Forum » Strojna oprema » Raspberry Pi
Raspberry Pi

techfreak :) ::
LED paneli na tvojem linku delujejo na 230V, torej triak in optokopler. Za kakšne 5V led diode pa tranzistor ali kaj podobnega.

korenje3 ::
A mogoče veš kje bi lahko dobil http://www.sainsmart.com/arduino-compat...
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W

kiFni ::
Če kdo uporablja tvheadend za iptv in ga moti trenutno stanja oziroma nedelovanje naj proba IPTVSimple PVR-addon. Dela kot šus podpira unicas, multicast, epg, channel logo. Sem si usposobil na svojem in se vse da poštimat v 5 minutah. Hvala bogu da se noben kupec ni našel ko sem obupal nad tvheadendom![]()
a je tud za openelec....dej link

misek ::

A mogoče veš kje bi lahko dobil http://www.sainsmart.com/arduino-compat...
Kitajska (pošiljanje traja 3-4 tedne oz. občasno se še malo zavleče, je pa ponavadi ceneje):
http://dx.com/
http://www.seeedstudio.com/depot/
EU (dobiš v tednu dni, poštnina je 5-10€):
http://www.watterott.com/
http://www.coolcomponents.co.uk/catalog...
in podobne trgovine.

Vanadium ::
Kakor je misek napisal obstaja addon tudi za openelec ze notri.
Evo da opišem zadevo korak po korak kako sem usposobil zadevo.
1. Formatiral sem kartico z SDformater (OS: windows 7),
2. Posnel sem si linux live CD in zbotal zadevo,
3. Namestil sem orginal testing openelec (nisem uporabil rbej test builde) vsa navodila za install so na linku,
4. Zalaufal sem raspberrya in ga nafriziral ter vnesel kode za kodeke,
5. Skopiraš si z filezilla ali katerim drugim programom iptv listo na sd kartico,
5. V menuju system greš v live tv in ga enablaš, sistem zajamra da ni noben pvr aktiviran in ti ponudi iskanje, ter vklopiš iptv simple addon, ter izbereš playlisto v nastavitvah,
6. V live tv das reset PVR data nekaj takega piše če se ne motim
7. Voila iptv bi moral delat
Več info pa tu: http://forum.xbmc.org/showthread.php?ti...
Evo da opišem zadevo korak po korak kako sem usposobil zadevo.
1. Formatiral sem kartico z SDformater (OS: windows 7),
2. Posnel sem si linux live CD in zbotal zadevo,
3. Namestil sem orginal testing openelec (nisem uporabil rbej test builde) vsa navodila za install so na linku,
4. Zalaufal sem raspberrya in ga nafriziral ter vnesel kode za kodeke,
5. Skopiraš si z filezilla ali katerim drugim programom iptv listo na sd kartico,
5. V menuju system greš v live tv in ga enablaš, sistem zajamra da ni noben pvr aktiviran in ti ponudi iskanje, ter vklopiš iptv simple addon, ter izbereš playlisto v nastavitvah,
6. V live tv das reset PVR data nekaj takega piše če se ne motim
7. Voila iptv bi moral delat
Več info pa tu: http://forum.xbmc.org/showthread.php?ti...

Qushaak ::
Kdo kaj ve kako je/bo s strojnim razvojem RPi-ja? Bodo čez čas še hodili novejši modeli z (malo) močnejšimi procesorji in za isto ceno ali je to vse kar je sedaj?
Nikjer nič ne najdem o tem.
Sicer si ne želim, da bi to čez čas postal dražji računalnik, samo "odslužene" procesorje bi pa lahko posodabljali in postopoma dvigovali performans ob isti porabi in ceni.
Nikjer nič ne najdem o tem.
Sicer si ne želim, da bi to čez čas postal dražji računalnik, samo "odslužene" procesorje bi pa lahko posodabljali in postopoma dvigovali performans ob isti porabi in ceni.

hojnikb ::
glede strojnih nadgradenj bo težka (vsaj še neki časa ne). Njih bk za performance, ker glede na namen uporabe je zdajšni SoC več kot dovolj. Če rabiš kej bolšega, se obrni na konkurenco.
#brezpodpisa

d4vid ::
Živjo, pozna kdo kak program, da bi PI spremenil v "sprejemnik" zvoka? Oddajal bi s Windows laptopa brezžično preko WiFija, sprejemnik bi bil PI. Nekaj gledam Airplay, poskusil še nisem. Našel sem TuneBlade, ki pa je plačljiv.
Je kdo našel kaj podobnega?
Main PC: HP Z240 | i5-7400 | 32 GB ram
Homelab: HP DL380g9 | Xeon E5-2680 | 192 GB ram

kaj se ne da updejtat tko da samo skopiraš fakjle iz target v updajte, kot ostale verzije.... zdej mam pa error ... fuck

Zgodovina sprememb…
- spremenil: kiFni ()

misek ::
Ena izmed boljših lastnosti je ravno update/downgrade.
Kakšen error imaš in kdaj? Lahko kar skopiraš te datoteke direktno na SD kartico s čitalcem.
Kakšen error imaš in kdaj? Lahko kar skopiraš te datoteke direktno na SD kartico s čitalcem.

tko sem naredu kot vedno. prek mreže v folder update in reboot....pa je. samo nevem zakaj mi kle ni. mogoče kej ker mam sistem na usb....s kartice samo boota.

driver_x ::
Živjo, pozna kdo kak program, da bi PI spremenil v "sprejemnik" zvoka? Oddajal bi s Windows laptopa brezžično preko WiFija, sprejemnik bi bil PI. Nekaj gledam Airplay, poskusil še nisem. Našel sem TuneBlade, ki pa je plačljiv.
Predlagam Airplay. Na RPi-ju je zadosti, da inštaliraš raspbmc, na laptopu potrebuješ potem iTunes (če zna še kaj streamati preko Airplaya ne vem).

Že nazaj vse dela
Sem že mislu da se mi je vse sesul, in da bom nogu vse na nou nastavt in addone inštalirat
Samo boot particijo je neki zj*ebal
Na nov sem jo inštaliral pa config.txt cmdline.txt nastavu....uf sreča

echoman ::
Ubistvu lahko updejtanje OpenELECa s seboj prinese tudi eno čudovito težavo, če ne skopiraš celotnih datotek (v primeru, da se ti prenos ravno na koncu, tistih 10 KB ponesreči), saj si ob updejtu "brickaš" sistem. Rešitev je, da na SD kartico v razdelek s configom, systemom in kernelom, obedve datoteki (system in kernel) prekopiraš oziroma prepišeš. Z zadnjimi različicami so ustvarili čudovito skripto za nastavitve, tako da posodobitev preko sambe ni potrebno več izvajati, saj sistem sam poskrbi za celoten updejt. Lahko pritrdim, da se OpenELEC vsaj za Raspberry Pi zares lepo razvija in pričakujem, da v kratkem ne bo niti najmanjšega štekanja več. Če sem bil še pred letom dni navajen, da je vmesnik na vsake toliko zaštekal, se tistemu danes lahko le še smejim.

CrustyDOD ::
Bi se dalo priklopit touch screen panel na to zadevco? Že par dni googlam pa nič ne najdem. Povsod govorijo samo o kompletnem touch screenu, ki pa je predraga zadeva še posebaj, ker že imam en 19" lcd ekran, ki samo leži in se gor prah nabira.
Nekaj takega: http://www.ebay.co.uk/itm/19-1-inch-USB...
Nekaj takega: http://www.ebay.co.uk/itm/19-1-inch-USB...

Rias Gremory ::
Mirno gledamo, kako naš svet propada,
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Rias Gremory ()

Rias Gremory je izjavil:
Ni ravno 19"
Ja sem videl že to.. Ampak moje vprašanje ni, če obstaja komplet touch screen, ki dela na raspberry pi. ;)

Rias Gremory je izjavil:
Ni ravno 19"
Ja sem videl že to.. Ampak moje vprašanje ni, če obstaja komplet touch screen, ki dela na raspberry pi. ;)
ti iščeš touch panel. da se priklupit, in tud driverji za linux so, jaz mam na ubuntu pa dela dobr. poglej na globepoint.si. pred leti sem kupu za svojga netbooka....sem že jaz pogledal... hja... tud to ni glih pocen, Touch Panel 19" (16:9) stane 99EUR. pol pa še montaža.... pri montaži moreš zelo pazit da šraufe okol ekrana ne zategneš preveč, da t ine poči touch panel (kot je meni

Zgodovina sprememb…
- spremenil: kiFni ()

Ja so za linux driverji ampak kaj pa za arm procesor? To naj bi bil problem baje.. Sem mislil, da je mogoče tu že kdo kaj podobnega naredil..
Touch panel ni tako drag, če ga v tujini naročiš.. Spet pa ni tako poceni, da bi na slepo riskiral. Pa še 4:3 je tale moj lcd. Pa tudi, če tako pogledaš, je cenejše kot pa komplet LCD touch screen kit pa še pol manjši so ti, ki so na voljo za raspberry pi.
Kar se pa montaže tiče pa ni panike, itak sem LCD že dal ven iz ohišja in bi ga tudi uporabil brez ohišja. Je pa LG slim lcd in je vsega skupi samo 2 cm debel, brez ohišja of course. Bi šel na steno in the kitchen. :)
Touch panel ni tako drag, če ga v tujini naročiš.. Spet pa ni tako poceni, da bi na slepo riskiral. Pa še 4:3 je tale moj lcd. Pa tudi, če tako pogledaš, je cenejše kot pa komplet LCD touch screen kit pa še pol manjši so ti, ki so na voljo za raspberry pi.
Kar se pa montaže tiče pa ni panike, itak sem LCD že dal ven iz ohišja in bi ga tudi uporabil brez ohišja. Je pa LG slim lcd in je vsega skupi samo 2 cm debel, brez ohišja of course. Bi šel na steno in the kitchen. :)

Predlagam Airplay. Na RPi-ju je zadosti, da inštaliraš raspbmc, na laptopu potrebuješ potem iTunes (če zna še kaj streamati preko Airplaya ne vem).
Malo sem se špilal in uredil streamanje preko AirFoil-a, ampak zvok zamuja 2 sekundi. Drugače pa deluje brez problema. Video posnetke bom pač gledal preko vgrajenih zvočnikov. Za glasbo bo pa OK :)
EDIT: Ko kupim USB Bluetooth bom poskusil pa še to :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: d4vid ()

Qushaak ::
Vprašanje se ne nanaša na RPi (čeprav je tema njegova), ampak na Cubieboard2.
Zakaj je v specifikacijo navedeno, da je HDMI za 1080p, če lahko A20 uradno dekodira 2160p? Tudi HDMI že podpira 2160p od leta 2009? Je omejitev na 1080p res stroje narave ali samo v primeru, ko se na to ploščico naloži Android?
Zakaj je v specifikacijo navedeno, da je HDMI za 1080p, če lahko A20 uradno dekodira 2160p? Tudi HDMI že podpira 2160p od leta 2009? Je omejitev na 1080p res stroje narave ali samo v primeru, ko se na to ploščico naloži Android?

nightbird ::
kje je najceneje kupiti RPi? Je smiselno nemsto polnilca kupiti USB Hub iz katerega potem napajaš RPi in ga hkrati uporabiš kot razdelilec?
http://www.galagomarket.com/index.php/i... ??
verjetno lahko tudi od kakega telefona uporabim napajlnik ne? važno da je 5V in 1A?
LP
verjetno lahko tudi od kakega telefona uporabim napajlnik ne? važno da je 5V in 1A?
LP
Zgodovina sprememb…
- spremenil: nightbird ()

kje je najceneje kupiti RPi? Je smiselno nemsto polnilca kupiti USB Hub iz katerega potem napajaš RPi in ga hkrati uporabiš kot razdelilec?
LP
Sicer ni priporočeno, ampak meni je deloval PI na polnilcu Nokia (mel sem zraven Galaxy Spica, sam mislim da ni original) 500mA, 5V. Sicer se je res rebootu vedno ko sem med delovanjem priklopil USB ali kaj takega, a je delovalo.
Če pa maš 20EUR, lahko kupiš DLinkov napajalnik 5V 2A, padec napetosti se sploh ne opazi (res stabilnih 5V). Sam ni mikro USB, ampak za ruter tist okrogel, kar pomeni da morš cvikat. Ampak se po moje bolj splača hub, kot si omenil :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: d4vid ()

Rias Gremory ::
Mirno gledamo, kako naš svet propada,

nightbird ::
saj na slopi skupnosti tudi prodajajo določene dele. pa sploh ni kaj dosti dražje se mi zdi. mogoče kaj od tu naročim http://slo-pi.com/raspberry-pi-in-dodat... samo je malo bv, da je čakalna doba 3 tedne. kaj to dobavljajo od farnella? ker tam je ista čakalna doba :)

saj na slopi skupnosti tudi prodajajo določene dele. pa sploh ni kaj dosti dražje se mi zdi. mogoče kaj od tu naročim http://slo-pi.com/raspberry-pi-in-dodat... samo je malo bv, da je čakalna doba 3 tedne. kaj to dobavljajo od farnella? ker tam je ista čakalna doba :)
Kolkor jaz vem (mislim da piše celo na strani) da jim dobavlja IC-elektronika. Sam sem a kupil pri ic, ne preko slo-pi, ko sem naročal nekaj elementov sem napisal naj pošljejo še PI. Mislim, da je bilo 41€ za PI...

Zlikovec ::
Ducati Monster, Ducati 750 SS FF, Yamaha XJ6,
Honda Hornet 600, Yamaha Fazer 800, R NineT
Honda Hornet 600, Yamaha Fazer 800, R NineT

Hayabusa ::
Se da na malini namestiti kakšen virtualbox/kaj podobnega (+da dela net na virtualki) ?
Rabim win xp za eno specifično zadevo.
Kateri distro potrebujem za malino v tem primeru ?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Hayabusa ()

Hayabusa ::
Yup.
Potrebujem nekaj kot je R pi, da dela neslišno.
Preko winehq vidim da ne bo šlo, vbox isto ;(.
Potrebujem nekaj kot je R pi, da dela neslišno.
Preko winehq vidim da ne bo šlo, vbox isto ;(.

raspberry pi je zelo zelo underpowered zadeva, da bi emulirala in poganjala windows xp. Že linux in desktop nativno na pi ni glih smooth ...
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
- spremenil: hojnikb ()

lahko bi ga mel, sam arm je prešvoh tudi v najbolši različici, da bi lahko zemuliro kak uporabn x86 proc
#brezpodpisa

jaz bom pa z beaglebone black naredil da se mi vrata od hiše sama odprejo, takoj ko se mi telefon poveže na omrežje :p

Odprejo ali odklenejo? Torej če si doma na telefonu izklopiš WiFi (ali karkoli uporabljaš) ter ga nazaj vklopiš, se ti odprejo vrata?

Zgodovina sprememb…
- spremenil: korenje3 ()

echoman ::
Se da na malini namestiti kakšen virtualbox/kaj podobnega (+da dela net na virtualki) ?
Poglej Utilite, vendar na tem prav tako ne boš mogel poganjati virtualke. Edina možnost je potem še Wine

techfreak :) je izjavil:
odklenejo....
techfreak, s čim to meriš elektriko?
Spletna kamera usmerjena na števec in povezana na RPi, ki beleži število utripov lučke na števcu.
ja seveda...

aja pa še res je. lol.
lahko bi imel digitalni merilec porabe.
lahko bi imel digitalni merilec porabe.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Raspberry Pi + Home Assistant (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Strojna oprema | 42617 (9455) | fulgur |
» | Raspberry Pi & alternative (strani: 1 2 3 4 … 22 23 24 25 )Oddelek: Strojna oprema | 275725 (34941) | pierch |
» | Orange PI (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Strojna oprema | 57657 (20965) | hojnikb |
» | Raspberry Pi za HTPCOddelek: Kaj kupiti | 6930 (6229) | GTX970 |
» | Prodali že dva milijona Raspberry Pi (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Procesorji | 27829 (22726) | hojnikb |