Forum » Operacijski sistemi » Debian Gnu/Linux kot workstation
Debian Gnu/Linux kot workstation
Skrat ::
OK.
Kot login manager uporabljam gdm. Ko se hocem zogirat v KDE session, se mi pojavi splashscreen in zmrzne pri Initializing System services (aka. druga ikonca). Tam za _ kar nekaj_ casa obstane in nato splash screen izgine. Potem je par minut blank screen v barvi ozadja brez backgrounda. Nakar se cudezno pojavi KDE desktop. Vse skupaj traja kaksnih 5 minut (govorim po obcutku).
GNOME se sploh ne naloada, vcasih se mi pokaze splash screen, drugic spet ne. V glavnem vse zmrzne z blank screenom in miskinim pointerjem.
Paketi na moji masini:
x-window-system 4.2.1-16
x-window-system-core 4.2.1-16
xserver-common 4.2.1-16
xserver-xfree86 4.2.1-16
kdebase 3.1.5-2
kde-core 3.1.2
Kot login manager uporabljam gdm. Ko se hocem zogirat v KDE session, se mi pojavi splashscreen in zmrzne pri Initializing System services (aka. druga ikonca). Tam za _ kar nekaj_ casa obstane in nato splash screen izgine. Potem je par minut blank screen v barvi ozadja brez backgrounda. Nakar se cudezno pojavi KDE desktop. Vse skupaj traja kaksnih 5 minut (govorim po obcutku).
GNOME se sploh ne naloada, vcasih se mi pokaze splash screen, drugic spet ne. V glavnem vse zmrzne z blank screenom in miskinim pointerjem.
Paketi na moji masini:
x-window-system 4.2.1-16
x-window-system-core 4.2.1-16
xserver-common 4.2.1-16
xserver-xfree86 4.2.1-16
kdebase 3.1.5-2
kde-core 3.1.2
Free software is a matter of liberty, not price.
HerrBaron ::
Mene pa zanima, kako naj si nastavim hdparm, da mi bo delal disk hitreje. Ko nastavim hdparm -d 1 -k 1 -K 1 /dev/hda kao dela, a po rebootu mi nastavitve pozabi. (-k 1 = keep settings in -K 1 = keep features)
Pa še neki me zanima, kam lahko vpišem kaj naj se mi ob rebootu štarra (ala /etc/.../rc.local pri RH)
Pa še neki me zanima, kam lahko vpišem kaj naj se mi ob rebootu štarra (ala /etc/.../rc.local pri RH)
boogoo ::
@HerrBarron:
Najboljše da napišeš skripto kjer nastavi hdparm, nato pa zlinkaš da ob vsakem zagonu kliče.
1. Ustvari datoteko recimo ime naj bo hdparm.sh (kot root)
vi /etc/init.d/hdparm.sh
Vsebina datoteke:
#!/bin/sh
hdparm -a 256 -d 1 -c 1 -A 1 /dev/hda
To je vsebina moje datoteke vklopi podporo dma-ju, 32-bitom, read look ahead, fs readahead na 256. Na koncu nadomesti disk z tvojim oz. dodaj enake komande za ostale diske v sistemu,
2.Naredi datoteko izvedljivo
chmod +x /etc/init.d/hdparm.sh
3. Poveži datoteko da se bo izvedla ob vsakem zagonu
ln /etc/init.d/hdparm.sh /etc/rcS.d/S80hdparm -s
Jaz sem dal da se izvede ta datoteka kot zadnja, če se ne motim bi lahko že dal namesto S80 S40, takrat so že pogoni mislim da že naloženi. Ni se mi dalo poglabljati v to, pa sem kr tako nastavil. Če gre še kak bolj učinkovito pa naj kdo drug pove.
Aja a ve kdo kako se nastavi UDMA5, ni se mi dalo brat več :D.
Najboljše da napišeš skripto kjer nastavi hdparm, nato pa zlinkaš da ob vsakem zagonu kliče.
1. Ustvari datoteko recimo ime naj bo hdparm.sh (kot root)
vi /etc/init.d/hdparm.sh
Vsebina datoteke:
#!/bin/sh
hdparm -a 256 -d 1 -c 1 -A 1 /dev/hda
To je vsebina moje datoteke vklopi podporo dma-ju, 32-bitom, read look ahead, fs readahead na 256. Na koncu nadomesti disk z tvojim oz. dodaj enake komande za ostale diske v sistemu,
2.Naredi datoteko izvedljivo
chmod +x /etc/init.d/hdparm.sh
3. Poveži datoteko da se bo izvedla ob vsakem zagonu
ln /etc/init.d/hdparm.sh /etc/rcS.d/S80hdparm -s
Jaz sem dal da se izvede ta datoteka kot zadnja, če se ne motim bi lahko že dal namesto S80 S40, takrat so že pogoni mislim da že naloženi. Ni se mi dalo poglabljati v to, pa sem kr tako nastavil. Če gre še kak bolj učinkovito pa naj kdo drug pove.
Aja a ve kdo kako se nastavi UDMA5, ni se mi dalo brat več :D.
Imam eno vprašanje, kako bi exportal spremenljivke da bi ble dosegljive celem sistemu (za javo).
Sedaj začasno sem dodal samo enemu uporabniku v ~/.bashrc, zanima pa me kako bi nardil globalno. naredil sem skripto java.sh, kjer exporta spremenljivke, ter dal da se izvede v fazi rcS, vendar potem niso dosegljive. probal sem dodati tudi v /etc/profile vrstice z definicijo spremenljivk in nič.
V bistvu je stvar zelo zanimiva, če tudi poženem skripto direktno ne izvozi spremenljivk. Vsebina (testne) skripte je:
-----------
#!/bin/sh
TEST=/mnt
export TEST
----------
Na Fedori, RedHatu in Mandraku je delalo brez problemov, tukaj pa mi ni jasno kako to da potem spremenljivk ne definira če zaženem skripto. Kakšne ideje? Mogoče kak potreben paketek?
Sedaj začasno sem dodal samo enemu uporabniku v ~/.bashrc, zanima pa me kako bi nardil globalno. naredil sem skripto java.sh, kjer exporta spremenljivke, ter dal da se izvede v fazi rcS, vendar potem niso dosegljive. probal sem dodati tudi v /etc/profile vrstice z definicijo spremenljivk in nič.
V bistvu je stvar zelo zanimiva, če tudi poženem skripto direktno ne izvozi spremenljivk. Vsebina (testne) skripte je:
-----------
#!/bin/sh
TEST=/mnt
export TEST
----------
Na Fedori, RedHatu in Mandraku je delalo brez problemov, tukaj pa mi ni jasno kako to da potem spremenljivk ne definira če zaženem skripto. Kakšne ideje? Mogoče kak potreben paketek?
@HerrBaron
thnx, nastavil udma 5, vendar mi napiše warning da UDMA5 ni funkcionalen, čeprav mi ob nalaganju kernela napiše podporo, pa dobro sej vseeno, kr je tak 2,5" disk iz laptopa, ki ne prenese kaj večjih hitrosti.
Sem poskusil z /etc/profile, finta je edino da sem spremljal le spremenljivko PATH, ki se ni spremenila, nato pa sem opazil da ostale definirane pa so se pojavlje. Sumim da mi spremenljivko PATH, nekje neka druga skripta prepiše. Mogoče kaka ideja, katera skripta bi lahko prepisala, gledal sem .bashrc pa tam nič ne prepiše.
thnx, nastavil udma 5, vendar mi napiše warning da UDMA5 ni funkcionalen, čeprav mi ob nalaganju kernela napiše podporo, pa dobro sej vseeno, kr je tak 2,5" disk iz laptopa, ki ne prenese kaj večjih hitrosti.
Sem poskusil z /etc/profile, finta je edino da sem spremljal le spremenljivko PATH, ki se ni spremenila, nato pa sem opazil da ostale definirane pa so se pojavlje. Sumim da mi spremenljivko PATH, nekje neka druga skripta prepiše. Mogoče kaka ideja, katera skripta bi lahko prepisala, gledal sem .bashrc pa tam nič ne prepiše.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: boogoo ()
HerrBaron ::
1. hdparm -i /dev/hda ti izpiše tudi vse udma mode ki so podprti (trenutno izbrana ima *)
2. mogoče poglej še /etc/bash.bashrc , ki (pomoje) prekorači /etc/profile.
2. mogoče poglej še /etc/bash.bashrc , ki (pomoje) prekorači /etc/profile.
hdparm -i /dev/hda mi vrne vse do UDMA5, če pa ga hočem postavit na UDMA5, vrne warning da UDMA3/4/4 not functional, in nastavi na UDMA2. Ni mi jasno kaj bi blo, no sej kot rečeno se ne sekiram preveč kr ma disk 4500 rpm, tak da niti ne more izkoristit UDMA5.
Drugače pa glede overridanja PATH spremenljivke ni v /etc/bach.bashrc nič kar bi prepisalo.
Drugače pa glede overridanja PATH spremenljivke ni v /etc/bach.bashrc nič kar bi prepisalo.
Samo obvestilo o mojem problemu par postov visje (nedelovanje KDE in GNOME).
Zadeva je bila seveda moja napaka , odkril sem jo pa po srecnem nakljucju. Imel senm namrec z iptejbli zaprt localhost. Default policy je bil, zaprimo vse, cesar nujno ne rabimo , ampak do pred 14 dni mi je vse delalo normalno. Potem pa... skrip
No v glavnem, stvari so zderhj normalne.
Zadeva je bila seveda moja napaka , odkril sem jo pa po srecnem nakljucju. Imel senm namrec z iptejbli zaprt localhost. Default policy je bil, zaprimo vse, cesar nujno ne rabimo , ampak do pred 14 dni mi je vse delalo normalno. Potem pa... skrip
No v glavnem, stvari so zderhj normalne.
edini ::
Kako naj killam service? Tukaj mam zagnanega vse od A do Z.
V /etc/inetd.conf sem kr vse # pa se vedno dosti odprtega;
Pa tako bi jih rad killal da se ob naslednem rebootu nebi spet zagnalo vse :)
Port State Service
25/tcp open smtp > rabim?
80/tcp open http > naj ostane
111/tcp open sunrpc
135/tcp filtered loc-srv
137/tcp filtered netbios-ns
138/tcp filtered netbios-dgm
139/tcp filtered netbios-ssn
161/tcp filtered snmp
445/tcp filtered microsoft-ds
593/tcp filtered http-rpc-epmap
631/tcp open ipp
druga ne rabi laufat, ali pac?
V /etc/inetd.conf sem kr vse # pa se vedno dosti odprtega;
Pa tako bi jih rad killal da se ob naslednem rebootu nebi spet zagnalo vse :)
Port State Service
25/tcp open smtp > rabim?
80/tcp open http > naj ostane
111/tcp open sunrpc
135/tcp filtered loc-srv
137/tcp filtered netbios-ns
138/tcp filtered netbios-dgm
139/tcp filtered netbios-ssn
161/tcp filtered snmp
445/tcp filtered microsoft-ds
593/tcp filtered http-rpc-epmap
631/tcp open ipp
druga ne rabi laufat, ali pac?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: edini ()
root987 ::
kill ali killall - man kill ; man killall
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell
--- George Orwell
Phoebus ::
Edini: iz /etc/rc2.d vrži ven vse stvari, za katere nočeš (in veš da jih ne boš rabu), da se loadajo on boot. (runlevel 2 je default od debiana)
hruske ::
Tocno tako, da se ti naslednjic vse sesuje, ane?
Ne recem, da ni slabo vedet kaj kj dela, samo ne uporabljat priloženih orodij se mi zdi pa sam mazohizm.
Ne recem, da ni slabo vedet kaj kj dela, samo ne uporabljat priloženih orodij se mi zdi pa sam mazohizm.
Gandalfar: Si mislil kakšen BSD? :)
Ne, samo pravim da je 100% narejeno ko narediš sam in ne ko poklikaš. Enako kot je s kernelom, pa z mrežnimi (FW) nastavitvami,........
Ne, samo pravim da je 100% narejeno ko narediš sam in ne ko poklikaš. Enako kot je s kernelom, pa z mrežnimi (FW) nastavitvami,........
NecroMan ::
Instaliral sem Debiana na racunalnik, ki ima nforce2 plato. Hotel sem dati gor driverje zanjo ( http://download.nvidia.com/XFree86/nfor... ) in mi napiše:
/usr/include/linux/module.h:21 linux/modversions.h: no such file or directory
po tem javi še dva errorja (make[1]: *** [nvnet.o] Error 1, drugi je pa isti k prvi samo, da je namesto nvnet.o nvnet.make)
Kaj naj naredim, da mi bo stvar delovala (ali kaj moram še instalirati).
PS: neki sem bral po internetu, da je treba kernel headerje instalirat. Jst sem dal paketek kernel-headers2.4.18bf2.4 (al kaj že je), pa spet isto napiše.
/usr/include/linux/module.h:21 linux/modversions.h: no such file or directory
po tem javi še dva errorja (make[1]: *** [nvnet.o] Error 1, drugi je pa isti k prvi samo, da je namesto nvnet.o nvnet.make)
Kaj naj naredim, da mi bo stvar delovala (ali kaj moram še instalirati).
PS: neki sem bral po internetu, da je treba kernel headerje instalirat. Jst sem dal paketek kernel-headers2.4.18bf2.4 (al kaj že je), pa spet isto napiše.
Poglej v manual, kako pri kompajlanju dolocis, kje se nahaja kernel source (oz. headerji) -- pri graficnih od NVidie je bilo vcasih --kernel-include-path, ki je hotel imeti pot do direktorjia, kjer je include aka. /usr/src/kernel-headers-2.x.x-1-686/include
Jest mam pa probleme z misjo in tipkovnico v 2.6.2. Mis pravi da:
psmouse.c: Explorer Mouse at isa0060/serio1/input0 lost synchronization, throwing 3 bytes away
Tipkovnica pa da:
atkbd.c: Unknown key released (translated set 2, code 0x7a on isa0060/serio0)
atkbd.c: This is an XFree86 bug. It shouldn't access hardware directly.
Na Googlu sem nasel tole in poskusil vse predlagane zadeve, sam nekako se misi se zmerej trga. Skratka skace sem in tja in me nasploh noce ubogat
psmouse.c: Explorer Mouse at isa0060/serio1/input0 lost synchronization, throwing 3 bytes away
Tipkovnica pa da:
atkbd.c: Unknown key released (translated set 2, code 0x7a on isa0060/serio0)
atkbd.c: This is an XFree86 bug. It shouldn't access hardware directly.
Na Googlu sem nasel tole in poskusil vse predlagane zadeve, sam nekako se misi se zmerej trga. Skratka skace sem in tja in me nasploh noce ubogat
OK, problem resen... sem skompajlal se podpora za USB mis, jo priklopi na USB (prej je bla na PS2) in zdej dela b.p.
Najbol vesel sem pa podpore za TVtuner
Najbol vesel sem pa podpore za TVtuner
Škrat: miši je na speedu pa pošila tok paketov da jih tvoja super mašina ne požre sproti pa jih stran meče
Sem uspel rešiti moj problem (z nforce driverji).
Bom še napisal kako. z apt-getom potegneš dol kernel-headers za tvoj kernel, potem pa narediš symbolic link directorija /usr/src/kernel-headers.../include/linux v /usr/include/linux
Bom še napisal kako. z apt-getom potegneš dol kernel-headers za tvoj kernel, potem pa narediš symbolic link directorija /usr/src/kernel-headers.../include/linux v /usr/include/linux
Še eno vprašanje. Kako bi pognal uno nastavitev za mrežo, ki jo imaš preden ti instalira base file pred 1. rebootom?
Mene pa zanima kaksen je sistem apt-get zrcalnih streznikov. Zadnje dni sem namrec opazil eno zanimivo zadevo. V si imamo po mojih podatkih dva uradna Debianova mirrorja ftp.si.debian.org in ftp.arnes.si. No in mam dve masini, na obeh je debian unstable in na eni sem imel za apt-source nastiman arnes, na drugi pa si.debian.org. Sistema sta sicer nekoliko drugacna, ampak opazil sem, da se mi sistem, ki je bil na arnesovem aptju ni updejtal, ceprav se mi druga masina je. Nakar sem spremenil sources.list na si.debian.org, in glej cudo, masina je hotla met popravkov za par dni (140Mb )
Cist tko iz radovednosti: a kdo ve, kako so te zadeve urejene???
Cist tko iz radovednosti: a kdo ve, kako so te zadeve urejene???
samek ::
Pozdravljeni,
Mene pa zanima katere vse vire imate naštete v datoteki /etc/apt/sources.list, ker namreč meni noče inštalerati programa mplayer in podobnih ...
Hvala za vaše odgovore!
LP
Samo
Mene pa zanima katere vse vire imate naštete v datoteki /etc/apt/sources.list, ker namreč meni noče inštalerati programa mplayer in podobnih ...
Hvala za vaše odgovore!
LP
Samo
Mplayer je na voljo samo kot source in ga moras sam prevest (vsaj official deb paketa ni)!
http://www.mplayerhq.hu
Kateri so pa podobni programi?
http://www.mplayerhq.hu
Kateri so pa podobni programi?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Skrat ()
Gandalfar ::
Skrat: no no.. ni cist res.. :)
tole je vrstica za sources.list
deb ftp://ftp.nerim.net/debian-marillat/ unstable main
pol pa naredis
apt-get install mplayer-686 w32codecs
oz. tisti mplayer, ki sede tvojemu procesorju..
---
Kar se arnes mirrorja tice pa ocitno ne mirrora. Bi bilo treba admine pobarat. ftp.si.debian.org se posodablja mislim da vsak dan ob 1h ponoci.
tole je vrstica za sources.list
deb ftp://ftp.nerim.net/debian-marillat/ unstable main
pol pa naredis
apt-get install mplayer-686 w32codecs
oz. tisti mplayer, ki sede tvojemu procesorju..
---
Kar se arnes mirrorja tice pa ocitno ne mirrora. Bi bilo treba admine pobarat. ftp.si.debian.org se posodablja mislim da vsak dan ob 1h ponoci.
Sam sem mnenja da se precompiled, pa čeprav za "tvoj" procesor, mplayerja ne splača vzet, ker je preveč prednosti glede optimizacij pri sourcu enostavno mnogo preveč.
Jest sem sam reku dan ni uradnega deb paketa
hruske ::
A kdo ve kako clovek najde softversko izgubljene cdrom in cdrw? Scsi emulacija ju najde, naprej pa ne gre. Ceprav rece, da sta sg0 in sg1, mount -t iso9660 /dev/sg0 /cdrw ne dela (/cdrw mapo mam, ja).
Ksna ideja?
Ksna ideja?
dizel ::
No spet sm jst mal naokol .
Sem se odlocu mal 2.6.2 kernel sprobat.
Jst sem kr iz www.backports.org dol potegnu kernel image:
apt-get install kernel-image-2.6.2-1-686
prebral sem pa tud, da je treba nardit direktorij /sys in vpisat v /etc/fstab:
none /sys sysfs defaults 0 0
To je pa tud vse kar sem naredu. Zanima me ce sem kej pozabu, ker ko racunalo zbootam gre vse vredu, v bootscreenu mi napise, da je najdu moj scsi kontroler, zvocno in vse ostalo, nalozi firewall skripto, skratka vse kot je treba, ampak ko pride od Xserverja ga noce zalaufat, naj nebi najdel miske (niti "/dev/psaux" niti "/dev/input/mice") fora je pa tud ko zalaufam "modconf" mi odpre tisto klasicno okno vendar kjer bi moral bit spisek naprav in modulov je VSE prazno, samo zgornja vrstica finish obstaja.
A se kermu kej sanja kva sem pozabu, a je treba se kako init skripro popravt?
Tud ko sem zadevo rocno skompajlal je blo isto!
Sem se odlocu mal 2.6.2 kernel sprobat.
Jst sem kr iz www.backports.org dol potegnu kernel image:
apt-get install kernel-image-2.6.2-1-686
prebral sem pa tud, da je treba nardit direktorij /sys in vpisat v /etc/fstab:
none /sys sysfs defaults 0 0
To je pa tud vse kar sem naredu. Zanima me ce sem kej pozabu, ker ko racunalo zbootam gre vse vredu, v bootscreenu mi napise, da je najdu moj scsi kontroler, zvocno in vse ostalo, nalozi firewall skripto, skratka vse kot je treba, ampak ko pride od Xserverja ga noce zalaufat, naj nebi najdel miske (niti "/dev/psaux" niti "/dev/input/mice") fora je pa tud ko zalaufam "modconf" mi odpre tisto klasicno okno vendar kjer bi moral bit spisek naprav in modulov je VSE prazno, samo zgornja vrstica finish obstaja.
A se kermu kej sanja kva sem pozabu, a je treba se kako init skripro popravt?
Tud ko sem zadevo rocno skompajlal je blo isto!
Najboljši so že padli mi pa se pogumno spotikamo naprej!
mam
ii module-init-tools 3.0-pre10-0.backports.org. tools for managing Linux kernel modules
ii module-init-tools 3.0-pre10-0.backports.org. tools for managing Linux kernel modules
devfs nisem nikol vklapljal prou namenoma, ziher.
Razen ce to kej po defaultu laufa.
Ma dobr, nima veze, bom ze enkrat kasnej, ce bom res krvavo rabu 2.6, zdele sem mislu sam mal stestirat na hitr. Ni nobene hude nuje, tud 2.4.24 vec kot dobr sluzi namenu, zaenkrat... ... OPA, zaenkrat .
Hvala za cajt, Phoebus in Gandalfar .
Razen ce to kej po defaultu laufa.
Ma dobr, nima veze, bom ze enkrat kasnej, ce bom res krvavo rabu 2.6, zdele sem mislu sam mal stestirat na hitr. Ni nobene hude nuje, tud 2.4.24 vec kot dobr sluzi namenu, zaenkrat... ... OPA, zaenkrat .
Hvala za cajt, Phoebus in Gandalfar .
Instaliral sem debiana na računalnik, ki ima nforce plato. Ob instalaciji base filov me ni vprašal za mrežne nastavitve (ip, gateway, name server), ker nforce driverjev ni v modconfu.
Zdej sem dal gor 2.4.24 jedro in uspešno instaliral nforce driverje, omogočil sem modulo nvnet, samo ne znam nastaviti gatewaya in ipjev. Tko, da bi rabil pomoč glede tega. Najbolj bi bil vesel, če bi mi kdo povedal kako naj pridem do tistega "okna" v katerem določiš mrežne nastavitve ob instalaciji base filov.
Zdej sem dal gor 2.4.24 jedro in uspešno instaliral nforce driverje, omogočil sem modulo nvnet, samo ne znam nastaviti gatewaya in ipjev. Tko, da bi rabil pomoč glede tega. Najbolj bi bil vesel, če bi mi kdo povedal kako naj pridem do tistega "okna" v katerem določiš mrežne nastavitve ob instalaciji base filov.
Nerdor ::
Možno je začeti inštalacijo Debian-a iz USB memory sitcka in potem prek neta pretočiti programe. Tukaj je info o tej zadevi. Še ena možnost poleg boot cd-ja
locales oz. ni posebnega paketka...
fora je samo, da v GDM nastavis, da hoces sl_SI.UTF-8 locale :)
fora je samo, da v GDM nastavis, da hoces sl_SI.UTF-8 locale :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Gandalfar ()
wind ::
Ve mogoce kdo kako poravit to napako?
Preparing to replace setserial 2.17-33 (using .../setserial_2.17-34_i386.deb) ...
Unpacking replacement setserial ...
dpkg: warning - old post-removal script returned error exit status 1
dpkg - trying script from the new package instead ...
dpkg: error processing /var/cache/apt/archives/setserial_2.17-34_i386.deb (--unpack):
subprocess new post-removal script returned error exit status 1
dpkg: error while cleaning up:
subprocess post-removal script returned error exit status 1
Preparing to replace debianutils 2.7.2 (using .../debianutils_2.7.4_i386.deb) ...
Unpacking replacement debianutils ...
Errors were encountered while processing:
/var/cache/apt/archives/setserial_2.17-34_i386.deb
E: Sub-process /usr/bin/dpkg returned an error code (1)
Preparing to replace setserial 2.17-33 (using .../setserial_2.17-34_i386.deb) ...
dpkg: error processing /var/cache/apt/archives/setserial_2.17-34_i386.deb (--unpack):
Preparing to replace debianutils 2.7.2 (using .../debianutils_2.7.4_i386.deb) ...
Unpacking replacement debianutils ...
hmm.. setserial .. men dobr dela tale upgrade
poskusi napisat
apt-get -f install
in bi moral zrihtat, ce ne dela porocaj naprej
poskusi napisat
apt-get -f install
in bi moral zrihtat, ce ne dela porocaj naprej
wind ::
se vedno noce...
wind:~# apt-get -f install
Reading Package Lists... Done
Building Dependency Tree... Done
The following extra packages will be installed:
setserial
The following packages will be upgraded:
setserial
1 upgraded, 0 newly installed, 0 to remove and 47 not upgraded.
12 not fully installed or removed.
Need to get 0B/45.5kB of archives.
After unpacking 4096B of additional disk space will be used.
Do you want to continue? [Y/n] Y
dpkg-preconfigure: cannot connect to X server
(Reading database ... 69121 files and directories currently installed.)
frontend: cannot connect to X server
V kateri datoteki pa spremenim konfiguracijo frontenda?
wind:~# apt-get -f install
Reading Package Lists... Done
Building Dependency Tree... Done
The following extra packages will be installed:
setserial
The following packages will be upgraded:
setserial
1 upgraded, 0 newly installed, 0 to remove and 47 not upgraded.
12 not fully installed or removed.
Need to get 0B/45.5kB of archives.
After unpacking 4096B of additional disk space will be used.
Do you want to continue? [Y/n] Y
dpkg-preconfigure: cannot connect to X server
(Reading database ... 69121 files and directories currently installed.)
V kateri datoteki pa spremenim konfiguracijo frontenda?
DixieFlatline ::
Eno mal offtopic vprašanje mogoče.
Če si kupm npr. 1Gb usb flash ram in nanj posnamem eno live linux distribucijo, se da potem še nastavitve ki jih naredim v linuxu shraniti na ta isti usb flash ram?
Ker potem bi bilo to zelo zelo uporabno, ta usb ključek bi imel vedno sabo in povsod bi imel domače namizje in vse lepo poštimano.
To gre?
Če si kupm npr. 1Gb usb flash ram in nanj posnamem eno live linux distribucijo, se da potem še nastavitve ki jih naredim v linuxu shraniti na ta isti usb flash ram?
Ker potem bi bilo to zelo zelo uporabno, ta usb ključek bi imel vedno sabo in povsod bi imel domače namizje in vse lepo poštimano.
To gre?
The sky above the port was the color of television, tuned to a dead channel.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | [(K)Ubuntu] Vprašanja in težave (strani: 1 2 3 4 … 19 20 21 22 )Oddelek: Operacijski sistemi | 333909 (3989) | BCSman |
» | Python - pošlji aplikacijo na serverOddelek: Programiranje | 1536 (771) | HotBurek |
» | Debian in iptablesOddelek: Operacijski sistemi | 1652 (1374) | karafeka |
» | X window na Debianu mi ne delaOddelek: Operacijski sistemi | 1371 (1290) | roscha |
» | Bi Linux? Bi Debian? Ubuntu! (strani: 1 2 3 4 … 8 9 10 11 )Oddelek: Operacijski sistemi | 34227 (21768) | Trubadur |