» »

Samsung SyncMaster 1200NF PROBLEM!!

Samsung SyncMaster 1200NF PROBLEM!!

johnib ::

Imam navedeni monitor in imam problem v barvah . In sicer je nekako preveč zelene barve , tisto kar bi moralo biti črno vleče bolj na zeleno , kar bi moralo biti belo isto vleče bolj na zeleno , tudi v filmih je v temi bolj zeleno kot pa črno isto tudi v igrah . Sem že sprobal vse opcije nastavitev na monitorju in tudi v nvidia barvni korekciji ..brez sreče . Nekako ni tiste prave črne barve . Sprobal sem tudi brez gonilnikov nastavit , nič ni pomagalo . Je možno da je kaj narobe v notranjosti monitorja ?? Kaj bi bilo narobe ?? Popravilo ??

Help pls !!

Scorpia ::

Dostkrat sem te probleme srečal pri kablu od monitorja ki se priklopi na grafično pa probi mal kabel premikat, da vidiš če se bo kej spremenil. Dostkrat prekine tam kjer je bil najbolj zvit kabel. Drgač probaj če ti pokaže normalno rdečo, zeleno pa modro barvo.

johnib ::

Sem sprobal , pokaže normalno vse barve pri vsakem kablu , isti problem je tudi če monitor priklopim na vga kabel nič se ne spremeni . Imam novo grafično in dela na lcd monitorju normalno , na tem je pa preveč zeleno vse .

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: johnib ()

rebro ::

Hojla!!

Tako je, kot je Scorpia napisal: Prav gotovo je napaka na kablu...ker praviš, da ko drug monitor priklopiš, je vse vredu -> grafična torej ni kriva....OK, torej: kakšna povezava v kablu fuč: najverjetneje je rdeča faza ali rdeča masa. Da pa to ugotoviš, pa razšraufaš ohišje od monitorja, vzameš multimeter in po vrsti preverjaš prevodnost kabla od pina do pina -> torej: vsak pin na koncu kabla(vtikač SUB 15-pri grafični) mora imeti stik z eno žičko na drugi strani (v monitorju)...če nisi štromar, raje to prepusti nekomu, ki je....

Tako bi to težavo rešil sam!

LP

johnib ::

Sem sprobal na drugem bnc kablu ki mi ga je posodil kolega in ima isti monitor , in je zadeva ista .

everyone ::

Po mojem je problem v konektorjih na grafični kartici, kjer stvar zgublja stik. Isto se dogaja tudi pri nas na firmi. Če najdeš pravi položaj kabla, je slika OK, drugače pa je na levi strani rumenkasto-zelena. Imamo pa kartico za štiri monitorje. Ima pa samo en konektor in posledično zelo težek kabel za priklop.

Scorpia ::

Nisi probal rdečo, modro, pa zeleno da maš ozadje, da vidiš katero barvo ti ne prikaže pravilno oz. katero sploh ne prikaže.

johnib ::

Prikaže vsako barvo na vsakem kablu , na zelenem kablu zeleno , na modrem modro , na rdečem rdečo .

Death Paladin ::

Ma kaki kabel, pri kolegovem NFju je enako, pa ni kabel kriv. Nesi ga nazaj na garancijo, pa naj ga porihtajo (3 leta je garancije). Ce pa nimas vec, ga pa odpri. Ko ga dobi nazaj iz popravila, vam sporocim, kaj je bilo fuc. Simptome ma pa enake (zelenkasta crna in vedno temnejsa slika).

LP

johnib ::

Ja isti problem mam jaz, potem sporoči prosim !!

BuBBle.D ::

Evo fantje, problem z barvami na 1200nfju se je tudi meni danes kar iz lepega dne pojavil. Sem sprobal zamenjat kabel in je bilo isto, tako da sem posumil, da je lahko tudi kaj z driverji oz. nekaj v windowsih narobe. No...v glavnem stvar sem rešil tako, da sem v Ati CCC pod Color kliknil na "Reactivate Ati Color Controls" in stvar se je rešila.
Prej je bil problem, da mi so mi vse barve vlekle na rumeno-zeleno. Mater sm vesel, da ni monitor fuč.
|MSI MPG Z690 EDGE|Intel Core I7-13700K|64GB Viper Steel 3600Mhz|
|Zotac Trinity 3090 OC|EK-Nucleus AIO CR360 Lux D-RGB|
|ASUS TUF Gaming GT501|Corsair AX1200W|Samsung Odyssey G7 32"|

johnib ::

Jaz sem sprobal že vse možne varijante z powerstripom, riva tuner in ni nič boljše , bo šel kar na servis .

Death Paladin ::

Eto. Monitor je nazaj iz popravila, kjer so ga odprli in ga na novo nastavli. Serviser je povedal, da se to cez cas iztrosi in se zamenja. In vkolikor veste, so NF zelo obremenjeni, ker imajo za razliko od ostalih kar 3 katodne cevi (vsaka za 1 tretjino ekrana, kar naj bi bilo znacilno za Trinitronce). Kaj tocno je bilo popravljeno/zamenjano zal nimam detajlov, ker ga nisem jaz prevzel. Vprasaj na Samsungov servis, kolko bi te to stalo, ce se sploh splaca, ker ce ni na garancijo je skoda vsut denar za popravilo, ki bi stalo vec kot je sam monitor vreden.

LP

johnib ::

Hvala za info.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Syncmaster 943BM - pinki slika monitorja

Oddelek: Pomoč in nasveti
7513 (408) Kokošnjakar
»

Problem ati radeon

Oddelek: Strojna oprema
8870 (752) J4CK16
»

Pomagajte ! Trese ku hudič. [kabelska] (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
559136 (7905) Pyr0Beast
»

Ko sem zamenjal matično ploščo, so izginile nekatere barve

Oddelek: Pomoč in nasveti
7930 (809) Šimpanz
»

Monitor - crknila rdeča barva!

Oddelek: Strojna oprema
201381 (1107) Groovy

Več podobnih tem