» »

Raspberry Pi

Raspberry Pi

««
42 / 91
»»

Tero ::

Naprodaj je camera modul za raspberry pi! :)
http://www.raspberrypi.org/archives/3890
Give a man a fish, he'll be fed for a day.
Teach a man to fish and he'll drown himself.

Tero ::

Give a man a fish, he'll be fed for a day.
Teach a man to fish and he'll drown himself.

TESKAn ::

Končno (in naročeno:)).
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

bf4ed ::

Končno in predrago :P

MihaPresic ::

Kateri OS je najboljši da rpi deluje kot media player?

Rias Gremory ::

Še nisem probaval vendar sem velikokrat slišal da http://www.raspbmc.com/
Mirno gledamo, kako naš svet propada,
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.

hojnikb ::

openelec al pa raspbmc..
#brezpodpisa

LordPero ::

Obstaja še Xbian (sicer sploh ne vem, če še kdo kaj dela na njemu), če ti bi slučajno kaj delalo probleme z zgornjima.
LordPero

d4vid ::

Živjo!
Se je kdo ukvarjal oz. ve kako se naredi pač da stav recimo 2 PIja strežnika in oba prikazujeta isto stran, servirata iz iste baze podatkov... Pač da se promet enakomerno porazdeli na oba? Ker imam pač spletno stran, ki je zelo požrešna in ko se gor priklopi par ljudi se PI že obeša... In ja, hočem met to narejen s PIji, za testiranje.
Main PC: HP Z240 | i5-7400 | 32 GB ram
Homelab: HP DL380g9 | Xeon E5-2680 | 192 GB ram

SiByte ::

kaj pa če maš bazo na enem ostalo pa na drugem? ISPConfig omogoča neke takega sam je sam prav tako mal požrešen :(
Intel i7 6950X @ 4,2GHz | ASUS STRIX X99 | ASUS STRIX GTX 1080 Ti 11GB @ SLI
4x8GB Corsair DDR4 @ 3000MHz | 1.2TB SSD Intel 750 @ PCI-e | 6TB WD Red

navij Pije in pomožnosti zamenjaj sd kartico za kako hitrejšo ali pa kr laufaj rootfs iz usbja..
#brezpodpisa

Oboje sem že naredil :)

trnvpeti ::

nginx?

upstream app {
server 192.168.1.2:81;
server 192.168.1.3:81;
}
server {
listen 80;

location / {
proxy_pass http://app;
}
}

uporabljas php?
php-apc?

mysql? mysql replication

PaX_MaN ::

d4vid je izjavil:

Oboje sem že naredil :)

Loh da je, kot nakaže trnvpeti, problem v izbiri strežnika.

to maš 512 al 256mb pije ?
L2 cache si navil ?
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hojnikb ()

Unknown_001 ::

Ej pobje, ka RPI bi funkcioniral, kot računalnik za pisarno?

Recmo, da bi kak open-office poganjal?

Gruntam v tej smeri, da bi doma naredu mali office station, ka mam enga starga miša, star LCD monitor, pa tipkovnico pa printer tud edino, kar me mučo mučo zanima, je zgornje vprašanje, preden se tega lotim.

GupeM ::

Načeloma dela. Je pa odzivnost precej slaba.

pozabi na kej takiga, ker je odzivnost preslaba + zamrzovanje
#brezpodpisa

Unknown_001 ::

Pol to ni za nikamor.

tut nikol ni blo mišlen za to..
#brezpodpisa

Živjo, je kakšna možnost zamenjat root geslo brez da bi ta geslo vedel? Na ArchLinuxu sem zamenjal geslo in ga pozabil. Sudo ni inštaliran.

reinstall... ali pa kak lokaln root explot >:D
#brezpodpisa

Ja, sem kar reinstall dal. Fora je da nisem hotel delat reinstalla, ker sem imel PI kot strežnik in sem hotel nabrat ćim več uptime-a :)

Btw, se je kdo že špilal s kakšnim DIY UPS-om za PI? razmišljam da bi napajanje priklopil preko GPIO, gor dal preko LM317 nekaj AA baterij in adapter...

pviran3 ::

Hoj, sem lastnik novega pija,
Nabavil sem wifi modul d-link wda-131, za katerega piše da deluje in je recommed, lsusb ga zazna, to pa je tudi vse.
Meril sem voldaže TP1-TP2 in če sd kartice ni vstavljene, je točno 5V, čim pa vstavim SD kartico in nič drugega priklopljeno, pade na 4.85V.
Mam 3 različne napajalce,
-PC
-5V 1A napajalnik od telefona
-ipadov 5.1V, 2.1A
in vsi kažejo isto žalostno zgodbo, najbolje ga nese še telefonski, ki je ob samo sd kartici na 4.89V
Če priklopim gor še TV in USBje, gredo vsi napajalnci pod 4.8V.
Poskusil sem še 2 usb kabla in 2 sd kartici

Ugibam da wifi sploh ni zagnan saj nima ledic, če pa ga probam na 10 in 1 način usposobiti, pa RB frizne ali pa resetira.

Zdej pa ne vem, a je to normalno, da je samo z sd kartico 4.85, al moj preveč voltažo izgublja?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: pviran3 ()

radiokills ::

Se da kaj takega kupit v SLO? Kakšne so kaj cene teh baterij?

SiByte ::

Smo le dočakal nov Debian in Arch Linux :)
Intel i7 6950X @ 4,2GHz | ASUS STRIX X99 | ASUS STRIX GTX 1080 Ti 11GB @ SLI
4x8GB Corsair DDR4 @ 3000MHz | 1.2TB SSD Intel 750 @ PCI-e | 6TB WD Red

Ima kdo kak predlog za kak PI klon/ARM ploščo, ki ima giga mrežno in SATA port (po možnosti več) in je po možnosti poceni?

http://cubieboard.org/
Ima SATA vendar nima giga mrežne.

edit:
Lahko pa počakaš na UDOO, ki ima SATA (samo quad core verzija) ter giga mrežno.
http://www.kickstarter.com/projects/435...

Zgodovina sprememb…

heh danes mi je z malo igranja uspelo zbootat zadevico pr 1225Mhz @ ARM >:D
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hojnikb ()

cen1 ::

Ajd zna kdo tole zračunat.. RPi na solarni panel in da mina bitcoine. Kdaj se mi povrne investicija
? :D

Investicija ?
Nikol (vsaj ne da bi jo ti dočakal).
Razn če najdeš kak fpga addon za rpi, na katerem je sprogramirana enota posabaj za bitcoin.
#brezpodpisa

DuleKrtola ::

A je kdo realiziral tole?
http://www.instructables.com/id/Turn-yo...

Malo me skrbi stabilnost pulseaudia. Ko sem nazadnje poskusil narest z RPIja wifi audio receiver mi je požrl precej živcev. Če je zdaj res rešeno tisto nadležno pokanje zvočne, potem se mogoče lotim tega.

clix ::

Ne vem prav za ta projekt, lahko pa povem, da je v raspbmc distribuciji pokanje na analognem izhodu popolnoma odpravljeno.

No sej nism siguren, ce je pokanje bilo delo pulseaudia. Ta je zajebaval pri preklopu z enega klienta na drugega, npr z MPD na stream neke druge mašine v lanu. Sicer pa je možno, da rasbmc niti ne uporablja PA, ampak piše direktno na ALSA

buneech ::

DuleKrtola je izjavil:

A je kdo realiziral tole?
http://www.instructables.com/id/Turn-yo...

Malo me skrbi stabilnost pulseaudia. Ko sem nazadnje poskusil narest z RPIja wifi audio receiver mi je požrl precej živcev. Če je zdaj res rešeno tisto nadležno pokanje zvočne, potem se mogoče lotim tega.

Js sm se tega lotu, sam ni portable. Pokanja ni več, pomojm je bilo odpravljeno z novejšo verzijo OSa.

PulseAudio pa uporabiš kot sink, ker ALSA ne prebavi vsega, in zna hreščat pri nekaterih fajlih.

mah ta analog avdio je bol tak tak na rpi, tako da perfektna stvar nikol nebo, negleda na software, ker je pač problem v hardware-u (implementacija tega.)
#brezpodpisa

Pa si probal na PA sink streamat 2 signala naenkrat (npr se MPD) ? Js bi nujno imel zraven še MPD.

Tega pa nism probavu. Morm pa še probat en zunanji DAC prklopt, da vidm če je kej razlike.

Vanadium ::

Če rabi kdo pija prodajam svojega malo rabljenega. Nažalost nimam časa da se igram z njim tako da ga prepustim za neko normalno ceno v dobre roke kjer bo komu koristil :)).

Skratka komplet obsega:
- raspbery pi verzija B z 512mb rama star cca 1 leto (možno da je manj nevem kje imam račun)
- bakrena hladilna rebra napajalni diodi, usb ter ARM čipu.
- navit je bil na največ na 900mhz, nikoli overvoltan,
- 4gb class 10 spominska kartica
- kupljene mpeg2 in VC-1 licenčni kodi
- doma narejen nosilček za raspberry kamor je pritrjen (sem imel to namontirano na nosilec za LCD TV)

kontakt na ZS, p.s. edini problem je, da ga imam pri punci doma kamor grem šele naslednji teden lahko po njega. (prevzem LJ)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Vanadium ()

jamiroq ::

ve kdo kje bi se dalo pri nas dobiti kolikor toliko poceni lcd za raspberry pi? kupil sem tegale in seveda mi ga je posta unicila.

se kable jim je uspelo presekati:

> Js sm se tega lotu, sam ni portable. Pokanja ni več, pomojm je bilo odpravljeno z novejšo verzijo OSa.

oh? ravno te dni poskusam narediti en music player iz raspberry pija in je to (sicer obcasno) pokanje se vedno prisotno pri 24-bitnih .flac datotekah. ce jih streamam preko mreze pa tudi prav nadlezno hresci. ko omejim mpd na 16bit/44.1khz dela ok (zvocna kartica je creative sound blaster x-fi surround 5.1). pulseaudia mi ni nikoli uspelo usposobiti, ne na arch linuxu ne na raspbianu namescenim z raspbian installerjem.

DOOM_er ::

poglej HTE IC-elektronika. Sicer pa kitajci za 2.5 € na 1 lcd.
Robots will steal your job. But that's OK

ja, sem nasel na ic-elektroniki. mogoce tega ne bodo stolkli :|.
sicer bi raje imel vfd ampak nisem nasel prav nic pametnega za nek normalen denar...

oh? ravno te dni poskusam narediti en music player iz raspberry pija in je to (sicer obcasno) pokanje se vedno prisotno pri 24-bitnih .flac datotekah

Bilo je govora o pokanju, ki se pojavi ko gre zvočna po neuporabi v nek "sleep mode" in ko se nazaj zbudi. To je menda odpravljeno.

jamiroq je izjavil:

> Js sm se tega lotu, sam ni portable. Pokanja ni več, pomojm je bilo odpravljeno z novejšo verzijo OSa.

oh? ravno te dni poskusam narediti en music player iz raspberry pija in je to (sicer obcasno) pokanje se vedno prisotno pri 24-bitnih .flac datotekah. ce jih streamam preko mreze pa tudi prav nadlezno hresci. ko omejim mpd na 16bit/44.1khz dela ok (zvocna kartica je creative sound blaster x-fi surround 5.1). pulseaudia mi ni nikoli uspelo usposobiti, ne na arch linuxu ne na raspbianu namescenim z raspbian installerjem.

No, lih to pa pulseaudio odpravi. Meni je tko hreščalo že z nekaterimi MP3-ji.

Tole si vse opravil (na raspbianu sem jaz uredil to)?
$ gconftool-2 -t string --set /system/gstreamer/0.10/default/audiosink pulsesink
$ gconftool-2 -t string --set /system/gstreamer/0.10/default/audiosrc pulsesrc

To get PulseAudio to start on boot and to allow the “pi” user to access it, two more changes are required:

1. Edit /etc/default/pulseaudio and change the first uncommented line to “PULSEAUDIO_SYSTEM_START=1″. This is not recommended but it works in this case.
	2. Execute the command “sudo adduser pi pulse-access” to add the pi user to the pulse-access group so that it is permitted to use PulseAudio.

MTm2H37rqt7B ::

Tudi jaz prodam svojega pi-ja (512mb, kupljen februarja) v crnem ohisju, z MPEG2 in VC1 licenco (dodam usb hub), Z.S.

buneech je izjavil:

No, lih to pa pulseaudio odpravi. Meni je tko hreščalo že z nekaterimi MP3-ji.

Tole si vse opravil (na raspbianu sem jaz uredil to)?
$ gconftool-2 -t string --set /system/gstreamer/0.10/default/audiosink pulsesink
$ gconftool-2 -t string --set /system/gstreamer/0.10/default/audiosrc pulsesrc

To get PulseAudio to start on boot and to allow the “pi” user to access it, two more changes are required:

1. Edit /etc/default/pulseaudio and change the first uncommented line to “PULSEAUDIO_SYSTEM_START=1″. This is not recommended but it works in this case.
2. Execute the command “sudo adduser pi pulse-access” to add the pi user to the pulse-access group so that it is permitted to use PulseAudio.

ne, nisem. nimam namescenega x serverja, tako da se pulseaudio ni hotel niti zagnati (zaradi nekih napak z dbusom). potem sem se pa nehal zafrkavati. moram naredit backup sd kartice in spet probat. trenutno imam nastavljeno vse tocno tako kot hocem in si ne zelim podreti vsega :).

Tudi jaz nimam x-ov gor, pa mi dela.

Kako je s temi LCD-ji? paše gor vsak ali samo določeni model? Nekaj jih imam še doma od arduinota...

Za vse, ki iščete LCD-je, je tole relevantno vašim interesom: http://www.chalk-elec.com/
««
42 / 91
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Raspberry Pi + Home Assistant (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Strojna oprema
21942679 (9517) fulgur
»

Raspberry Pi & alternative (strani: 1 2 3 422 23 24 25 )

1205275832 (35048) pierch
»

Orange PI (strani: 1 2 3 4 5 6 )

29657686 (20994) hojnikb
»

Raspberry Pi za HTPC

Oddelek: Kaj kupiti
486935 (6234) GTX970
»

Prodali že dva milijona Raspberry Pi (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Procesorji
8827879 (22776) hojnikb

Več podobnih tem