Forum » Pomoč in nasveti » Več poštnih predalov v ADSL
Več poštnih predalov v ADSL
joeblack ::
Naročil sem še dodatna predala za ženo in hčerko,sedaj me pa zanima ..ne vem kako naj napišem...
ko sem naprimer jaz prijavljen v sistem in imam odprt outlook, bi rad da javi ko dobita pošto.
Vstavit moram njune podatke v RAČUNI a ne?
sam ne bi rad da njuna pošta polni moj INBOX ampak njunega?
Ne morem pa imeti odprta 2 outlooka a ne?????
Se to da al mora biti vsak posebej prijavljen v sistem?
A je lahko več uporabnikov logiranih in vsakemu posebej pregleduje pošto??
Malo zmešnjave, upam da ste razumeli bistvo; a vseeno prosim za pomoč.
ko sem naprimer jaz prijavljen v sistem in imam odprt outlook, bi rad da javi ko dobita pošto.
Vstavit moram njune podatke v RAČUNI a ne?
sam ne bi rad da njuna pošta polni moj INBOX ampak njunega?
Ne morem pa imeti odprta 2 outlooka a ne?????
Se to da al mora biti vsak posebej prijavljen v sistem?
A je lahko več uporabnikov logiranih in vsakemu posebej pregleduje pošto??
Malo zmešnjave, upam da ste razumeli bistvo; a vseeno prosim za pomoč.
Talking on flat is easy!
gkovac ::
joe... stvar je preprosta... Outlook nastavi tako, da bo nastavitev šla na Workgroup (al neki podobnega - v glavnem je to srednja varianta v inštalaciji Outlooka). Greš pa na Options v Outlooku in nekje poiščeš re-configure outlook (ali nekaj takega).
Naslednji korak je izdelava 3 profilov (se pravi zate, za ženo in za sina/hčerko.
Profile narediš v Control Panel -> Mail in ko ustvariš profile izberi opcijo Prompt for a profile to be used in sedaj ti bo vsakič sproti ko odpreš Outlook pojavilo okence kjer boš izbral "svoj" profil.
Če pa nebi rad, da ti žena bere mail (in obratno) pa lahko profile še zablokiraš z geslom in to tako: izbereš profil, rečeš properties in izbereš data files, nato izbereš settings in nato change password (privzeta je vrednost brez passworda).
Upam da sem bil dovolj jasen... če ti pa ni kaj jasno pa kar vprašaj.
Aja... to je sevede rešitev za Outlook... jest pa za take stvari uporabljam Calypso mailer, kjer pa je stvar še 3 krat bolj preprosta! Calypsota ne dobiš več, imam pa jest še zadnjo verzijo ki je bila zastonj in sevede dela brez problema!
Naslednji korak je izdelava 3 profilov (se pravi zate, za ženo in za sina/hčerko.
Profile narediš v Control Panel -> Mail in ko ustvariš profile izberi opcijo Prompt for a profile to be used in sedaj ti bo vsakič sproti ko odpreš Outlook pojavilo okence kjer boš izbral "svoj" profil.
Če pa nebi rad, da ti žena bere mail (in obratno) pa lahko profile še zablokiraš z geslom in to tako: izbereš profil, rečeš properties in izbereš data files, nato izbereš settings in nato change password (privzeta je vrednost brez passworda).
Upam da sem bil dovolj jasen... če ti pa ni kaj jasno pa kar vprašaj.
Aja... to je sevede rešitev za Outlook... jest pa za take stvari uporabljam Calypso mailer, kjer pa je stvar še 3 krat bolj preprosta! Calypsota ne dobiš več, imam pa jest še zadnjo verzijo ki je bila zastonj in sevede dela brez problema!
lp,
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gkovac ()
BaRtMaN ::
Mene pa zanima, če maš lahko 2 različna naslova na ADSLju? Zdej bom prešaltal na študentski paket pa piše tam 2 psevdonima. To pomen, da mam lahko 2 različna emaila, kot naprimer janez.kranjski@siol.net in janez.blont@siol.net?
Raj tukaj prvo vprašam, preden zatežim SiOLovcem.
Raj tukaj prvo vprašam, preden zatežim SiOLovcem.
gkovac ::
mislim da psevdonim ne pomeni dveh različnih mailov.
Recimo da imaš mail janez.blond@krneki.com je potem psevdonim jblond@krneki.com samo da prihaja to na en in isti naslov.
Recimo da imaš mail janez.blond@krneki.com je potem psevdonim jblond@krneki.com samo da prihaja to na en in isti naslov.
lp,
MadMicka ::
tapru greš na tools, accounts, in tm naštimaš še za ženo in hčerko.... (boš mel pop.siol.net, pop.siolnet1 in 2)
potem pa grešv tools, message rules, mail in tm našitamš, rule... npr. ime žene in vsak mail bo šol k njej, mal poglej, bo prec jasno.... ko pa maile pošiljaš, pa sam pri new mail izbereš pop, 1 ali 2, odvisno kdo pošilja....
potem pa grešv tools, message rules, mail in tm našitamš, rule... npr. ime žene in vsak mail bo šol k njej, mal poglej, bo prec jasno.... ko pa maile pošiljaš, pa sam pri new mail izbereš pop, 1 ali 2, odvisno kdo pošilja....
pivmik ::
vi dodatno plačujete email naslove????
ma sej nister resni!
vsaj da bi siol imel kak spam filter in strogo ukrepanje če se znajde kakšen spam v nabiralniku.... pa še ne vem če iMAP protokol podpirajo....
ma sej nister resni!
vsaj da bi siol imel kak spam filter in strogo ukrepanje če se znajde kakšen spam v nabiralniku.... pa še ne vem če iMAP protokol podpirajo....
LP, Gregor GRE^
MadMicka ::
Picnik, o kakšnem dodatnem plačevanju ti to?
joeblack je naročil (zastonj) dodatni poštni predal oz. psevdonim...
joeblack je naročil (zastonj) dodatni poštni predal oz. psevdonim...
Picnic, a ti ne veš:
"kdorje šou je zgubu stou,kdor je pršou je meu prou" :))))
točno tako kot je mADMICKA rekel, naročil sem si še dodatne poštne predale po 20MB za družinske člane ZASTONJ, ker spadajo k paketu.
Sulc in MADMICKA, bom vaju kasneje naprej spraševal,kar mi ni jasno, ker trenutno nimam preveč časa.
"kdorje šou je zgubu stou,kdor je pršou je meu prou" :))))
točno tako kot je mADMICKA rekel, naročil sem si še dodatne poštne predale po 20MB za družinske člane ZASTONJ, ker spadajo k paketu.
Sulc in MADMICKA, bom vaju kasneje naprej spraševal,kar mi ni jasno, ker trenutno nimam preveč časa.
Talking on flat is easy!
nekaj mi je ven metalo da nimam pravice pisat al nekaj takega, ker nisem registriran? a se še komu to pojavlja??
Talking on flat is easy!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: joeblack ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Poštni odjemalci (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Programska oprema | 276297 (21228) | Matko |
» | Po menjavi ponudnika problem s pošiljanjem pošteOddelek: Omrežja in internet | 5434 (4823) | Matko |
» | Mozilla Thunderbird 1.5Oddelek: Novice / Brskalniki | 6923 (5163) | krho |
» | spet problemi z email.si (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 5702 (4318) | Gandalfar |
» | Email.si problemi ?! (strani: 1 2 3 )Oddelek: Omrežja in internet | 17886 (14568) | the_unborn |