Forum » Zvok in slika » WD TV Live - kako ga dodati v PC?
WD TV Live - kako ga dodati v PC?
ziu ::
Torej...imam naslednjo težavo.
Nabavil sem WD TV Live, z vgrajenim Wi-Fijem. Z lahkoto sem se povezal z internetom, preko Linksys routerja, tako da youtube in podobne zadeve prek WD TV-ja (na televiziji) delajo BP. Sem pa na WD TV priključil tudi zunanji USB disk, ki bi ga rad uporabljal kot "mrežni disk", da bi lahko prek PC-ja upravljal z njim.
Problem je, ker mi WD TV-ja računalnik ne zazna v omrežju. Edini znak, da je WD TV povezan v omrežje, mi pokaže zemljevid omrežja (glej sliko). Nikjer drugje ga ne najdem. Tudi z "Dodaj napravo" ne gre. Pomoč. PROSIM!
LP
Nabavil sem WD TV Live, z vgrajenim Wi-Fijem. Z lahkoto sem se povezal z internetom, preko Linksys routerja, tako da youtube in podobne zadeve prek WD TV-ja (na televiziji) delajo BP. Sem pa na WD TV priključil tudi zunanji USB disk, ki bi ga rad uporabljal kot "mrežni disk", da bi lahko prek PC-ja upravljal z njim.
Problem je, ker mi WD TV-ja računalnik ne zazna v omrežju. Edini znak, da je WD TV povezan v omrežje, mi pokaže zemljevid omrežja (glej sliko). Nikjer drugje ga ne najdem. Tudi z "Dodaj napravo" ne gre. Pomoč. PROSIM!
LP
popster ::
kakšen mrežni protokol uporablja disk za sheranje map, mogoče moraš instalirat kak mediathomb ali kaj podobnega,,..
Pojma nimam, je pa nekaj let star zunanji WD disk. Povsem običajen, ni mrežni. Ampak naj bi bil pač s tem, ko ga prilopiš na WD TV, ki je povezan z omrežjem, tudi disk neke vrste "mrežni".
Je pa pomoje bolj problem v sami povezavi med WD TV in PC-jem, ne v disku, glede na to, da ga WD TV-ja kot naprave razen na zemljevidu omrežja (slika), PC sploh ne zazna.
Je pa pomoje bolj problem v sami povezavi med WD TV in PC-jem, ne v disku, glede na to, da ga WD TV-ja kot naprave razen na zemljevidu omrežja (slika), PC sploh ne zazna.
V kakšni obliki? Zahteva nekaj z / ali pa \\... ip je 192.168.1.135 (vsaj upam, da je pravi).
SkyEye90 ::
Poskusi v explorer vpisati naslov \\wdtvlive
V nasatvitvah WDTV-ja preveri nastavitve, je opcija ali je disk viden v omrežju ali ne. Preveri tudi ime, če je drugačen, vpiši tvojega.
V nasatvitvah WDTV-ja preveri nastavitve, je opcija ali je disk viden v omrežju ali ne. Preveri tudi ime, če je drugačen, vpiši tvojega.
Ni delalo. Stvar pa je ravnokar postala še bolj zanimiva V XP-jih dela!
S programom WD Link mi zazna tako WD TV kot tudi disk, priključen nanj.
V istem programu sem ga tudi z lahkoto mapiral in lahko dostopam do njega BP.
V Windows 7 pa mi (na nobenem računalniku) WD Link ne zazna niti WD TV-ja, še manj pa disk. Je pa tudi res, da mi v XP-jih, za razliko od 7-ke, pokaže WD TV tudi v WORKGROUPU.
Pojma nimam, kaj bi lahko naredil...
S programom WD Link mi zazna tako WD TV kot tudi disk, priključen nanj.
V istem programu sem ga tudi z lahkoto mapiral in lahko dostopam do njega BP.
V Windows 7 pa mi (na nobenem računalniku) WD Link ne zazna niti WD TV-ja, še manj pa disk. Je pa tudi res, da mi v XP-jih, za razliko od 7-ke, pokaže WD TV tudi v WORKGROUPU.
Pojma nimam, kaj bi lahko naredil...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ziu ()
axee ::
Preveri, če je Win7 v WORKGROUPU in pa če imaš network sharning 100% prižgan v WD TV-ju. Meni je vedno delalo, ampak so hitrosti res slabe in se res bolj splača hraniti filme na računalnikih in potem gledat preko mreže z WDTV-jem.
Na zgornji sliki v WORKGROUPU vidiš Nejc-PC, ki ni ta z XP-ji, na katerih stvar deluje, ampak je eden izmed tistih z Windows 7, na katerih ne dela (na sliki niso vidni vsi PC-ji).
"Network Share Server" na WD TV-ju je na "On", če ne bi bilo, verjetno niti na XP-ju ne bi delalo.
anyone?
"Network Share Server" na WD TV-ju je na "On", če ne bi bilo, verjetno niti na XP-ju ne bi delalo.
anyone?
Zgodovina sprememb…
Uf, bližje prihajamo
Na Lenovo laptopu z Windows 7 je uspelo.
Vse dela BP. Tudi disk mi je WD Link že zaznal in sem ga lahko mapiral. Torej, vse OK.
Na Toshibi je prav tako OK, vendar je to laptop z XP-ji. Na obeh PC-jih z Win7 (Žiga in Nejc) pa še vedno ne dela.
Kot je razvidno iz obeh slik, mi Win7 PC-ja poleg WD TV-ja ne zaznata niti Toshibe...
Na Lenovo laptopu z Windows 7 je uspelo.
Vse dela BP. Tudi disk mi je WD Link že zaznal in sem ga lahko mapiral. Torej, vse OK.
Na Toshibi je prav tako OK, vendar je to laptop z XP-ji. Na obeh PC-jih z Win7 (Žiga in Nejc) pa še vedno ne dela.
Kot je razvidno iz obeh slik, mi Win7 PC-ja poleg WD TV-ja ne zaznata niti Toshibe...
Torej, predvidevam da je težava v PC-jih z Win7, in ne v WD TV glede na to, da na enem Win7 laptopu dela.
Preveril sem vse možne nastavitve, primerjal tiste z delujočega laptopa s tistimi iz nedelujočega PC-ja in nikakor ne najdem razlik. Poleg tega se mi zdi čudno, da "nedelujoča" PC-ja zaznata en drugega in tudi Win7 laptop (Lenovo), med vsemi tremi tudi z lahkoto dostopam do sharanih datotek, torej mreža do neke mere deluje.
Kakšna ideja?
Preveril sem vse možne nastavitve, primerjal tiste z delujočega laptopa s tistimi iz nedelujočega PC-ja in nikakor ne najdem razlik. Poleg tega se mi zdi čudno, da "nedelujoča" PC-ja zaznata en drugega in tudi Win7 laptop (Lenovo), med vsemi tremi tudi z lahkoto dostopam do sharanih datotek, torej mreža do neke mere deluje.
Kakšna ideja?
Evo, probal še z drugim Win7 laptopom, tudi tam dela BP. Zaenkrat torej oba Win7 laptopa + XP laptop delajo, oba Win7 PC-ja pa ne. Je možno, da je težava v mrežnih karticah na PC-jih? Obe sta namreč enaki:
Canyon CN-WF511
Sicer se mi zdi čudno, da bi bila kriva kartica, ker internet z njo dela normalno, prav tako tudi mreža z ostalimi PC-ji oz. laptopi. Je možno, da obstaja kakšna nekompatibilnost me kartico in WD TV-jem?
Canyon CN-WF511
Sicer se mi zdi čudno, da bi bila kriva kartica, ker internet z njo dela normalno, prav tako tudi mreža z ostalimi PC-ji oz. laptopi. Je možno, da obstaja kakšna nekompatibilnost me kartico in WD TV-jem?
Zgodovina sprememb…
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Wd TV Live (strani: 1 2 3 4 … 21 22 23 24 )Oddelek: Zvok in slika | 213713 (57176) | scipascapa |
» | WD TV Live HUB (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 22482 (15920) | kamuee |
» | WD Tv Live - problem s povezavoOddelek: Omrežja in internet | 1316 (1222) | Pesimist |
» | WD TV.. kdo ima? (strani: 1 2 3 4 … 29 30 31 32 )Oddelek: Zvok in slika | 153173 (35742) | king67 |
» | Nakup WD HD TV PlayerOddelek: Kaj kupiti | 5140 (3313) | Robert1 |