kolegi bi si tu radi kj nabavli pa nevejo kje.

Lukzii ::

@papasmrk:
jaz kalim v vati, ki je konkretno navlažena z vodo in pri temp od 28-30 st C. Imam kar petrijevko, ki jo potem pokrijem še z folijo za zavijanje živil (prozorno). Za kalitev ne rabiš svetlobe samo vlago in toploto...

pa lp Luka

seba993 ::

Jst sem jih ponavad nč ne kalim ampak jih sam posadim v zemljo. Ponavad jih posadim v lončke od jogurta letos sem si pa nabavu stiroporne sadilne platoje.

Brias ::

Dr_M ::

Super, sem ze narocil :)

seba993 ::

Če bi imel kreditno bi jih tut jst naročil.

taz ::

V LJ je dabuda, imajo nekoliko pekoče zadeve. Sam sem pri "najboljšem" sosedu kupil Habanero pa ko še nisem bil preveč navajen, sem dal si to na malo čajno žličko in v usta, pa je bila zadeva precej močna. Jo pa uporabljam v/na veliko jedeh.

echo ::

Jaz sem si jih lani tu nabavil.
http://www.cilipipp.si/nova/sl/semena-c...

Ni poceni, samo je pač enkraten nakup, ki ga je treba opraviti.
Namočena vata dobro deluje, meni je nekatere kar pognalo iz zemlje.
Tudi močnejše sorte, samo nekatere enostavno nimajo prave uspešnosti, kaljivosti.
««
«
1 / 29
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pekoča paprika -Chili

Oddelek: Loža
383555 (358) Roadkill
»

Hrana, ki je res pekoča

Oddelek: Loža
253393 (2645) dmok
»

Pekoče omake - začimbe

Oddelek: Loža
246507 (4933) satyr
»

Škodljivost pekoče hrane (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5822756 (20663) ales85
»

Pekoče omake

Oddelek: Loža
2710534 (8264) JoeHunter

Več podobnih tem