Forum » Strojna oprema » Raspberry Pi
Raspberry Pi
hojnikb ::
Najbolje da kupiš eno iz seznama delujočih, čeprav tut to ni 100% garancija, da bo delala (ker te kartice majo cel kup internih revizij, ki niso označene nikjer).
za 512MB verzijo pa tut mene zanima kdaj bo pr nas ?
za 512MB verzijo pa tut mene zanima kdaj bo pr nas ?
#brezpodpisa
Karlos ::
A jih v SLO še kdo prodaja poleg nanoelektronika.si, pa da bi jih imel po možnosti kaj na zalogi?
Sai Baba: "Dam vam to, kar hočete, da boste hoteli to, kar vam želim dati."
karafeka ::
Na farnellovi strani je uradni distributer ic elektronika. Cena pri njih je 34,23€ +DDV za 512mb vezijo + poštnina verjetno.
Karlos ::
Hvala za info. Drugače sem pa že gledal na spletni strani ic elektronika pa nisem našel, da bi jih prodajali?
Sai Baba: "Dam vam to, kar hočete, da boste hoteli to, kar vam želim dati."
karafeka ::
Od icja sem dobil email s tako ceno, vendar je baje rok dostave 3 tedne. Tudi HTE ga nima v spletni trgovini.
kiFni ::
v ICju baje dobiš v nekaj dneh, če greš osebno tja naročit. Tako mi je rekel prodajalec. Pa ceneje je kot pri farnellu.
misek ::
Julija mi je kolega naročil rpi pri RS Components in plačal s paypalom (ker mi je bil nekaj dolžan in je tam imel denar). Pustimo sedaj ob strani dejstvo, da je to bil čisti fail. Sedaj pa sva ugotovila, da sploh nimava "order number" številke. Samo paypal transakcijo. Morda kdo pozna postopek naročila pri njih? Bi moral dobiti kakšen dodaten mail, ki se je morda izgubil v spamu? Sicer sem jih že kontaktiral preko emaila, ampak ne uspejo najti mojega naročila v njihovem sistemu. Novi odgovor še čakam da vidim ali jim je morda uspelo najti.
jamiroq ::
jaz sem takoj po nakupu dobil mail iz RaspberryPi@rswww.com - order confirmation, kjer je v subjectu in se parkrat v samem mailu napisan order reference number. do danes pa sem dobil se nekaj mailov glede zamud. predvcerajsnjim je minilo tocno pet mesecev od nakupa :P.
Rias Gremory ::
Mirno gledamo, kako naš svet propada,
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Rias Gremory ()
listje123 ::
Kmalu dobim raspberry pi b model.
Zanima me če bi lahko polnilec za nokijo 5V 1A predelal v napajalnik za raspberry pi in gor peilotal micro usb.
Ali se to da in na kaj moram biti pozoren.
lp
Zanima me če bi lahko polnilec za nokijo 5V 1A predelal v napajalnik za raspberry pi in gor peilotal micro usb.
Ali se to da in na kaj moram biti pozoren.
lp
če je polnilec res 5V potem bi ga načeloma lahko uporabo kot napajalnik..
jst laufam preko samsung polnilca (5V 700mA), ki ima v originalo samsungov prikjuček, zdaj prilotan na microusb kabel
minecraft pi edition
http://www.raspberrypi.org/archives/2565
jst laufam preko samsung polnilca (5V 700mA), ki ima v originalo samsungov prikjuček, zdaj prilotan na microusb kabel
minecraft pi edition
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
- spremenil: hojnikb ()
Tero ::
Vau. Tale kamera modul ko pride ven bo podpiral 1080p 30fps !
Zakon. :)
Give a man a fish, he'll be fed for a day.
Teach a man to fish and he'll drown himself.
Jap, tole sem pa videl na Electronici.
Vau. Tale kamera modul ko pride ven bo podpiral 1080p 30fps !
uff tole bi pa znal bit dejansko uporabn :D
#brezpodpisa
če je polnilec res 5V potem bi ga načeloma lahko uporabo kot napajalnik..
minecraft pi edition
kaj pa če zamešam polariteto?
Ga bom skuril?
Preveri z multimetrom.
Killermode ::
GeForce ::
Je kdo naročil Raspberryja iz RS Components? Jaz ga imam namen naročiti, in kolikor sem gledal se ga iz Fernella ne da več naročiti, ampak te preusmerijo na neko slovensko trgovino, ki ga sploh nima na spletni strani, zato me zanima kako je z naročilom preko RS Components?
Killermode je izjavil:
poweroff komanda..
Če ga kr izštekaš, lahko curruptaš kartico..
se bo sam restarto.
Kaj pa je treba potem narediti za pravilni izklop in vklop
Killermode je izjavil:
poweroff komanda..
Če ga kr izštekaš, lahko curruptaš kartico..
se bo sam restarto.
Od kje tebi to?
EDIT: Pravilni izklop je: sudo shutdown -h now
Naj me kdo popravi če je komanda nepravilna sem pa siguren, da se ga ugasne preko komande lahko pa tudi preko gumba, ki ga ima Raspbian.
Btw, hvala za idejo. Bom v prihodnosti naredil fizični gumb za vklop/izklop RPi-ja. :)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Rias Gremory ()
enako tule. narocil 12. julija, dobil vceraj. vsaj 512mb razlicica je, ce nic drugega. poslali so pa tudi v navadni oblozeni kuverti - seveda je bila skatla polomljena.
vprasanje:
se da usposobiti usb zvocno kartico ne da bi usb porte omejil na usb1.1 (dwc_otg.speed=1 v /boot/cmdline.txt)? zvocna je creative sb1090 ("soundblaster x-fi surround 5.1"). ce nimam dwc_otg.speed=1 mi pri predvajanju zvoka prav grdo hresci. vseeno je ali je zvocna priklopljena direktno na raspberry pi ali na usb hub. namescen imam zadnji raspbian in also.
vprasanje:
se da usposobiti usb zvocno kartico ne da bi usb porte omejil na usb1.1 (dwc_otg.speed=1 v /boot/cmdline.txt)? zvocna je creative sb1090 ("soundblaster x-fi surround 5.1"). ce nimam dwc_otg.speed=1 mi pri predvajanju zvoka prav grdo hresci. vseeno je ali je zvocna priklopljena direktno na raspberry pi ali na usb hub. namescen imam zadnji raspbian in also.
enako tule. narocil 12. julija, dobil vceraj. vsaj 512mb razlicica je, ce nic drugega. poslali so pa tudi v navadni oblozeni kuverti - seveda je bila skatla polomljena.
Pa si plačal, samo RPi + poštnina, ali je še kakšen dodaten strošek kje pri pošiljanju?
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: misek ()
še davek moraš vračunati zraven, če se prav spomnim (nisem prepričan, če je bila cena na spletni strani z ali brez davka). ostalega nič.
RS Stock No. Qty Description Unit Price Goods Value
2000114141 1 4GB Class 6 SDHC Flash memory card for Raspberry Pi 8.23€ 8.23€
756-8308 1 Raspberry Pi Type B Single Board Computer 27.40€ 27.40€
726-3053 1 Micro USB Euro power supply for Raspberry Pi 6.20€ 6.20€
Running Total 41.83€
Tax 8.37€
Standard Delivery (Despatch expected within 12 week(s)) 6.28€
Order total 56.48€
Running Total 41.83€
Tax 8.37€
Order total 56.48€
Pa si plačal, samo RPi + poštnina, ali je še kakšen dodaten strošek kje pri pošiljanju?
http://www.nanoelektronika.si/index.php... drugače je na zalogi čeprav piše da ni ker sem poklical.
Sam zanimivo na začetku je bila njihova cena 39 zdaj pa že 44€.
fireice ::
Torej, jaz sem narocil svoj Pi pri IC elektronika. Nimajo ga na spletni strani, vendar sem jim pisal mail in so mi ga narocili. Cena za Pi: 34,23€ +DDV. Narocil so mi ga 9.11. dobil pa sem ga 23.11. Upam da komu pomaga.
Sem zdaj naročil pri RS Components (2 za 72€, se pravi 36€ na komad), raje malo dlje čakam, kot da dam našim trgovcem 10€ več. Aja, dobil naj bi ga pa med 12.12 in 15.12, ravno prav za čez praznike, da bo nekaj za "štelat".
> ravno prav za čez praznike, da bo nekaj za "štelat".
a mislis za prvomajske praznike? ;)
med 10. in 16. 12. naj bi poslali order no. od 1010184001 do 1010211000. ce tvoja stevilka narocila ne pade med ti dve lahko, imho, mirno racunas na zamudo. oceno casa posiljanja imajo na svojih frequently asked questions. v mojem primeru je bila ta ocena precej tocna, za razliko od dvanajstih tednov ob nakupu :).
a mislis za prvomajske praznike? ;)
med 10. in 16. 12. naj bi poslali order no. od 1010184001 do 1010211000. ce tvoja stevilka narocila ne pade med ti dve lahko, imho, mirno racunas na zamudo. oceno casa posiljanja imajo na svojih frequently asked questions. v mojem primeru je bila ta ocena precej tocna, za razliko od dvanajstih tednov ob nakupu :).
Hehe, upam da za božične....in to letošnje
Order number imam 1010210XXX (zadnjih treh ne vem točno), se mi zdi. Nisem 100% ampak se mi tako zdi kolikor sem an hitro pogledal ob naročilu, trenutno pa se mi ne da na mail gledat točne številke. Upam da bo res tam do 25.12 nekje prišel.
Order number imam 1010210XXX (zadnjih treh ne vem točno), se mi zdi. Nisem 100% ampak se mi tako zdi kolikor sem an hitro pogledal ob naročilu, trenutno pa se mi ne da na mail gledat točne številke. Upam da bo res tam do 25.12 nekje prišel.
še davek moraš vračunati zraven, če se prav spomnim (nisem prepričan, če je bila cena na spletni strani z ali brez davka). ostalega nič.
Running Total 41.83€
Tax 8.37€
Order total 56.48€
To misliš ta davek "Tax 8.37€" ali kakšen "dodaten slovenski" davek? Ker tega imam ravnotako kot ti na računu in že plačanega, samo me zanima, da me sedaj ne preseneti še kakšen naš davek?
JC Denton ::
Kako se kaj takega kosa z Raspberry Pi-jem?
http://www.chinavasion.com/china/wholes...
Sem že nekajkrat naletel na podobne gadgete, pa se nikdar nisem spomnil, da bi tle vprašal.
http://www.chinavasion.com/china/wholes...
Sem že nekajkrat naletel na podobne gadgete, pa se nikdar nisem spomnil, da bi tle vprašal.
To misliš ta davek "Tax 8.37€" ali kakšen "dodaten slovenski" davek? Ker tega imam ravnotako kot ti na računu in že plačanega, samo me zanima, da me sedaj ne preseneti še kakšen naš davek?
ne, ne, nic dodatnega. pac njihova varianta ddvja. kot sem napisal - nisem (bil) preprican, ce je vat ze vstet v ceno na spletni strani. ko sem jaz kupoval ni bil, iirc. ali pa je to mogoce bilo na farnellu...?
Kmalu mi prispe raspberry pi b in imam problem daj moj ekran ne podpira hdmi-ja ampak samo vga.
Ali bi delalo s tem pretvornikom?
http://www.bolha.com/racunalnistvo/potr...
Ali bi delalo s tem pretvornikom?
http://www.bolha.com/racunalnistvo/potr...
69charger ::
Najverjetneje ne, saj je HDMI na RPi-ju digitalen, VGA priklop pa je analogen, in to z preprostim kablom ne moreš rešiti. Rabiš aktiven pretvornik ki pa seveda stane 50€ in več.
How many guys from a tech forum does it take to change a lightbulb?
SiByte ::
Intel i7 6950X @ 4,2GHz | ASUS STRIX X99 | ASUS STRIX GTX 1080 Ti 11GB @ SLI
4x8GB Corsair DDR4 @ 3000MHz | 1.2TB SSD Intel 750 @ PCI-e | 6TB WD Red
Samo ne pozabit da bo kvaliteta slike zelo slaba. Raje ri priporočam da na bolhi ali kje probaš kupit kakšen monitor z DVI/HDMI priključkom.
http://www.bolha.com/racunalnistvo/moni...
Mogoče kaj takega?
Drugače imam doma že enega 24 palčnega, enega pa 23 in oba nimata hdmi priključka mislim da ni pametno kupovati še enega ker nevem kaj bom s toliko ekrani, je še kaka druga možnost?
Mogoče kaj takega?
Drugače imam doma že enega 24 palčnega, enega pa 23 in oba nimata hdmi priključka mislim da ni pametno kupovati še enega ker nevem kaj bom s toliko ekrani, je še kaka druga možnost?
DOOM_er ::
pa sej maš dvi, jst imam kabel hdmi to dvi pa dela čist vredu, če pa hočeš na analogni vhod pol pa itak da ne bo delalo kar tako
Robots will steal your job. But that's OK
Zgodovina sprememb…
- spremenil: DOOM_er ()
se pravi da se da bi mi delalo s tem kablom:
http://www.bolha.com/avdio-in-video/dod...
http://www.bolha.com/avdio-in-video/dod...
Kupi kdo moj 3g modem E173? Preverjeno deluje na raspberry pi. Poleg dam predplačniško sim kartico od tuša ko je gor naloženo 2 €. (za dva dni porabe). Je pa tudi usb ključek odklenjen na vsa omrežja.
SiByte ::
Cena?
Intel i7 6950X @ 4,2GHz | ASUS STRIX X99 | ASUS STRIX GTX 1080 Ti 11GB @ SLI
Nevem še... :) Kolko je fer cena?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Raspberry Pi + Home Assistant (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Strojna oprema | 38264 (5102) | fulgur |
» | Raspberry Pi & alternative (strani: 1 2 3 4 … 22 23 24 25 )Oddelek: Strojna oprema | 264815 (24031) | pierch |
» | Orange PI (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Strojna oprema | 54415 (17723) | hojnikb |
» | Raspberry Pi za HTPCOddelek: Kaj kupiti | 6597 (5896) | GTX970 |
» | Prodali že dva milijona Raspberry Pi (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Procesorji | 26017 (20914) | hojnikb |