Forum » Pomoč in nasveti » Zaslon - pravilna resolucija, napačen prikaz
Zaslon - pravilna resolucija, napačen prikaz
Mohimm ::
Pozdravljeni,
Imam zanimiv problem, kateremu ne pridem do dna.
Na laptopu z grafično kartico ATI HD5730 sem danes v windowsih priklopil zaslon (Q22, Hoferjeva ponudba skratka) katerega je do sedaj normalno deloval. Danes se je ob priklopu v windowsih ob robu bil takle rob (v slikarju označeno z rdečo črto )
Ob nastavljenju resolucije in vseh parametrih ki jih znam je ostal rezultat isti (ročno nastavljenje sliko raztegne do toliko kot je na sliki manj do desnega kot do levega roba )
Ob začudenju sem poskusil še v xUbuntu, kjer pa je slika ob isti resoluciji(1920*1080) pravilna (sicer ne podpira razširitve namizja, ampak to je druga zgodba )
Hvala za pametne odgovore.
EDIT: FIXED:
v Catalyst - Desktops and Displays -My VGA Displays - Image Adjustments sem samo kliknil na tisto skico in se je stvar magično poravnala. Očitno nek Bug v driverjih.
Če lahko nekdo zbriše temo...
Imam zanimiv problem, kateremu ne pridem do dna.
Na laptopu z grafično kartico ATI HD5730 sem danes v windowsih priklopil zaslon (Q22, Hoferjeva ponudba skratka) katerega je do sedaj normalno deloval. Danes se je ob priklopu v windowsih ob robu bil takle rob (v slikarju označeno z rdečo črto )
Ob nastavljenju resolucije in vseh parametrih ki jih znam je ostal rezultat isti (ročno nastavljenje sliko raztegne do toliko kot je na sliki manj do desnega kot do levega roba )
Ob začudenju sem poskusil še v xUbuntu, kjer pa je slika ob isti resoluciji(1920*1080) pravilna (sicer ne podpira razširitve namizja, ampak to je druga zgodba )
Hvala za pametne odgovore.
EDIT: FIXED:
v Catalyst - Desktops and Displays -My VGA Displays - Image Adjustments sem samo kliknil na tisto skico in se je stvar magično poravnala. Očitno nek Bug v driverjih.
Če lahko nekdo zbriše temo...
- spremenil: Mohimm ()
Invictus ::
Mogoče imaš nastavljen Duplicate namesto Extend? Windows Key + P?
In ker je zunanji monitor večje ločljivosti kot prenosnikov, dobiš črno območje ...
In ker je zunanji monitor večje ločljivosti kot prenosnikov, dobiš črno območje ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Invictus ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | PC na TV - splošni nasveti (strani: 1 2 3 4 … 37 38 39 40 )Oddelek: Zvok in slika | 586280 (25609) | Dominator |
» | Pregrevanje HP laptopa po nadgradnji na W10Oddelek: Strojna oprema | 2962 (2398) | Mitja358 |
» | PC to TV (HDMI kabel)Oddelek: Zvok in slika | 7539 (2972) | legenda30 |
» | Ekran na prenosnikih (kocke?) - mat/glossy?Oddelek: Pomoč in nasveti | 5885 (4927) | fujtajksel |
» | hdmiOddelek: Strojna oprema | 2055 (1247) | damirba |