» »

Najemnina 400 evrov, plača pa ta čas resnična žalost

Najemnina 400 evrov, plača pa ta čas resnična žalost

1
2
3

donfilipo ::

A jebaj ga, našli ste razlike v slikah satelita capitalismus 1 in capitalismus 2;(( Dlakocepite.
Ma pa tudi to svoj informativen nosilec. Morda celo več kot sam point topica po moje.

Pa vseeno. Še enkrat. Skoraj kjerkoli je najemnina garsonjere najmanj 250€. Raje več. Stroški 150€. Torej 400. In če zaslužiš 700€, kar ni tako hudičevo malo za naše razmere, nekako skromno preživiš. Če jih ne, enostavno ne gre.

Vse kar je manj, je prečrpavanje, dolgotrajno ali kratkotrajno, stroškov od ponavadi staršev in njihovega minulega dela, na svojo bedo. To je zame point teme, tako kot jo je postavil jalovec09.

Pomeni delaš, pa zelo slabo živiš.

Enkrat davno, sem se v še socialistični vnemi, ubadal z zahodno nemškim delavcem in ugotovil, da preživi čisto fino, pa čeprav ima najemnine za naše takratne razmere ogromne. Pa seveda tudi slovenski delavec takrat ni živel na robu obstoja.

Danes tudi švaba s plačo 1400€ in najemnino in stroški 600-700€ tudi ni nek standard, tako da gruntam, da se ni v bistvu nekako v odsotnosti prave levice vse nekako prevrnilo nazaj na rob sužnjelastništva8-). Pa še nismo konkurenčni. Kitajcem.
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

RockyS ::

No, nisem mislil tebe osebno ampak pač debata nasplošno.

Najemnina v centru 400€, stroški avta in prevoza 0€, čas commutinga 30minut/dan. Super.

Po službi želiš it v naravo, oddaljenost 30km, če si kolesar potem še gre skozi drugače pa boš kaj? Šel na trolo? Taxi? Fehtal kolega da pelje? Prijateljica,punca te povabi domov na kosilo, spet isto vprašanje.

Dejansko je tako, da za samostojno življenje potrebujemo avto. Stroški vzdrževanja avta so isti če stoji v garaži ali če se vozi. (ne govorim o gorivu).

No to pa je drugo zgodba, odvisno kako si pripravljen živet oz. kako živiš.

Če imaš 700€ plače in imaš 400€ za stanovanje(najemnina+stroški) + 100€ bencin ti za življenje ostane 200€. S tem denarjem ena oseba lahko preživi. Ne moreš pičit luksuza in vsaki vikend hodit po klubih ampak gre.

Če pa sta "pri hiši" dve plači, za preživetje ostane 900€ kar pa je dovolj za luksuz ali varčevanje za poletni dopust ali kaj druga.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: RockyS ()

thramos ::

Taxi, najem avtomobila ... odvisno od življenskega stila, ampak marsikoga to pride veliko ceneje, kot lastništvo. Oziroma največ en avto na gospodinjstvo zadovolji vse potrebe (em, po prevozu, za koga pa še osmišljuje življenje).

Izven mesta pa (to predvidevam, sam sem že celo življenje v mestu) potrebuje vsak commuter svoj avto, pa še potrebe po varnosti, udobnosti in stroški amortizacije, vzdrževanja se z večjim dnevnim številom minut v avtu povečujejo.

No, tudi jaz ne mislim točno tvojega primera, ker z bližino in dobrimi javnimi povezavami ni ravno tipičen.

djordjevic ::

jalovec09 je izjavil:

Ti razmišljaš s spodnjo ali z zgornjo glavo, postavi se na realna tla, ko boš uspel v Sloveniji ti bo država tolk vzela, da boš spet suh v dolgovih, poglej si mal obdavčitve 40-45%.
Človek ne more iz sebe v teh danih razmerah narest nič, težki časi, ko bo malo kriza mimo bo pa vrjetno priložnost uspeti, ampak s takimi nebriljantnimi idejami ne bo šlo, nekaj novega, inovativnega, kar še ni na trgu....si tolk sposoben, pameten.

Ma, daj, odobčuj mi s tako miselnostjo. Bu, nič se ne da, glda glda dlzava vzame vse ... Koliko ste stari eni? Resno vprašam. Ker če se kolikor toliko človek spoštuje, se ne more tako samopomilovati.
No grave is deep enough to keep us in chains.

RockyS ::

Kako je v LJ s parkirnimi prostori? Je parkirni prostor vključen v najemnino oz. če sploh so take variante ali se pač moraš po svoje znajti?

Tear_DR0P ::

Verjemi da 12 let star avto s 55 konji ne gre (vsaj ne celo pot) 130+

seveda gre - vsaj moj reno 9 je to zmogel včasih, pozneje pa sem nabavil ford sierro, ki je zmogla 180 km/h - ampak ko sem redno gledal prometne nesreče na AC, sem se odločil da bom manj divjal, pozneje pa sem začel razmišljati, da ostali še vedno divjajo in me moje 12+ let stare lupine prav nič ne ščitijo pred raznimi X5, Q7 ali M1 - tako sem se poslovil od vsakodnevnih ogledov sončnega zahoda na Trojanah in se preselil v Ljubljano, kjer sem staknil precejšnje količine offline družabnega življenja (žuri, izobraževanja in športne aktivnosti) in se začel spraševati, kako sem lahko sploh živel v zabačeni luknji, kot je Celje.

Dejansko je tako, da za samostojno življenje potrebujemo avto.

v bistvu že skorajda leto in pol živim brez avta. ko ga potrebujem, si ga sposodim od sorodnikov, znancev, rentacarja - vse kar se mi je spremenilo, je to, da moram načrtovati moje izlete (za katere ptrebujem avto), da se v službo vozim s kolesom in da začenjam ugotavljati kako drag je avto. včasih sem se v Ljubljano vozil v službo iz Celja, ravno v zčetku decembra sem razmišljal, če bi to bilo slučajno spet smiselno, pa sem ugotovil, da me samo gorivo stane skorajda toliko kot najemnina v centru LJ, kje so še parkirnine in uro na dan, ki jo preživiš na avtocesti med dirkanjem pri 160 km/h - ali dve uri, ki ju tam prebiješ med normalno vožnjo.

Da nisi mogoče mislil 40 kvadratov v 40 let stari hiši na Igu?
Al pa mogoče beznico v razpadajočem bloku v kakšnih črnučah?

v bližini kliničnega centra imam v najemu dvo in pol sobno stanovanje, zgornje nadstropje meščanske vile, za 400 EUR na mesec. ko sem iskal stanovanje, sem videl kar nekaj stanovanj v blokih savskega naselja, župančičeve jame, na ilirski ulici in podobnih lokacijah s katerih je do prešerca med 15 in 30 minut peš, pa je bila najemnina 400-450 EUR, res je da so bila eno ali eno in pol sobna - kar je še vedno dovolj veliko stanovanje za 2 + mogoče dete.

In cene najemnin, vsaj v Ljubljani, so precej dober odraz trga, na katerem je veliko povpraševanja in ravno prav ponudbe - višina je usklajena zgolj s tema dvema in inflacijo. Ko sem leta 2000 prišel živeti v LJ, sem za deljeno kletno sobico v štepanjcu plačeval 25k SIT ali današnjih 100 EUR. Leta 2006 sem enosobno stanovanje za Bežigradom najel za 100k SIT, kar je malo več kot današnjih 400 EUR. Sama višina najemnin pa kolikor vidim zelo sledi plačilni sposobnosti najemnikov. Družinska stanovanja (dvo in pol sobna ali več) te stanejo eno povprečno plačo - toliko si družina pač lahko privošči plačevati, ker ostalo porabi za avto, hrano in ostale mesečne stroški. Prav toliko pa so zmožni plačati študenti, ki dajejo 150 EUR za deljeno sobo.

Seveda bi si zelo želel, da bi bile cene najemnin nižje, ampak v resnici ne morejo biti, ker je konkurenca pripravljena plačati tisto malo več, da dobi boljše stanovanje - ponudbe pa ni toliko, da bi si lahko vsak najemnik zmišljeval, kje bo živel.
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

gendale ::

>Kako je v LJ s parkirnimi prostori? Je parkirni prostor vključen v najemnino oz. če sploh so take variante ali se pač moraš po svoje znajti?

čisto odvisno od dela lj
seznam zanč moderatorjev in razlogov da so zanč
http://pastebin.com/QiWny5dV
gor je mavrik apple uporabniček (mali možgani in mali penis)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: gendale ()

thramos ::

Ja, novejše soseske imajo bolje urejeno, v starejših (1 parkirno mesto na 2 stanovanjski enoti) je pa "znajdi se". Je pa to še en stroškek, če v službi nimaš zagotovljenega ...

Isotropic ::

thramos je izjavil:

Sej ne jamram jaz ... pa tudi vem, da je ogromno prednosti življenja izven mesta. Sam poudarjam, da je v ceno nepremičnine, oziroma najemnine, všteta tudi cena luksuza, da imaš do službe 15 minut s kolesom. In da če samo ceno dnevnega commutinga prišteješ ceni nepremične izven mesta si lahko že tam - tam.


niti ne, ker ne bos preprical delodajalca, da ti placuje najem...

Mavrik ::

V katerih državnih službah pa je vas kdo zaposlil da te plačuje raje par sto evrov za vozakanje kot pa vzame lokalca?
The truth is rarely pure and never simple.

Isotropic ::

ne vem no, sodelavec, ki je bil vcasih vodja enega oddelka na firmi, je rekel, da potni stroski niso bili nikoli poseben problem...

Mavrik ::

Če se z njimi greš izogibanje davkom, tako da potem znižaš osnovno plačo ja ;)
The truth is rarely pure and never simple.

Iatromantis ::

Tear_DR0P je izjavil:

ponudbe pa ni toliko, da bi si lahko vsak najemnik zmišljeval, kje bo živel.


Si prepričan, da to drži? Na financah pišejo, da so pravkar objavili podatke o vrednosti 6,5 milijona nepremičnin. Koliko od teh je bivalnih?

Po mojih izkušnjah je večina stanodajalcev obsedena z denarjem in nimajo nikakršnega občutka za ljudi, ki smo priseljeni v mesto iz periferije (tukaj nimamo enakih socialnih mrež/družine) - kolikor smo se pogovarjali z različnimi lastniki, si stanovanj po večini niso kupili kar *sami*, kot namiguje nekdo zgoraj, ampak so bila to razna družinska dedovanja, jazbinškov zakon in na splošno drugačne razmere, kot jih imamo mlade družine dandanes, če nam razširjena družina ne more pomagati.

Še več, koliko krati sem že bil (ali pa moji prijatelji/jice) v položaju, da lastnik noče vrniti varščine, ker je denar zapravil in si raje izmišlja neumne razloge, kako zadržati denar in na koncu ugotoviš, da mu legalno ne moreš nič! To se sicer vidi že v začetku oddajanja stanovanja, saj so takšni ponavadi tisti, ki težijo za vsak evro in na sploh nočejo imeti opravka s teboj, razen ko mu moraš šteti stotake na roko. Sestri je umrl mož ravno ko sta se hotela seliti, lastnik stanovanja pri prevzemu ni rekel niti besede, da je kaj narobe in je bil razumevajoč do situacije. Čez en dan je prišel mail, da bo zaradi neke luknje v steni, ki je v stanovanju bila že od prej, zadržal obe varščini... da te mine volja do ljudi in zaupanje v možnost njihove dobrote, ko imaš opravka s tako pokvarjenimi ljudmi.

Samo ena lastnica je bila legendarna in pri njej je diplomiralo že več kot 10 ljudi, tudi sam, in tja se še vedno vračam, pa sem stanoval že veliko kje.

Tear_DR0P ::

Si prepričan, da to drži? Na financah pišejo, da so pravkar objavili podatke o vrednosti 6,5 milijona nepremičnin. Koliko od teh je bivalnih?

prepričan sem. ponudbe ni tako veliko, da bi si lahko zmišljeval kje bom živel, ampak se moram pri vsaki selitvi aktivno lotiti pregledovanja oglasov in obiskovanja stanovanj, da uspem dobiti stanovanje, ki mi je všeč in sem ga še pripravljen plačati.

to da pa imajo ljudje veliko nepremičnin, meni ne pomeni nič, če jih nočejo oddajati najemnikom.

da pa imaš težave s kreteni pa velja v obe smeri, če si najemnik ali najemodajalec. s tem da kot najemnik imaš garancijo, da ima oseba na drugi strani vsaj neko zadevo, od katere mu lahko iztrgaš denar, kot najemodajalec pa lahko najemnika še tako uspešno tožiš, če nima nič, ti bo večno dolžan. zato pa si je potrebno kdaj prebrati zakon o nepremičninah in ugotoviti kako si zaščiten kot najemnik, pa včasih kakšnega stanovanja tudi ne vzeti.
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

para! ::

Po mojih izkušnjah je večina stanodajalcev obsedena z denarjem in nimajo nikakršnega občutka za ljudi, ki smo priseljeni v mesto iz periferije

Stanovanja se oddajajo izključno zaradi denarja, tako da niti ni potrebno, da je stanodajalec s tem sredstvom obseden. Nihče ne oddaja stanovanj zato, ker jih nekdo krvavo rabi ali pa ker nekdo ni mogel kupiti svojega, ampak da lahko sam boljše živi.

si stanovanj po večini niso kupili kar *sami*, kot namiguje nekdo zgoraj, ampak so bila to razna družinska dedovanja, jazbinškov zakon

To ne igra nikakršne vloge. Vsak bo v svojem času izkoristil priložnosti, ki so mu dane. Če pa je nekdo podedoval stanovanje, pa je tudi to nepremičnino nekdo moral plačat/zgradit.

lp
Death before dishonor!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: para! ()

Iatromantis ::

para! je izjavil:


si stanovanj po večini niso kupili kar *sami*, kot namiguje nekdo zgoraj, ampak so bila to razna družinska dedovanja, jazbinškov zakon

To ne igra nikakršne vloge. Vsak bo v svojem času izkoristil priložnosti, ki so mu dane. Če pa je nekdo podedoval stanovanje, pa je tudi to nepremičnino nekdo moral plačat/zgradit.

Če si podnajemnik igra to največjo vlogo: nikar k takšnim ljudem za podnajemnike, saj ti bo žal pri prvih težavah, ki z vzdrževanjem stanovanja pač nastajajo - neprimerno bolj človeško je stanovati pri nekom, ki je nekoč bil sam podnajemnik, kot pa pri nekom, ki mu je to 'padlo' v roke in misli, da je lastnik 'zlatih ciglov'.. - 'izkoristit priložnosti, ki so mu dane' v teh primerih pomeni tudi izkoriščanje brez sočutja - zato se strinjam, da včasih pač kakšnega stanovanja res ne smeš vzeti.


@TearDrop
to da pa imajo ljudje veliko nepremičnin, meni ne pomeni nič, če jih nočejo oddajati najemnikom.


Unikum Slovenije, mogoče celo pozitiven, če si v tem delu populacije - pred časom je nek Kanadčan na forumu financ pisal, da ko je pred nekaj leti prišel v Slovenijo, ni imel dobrega odgovora, kako to, da ima toliko Slovencev tako prestižne znamke avtomobilov - ali smo vsi mafija, ali pa je to država, ki resnično zna - odgovor je bolj preprost - velik odstotek lastništev nepremičnin, ki smo ga dosegli v Sloveniji nam ponuja edinstvene možnosti za kredite - večini namreč ni treba skrbeti za drage stanovanjske kredite, saj so lastniki, lahko tudi več stanovanj in si zato lahko privoščijo drage kredite za luksuzne avtomobile, česar v tujini ni videti pri nižjem srednjem sloju, kamor po večini spadamo.

para! ::

Sej, ni slabo, da imamo tako visok odstotek lastnikov nepremičnin.

nikar k takšnim ljudem za podnajemnike, saj ti bo žal pri prvih težavah, ki z vzdrževanjem stanovanja pač nastajajo - neprimerno bolj človeško je stanovati pri nekom, ki je nekoč bil sam podnajemnik

To pa posplošuješ ali pa si si izmislil.

lp
Death before dishonor!

Vitez ::

Kaj jamrate. Dokler nimaš familije, otrok, resne zveze...dva kolega, najamete stanovanje, živite skupaj, "po študentsko".

Izpod časti?

Ko imaš resno razmerje, pa je vse skupaj lažje, saj sta tukaj dve plači ( predpostavimo, da tudi ženska dela ).

Isotropic ::

Mavrik je izjavil:

V katerih državnih službah pa je vas kdo zaposlil da te plačuje raje par sto evrov za vozakanje kot pa vzame lokalca?

poznam jih kar ene par drgac, pa noben ne dela v JU

Invictus ::

Sam jih nekaj poznam, pa se ljudje vozijo tudi iz okolice Lendave dnevno v Ljubljano.

So celi najeli detektiva ker mu niso verjeli. Ampak se je tip res vozil vsak dan ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Vitez ::

Bolano..Nič nimaš od življenja na ta način.

djordjevic ::

Razen plače, delovne dobe in možnosti, da si z nabranimi izkušnjami najdeš delovno mesto bliže domu ali, če področje to dopušča, poskusiš srečo sam kot s.p. Verjamem pa, da je marsikomu muka samo pomisliti na takšno odrekanje, če socialna plus fuš zagotavljata solidno življenje. >:D
No grave is deep enough to keep us in chains.

Vitez ::

djordjevic je izjavil:

Razen plače, delovne dobe in možnosti, da si z nabranimi izkušnjami najdeš delovno mesto bliže domu ali, če področje to dopušča, poskusiš srečo sam kot s.p. Verjamem pa, da je marsikomu muka samo pomisliti na takšno odrekanje, če socialna plus fuš zagotavljata solidno življenje. >:D


Ničesar ne razumeš , ne? Poanta je, če delaš v LJ, si tam najameš bivalno enoto v okviru svojih zmožnosti.

Isotropic ::

problem je, da bos za voznjo dobil povrnjen vsaj del stroskov, za tole pa prst v....

Vitez ::

..Za tole pa posedanje ob Ljubljanici na kakšnem pirčku, namesto živčne vožnje dnevno nazaj v vukojebino...vsakemu svoje..

Isotropic ::

mja, odvisno kaksno placo imas... ker ni fajn, da si na koncu meseca na pozitivni 0.

Zgodovina sprememb…

Karaya 52 ::

Ce je "commute time" pod eno uro je ok, ce je pod pol ure je pa ze luksuz. Nekateri so mogoce prevec razvajeni...

Mavrik ::

Isotropic je izjavil:

mja, odvisno kaksno placo imas... ker ni fajn, da si na koncu meseca na pozitivni 0.


A če pa zagoniš ves dodatek za prevoz za bencin (+ dve uri ali več časa na dan) pa nisi? :P
The truth is rarely pure and never simple.

jype ::

Karaya 52> Ce je "commute time" pod eno uro je ok, ce je pod pol ure je pa ze luksuz. Nekateri so mogoce prevec razvajeni...

http://www.slate.com/articles/business/...

Karaya 52 ::

Nihce ravno ne uziva v "cijazenju" v sluzbo ali h kolegu, ki zivi na drugi strani mesta. Se pa da kakovostno prezivljati ta cas, recimo na avtobusu, vlaku, metroju z branjem knjige ali casopisa. Z avtom je nekoliko tezje, ker te ob zivce spravlja iskanje parkirnega mesta in gneca na cesti. Sicer pa vsakemu svoje, js ne morem ziveti v predmestju ker me njegov dolgcas spravlja v obup, nekateri pa rabijo vec prostora, zelenico in mir. Ce sem lastnik nepremicine v kateri zivim pa skoraj ne morem vplivati na commuting. Se ena prednost najema.

gendale ::

Invictus je izjavil:

Sam jih nekaj poznam, pa se ljudje vozijo tudi iz okolice Lendave dnevno v Ljubljano.

So celi najeli detektiva ker mu niso verjeli. Ampak se je tip res vozil vsak dan ...

raje bi si kupil en star kombi in živel na parkirišču
seznam zanč moderatorjev in razlogov da so zanč
http://pastebin.com/QiWny5dV
gor je mavrik apple uporabniček (mali možgani in mali penis)

Karaya 52 ::

Fijakanje v tem dobi novo dimenzijo. >:D

PacificBlue ::

tud jaz poznam folk, ki se vozi iz dravograda v vrhniko npr. Jaz si raje poiscem sluzbo blizje ali pa se preselim...sedaj imam 8 km do sluzbe in mi je tudi bila blizina razlog da sm se zaposlil tle. NIkakor ni v mojem interesu da bi zapravil dnevno po dve uri vsega skupi za pot v sluzbo in nazaj domov..ni vredno.
Kripto nasveti žal niso več zastonj!
0.0005 $BTC per advice!
bc1qj2hpx76zdq45kkv0vq0z4u690egrt0r8qurrl6

mikic007 ::

Jaz razmisljam tako. Denar nekako spravim not, medtem ko izgubljenih let zivljenja ne. In ker po vseh dosedanjih dokazih zivimo le enkrat, raje zapravim ves denar za tega, kot da sparam za zanamce. To vkljucuje najemnisko stanovanje blizu sihta, hkrati pa ne zgubljam casa s potrpezljivostjo, kdaj bo v Sloveniji kaj bolje. Lajf je zame pred drzavo in dalec pred sihtom, tudi denarjem ...

Blinder ::

Ma sej. Ustaneš zgodaj. V službi 8h. 8h spiš. 3h se umivaš pa ješ pa pospraulaš za sabo. Ti ostane 5 ur na dan. Če porabiš še 2h za prevoz praktično živiš le 3 ure na dan namesto 5. Razen če vam ni užitek bit v službi.
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 1080 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

jype ::

dukedl ::

St235 je izjavil:

trenutno tudi sam z enim očesom gledam za primernim stanovanjem v Lj. pa je situacija taka, da je ponudba ogromno, sploh če zraven dodaš še ponudbe bank, dražbe in podobno.


maš kakšn link za "ponudbe bank, dražbe in podobno." ?
našel sem tole: http://www.javnadrazba.si/jd_nepremicni...
lp dukedl

djordjevic ::

Karaya 52 je izjavil:

Fijakanje v tem dobi novo dimenzijo. >:D

Much rather commute in this, thank you very much:


;)
No grave is deep enough to keep us in chains.

mikic007 ::

Ga ni avta cez metro za siht, vsaj zame ne. Med 10 in 15 min pa sem na sihtu, ni vazna ura dneva, ne dan. Za kaj druga pocet pa se ne bi pritozeval ;-)

Isotropic ::

Mavrik je izjavil:

Isotropic je izjavil:

mja, odvisno kaksno placo imas... ker ni fajn, da si na koncu meseca na pozitivni 0.


A če pa zagoniš ves dodatek za prevoz za bencin (+ dve uri ali več časa na dan) pa nisi? :P

upostevaj, da za najem ne dobis (neobdavcenega!) dodatka. dve uri sta pa zelo relativni...
moj sosolc je imel od fuzin do centra (faksa) lih 1h (zjutraj).
saj ne recem, ce mas dobro placo, da ti ni problem najemati, je idealno, da zivis v mestu, kjer delas.

kaj pa ti mavrik? najemas svoje stanovanje, s cimrom ali se vozakas? :)

Zgodovina sprememb…

jype ::

loki3000> moj sosolc je imel od fuzin do centra (faksa) lih 1h (zjutraj).

Od Fužin do centra si peš v 25 minutah :|

Vitez ::

mikic007 je izjavil:

Jaz razmisljam tako. Denar nekako spravim not, medtem ko izgubljenih let zivljenja ne. In ker po vseh dosedanjih dokazih zivimo le enkrat, raje zapravim ves denar za tega, kot da sparam za zanamce. To vkljucuje najemnisko stanovanje blizu sihta, hkrati pa ne zgubljam casa s potrpezljivostjo, kdaj bo v Sloveniji kaj bolje. Lajf je zame pred drzavo in dalec pred sihtom, tudi denarjem ...


Tako razmišljam tudi jaz.

Isotropic ::

huh, si ne predstavljam, jype, s tem, da s centrom mislim namo recimo.

marvin42 ::

Isotropic je izjavil:

huh, si ne predstavljam, jype, s tem, da s centrom mislim namo recimo.


30 min.
Mostly Harmless

amigo_no1 ::

PacificBlue je izjavil:

tud jaz poznam folk, ki se vozi iz dravograda v vrhniko npr. Jaz si raje poiscem sluzbo blizje ali pa se preselim...sedaj imam 8 km do sluzbe in mi je tudi bila blizina razlog da sm se zaposlil tle. NIkakor ni v mojem interesu da bi zapravil dnevno po dve uri vsega skupi za pot v sluzbo in nazaj domov..ni vredno.

In če je tvoja boljša polovica v tem primeru na slabšem (se mora voziti v prejšnji kraj, ker v sedanjem ni služb iz njene branže) ?

OrkAA ::

Google pravi, da od Brodarjevega trga (Fuzine) -> Slovenske ceste (nama) pesec potrebuje dobrih 50 minut. Dejmo bit mal realnejsi v ocenah cez prst. :P

jype ::

Ne vem kako to računa, da jaz potrebujem pol manj.

Isotropic ::

bolj optimizirano hojo imaš

marvin42 ::

google misli, da hodiš s fotoaparatom v roki in se razgleduješ po okolici.
Mostly Harmless

Okapi ::

Ce sem lastnik nepremicine v kateri zivim pa skoraj ne morem vplivati na commuting.
Ker kupuješ na slepo, ali na loteriji?

O.
1
2
3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

ZAKAJ se stanovanja več ne oddajajo v najem, ampak še samo za turiste?! (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11124997 (13677) vostok_1
»

Oddajanje stanovanja v najem je bajno dobičkonosen posel! (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
21058679 (40212) Mato989
»

Nakup stanovanja kot naložba (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

Oddelek: Loža
504109094 (62067) tommy300

Več podobnih tem