Forum » Navijanje » Navijanje pentiuma 2.4GH
Navijanje pentiuma 2.4GH
MRB0rYS ::
Nabavil sem si novo mašino, ker sem redni gost slo-techa mi ne da miru da nebi šel do skrajnosti. Imam naslednji sestav:
INTEL PENTIUM 2.4GH
QDI VIA technologies model P4PB 400
256 DDR ram
RADEON 9000 pro 64 DDR RV 250
cdrw liteon 48-12-48
DVD sony
Sedaj je moj sistem takšen:
CPU Clock: 2520.42 MHz
FSB: 140.02MHz
Vcore: 1.52V
Vcc(+5): 4.99V
CPU ratio 18
temperatura sistema 38°C
to sem naredil v Jetstream programu ki je zraven plošče. Programček je super samo ne vem do kakšnih mej lahko grem.
Zanima me tudi kolikšna je lahko max temperatura procesorja.
INTEL PENTIUM 2.4GH
QDI VIA technologies model P4PB 400
256 DDR ram
RADEON 9000 pro 64 DDR RV 250
cdrw liteon 48-12-48
DVD sony
Sedaj je moj sistem takšen:
CPU Clock: 2520.42 MHz
FSB: 140.02MHz
Vcore: 1.52V
Vcc(+5): 4.99V
CPU ratio 18
temperatura sistema 38°C
to sem naredil v Jetstream programu ki je zraven plošče. Programček je super samo ne vem do kakšnih mej lahko grem.
Zanima me tudi kolikšna je lahko max temperatura procesorja.
b0rys
morphling1 ::
Greš do mej kjer je procesor še stabilen. Glede temperature se nimaš kaj bati, tvoja je še zelo nizka, do 50°C ni problema. P4 ima kar nekaj varoval pred previsoko temperaturo.
Se pravi imaš programček, ki v windowsih spreminja fsb, ok poženi prime95 torture test, to je alfa in omega stabilnostnih testov saj z njim ob polni obremenitvi opazuješ če sistem postane nestabilen med tem ko računalnik išče praštevila, zadeva močno obremeni tako procesor kot spomin, se pravi ti zalaufaš ta program potem pa v korakih dviguješ fsb in nekaj časa pustiš da vidiš če je ok ter potem naslednji premik fsb-ja dokler ti ne bo pri neki vrednosti program javil napako. To je tvoja meja za 100% stabilno delovanje procesorja potem, fsb za nekaj korakov spustiš ter pustiš prim95 laufati nekaj ur, vmes kar veselo delaj kar hočeš, surfaj po neti ali karkoli drugega, vse to dodatno obremeni procesor in če prime95 še vedno veselo računa lahko rečeš da je to tvoja stabilna frekvenca in jo potem tako tudi nastaviš v biosu, da ti ni treba vedno laufat tega fsb programa.
Stabilnost povečaš seveda tudi z dvigom napetosti procesorja, tu ne pretiravat (nočem biti odgovoren za kake težave) lahko pa brez težav dvigneš do 1.6V.
Tako preden začneš poskrbi za dober zračen tok v ohišju in to je to, pa vesel OC.
Se pravi imaš programček, ki v windowsih spreminja fsb, ok poženi prime95 torture test, to je alfa in omega stabilnostnih testov saj z njim ob polni obremenitvi opazuješ če sistem postane nestabilen med tem ko računalnik išče praštevila, zadeva močno obremeni tako procesor kot spomin, se pravi ti zalaufaš ta program potem pa v korakih dviguješ fsb in nekaj časa pustiš da vidiš če je ok ter potem naslednji premik fsb-ja dokler ti ne bo pri neki vrednosti program javil napako. To je tvoja meja za 100% stabilno delovanje procesorja potem, fsb za nekaj korakov spustiš ter pustiš prim95 laufati nekaj ur, vmes kar veselo delaj kar hočeš, surfaj po neti ali karkoli drugega, vse to dodatno obremeni procesor in če prime95 še vedno veselo računa lahko rečeš da je to tvoja stabilna frekvenca in jo potem tako tudi nastaviš v biosu, da ti ni treba vedno laufat tega fsb programa.
Stabilnost povečaš seveda tudi z dvigom napetosti procesorja, tu ne pretiravat (nočem biti odgovoren za kake težave) lahko pa brez težav dvigneš do 1.6V.
Tako preden začneš poskrbi za dober zračen tok v ohišju in to je to, pa vesel OC.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)
Kleman ::
zdrawo. jaz imam Pentium 4 1600 mhz
in me zanimam kako bi ga lahko navbil lepo bi te prosil ce mi posotopek natanco napises na e.mail. HVALA.
kleman@email.si
in me zanimam kako bi ga lahko navbil lepo bi te prosil ce mi posotopek natanco napises na e.mail. HVALA.
kleman@email.si
kuglvinkl ::
Sej ti je Morph povedal. Če ti ni zadosti, vpišeš v Googla P4 overclocking in dobiš zahtevane informacije.
Your focus determines your reallity
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kuglvinkl ()
upirna ::
A če spreminjaš fsb v windowsih (pač zenim programom) ne moreš sesuti Windowsov? Jaz poznam praktično vsa pravila overclockanja procesorja (tudi grafične), a nimam izkušenj, zato vedno sesujem XP-je. Pol je pa doma rom pom pom, ker mi vsi morijo, če sem jim zbrisal podatke (sicer pol vse rešem), zadnjič je bilo pa še posebej hudo, ker sem nekaj ur pred prireditvijo sesul XP-je, na katerih je imela moja sestra, ki je bila voditeljica, ves tekst.
Torej, a se lahk sesujejo windowsi, če navijaš v windowsih?
Torej, a se lahk sesujejo windowsi, če navijaš v windowsih?
morphling1 ::
Jao, jao, sesut winse s programom za spreminjanje fsb-ja moraš bit pa že mojster.
Prime95 je tvoj najboljši prijatelj, takoj ko javi napako prekineš in greš nekaj korakov nazaj, testiraš v majhnih korakih ne po nekaj 10 MHz. Če se pa greš podiranje kakih rekordov v 3dmarku, je pa to čisto druga pesem, tu je pa umetnost najti take nastavitve, da je vse do konca navito, sistem pa ravno toliko stabilen da naredi test in taka zadeva ti pa lahko vzame nekaj časa.
Prime95 je tvoj najboljši prijatelj, takoj ko javi napako prekineš in greš nekaj korakov nazaj, testiraš v majhnih korakih ne po nekaj 10 MHz. Če se pa greš podiranje kakih rekordov v 3dmarku, je pa to čisto druga pesem, tu je pa umetnost najti take nastavitve, da je vse do konca navito, sistem pa ravno toliko stabilen da naredi test in taka zadeva ti pa lahko vzame nekaj časa.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Navijanje Tbred-ov A in B (strani: 1 2 3 4 … 31 32 33 34 )Oddelek: Navijanje | 64793 (27216) | GaS |
» | PRVO navijanje mašine!!!Oddelek: Navijanje | 2050 (1515) | basko |
» | Problem z navijanjem (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 5240 (3946) | Tilen |
» | Intel P4 2.4C navijanje (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Navijanje | 16710 (9667) | Freelancer |
» | FSB in ... (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 3727 (3166) | morphling1 |