» »

Najemnina 400 evrov, plača pa ta čas resnična žalost

Najemnina 400 evrov, plača pa ta čas resnična žalost

1 2
3
»

Karaya 52 ::

V 21. stoletju, se clovek seli s sluzbo in ne obratno. Prej kot se s tem sprijaznimo, bolje bo.

Okapi ::

V 21. stoletju človek dela od doma, če smo že ravno pri tem.>:D

O.

anticefur ::

Okapi je izjavil:

V 21. stoletju človek dela od doma, če smo že ravno pri tem.>:D

O.


Nesmiselna izvava !

Vsi pač ne morejo z računalnikom služit. Prav tako ni krava vijolične barve-milka.

jype ::

A kmetje pa hodjo v Gorico delat?

anticefur ::

Nekateri se prevozijo več kot sto km v eno smer za minimalca.

Je pa groza brat nekatere ki nimajo svojih družin za katere treba skrbet.

Karaya 52 ::

Detroit se je izpraznil, ljudje so se izselili. Delo na domu je bilo moderno razmisljanje pred krizo, verjetno pa se je sesulo ze v dot-com krizi. Vsaj v taksnem obsegu ne bo, storitveni sektor bo se velik ampak brez industrije in reindustrializacije o kateri govori Sarkozy ne bo slo. No, Slovenija je drug primer, po Hanzku bo glavno gonilo javni sektor in novi domovi za ostarele. Nasa drzava je drug planet, edini slovenski politik, ki je okusil obrise nove ekonomije in tezo razmer je imo Pahor. To dovolj pove. Virant in Jankovic sta sanjaca.

IceIceBaby ::

Ti razmišljaš s spodnjo ali z zgornjo glavo, postavi se na realna tla, ko boš uspel v Sloveniji ti bo država tolk vzela, da boš spet suh v dolgovih, poglej si mal obdavčitve 40-45%.
Človek ne more iz sebe v teh danih razmerah narest nič, težki časi, ko bo malo kriza mimo bo pa vrjetno priložnost uspeti, ampak s takimi nebriljantnimi idejami ne bo šlo, nekaj novega, inovativnega, kar še ni na trgu....si tolk sposoben, pameten.


Dej no dej. Priložnosti je vedno ogromno, v teh časih pa imamo še eno ogromno prednost. Zelo enostavno in hitro lahko izkoristimo priložnosti po celem svetu. Komunikacija je praktično zastonj in dostopna vsem. Za 1000 eur z letalom prideš na praktično vsak konec sveta. Angleščina, ki jo pri nas učijo že skoraj v vrtcu, je de facto svetovni jezik...

V teh "težkih" časih trpijo tisti, ki so totalno neprilagodljivi. Po drugih strani pa prilagodljiva podjetja z dobrimi produkti cvetijo bolj kot 5 let nazaj.

Nisem fan visokih davkov, ampak po drugi strani je danes tako enostavno povečati zaslužek, da se z davki ne splača pretirano razbijati glave.

Ljudje naj nehajo zapravljati svoj čas tam, kjer ni vreden skoraj nič in ga porabijo tam, kjer bodo ustvarili nekaj koristnega. Dokler ne bo tega premika bodo pri nas ljudje, ki jim je 1000 eur plače največji fetiš.

Vsi pač ne morejo z računalnikom služit. Prav tako ni krava vijolične barve-milka.


Vsi ne, velika večina pa ja. Cel storitveni sektor, komplet middle in top management, vsi komercialisti, prodajalci na terenu in celo kak del proizvodnje.

Isotropic ::

tezko jih pa veliko dela popolnoma neodvisno od drugih. tle so sicer v ospredju kaksni programerji lahko alpa admini.

Mr.B ::

Pa še ti imajo velik odpor do "oblačnih" sistemov, ker večina od nih postane nepomembna...
Voljeno telo ogledalo volilnega telesa.

Isotropic ::

kdo, programerji? ne vidim lih razloga zakaj.
oblacen sistem je itak sam aplikacija, portana na web...

Mr.B ::

Milsil sem na ta druge administratorje, tite ki postavljajajo super duper sisteme, sploh slovenski so dobri, ki postavijo na pet let stari škatli češ sej je Server.... Marsi katera IT firma v sloveniji bi, če propadla, če bi se stranke odločile odditi v oblak, in imele oziroma najemale le še desktop support.
Voljeno telo ogledalo volilnega telesa.

IceIceBaby ::

Delo na daljavo != delo, neodvisno od drugih. Samo komunikacija poteka malo drugače. Namesto, da se dereš čez pisarno nekoga klikneš na skypu.

Isotropic ::

tist je tko-tko imo.

mat xxl ::

To delo v oblakih se meni zdi res zelo oblačno v oblakih.... Rad bi videl kolikor toliko resno firmo, ki si upa iti v oblake, da sploh ne govorim o varnosti podatkov v smislu špioniranja ....... ker poglejte podoben sistem po imenu Skype (tudi sam ga uporabljam), daš ljudem zastonj v uporabo... daje neka Švicarska firma, ki je danes že MS - ftova ... no pa s tem nadziraš mnogo mnogo komunikacij, ne bom začuden, če se bo enkrat pokazalo, da je kaka tuja agencija za vsem tem... recimo iz kake velike svetovne "demokracije", kjer pravila demokracije tudi sami najbolj kršijo. Tako, da morda bo kdaj miselnost drugačna.... za enkrat pa še ne poznam nikogar, ki bi imel poslovne podatke v oblaku!

Isotropic ::

so ze neki racunovodski programi v oblaku...

IceIceBaby ::

mat xxl, cloud computing in razne hosted rešitve niso nekaj grozno novega. Npr. salesforce.com, da omenim samo enega izmed večjih ponudnikov. Poglej malo reference.

Sicer pa podjetje lahko samo hosta določene aplikacije, lahko delo opravljaš preko VPNja, raznih remote desktopov...

Nekaj let nazaj sem delal v komerciali. V službi smo imeli na lastnem serverju hostan Pantheon, z dostopom do zalog, opisov izdelkov itd, do katerega smo lahko dostopali preko VPNja. Enako je bilo s file serverjem, na katerem so bili dokumenti. Domov sem dobil IP telefon skonfiguriran tako, da je imel službeno številko in omogočene interne pogovore ter prevezave. Doma sem lahko delal popolnoma enako kot v službi, le, da nisem zapravil 2 uri na dan za vožnjo.

Okapi ::

Praktično vsa pisarniška dela, kjer delaš z računalnikom in telefonom, se da opravljati od doma. Delodajalec prihrani pri pisarniških stroških, delavci pri prevozu (denarno in časovno). Samo malo zorganizirati se je treba.

O.

MajorM ::

Pred delom od doma je delodajalce strah samo zato ker mislijo, da zaposleni doma ne bo delal nič. Kot da v službi ni stalno nekih distrakcij. Kje šele, da nihče ne surfa po netu...

Mr.B ::

Okapi samo da delaves prišpara čas pri prevozu, stroškov prevoza pa ne.
mat xxl, resne firem recimo v office 365 se nahaja recimo bljižnja fastfood veriga, ali pa eni zelo lepi medicinci iz Švice, ki so predlansko leto prodali ogromno cepiva proti ptičji gripi. Ampak tvoj naslednji argument bo verjetno, kaj bom pa jaz dal tistim amerikanom, da bodo vohali za ojimi podatki, ha ha ha, kot da jih zanimajo, ti boš na koncu svetoval, raje zaupam raznim slovenskim oblačnim sistemom, ti pa bodo rabile tvoje podatke...
Voljeno telo ogledalo volilnega telesa.

oracle ::

Mavrik je izjavil:

V katerih državnih službah pa je vas kdo zaposlil da te plačuje raje par sto evrov za vozakanje kot pa vzame lokalca?

Uh, poznam par primerov vključno z mano:)

jalovec09 ::

IceIceBaby je izjavil:

Ti razmišljaš s spodnjo ali z zgornjo glavo, postavi se na realna tla, ko boš uspel v Sloveniji ti bo država tolk vzela, da boš spet suh v dolgovih, poglej si mal obdavčitve 40-45%.
Človek ne more iz sebe v teh danih razmerah narest nič, težki časi, ko bo malo kriza mimo bo pa vrjetno priložnost uspeti, ampak s takimi nebriljantnimi idejami ne bo šlo, nekaj novega, inovativnega, kar še ni na trgu....si tolk sposoben, pameten.


Dej no dej. Priložnosti je vedno ogromno, v teh časih pa imamo še eno ogromno prednost. Zelo enostavno in hitro lahko izkoristimo priložnosti po celem svetu. Komunikacija je praktično zastonj in dostopna vsem. Za 1000 eur z letalom prideš na praktično vsak konec sveta. Angleščina, ki jo pri nas učijo že skoraj v vrtcu, je de facto svetovni jezik...To zna povedat že 5 letnik, samo v Sloveniji, ko boš uspel bo nad tabo neprestano država, omejevala te bo, pobirala neprestano davke, zato bo za takega bolje prikazat manj prihodkov, kot pa dejanske, v svetu pa vsekakor se da uspet, ampak a maš ja*ca, rabiš dost začetnega kapitala, pa še taka konkurenca je, da lahko v šusu propadeš in zabredeš še globje, če ne reskiraš ne profitiraš, lahko pa zelo globoko padeš, ki te lahko stane celo življenje. Kitajci pa so največji kopirni stroji.

Mogoče OFF, ampak v Sloveniji in v Evropi pri takem načinu življenja, kupovanjem robe, lagodnem življneju, razkošje dvomim da bo to šlo naprej, drugje to delajo za par evrov na dan pri nas je 500 evrov za marsikoga životarjenje, delodajalci bodo iskal pocen delovno silo, Kitajci so kot nalašč zato pa še visoko izobraženi so menda in zavzeti za filanje svojih možganov s strokovnostjo, pri nas pa dijak ekonomske šole leta čez pa čez 3 mesece pravi jest sem študent strojne fakultete, OMG, zanič šolski sistem, kje so tu kakšne omejitve, mah škoda besed.

Kitajci bodo zmagal oz. so že, kot si omenil, če nisi prilagodljiv pač te stane marsikaj in tak ej na Kitajskem izobražen prilagodljiv folk uspeva, tisi pa živijo izven mest v en najhujši revščini in teh pa je OGROMNO.
Vem to sem mal po svoje napisal, ampak dost berem različne podatke iz vseh koncev.

Zgodovina sprememb…

jype ::

jalovec09> samo v Sloveniji, ko boš uspel bo nad tabo neprestano država, omejevala te bo, pobirala neprestano davke, zato bo za takega bolje prikazat manj prihodkov, kot pa dejanske, v svetu pa vsekakor se da uspet, ampak a maš ja*ca, rabiš dost začetnega kapitala, pa še taka konkurenca je, da lahko v šusu propadeš in zabredeš še globje, če ne reskiraš ne profitiraš, lahko pa zelo globoko padeš, ki te lahko stane celo življenje.

To je vse skupaj en bullshit. V šusu propadeš in pač narediš novo podjetje in greš delat nekaj drugega. Drži, da vsaka poslovna ideja ni dobra in ne nosi dobička, nikakor pa ne drži, da se ne da desetkrat zamočit in enkrat uspet.

Glavni problem slovenskega (pa tudi evropskega) mindseta je strah pred delanjem katastrofalnih napak, zaradi katerega večina raje sploh ne naredi ničesar (kar je seveda edino, kar je še slabše).

jalovec09 ::

jype je izjavil:

jalovec09> samo v Sloveniji, ko boš uspel bo nad tabo neprestano država, omejevala te bo, pobirala neprestano davke, zato bo za takega bolje prikazat manj prihodkov, kot pa dejanske, v svetu pa vsekakor se da uspet, ampak a maš ja*ca, rabiš dost začetnega kapitala, pa še taka konkurenca je, da lahko v šusu propadeš in zabredeš še globje, če ne reskiraš ne profitiraš, lahko pa zelo globoko padeš, ki te lahko stane celo življenje.

V šusu propadeš in pač narediš novo podjetje


s čim, če si nekaj vložil v upanju, da uspeš pa potem propade.

jype ::

jalovec09> s čim, če si nekaj vložil v upanju, da uspeš pa potem propade.

Z novim kapitalom. Tako kot si prvič začel z nule, lahko tudi desetič.

jalovec09 ::

Ker če NIČ nimaš sploh začet ne moreš.:)

Gandalfar ::

Se zmeraj imas svoje znanje, izkusnje in poznas ljudi. Gmail account je pa tudi free dandanes.

jype ::

Če je ta nič znotraj lobanjskega svoda, potem trditev bržkone drži.

Okapi ::

samo da delaves prišpara čas pri prevozu, stroškov prevoza pa ne.
V naši socialistični ureditvi, kjer stroški prevoza bremenijo delodajalca. V ostalem svetu so to stroški delavca. Anyway, pri delu na domu v vsakem primeru odpadejo in nekdo prišpara.

O.

deadbeef ::

Mr.B je izjavil:

Milsil sem na ta druge administratorje, tite ki postavljajajo super duper sisteme, sploh slovenski so dobri, ki postavijo na pet let stari škatli češ sej je Server.... Marsi katera IT firma v sloveniji bi, če propadla, če bi se stranke odločile odditi v oblak, in imele oziroma najemale le še desktop support.


Brez skrbi.. večina IT firm v slo.. posluje z javno upravo ^^

BlueRunner ::

jype je izjavil:

To je vse skupaj en bullshit. V šusu propadeš in pač narediš novo podjetje in greš delat nekaj drugega. Drži, da vsaka poslovna ideja ni dobra in ne nosi dobička, nikakor pa ne drži, da se ne da desetkrat zamočit in enkrat uspet.

O ne, ne boš. Če US ne bo tudi odpravilo novih določb, boš lahko to storil samo enkrat, potem ti bo pa za najmanj 10 let prepovedano trošiti še več denarja.

Samo v Sloveniji je realno pričakovati, da nobena poslovna ideja ne sme propasti. Če ti propade, si očitno škodljivec in te je potrebno za vsako ceno ustaviti. Če se ti to slučajno zgodi boš moral sam na svoje stroške dokazovati, da nisi bil sokriv propada.

Konkretno: "(1) Ustanovitelj, družbenik, član poslovodstva ali organa nadzora družbe ne more biti, kdor je član poslovodstva ali organa nadzora velike, srednje oziroma majhne družbe, nad katero je bil začet eden izmed postopkov zaradi insolventnosti ali prisilnega prenehanja."

"(5) Določbe tega člena se smiselno uporabljajo tudi za podjetnika."

"(7) Omejitev iz tega člena preneha po desetih letih od končanja tistega postopka zaradi insolventnosti ali prisilnega prenehanja, na podlagi začetka katerega je stopila v veljavo oziroma od dneva pravnomočne sodbe ali dane lažne izjave iz prejšnjega odstavka."

Slovenija, dežela neomejenih možnosti.

jype je izjavil:

Glavni problem slovenskega (pa tudi evropskega) mindseta je strah pred delanjem katastrofalnih napak, zaradi katerega večina raje sploh ne naredi ničesar (kar je seveda edino, kar je še slabše).

Eno je svar mentalitete, ki je kakršna pač je. Zadeve postanejo resnično bolane, ko se sprejme zakon, ki še normalnega človeka dobesedno prisili v to mentaliteto.

jype ::

Kolikor sem prebral kritiko zakona in odgovore nanjo, reč ni tako strašna, zakon je pa kljub temu popolnoma nor.

No, zakonodaja sledi mentaliteti, tako da presenečenje ravno ni.

zavajon ::

BlueRunner, ta zakon ni tako grozen, kot izgleda na prvi pogled. Je le ovinek za umik države iz gospodarstva. Ko bo propadlo prvo podjetje, kjer ima država prste vmes, se bo država morala umakniti iz upravljanja vseh podjetij :D

black ice ::

zavajon je izjavil:

Ko bo propadlo prvo podjetje, kjer ima država prste vmes, se bo država morala umakniti iz upravljanja vseh podjetij :D

Tega se boj, ja. Bodo še enkrat spremenili zakon, pa je.

BlueRunner ::

zavajon je izjavil:

BlueRunner, ta zakon ni tako grozen, kot izgleda na prvi pogled. Je le ovinek za umik države iz gospodarstva. Ko bo propadlo prvo podjetje, kjer ima država prste vmes, se bo država morala umakniti iz upravljanja vseh podjetij :D

Zakon je idiotizem prve klase. Ampak saj to že vemo. Kadar se na pamet rešuje nekaj, kar sploh ni težava in se potem na pol in z napakami prevaja tujo zakonodajo, potem pač dobiš slovenske rešitve.

Ki jih je potem seveda potrebno reševati z novimi slovenskimi rešitvami.

BlueRunner ::

No, karkoli že... ideja "bom naredil firmo, če propade bom naredil novo" je v Sloveniji trenutno še kako zelo nevarna. Če bo US spremembo ZGD na koncu slučajno požegnalo, potem je to zaključeno. Slovensko podjetništvo se bo IMHO lahko "razvijalo" samo še izven meja te države.

neo ::

Malo ste eni smešni z temi vašimi oblački, saj je zadeva fajn in v določenih primerih uporabna, ampak ne predstavljam si, da bi katera koliko toliko resna firma imela vse svoje podatke v oblaku pri neki drugi IT firmi. Saj ne da zadeva nebi delala, verjetno bi bila še bolj varna kar se tiče samega back-upa podatkov in vsega ostalega, ampak tu še vedno ostaja človeški faktor in pa zadeva ki se ji reče konkurenca. Pri dandanašnji koruptivnosti se prej ali slej najde osebek, ki bo za določeno cifro prodal tvoje podatke konkurenci, kar pa si verjetno ne želi noben privatnik, jel?
Neo's

Okapi ::

ampak ne predstavljam si, da bi katera koliko toliko resna firma imela vse svoje podatke v oblaku pri neki drugi IT firmi.
Koncept šifriranja ti je očitno tuj. Kot tudi koncept poslovnega sodelovanja. Podatke o tvoji firmi (in to najbolj občutljive) pozna zunanji računovodski servis, odvetniška pisarna, finančno-davčni svetovalec ... A k zdravniku tudi ne hodiš, ker se bojiš, da bodo podatki o tvojem zdravju pricurljali v javnost?

Firme, ki ponujajo oblačne storitve, živijo od varovanja podatkov in zaupanja strank. Kakor hitro bi se razvedelo, da so izgubili (ali prodali) podatke ene stranke, lahko zaprejo štacuno. Lahko pa si seveda tudi paranoičen in delaš vse sam.>:D

Ali, drugače povedano, precej večja verjetnost je, da ti po podatke ukradel nezadovoljen ali premalo plačan ali od zunaj podkupljen lasten zaposleni, kot da bi ti to storili pri Googlu, Amazonu, Microsoftu, Dropboxu ...

O.

BlueRunner ::

neo je izjavil:

Malo ste eni smešni z temi vašimi oblački, saj je zadeva fajn in v določenih primerih uporabna, ampak ne predstavljam si, da bi katera koliko toliko resna firma imela vse svoje podatke v oblaku pri neki drugi IT firmi.

Na to, kar je že Okapi napisal, lahko dodam tudi to, da si sam recimo ne predstavljam, da bi imelo podjetje pri mobilni delovni sili vse pdoatke razpršene po prenosnikih. Stroški z varnostnimi kopijami teh podatkov, stroški s šifriranjem podatkov na diskih, stroški s centraliziranim upravljanjem. Ravno tako tudi vprašanje želj vedno večjega deleža delovne sile, da so podatki sočasno dostopni na prenostniku, na delovni postaji, na tablici, na mobilnem telefonu.

Seveda oblak ni odgovor na vse. Ravno tako je "oblak" precej preobložen pojem, saj lahko centralizacijo informacijskih virov opraviš na različnih nivojih, iz različnih razlogov pa tudi na različne načine.

Pametna oseba, ki upravlja IT, ne bo oblačno računalništvo kar odpisala, temveč ga bo dodala v svojo orodjarno. Na način in v obsegu, ki bo podjetju hkrati zniževal stroške poslovanja, kot tudi nudil nove poslovne možnosti.

Če si bo kdo pri temu mislil, da se gre še za en bla, bla, pa naj. Poanta je, da se ne zapreš v en način razmišljanja, temveč vedno iščeš priložnosti za izboljšave. To je osnova podjetništva, to je osnova informatike, to je IMNSHO osnova tega, da si sploh lahko rečeš, da delaš, ne pa da samo hodiš v službo.

IceIceBaby ::

To zna povedat že 5 letnik, samo v Sloveniji, ko boš uspel bo nad tabo neprestano država, omejevala te bo, pobirala neprestano davke, zato bo za takega bolje prikazat manj prihodkov, kot pa dejanske, v svetu pa vsekakor se da uspet, ampak a maš ja*ca, rabiš dost začetnega kapitala, pa še taka konkurenca je, da lahko v šusu propadeš in zabredeš še globje, če ne reskiraš ne profitiraš, lahko pa zelo globoko padeš, ki te lahko stane celo življenje. Kitajci pa so največji kopirni stroji.


Nekateri po forumih jamrate kako težko je danes uspeti, drugi pa gremo na trg in svoje ideje testiramo v realnosti. Če ne veš kako je vsak mesec nakazati državi 10 do 20k DDVja in raznih akontacij potem mi tudi o visokih davkih ni potrebno razlagati. Lahko bi bili nižji, lahko bi država nudila več, ampak neizpodbitno dejstvo je, da so korporativni davki pri nas čisto povprečni.

Ustanovnega kapitala pa danes tudi ne rabiš nujno veliko. Ogromno je niš kjer se da že z nekaj 1000 eur narediti ogromno. Obstajajo tudi investitorji, ki dobro pripravljen poslovni načrt oz. podjetje v fazi razvoja podprejo s solidnimi zneski. Iz prakse poznam oba načina dela in oboje je izvedljivo danes, v Sloveniji.

Kot sem napisal že zgoraj. Nehajte zapravljati svoj čas tam, kjer ni nič vreden. Vsak ima nek skill, ki ga lahko proda na trgu, pa naj bo vrhunski programer ali nekdo, ki na Japonsko prodaja ročno izdelane skodelice iz gline, ki jo nakoplje na domačem vrtu.

Malo ste eni smešni z temi vašimi oblački, saj je zadeva fajn in v določenih primerih uporabna, ampak ne predstavljam si, da bi katera koliko toliko resna firma imela vse svoje podatke v oblaku pri neki drugi IT firmi.


http://www.salesforce.com/showcase/

AOL, Avon, Alianz, Belkin, Burberry, Canon, Cisco, Corel, Dlink, Fujitsu, Google, Hitachi, Groupon, HP, Lenovo, Philips, Redhat, Ricoh, Santander, Siemens... Sami pocarji, ki ne vejo, da resne firme ne uporabljajo aplikacij v oblaku :)
1 2
3
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

ZAKAJ se stanovanja več ne oddajajo v najem, ampak še samo za turiste?! (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11114139 (2819) vostok_1
»

Oddajanje stanovanja v najem je bajno dobičkonosen posel! (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
21033236 (14769) Mato989
»

Nakup stanovanja kot naložba (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

Oddelek: Loža
50467609 (20582) tommy300

Več podobnih tem