» »

Raspberry Pi

Raspberry Pi

««
35 / 91
»»

Rias Gremory ::

Python imho.
Mirno gledamo, kako naš svet propada,
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.

Tomaž ::

Mene zanima koliko so kaj že odpravljeni bugi. Koliko razumem celoten sistem je potrebno imeti tudi nekaj programerskega znanja. Sem namreč začetnik na tem področju. Imel bi ga za downloadanje torrentov in mogoče internetni brskalnik. Je komu uspelo namestit Android OS ?
|XFX PRO 850W|Intel i7 4770k 4,5|MSI Z87-GD65 GAMING|
|Kingston Hiperx 2x 4Gb|Asus R9 290 Direct CU II OC|
|Intel SSD 520 180Gb|WD Blue 2Tb|Corsair H75|

DOOM_er ::

ni androida za rPi, razen če se motim. Sicer pa kašni bugi, ni jih veliko oziroma vsaj jst nisem našel nobenega. Kar se tiče programerskega znanja je dovolj da znaš uporabiti možgane in google in Slo-tech :D
Robots will steal your job. But that's OK

Killermode ::

Mensrzdi da že obstaja nek port androida za Pi vsaj zasledil sem pred časom nek članek. Vendar zaenkrat zelo nestabilen in dokaj neuporaben za moje pojme.

http://androidpi.wikia.com/wiki/Android...

DuleKrtola ::

Imel bi ga za downloadanje torrentov in mogoče internetni brskalnik

Browsanje je bolj ko ne razočaranje, raje se malo stegni za odroid (link par postov višje). Sicer pa za to dvoje ne rabiš nobenega programerskega znanja.

Zgodovina sprememb…

Aja še ena novica http://www.raspberrypi.org/archives/2768

Direkten link do raspberry store
http://store.raspberrypi.com

Ter
sudo apt-get update && sudo apt-get install pistore

Killermode je izjavil:

Mensrzdi da že obstaja nek port androida za Pi vsaj zasledil sem pred časom nek članek. Vendar zaenkrat zelo nestabilen in dokaj neuporaben za moje pojme.

http://androidpi.wikia.com/wiki/Android...

Uradno naj bi prišel Android 4.0 na Raspberry Py. Majnkalo bi še naj samo AudioFlinger support. Link

Pravkar klical HTE v Mariboru, povedal da jih dobijo nekje 20. za 32,88EUR + DDV, kar je 39,46EUR če sem prav razumel. Koliko sem gledal jih večina prodaja po 34,23EUR + DDV kar je 41,08EUR (IC elektronika), NANO elektronika pa za 44EUR z vključenim DDV. Stroški poštnine niso vključeni v ceno. Si ga bom privoščil v HTE za božička :D . Kako pa je kaj z ohišjem? Videl sem, da jih prodajajo za 5,25EUR + 3EUR poštnine.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tomaž ()

Katero SD kartico imate? Jaz razmišljam o nakupu te in tega adapterja za napajanje.

hojnikb ::

Kulker berem forume, development na x.org driverju kr napreduje ;)
Mogoče bomo celo dočakal beto ;)
#brezpodpisa

lacen sm ::

Katere odjemalce pa kaj uporabljate? Transsmition ali kaj tretjega.

misek ::

Morda komu zanimiva informacija: Speed up Rasb Pi by running Openelec on USB stick.
Očitno je hitrost USB ključka boljša kot SD kartice.

OK.d ::

kaj pa vem, sam imam kartico class 10 in openelec podobno leti kot na videu
LPOK.d

Vanadium ::

Tomaž je izjavil:

Pravkar klical HTE v Mariboru, povedal da jih dobijo nekje 20. za 32,88EUR + DDV, kar je 39,46EUR če sem prav razumel. Koliko sem gledal jih večina prodaja po 34,23EUR + DDV kar je 41,08EUR (IC elektronika), NANO elektronika pa za 44EUR z vključenim DDV. Stroški poštnine niso vključeni v ceno. Si ga bom privoščil v HTE za božička :D . Kako pa je kaj z ohišjem? Videl sem, da jih prodajajo za 5,25EUR + 3EUR poštnine.

20.12.2012 naj bi jih imel HTE?

Drugaače pa berem da naj bi imel SD card reader 20mbit read limit. Zanimivo bi bilo videti koliko ima usb te omejitve

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Vanadium ()

Vanadium je izjavil:

Tomaž je izjavil:

20.12.2012 naj bi jih imel HTE prišli?

Da. Rekel je da naj bi dobili pošiljko nekje 20. Predvidevam, da je mislil december ker ni povedal meseca. 20. grem v HTE po njega in napišem, če sem ga dobil in še bom vprašal koliko jih kaj imajo na zalogi.

No sporoči jaz že preko svojih kanalov v HTEju sprašujem če vejo kaj :D

karafeka ::

Ko sem poizvedoval pred okrog dvema tednoma pri hte, sem dobil enak odgovor, da naj bi raspberry pi 512mb bil na zalogi okrog 20.12.2012. Če pa bo res, pa bogve.

cholt45 ::

lacen sm je izjavil:

Misliš za torrent? Jaz imam gor naložen rtorrent skupaj z rutorrent web interfaceom in šiba ko keks. To kombinacijo uporabljam že od vedno, je najbolj stabilna se mi zdi, laufa dokler pač ne zmanjka elektrike (ali pa punca čisti okoli TV-ja in izklopi kaj ^^).

cholt45 je izjavil:

lacen sm je izjavil:

Misliš za torrent? Jaz imam gor naložen rtorrent skupaj z rutorrent web interfaceom in šiba ko keks. To kombinacijo uporabljam že od vedno, je najbolj stabilna se mi zdi, laufa dokler pač ne zmanjka elektrike (ali pa punca čisti okoli TV-ja in izklopi kaj ^^).

Shranjuje ti na zunanji prenosni disk s lastnim napajanjem?

Ja na zunanji disk, ki nima lastnega napajanja. Imam pa zato usb hub z lastnin napajanjem.

Imam pa glede tega eno vprašanje, dejansko se moj pi napaja iz usb priklopa ki gre na hub in ne iz micro priklopa, ki je namenjen za napajanje. Ali je to ok, naj raje priklopim še "napajalni" kabel?

cholt45 je izjavil:

Ja na zunanji disk, ki nima lastnega napajanja. Imam pa zato usb hub z lastnin napajanjem.

Imam pa glede tega eno vprašanje, dejansko se moj pi napaja iz usb priklopa ki gre na hub in ne iz micro priklopa, ki je namenjen za napajanje. Ali je to ok, naj raje priklopim še "napajalni" kabel?

Če te prav razumem si Rpi priklopil samo na USB izhod prek katerega se napaja. Tam kjer ima pa micro USB napajanje pa nimaš nič priključeno?

Če je tako potem raje ne delaj tega ker lahko "skuriš" čip za USB.

d4vid ::

hojnikb, mi lahko pošlješ tisto kodo za FM transmitter?
Pa bi se dalo dodat še možnost predvajanja MP3 preko tega? :D
Main PC: HP Z240 | i5-7400 | 32 GB ram
Homelab: HP DL380g9 | Xeon E5-2680 | 192 GB ram

Rias Gremory ::

Mirno gledamo, kako naš svet propada,
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.

cholt45 je izjavil:

lacen sm je izjavil:

Rabu bi mal pomoči. Sem ga inštaliru po navodilih potem sem pa tam pod nastavitve nastavil na zunanji disk s samodejnim napajanjem:

ter po navodilah naredu reboot.

Ko se prijavim v webUI mi pod nastavitvam piše: Default directory for downloads: /var/media/EF351210/downloads/

Ko dodam torrent mi izpiše Failed to add torrent. Incorrect downloads directory was specified.

Pa me zanima kater del bi bil narobe nastavljen. Hvala

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: lacen sm ()

Killermode je izjavil:

cholt45 je izjavil:

Če te prav razumem si Rpi priklopil samo na USB izhod prek katerega se napaja. Tam kjer ima pa micro USB napajanje pa nimaš nič priključeno?

Če je tako potem raje ne delaj tega ker lahko "skuriš" čip za USB.

Ja si me pravilno razumel. Se mi je zdelo da bo problem z preobremenitvijo.

@ lacn sm

Preveri kako imaš nastavljena dovoljena za pisanje v mapi /var/media/EF351210/downloads/torrents in preveri če te mape sploh obstajajo na disku. V to mapo potem dodajaš .torrent datoteke (ali jih pa pač doda sam preko linka - če uporabiš add url v web interfaceu).
Sam sem ga naložil ročno, niti nisem vedel da obstaja modul za xbmc.
Pa kolikor vidim imaš trenutno nastavljeno tako da ti bo končane torrente premikal v /var/media/EF351210/, a si to nastavil namerno ?

@cholt45
Pa poleg tega se pod obremenitvijo resetira, ker ne more dobit dost energije.
Pa a ti ga je uspel Zbootat samo z napajanjem preko USB izhoda?
To je baje napaka pri prvih primerkih Rpijev in naj bi bili z novo verzijo odpravljena in se jih naj nebi več dalo napajat prek USB izhoda. Naj me nekdo popravi, če se motim.

Ne, takole ga imam nastavljenenga nekje cca 3 tedne :D, pa se še ni uspel resetirati, boota normalno. Pazi, prvi dan sploh nisem opazil, da sem pozabil priklopiti na napajanje, ker je enostavno delalo.

Ja ker nimajo vsi enako. Sam vseen raje napajaj na mini usb priklopu. Razan če hočeš delat preizkus. Ter ga zares obremeni z nečim.

cholt45 je izjavil:

@ lacn sm

Preveri kako imaš nastavljena dovoljena za pisanje v mapi /var/media/EF351210/downloads/torrents in preveri če te mape sploh obstajajo na disku. V to mapo potem dodajaš .torrent datoteke (ali jih pa pač doda sam preko linka - če uporabiš add url v web interfaceu).
Sam sem ga naložil ročno, niti nisem vedel da obstaja modul za xbmc.
Pa kolikor vidim imaš trenutno nastavljeno tako da ti bo končane torrente premikal v /var/media/EF351210/, a si to nastavil namerno ?

Očitno mam problem z dovoljenjem za pisanje na disk, ker mi v webUI od rtorrenta levo spodi, kaže kot da je disk 100% poln, čeprav je placa dovolj. Kako bi najlažje preveril če read only, pa spremenil. Hvala

modul za rtorrent se pa dobi na wiki od openelec, če bo še kdo rabu.

GeForce ::

Evo. danes dobil od RS Components 2×RPi za 72€. Naročil sem pa 26.11.

Evo jaz grem pa po svojega čez par uric v hte :))

Sc0ut ::

cholt45 je izjavil:

lacen sm je izjavil:

Imaš kakšna enostavna navodila inštalacije? Ker meni transmission ne dela z več kot 1400 kb/s. Sem mislil da je kriv Rpi, ampak ko sem dal transmission na laptop (pentium M 1.7, 786 rama), tudi ni šlo boljše. Drugače pa na windowsih laufa polnih 100mbit.
1231 v3, Z97 A, 16GB ram 1600mhz, 3070 RTX, HX850

če misliš laufat torrente na 100mbit liniji (če se te seveda prav razumel) dvomim da bo delovalo :| je malo pre švoh vse skupaj če mene vprašaš

ja Pi je prešvoh zato. Še najbol ga tepe to, da je ethernet čip prkloplen na usb kontroler in ne na recimo pci-e..Pa bol švoh arm procesorček, ki je zastarelga archa (armv6) in dejstvo da nima svojga l2 cache-a (l2 je primarno namenjen gpuju, vendar ga z patchi lahko tudi arm uporablja)
#brezpodpisa

Paket naj bi prišel v HTE Maribor danes nekje ob 14.00 :D

Heh jaz sem svojega že včeraj v HTE Ljubljana dvignil :)). Am kaj menite o tej spominski kartici? Laufal bo samo openelec gor vse ostalo preko mreže.

Danes ni bilo paketa tako da komaj v četrtek naslednji teden :( A ve kdo kje bi ga lahko še dobil v Mariboru??

Jaz sem na SD kartico zapisal OS in mi zdaj piše da imam 39.4 MB prostega od 55.9 MB kartica pa je 8 Gb. Bi moral preden sem zapisal še naredit dodatno particijo na kartici??

buneech ::

Ti sam vtakn SD kartico v RPi in ga prižgi.

buneech je izjavil:

Ti sam vtakn SD kartico v RPi in ga prižgi.

Nimam ga še, drugi teden ga dobim, samo kartico si pripravljam :D

SiByte ::

Ta manjša particija je samo za boot, druge pa ti ne prikaže ker uporabljaš windows.
Intel i7 6950X @ 4,2GHz | ASUS STRIX X99 | ASUS STRIX GTX 1080 Ti 11GB @ SLI
4x8GB Corsair DDR4 @ 3000MHz | 1.2TB SSD Intel 750 @ PCI-e | 6TB WD Red

Če priklopim HDMi kabel na osebni PC lahko gledam sliko iz rassbperyja na istem monitorju kot ima PC oz. bi se dalo, da bi imel programsko okno za rasspbery v windowsu?

če imaš HDMI in kartico, bi šlo

SSH ni ok?

SiByte je izjavil:

SSH ni ok?

SSH?
Rad bi da bi lahko imel odprto okno rasspberryija tako kot imaš odprt Chrom, neko mapo ali program v windowsu. Potem bi lahko delal stvari na osebnem PCju in raspberryju hkrati brez da bi preklapljal zaslon ali potreboval drugega.

vnc :D
#brezpodpisa

Tomaž je izjavil:

SiByte je izjavil:

SSH ni ok?

SSH?
Rad bi da bi lahko imel odprto okno rasspberryija tako kot imaš odprt Chrom, neko mapo ali program v windowsu. Potem bi lahko delal stvari na osebnem PCju in raspberryju hkrati brez da bi preklapljal zaslon ali potreboval drugega.

če je konzolni način ok rabiš samo ssh program (naprimer Putty) in raspberry pi povezan na mrežo

misek ::

Lahko pa na Windows namestiš Xming X Server for Windows in si prikazuješ okna na Windowsih.

listje123 ::

hojnikb je izjavil:

vnc :D

vnc bi po moje zelo upočasnil raspbery

techfreak :) ::

Po moje bo xorg server + lxde dovolj upočasnil raspberryja, sploh ni potrebe po vnc serverju za kaj takšnega.:D

če priklopim preko HDMIja na računalnik mi ga računalnik oz grafična ne zazna na tv pa dela ok.
««
35 / 91
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Raspberry Pi + Home Assistant (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Strojna oprema
21942625 (9463) fulgur
»

Raspberry Pi & alternative (strani: 1 2 3 422 23 24 25 )

1205275769 (34985) pierch
»

Orange PI (strani: 1 2 3 4 5 6 )

29657668 (20976) hojnikb
»

Raspberry Pi za HTPC

Oddelek: Kaj kupiti
486932 (6231) GTX970
»

Prodali že dva milijona Raspberry Pi (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Procesorji
8827850 (22747) hojnikb

Več podobnih tem