» »

FulHD TV kot monitor

FulHD TV kot monitor

Oldi ::

Sem bil prepričan, da bo stvar simpel kar se da, pa ni. Kupil sem Philipsa 32PFL3606, pišem da je FulHD 1080p in na VGA vhodu res dela v polnem 1920 x 1080 načinu (1:1), torej piksel tuki-piksel tam. Ko pa ga povežem preko HDMI kabla je pa štala, nikakor ne morem nastaviti, da dela 1:1, vedno nekaj interpolira, črke meglene, okrog slike rob, če pa vklopim samodejno povečavo se slika res poveča točno do robov, vendar še evdno vse megleno.
Ko sem isto probal na Samsungu 40C530 je bilo enako, dokler nisem zamenjal frekvence osveževanja slike na 50Hz, takrat se je slika izostrila in dobil sem 1:1 sliko. Ko sem to probal na 32PFL3606 pa nobene razlike.
Ne vem ali lažejo, da ima 1080p, ali pa to gre šele pri 25 ali morda 24 slikah/s. Morda pa gre za bag v softveru, saj se ob vklopu opcije PC ne zgodi nič. Je možno, da bi stvar delovala, če bi uporabil DVI/HDMI kabel. Samsung namreč ima na enem od vhodov napisano HDMI(DVI), Philips pa ne.

VGA slika ni perfektna, v desno imajo črke rahlo senco, plus backlight se da komajda kaj zatemniti - v TV načinu poraba pade na 40W, v VGA načinu pa samo na 70W, max je 100W. Zato je slika presvetla (prekontrastna) in me ob nočnem delu začnejo boleti oči, + dodatnih 30W izgub imam. Če znižam kontrast z matriko, pa postanejo barve čisto nenaravne.

Invictus ::

Za HDMI moraš izbrati HDMI port, ne PC port. Saj TV ne ve kaj priklapljaš preko HDMI, računalnik ali kaj drugega. Pravzaprav ga niti ne zanima.

Razen če delaš mirroring zaslona in imaš gor priklopljen še kak navaden monitor. Potem ti lahko privzame ločljivost primarnega monitorja tudi na TV.

HDMI in DVI imata enak video signal. Zato so HDMI - DVI konverterji poceni. S tem da je DVI brez zvoka.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Nikonja ::

a imaš ti hdmi izhod na grafični ali dvi.

V vsakem primeru (vsaj z ati-em) ni ti treba nič nastavljat edino ker dvi po navadi ne prenaša zvok (razen če nimaš novejšo ati-jevo kartico z original dvi-to-hdmi adapterjem, z neoriginalnim ne bo delal zvok). Če so driveri pravilno naloženi se grafična sama "zmeni" z tv o pravilni rezoluciji, vsaj je tako bilo pri meni. Sam vklopil hdmi, in grafična je sama dala na 1080p in tv tudi. slika perfektna. (tv- Samsung 50" plazma)

roCkY ::

Probaj izklopit vse filtre na TV. Kak "game" način. Nimam pojma kako imajo te zadeve Philipsi. S 50 ali 60 Hz in 1920-1080p na vhodu bi pomoje moral vsak novejši ekran risat. Če pa je ta zadeva toliko podhranjenja pa nisem iskal. Je le serija "3", če prav poznam Philipsovo označevanje.

Sam imam en starejši sony LCD in novejšo pana plazmo. Na obeh gre z privzetimi nastavitvami pixel on pixel. Nima veze ali je HDMI-HDMI ali DVI-HDMI. Karti v enem PC Nvidia GT9800 in 520 v drugem.
Prav tako se z ekranoma obe karti zmenita za nižji resoluciji ob zagonu sistema.

Siddh ::

nastavit moraš scaling, to najdeš v catalyst control centru oz. nvida control panel


Oldi ::

Imam Radeon HD 4350 z vsemi tremi izhodi. Sem za vsak primer probal še z DVI-HDMI kablom in isto st(r)anje. Če pa vklopim PC način in izklopim prilagajanje formata slike (izbrana opcija neprilagojeno) je pa katerakoli resolucija (na PC-ju) vidna kot pomanjšana slika (črn rob okrog slike). Če pa na HDMI priklopim DVB-T STB s formatom 1920x1080 25i se pa slika avtomatično prikaže preko celega zaslona in tudi slika je superca - lovim en italijanski HD program. PC nastavim na enak format kot DVB-T STB (25i) in pretaknem kabel in spet pomanjšana slika. Kot da TV nekako ugotovi, da gre za računalnik in uporabi druge resurse. Po moje gre za napako v softveru TV-ja.

PS: Kot že rečeno, sem ATI-ja preveril na Samsungu in tam je vse OK.

Zvezdica27 ::

lp,

iz računala pelji digitalni signal DVI (digitalni, ne analogni) ali HDMI, vseeno. Glej da je kabel OK. Če na Samsungu dela, pol je kabel OK. Kontakte preveri, se zna kaj zamegliti zaradi tega.

prvič: če boš nastavil resolucijo na 1920*1080 je to to. Na strani računala nimaš več kaj storiti (osveževanje daj toliko kot pač zmore tvoja grafična, 60hz, 79, 100... kolikor gre in toliko kot zmore TV), tistih 24p pusti pri miru, kažeš da ne veš kaj delaš. Svetlost in ostalo sranje kasneje.

na strani TV nastavi pravi vhod, glej da bo digitalni pravi - torej en od HDMI vhodov. Po standardih bi se morala PC in TV sama polupčkat, če se ne - izklopi vse motherfucker opcije (kar pač tv ima, 200Hz ali karkoli, assist... Čist basic. Probaj več HDMI vhodov, naj računalo krmili TV)

Če karkoli šteka oz je isto - na računalu probaj dati da bo samo na TV prikazovalo, torej da ni mirror eli extended desktop. Malo se poigraj. Preglej anstavitve, smoothing česarkoli bla bla....

Pomni, TV prikaže sam kar dobi not, tko da: težava je v nastavitvah računala, skor gotovo.

VGA slika bi morala biti ISTE kvalitete kot HDMI, morda ne zmore istega osveževanja, a kdor opazi razliko... prednost HDMI je samo da pelje še zvok.

zz

Oldi ::

Eh no, ne ti meni o brezveznosti in 24i, ki jih sploh nisem omenil. Probal sem pač 25i, ki je standard za prepleteni video in je za PC seveda neuporaben. Sicer pa te reči nastavljam že od Winsov 95. Catalista nimam inštaliranega, da mi ne bi delal štale.
Na pomoči so mi svetovali upgrejd TV-ja na zadnjo, to je letošnjo različico.
Vse opcije pa itak izklopim že za sam TV, razen postprocesing za MPEG, kaj šele za PC. Bom pa danes probal še v angleških menijih, bogvekaj so čarali prevajalci, pa včasih celo kaj manjka v kakem jeziku :)
Sem pa odkril nekaj novega, TV kot kaže ločuje med STB in PC-jem, čeprav gresta obadva preko istega HDMI-ja, v istem formatu, tako da je teoretično možen problem tudi v ATI-ju.

VGA pa seveda ne more biti iste kvalitete, v vsakem primeru je slabši, saj je vmes ena DA in ena AD konverzija ter kabel, slednje se lepo pozna v odsevu (popačenje analognega signala preko VGA kabla).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Oldi ()

Siddh ::

enostavno naloži catalyst in nastavi scaling potem pa ga pač več ne zaganjaš


Zvezdica27 ::

lp,

kompliciraš. Stavim pivo, da če ti pokažem 10 TV v živo brez da bi videl priklop pa na vseh isti screen ali film da ne ugotoviš ali je priklopljen na VGA analogni ali HDMI digi vhod.

Sicer pa te jaz ne štekam... standarda za kodiranje filmov ni. Lahko ga kodiraš kot želiš. Kar ti omenjaš so standardi za TV oddajanje iz preteklosti (recimo 576p v mpeg4 za DVB.T v SLO in audio). To pa ni isto kot nastavitve monitorja. Otrok leze po meni - nastavi na resolucijo in max osveževanje in ne bluzi z 24p, 24i ali 25i, ker to nima ama baš nobene veze s tvojim problemom.

Kar se tiče nastavitev je kot sem napisal.Nimam Nvidie, a če nimaš nadzornega centra (sory sem na linux) pol si vzami 5 minut in ga namesti, to je težava.

Kot semnapisal, HDMI standard se med sabo naprave poljubčkajo.

zz

Oldi ::

Zvezdni Joj kolk si naduvan, pa očitno pojma nimaš o načinu delovanja te elektronike.
Sem lepo napisal, da na VGA ne morem zmanjšati moči backlighta in da ima senco desno od črk, kar se vidi od daleč od prve. Za 1920 je to normalno, sem videl ta pojav že pri 1280, še huje, celo obroba v desno smer je bila in to na HP monitorju in PC-ju.
1920x1080 25i je pa pač osnovni 1080 HD način, ki ga morajo podpirati vse FulHD naprave in če ga podpira moj ATI, zakaj ne bi probal.

Max osveževanje - spet dokazuješ, da pojma nimš. Samsung že pri 60Hz izklopi 1:1 način in gre v pomanjševanje slike, ko pa preklopiš na 50 je pa vse 1:1. Ti pa kar 200Hz, slučajno veš kakšni prenosi podatkov so to - med PC in TV.
Z otroci se raje ukvarjaj.

Sicer sem pa probal še z DVI-HDMI kablom in po nasvetu podpore zamenjal FW televizorja in je bilo enako, zato so mi ga v Merkurju zamenjali za darilni bon.

Invictus ::

Je razlika med HDMI in VGA in se tudi opazi pri Full HD ločljivosti. Pri HDMI sobarve preprosto bolj ostre in ne zmazane kot pri VGA.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Oldi ::

Ne vem no, če je to možno, po moje je pri vseh teh digitalnih standardih slika identična, le sistem kako TV ve kaj je na oni strani je verjetno različen.

Sicer pa iščem kak drug FulHD TV za potrebe monitorja, recimo Toshiba 32LV833g ali SharpLC32SH340E - slednji v navodilih ne omenja priklopa TV na HDMI, pri VGA pa ima največjo ločljivost 1360 x 768.
Pri Philipsu me je motilo, da je bilo presevanje backlighta pri črni sliki neenakomerno, odvisno je bilo od zornega kota. Ko sem sedel 80cm od njega in ga gledal malo navzdol, je bilo presevanje v levem spodnjem vogalu zares opazno večje, kot v sredini. Pri ful črni sliki (TV) je bilo to kar moteče.

Zvezdica27 ::

o stari moj... whatever. Sam da uživaš.

Čao,

zz

Oldi ::

Oh Zvezdica :)
Spet eden, ki "ve", da je bit prenesen preko zlatega kabla drugačen on bita prenesenega preko drota za butare vezat.

Glede identičnosti slik pišem v dobri veri, da imajo TV-ji na HDMI vhodu baypas mimo filtrov, pa tudi če ga nimajo, ko na Samsungu vse filtre izključim oziroma dam na 0, se slika spremeni v 1:1. Ostane samo še analogna pot do LCD panela, ki pa je itak povsod enaka oziroma ista.

Vanadium ::

Podoben problem je imel brat na svojem 32 philipsu. No on je še celo mel okoli slike na vogalih cca 10 pixlov črnih (ne uporabljenih) pol je pa v catalyst neki naštimal in je bilo 1:1 slika. Inštaliraj catalyst pa preglej nastavitve.

ABX ::

Siddh je izjavil:

nastavit moraš scaling, to najdeš v catalyst control centru oz. nvida control panel


To sem moral jaz delat ko sem imel ati DVI izhod, zdaj ko imam Nvidia HDMI mi tega na srečno ni potrebno več urejat.

Samo pazi kateri TV kupiš veliko jih ima grozni input lag in so katastrofa za igrice.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: ABX ()

Oldi ::

Igric ne bom igral. Scaling? bi probal a kaj, ko mi Catalyst ne dela, ko ga zaženem se enostavmo nič ne zgodi - nekaj je ostalo od ene stare verzije Catalysta in karkoli inštaliram ali odinštaliram vedno nekaj zajamra. Itak je pa TV že nazaj v Merkurju.

Samo ali je možno, da je na Samsungu slika 1:1, na Philipsu pa ne in da bi bile krive nastavite na ATI-ju? Izprobal sem tudi varianta s samo driverji (to je bilo na začetku igranja z ATI verzijami in Catalista sploh ni bilo nikjer zaznati) in samo TV-ju na HDMI izhodu (brez monitorja) - toraj dvomim, da bi se vklopile kake ekstra scaling funkcije.

Sploh pa, Samsung je na 60Hz dajal enako sliko kot Philips, na 50Hz se je pa pojavila 1:1 slika. Sprašujem ker bi vzel en prenosnik pod pazduho in po trgovinah, samo kaj če na enem PC-ju dela, na drugem pa ne. TV-je nazaj nosit mi pa ni kul.

ABX ::

Ma ne verjamem da novi Tv tega ne omogoča, je pa res da je to potrebno nastavit tako na PC-ju kot na monitorju.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

ABX ::

Ma ne verjamem da novi Tv tega ne omogoča, je pa res da je to potrebno nastavit tako na PC-ju kot na monitorju.

Slo-tech se malo kisa.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: ABX ()

Oldi ::

Sodeč po temle je res problem v scalingu http://www.aoclarkejr.com/ati-catalyst-...
In zakaj Samsung dela 1:1 brez posega v Catalyst, morda se zna ATI-ju predstaviti kot monitor, ki da ne dela nobenega obrezovanja ipd, zato tudi ATI ne dela downscalinga.
Opazil sem namreč, da Samsung ne daje povsod enako velike slike, primerjal sem InfoTV preko DVB-T tunerja in HDMI-ja na katerem je bil DVB-T STB. Ena od slik je bila povečana (mislim da na tunerju), zato so bile črke na tekočih napisih spodaj porezane.
Ali pa se je ATI enkrat zaštrikal na tak način, da je preklopil na monitorski - ne scaling način. Enkrat se mi je celo zgodilo, da po reštartu PC-ja s samo HDMI priklopom na HDMI ni bilo slike, pojavila se je pa ko sem na DVI priklopil monitor in to v hipu.

Prokleta tehnika, zakaj hudiča obrezovati digitalno sliko, pa če že, naj bo to opcija, ne pa da je po defoltu obrezana in manjkajo kljukice na j in g. Naj se z rezanjem analognih artefaktov ukvarjajo v studijih, TV pa anj kažejo ful 1:1 sliko :(

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Oldi ()

Oldi ::

Včeraj so se prodajalci v Harvey Normanu trudili nastaviti en njihov prenosnik z Winsi7, da bi imel 1920 x 1080 na HDMI izhodu in brez uspeha, menda se kao na prenosnikih ne da nastaviti razširjeno namizje z resolucijo na HDMI izhodu več kot ima osnovni zaslon - je to mogoče, verjetno se pač niso znašli v teh butastih Winsih7, kako jih sovražim.

Sem pa doma probal Samsung C530 na Win7 in mi ATI po defoltu pošilja 1:1 sliko tako na DVI kot na HDMI, TV pa sliko nekoliko poveča, z izbiro 1:1 načina, izklopom filtrov in ostrino 0 (na TV) pa se slika spremeni v čisto pravo 1:1 monitorsko sliko.

Vedno manj vem kaj se je dogajalo s Philipsom, res škoda, da mi takrat ni deloval Catalyst. Sem pa v Catalystu marsikaj pregledal, vendar pomanjševanja slike, da bi dosegel obrobljeno sliko kot je bila na Philipsu, nisem našel. Je pa tudi res, da mi je Samsung delal brez obrobe tudi pri 60Hz, kar z WinsiXP ni bil slučaj.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Oldi ()

Oldi ::

Znanec je priklopil računalnik na LG TV (FulHD) prek HDMI kabla in ni bilo slike, ko je pa računalnik speljal preko hišnega kina, se je slika pojavila.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Oldi ()

Oldi ::

Sem bil včeraj s kup svoje krame v Harvey Normanu in slabo uro trenčiral svoje Winse7 in Sharpa LCD TV LC32SH340E.
Počasi se stvari bistrijo, Tipični TV na HDMI vhodu FUL HD sliko poveča in torej obreže, kar je zame svetovna bedarija, koji klinac bi obrezoval digitalno sliko in to za od oka ene 2cm. Da je na videz večja, da je manjši TV zadosti za gledanje - po logiki važno da so še podnapisi na sliki. :shock:
In proizvajalci računalnikov se temu prilagodijo tako, da ob detekciji TV-ja zmanjšajo sliko oziroma jo obrobijo s črnino. Če hočemo 1:1 sliko je torej treba nastaviti TV in PC, to sem pri Sharpu naredil a je bila slika enopikselnih črk od blizu mutna, barvno obrobljena, črka I je bila dvopikselna, M pa je imel levo palčko črno, desno pa sivo. Čez čas mi je le užgalo, da sem pozabil pogledati Clear Type ali kaj že je tisto trapasto mutenje slike in res je bil vklopljen, čeprav sem ga že doma izklopil - Winsi kot kažeza to opcijo vklopijo pri vsakem novem monitorju.:(
In dobim 1:1 sliko, ki je čisto fajna, krasne barve, samo kaj ko ima TV slabo osvetlitev, vsaj kar se tiče zmanjševanja moči, ima samo 3 možnosti Hi (122W), Mid (101W) in Lo (81W), svetilnost se temu primerno malo spreminja. Ima pa bistveno boljšo regulacijo kontrasta, slika je barvno še vedno razmeroma OK tudi pri kontrastu 0, ki da res zelo zatemnjeno sliko. Ampak kuriti 80W in z LCD panelom zastirati 80% svetlobe (če hočem imeti priemrno zatemnjeno sliko za nočno delo na PC-ju), a ni to razsipavanje in vrh vsega še nespametno gretje moje skromne računalniške sobice, ki se poleti enormno pregreva, čeprav je na severu.

Mi je pa v oči padla Toshiba, LED z mat površino 100Hz za 399€. TV je bil na steni, zato bi bilo komplicirano priključiti W meter + nisem imel časa. Mogoče kdaj ali kje drugje, ali pa grem v Merkur po Philipsa, kot kaže je bil vzrok tisti čudni obrobljeni sliki v ATI-ju, se pa ne spomnim več vseh možnih opcij velikosti slike.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Oldi ()

Reaper ::

Jaz imam Philips 32PFL3606H če se ne motim, je Full HD TV, oba laptopa, Dell z Intel X3100 in Asus z Nvidia 540GT oz. tisto intelovo vgrajeno grafo v procesorju (i5 2410M) dela brez problema. Komot bi ga lahko uporabljal kot računalniški monitor, samo PC način vklopim pod nastavitvami TV-ja in je slika takšna kot na računalniškem monitorju.

pegasus ::

Ne vem kaj to mutite, ampak jaz imam 42" LGja in mi ati onboard, nvidia onboard, nvidia grafa, intel in-proc, vse hdmi, dela bp iz prve z 0 nastavljanja. Plug and play. Na linuxu.

jukoz ::

Obujam staro temo:

A kdo uporablja kakšno 32" ali večjo FullHD TV kot monitor, za dnevno uporabo.

Spomnim se da je nekdo ki je bolj slabo vidi že pisal o tem in ker se tudi sam nagibam k temu sem začel razmišljati v to smer.

Stare FullHD televizije so precej cenejše kot veliki monitorji.

Han ::

Pozabi, ker bo slika preveč zrnata. Že na 27" monitorju je FHD pogojno sprejemljiv.

jukoz ::

OK, vsake oči imajo svojega malarja. Meni se 27" na FullHD zdi OK.

No, če ima kdo izkušnje z uporabo TV pa naj prosim napiše.

roCkY ::

jaz sem en tak, ki mu je ekran vedno premajhen!
na 75" UHD pišem trenutno, prej sem imel na temle mestu 65" FHD plazmo. Leta sem uporabljal 46" FHD in ga lani zamenjal s 32" UHD v pisarni.
Odvisno kaj se dela na ekranu. Za kako grafično načrtovanje in podobno to seveda ne bo. 46" FHD je bil čist OK za birokracijo porihtat. Seveda je pa 32" UHD monitor čisto čisto drug svet.

tony1 ::

jukoz je izjavil:

Obujam staro temo:

A kdo uporablja kakšno 32" ali večjo FullHD TV kot monitor, za dnevno uporabo.

Spomnim se da je nekdo ki je bolj slabo vidi že pisal o tem in ker se tudi sam nagibam k temu sem začel razmišljati v to smer.

Stare FullHD televizije so precej cenejše kot veliki monitorji.


Da, jaz. 42'' Panasonica z IPS FHD panelom, že 5 let, je nadomestek za 42'' monitor in me je stal 400 EUR. Nobenih težav, piksli so ostri kot britev, je pa res, da je TV nekoliko bolj svetleč kot bi si želel (vendar pa daleč od katastrofe). Škoda, da jih ne delajo več, za na šiht sem si moral kupiti 4K Dellov monitor, pa mi gredo premajhni piksli na živce.

Aja, pozoren bodi, da TV ne bo imel efekta, kjer rdečega teksta na črni podlagi ne vidiš dobro, ker je zmazan; žal mi je zdajle ušlo iz glave, kako se temu efektu reče...

jukoz ::

OK, pol bom pogledal za kak 5 let star TV višjega ranga in stestiral.

Hvala za feedback =)

_Denny_ ::

TV kot monitor uporabljam že od 2008 dalje, ker me je posilevanje z widescreen resolucijami v menjavo 19" 5:4 LCD-ja za nekaj drugega. Nisem hotel iti na 21" 16:10 (oz. kaj je bilo tistega časa popularno), ker je bil po višini manjši od trenutnega, zato sem nabavil kar en Philipsov 42" TV za 800€ in ga s HDMI-DVI kablom povezal na HD4850. Pojavili so se isti problemi kot na začetku te teme (potrebna nastavitev overscan) ta "efekt" z neberljivim rdečim tekstom, ki ga opisuje tony1 in se mu reče "chroma subsampling", če je v grafičnih driverjih nastavljen na 4:2:0 ali 4:2:2 namesto 4:4:4. Seveda o tem nisem slišal čisto nič še za vsaj nadaljnjih nekaj let, tako, da sem ga ignoriral, ker ni bilo preveč moteče in smatral kot okvaro. V 2012 sem ta TV zamenjal za 40" Samsung UE40D5500, ker jih je Telekom slučajno delil obstoječim naročnikom za 1€ ob podpisu 2-letne vezave in ni bilo nobenih težav; HDMI input sem preimenoval v PC in je TV pravilno nastavil čisto vse sam. Isto breztežavno je bilo v 2014 pri menjavi na 65" UE65H6400, ki sem ga kupil za celo premoženje zaradi gledanja 3D filmov (+ potem ugotovil, da mi zanič oči 3D efekta ne vidijo :))), ga imam še zdaj in ga bom menjal samo, ko crkne.

Trenutno je ta 65" v uporabi tam od 8 do 16 ur dnevno na razdalji 50-55cm. Velikost pikslov ni moteča, vidiš pa "mrežo", če greš bližje od 40cm. Edina nevšečnost je pri igranju full screen iger, ker moraš za gledanje celotne slike preveč obračati glavo...to rešujem s tem, da igram v 1600x900 oknu vsepovsod kjer je možno; to je tudi po eni strani prednost, ker z manjšo resolucijo na GTX970 še vedno dela čisto vse na max nastavitvah in mi ni treba zapravljati denarja za 1070 ali 2070.


TL;DR: Nabavi kar en Samsungov TV, preko "tipka Source -> tipka Tools -> Edit name" spremeni ime na PC in uživaj. Ko se navadiš ti bo čisto vse z manjšo diagonalo postalo inferiorno.
Asrock X670E Taichi, Ryzen 9 7950X3D + NH-D14, 96GB Corsair DDR5-6400 CL32
RTX 2070S 8GB, 2TB Kingston KC3000, 2TB ADATA SX8200 Pro, 4TB Micron 5200
Seasonic Focus Plus 850W, Corsair Air 540, Logitech Z-2300, Samsung UE65H6400

roCkY ::

Čas je za stegnit se do UHD !

rabelj5 ::

1080p je za maks 24" (če gledaš z razdalje kot se gleda monitorje) pa že to so obupno veliki piksli

Zvezdica27 ::

lp,

je neka omejitev, daljava, ko tv kot monitro postna nesmiseln.

Pa tudi sicer, kot opažam, je nekaj v osveževanju in delovanju panlena na monitrojih, da enostavno je prijetneje kot TV. Je pa, da se razumemo, mnogo mnogo bolje kot pred leti.

Ampak za neko resno delo, recimo na steni, pa bo FHD zdaj bistveno premalo. Jaz osebno sem že nazaj na malo manjši lcd-led monitor, pogrešam pa applovega, ki je res prijeten za moje oči.

zz

Ahim ::

jukoz je izjavil:

No, če ima kdo izkušnje z uporabo TV pa naj prosim napiše.

Ne oziraj se na pripombe koliko drugim pase velikost piksla - vzemi, kar tebi pase. Kolega je imel precej let 32" "HD ready" (1366x768) TV kot monitor, pa ni nikoli javkal da je kar pevec zrnato, pa vidi boljse kot jaz.

Meni je 32" sicer malo prevelik (presirok, previsok), se mi pa FullHD ne zdi "prevec zrnat".

Silck ::

Pred enim tednom kupil 43" 4k TV in ga imam namesto monitorja. Dela super.

Lp
Danas je teško biti lud... Velika je konkurencija!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Povezava VGA na HDTV preko HDMI (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
5219635 (9148) kozorog
»

HDMI Problem

Oddelek: Pomoč in nasveti
275810 (4745) Alessio983
»

grafične kartice in HDMI izhod

Oddelek: Zvok in slika
267309 (3320) damirba
»

37" Full HD ali HD Ready (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
6922287 (20192) Yoni
»

Full HD TV (strani: 1 2 3 416 17 18 19 )

Oddelek: Zvok in slika
942117372 (34359) Kovalchuk

Več podobnih tem