Forum » Strojna oprema » Raspberry Pi
Raspberry Pi

iloveboobz ::
Rias Gremory je izjavil:
Raspberry Pi Model A+ on sale now at $20
Sam dobit za 20usd je umetnost oz nisem najdu..
To pa zato, ker je 20$ cena brez davka..

misek ::
Ker ste tukaj stručkoti me zanima ali kdo pozna kakšno napravo za In-Circuit zapisovanje SD kartice. Rad bi torej iz računalnika zapisoval SD kartico ne da bi jo jemal iz ciljnega sistema. Seveda v določenem trnutku kartico uporablja samo ali računalnik ali samo ciljni sistem. Zakaj je to dobro? V primeru razvoja Linux kernel-a je potrebno postopek izvesti mnogokrat in je nadležno jemanje kartice iz sistema v čitalec in nazaj.
Naletel sem na diy projekt In-Circuit SD Card Switch vendar me zanima ali morda obstaja kakšna komercialna rešitev.
Naletel sem na diy projekt In-Circuit SD Card Switch vendar me zanima ali morda obstaja kakšna komercialna rešitev.

first_line ::
Morda ne paše ravno sem, ampak je videti zanimivo:
GULEEK i8
The GULEEK i8 is a small external hard-drive-like hardware. And besides its dirt-cheap price tag of $104, there are several features that make it seem like a must-have product. First of all, its runs the Windows 8.1 operating system and is powered by a 1.8 GHz Intel Atom Z3735F Bay Trail processor. Secondly, it comes with a 3,000mAh battery which could come in handy in an event of a power outage or while traveling.
GULEEK i8
The GULEEK i8 is a small external hard-drive-like hardware. And besides its dirt-cheap price tag of $104, there are several features that make it seem like a must-have product. First of all, its runs the Windows 8.1 operating system and is powered by a 1.8 GHz Intel Atom Z3735F Bay Trail processor. Secondly, it comes with a 3,000mAh battery which could come in handy in an event of a power outage or while traveling.

SiByte ::
To sem čakal
sam akumulatorja ne bi rabil imeti.

Intel i7 6950X @ 4,2GHz | ASUS STRIX X99 | ASUS STRIX GTX 1080 Ti 11GB @ SLI
4x8GB Corsair DDR4 @ 3000MHz | 1.2TB SSD Intel 750 @ PCI-e | 6TB WD Red
4x8GB Corsair DDR4 @ 3000MHz | 1.2TB SSD Intel 750 @ PCI-e | 6TB WD Red

first_line ::

stb ::
first_line je izjavil:
To sem čakalsam akumulatorja ne bi rabil imeti.
...event of a power outage or while traveling.
Ta je res malo glupa ja. A potem rabiš še monitor z baterijo? Verjetno za na vlak, kjer ima itak vsak s sabo 27'' lCD?
Mogoče da preneseš škatlico iz kabineta do televizorja v dnevni sobi, ali pa da drži suspend na poti v službo, vrtec ipd, ali pa da ostane prižgan ko ti pri speljevanju crkne avto in moraš vzeti kontakt za ponoven zagon...

Še vedno čakam "poceni" x86 boarde. Tale guleek je že prava smer, sam še vedno predrago (glede na to, da maš tablico na istem čipsetu za manj..)

Takle gulek formfactor..
Brez baterije
x86 proc (z3735f)
Vstopni model 1GB/8GB flasha z linuxom.. tam ~50$
To bi blo kr kul
Pa recimo še en z 2GB/16GB flasha, pa recimo prostor za 7/9.5mm disk
za ~70-80$ z windows 8.1 bing
Bi lowned kište ala j1800/j1900 in amd ekvivalenti takoj postal obsolite :)
Brez baterije
x86 proc (z3735f)
To bi blo kr kul
Zgodovina sprememb…
- spremenil: iloveboobz ()

trnvpeti ::
iloveboobz je izjavil:
To bi blo kr kul
The Windows 8.1 version offers up 32GB of eMMC storage and 2GB RAM. The Ubuntu model offers less, at 8GB eMMC and 1GB RAM respectively — still capable enough for running a full GNOME-Shell, Pantheon or Cinnamon desktop.
zgleda, da je 24G emmc in 1G rama 10$
ali pa celo microsoft kaj financira, da se gor nalozi w8.1

med windows in linux verzijo je 60$ razlike, ne 10$ kot si ti napisal.
+ tole je ful debiln formfactor.
Zgodovina sprememb…

3000mAh baterija je malo več k 2$
+ rabiš še zaščito in charge controller
to pa vse stane..
+ rabiš še zaščito in charge controller
to pa vse stane..

http://www.gearbest.com/tv-box/pp_13799...
evo, to je to, o čemer jst govorim...
No frills mini pc na x86 archu. Pa še hitrejši bin tega intla ma (se boosta na 2.16Ghz).
Točn takole zadevo še razširit na več konfiguracij (od 8-64GB flasha) in z 2.5" hdd bayom pa maš bomba mini pc. Seveda z primerno nizko ceno.
evo, to je to, o čemer jst govorim...
No frills mini pc na x86 archu. Pa še hitrejši bin tega intla ma (se boosta na 2.16Ghz).
Točn takole zadevo še razširit na več konfiguracij (od 8-64GB flasha) in z 2.5" hdd bayom pa maš bomba mini pc. Seveda z primerno nizko ceno.

iloveboobz je izjavil:
med windows in linux verzijo je 60$ razlike, ne 10$ kot si ti napisal.
rekel si , da bi brez baterije (ce najdes kaksno verzijo za hdd prilepi)
Intel Compute Stick PC Specifications
Quad-core Intel Atom Z3735F @ 1.33Ghz (1.83Ghz boost)
2GB RAM (Windows), 1GB RAM (Ubuntu)
32GB eMMC (Windows), 8GB eMMC (Ubuntu)
Full-sized HDMI Out
1x USB 2.0
1x MicroUSB
MicroSD Card Slot
Bluetooth 4.0
Wi-Fi

sem glih linkal pipota
http://www.geekbuying.com/item/PIPO-X7-...
boljši bin proca, bolj normaln formfactor, več usbjov (x4), ethernet in 50$ manj od intla.
http://www.freaktab.com/showthread.php?...
z kuponom ga dobiš za 89$, kar je debelih 60$ ceneje od intla.
boljši bin proca, bolj normaln formfactor, več usbjov (x4), ethernet in 50$ manj od intla.
Zgodovina sprememb…

iloveboobz je izjavil:
sem glih linkal pipota
ce disk zraven, in nima lan, ni prevec uporabno
form je pa ok, ce ne bo disk zraven
Zgodovina sprememb…
- spremenil: trnvpeti ()

Zakaj ni ugodno ?
Če je stvar v vsakem pogledu bolša od intla + ima lan + precej cenejša
Zadeva pa nima disk baya..
Pač tole je top buy, če hočeš windows pc in nočeš debilnega "hdmi dongle" formfactorja.
Če je stvar v vsakem pogledu bolša od intla + ima lan + precej cenejša
Zadeva pa nima disk baya..
Pač tole je top buy, če hočeš windows pc in nočeš debilnega "hdmi dongle" formfactorja.
Zgodovina sprememb…

ce bi imel to kot kaksen xbmc v tv, potem mi je bolj vsec majhen form
ok, vecji form se tudi da nekako prilepit na tv od zadaj
win pc, nekako bi pricakoval 2 sata priklopa
ja, cena je pa boljsa
glede intla je pa zanimivo, ista naprava, za ms in linux, in se lepo vidi microsoftov pritisk, da morajo prilozit 32G in dvakrat vec rama za skoraj isto ceno
ok, vecji form se tudi da nekako prilepit na tv od zadaj
win pc, nekako bi pricakoval 2 sata priklopa
ja, cena je pa boljsa
glede intla je pa zanimivo, ista naprava, za ms in linux, in se lepo vidi microsoftov pritisk, da morajo prilozit 32G in dvakrat vec rama za skoraj isto ceno

> win pc, nekako bi pricakoval 2 sata priklopa
ja, sata nebi škodu. Ampak za 90$ čudežov spet nemore pričakovat.
Recimo za kako staro mamo, ki kupuje pc (prejšna tema) in teh stvari ne rabi, bi bla taka stvar kr super, ker je dost pocen in ma legalne winse gor..
Pa tut recimo za kak xbmc je kr ok (sploh če se da pripravit cec, da dela). Itk placa nerabiš velik, tako da je tut sata odveč (pač streamaš preko wifija).
nwm no, mislim da lahko taki PCji kamot nadomestijo večino sestav na j1800...
> glede intla je pa zanimivo, ista naprava, za ms in linux, in se lepo vidi microsoftov pritisk, da morajo prilozit 32G in dvakrat vec rama za skoraj isto ceno
O kaki isti ceni ti to ?
Windows verzija je 149$, Linux pa 89$.
ja, sata nebi škodu. Ampak za 90$ čudežov spet nemore pričakovat.
Recimo za kako staro mamo, ki kupuje pc (prejšna tema) in teh stvari ne rabi, bi bla taka stvar kr super, ker je dost pocen in ma legalne winse gor..
Pa tut recimo za kak xbmc je kr ok (sploh če se da pripravit cec, da dela). Itk placa nerabiš velik, tako da je tut sata odveč (pač streamaš preko wifija).
nwm no, mislim da lahko taki PCji kamot nadomestijo večino sestav na j1800...
> glede intla je pa zanimivo, ista naprava, za ms in linux, in se lepo vidi microsoftov pritisk, da morajo prilozit 32G in dvakrat vec rama za skoraj isto ceno
O kaki isti ceni ti to ?
Windows verzija je 149$, Linux pa 89$.
Zgodovina sprememb…

Še kitajski review
https://translate.google.com/translate?...
Je pa kr velika tale zadevca. No, mogoče to ni slaba stvar, se lahko vsaj proc bolše hladi :) :)
https://translate.google.com/translate?...
Je pa kr velika tale zadevca. No, mogoče to ni slaba stvar, se lahko vsaj proc bolše hladi :) :)

sem kopiral, cena za win in lin, in je 10eur, s tem da 32G emmc proti 8 in 2G rama proti 1G
ti imas ocitno drug vir cen.
kako bodo nadomestili j1900(j1800) z enim sata?
ce pa ne gledas na sata, in ti je se kaksna druga omejitev, pa lahko to nadomesti
za staro mamo bo tudi odroid-c1 dosti(posebej, ko ne poves, ce bo se kaj drugega delala kot browser) za 35$
ce pa ne gledas na sata, in ti je se kaksna druga omejitev, pa lahko to nadomesti
za staro mamo bo tudi odroid-c1 dosti(posebej, ko ne poves, ce bo se kaj drugega delala kot browser) za 35$

sem kopiral, cena za win in lin, in je 10eur, s tem da 32G emmc proti 8 in 2G rama proti 1G
http://arstechnica.com/gadgets/2015/01/...
It will come in two different flavors: a Windows 8.1 version with 2GB of RAM and 32GB of storage for $149, and a Linux version with 1GB of RAM and 8GB of storage for around $89.
Exeactly. Tisti sata spet ni taka huda omejitev. Pač odvisno za kaj rabiš, če ti je namen men za storage server ali kej podobnega, tale pipo itk odpade.
Za odroid rabiš še emmc modul (Da je vsaj kolkertolk odziven), ohišje, napajalnik, wifi modul, microhdmi adapter. Pa se že hitro približaš ceni tega pipota, s tem da delaš većje kompromise (nimaš winsov, nimaš lana):
Zgodovina sprememb…

Red_Mamba ::
iloveboobz je izjavil:
Takle gulek formfactor..
Brez baterije
x86 proc (z3735f)
To bi blo kr kul
Ce ti za tak dnar skupaj spravis sistem in ti se kaj dobicka ostane pol kr pogumno z novo trzno niso

[st.slika https://img.shields.io/badge/Slo-Tech-green.svg test]
Linkedin >> http://goo.gl/839Aua
Mamba's Crypto & ICO's: https://t.me/joinchat/AAAAAExTkO4P4UDy0fIZdg
Linkedin >> http://goo.gl/839Aua
Mamba's Crypto & ICO's: https://t.me/joinchat/AAAAAExTkO4P4UDy0fIZdg

Ce ti za tak dnar skupaj spravis sistem in ti se kaj dobicka ostane pol kr pogumno z novo trzno niso :))
Glede na to, da imaš na zgornjem linku varjanto z 2GB rama in 32GB flasha za 89$, ni tako nemogoče pridit do 80$ (odrežeš flash na 16GB, odstraniš bluetooth in 2 usb porta...)

iloveboobz je izjavil:
http://arstechnica.com/gadgets/2015/01/...
It will come in two different flavors: a Windows 8.1 version with 2GB of RAM and 32GB of storage for $149, and a Linux version with 1GB of RAM and 8GB of storage for around $89.
Exeactly. Tisti sata spet ni taka huda omejitev. Pač odvisno za kaj rabiš, če ti je namen men za storage server ali kej podobnega, tale pipo itk odpade.
Za odroid rabiš še emmc modul (Da je vsaj kolkertolk odziven), ohišje, napajalnik, wifi modul, microhdmi adapter. Pa se že hitro približaš ceni tega pipota, s tem da delaš većje kompromise (nimaš winsov, nimaš lana):
odroid ima lan,za odzivnost ne bos rabil emmc,kartica, napajalnik in konektor in si na 50$

odroid ima lan,za odzivnost ne bos rabil emmc,kartica, napajalnik in konektor in si na 50$
sem nametal odroid+case+napajalnik+mhdmi adapter
pride 59$ z poštnino.
S tem da rabiš še spominsko in wifi adapter, pa si hitro na ~70-75$ z poštninami (kje so še pa naše dajatve..)
Ja, da se pridit cenej, ampak je treba naredit več kompromisev.
S temlem pa dobiš lepo zaokroženo celoto, katero samo priklopiš in delaš že v znanem okolju...
Zgodovina sprememb…

iloveboobz je izjavil:
S temlem pa dobiš lepo zaokroženo celoto, katero samo priklopiš in delaš že v znanem okolju...
ja, zanimiv je tale pipo za namen "stara mama"

iloveboobz je izjavil:
ja, zanimiv je tale pipo za namen "stara mama"
Ja. Sam stvar more malo še skujšat (18x12cm je kr veli za tak simpl zadevo) in se pocenit, da je lahko konkurenčna tudi armu.
Se pa strinjam, da je odroid c1 bomba, sam kaj ko moraš na 35$ daš še najmanj enkrat tolk, da dobiš neko uporabno celoto (razn če maš stvari že doma..)

lopov ::
Na RPi želim namestiti "Baikal: A lightweight CalDAV/CardDAV server". Nimam statičnega IP, sem pa na Telemahu in v vseh letih se mi (še) IP ni zamenjal, domene nimam. RPi ima lokalno statičen IP in je v DMZ. Potreboval bi "dummy style" navodila za konfiguracijo, samo namestitev sem že opravil, do nadzorne plošče "že" pridem, zaplete se mi pri bazi (MySQL) in ostalem konfigiriranju
Thx,
b.
Thx,
b.

black ice ::

stb ::
Quad core Raspberry pi 2 je zunaj:
http://www.theregister.co.uk/2015/02/02...
http://www.theregister.co.uk/2015/02/02...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: stb ()

ok, en zanimiv podatek
not bad
The Raspberry Pi 2-compatible version of Windows 10 will be available free of charge to makers.
not bad

dottor ::
Kolko pride poštnina iz slo fenell-a? Ker zadeva stane 31,15€. Pa je nov RPi zmožen poganjat Ubuntu? Ker razmišljam da bi daily tasks uporabljal RPi z Ubuntujem gor, za photoediting, fotošop in igre pa bi po potrebi vžigal PC. Za daily tasks je mišljeno: skype, jutub, libreoffice, muzika, serije/filmi/animeji(preko streaminga).
Xeon X5650@3.8GHz |Asus P6T|
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi

raje si omisli odroid c1. Imaš hitrejši proc, emmc modul, giga mrežo, ubuntu/android podpora. stane pa isto.

dottor ::
Giga mrežna mi ne rabi, emmc modul niti... Je pa pomoje ta RPi večji community.
Xeon X5650@3.8GHz |Asus P6T|

seminal ::
Enako jaz razmišljam, community je tisto kar naredi Pi noro dobrega :) vsega in svašta zanj. Pi2 pa zgleda kar lepa nadgradnja, pa še malo OC pa je. Kje jo lahko naročim zadevo za 35€ bo super nakup.
Hojnik a tale odroid poganja vse kar poganja Pi? od xbmc, linuxa? Pa gori si omeno da bo wins 10 prišla zraven free al kako Pi2?
Hojnik a tale odroid poganja vse kar poganja Pi? od xbmc, linuxa? Pa gori si omeno da bo wins 10 prišla zraven free al kako Pi2?

> Hojnik a tale odroid poganja vse kar poganja Pi? od xbmc, linuxa? Pa gori si omeno da bo wins 10 prišla zraven free al kako Pi2?
Yup. Celo android podpira, katerega Pi ne.
Ta win10, sicer super zadeva na papirju, nwm če bo kej prida uporaben. Namreč ARM podpora na winsih ni ravno bleščeča, vso x86 programje pa itk odpade.
Za general purpose thin PC, nas ali media center je IMO odroid c1 bolša zadeva. Za igračkanje je pa jasno Pi boljši, saj stoji za njim večji community. Čeprav tudi korejci niso od muh :)
Yup. Celo android podpira, katerega Pi ne.
Ta win10, sicer super zadeva na papirju, nwm če bo kej prida uporaben. Namreč ARM podpora na winsih ni ravno bleščeča, vso x86 programje pa itk odpade.
Za general purpose thin PC, nas ali media center je IMO odroid c1 bolša zadeva. Za igračkanje je pa jasno Pi boljši, saj stoji za njim večji community. Čeprav tudi korejci niso od muh :)
Zgodovina sprememb…

seminal ::
A tale andorid je mišljeno enako kot kijtaski tv sticksi? Pa c1 je enkrat dražji skoraj ne?

>Pa c1 je enkrat dražji skoraj ne?
ne, odroid c1 stane enako (35$). Stvar je mišljena kot konkurenca za raspberry pi.
ne, odroid c1 stane enako (35$). Stvar je mišljena kot konkurenca za raspberry pi.

buneech ::
iloveboobz je izjavil:
>Pa c1 je enkrat dražji skoraj ne?
Res je, sam je poštnina dosti višja. Pa še pol te na carinski pošti opalijo z DDV in postopkom.
Zdj, k sta dost primerljiva (razen LAN), se mi zdi bolj primerna izbira RPi, za kake projekte, simple headless serverček, itd.

> Res je, sam je poštnina dosti višja. Pa še pol te na carinski pošti opalijo z DDV in postopkom.
sj tudi pri rpi boš plačal poštnino in davek.

buneech ::
iloveboobz je izjavil:
> Res je, sam je poštnina dosti višja. Pa še pol te na carinski pošti opalijo z DDV in postopkom.
Dodatnega iz carinske pošte ne. Plačaš pa poštnino, ki je pa nekaj nižja.
Hmm, zdaj mi napiše za Odroid poštnino 9$. Če je to res, se splača, nazadnje, k sm gledal, je blo za pošiljanje v Slovenijo okoli 30$.

Glodko ::
Ali je komu uspelo da mu Pi poganja zunanji 2.5" disk samo preko enega USB porta? Meni ne uspe. Uporabil sem napajalnik 5V, 2A za Pi-ja ampak disk nekako ne da nobenega zvoka od sebe. Na njemu piše 5V, 800mA, Pi rabi pa nekje 600mA. Tako da, če se ne motim bi to moralo delovati? Rad bi se izognil uporabi večih napajalnikov.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Raspberry Pi + Home Assistant (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Strojna oprema | 43131 (9969) | fulgur |
» | Raspberry Pi & alternative (strani: 1 2 3 4 … 22 23 24 25 )Oddelek: Strojna oprema | 276848 (36064) | pierch |
» | Orange PI (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Strojna oprema | 57924 (21232) | iloveboobz |
» | Raspberry Pi za HTPCOddelek: Kaj kupiti | 6958 (6257) | GTX970 |
» | Prodali že dva milijona Raspberry Pi (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Procesorji | 28069 (22966) | iloveboobz |