Forum » Strojna oprema » Raspberry Pi
Raspberry Pi
SiByte ::
Ne vem, kdo bo imel namen kupit ga bo to sigurno zanimalo
Intel i7 6950X @ 4,2GHz | ASUS STRIX X99 | ASUS STRIX GTX 1080 Ti 11GB @ SLI
4x8GB Corsair DDR4 @ 3000MHz | 1.2TB SSD Intel 750 @ PCI-e | 6TB WD Red
Tero ::
20 €?
Give a man a fish, he'll be fed for a day.
Teach a man to fish and he'll drown himself.
Teach a man to fish and he'll drown himself.
Rias Gremory ::
Mogoče bo kakšen interes več če narediš kakšen speedtest z tem modemom.
Mirno gledamo, kako naš svet propada,
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.
d4vid ::
Pozdravljeni!
Imam RPi in 5.1 zvočnike, ki majo samo analogni priklop. Doma imamo samo stare CRT TVje, zdajle razmišljamo, da bi vzeli Samsung TV iz Siol ponudbe za 1 €. Vglavnem, sedaj imam 5.1 zvočnike na Piju povezane preko razdelilca. Na on TV bi priklopil Pi s HDMI, pa me zanima, kako naj potem povežem, da imam delujoč 5.1 sistem?
Imam RPi in 5.1 zvočnike, ki majo samo analogni priklop. Doma imamo samo stare CRT TVje, zdajle razmišljamo, da bi vzeli Samsung TV iz Siol ponudbe za 1 €. Vglavnem, sedaj imam 5.1 zvočnike na Piju povezane preko razdelilca. Na on TV bi priklopil Pi s HDMI, pa me zanima, kako naj potem povežem, da imam delujoč 5.1 sistem?
Main PC: Asus PN50 | AMD Ryzen 5 4500U | 16 GB RAM | 256 GB SSD
PC2: HP Z400 | Intel Xeon L5630 | 6 GB RAM | 120 GB SSD
Laptop: HP Elitebook 840G1 | Intel i5 | 8 GB RAM | 256 GB SSD
listje123 ::
Zanima me ali bo ta polnilec dober za napajanje raspberry pi model b 512.
http://www.enaa.com/oddelki/avdioVideo/...
Sicer ne piše koliko mA ima ampak na sliki se vidi da ima 1,2 A.
http://www.enaa.com/oddelki/avdioVideo/...
Sicer ne piše koliko mA ima ampak na sliki se vidi da ima 1,2 A.
dottor ::
Že skoraj v vsaki prodajalni mobilnih telefonov imaš 220V na USB polnilce za par €. Hor pa priklopiš USB kabel z miniUSB priključkom ki je tudi par € tako da za ene 10€ dobiš stvar kot more bit.
Rias Gremory ::
@somebody123
Lahko jim tudi pišeš če nisi prepričan oz. pogledaš na internet za specifikacije polnilca.
Važno je, da ima 1A. Bolje več kot manj.
Lahko jim tudi pišeš če nisi prepričan oz. pogledaš na internet za specifikacije polnilca.
Važno je, da ima 1A. Bolje več kot manj.
Mirno gledamo, kako naš svet propada,
killa bee ::
a bi to bila dobra stvar za predvajanje videa? Mislim tale cenejši model? Kje se ga da kupit v Slo?
69charger ::
Raspberry Pi je zmožen predvajati tudi 1080p posnetke z pravimi programi/kodeki. Pri nas ga recimo prodaja NanoElektronika. Splača pa se kupiti dražji model B saj 512mb RAMa pride še kako prav.
How many guys from a tech forum does it take to change a lightbulb?
Frgazor ::
Jaz sem tudi nad predvajanjem videa malo obupal, ker je preprosto preveč izjem in preveč težav, ko začneš zadevo redno uporabljat. 720p filmi grejo načeloma b.p., pri serijah pa pogosto kaj zmrzuje, preskakuje, zafrkava zvok itd. Verjetno odvisno od kodiranja. 1080p + dts je spet no go, ker je prešvoh.
killa bee ::
hm, no sej men bi blo dost če bi pretvarjal BRRip, Xvid, TS, 720p filmi sam če bi pa skoz štekal pol pa brez veze.
V katerem programskem jeziku bi programiral GPIO na rasperiju za prižiganje in ugašanje led diodic?
Precej preprosto je sprogramirati pine v Pythonu.
A se da sprogramirat tudi palarel port preko Pythona, pa ne mislim na raspberry pi ampak na običen pc
Vidim da je 11. decembra v Kiberpipi predavanje o Raspberry Pi-ju, če kdo še ne ve veliko o njem ali pa se še odloča za nakup, KLIK.
Martin Krpan ::
Kakšna je pa kaj uporabnost Pi za internet?
Podpira Flash , Javo ....
Ima kakšen Linux za Pi Mozillo Firefox in Thunderbird ? Skratka da internet dela kot na PC.
Torrenti delajo?
Podpira Flash , Javo ....
Ima kakšen Linux za Pi Mozillo Firefox in Thunderbird ? Skratka da internet dela kot na PC.
Torrenti delajo?
Killermode ::
Flash ne oz. zelo slabo skoraj nemogoče.
Java ja.
ima posebne internetne brskalnike.
Torrenti delajo.
Java ja.
ima posebne internetne brskalnike.
Torrenti delajo.
SiByte ::
modmypi.com
Intel i7 6950X @ 4,2GHz | ASUS STRIX X99 | ASUS STRIX GTX 1080 Ti 11GB @ SLI
d4vid ::
nice hack za pi
http://www.icrobotics.co.uk/wiki/index....
(this contains both source and a ready to go binary. Just run the above code in the same folder. The antenna is optional, but range is reduced from ~100 meters to ~10cm without the antenna. The sound file must be 16 bit mono wav format. )
Tole pomen, da lahko oddaja do 100 metrov?
Main PC: Asus PN50 | AMD Ryzen 5 4500U | 16 GB RAM | 256 GB SSD
hojnikb ::
Očitno ja :D
Nastaviš frekvenco postajo, ki veš da jo bližnji sosedje poslušajo in ...
Nastaviš frekvenco postajo, ki veš da jo bližnji sosedje poslušajo in ...
#brezpodpisa
Nekaj o Raspberry Pi-ju je bilo danes na Valu 202, klik.
Vidim da ma IC-Elek. ohišje za Pi, sam nimajo nobenih pametnih slik. A ma kdo to ohišje pa da to mal bol poslika ?
#brezpodpisa
Vanadium ::
Vidim da ma IC-Elek. ohišje za Pi, sam nimajo nobenih pametnih slik. A ma kdo to ohišje pa da to mal bol poslika ?
Prilepiš link? Možno je da imajo tele:
Sem jih zasledil tule: http://cpc.farnell.com/jsp/bespoke/besp...
Tole ohišje zgleda kr lušno
drgač pa tule je link
http://www.ic-elect.si/b2c/nekategorizi...
#brezpodpisa
DuleKrtola ::
http://www.hardkernel.com/renewal_2011/...
Tole bi pa že znalo nadomestit PC za vsa neresna opravila
Tole bi pa že znalo nadomestit PC za vsa neresna opravila
Opkow ::
Ni ravno ohisje z IC-elektronike oz farnella, temvec je bilo kupljeno pri RS Components Limited... A vendarle par slikic...
Raspberry Pi Type B Case - Clear
Zgodovina sprememb…
- zavaroval slike: Mavrik ()
Tole ohišje zgleda kr lušno
drgač pa tule je link
http://www.ic-elect.si/b2c/nekategorizi...
Ja tale od cyntecha je res dobro in tudi reviewi so zelo pozitivni. Jaz si ga bom naročil samo še pija si moram omislit pa se začnem igrat malo.
IC-Elektronika sedaj preko www.slo-pi.com prodaja Raspberry Pi-je, napajalnike, prednaložene SD kartice ter ohišja po ugodni ceni. Ohišje pa zgleda takole:
Več informacij o ohišju: klik.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: 69charger ()
Ni ravno ohisje z IC-elektronike oz farnella, temvec je bilo kupljeno pri RS Components Limited... A vendarle par slikic...
njam me wantz
IC-Elektronika sedaj preko www.slo-pi.com prodaja Raspberry Pi-je, napajalnike, prednaložene SD kartice ter ohišja po ugodni ceni. Ohišje pa zgleda takole:
a se da tole ohišje tut pr ic elektronika kupit v maloprodaji ?
Ker mi je trgovina dokaj blizu in moj Pi nujno nuca eno ohišje
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
- spremenil: hojnikb ()
DOOM_er ::
sem poskušal narediti tist radio. Pin 4 je kolikor štekam vse skupaj 4. pin po vrsti od skrajnega roba 4 zunanji pin? ali se motim. Tudi v videu ima priklopljeno tja pa se ne postavi radio. Imam pa cpu na 900 mhz, če ima to kaj vpliva
Robots will steal your job. But that's OK
hojnikb: Jaz osebno nisem imel nič zraven pri dogovarjanju z IC-Elektroniko tako da točnih informacij ne vem. Predlagam da jih pokličeš ali pa pošlješ kakšen mail, pa ti bodo odgovorili. Drugače je pa možno ohišje naročiti in ga potem osebno prevzeti, ampak če ga nimajo na zalogi je pa drug problem.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: 69charger ()
hojnikb: Jaz osebno nisem imel nič zraven pri dogovarjanju z IC-Elektroniko tako da točnih informacij ne vem. Predlagam da jih pokličeš ali pa pošlješ kakšen mail, pa ti bodo odgovorili. Drugače je pa možno ohišje naročiti in ga potem osebno prevzeti, ampak če ga nimajo na zalogi je pa drug problem.
aha ok, thx za info
sem poskušal narediti tist radio. Pin 4 je kolikor štekam vse skupaj 4. pin po vrsti od skrajnega roba 4 zunanji pin? ali se motim. Tudi v videu ima priklopljeno tja pa se ne postavi radio. Imam pa cpu na 900 mhz, če ima to kaj vpliva
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
- spremenil: hojnikb ()
SkIDiver ::
V ponedeljek naročil RPi-ja v IC Elektroniki, danes sem ga že prevzel (info če se kdo odloča za nakup). So mi pa pri naročilu ponudili tudi ohišje in napajalnik.
V ponedeljek naročil RPi-ja v IC Elektroniki, danes sem ga že prevzel (info če se kdo odloča za nakup). So mi pa pri naročilu ponudili tudi ohišje in napajalnik.
Lepo to
Si dobu 512mb verzijo, right ?
#brezpodpisa
Da, 512MB verzija. Čakal sem kar nekaj časa na cubieboard vendar sem se na koncu naveličal, ker je proizvodnja in dobava dolgotrajna.
evo modified PiFM, s katerim se da nastavt frekvenco
sn glih stestiro in stvar funkcionira
usage: pifm wavefile.wav frequency example: pifm sound.wav 100.1
sn glih stestiro in stvar funkcionira
#brezpodpisa
@MadPanter najprej sem poklical pa so dejali, da naj naročim prek info maila podatke ter koliko komadov in me bodo obvestil, ko dobijo pošiljko.
Vem da se je ze govorilo samo kaka je točno cena v IC? Ker če gledam naprimer v farnelu stane 27,11funtov kar je po tečaju iz win7 gadgeta 43,85$=33,30EUR (vse to je brez poštnine), škoda da direkt na raspberry nemoreš naročiti za 35$. Nevem kje so na raspberry.org našli potem 35$ ampak pustmo to. Grem mail poslat na IC
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Vanadium ()
Vem da se je ze govorilo samo kaka je točno cena v IC? Ker če gledam naprimer v farnelu stane 27,11funtov kar je po tečaju iz win7 gadgeta 43,85$=33,30EUR (vse to je brez poštnine), škoda da direkt na raspberry nemoreš naročiti za 35$. Nevem kje so na raspberry.org našli potem 35$ ampak pustmo to. Grem mail poslat na IC
Cena 35$ je BREZ DAVKA in ostali dajatev, zato pride taka cena..
#brezpodpisa
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Raspberry Pi + Home Assistant (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Strojna oprema | 38264 (5102) | fulgur |
» | Raspberry Pi & alternative (strani: 1 2 3 4 … 22 23 24 25 )Oddelek: Strojna oprema | 264822 (24038) | pierch |
» | Orange PI (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Strojna oprema | 54418 (17726) | hojnikb |
» | Raspberry Pi za HTPCOddelek: Kaj kupiti | 6597 (5896) | GTX970 |
» | Prodali že dva milijona Raspberry Pi (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Procesorji | 26018 (20915) | hojnikb |