» »

kazen za rumeno luč

kazen za rumeno luč

1 2
3
»

Pithlit ::

Smo že ugotovili da telefon s kaznijo nima nič. Kazen za nepravilno uporabo smernikov je 300€ + 3 točke.

U bistvu lahko to kazen pričakuješ že če ne pregledaš ogledal, mrtvega kota, čez rame... se pravi vse kar so te v avtošoli naučili.

In nekateri so še vedno prepričani da so smerniki tam kar tako... zaradi lepšega.
Life is as complicated as we make it...

BlueRunner ::

Pithlit je izjavil:

In nekateri so še vedno prepričani da so smerniki tam kar tako... zaradi lepšega.

Pa čeprav v dobro vseh - tistega, ki menja smer in tistih okoli njega...

Sam bi rekel, da prvi dan z izpitom mserniki še gredo, potem pa se jih začne izpuščati ravno zaradi tega, kar je mikic007 napisal. Ne, da preveč razmišljamo (filozofiramo?) za računalnikom, ampak to počnemo za volanom. Začne se s kakšnim občasno pozabljenim, nadaljuje s tem, da "če nikogar ni", konča pa pri tem, da postaneš enak povprečju.

Tako, da ni vse črno belo, ampak okolje te pa verjetno res slej kot prej "disciplinira". Pri nas na žalost v slabe vozniške navade.

šernk ::

Lahko sklepam, da avto od znotraj vidiš enkrat na mesec?

ker je letelo name: enkrat tedensko vidim avto, ko ga čistim, opravim hiter pregled vseh tekočin in drugega stanja, tedensko naredim pa med 300 in 500km (povprečno...izpade z 500km dnevno ne bom štel :) )

in zaradi tega ker se držim pravil sem tudi že imel razbit avto, če bi izsiljeval, ga namreč verjetno ne bi imel. vendar to je vedno tisti ČE, morda bi pa bil sam kriv za nesrečo, tako sem pa le nekaj živcev izgubil.

Sploh pa je sporočanje namena NUJNO kadar hočeš/nameravaš storit nekaj proti pravilom (pričakovanju vseh ostalih): kot je spreminjanje voznega pasu sredi rondoja - spreminjanje voznega pasu sredi križišča ipd

torej je nujno tudi, ko želiš zapustiti dvopasovno krožišče, saj ko zapelješ ven iz njega na drugem izhodu moraš tudi vozni pas vmes zamenjat, hočeš nočeš, možnosti letenja čez zunanji pas zaenkrat avti še nimajo.

sam sebe se negiraš. Trdiš, da namen je potrebno nakazati, ko storiš nekaj proti pravilom in s tem ko zapuščaš krožišče brez ustreznega smernika, krožišče zapuščaš verjameš ali ne PROTI PRAVILOM!
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

WarpedGone ::

šernk:
Če česa na tem forumu manjka, manjka bralnega razumevanja. Al si samo nepismen? Govoril sem o NEPRIČAKOVANIH situacijah oz. o situacijah z več možnimi in dovoljenimi izbirami. Zapuščanje na izvozu je vedno možnost enako kot je vedno možnost vožnje naprej. Žmigavec ne spremeni stanja natanko 0.

Pravite, da je na EKSLUZIVNEM pasu za zavijnje ful pomembno da daš smernik. Zakaj ga ni treba dat tut pred vsakim ovinkom? Povedal bi namreč natanko enako: nič. Samo en razlog je: ker tako piše v zakonu. Vsebinskega razloga pa ni nobenega. Če ste se vi odrekli tistega med ušesi, se ga js ne mislim.

Pithlit:
Ne vem a me ti zajebavaš... al sploh ne bereš kaj pišem. Če bi on dal smernik ga jaz ne bi izsilila. Ker pa smernika ni dal (torej ni nakazal namena da bo zavil direkt pred mene oz. vame) pa sem ga izsilila. Nikoli nisem trdila da pravno formalno nisem kriva. Ne pred policaji, ne pred zavarova

Te mam na sumu da enako slabo kot bereš in se izražaš, tut slabo opazuješ dogajanje okrog sebe. Tvoje zaletavanje v vozila, ki pred tabo spreminjajo smer vožnje, to samo potrjuje. Sploh ker se tisti avto ni zabil tebi v bok (kar bi bilo, če bi bil vzporedno s tabo in bi pač zapeljal vate) ampak je zapeljal PRED tebe. In to na izvoz, kjer bi tut ti morala zmanjšat hitrost. Tebi noben smernik ne pomaga, čimprej se navadi gledat okrog sebe in tut VIDET kaj se dogaja.
Zbogom in hvala za vse ribe

šernk ::

Žmigavec ne spremeni stanja natanko 0.

pa še kako ga spremeni za vse okoli tebe, zate seveda ne spremeni nič, ali pa ti je škoda smernikov? v zadnjih 10ih letih smo na 5ih avtih menjali natanko eno žarnico od smernikov, pozicijskih, kratkih in dolgih pa že ene 20, zakaj se že moram podnevi voziti z lučmi, meni pa res nič ne pomagajo.

zakaj je dobro dat na ekskluzivnem pasu za levo? no ti sam povem, da je če ne drugega tistemu, ki pelje nasproti jasno, da zavijaš levo in lahko tudi on zavije levo brez razmišljat, ker on pač ne vidi na katerem pasu se ti nahajaš in če prideta približno istočasno do križišča te bo spet čakal po nepotrebnem!

to da sem nepismen pa itak vem, itak je nepismenih 99% slovencev, če ne zastopiš da smerniki služijo obveščanju ostalih okoli tebe in ne tebi, pa morda spadaš med nas.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

zakaj je dobro dat na ekskluzivnem pasu za levo? no ti sam povem, da je če ne drugega tistemu, ki pelje nasproti jasno, da zavijaš levo in lahko tudi on zavije levo brez razmišljat, ker on pač ne vidi na katerem pasu se ti nahajaš in če prideta približno istočasno do križišča te bo spet čakal po nepotrebnem!

Q.E.D.

Pithlit ::

WarpedGone je izjavil:

Te mam na sumu da enako slabo kot bereš in se izražaš, tut slabo opazuješ dogajanje okrog sebe. Tvoje zaletavanje v vozila, ki pred tabo spreminjajo smer vožnje, to samo potrjuje. Sploh ker se tisti avto ni zabil tebi v bok (kar bi bilo, če bi bil vzporedno s tabo in bi pač zapeljal vate) ampak je zapeljal PRED tebe. In to na izvoz, kjer bi tut ti morala zmanjšat hitrost. Tebi noben smernik ne pomaga, čimprej se navadi gledat okrog sebe in tut VIDET kaj se dogaja.

Ti me kar imej na sumu. Pred mene je zapeljal ker imam jaz toliko pameti da grem počasi in ne divjam. Če bi potegnila bi mi priletel dobesedno v naročje in bi se zgodba končala precej drugače. Sem že omenila da je tip ostal brez obeh blatnikov in obeh vrat, medtem ko sem jaz imela opraskano luč. Misliš da je šel normalno hitro?

Medtem ko ti mene imaš na sumu, zate vsi vemo da nimaš pojma. Pa srečno na cesti.
Life is as complicated as we make it...

In kljub svoji počasnosti nisi mela dovolj časa da bi tolk upočasnila da bi on dobil tista dva metra prostora pred tabo?

Js sm preveč na cesti, da bi mi zadostovala le sreča. Al pa zanašanje na tuje smernike oz. njihovo "odsotnost".
1 2
3
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Krožišča (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Na cesti
21648395 (42289) GrimReaper
»

Miti, zmote in nepoznavanje predpisov (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
11740555 (35426) St235
»

Krožno križišče - prednost (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
18349708 (45661) floyd1
»

Prometni prekršek in denarna kazen...? (strani: 1 2 3 )

10319344 (16751) BlueRunner
»

Rondo Tomačevo s semaforji? (strani: 1 2 3 )

10526028 (22417) ThinkPad

Več podobnih tem