» »

Poglejmo koliko je vredna taščina ali sosedova hiša!

Poglejmo koliko je vredna taščina ali sosedova hiša!

T-h-o-r ::

meni je prej ob pol osmih odprlo, sam malo dolgo je nalagalo
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

xerror ::

273m2 velika hiša, obnovljena zunaj, obnovljena notri, vse novo, 11.335 €?

Za ta denar takoj kupim 5 takih hiš :P

Keyser Soze ::

Mipe je izjavil:

Ker je realno gradit v Kočevju, aneda.

Ma kako Kočevje. Okolica Ljubljane. Realno se parcele prodajajo po slabih 100EUR na kvadrat.

Ampak je kul. Prodam zadevo za 5000 jurjev na papirju (ostalo na roke) pa je problem rešen. Sploh če pride kdo sikat, da pogodbena cena ni realna oz. da utajujemo davke. Pejt pogledat na nepremičninski portal mungo!
OM, F, G!

AndrejS ::

Podatki so pa zelo čudni. Stanujem v vrstni hiši - vse so eneka. Vrednost pa je od 80k € - 120k €.
Le kdo je zbiral te podatke - pijani študenti ?

Po par iskanjih portal spet ne dela.... Da me na prijavo - pravilno vpišem CAPTCHA, nato pa napiše:

Za pregledovanje te strani nimate dovolj pravic, oziroma vam je potekla prijava.
Prosim, da se ponovno prijavite in nato nadaljujete z delom.
Za ponoven vstop kliknite tukaj.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: AndrejS ()

dronyx ::

Tale sistem vrednotenja je malo bogi po moje. Če narediš vilo v Prekmurju, ki ima zlate WC školjke in lastno košarkarsko dvorano je to vredno za GURS komaj nekaj tisočakov, če pa imaš podrtijo v okolici Ljubljane, ki nima ogrevanja in streha pušča, je pa vredna vsaj 150.000 €, če je le še nekaj zaplat zemlje okrog bajte. Kje je tu logika?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dronyx ()

Mipe ::

Logika je v tem, da se podrtijo v Ljubljani da podret in postavit pravo vilo ali supermarket, v Prekmurju pa nimaš kupcev.

s1m0n ::

Pa tudi hiša v industrijski coni je manj vredna a parcela več :)

dronyx ::

Mipe je izjavil:

Logika je v tem, da se podrtijo v Ljubljani da podret in postavit pravo vilo ali supermarket, v Prekmurju pa nimaš kupcev.

Koliko je nekaj zares vredno na trgu in ali sploh obstajajo kupci lahko izveš kvečjemu tako, da poskušaš nepremičnino prodat. Če jaz v nekaj vgradim za 400.000 € materiala se mi zdi izpod častjo, da potem to GURS oceni na 50.000 €, ker jim lokacija ni všeč.

Okapi ::

Po dobri stari birokratski navadi se gredo uravnilovko, ker je predrago, da bi poslali cenilca do vsake nepremičnine.

O.

Pithlit ::

In kdo točno ti brani to prodat po ceni nad GURSovo oceno? Kdo sploh pravi da je treba to oceno sploh kakorkoli upoštevat?
Life is as complicated as we make it...

Okapi ::

Kdo sploh pravi da je treba to oceno sploh kakorkoli upoštevat?
Upoštevala se bo pri davku na nepremičnine, in vprašanje, koliko se bo dalo nanjo vplivati navzdol (navzgor se seveda ne bo nihče trudil spreminjati:-). Upoštevala se bo tudi pri davku na promet nepremičnin.

Jaz sem recimo prišparal dobrih 800 evrov, ker sem lani predčasno odkupil stanovanje, ki sem ga imel na leasing. Nakupna cena je bila leta 2002 83 jurjev in na davkariji so seveda pogruntali, da je sedaj vredno več. In smo se malo pogajali o vrednosti, od katere sem moral plačati 2% davka, ter prišli do dobrih 116 jurjev. Če bi stanovanje odkupil po rednem izteku leasinga, naslednje leto, bi upoštevali to GURSovo oceno in bi moral plačati 2% od 160 jurjev. Če bi hotel, da priznajo nižjo vrednost, bi moral plačati sodno zapriseženega cenilca (kar se mi ne bi splačalo, ker stane cenitev več, kot bi prihranil pri davku zaradi nekaj nižje vrednosti - razen seveda, če medtem poči balon in cene strmoglavijo za 50% ;-).

O.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Okapi ()

šernk ::

http://cekin.si/clanek/nepremicnine/mil...

Pa smo jih dočakali! Javne vrednosti vseh nepremičnin v državi, namreč. Mogoče jih je videti na GURS-ovem portalu Prostor. Ko ta ni v sesutem stanju, seveda.

In večino časa res ne dela. Da ne bi slučajno kdo pomislil, da je zanič aplikacija! Pojasnjujejo, da je kriva radovednost Slovencev. Očitno divje preverjamo, koliko je vredna sosedova hiša.




haha
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

Pithlit ::

A se davek na promet ne obračunava na dejanske zneske?

Kaj ima veze če nek lolek, ki moje nepremičnine niti od daleč ni videl, da ocena 80k... jaz jo pa prodam za ...60k. Al pa 100k. A pol plačam daven na uno fiktivno oceno od GURSa? Ali pa pač plačam davek na 60k (ali 100k).

Kvečjemu lahko te ocene vplivajo na davek na dobiček (kar je pa precej drugačna zver). Če se namreč to glupost od GURSa vzame za merodajno bi se znalo zgoditi da nekdo proda nepremičnino ocenjeno na 5k za 60k... in mu potem odmerijo davek na 55k dobička. Pri takih cifrah se pa cenilec že splača.

Nazadnje smo cenilca plačali 350EUR (2 leti nazaj). Tako da to ni ravno nek grozno hud storšek. Sploh v primerjavi z 20% od 55k.

Je pa z davkom na dobiček (vsaj pri nepremičninah) tako da se vsakih 5 let lastništva zmajša za četrtino (in še za stroške, logično... torej prvih 5 let = 20% davka. nalednjih 5 = 15%, naslednjih 5 = 10%, naslednjih 5 = 5%, po zadnjih 5 letih = 0%). Tako da tisti ki imajo nepremičnino v lasti 25 let davka na dobiček sploh ne plačajo... ne glede na to kolikšen je dobiček. Ni pa 25 let nujno ker se od dobička odštevajo še stroški z nepremičnino (od popravil, ogrevanja, elektrike... do davkov in raznih drugih stroškov kot so recimo cenilec, notar, zemljiška knjiga...). Tako so vsaj meni razložile referentke na davkariji.

Davek na nepremičnine? A to misliš tistega ki se kao uvaja že zadjih par let? No, na tistega mogoče. Po drugi strani pa se davek v trenutni obliki obračunava glede na kvadraturo in namembnost prostorov v hiši. Marsikdo pa me hoče prepričat da bo novi davek le nadomestil sedanjega... tako da... Ne vem no. Tukaj povsem mogoče. Ob predpostavki da je ocena merodajna.
Life is as complicated as we make it...

s1m0n ::

Sramota, da tisti, ki imajo večje posesti/hiše/poslopja itd. podajo nepravilne podatke!
Celotno nepremičnino majo ocenjeno na 10k€ imajo pa gor postavljene prave hale :)

Okapi ::

A se davek na promet ne obračunava na dejanske zneske?
Se, načeloma velja, kot piše na kupoprodajni pogodbi - razen če se uradniku na Dursu ne zdi, da je cena prenizka. Ne moreš stanovanja, vrednega recimo 100 jurjev, prodati za 10 jurjev (oziroma, lahko ga, ampak onih 2% davka boš vseeno plačal na realno vrednost). In sedaj bodo pač pogledali to Gursovo vrednost in če bo nakupna cena dosti nižja, bodo težili. V mojem primeru pa je bila cena izpred 8 let, ko sem stanovanje kupil na leasing, in zato precej nižja od tržne.

O.

Pithlit ::

Načeloma jaz lahko nepremičnino prodam za 1€ če mi tako paše. Nimajo oni kaj piskat da to je pa pod ceno. Gremo lahko na sodišče... meni je vseeno dokler imam čisto vest.

Lahko oni posumijo. To ja. In na podlagi tega gredo pregledovat tvoje poslovanje/bilance/whatever. In če tam ugotovijo kaj narobe... potem jih šele dobiš po prstih. Do takrat pa tale GURSova stvaritev ni nič več kot informativna. Ne morejo davka odmerjat kar takole, čez prst.
Life is as complicated as we make it...

s1m0n ::

Ma blesavo je za prodajo, če je nepremičnina zdaj 10x več vredna (po trgu nepremičnin)
Naš viken je bil ocenjen 1995 (cenitev) na 4mil tolarjev zdaj je vredno nekaj čez 100k€ kje je tu logika ? Pol plačaš prav mastno ker je dobiček pri prodaji kar visok :)

Karaya 52 ::

Je potrebno razlikovati med ceno ki jo postavi uradniski model in ceno, ki se realizira na trgu. Sicer pa tale uradniski niti ni tako svoh. Ce je cena visja od tiste, ki jo oceni lastnik, potem je jasno, da parcela ne izkorisca celotnega potenciala. V principu dober sistem, pricakujem davek v visini 1%-3% na "izracunano" vrednost nepremicnine in ukinitev davka na najemnine. S tem bodo ozivili trg najemniskih stanovanj. Zanimivo, par let nazaj so isti forumasi prisegali, da davka ne bo in da cena nepremicninam ne pada. Zdaj se pa ze z uradniki pogajajo kot da so v stecajnem postopku. >:D

Pithlit ::

Dobiček je razlika med tvojo nakupno ceno in tvojo prodajno ceno.

Če si prvi lastnik se pod nakupno ceno šteje strošek postavitve (torej račun, ki ti ga izstavi izvajalec).

Če še tega ni... greš do cenilca.

Razlika med tvojo prodajno ceno pa GURSovo oceno _ni_ merodajna.

GURSovci v svojo oceno tudi ne dajo notranjih materialov in/ali opreme. Tudi ne vedo v kakšnem stanju je dejanska notranjost bajte.

Če ima hiša v notranjosti uporabljene kake malo bolj edel materiale (marmor, steklene kocke, bambusov parket...) je vredna več kot pa na zunaj identična sosedova bajta ki pa ima v notranjosti lesene 'štenge' pa laminatni pod po 4€/m? iz OBIja.

*edit* šment pa zaklepaj.
Life is as complicated as we make it...

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: Pithlit ()

Karaya 52 ::

Jasno, drzavo prav malo briga, kaksen pod imas v bajti. Zanima jo ravnanje s prostorom, ki je zal omejeno v sirino z geometrijo zemeljske oble oz. mej, v visino pa z denarjem. Tako bodo lastniki enodruzinskih his, na lokaciji, kjer bi mirno lahko stala vecstanovanjska stavba, razmislili o ekonomiki nepremicnine (davek bo visok). Verjetno se jim jo splaca prodati in kupiti nekaj na obrobju, na mestu stare bajte bo pa stala kaksna poslovna ali vecstanovanjska.

Pithlit ::

Mah, roko na srce... meni to vse skupaj deluje kot en beden poskus države po regulaciji trga.

V bistvu lahko o tem davku-to-be lahko le špekuliramo. Kar pa, mislim, je rahlo brezveze. V tem trenutku. Tako kot je trenutno brezveze paniko zganjat glede vsega skupaj...
Life is as complicated as we make it...

Karaya 52 ::

Rentarje se lahko bolj regulira ker je njihov prispevek k razvoju nicen ali celo negativen. Sedijo na "zlatih jamah" in delajo nic.

T-h-o-r ::

toliko besed je že bilo prelitih o slovenskem nepremičninskem trgu


ampak, nisem še videl kakšne razlage, zakaj je trg praktično mrtev


nekatera stanovanja imajo verjetno že nekaj let isto ceno, za to ceno pa jih nihče ne kupi, prodajalec pa nikakor ne razmisli o znižanju cene
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

Karaya 52 ::

Vprasaj se, zakaj NLB ne proda preko 5000 zasezenih nepremicnin?

Vladajo nam renatrji, namesto katerih delajo drugi - v tej smeri iscem odgovor. Zakaj bajt ne prodajo je pa ze jasno, stavbno nadomestilo znasa par deset evrov. V ZDA, pri 1-3% davka na premozenje, masa nepremicnin hitro krozi od tistih, ki z njimi gospodarijo do vseh ostalih.

T-h-o-r ::

Karaya 52 je izjavil:

Vprasaj se, zakaj NLB ne proda preko 5000 zasezenih nepremicnin?


pojma nimam, verjetno ni kupcev, po ceni, ki jo zahtevajo?
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

Karaya 52 ::

Jasno, stroski lastnistva so pa prenizki, da bi se jim mudilo odprodajati. Rezultat tega je 15000 praznih stanovanj v Ljubljani in masa mladih, ki se stiska v miniaturnih cebelnjakih ali pa celo zivijo pri starsih.

BALAST ::

Jasno da nočejo prodat "najbolj stabilno naložbo" v sloveniji. In dokler bo zakonodaja pisana na račun bank in njihovim delničarjem, si lahko prepričan, da bo prej padla EU kot pa cene nepremičnin.
"You may fool all the people some of the time;
you can even fool some of the people all the time;
but you can't fool all of the people all the time."

Pithlit ::

Zakaj je trg mrtev? Simpl... zato ker smo v sloveniji. In pri nas vsak hoče iztisniti čim več za svoj denar.

Tisti ki nakej kupi... potem hoče prodati po čim višji ceni. Najraje višji od nakupne. Bog ne daj da nepremičnina s časom izgublja vrednost. Saj to je ja investicija. In potem se čaka na nekoga ki je pripravljen vse to ponoviti.

Dokler prodajalcem ne bo začela tečt voda v grlo se situacija ne bo spremenila. Ker pa je ogromen del stanovanj v lasti bank ki jih davkoplačevalci vlečemo iz dreka... jim pač voda nikoli ne bo tekla v grlo. Evo, en lep začaran krog. Tistih par ubogih privatnih lastnikov se pa šlepa na te bančne cene... s to razliko da tja in sem kateri popusti... ko je že res hudo zanje. Če si takrat zraven je zakon, če nisi pa pač jeba.

True story - na licitacijah je dosti takih ki ceno umetno višajo.
True story - razna policijska pa vojaška stanovanja (pa še kakšna) se potiho razprodajajo pod ceno... tistim 'svojim' ljudem. 66m? stanovanje za 20k EUR, recimo. 25m? za 8k EUR, recimo. Pa niso razpadajoča... prej nasprotno.
Life is as complicated as we make it...

poweroff ::

Tole je res sramota, da tako slabo dela.

Ko smo zagnali Supervizorja, ki je imel ravno tako ogromen naval, je server delal brez opaznih težav. Je pa res, da so bile narejene ustrezne optimizacije sistema (caching, optimizacije baze, etc.)

S tem, da je samo programiranje aplikacije trajalo 3 tedne, v kodi pa ni takih traparij in ranljivosti, kot smo jih lahko videli tukaj.

Za popizdit, res. Verjetno bi morala to bazo dobiti v roke protikorupcijska komisija in jo dodati v Supervizorja... 8-)
sudo poweroff

para! ::

Zakaj je trg mrtev? Simpl... zato ker smo v sloveniji. In pri nas vsak hoče iztisniti čim več za svoj denar.

To velja samo za Slovenijo, al kako?
Death before dishonor!

Pithlit ::

To da se pri nas krčevito držimo visokih cen in ne sprejemamo realnosti... ja.

Drugje ceno spustijo samo da prodajo, pri nas pa ne... raje čakajo na kupca medtem ko nepremičnina še kar izgublja ceno.

Malenkost celo poznam Italijanski, Nemški in Avstrijski trg. Ampak res malenkost. Imamo pa iz Italije dovolj strank ki tudi povedo kakšno štorijo. Ni slabo ko izveš da so cene v Čedadu in Vidmu nižje kot na severnem primorskem. In to oglaševane.
Life is as complicated as we make it...

Okapi ::

Načeloma jaz lahko nepremičnino prodam za 1€ če mi tako paše. Nimajo oni kaj piskat da to je pa pod ceno.
Poskusi, pa boš videla, kaj lahko piskajo in kaj ne morejo.;)

Enako velja recimo tudi pri dedovanju, kjer plačaš ne ravno zanemarljivo nizko sodno takso, ki je odvisna od vrednosti podedovanega (tudi v prvem dednem redu). Tudi v tem primeru bodo sedaj vrednost nepremičnin lahko pogledali kar na netu.

ampak, nisem še videl kakšne razlage, zakaj je trg praktično mrtev
Preprosto - kupci čakajo na pok nepremičninskega balona, prodajalcem, ki so večinoma zasebniki, pa se ne mudi prodati "pod ceno". Kdo bo lahko dlje časa vzdržal, je pa stvar debate.

O.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Okapi ()

Pithlit ::

In ti jo boš spodbijal s pogodbo. Ali cenilcem.
Life is as complicated as we make it...

Okapi ::

S cenilcem, ampak to je tam okoli 300 evrov stroškov.

O.

T-h-o-r ::

Pithlit je izjavil:

In ti jo boš spodbijal s pogodbo. Ali cenilcem.

seveda, ampak ni hiše na svetu, ki bi stala 1 e :D
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

s1m0n ::

Mora obstajat takšna. Naša je bila ocenjena na 0€ (prazna že 50let) tako, da mora tudi obstaja hiša za 1€ :)

Pithlit ::

Okapi je izjavil:

S cenilcem, ampak to je tam okoli 300 evrov stroškov.

Če je to ceneje od davka...

T-h-o-r je izjavil:

seveda, ampak ni hiše na svetu, ki bi stala 1 e

Če jo nekdo proda za 1EUR potem je. Še posebej če za plačilo res prejme 1EUR in ni to samo neka fiktivna vsota v pogodbi. Pol pa naj se dacarji na trepalnice postavljajo.

Sicer pa isto velja za stavbo ki je po GURSu vredna 100k, lastnik pa jo proda za 60k. To je že en scenarij ki se lahko zgodi.
Life is as complicated as we make it...

Tear_DR0P ::

Drugje ceno spustijo samo da prodajo, pri nas pa ne...

tudi pri nas se ceno spusti, če je želja prodati. dokler pa ni treba prodati, so cene vedno nad tržno
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

Pithlit ::

Saj to je prej opisana fora... lastnikom (banke) se pri nas ni treba obnašat tržno zato ker jih itak vlečemo iz dreka kolektivno - davkoplačevalci.
Life is as complicated as we make it...

poweroff ::

Nepremičnine so tipična investicija na dolgi rok. Poleg tega bi si Slovenec prej odtrgal roko od telesa kot prodal zemljo ali bajto.

Je pa po drugi strani res, da takale situacija za mlade ni najbolj ugodna. In takole dolgo ne bo moglo iti.

Jaz osebno upam, da se bo država znašla v pat poziciji in ne bo imela druge izbire kot uvesti nepremičninski davek. Hkrati pa ba bo crashnila še kakšna banka in za sabo potegnila lastnike nepremičnin, ki bodo potem prisiljeni prodati.

Krut scenarij, ampak očitno pri nas ne gre zlepa - in bo treba zgrda.
sudo poweroff

Karaya 52 ::

Js pravim podobno, ceprav s tem mogoce izpadem kot da zelim ljudem slabo. Mogoce Berlinski zid nebi nikoli padel, ce bi bil par metrov nizji.

jype ::

Js pa rajš ne govorim tega, samo čakam, da vidm, če bo kšna luštna pisarna džabe za kupt u centru.

Okapi ::

Karaya, a rabiš en dober nasvet? Če znaš francosko, dobiš vizo za Quebec, ne glede na ostale kvalifikacije.

O.

Pithlit ::

jype je izjavil:

Js pa rajš ne govorim tega, samo čakam, da vidm, če bo kšna luštna pisarna džabe za kupt u centru.

Jah, prepozno. Jinx!
Life is as complicated as we make it...

T-h-o-r ::

Pithlit je izjavil:

Okapi je izjavil:

S cenilcem, ampak to je tam okoli 300 evrov stroškov.

Če je to ceneje od davka...

T-h-o-r je izjavil:

seveda, ampak ni hiše na svetu, ki bi stala 1 e

Če jo nekdo proda za 1EUR potem je. Še posebej če za plačilo res prejme 1EUR in ni to samo neka fiktivna vsota v pogodbi. Pol pa naj se dacarji na trepalnice postavljajo.

Sicer pa isto velja za stavbo ki je po GURSu vredna 100k, lastnik pa jo proda za 60k. To je že en scenarij ki se lahko zgodi.

na srečo stvari več ne potekajo tako že od časov marije terezije, oziroma še kakšno stoletje več

in še 1x: za 1e vsekakor lahko prodašš/kupiš, ampak davek boš pač plačal od normalne vrednosti
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: T-h-o-r ()

para! ::

Poleg tega bi si Slovenec prej odtrgal roko od telesa kot prodal zemljo ali bajto.

Zakaj bi pa moral prodat?

lp
Death before dishonor!

Invictus ::

Zato ker je lastnina breme. Plačevati moraš davke, skrbeti za lastnino, pa še vrednost ji pada. Sploh v primeru ko te lastnine nobeden ne uporablja ...

Ampak naj ljudje čim manj in čim dražje prodajajo svoje nepremičnine.

Bom vsaj svoje lahko lažje prodal :D.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

dronyx ::

Jaz vidim problem takega vrednotenja nepremičnin ravno v njegovem namenu. Davku na nepremičnine. Namreč po sedanjem vrednotenju bo plačal manj davka nek tajkun, ki ima 500 m2 veliko vilo nekje na Gorenjskem in je ocenjena na 147.000 €, kot pa upokojenec, ki živi v 80 let stari hiši 20 km iz Ljubljane, ali pa v 50 m2 velikem blokovskem stanovanju sredi Ljubljane narejenem leta 1952.

Ko bodo uvedli davek in bosta omenjena upokojenca za svoji "luksuzni" nepremičnini dobila recimo letno položnico za 300 €, kar je ob 500 € mesečne penzije ogromen dodaten strošek. Kaj naj naredita? Se odselita v Prekmurje ali nekam proti Kočevju, pa čeprav sta morda v tej nepremičnini preživela cel komunizem? Za starejše ljudi je taka selitev lahko velik stres in za nekoga, ki nima sorodnikov lahko praktično neizvedljiv logistični projekt. Na drugi strani pa bo naš tajkunček dobil enako položnico, čeprav živi v luskuszni vili. Pa kje imajo ti ljudje pamet?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dronyx ()

poweroff ::

Grozno, ne?

Ubogi upokojenec živi v ogromni bajti velike vrednosti, ampak nima za kruh. Dajmo mu vsaj socialno podporo.

Mlade družine se pa lahko stiskajo v enosobnem stanovanju...
sudo poweroff

para! ::

Zato ker je lastnina breme. Plačevati moraš davke, skrbeti za lastnino, pa še vrednost ji pada. Sploh v primeru ko te lastnine nobeden ne uporablja ...

To je jasno, ampak je podobno kot recimo z avtom, ki ga kupiš, registriraš in ti stoji v garaži. Zguba denarja, ampak tvojega :) S tretjimi osebami to nima veze.

Da pa so stanovanja zasebnikov prazna pa tudi močno dvomim.

Še enkrat bom napisal, da se z najemninami lahko zelo lepo zasluži, že če imaš recimo dva stanovanja za oddajo, potem službe sploh ne rabiš in krize ne obstajajo, če pa samo enega je pa tudi to zelo lep dodatek.

Kdorkoli ima stanovanje v lasti, pa ga ne oddaja in hkrati ne rabi ima ali preveč denarja, ali pa je neumen.

lp
Death before dishonor!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Davek na nepremičnine (strani: 1 2 3 420 21 22 23 )

Oddelek: Problemi človeštva
1114189513 (16658) MrStein
»

Kako preverim, če je stavba črna gradnja in ne poznam investitorja (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8837489 (35583) Rok Woot
»

a so te GURS ocene nepremičnin realne

Oddelek: Loža
255153 (4048) shintaro

Nov davek na nepremičnine. Ali bom obdavčen s 0,5%?? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5311560 (10546) Mavrik
»

Vrednotenje nepremičnin (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6512622 (10582) Okapi

Več podobnih tem