» »

Moj mod v slikah!

Moj mod v slikah!

Boško ::

Pred tednom sem kupil ohišje Chieftec CS2001 in vanj vgradil računalo s pripadajočim vodnih hlajenjem!

In zakaj sem kupil novo ohišje? Zato ker sem želel vse spravit v notranjost ohišja, da bi navzven zgledalo ohišje čisto običajno-nič modificiramo.

In zgleda takole:



Razen tegale:



(pozabu sem jih poravnat pred slikanjem, moram jih zalepit, pa še ni blo časa...:\ regulirajo pa ventilatorje na hladilniku vode in v napajalniku)

Notranjost pa zgleda nekako tako:



Vrjetno vidite dva napajalnika, zgornji napaja ventilatorje, disk in CD-RW in DVD, ki pa trenutno manjka (posodil punci, da lahko v miru igram s kišto:D ), spodnji pa napaja samo osnovno ploščo, proc, ram in kartice na njej in pa seveda rele za vklop zgornjega napajalca in pumpe. Na spodnjem napajalniku lahko vidite še dodaten 92*92mm vent ki pomaga hladit še vedno prevroč napajalnik!

Na spodnji sliki pa lahko vidite, da sem poiskušal obdržati čim več praznega prostora. Za hlajenje vode sta zadolžena dva 120*120mm ventilatorja, ki lahko delujeta, en na 7 oz 12V, drug pa na 12 oz 17V (je 24V), voda gre iz hladilnika v blok, ki sem ga izdelal sam, potem v pumpo in nazaj v hladilnik. Hladilne tekočine je v sistemu 0.7 L. (šele sedaj sem videl, da sem pozabil skrit kabel od pumpe grrr...) Tu je še 92*92mm zalman, ki piha na kondenzatorje, tranzistorje in regulator napetosti za procesor, ker se vsi elementi nenormalno grejejo!! Na reglator napetosit sem celo nalepil aluminijast hladilnik! Rezultat je manjše nihanje napetosti procesorja.



Rezultati vodnega hlajenja pa so:

axp +1700@1900MHz pri 2.2V ohlajen na max. 17 stopinj nad temperaturo vode (merjeno z interno diodo na EPoX 8K3A+), temperatura vode pa je 4 stopinje nad temp. okolice pri najmanjših vtlajih ventilatorjev oz. 1-2 nad tep. okolice, če so vsi ventilatorji na max.!

Potrebno bo še kaj postoriti, vendar je stvar 95% gotova! Torej kaj pravite? Kaj bi še vi spremenili? Namesto nekaterih teh cevi pride selikonska cev, tako da ne bo toliko ostrih kotov!

Golden eye ::

Al p ače bi ti raje lepo napisal kok j temp. procesorja pri polni obremenitvio pa je!!:D

sharp ::

Superca stvar,nekaj takega imam jaz že en mesec sestavljeno doma v midi Dragonu,ja pa silikonske cevi dej,ker je tole bolj podobno čudovitemu svetu bakra,kot pa cevem :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: sharp ()

mile ::

Ker radiator maš pa to 8-O

morphling1 ::

Bomba :D Dve vprašanji kakšno pumpo maš to, ter kje hudiča si to plato dobil. Mislim rjava Epox 8k3a+ , tole mora biti pa čisti unikat
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Boško ::

Kaj je zaen radiator nimam pojma, ker mi ga je kolega zrihtu od njegovga kolega, ki mu ga je dal kolega od kolega!:D

Za pumpo moram pod postlo pogledat, kjer mam škatlo, bom popoldan!!

Plato sem pa kupu v Ve-milu! A niso vse take??

Morph, daj mi neki povej, včer sem bil v Zagrebu, pa sem prosu v Ve-mil-u, če mi lahk pokaže samsungov DDR 400 ram, in ma gor čipe ...4, torej DDR400, a so to cas 2, 2.5 al 3? OZ. a se to splača zamenat za kingmax-a 333?

Hvala!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Boško ()

Tic ::

Jst sm uceri dubu tako ohisje, pa mi povej par stvari.
Zravn sm dubu mislm da 4x3 take plasticno kovinske stvari, pa nevem zakaj so:) Sm pou ure probou jih nekam zatlact, pa niso nikamr pasale :D

A se da narest da se stranica odpira kt vrata, k pol se kr sname.. mislm nc ne drzi tko k pantje drgac.

Pol, kako si se znebiu tistih "drzal" za diske. A niso nekako neodstranljivi?

Aja, kako si napajc tako obrnu, men je moznost samo za pokoncno, a ni?

No, ce si use to odrezu oz. kaku drgac moddou, povej, al je kak easy way?:8)
persona civitas ;>

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tic ()

Boško ::

Tiste stvari, ki ne veš kam bi jih dal so vrjetno vodila, ki jih npr. priviješ na CD-ROM, in ga potem sam not porineš, da jezička zaskočita! Mislim, da si na to mislu, če pa ne, pa zadevo mal bol opiš!

Vratca žal ne ostanejo gor.

Držala za kletke sta nanetana na ohišje, dol ju daš pa tako, da vzameš cca 10mm sveder, pa sam kapico neta pobereš tolk, da pade net čez luknico! Čist easy!

Napajalc je "original" pokonc, sam imaš pač na zadnji starni pločevino, ki jo lahko vzameš dol, na tej pločevini imaš pa še "nastavek" za napajalc, jaz sem pač tist nastavek dol vrgu, pol pa na tisti večji pločevini zrezu z vbodno žago luknji za dva napajalca! Tuki sem edin mal zajebu kar se estetike tiče! Zajebu sem ko sem risu, pol sem pa mal prevlke luknje naredu! Mah, bo že...

Tole je men ostalo :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Boško ()

mile ::

Lohk razkriješ kšno skrivnost glede dizajna bloka ? >:D

morphling1 ::

Hehe, ne niso vse take, oz. nobena ni taka zato pa pravim da je unikat, Epoxove so vse zelene.
Samsung DDR 400 je samo cas3, bolje ti bo delal od Kingmaxa, to je sigurno, lahko ti celo rata priti do 200 na bolj relaxed timingih ter 3+V
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Boško ::

Se prav da imam unikat Chieftec in plato!?! Cool>:D

Pumpa je Hydor Seltz 30II je 1200l, nivo dviga je pa na 195cm. Edino kar me mal mot je to, da pokur 27W!!

Klemenn ::

morph: neki mi povej...mam 7vrxp plato..reku si da si že enkrat delau z njo pr frendu...pa k stisnem ctrl + f1 v biosu ..se mi pojavjo advanced options...sm kaj k jzst nimam pojma kaj kako nastavt...a se da kak sprintat sliko od biosa..sem probal print screen na dveh tiskalnikih pa ne dela..?? kaka druga ideja?

morphling1 ::

Kje si kupil to pumpo in za koliko, zgleda mi kar cool , podatke ma pa enake kot Eheim 1250 ki pokur 28W tako da to ni tak problem. Čeprav so skupno moji dve Maxy-jez 1000 bolj učinkoviti saj vsaka pokuri po 10W pa še boljši pretok je.

Jebediah, nastavljaš tako kot pri vseh platah manj je v večini primerov bolje, razen 4way interleaving, pa recimo in order depth queue to daš na 4 drugače pa cas2 , pa commond rate na 1t , pa 2,5,2 to je najbolj agresivno, pa fast r-w turnaround daš na enabled, če maš te opcije, govorim na pamet, vse je odvisno koliko dober ram imaš, potem moraš pa malo tehtat med možnostmi kaj ti kakšna da in kaj vzame, da najdeš idealne nastavitve in FSB na plati. In to ti ne mislim tu v korakih razlagat po vsakem poskusu, pač se moraš sam malo poigrat. Pa ne testirat v Sandri mem bench ker, ta je bolj odvisna od fsb-ja kot pa od timingov. testiraj 3dmark default bench ali pa Q3 na fastest nastavitvah da ni grafična ozko grlo pa boš videl kaj ti kaka nastavitva prinese.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Klemenn ::

ti 4600 pa ozko grlo?

morphling1 ::

Tud če je treba >:D
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

smilyxx ::

Boško: Imam isto ohišje kot ti. Pa tudi še en napajalnik morm vgradit. Pa te prosim če lohk no slikico objaviš alpa pošleš na smilyxx@email.si. Tenks!

PS: Kasn rele si uporabu?

Lp
Save water.
drink beer.

BaRtMaN ::

Kaj pa Matrox G400? :D Hecam se, seveda.

Boško ::

Kaj bi ti mel slikco zadnje strani al kaj? Žal sem mel digitalca sam 15 min na voljo, tak da sem sam na hiter posliku kišto! Pa saj ni tak težko, improviziraj, tak kot sem jaz!!!


Pumpo sem pa kupu v Zlati ribci v Novem mestu, bla je pa okol 11000sit!

L.p.

morphling1 ::

Sej se mi je zdel da bo kej takega, ker je dobra znamka in že na pogled deluje zelo, zelo solidno.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Boško ::

Ja, jaz sem z njo zlo zadovoljen! Mislim pa, da se da celo kupit nastavke različnih dimezij, saj se jih da dol vzet! NISEM pa prepričan!!! Ko sem kupoval pumpo sem na netu gledu eno pumpo, ki je mela to opcijo, sam ne vem točn al ta al je bla ktera druga! Bi mogu pogledat...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vodno hlajenje!! (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
32221182 (12312) Dr_M
»

Vodno hlajenje by Japan power!!! (strani: 1 2 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
545454 (3944) T0RN4D0
»

Vodno hlajenje?

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
81261 (1046) Yacksy
»

Pomoč pri vodnem hlajenju (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
1366242 (4745) Jure2k
»

Moja nova zelo modificirana kišta in blok, veliko slik! (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
22517265 (12347) the_unborn

Več podobnih tem