Forum » Elektrotehnika in elektronika » Monitor se mi na čase obarva v svetlo rumeno barvo
Monitor se mi na čase obarva v svetlo rumeno barvo
flekec ::
Lp
Imam težavo z monitorjem, včasih se obarva v rumeno barvo, zamenjal sem kabel od grafične do monitorja, vendar se problem še zmeraj pojavlja, je pa res, da sem imel zraven zaslona nek magnet, ki sem ga odstranil, se da kako razmagnetit zadeva, al je mogoče težava v grafični. Hvala za pomoč
Boštjan
Imam težavo z monitorjem, včasih se obarva v rumeno barvo, zamenjal sem kabel od grafične do monitorja, vendar se problem še zmeraj pojavlja, je pa res, da sem imel zraven zaslona nek magnet, ki sem ga odstranil, se da kako razmagnetit zadeva, al je mogoče težava v grafični. Hvala za pomoč
Boštjan
Brane2 ::
Če ne gre za CRT monitor, magnet verjetno nima veze. Pa še tam bi bil efekt le lokalen- najbolj izrazit tam, kjer je magnet bil.
Zelo verjetno zgubljaš signal za rdečo barvo nekje. Če ni kabel, poglej konektorje na kartici in monitorju. So vsi pini OK ?
Možno je tudi da je kaj narobe s kartico recimo. Ali da kje kak virus zaj* ali da se je kaj zahaklalo s kakim driverjem, čeprav SW stran se mizdi manj verjetna.
Zelo verjetno zgubljaš signal za rdečo barvo nekje. Če ni kabel, poglej konektorje na kartici in monitorju. So vsi pini OK ?
Možno je tudi da je kaj narobe s kartico recimo. Ali da kje kak virus zaj* ali da se je kaj zahaklalo s kakim driverjem, čeprav SW stran se mizdi manj verjetna.
On the journey of life, I chose the psycho path.
Wega ::
Običajno je zvita kaka nogica na konektorju. poskusi z drugim kablom.
Wega,
lep, postaven, pameten
in skromen.
lep, postaven, pameten
in skromen.
flekec ::
sem menjal kabel-plus konektor-vmesnik med kablom in adapterjem, nič ni zvito, zaj sem resetiral lcd v nastavitvah,evo zaj glih ko pišem to se je obarval v svetlo rumeno, računalnik sem že enkrat formatiral, isto, ponavadi se mi to dogaja ko sem aktivn z miško in tipkovnico-miška je wifi, tipkovnica pa stara ko svet:)
Crknjen čiperaj v monitorju ? Napihnjeni kondiji v istem ?
Ni nujno. Če je star, je čisto možno da se mu trga, ker kondiji odpovedujejo.
Te lahko zamenjaš za drobiž.
Poglej recimo tole: Lastniki poceni LCD monitorjev pozor!
Te lahko zamenjaš za drobiž.
Poglej recimo tole: Lastniki poceni LCD monitorjev pozor!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | PC na TV - splošni nasveti (strani: 1 2 3 4 … 37 38 39 40 )Oddelek: Zvok in slika | 586135 (25464) | Dominator |
» | Rumen ZaslonOddelek: Pomoč in nasveti | 2181 (2123) | Opkow |
» | Samsung SyncMaster 1200NF PROBLEM!!Oddelek: Zvok in slika | 1504 (1300) | johnib |
» | Laptop sem polil z vodo, pomagajte prosimOddelek: Pomoč in nasveti | 3720 (3164) | tspider |
» | Monitor pokvarjen? HELP PLEASE!!!Oddelek: Strojna oprema | 1456 (1208) | Nazgul |