» »

Kaj je za kosilo

Kaj je za kosilo

Tody ::

Živjo!

Mal me zanima, kako tisti ki sami živite oz se preživljate, prehranjujete. Torej kolikokrat jeste doma, kolikokrat greste v trgovino, a jeste zmeri isto al eksperimentirate?

Fizikalko ::

¸Bog ne daj, da bi zase najprej napisal...

Marilyn ::

Jem zmeraj iste stvari ki so mi dobre. Grem pa skoraj vsak dan v trgovino to kar tudi rabim za tisti dan. Ni najbolj zdrava hrana, je pač veliko stvari iz vrečk ki ji samo pogrejem. Neznam kuhat in nikoli se nebom navadil ker nemaram kuhe. Grem vsake toliko na dobre malice - kosila in to je to.

perci ::

Včasih jogurt, včasih grem ven na kosilo, včasih pol pice, včasih kava. Odvisno od časa oz. moje slabe organiziranosti.

facepalm ::

jaz, ko sem si kuhal sam zase, sem vecinoma jedel meso (okoli 80% vsega kar sem pojedel).
pac je najhitreje narejeno. vrzes 2 zrezka na olje in je to to:)
obcasno sem si tudi kaj pametnega skuhal (1x, 2x na teden). take "diete" ti pa ne priporocam. v bistvu nisem cutil pomanjkanja kake hranilne snovi (pocutje in telesna kondicija sta bila takrat na vrhuncu) ampak je dokaj drago. takrat, se spomnem, sem porabil cca 300eur na mesec samo za meso (za 1 osebo - govedina in belo meso).
zunaj sem jedel le takrat, ko sem bil zelo na tesnem s casom. po navadi sem skocil na pizzo, v ekstremih pa le na sendvic.
sedaj pa kuhamo izmenicno jaz in moja punca. pac odvisno kdaj kdo dela.
za razliko od nekaterih, jaz rad kuham. le casa ni bilo nikoli dovolj, ko sem to moral poceti vsak dan poleg ostalih obveznosti:)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: facepalm ()

Assass1n ::

Včeraj čevapčiči pa krompir narezan na rezine pečen pa pivo, dan prej riž uncle bens tist k je v vrečki+tuna iz konzerve, kakšna jajca kdaj, potem piščja prsa+pomfri ali riž, kakšen drug kos mesa pa zraven kruh/pomfri/riž/zelenjava, kdaj hrenovke, pašteta...
Grem si skoraj vsak dan nekaj iskat, pa sprot kaj najdem sem pa po parih letih že brez idej :)
še ko je na tv-ju moder ekran me `pr src stisne

shotalick ::

Assass1n je izjavil:

Včeraj čevapčiči pa krompir narezan na rezine pečen pa pivo, dan prej riž uncle bens tist k je v vrečki+tuna iz konzerve, kakšna jajca kdaj, potem piščja prsa+pomfri ali riž, kakšen drug kos mesa pa zraven kruh/pomfri/riž/zelenjava, kdaj hrenovke, pašteta...
Grem si skoraj vsak dan nekaj iskat, pa sprot kaj najdem sem pa po parih letih že brez idej :)


Tudi pri meni je podobno :).

facepalm ::

lahko vam dam par idej za hitro in enostavno kuhano hrano:
- kalamari na buzaro (na rdece) + riz
- paniran oslic pecen v olju ali nepaniran pecen v pecici + kuhan krompir
- pecenice + pire krompir
- golaz z mletim mesom (ragu) in testenine
- omleta s sunko, sirom in porom + kruh

.. to mi pride na pamet kar se da narediti v max 1h (skupaj priprava + kuhanje)
lahko se kdo spise kak predlog, bo prisel marsikomu prav:)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: facepalm ()

Tody ::

Fizikalko, nisem napisal ker nisem hotel dajata nekih idej in dobit postov v stilu "jaz tud neki takega".

Ukvarjam se z enim projektom in me zanima če je popraševanje na trgu, da bi folk dobival emaile z recepti in raznimi triki v kuhiniji in šoping listkom in zdaj mal raziskujem trg, ker mi ne rata postavit nekega koncepta okoli teh receptov, ali zadeve na random nametat notr, jih uvrstit v skupine ali it globoko v nišo in serverat samo specializirane recepte ala brez gluteina samo diabetis, vegi in podobno.

Jaz grem enkrat na teden zapravim 100 euro in potem kombiniram kar pač je. Ratalo mi je brezveze in se sem se spravil na ta projekt da vidim če se da še kaj drugače. Ker pač moje mnenje je moje me je zanimal še vaše :)

Če pa koga zanima je tukaj projektič še v povojih... whatsforlunch.rocks

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tody ()

Assass1n ::

Ena ura v kuhinji=cela večnost :) ta pomembno sm pozabil: toast :D iz šunko in sir, pišč. prsi, pršut, tuna, losos...

Zakaj nisi to takoj napisal jaz se pa brukam tukaj pa pišem kaj jem :P
Mene osebno kaj takega nebi zanimalo, ker kuham ker moram ne zato, ker bi mi bilo to blazno všeč.
Na tvoje vprašanje, v trgovino grem na dan ali dva, odvisno kaj ostane od vikenda ko kupuje/kuha punca, zunaj jem recimo 1x na teden kaj za sabo ali mcdonalds... redko probavam nove stvari skuhat.
še ko je na tv-ju moder ekran me `pr src stisne

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Assass1n ()

stb ::

Malo zgrešen koncept IMO.
Pač če želiš ponuditi recepte jih objavi (random, recept dneva, za cel teden, za cel mesec...). simpl. ne pa od ljudi zahtevati registracije, da jim pol pošlješ na mejl povezavo do PDFa s sedmimi recepti. Argh!

Lahko pa stvar zakompliciraš in dodaš iskanje po sestavinah, kalorijah, času priprave, dietah (brez perutnine, brez škroba, manj maščob, vegansko, poceni, sezonsko....).

AceD ::

Tody: Bom pokomentiral samo tvoj projekt: zanimiv koncept, ampak kar se trg tiče, se boriš s kupom strani z recepti, kjer lahko z nekaj kliki poiščeš recept za isti dan. Menim, da je problem teh receptov z raznim spletnih strani v kvaliteti in natačnosti. Če ni komentarjev, ne veš ali bo ratalo, kot je predvideno ali ne. Zato tudi sam vedno pogledam komentarje, ko iščem recepte na Kulinariki. Ali pa pogledam v kuharsko knjigo, ki jo je napisal kak bolj ali manj izkušen kuhar. To pišem samo kot predlog, na kaj bi lahko bil pozoren pri svojem projektu.
Druga stvar, ki bi bila po mojem mnenju dobrodošla pa je iskanje po sestavinah (Kulinarika, recimo, to ima), času priprave, potrebnih aparaturah itd. Da bi torej lahko z nekaj kliki našel recepte, da si boš lahko v 1 uri pripravil kosilo samo iz sestavin, ki jih že imaš, pa da pri tem ne boš rabil pečice, ki se ti je ravnokar pokvarila.
Aja: pazi na angleščino. :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: AceD ()

Daliborg ::

Meni se za 1 osebo enostavno ne splača hodit po špecerijo. Čas in cena sta pa razlog za to. Tako da mi pridejo v upoštev vedno samo razne menze, fast foodi in naročila hrane na dom. Eksperimentiram rad ko nisem lačen. Ko grem v trgovino prinesem domov "junk food" & alkohol.
lp
Format life:
Warning all life will be erased!
Do you want to continue?(y/n) Y_

stb ::

No, saj nekaterim je morda email bolj prikladen kanal za prejem receptov. Ampak potem jim tja pošlji PDF, ne pa povezave, da morajo spet telovaditi z brskalnikom. Ali pa jim daj recepte kar v vsebino email sporočila in opusti priponke (PDF v tvojem primeru nima neke dodane vrednosti, je plaintext z neko grafiko na naslovnici)

Publika, ki želi recepte za poceni in dobro hrano ne bo pripravljena plačati za to, pa čeprav samo 5 USD za 4 PDF eknjige s po 7 recepti.

Pa merske enote unče (oz.), šalice (cups), quart niso za vsak trg...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: stb ()

ProGTX ::

Tudi jaz ne maram kuhati, vendar je še vedno ceneje (in običajno bolj okusno) kot hoditi ven. Pogosto si skuham omako iz faširanega mesa s paradižnikom in bučkami (ali ostala zelenjava) - potrebujem eno uro, nato pa jo imam za šestkrat ali sedemkrat - gre v zmrzovalnik, nato mikrovalovka v 5 minutah pogreje. Zraven omake si skuham riž ali makarone - oboje traja le 10 minut. Pa veliko zelenjave je enostavno pripraviti (paradižnik, kumare, ...) kot dodatno prilogo.

Če se mi da, se lotim še česa drugega. Dejansko je kuhanje precej enostavno - vsake nove jedi se naučiš v max treh poskusih - le čas ti vzame.

STASI ::

trenuto imam v izvedbi naslednji prehranjevalni cikel:
http://d1ujpofy5vmb70.cloudfront.net/wp...
"WAR IS PEACE, FREEDOM IS SLAVERY, IGNORANCE IS STRENGTH"

abcčdefghijklmnoprsštuvzž

Tody ::

stb, čeprav sem bolj nedložno napisal moj namen ni da bi vam brezplačno pošiljal recpete, ker pač nimam kaj z delat s svojim časom ampak ima vse svoj namen. Tale bait ima namen da dobim tvoj email, če že ne boš kupil naročnine in te potem maisram, po emailu naprej neki časa da se premisliš.

Spletne strani s sestavinami že obstajajo, foodnetwork tudi obstaja, kulinarika tudi obstaja, zdaj se pa zapodite notri in povejte koliko časa boste porabili da najdete recepte za en teden. Ta čas naj bi vam jaz prihranil. Seveda to ni za vsakogar, tisti ki vsak dan je hamburgerje pač od tega nima koristi niti ne ciljam na Slovenijo, ker se mi zdi premajhn trg. Zanimal me samo vaše mnenje.

Namenjen je mogoče tudi takim kot so PROGTX da revež ne je cel življenje makaron flajš z bučkami ampak ga spodbuditi, da poskusi še kaj drugega. Vsi recepti so načeloma easy to make, nobene visoke kulinarike.

Manjka mi edino koncpet, po katerem ključu izbirat recepte, razen tega da so easy in skoraj vsi pod 30 minutami kuhanja. Manj časa zapravit v kuhnji je že velik problem, ker je sigurno treba kaj narezat, ponve se morajo ogret, vode morajo zavret, pol je pa treba še malce kuhat in...

Smurf ::

Jaz v opisani ediji vidim samo minus v primerjavi z obstojecimi resitvami (in to tudi, ce bi celotna resitev bila zastonj). Da dobivam vsakodnevno mail kaj naresti se mi zdi en tak bruh (kaj sele, da me "masira, da kupim"). Ce kaj bi imel neko stran, kjer bi imel celotni spisek teh opcij (s dobro razvitimi filtri), cimbolj easy to use. Ko hoces imeti idejo, pogledas tja in si hitro najdes, kaj bi jedel.

TehDucky ::

Meni veliko časa za pripravo prišpara punca, ko mi reže zelenjavo in meso medtem ko jaz že kuham, mešam, dodajam začimbe ipd. :D Najraje pa kuham v stilu "vokanje po slovensko". Narezana zelenjava in meso. Zelenjave ene 3-4 vrste naenkrat, se pa med seboj po dnevnih malo menjavajo, da ni vedno ista, meso je lahko bilokatero. Potem pa odvisno od začimb kakšno želim imeti jed. Včasih je curry, včasih kitajska mešanica, kokosovo mleko za zalit, včasih samo voda in malo gustina za bolj gosto omakco. Od začetka priprave do takrat, ko pojem, je 45-60min.

Osebno bi se lotil "priznanih" receptov pod pogojem, da so enostavne sestavine ter enostavne tehnike priprave in da je pod 1h za pripravo in jedačo. Pa "domač" način opisovanja receptov je tudi dodaten +, primer:"zelenjavo pražimo okoli 5min oz. do takrat ko je korenje mehko". Pač nek primer, ki te ne pusti v luftu, ker si pozabil štopat čas odkar si dal pražit vse skupaj.

Glodko ::

Jaz živim sam. Po mojih izkušnjah če sem sam imam sledeče probleme:

- kupovanje večje količine vnaprej (1 teden in več) se mi ne obnese. Ali me kdaj ni doma, ali preprosto ne bi rad jedel tistega kar sem si določil pred enim tednom, ali pa se mi ne da skuhat. Posledično so sadje/zelenjava/kruh in podobne zadeve manj sveže če kdaj pogrešiš predviden urnik. Spet kak drug dan pa dobim navdih in bi skuhal kaj posebnega, potem pa tega ni doma.
- pomivanje posode -> katastrofa, sploh ko si lepo sit, mi na kraj pameti ne pride da bi šel pomivat posodo. To sem rešil tako da imam minimalen nabor opreme in sem prisiljen v sprotno pomivanje. Tudi zato kuham več ali manj jedi v enem loncu.
- Pri sprotnem kupovanju hrane je težava da sem lačen ko grem v trgovino zato kupim več kot bi sicer. Če grem pa sit v trgovino se mi zdi pa da nič ne rabim.

Sicer pa za vse ki živite sami jaz sem se dosti navadil na blender. Vržeš notri zmiksaš in je to to. Je pa vsaj zame to nadomestilo kvečjemu za malco. Ker samo od tega mi ne rata živet =)

Vice ::

10% jem doma 90% v restavracijah

simpatija ::

Tody, o ful podobni stvari sem razmisljala nedolgo nazaj, a si me slišal na kaki kavi / na busu to razlagat komu? :D

Jaz sicer poredko kuham, ampak takrat ko, mi je največji pain si izmislit, kaj skuhat. Meni bi bilo idealno, da mi nekdo pošlje (vsak dan) mail: "danes skuhaj X". A bom res vsak dan kuhala ali ne mi sploh ni važno. Takrat ko bom, se mi ne bo treba odločit. Pa če mi bo recept všeč, bom najbrž pogosteje kaj skuhala. ;) Jaz bi se subscribala na tako zadevo, recimo monthy al pa yearly subs.

Bi mi bilo pa ful pomembno, da ja večina receptov v stilu kulinarike - običajno malo sestavin, dostopnih v lokalni trgovini (ker ponavadi sproti kupujem) in napisano po domače. Čas kuhanja mi niti ni pomemben. In kul bi mi bilo, da je recept direktno v mailu.

Kulinarika ipd mi je dbest kar se tiče receptov (običajno malo sestavin in napisano po domače), ampak mi ne olajša izbire.
Kuharske knjige mi grejo pa na živce, ker ima skoraj vsak recept kako posebno sestavino, ki jo rabiš samo tam in samo 1 žličko, kupi se jo pa samo na "kile".

Tody ::

Mnja jaz imam isti problem kot Glodko, zato sem se lotil tega projekta, in hkrati rekel hej mogoče pa rabi še kdo. Že avtoresponder, landing pagi in podobno vzame svoj del stroškov, tko da zadeva sigurno ne more biti zastojn če ni neke monetizacije. Iskanje primernih receptov je tudi pain in ass. Ampak celotna zadeva se je rodila iz tega da ko si v trgovini nimaš ideje kaj boš skuhal, potem pa ko si doma ti pa miljon zadev zapaše seveda, brez sestavin doma, v trgovino (pa čeprav jo imam pod blokom) se mi pa ne da spet.

Ubistvu, ste mi pomagal dosti, zelo važno je da so simple recepti in bomo delal v tej smeri. Če se še kdo vidi v tem poslu in bi rad sodeloval, se lahko komot kaj dobimo, ker delat vsebino, tehničo zadevo peljat + marketing je kar napor, vse to seveda ob redni službi.

Če je kdo dejansko gledal video in si vseeno želel da bi videl ta "časopis" tukaj je prva številka :) https://www.dropbox.com/s/jzgns7j5ryaht...

stb ::

V tej prvi številki že dodajaš povezave na vir posameznih receptov, kot se spodobi.

Zadeva postaja nekakšen agregator receptov in to ima že nekaj več smisla. Tu moraš paziti, da zadeva ostane legalna (kopiranje receptov najbrž ni legalno in kak pomembnejši avtor z dobrimi odvetniki ti zna stopiti na prste, zlasti če to storitev tržiš in ti celo komercialno uspe).

Ti moraš paziti, da z agregacijo nimaš veliko dela, npr aplikacijo naučiš kako pobere recepte z različnih strani, kje so sestavine, kje navodila...., avtorjem pa vrneš uslugo s tem, da jim pripelješ obiskovalce zaradi dodatnih vsebin, ki jih ne kopiraš (npr slik ali komentarjev).

Pa PDF še vedno nima nobene dodane vrednosti proti HTML emailom.

m0LN4r ::

Jaz kuham za dve osebi, jema popoldan proti večeru, ampak je to najino kosilo:
- golaž
- bograč
- kisla repa
- kislo zelje
- obaro
- krompirjeva solata
- kubasko juho
- zrezke z različnimi omakami (poprova, naravna, gorgonzolna itn.)
- piščanec sladkokislo
- testenine z omakami od zgoraj
- solate z piščancem, kuhanim pršutom in omakami zgoraj
- rebrca na krompirju
- namazi: tunin, sardelin, jajčni
- paprikaš
- pleskavice, čevapi,
- hamburger (homemade)
še in še.

Vglavnem mam eno malo priročno knjigo domčaih jedi iz katere znam skuhati praktično vse, malo po svoje.
Naprimer moji nekateri izdelki:









https://www.youtube.com/user/m0LN4r

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: kuglvinkl ()

Tody ::

STB, ima, ubistvu je mail template ful težje narediti kot word template in ga počiti v pdf. Vse formatiranje in ugašanje slik in podobno v emailih še zmeri na letu 2000. Drugače se strinjam s tabo, in vem da zadeve okoli receptov niso lih po črki zakona, zato sem tudi sprožil tole temo da vidim probleme in potem poskušam iskat rešitve. Sej ko bi enkrat mel kakih 100 naročnikov bi si vrjetno kakega nuitricsta ali kuharja ubodel pa naj se on ukvarja z recepti :)

m0LN4r kam pridemo na kosilo? :P

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tody ()

Lindir ::

Moja prehrana je pa bolj mediteranska, bolj tradicionalna Kretska če sem natančen :)

Od mesa jem samo ribe (sardine, skuše, oslič, losos), kuhano jajce ene 3x ali 4x na teden, od mlečnih samo feta sir (ker je od ovce in koze), zelenjava (škrobna in neškrobna sepravi bučke, kumare, solata, motovilec, paradižnik, korenje, koromač, sladki krompir, krompir, itd....), stročnice, žitarice (kvinoja,rjavi riž, doma narejen polnozrnati pirin in ječmenov kruh, včasih ajdovi žganci ali kaša, itd...) sadje kot prigrizek med obroki (olive, pomaranče, mandarine, jabolka, kivi, fige, suhe slive, dateljni, brusnice, grozdje, itd...) in pa seveda ekstra deviško olivno olje (grško).

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Lindir ()

Glugy ::

verjetno bolj na kake gurmane ciljaš. jz kot človk k so mi blizu enostavni recepti si ne predstavljam da bi recepte kupoval. še posebej ne ker jih je na internetu cel kup ..pa še rad sem mal neodvisn in po svoje kuham in pečem. Morš kakšne presežke na področju kuhinje pomoje vključt..zakomplicirane dobre znane prestižne jedi. Drug nevem da bi kdo to kupval..razn če kak stari k je tok za cajtom da ne ve da se praktično vse recepte da zastonj dobit po internetu.

Tribal ::

Jaz bi z veseljem vsak dan prejel kakšen z idejo, receptom, "šoping listkom" ter slikco kako stvar izgleda. Velikokrat namreč sem brez ideje kaj skuhati, zato večino časa vrtimo ene in iste recepte.

LP Tine

mn ::

Glugy je izjavil:

verjetno bolj na kake gurmane ciljaš. jz kot človk k so mi blizu enostavni recepti si ne predstavljam da bi recepte kupoval. še posebej ne ker jih je na internetu cel kup ..pa še rad sem mal neodvisn in po svoje kuham in pečem. Morš kakšne presežke na področju kuhinje pomoje vključt..zakomplicirane dobre znane prestižne jedi. Drug nevem da bi kdo to kupval..razn če kak stari k je tok za cajtom da ne ve da se praktično vse recepte da zastonj dobit po internetu.


Jaz pa bi rekel ravno nasprotno. Kompleksnih, gurmanskih receptov najden na internetu ogromno. Kar pogrešam so recepti prirejeni za hitro pripravo okusnih jedi za eno osebo. To praviloma pomeni enostavne recepte z malo različnimi sestavinami. Recimo receptov, ki si jih objavil v linku jaz ne bi kupoval. Verjamem da so odlični, ampak spisek sestavin je pa tudi kar dolg. V praksi to pomeni, da odprem paket lahko pokvarljivega živila (recimo smetane) porabim četrtino, ostalo pa čez par dni zavržem.
Če se osredotočaš na ljudi ki kuhamo samo zase - keep it simple. Čim manj umazane posode. Enostavne stvari. Čim manj odpadka. Kaj lahko pripravim v naprej. Lahko vsaj deloma pripravim za naprej in zamrznem? Shranim v hladilniku in naslednji dan pogrejem?

m0LN4r ::

Tribal je izjavil:

Jaz bi z veseljem vsak dan prejel kakšen z idejo, receptom, "šoping listkom" ter slikco kako stvar izgleda. Velikokrat namreč sem brez ideje kaj skuhati, zato večino časa vrtimo ene in iste recepte.

LP Tine

Pri nama je bolj to problem, da bi vse naenkrat :)

Morm pa rečt, da veliko uslug za kuho gre babici.
Ona mi pove domač postopek (ornk masten, dolgotrajen), jst ga kombiniram z moderno kuhno in nastajajo zelo dobre kombinacije :)

Sej bi lahk punca kuhala ane, samo če hočem dobro, potem raje sam... pššt.
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: m0LN4r ()

M.B. ::

Ideja niti ni tako slaba. V Nemčiji imaš tudi trgovine kjer kupiš jed X. Kar pomeni da dobiš točno toliko gramov vsake sestavine ki jo za jed potrebuješ skupaj z receptom in stvar uspeva.

Glede plagiranja receptov ni take krize, ker recepti niso pod copyrightom, kar pomeni seznam sestavin in jed. Točen opis izdelave se lahko copyrighta, tako da opis bi moral biti napisan z lastnimi besedami.

Najbolj pri teh receptih (in ostalih iz tujine) pa me motijo enote. Potem traja enih 10 minut do pol ure da iz njihovih skodelic pretvorim na normalne grame pa litre pa še tu ne moreš bit nikol ziher al je pretvorba prava, res pa je da to pride bistveno bolj do izraza pri pečenju kot pa pri kuhanju.

Sam si največkrat delam malice, to je najbolj pogosto kaj z zelenjave, ker s mesom ne želim delat. (pa mesa ravno ne obožujem, razen kaj na žaru al pa kaj podobnega)
To je lahko Brstični ohrovt, Brokoli, Cvetača (pri tem mora brokoli nujno bit malo pokuhan cvetača pa ne, če je dovolj mala, zelo paše gor curry) al pa koruza(zmrzjena koruza na maslu v ponev, da se lepo omehča potem pa malo timijana pa česna).
To je za med zajtrkom in kosilom, če sem lačen občasnu tudi za večerjo.
Včasih pa naredim kaki Rösti, al pa samo kako pečeno jajco/hrenovko.

Za zajtrk(7-9) jem večinoma muesle (ovsene kosmiče + banano + rozine + kakršnakoli semena mi tisti trenutek pašejo) (banana zelo osladi stvar), al pa kruh.
Kosilo(15-16) pa juha po principu kaj je trenutno doma glavna jed pa kar je pač naročeno da se skuha. (štruklji, knedli, testenine, narastek, palačinke, zrezki...).
Ker nisem glavni kuhar pri hiši običajno delam juhe in pripravljam stvari večina se skuha pol.
Potem pa odvisno od glavne jedi je še velika skleda salate al pa kompot, včasih pa tudi kaka sladica (puding al pa kaka prosena kaša z jabolki, včasih pa kako pecivo)
Everyone started out as a newbie.
Sadly only a handful ever progress past that point.

PurpleMoo ::

Tody - jaz bi se takoj vpisala v tako 'mailing listo', če bi lahko izbirala, kakšne stvari lahko vsebujejo recepti. Recimo ne maram določene zelenjave, in mi ne koristi, če ima nek recept v tednu (ali več njih) neko zelenjavo, ki je ne jem.

Mogoče bi bilo najprej smiselno izbrati neko možnost, kakšno dieto ima oseba - ketonsko, vegetarijansko, vegansko, 'vse', izbirčno, itd., nato pa mogoče za določene ponudit seznam, česa ne marajo, po določenih kategorijah.

Tody ::

Ja za vse tiste, ki pišete da bi si zbraili svojo dieto, vem sem tudi jaz to pomislil, ampak trenutno tole še ne spada v igro, ker bi moral zgraditi veliko bazo, sprogramirat celotno zadevo itd itd. Če mi enkrat rata pridit do malce večjega števila, da se vsaj stroški pokrijejo lahko gremo razvijat tudi to. Ker pol govorimo o čisto drugačni torti, vsak dobi svoje recepte in podobno.

Namen je bil da se ljudem da ideje, ne pa da se jih uči kuhat, učil kuhat vas bo ta stric http://binevolcic.si/ Jaz bom pa probal poiskat kake simpl recepte za malo sestavinami in navadnimi sestavinami.

Vens ::

Tody ideja se mi zdi dobra z veliko potenciala. Ljudje imajo vedno manj časa, kar pomeni da bi vsaj delu populacije stvar pomagala... Meni že. Recepte bi lahko razdelil še po prehranjevalnih skupinah, vegani, vegeterjanci, vsejedci.

Ideja bi bila tudi, da enkrat na teden dobiš tudi nakupovalni listek za prihodnji teden.

...

mn ::

Se strinjam, da ima velik potencial. Ampak, kot je že par komentarjev zgoraj nakazalo, dvomim da bodo ljudje zadovoljni zgolj z enim receptom dnevno. Nekateri ne maramo zelenjave, ostali se izogibajo mesu, tretji čim manj hidratov, itd... IMHO ima ideja večji potencial kot zbirka receptov, prilagojenih kuhanju za eno osebo. Tega jaz ne najdem ne na internetu ne v kuharicah. In to pogrešam. No, kaj bi ljudje radi mi ne verjemi preveč, ker se praviloma motim, ampak jaz recimo za mailing listo definitivno ne bi plačeval. Pač kuham kar mi ustreza, ne kar mi nekdo preko maila zaukaže. Sem pa pripravljen nekaj plačati za bazo uporabnih prilagojenih receptov, kjer mi ne bo treba ugotavljati katera slovenska sestavina je najbolj podobna "Heavy Cream" in kaj skuhati da ni preprost kos mesa + ena izmed standardnih prilog. Pa sploh ne potrebujem veliko receptov v takšni bazi - raje manj ampak tiste preizkušene.

[D]emon ::

Glodko je izjavil:


- pomivanje posode -> katastrofa, sploh ko si lepo sit, mi na kraj pameti ne pride da bi šel pomivat posodo. To sem rešil tako da imam minimalen nabor opreme in sem prisiljen v sprotno pomivanje. Tudi zato kuham več ali manj jedi v enem loncu.


Sam sem imel enak problem, ki ga zdaj resujem tako, da posodo pomijem preden se spravim k prehranjevanju. Torej skuham, dam na kroznik ali whatever, pomijem posodo, sele potem se spravim jest. Vzame mi max. pet minut pred obrokom in minutko po obroku, da pomijem se kroznike in pribor. :)
Mavrik ta forum uporablja za daljsanje e-penisa. Ker si ne upa iz hise.

Tody ::

Kot rečeno se koncept še išče :) OZ ugotavljam da tak kot je ne koristi nobenmu in projekt malce obsojen na to da se veliko denarja vrže v njega zato da se dobi nekaj ven, kar pa ni lih smislno.

Mogoče bi ga moral spremeniti v zaprti tip zadeve, torej nekaj v smislu učnikovito kuhanje, kjer bi recimor s serijo emailov (recimor ene 6 mesecev po tedensko) pošiljal navodila, kako recimor učnikovito rezat čebulo, kaj pomeni da neko stvar sateraš (vem da je narobe napisan :) in zdraven še par enostavnih recpetov, 30 min max. Po 6 mesecih je zadeva končana, seveda bi lahko potem napisal kako nadaljevanje ali pa bralca preusmeril v kak drug krog ala paleo, vegi, ...

@mn ja za slovenijo bi itak naredil slovensko različico, mogoče bi bila ta še lažja, ker bi lahko recepte dobil od kake babice tete mame in se ne rabiš zanašat toliko na internet.

BCSman ::

Zanime me koliko časa zdrži v hladilniku mešanica solate iz spara (naključni miksi za dober evro). Če bi na začetku tedna kupil 5 škatel da bi imel za 5 dni, a bo peti dan še užitno? Namreč odločil sem se da na večerje ne bom več hodil na bon, ker so jedi ekstremno soljene. Planiram vsak dan za večerjo solatni miks + piščančji/puranji zrezek + polnozrnata žemlja. Prehranjevanje mi je nujno zlo in se mi gre za neko čimbolj enostavno in zdravo jed, pa da dobiš vse potrebne hranilne snovi.

TehDucky ::

Si v domu in težje kuhaš? Drugače pa probaj najdit kakšno vegi opcijo, zna bit čist okej na vsake toliko časa.

Sicer pa kako daleč si od špara, da bi šel samo 1x v celem tednu?

Doma občasno dobimo vrečko narezane in oprane zelene solate, včasih je notri že koruza ali fižol pa je najbolje porabit v 2 dneh. Kar je več, ni več tako sveže.

Tody ::

BCSman po petih dneh v hladilniku ti bo kvečjem kak list ovenel oz ratal črn. Tko da go for it. Samo pomoje se boš naveličal jest skos eno in isto.

BCSman ::

Sem v domu ja, no saj Spar spet ni tako daleč, bom hodil 2x na teden. Ah saj piščanc je bolj "softcore" meso, pa že tako sem suh, z vegi hrano bi še bolj shiral.

m0LN4r ::

Če ne boš dovolj zdravo živel, pa zakompliciral zadevo, boš umrl od pomanjkanja hranilnih snovi, kot 90% študentov v domovih, pa bok ne daj pit pa kadit.
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: m0LN4r ()

barakus ::

Ali kdo pozna kaksne preproste in hitre recepte za vegetarijance?

m0LN4r ::

1:
Segreješ banano v mikrovalovni za 10 sekund, lahko začiniš z malo medu.
2:
spečeš jabko
3:
narežeš čebulo, daš notr konzervo fižola, sol, poper, kis, olje po želji in zmešaš
4:
podobno kot prvo, samo brez fižola in s kruhom, lahko ga tudi popečeš pa mal podrgneš s česnom
5:
popečeš kruh, pa namažeš z margarino daš gor en list rukole, mal peteršilja
6:
PALAČINKE
7:
zelenjavna instant juha,
8:
narežeš sadje in preliješ z jogurtom
9:
pečen kostanj v ponvi
10:
pomfri
11:
rižote na 1001 načinov - kak sm to lahk pozabil

Tak na hitro se več ne spomnim
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: m0LN4r ()

čuhalev ::

Še dobro da nisem vegetarijanec, kajti pomfrija ne maram.

Lahko ješ semena, jabolka ... orehe s kruhom.

m0LN4r ::

Evo: https://trgovina.mercator.si/market/izd... polno energije, vitaminov in mireralov
12:
kokice xD
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: m0LN4r ()

NonPlusUltra ::

barakus je izjavil:

Ali kdo pozna kaksne preproste in hitre recepte za vegetarijance?

Zožaj malo področje, oziroma specificiraj kategorijo. Jaz jih poznam ogromno.
"For a long time now I haven't existed. I'm utterly calm.
No one distinguishes me from who I am."

Unknown_001 ::

Danes sem si naredil krompirjeve svaljke in piščančji zrezek pečen skupaj z narezano zelenjavo, juha z vrečke, solata z mocarelo, paradižnikom in koruzo iz piksne... za posladek pa ena banana in jabolko. Kuham si dostikrat sam ampak sem sedaj zaradi čedalje manj časa začel hodit jest na bone v menze. Drugače pa če je čas pa itak da skuham sam. Polenta/makaroni z malo bolj švoh golažem (čist osnoven recept), ali haše omako. Na čase tud čevapčiči ampak jih bolj poredko ker oni iz trgovine so užas oz. niso niti mesu podobni da ne govorim o okusu. Drugače pa tud krompir v oblicah kuhan pa nasoljen, al pa pire naredim. Riž,... vsega po malem. Ni moja kulinarika glih presežek ampak je tok da znam pripravit polnovreden in užiten obrok pa da je še dokaj dobrega okusa.8-)
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt

Zgodovina sprememb…

m0LN4r ::

Za čevape si lahk namesto vnaprej narjenih čevapov, kupiš pr mesarju mleto meso, pa rečeš katere kose ti zmelje.
https://www.youtube.com/user/m0LN4r


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kuharija,... oziroma kaj jeste? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13317209 (14913) Unknown_001
»

Vegeterjanski nasveti-recepti (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7313212 (3945) c3p0
»

Kaj vse znate skuhati? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
549970 (8557) STASI
»

Vok in stir-fry (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6715943 (13544) Brane22
»

Jetamova mala šola kuhanja

Oddelek: Loža
314753 (3842) Mercier

Več podobnih tem