» »

Sedemka-igra s kartami

Sedemka-igra s kartami

Tralala999 ::

Ali kdo pozna pravila. Mi smo ji rekli sedemka. Hvala

Marat ::

mislš lustik? :) pač igra kjer je 7 najmočnejša karta. Igra se pa tako da vsak dobi v roke 4 karte, začne tisti levo od delilca in vrže karto. Nadaljujejo ostali (v smeri urinega kazalca). če vržeš isto karto, kot jo je prvi (ali pa sedmico), pobereš kup kart - pobere ga tisti ki je zadnji vrgel to karto v rundi. Kup kart ki ga pobereš, položiš k sebi (z njim NE igraš).

Na koncu ko zmanjka vseh kart, vsak prečekira svoj kup kart, in prešteje vse 10ke in ase - ti so vredni 10 točk. Kdor zbere največ točk zmaga.

Aja, pa mislm da se igra samo s kartami večjimi od 7...

tko nekako - si mislil to igro? :)

oo7 ::

Če igras v 4 sta vedno skupaj tista 2 , ki sedita nasproti , zaradi prevzemanja nemoreta biti skupaj 2 ki sedita skupaj.
Ce igras v 3 je vsak sam ravno tako ce igras v 2.
Povne karte so samo AS in 10-desetica ki vsaka steje po 10 tock . In zadnji kdor zadnji pobere zadnji stih je vredno 10 tock . Se pravi vse skupaj 90 tock .
Z sedmico lahko poberes vsako karto , ce imas v roki 4 sedmice je lustik in si avtomacki zmagovalec 90 tock.
Na zacetku dobi vsak po 4 karte ostalo je na kupcku . In se pobira dol s kupcka odvisno koliko kart si porabil v tem krogu lahko 1 ali vse 4 karte. Ce igras v 3 na koncu ostanjo 2 karti in si te 2 karte razdelita 2 in odigrata krog sama dva razen ce prvi povlece naprej se prikljuci se 3 igralec.

En primer v igri v 4 .
Primer -
1 igralec ima karte - kraljica , kraljica , sedmica in as
2 igralec ima karte - karlajica , pob , kralj in 10
3 igralec ima karte - sedmica , 9 , kralj in 8
4 igralec ima karte - kraljico , 8 , sedmico in as

1 in 3 igralec igrata vedno skupaj ker sedita nasproti
2 in 4 igralec igrata vedno skupaj ker sedita nasproti

In zdaj ce prvi igralec vrze KRALJICO mu lahko drugi igralec prevzame s kraljico tretji vrze prazno npr kralja 4 igralec pa lahko smira asa ker je ze njihovo ampak prvi igralec lahko potegne naprej s 2 kraljico
in vedno se lahko naprej vlece s karto ki je prva padla v tem primeru s kraljico ali 7 . Potegne lahko naprej vedno samo prvi igralec , ki je prvi vrgel karto ampak v tem primeru samo ce ima kraljico ali sedmico .

Tesko je to razlozit , ce te kaj bolj konkretnega zanima uprasaj pa ti razlozim , ker to igro sem preigral miljonkrat poleg snopca in taroka .

Pa v igri lustik ali sedmica se kart ne barva tako kot pri taroku ali snopcu . Ce hoces prevzet moras vrst isto . Pa vedno ima zadnjo besedo tisti ki je zadnji na potezi in prvi lahko vlece igro dokler ima karte za to da lahko vlece naprej to pa je karta ki je padla prva npr as in sedmica ki se kosa z vsako karto ce pade zadnja. V tem primeru As lahko pobere sedmico ce je padel kasneje kot sedmica.

Igra pa se s kartam od 7 do Asa .

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: oo7 ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Poker (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
24227591 (4924) CoreySteel
»

Verjetnosti pri kartah (strani: 1 2 3 410 11 12 13 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
60442228 (23435) itak37
»

Praktična matematična gamblerska naloga

Oddelek: Znanost in tehnologija
132858 (1664) Yohan del Sud
»

Šnops igra za PC ?

Oddelek: Igre
4725546 (20364) BOCo.
»

Karte remi pravila

Oddelek: Loža
767138 (64585) cbr2005

Več podobnih tem